Sommarlov för pollarna

Nu har mina små pollar fått lämna skolan och Kungsbacka och står nu hemma. Vad glada de kommer bli att få komma ut i en stor hage igen och få springa runt tillsammans!

Jag har flängt som ett skållat troll under dagen, vaknade ju vid 06 och sedan dess har jag hållt igång.. powerwalkat, sitsträning på lektion, tränat Mahjong för Anna, badat båda hästarna, packat allt som jag hade i huset + hästarnas saker, mockat ur bådas bäddar och åkt hem med dem! Jisses..

Imorgon åker jag troligen ner till skolan på morgonen för att krama om våra treor som tar studenten.


Mina sötnosar duschade och rena, klara för att åka hem!


Saknar att..

..åka iväg till tävlingar med en guldponny och en silverponny :(
Fina Goldfever, någon som vet vart han finns någonstans nu?

Cause everything reminds me of yesterday..


Tillägg/förtydligande i TR I

En bra punkt som förtydligats i TR för i år är den här punkten -

 • När det gäller bevakning av uppstallning på tävling så ska det alltid finnas någon på plats på området, även nattetid. Gäller på alla nivåer av tävlingar där uppstallning erbjuds.

  Jag har bara väntat på en strängare regel ang. bevakning kring tävlingsstallen. Känns riktigt bra! Jag är alltid orolig när hästarna står uppstallade så, på nytt ställe med massa nya hästar - och det finns på internet att det är stall som är bebodda av hundratusentals kronors värda hästar.
 • Men det är ju alltid såhär, regler ändras, tillkommer och tas bort. Lite svårt att hänga med ibland, men ridsports hemsida är verkligen att rekomendera. Där finns det hela tiden uppdaterat vad som händer :D

  Läs HÄR för att se fler nya/förtydligande regler i TR l.


  Winnetoo i en tävlingsbox i Karlstad.


  Hoppträning!

  Idag är det hoppträning på schemat, med Winnetoo.
  För Maria Hagström, tror jag tar tredelat bett och arbetar igenom med det. Han blir lite väl stark på det, men är trots allt ALLDELES för känslig för alla stångbett osv, Magic bett fungerar toppen. Men även det känner jag att han blir lite försiktig och "stuttsig" på ibland, istället för att ta för sig med sin fina stora galopp. Så idag är det bara att bita ihop och rida igenom honom, låga hinder, mycket lydnad. Dock blir det säkert något större på slutet, ska se om jag kan fixa någon liten filmsnutt åt er? :D


  Bjusaar på en bild från en tävling i Billdal i höstas, Ida, Elvira och jag - och såklart våra fyrbenta vänner..

  Vi hörs sedan!


  Klickade precis hem..

  ..en silvrig Kingsland väst!
  Riktigt nice, älskar silverkläderna från KL och har länge suktat efter denna snyggingen!

  Lånad bild.  TeamSL.se

  Nu är det klart - www.teamsl.se istället för .blogg.se! Visst är det skönt? :D

  Snart kommer fler ändringar göras, planerna går hett..  Gårdagens bilder på Martijn

  Här kommer ett gäng bilder från igår! Slänger upp resten senare.
  Tack så mycket Andrea som ställde upp för en liten snabbfotografering ;)

  Som sagt så var matchningen fruktansvärd, men jag hade inga planer på att bli sedd/fotad.. haha!

  Hoppsadel o allt, riktig dressyrtjej är jag allt! ;)


  Godmorgon

  Strålande sol och klockan är bara runt 7-snåret! Det kommer bli en kanonvarm dag, redan när jag öppnade fönstret för att kika ut en snabbis så kände jag hur det osade värme in.. härligt! Sverige levererar.. ;)

  Jag har mycket planerat nu och ungefär en vecka framöver. Allt från flyttning av hästar, tävling, fotojobb, studenter, fester, skolavslutning och så vidare, ja ni förstår själva.

  Idag är prio: Några lektioner på förmiddagen, sedan flytta hem hästarna för sommarlov! Hur skönt låter det inte? Nu är det inte bara lite sant, nu är det nästan helt sant - alltså att vi snart får sommarlov. Jag har redan packat ner halva mitt rum och ska efter morgonlektion springa ner och packa alla hästsaker.. blir så enormt mycket grejer fast det "bara" är två hästar. Liksom 3 sadlar, 2 träns/häst, schabrak, benskydd, täcken i mängder, foder, tunnor, you name it.

  Såhär kan det se ut när vi är packade o klara..

  Vi slutar skolan den 9:e, dock är vi bara några styckna här varje dag nu, de flesta som bor långt ifrån har börjat droppa hem redan nu, och pendlarna orkar inte pendla hit när det bara är ovärda lektioner haha. Jag kommer köra lite från och till nu dessa sista dagar i alla fall.

  När slutar ni skolan, eller har ni redan slutat? Några studenter här?

  Nu blir det en powerwalk på 1h innan första lektionen som börjar runt 10. Bilderna på Martijn skall jag försöka hinna slänga upp så fort jag får nästa möjliga tillfälle :D


  Fullt ös!

  Era kommentarer ang. mitt "kavajinlägg" var riktigt intressanta att läsa - och det hjälpte mig en del! Vissa missförstod det nog och trodde att jag var ute efter någon sorts bekräftelse att jag inte skulle vara rund/tjock. Det var såklart inte det jag var ute efter, jag ser o känner ju själv om jag är stor/rund/liten/smal/kort/lång osv, och nu råkar jag inte vara den smala typen. Men jag säger ändå ett jättetack till er som inte tyckte det, och som gav massvis med söta kommentarer! Och fokuset var alltså på kläder -> kavajer. Att jag har så svårt för att ha kavaj eftersom att jag är så obekväm i det, samt inte kan hitta någon som sitter bra.

  Det var flera som kände igen sig i min sits vilket känns skönt att kunna "dela".. Flera kom med en del tips vilket såklart uppskattas! Många kände igen sig fast åt andra hållet också, tänk vad skönt det skulle vara om alla var likadana i kroppsformatet? Ingen skulle behöva känna sig stor eller liten, och resten lagom? Aja, det bästa var nog att jag fick igång min motivation till att komma igång med träningen igen - den dog totalt efter Alanya. Fick önskemål om att jag skulle skriva om hur jag lägger kosten, tränar och så vidare. Visst kan jag dra det - vi tar det någon dag framöver.

  Jag var faktiskt ute och powerwalkade i ca 2½ timma förut! Det var så himla härligt väder och jag kände mig i stort behov av detta. Så nu startar jag äntligen igång igen.

  Red Mahjong först lite i paddocken
  för att ta det som en "framridningsbana" och sedan gå in i ridhuset för att han då skulle få en annan bana. Det är ju alltid så att vi har det svårt på tävlingsbanan och tappar alltid så enormt mycket, om inte allt ibland. Han kändes inte helt bra till att börja med, hade ingen lust att riktigt släppa och min ridning var inte speciellt koncentrerad eller rytmisk. Till slut fick jag säga till mig själv att vänta ut mig - vilket resulterade i en jäkligt fin häst!! Runt 5 minuter efter att jag väntat ut mig själv och hästen så var han superfin, och jag satt enbart still med mina händer och red fram honom för sits o ben. Lät honom bli lite öppen i formen om han ville det - red på och brydde mig inte - han kom tillbaka o blev mjukare än innan. Åh vad skönt att det släppte! Jag hatar när jag fastnar och stressar upp mina nerver eller hur man skall formulera sig. Jorden går inte under för att hästen inte är med under en del av ridpasset, man behöver inte testa 140 saker samtidigt. Det kan hjälpa att bara andas lite och vänta ut, låta hästen få hjälpa ryttaren att komma till rätt ridning. Tack Mahjong!

  Efteråt stod vi och betade en stund med ett par kompisar.
  Jessikas pojkvän fick mot sin vilja åka häst en liten stund.. givetvis tog dom min häst, bara för att han är typ stallets snällaste o lugnaste.. Jaja, jag fick bara en snabb bild eftersom att jag stod o gjorde iordning Martijn medans de lekte runt ;)


  Min lilla skrutt red jag ett kort pass på ängen med.
  Så himla härligt att det var ljust när klockan var 21.30!

  Åh, han är så fruktansvärt fin nu min bebis! Skulle vara så kul att hitta det perfekta hemmet och skicka iväg honom till en söt liten ryttare som kan komma igång med tävlandet förfullt nu! Snälla Andrea & Erika kom ner för att fota lite, så det blir ett gäng bilder senare :D

  Här får ni en provbild på min lillkille!


  Matchningen var inte planerad, utan tog det som fanns närmast till hands..


  Får bli en kvällstur idag!

  Idag ska Winnetoo få komma ut och skritta i skogen tänkte jag, mysigt!
  Dock ska jag iväg nu, så det blir senare ikväll, skönt att vara helt själv i stallet ibland tycker jag..  Hur har ni era hästar uppstallade?
  Hemma, hyr box i privat stall eller ridskola?


  Om man ändå kunde ha det man vill

  Vad livet skulle vara lättare om man inte var så jävla rund. Seriöst?
  Jag älskar mat och mat älskar mig, typ. I vilket fall så sitter jag och tittar på lite kavajer och övrig ridstyrsel.

  Min kavaj som jag har nu är en Pikeur Diana, vilket betyder att det är en kavaj som är lite för lång för mig på 161 cm. Det skulle varit en annan sak om jag haft längre ben och varit smalare upptill, men nu ser det bara fult ut.

  Jag har provat säkert 10 olika modeller, men ingen passar eller klickar. Jag är byggd väldigt bred och har väldigt kraftig benstommel. Jag är grymt bredaxlad. Också detta har jag problem med när det gäller kavajer, eftersom att alla drar sig så tight över nacke och axlar. Sedan är jag ju inte direkt smal, så ja kavajerna sitter ju inte speciellt fint på mig med allt fett så att säga. Fan va vidrig jag låter? "Sanningen svider" ;) Så jag vet inte vad man ska hitta på.. att specialbeställa en kavaj känns onödigt. Jag hatar att ha på mig kavaj och har de endast när jag måste - på banan. Samtidigt så vet jag själv om att jag presterar sämre/får en dåligare ridning när jag rider i kavaj, än när jag tränar i tex en väst.

  Tänk att det kan väga in så mycket? Om jag inte har ätit på ca 1 dag och känner mig lite smalare än när jag ätit liksom, och har en "inte så tjock dag", samt har bekväma och gillande kläder på mig - då går hela ridningen so much better! Det är helt sjukt faktiskt. Jag vet så många tävlingar jag har skämts så himla mycket när jag måste ta på mig den jävla kavajen. Varför kan vi inte få ha som hoppryttarna, typ sätta en fet väst över så att man inte behöver känna sig så utpekad stor? Jag önskar så att jag skulle kunna ta mig till gym och få ordning o reda på mig till att börja med, så att man kunde köpa snygga kläder som sitter snyggt också. Hjälper inte att bara vara ute o springa/powerwalka osv. Men det är väl en dröm som vissa fått ifyllda och andra inte. Dessvärre känns det som om alla hästmänniskor runt mig är som modeller för dessa kläder som kretsar runt oss. Varför blev inte jag också sån då?

  Jag skulle direktkvala till globen om jag såg ut såhär i den här kavajen:

  Skämt åtsido, men hur snygg är inte kavajen? Jag hade betalat varenda öre för att få just den här kavajen, sittandes slimmad precis som på bilden. Blir så sur på mig själv att jag inte kan begränsa mig samt har så dålig ämnesomsättning.

  Vad tycker ni om kavajer? Har ni lätt att hitta passande, eller har ni också brister så att det inte sitter 100 på er?  Tack alla ni

  Som lämnar ett mail i vår inkorg, speciellt när det är idolbilder/filmer. De är alltid lika mysiga att få! Men även ni som bara har lämnat ett litet mail med några rader som kan göra en hel dag. Tack!

  Tack http://satsanderyttaren.blogg.se för den ursöta idolbilden!  Martijn - uppvärmning

  Här kommer filmen från uppvärmningen inför Martijns lilla hopppass. Jag är alltid väldigt noga med min uppvärmning, och här var det ett lugn och koncentrationsstadie jag ville nå på Martijn, vilket han hittade väldigt fort. Han var lugn, avslappnad och fin i handen. Lyssnade väl på skänklarna och formade sig ypperligt. Nöjd matte! :D  Gillar ni att få se filmer?
  (Jag menar generellt att få se live istället för stoppat på bilder liksom..)


  Hästtävling hela dagen

  Jag har under förmiddagen varit på TFRK för att kika på storhästdressyr! Var riktigt roligt att se på dessa vackra storhästar.. och visst blev man lite sugen själv ;)

  Vi åkte dit för att kika på några bekanta som skulle starta, och bland annat träffade jag Sabina som tävlar sin C-ponny bland storhästarna. Lotus som hon rider är en grym liten C-ponny som passar som handen i handsken med Sabina. Grymt jobbat tjejen o grattis igen till placeringen, kanske blev det ännu en efter att jag åkt!

  Nu ska jag skynda mig till tåget för att åka till Kungsbacka, har varit hemma i helgen för att få klart två stora arbeten. Men nu får jag nog ett stadigt slutbetyg i Företagsekonomi A - MVG! Det gillas, fan vad jag kämpade med sista uppgiften idag, men jag vill ha det där :D

  Laddad med nya filmer och inlägg så vi hörs lite senare, nu när skolan börjar gå mot sitt slut så har jag mer att ge till bloggen, och kan börja komma igång med mer "tankeinlägg" och åsiktsinlägg, sånt vet jag att ni gillar!

  Vi hörs senare!

  Maja & Pontus

  Är bara tvungen att bjuda på ett par bilder på min syster och Pontus när de fortsatt tävlade tillsammans som jag precis hittade, systrana rosa?
  Utveckling, språngkurva och teknik

  Någonting jag har märkt av är hur otroligt mycket Winnetoo har utvecklat sin hoppteknik och språngkurva! :D
  Jätteroligt att se, jag ska visa er med lite bilder!

  När han var sex år ungefär, då hoppade han med knäna framåt hängande typ, vilket såg mindre bra ut ibland..


  Efter den perioden kom han in i en fas då han började överhoppa sig - dock med hängande framben, så trots att han hoppade stort och tog i så rullade ofta någon bom ner.

  På den här bilden ser man bra, tänk om han hade dragit upp sina ben här? Då hade han varit riktigt högt över vilket han inte är här.

  Men förra året så bara släppte det för honom, han hittade tekniken och hur han skulle använda sin kropp för den ultimata tekniken och språngkurvan!
  Jag kan säga med handen på hjärtat att jag inte har idiot hoppat stutts eller haft andra metoder för att han skulle hitta hit - han har fått ta allt i sin egen takt, alltid. Jag har trott på min fläckiga ponnyskrutt sen första dagen, och det kommer jag alltid att göra. Fast sånt får man egentligen inte säga öppet när man bor i mellanmjölkslandet sverige, och bloggar så alla kan läsa..

  Jag tror att mycket har med hans egen vilja att göra, när han förstod det här med att vara felfri så kämpade han för det stenhårt. Och då var han såsmåning om när hindren blev större och banorna svårare tvungen att utveckla sin teknik. Det är ballt att få vara med från början, och se allt det här!


  Svar på fråga!

  "Hur har ni fått en så bra kontakt? Man ser ju att han lysnnar på dig och verkligen litar på dig. Har du några tips? Just nu rider jag en ponny som är ganska stark och envis- otroligt mycket egen vilja- som kan bli lite "bitchig" ibland. Jag märker att vi fått bättre kontakt men hon kan ändå dra iväg med mig ibland och lyssnar inte på mig särskilt bra- varken när jag rider eller hanterar henne från marken.
  Förresten så tycker jag din blogg är jätte bra och du skriver otroligt intressant och moget. Även om du bara är ett par år äldre än mig så kan du väldigt mycket och har en så bra syn på saker! Jag måste säga att du är mycket mer mogen än vissa av dina äldre blogg konkurrenter. Du verkar vara en jätte snäll tjej Linn och du har gjort ett super jobb med Winnetoo. :)"

  Först och främst, stort tack för de fina orden - sånt värmer!
  Alltså, jag har tagit det väldigt successivt, inte stressat eller varit hård. Steg för steg, och att bygga ett förtroende på lång sikt är viktigt för mig. Det handlar inte bara om att vara en ledare, eller ha någon såkallad makt över sin häst - utan en acceptans från bådas sidor. Man måste respektera sin häst, lyssna och förstå. Jag tror att ALLA hästar kan göra det som Winnetoo gjorde på filmen som jag la upp igår, kanske är det knepigare med vissa - men ingenting är omöjligt.

  Ibland känns det som att folk tror för mycket på att "nu ska jag uppfostra min häst" instället för att lyssna på den, och förstå den. En häst är en individ, med flyktbeteende och en häst kan aldrig bli en maskin.

  Som jag brukar säga, sikta inte mot ett exakt resultat - utan sikta på en perfekt relation.
  Dagens planer med Winnetoo

  Igår var det löslongering som ni vet, tack för alla fina kommentarer till den filmen förresten!
  Idag är det stutts- och seriehoppning som står på schemat. Lågt, men med fokus på styrka och kvickhet. Nästa helg är det tävling i Uddevalla, L:A och MSV:B.

  Kanske snor med mig kameran ut till stallet sen!


  En av mina favoritbilder sen sista tävlingen i Uddevalla!


  Läsar semester?

  Vi tycker att det verkar som om intresset på våra inlägg från er läsare har sänkts för stunden? Börjar alla vara ute mer och vid datorn mindre, och glömmer bort att lämna ett avtryck bland våra inlägg..?

  Vi saknar många läsares kommentarer och respons/kritik! För att vi skall ha orken att hålla igång och att utvecklas så behövs detta - kom igen, vi vet ju att ni kan! För oss är bloggen ett stort kontaktnät som vi delar med alla er läsare. Som en community, fast där vi ligger i fokus med att dela med oss av våra liv, och ni står ständigt som medmänniskor att kunna gråta, skratta, hjälpa, trösta och utveckla. En stor familj nästan..

  Undrar om någon av alla er läsare där ute har känt samma sak till vår blogg som vi känner?
  Här är i alla fall alla välkomna, och förhoppningsvis med en god baktanke och insida!


  Kör ni gärnet så kör vi gärnet!  Longering utan lina  Dagens aktivitet, ni får det på film - dock en dålig mobilfilm, men ändå något :D

  Även om vi är långt ifrån alla de som kan det här, och även om vi bara är ett ekipage bland alla andra - så visar det här våra starka band till varandra tycker jag, och dem betyder mer än alla rosetter i världen.

  Som jag nämner i filmen så är vi långt ifrån experter på det här, vi testar oss fram och gör det efter våra förutsättningar, faktiskt som de "nybörjare" vi är.


  Jag blir så glad!

  Brukar inte länka de som skriver om oss/mig här, men tyckte att den HÄR texten var så seriös och menad, äkta liksom. Men alla texter och alla mejl, gör mig såklart riktigt glad!

  Såg även att ännu en superfin film är gjord till mig och Winnetoo - tack Johanna som bloggar på skooogsmullarna.blogg.se :D                                                Ni är grymma :D


  Maja säger..

  ..vanliga kläder i märket KL is the shit!


  Okejdå, rätt söt?


  Äkta KL tjej, japp..


  Film på Conny

  Här kommer filmen på när jag helt efterbliven lekte med Conny :D


  Visst är han GRYM!? Stegring, spansk skritt, buga, ligga, med en helt ny människa?

  Roligt nog hade vi hoppträning klassen, men Sussi som vi har som lärare är underbart skön och tyckte bara det var roligt när vi under ena gruppens uppvärmning lekte runt med Conny ;)

  Ger än en gång all cred till Norah, som är grym gällande trickträning och horsemanship med hästar!


  Idolbild


  Ett gäng söta tjejer som ville ta idolbild, klart man ställer upp ;)


  Tillbud och olyckor

  Vi gjorde en kort inlämningsuppgift i skolan häromdagen, kan ju alltid slänga upp den här för lite tankeställare :)

  Olyckor/skador i stall - de vanligaste

  1.       Axel ur led. Att en häst som leds helt plötsligt rycker till och drar iväg kan lätt dra axeln ur led. En häst som har bråttom ut i hagen, eller en hingst som har mer intresse för stona runt om vid ledning av den kan lätt orsaka en sådan skada.

   

  2.       Trampad. Lätt hänt är att hästen av någon anledning trampar människan på foten. Även höft och ben kan väldigt lätt skadas.

   

  3.       Klämskador. Att människan som leder en häst kan bli klämd i olika situationer, tex genom stalldörren.

   

  Vanligtvis så händer det olyckor i stall med större hästar, men givetvis även mindre. I stall där det finns fler hästar är riskerna större. På ett stuteri kan det både vara busiga små föl som har lite för bråttom ibland, eller en hingst som inte alls har tid att tänka på att en människa är i fokus.

   

   

  Ridolyckor - de vanligaste

  1.       Hoppning. Både krashar vid hoppning men också när en häst stannar på hinder. Det är många ryttare som får sig en flygtur och lätt blir skadade.

   

  2.       Uteritter. Hästen blir glad vilket resulterar i kanske lite för glad. Många bockningar och övriga roligheter som hästen kan hitta på orsakar skador på ryttaren. Men också då hästen kan bli rädd för vilda djur eller andra saker i naturen.

   

  3.       Omkullridning. Att en häst går omkull händer ganska ofta, och det bidrar lätt till allvarliga skador.

   

  Riskanalys
  Skador i stall händer lätt pga okunskap och risktaganden. Det är små saker som kan påverka oss till en säkrare miljö. Att ta ut hästar i en viss ordning, att ha hästar i boxar bredvid varandra kan bara det påverka säkerheten posetivt genom att bara byta till dessa metoder. Vid ridning sker det många olyckor som är svåra att påverka. En häst är ett djur på ganska många fler kilon än oss, och vi har inte alltid så mycket att säga till om. Men att tänka på är ju säkerheten, skyddsväst och hjälm finns ju som superbra hjälpmedel. Att använda stålhätta kan även rädda en tå eller fot, och en kedja på hästen kan hjälpa till att minska lösa hästar.


  Man är ganska slapp med säkerheten när man har hästen hemma, intessant?


  Kvällshumor

  Jag sitter och tittar igenom filmerna från när jag lekte med en klasskompis ponny Conny tidigare idag, och gud vad jag skrattar! Norah som äger Conny är lika korkad som mig, och har lika kass humor. Att hennes häst inte är dåligt tränad eller sen i svängarna heller är en annan femma - grym är han!  Godnatt ♥

  Time to sleep, imorgon rullar Nellies transport hit 06:00 - mums?
  Jaja, tävling med trevligt folk är ALLTID mysigt, det är ju bara så!

  När jag kommer hem så är det släktkalas och efter det ska jag vidare, så jag kommer ha fullt upp och noll tid till bloggen. Men jag ska göra mitt bästa för att hinna med, eller så kanske jag borde köra lite PR-trick som jag sedan får ta bort eftersom läsarna ser igenom spelet i inläggen? Nää, inte rikigt TeamSL stil kanske! Man kan driva något bra utan att det behöver gå ut över någon annan, tack och lov ;)

  Hörs imorgon, och jag hoppas på att träffa många av er i Essunga!


  Min andra halva..
  Åh!

  Fick två bilder från en gammal tävling skickat till mig av en läsare!
  Tror det var min och Winnetoos första borta tävling tillsammans, två mindre lyckade starter, menmen.. haha!

  Tack Bea Landin för bilderna :D

  Ur Linn's garderob
  Rödbrunt läder, träns och brösta!
  Blir det "för mycket" med det rödbruna, eller gör det min skönhet ännu snyggare?


  Vad tycker ni?

  Min syster fyller år på lördag och önskar sig Kingsland kläder, alltså lite mer vanliga kläder i märket Kingsland. Jag är lite kluven till det där med vardags kläder i ridmärken, jag förstår att KL säkert är ett större märke än bara för ridning i andra länder, men här..?

  Imed att det rör sig så mycket pengar per klädesplagg så lägger jag hellre de pengarna på märken som är igenkända av icke-hästmänniskor också. Inte för att märket är det viktigaste, men jag har bra mycket hellre på mig converse av märket "All star" än "KL" - håller ni inte med?


  Kingsland i all ära, men för min del så är ridmärken något som stannar bland hästarna och "vanliga" märken något jag gärna lägger pengar på till vardags.

  Hur ser ni på saken?
  Essunga imorgon!

  Imorgon åker jag med Nellie till Essunga där Trollhättans regionala hopptävlingar hålls. Så jag ska alltså inte tävla själv, utan åka med och peppa och hjälpa till på alla sätt jag kan :)

  Är det någon utav er som ska dit?
  Isf ses vi imorgon, hoppas på soligt väder.. ;)


  Jag på Nellie's ponny Thonna, som även ska va hos mig i två veckor i början av sommaren.


  Longering

  Har huvudvärk och är bombförskyld, dessutom tvingade min kära gympalärare mig att springa 3km i spöregn idag - så min kropp är inte på topp direkt, vilket inte mitt humör är heller ;)

  Har lite bråttom dessutom, så Winnetoo fick ett pass på longeringslinan idag. Bra med variation, och det var riktigt längesedan jag longerade nu. Han skötte sig utmärkt, lydig och fin :D  Tidsinställda kommer under kvällen!  Hiss eller diss?  Nu går det att matcha för alla svenska ryttare med ett äkta Sverigeschabrak!
  Jag tycker att det ser ganska b ut, men trots det så gillar jag saker som är en trend och som ändå kan göra sig snyggt, vilket jag faktiskt tror att schabraket kan göra på rätt häst. Så det får bli en halv diss/hiss!

  Hur faller det er i smaken?


  Morsningkorsning

  Fredag och sista riktiga skoldagen, på Måndag sätts betygen och efter det är skolan död :D
  Jag hann aldrig uppdatera mer igår om gårdagens ridning och såvidare, så jag tar det lite snabbt nu.

  Det blev en härlig sväng ut i skogen för Mahjong, tillsammans med min klasskompis Martina & en skolhäst. Riktig sommardag med lite inslag av åskluft i think? ;)

  För bäbis blev det dressyr och han var klockren, satte allt jag ville. Duktig pojke!

  Idag har jag sån jäkla spänningshuvudverk att jag skippar hoppträningen.. var med och kikade lite på andra klasskompisar i alla fall, och lekte en del med Norahs isbjörn. Skittuff är han! Jag menar, hur många hästar tar en skön vilopaus på kommando i ett hörne under en hopplektion..?


  Vill ni ha film på när jag fick köra massa trix med honom? Spansk skritt, ligga, buga samt stegra ;)?


  Veckans häst!

  Grattis till Irma (http://Irama.blogg.se) som får sin Enets Smirnoff som veckans häst!

  "Smirnoff är en 8 årig D-ponnyvalack av rasen New Forest och urgo."

  Trevlig polle med snygg matchning ;)


  Linn's bildminnen # 13

  Jag fortsätter i "Charlotte-spåren" och laddar upp lite bilder på näst sista tävlingen tillsammans med henne, på Troya horse Arena. Vi hoppade en L:C, dubbelnolla och nån utanför placering.
  Har även ett par från framhoppningen -
  Söt ponny!


  Elit

  Tänk om man kunde sjunga såhär?  Det är Elin Buxfeldt som sjunger your song av Elton John. Grymt bra, fruktansvärt fint!


  Skol konsert!

  Nu ska jag dra mig iväg mot en skol-konsert som en klass i nian ordnar, kul att träffa alla utanför korridorens väggar ;) Dessutom finns det absolut ingenting bättre än när duktiga tjejer och killar sjunger och spelar, bland det mysigaste jag vet!
  Är det någon utav er som är duktiga på att sjunga och har massa sånna goa covers låtar när ni sjunger på youtube? Länka isf bland kommentarerna så kan jag visa upp min favorit i ett inlägg och länka er när jag kommer hem? :D

  Bjussar på lite live bilder medans jag väntar på mamma!


  Btw, tänkte sno ihop ett inlägg som handlar om mig som person någon dag inom kort. Inte bara häst-Linn utan låta er genom ett inlägg få lära känna mig lite bättre helt enkelt. Ibland är det kul att gå över till att vara lite personlig trots bloggens inriktning. Jag är dessutom sugen på att videoblogga mycket mer, visst får man en annan känsla när man hör någon prata än bara läsa texter från personen ifråga? Tänk att få göra massa åsikts-videobloggar - det hade vart ballt! Tycker inte ni? :D

  Den ena kamerans laddare är inne på lagning, när den kommer tillbaka så ska jag sätta fart med att börja videoblogga mycket mer.

  Glöm nu inte att länka era youtube klipp på när ni/eran kompis sjunger, jag länkar senare ikväll! :D  Vad tycker ni om outfiten..?

  Snygga Majda på runda Pontus, iklädda i ROSA - vad tycks? ;)
  HAHA, uppmärksamma den livrädda blicken "hur fan kommer jag av?"


  Linn's filmminne # 9

  Film på mig och en försäljningsponny som jag tävlade lite förra året, Charlotte.
  Lilla tokan, saknar faktiskt henne. Helknäpp, men ändå så rolig att hålla på med. Anna (som hade henne) och jag blev ganska snabbt förtjusta i henne, dock var det lite hat kärlek imellanåt.. hehe! ;)
  Mamma och Anna som grejar med "Lotta" på tävlingsplatsen, jag och Winnie kollade på ;) hihi..


  TeamSL på G

  Dags från oss att avslöja lite småsaker så att ni blir ännu mer nyfikna!

  Inom en snar framtid så kommer Teamsl.blogg.se att byta namn till .se istället, och även att få ny design och läggas upp på ett litet annorlunda sätt. Allt för att vi går ihop med nytt företag, människor och erbjudanden.

  Spännande va? ;)

  Visst borde vi bli nya KL-modeller också....?


  Så jävla förbannad

  Känner bara för att döda någon eller något, så jävla förbannad och besviken är jag. Årets prio har inte varit tävlingar eftersom att jag är ovetande om hur det ser ut efter sommaren med hästarna. Dock så har jag bestämt i alla fall några tävlingar som var viktiga för mig.

  En tävling som jag absolut skulle på, och som jag sett till att inte lägga resa och så vidare på var en enda tävling. Carlstad Sun Summer Cup 2011. Och vad händer? Jo, jag har så jävla mycket i huvudet hela tiden, jag har inte tid att sitta konstant och se när tävlingar öppnar - men jag är ändå inne och tittar ofta. Proppen har INTE legat ute från Karlstad, och helt plötsligt så har den öppnat med anmälningar - och är redan full!? D-ponnyklasserna säger stopp DIREKT. Jag är så förbannad o ledsen att jag inte vet vart jag ska ta vägen!!! En av årets höjdpunkter som jag sett fram imot från förra året - och så blir det såhär?

  Exakt alla D-ponnyklasser. C-ponnyerna har minnsan platser kvar, men D kniper direkt. Bara för dessa globenkval samt SMkval..

  Tack vare att ridsportförbundet har satt in den jävla regeln att det är "först till kvarn" istället för vanlig anmälning. Nu slänger sig alla på och anmäler så fort de bara kan, och har man otur så hinner man inte.  Ååååååååååååååååh.
  Jag som hade tänkt denna som i värsta fall min kanske avslutande tävling!!!
  Även Hammarö's nationella var stoppad efter bara ett par dagar, suck. Finns inga tävlingar kvar inom sommaren i princip!?

  Får väl börja tävla lokalt/regionalt eller nåt så man får plats på tävlingarna nu för tiden. ÅH!
  Usch, nej jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen, jag kokar så jag var tvungen att få skrivit av mig..
  Så arg på mig själv att jag inte märkt bättre :(


  Pringles

  Har precis gått upp, härligt med idrottsdagar när man har hästar hemma måste jag säga ;)
  Ska börja med att rida Sofias ponny Pringles, superhäftig C-ponny. Vi ska trimma i paddocken, få honom att släppa efter och komma igång bakifrån istället för att "lägga sig på bogarna". Men det ska nog gå bra, han är samarbetsvillig och rolig att arbeta med :D

  Snygg är han också, cool teckning -


  Efter hans ridpass kommer Majda, och då rider jag Winnetoo samtidigt som hon rider Pontus :)
  Självklart åker kameran med, och förhoppningsvis så får jag lägga upp lite här med!

  Hörs sen kära läsare!


  Ur Linn's garderob  Prestige stigläder, enligt mig riktigt snygga!
  Jag avskyr flärpar som sticker ut, vilket det gör från vanliga stigläder. Dessutom finns det ju funktioner med dessa stigläder såklart, men nu riktar vi in oss på utséende. Inga flärpar som sticker ut när man rider, och bra mycket snyggare än vanliga när man leder runt hästen - hiss från min sida!
  Dock kan man fråga sig om de är värda runt tusenlappen..

  Vad tycker ni?
  Hiss/Diss - varför?
  Att ha i bakhuvudet

  "Det är inget fel med att misslyckas så länge du har gjort ditt bästa och försökt."
  Jag blir ridlärare för en dag ;)

  Imorgon har vi idrottsdag i skolan, ridning finns roligt nog med som ett alternativ!
  Jag som har hästar hemma och ändå rider varje dag blir ju som ledig, dock ska min härliga klasskompis Majda komma hem till mig imorgon och testa på att rida. Hon har aldrig suttit på en häst i hela sitt liv, det ni - kan bli spännande..

  Funderar på att sätta upp henne på Silvia och Winnetoo, lite hoppning står på schemat!
  Självklart utan hjälm, för att vara lite extra coola, och retas lite extra..


  Haha, nejdå, nu driver jag bara lite - hoppas ni förstod det..
  Hon ska självklart ha skyddsutrustning och rida på våran pensionerade lilla Pontus, så ni behöver inte oroa er att jag ska göra något galet ;) Vi får väl se om hon vågar visa sig här inför alla er på bild eller film? Då får ni nog tjata rejält..


  Älskade gosse-ponny ♥  SRG

  För er med humor och som gillar ironi så bjuder jag på två goa bilder från stallet som ettorna hade kladdat ner.. Det är givet roligt om man lever här och vet vilka alla hästar/människor är och så vidare, men lite roligt kanske det är ändå..

  Som ni vet är det prat om Island och dess Askmoln..
  Det tycker alla här i huset är väldigt roligt eftersom att "Askmoln" har haft ett väldigt stort samband med mig tidigare år.. Hehe, men det är en legend nu som säkert många inte kommer ihåg.


  Stop it!

  Dags för Linns-åsikter att läggas fram igen, hihi ;)

  Jag har länge stört mig på allt negativt som kastas mot tävlingsplatser, funktionärer, specifika framhoppningar och liknande. Särskilt bland oss bloggare, som har stort inflytande på många människor, jag tycker att det är fel att kasta ur sig skit över en specifik tävlingsplats ute på våra bloggar. När den här kommentaren ramlade in för ett tag sedan så rann bägaren över. Dags för åsiktsinlägg!  Ja, visst är det kul att höra om andras misslyckanden..? Mellanmjölks landet sverige, welcome ♥
  Nej ni, jag tänker inte sitta och vräka ur mig negativa åsikter om någon tävlingsplats, någon funktionär eller någons underlag. För vet ni vad? Det är JAG som har valt att åka dit, och det är tack vare funktionärer och tävlingsplatser som arrangerar tävlingar som JAG överhuvudtaget kan tävla.  Jag tror inte att någon klubb går in för att arrangera en så dålig tävling som möjligt, utan alla gör sitt bästa - utifrån sina förutsättningar. Konstruktiv kritik är en sak, det kan jag absolut gå med på att ge, men att vräka ur sig skit mot en speciell tävlingsplats tycker jag endast tyder på att man vill ha något att skylla på efter ett dåligt resultat ;)

  Det är ryttarens ansvar att välja ut de tävlingar som passar ens häst, i mitt tycke. Vet jag att ett ställe har en trång framhoppning och alltid tar in mycket hästar så åker inte jag dit igen för att sedan dissa stället här inför alla er. Nej, då står jag hellre över den tävlingen, eller biter ihop och gör det bästa av situationen. Den ridklubben kanske inte har en miljon att kasta ut på ett nytt ridhus bara för framhoppning, utan har lagt allt på banan där själva tävlingen hålls - då får jag se fram emot ritten och göra det bästa av framhoppningen.

  En funktionär är en människa precis som vi, ingen maskin, tyvärr? ;) Likaså som att vi lägger våra hästar i skiten någon gång, kan en funktionär råka ställa sig i vägen. Vi vet ju varför de står på banan, de krattar och håller ordning för oss - finns för våran skull och gör sitt bästa. Står någon i vägen så är det bara att lägga en volt, be om omstart från hindret innan där man var och sedan göra om det på ett bättre sätt. Varför hetsa upp sig och bli arg? Ingen som står på banan vill förstöra med mening.

  Den fjantigaste diskussionen av alla tycker jag är det här med underlag och manegen/paddocken. Hur många gånger har man inte hört "jag hade inte rivit om underlaget hade varit bättre" "det var synd om hästarna, för det var så tungt" "underlaget var fruktansvärt halt, flera hästar såg ut som om dom skulle välta, därför stannade ***" Seriöst känner jag bara? Om underlaget är så fruktansvärt - varför i helvete startar man då? Om hästen måste stanna för att det är omöjligt att hoppa, varför utsätter man sin häst för det då? Då är det för mig en oansvarig ryttare, och inte en dålig tävlingsplats.  Det har hänt en gång att jag var anmäld L:A och MSV:B - när jag kom fram till tävlingsplatsen (som jag inte tänker nämna) så såg jag att ridhuset var ganska trångt och underlaget ganska tungt, vi var där i god tid och jag valde att byta klasser till L:B & L:A istället vilket fungerade utmärkt för mig att hoppa där inne. Det hade fungerat med MSV:B med, men jag kände mig bättre till mods när det var lite lägre då det var trångt. Hade jag inte varit där i sån god tid, hade jag hoppat endast L:A och sedan strykt mig. Då har jag gjort mitt val, kan uppträda schysst och göra mitt bästa efter förutsättningar - istället för att rida MSV:B och sedan bli irriterad över att inte allt är som på en stor nationell tävling.

  Alla klubbar har inte de bästa förutsättningarna, men utan engagemang från klubbar med tävlingsplatser och funktinärer så hade ingen av oss kunnat tävla - ha med det i tanken nästa gång innan ni rasar över ett misstag.

  Tacka vet jag ödmjuka ryttare som har förstått att bara för att man tävlar, är man inte universums mittpunkt..  Sedan vill jag avsluta med en total hiss till alla er funktionärer som står ut med alla argbiggor där ute, och fortsätter att göra tävlingarna möjliga! Ni är guld värda :)  P.S lägger dessa inlägg under "pepp-talk" så att de lätt går att hitta igen, är det okej eller?  Total diss langas!  Vad tänker företagen med som producerar de nya schabraken?
  Vi som tävlar och rider brukar faktiskt rida med sadel på våra hästar.. Suck -.-  Jättefina schabrak båda två, när de hänger i affären eller på sin plats utan en sadel över sig. Men hur snyggt blir det när sadeln kommer på och det ser ut som om schabraket har fått en missfärgning eller liknande på ett ställe? ;) Nä, ska det vara märke utsatt eller en färgändring sätter man det på nedre delen av schabraket så det syns ostört av sadeln - håller ni inte med? :)
  Tio skoldagar kvar..

  Sista provet är gjort, endast tio skoldagar kvar..
  Sommaren är full av roliga planer, TeamSL är full med nya planer..
  Ni hänger väl med?

  Mer uppdatering strax, no more plugg!
  För jag tror jag är kär ♥

  Var iväg igår i två ridsportsbutiker med Lovisa (en kompis i klassen) för att kika runt lite, och fick se den här ursöta KL-jackan live äntligen, har bara sett den i katalog innan men vart förtjust i den redan då ;)
  Provade den och den var lika snygg som jag tänkt mig!


  Blir absolut nästa jacka som jag införskaffar mig.

  Mammaaa om du läser detta, kan vi inte komma fram till någon deal att jag får den om jag gör något ...?  Finaste killen på marknaden ♥

  Jag väntade medvetet med att inte gå ut med Martijns annons här på TeamSL för att jag av nyfikenhet ville se hur snabba skvallerbloggar var på att uppmärksamma det. Det tog ca 1h & 45 minuter, sedan var det ute.

  Ganska läskigt hur bevakad man är av folk, eller hur?


  I vilket fall så har jag inte bestämt mig för hur mycket jag ska stänga ute försäljningen, men troligen kommer jag att lägga Martijn åt sidan eftersom försäljningskretsar och bloggen är två helt olika saker.  Med sorg i hjärtat ska jag nu sälja min C-ponny Martijn, val. f. 2002 och 137,5 i mkh. Han har varit i min ägo sedan 08, då han också kom till Sverige. Han har gång utöver det vanliga, och hoppar som en studsboll. Inte mycket tävlad, men på de få starter som han gjort har han oftast haft med sig rosett hem i både hoppning och dressyr. Även mycket lovord från domare!

  Det har dock blivit främst dressyr då jag har varit lite för stor på honom för att hoppa mer än ”småhinder”. Nu vill jag hitta det perfekta hemmet, en liten ryttare med mycket kunniga och satsande föräldrar, som kan skynda långsamt och förvalta allt som denna ponny har att erbjuda, då han kommer att kunna bli en av Sveriges finaste elitponnyer framöver!

  Startad upp till LB dressyr (vinst) och LC hoppning med goda resultat. Befäster hela tiden skänkelvikningar, öppnor, slutor och enkla samt rena byten bättre. Priset inkluderar viss utrustning, bl a en specialutprovad dressyrsadel av märket Trainers. Hemmet viktigare än priset. Maila elr ring för mer information.

  Sofia (ryttare): 0705 19 23 23
  Ann-Marie (ägare): 0705 37 26 02

  Min fina fina kille

  http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=486586


  Vilken ponny!

  Kom upp från stallet för en stund sedan, jag tog faktiskt ett kvällspass i stormen med Martijn.. Men jisses vad fin han var! Min fina fina ponny..

  Riktigt fin fram till handen, jobbade genomgående och var urtrevlig! Jag är såhäääääär nöjd. Han var avslappnad och jobbade på trots stormen och ensamheten ute i paddocken.

  Eftersom att han hoppade igår, så tänkte jag bara ta det lugnt och känna lite på honom samt stretcha/mjuka upp honom. Tacksam var han, då han gäärna sänkte sig långt i nacke o hals, och fick en stor genomgående trav! Kände även igenom på hur skänkelvikningarna satt, och de rullade på bra. Duktig bebbe

  Får bli en gammal bild på min fining!

  Det är sjukt hur fort tiden går. Det är synd att man inte har all tid i världen och alla möjligheter.


  Sista provet!

  Sitter och pluggar för sista gången under åren på Häggvall, sista provet imorgon nämligen. Kemiprov, jäkla krångligt - och vem vill inte ha MVG sista provet i högstadiet? Så jag får gräva ner mig med nötter och kemiboken ikväll.. haha!

  Men som ni förstår så kommer uppdateringen förbättras efter den här dagen, då jag är fri när jag kommer hem efter skolan :D

  Jag red ut Winnetoo idag, vilket gick bra. Han var faktiskt ovanligt lugn och fin, red på pelhamet och lät honom rulla på i så lugn galopp som möjligt i lite längre sträckor.
  Häst ett klar

  Skolan rullar på, och idag hade vi dressyrlektion. Dock så hade vi träning inför hästskötarexamen som vi ska ta i trean, så vi red hur många som helst i ridhuset på led och skulle göra saker som ingår då. Dvs rida runt runt efter varandra, ungefär som att leka följa john, dock ibland vända över.

  Var regält tråkigt, men såklart nyttigt att lära sig hur de vill ha vänt, hästarna placerat samt alla ord de använder.

  Mahjongen var nog lite trött sedan igår, plus att han har stått ute i de lite kyligare vindarna idag så han var nog lite trött i kroppen. Men han var finer i alla fall! Senare ska jag ta en promenad med lillkillen :D
  Dagens outfit osv..

  Haha, dagens skol-outfit för idag är rätt ball, våra goa lärare ♥


  Här ser ni trycket i förstorning -


  När man går ur nian får man hitta på lite skojj, dem har ingenaning om att en klass på 24 stycken kommer komma i kläder med dom på idag.. Dessutom har vi två tröjor till dom med, heheh ;)

  Hörs senare kära bloggläsare!  Superfina hästar!

  Oj vilken lång dag det har varit idag - och än är den inte slut! Jag kommer aldrig igång/blir aldrig klar med mina skolsaker.. har ca 3 prov, 4 redovisningar och 5 inlämningar. De flesta ska vara gjorda & klara denna veckan, och det är inte små saker.. Bra där!

  I alla fall så har jag en såndär vill-träna-massa-med-hästarna period just nu som började häromdagen. Blev ett genomkörar dressyrpass med Mahjong och ett markarbete/hopppass med Martijn - första gången på jättelänge!

  Mahjong:

  Han sänkte sig väldigt lätt och var positiv till arbete idag, svarade bra på olika tempoväxlingar och kändes i allmänhet riktigt fin! Han är mycket svårare i ena varvet och skjuter ut ena bogen hela tiden, så jag la mycket fokus på att få honom regält igång bak och fram till bettet i båda tyglarna.

  Han var bra genom kroppen i alla fall, och det blev ett långt arbete med galopp med mycket fövända slutor och mycket öppnor för att sätta bogarna på plats. Efter ett tag var han riktigt framme till handen i alla fall, och blev allt bättre med bogarna. Avslutade med att trava av honom rund och låg i väldigt sakta och lugnt tempo på stora bågar. Supertrevlig var han!! Härligt när man känner sig riktigt nöjd efter ett pass.. ;)

  Martijn:
  Idag tog jag ett litet hopppass med Martijn, men givetvis bara småhinder eftersom att jag är för stor för att hoppa honom för mycket. Men eftersom att det var så längesen
  Värmde upp honom i travarbetet med en del tempoväxlingar och även här rida fram ganska regält och vänta ut honom i handen, samt lägga in flera volter och lossa sidorna. Han var riktigt riktigt trevlig faktiskt! Körde lite galopp både lite rundare o djupare form och lite längre och gasade en del.

  När jag sedan började hoppa honom så började jag med något travhäst, och han vaknade snabbt till och tyckte att det var superkul! Rullade på på lite hinder här o var, och han var riktigt trevlig!

  Blev bara låga hinder och avslutades på max 60 cm. Han är så go min lille!
  Var en tränare som var med några andra tjejer utifrån som red i ridhuset, som jobbat o ridit hos Roynce Zetterman under flera år, och när jag var klar o vi hade börjat bära ut och skritta av så började hon prata lite med mig, och berömde bland annat Martijns snygga teknik när han hoppade avslappnat på hindren. Var väldigt roligt att höra, jag har ju inte hoppat honom så jättemycket för folk och så. Bara några tränare, fast de gillar honom. Ah, riktigt söt är han min ponnyskrutt i alla fall!

  Är jättenöjd över mina pollar idag i alla fall, och min ridning var väl inte helpjåkig heller utan jag jobbade ganska bra :D

  Snälla lilla Madde filmade mig o Martijn idag, här får ni ett smakprov på ett litet skutt :D

  Vill ni se mer film?
  En dröm, som förmodligen kommer förbli en dröm

  Jag tycker att arten häst är så speciell på ett sätt, tänk hur otroligt mycket olika hästar det finns?
  Ändå går alla under kategorin "häst" och kan para sig med varandra oavsett utséende eller storlek. Det är verkligen ett brett begrepp arten häst..

  Bilder tagna från google.

  En sak som jag länge funderat över, och har som en hemlig dröm litegrann, är att ha ett eget stuteri och tänka "outside the box" liksom. Gå emot alla avelstrender. Nu vet jag att det finns en mängd lagar och att man inte får avla hur som helst hejvilt, men ändå - tänk vad fräckt!

  Jag tror att efter ett par generationer med spännande blandningar av olika sorters hästraser skulle man kunna få fram riktiga stjärnskott. De kraftiga hästarna har trots allt sina fördelar, likaså de allra tunnaste eller de med kortast ben eller längst hals. Tänk att få ta fram egna korsningar, egna färger, kroppsbyggnader och personligheter. Gud vad fräckt!

  Finns det några speciella raser ni hade velat testa att avla med, om man fick avla hur som helst?
  Jag hade tyckt att det hade varit spännande med tinker, arab och P.R.E typ..
  Linn's filmminne # 8

  En träningsfilm som är filmad för ca ett år sedan.
  Jag minns att jag var sjukt irriterad över allt den dagen, och att jag tyckte att Winnetoo var okoncentrerad och att allt kändes åt helvete. Linn 15 år? ;)
  Nu när jag kollar ser jag nämligen inga större fel i ponnyns insats..
  Bra idé!

  "Kan man skicka in förslag på ryttare som kanske inte är så stora men förtjänar det? :)"

  Döp mejlet till cred-ekipage och skicka iväg till teamsl@live.se :)  Minns ni..?

  Ni som följt mig riktigt länge kanske minns när en sida "ridsportifokus" började skriva om mig och Winnetoo som sidans följetångs ekipage? Riktigt rolig grej, blev intervjuad av dem och så skrev de nya artiklar om oss och våran utveckling tillsammans, från första veckan tillsammans typ. Finns hur mycket som helst kring våra tävlingar osv på den sidan, läste precis igenom en del. Minnen :')

  Klicka HÄR för att komma till en utav artiklarna.  "Målet för i år är starta en LA innan tävlingssäsongens slut.
  - Och vårat långsiktiga mål är såklart att bli riktiga vinnare, att få stå på prispallen och göra bra prestationer tillsammans i högre klasser."

  Det är allt en härlig känsla att gå tillbaka och läsa om sina mål, och inse att man verkligen har lyckats med allt man då bara drömde om..

  En annan rolig sak med den här följetångs grejen är att Genne har berättat att det var där hon såg och hörde om mig första gången.. haha!

  Någon som läste dessa gamla artiklar, finns det någon som hängt med så länge? Tre år sedan snart ju..

  Creed ekipage!

  Nytt inläggsförslag ramlade in för ett tag sedan, vilket jag tyckte var en rolig idé och ska genast starta upp med det första "creed ekipage" inlägget.
  Det går alltså ut på att jag (eller Sofia) väljer ut ett ekipage, kan vara vilket ekipage som helst inom vilken gren som helst, som vi vill ge lite extra creed till. Tycker sånt här är roligt, alltid kul att kunna ge någon annan lite extra uppskattning :D

  Elisabeth Ågren & Golden Rainman
  Blir de första ekipaget som jag tänker ge mycket extra creed till!  Jag känner Lisa litegrann personoligen, vi träffades en del i somras och även under gbg horseshow helgen i år. För mig var valet självklart, snacka om en tjej som målmedvetet kämpat på trots extrema motgångar och otur - och lyckats.

  Ofta tycker jag att man ser inom ridvärlden ponnyryttare som får en ny ponny vid sidan av såfort ponnyn de har blir skadad eller om ekipaget ifråga skulle få ett bakslag. Men Lisa har hittat nya vägar, tatt sig an hästar som hon kanske i vanliga fall inte skulle gjort och kämpat sig fram tillsammans med sin ponny "Ragge". Nu är de snygga ekipaget igång igen och jag håller tummarna för dem, och hoppas på att möta de ute på tävlingsbanorna snart igen! :D

  Visste ni att Lisa har ridit på Winnetoo en gång i somras förresten? :)


  Gud vad vi skrattade åt denna bilden alltså, Winnie-bus..!

  Nytt "creed-ekipage" kommer ut om ett par dagar..


  Bilder kan säga mer än tusen ord

  Gamla minnen..

  Ni vet min gamla blogg, schalalaaolsson, vissa av er har säkert hängt med sen den tiden?
  Satt och läste igenom en hel del inlägg nyss från den, riktigt mysigt. Massor med minnen som finns sparade bakom det lösenordet asså, sjukt.

  På ett sätt var det himla roligt att vara så personlig i bloggen, men på ett sätt jobbigt. Roligt för min egen skull, nu i efterhand, i alla fall. Dock är det bra mycket skönare att ha det som det är nu, ni känner mig ju inte som person på samma sätt som de läsarna från schalalaaolsson gjorde. Lite tråkigt som sagt, men ändå skönt..

  Funderar faktiskt starkt på att skaffa en lösenordsskyddad blogg och driva som en dagbok, för mina privata tankar och vardagsliv liksom. Fatta kul att ha när man blir äldre sen? Internet är allt en bra tillgång ändå, orka skriva dagbok för hand.. ;)


  Är det någon av er som på något vis skriver ner tankar/liv för att spara till senare dagar i livet? :D
  Färdigjobbat

  Eter en helg med en urmysig och trevlig hopptävling på Valsäng är jag äntligen hemma. Vädret har inte varit det bästa, regn nästan hela dagen idag.. men det blev ändå en del läckra bilder.

  Jisses vilken skillnad det är på hästar o ryttare alltså.. en del flänger som idi*ter, medans vissa rider så otroligt väl och lugnt. Vissa hästar springer som om de har eld i baken, vissa är livrädda och vissa gör allt jobb själva. Roligt att stå att studera så många olika individer faktiskt! Favoriten totalt under helgen för min del blev ett sött c-ponnyekipage, Linnea på hennes gula otroligt vackra ponny. Tjejen red lika grymt som hästen hoppade, och båda var så otroligt charmiga! Hon red även hennes andra ponny riktigt bra, och därför blev hon helt klart favoriten.

  Jag bjuder på ett par bilder från helgen och på ekipagen. Jag har dock satt ganska mycket "kladd"-text på dem då mina bilder brukar bli stulna.


  Totala favoritekipaget under helgen - otroligt söta Linnea och hennes guldponny!
  En snabb privatfotografering på en tjej & hennes ponny!


  Lilla söta Nellie Berntsson


  Bildbomben får avslutas med en kort privatfotografering till Stenungsundstidningen :D

  Bildköp? Kontakta sofia.genne@hotmail.com


  Hiss & Diss


  Att det är 3,5 veckor kvar till sommarlovet, vart tog skolåret vägen?
  Det har gått så extremt snabbt, och nu börjar en helt ny fas i livet för mig. Gymnasiet, helt annan vardag.. Spännande och roligt, men lite sorgligt att sluta häggvall och skiljas från klass 9B..

  Till sommaren är det även stooora beslut som ska fattas, som känns riktigt tuffa..
  Jag kommer nog inte klara det.


  Religioner som går till överdrift..
  Vadfan hände med att jorden skulle gå under? Suck, det skapar mer oreda än vad det gör gått. Men ingen kan ju säkert veta, dock har jag lite svårt att tro att det seglar runt små schyssta snubbar uppe i himlen som kan styra allt här på jorden. Tvek alltså..


  Lill Alice

  Jag hjälpte till att rida in en ponny för ca 3-4 år sedan nu, vid namn "Lill Alice". Ett sto, skäck, född 2004.
  En ponny som var riktigt rolig att jobba med, och jag fick göra de flesta "debuterna" med henne vad det gällde ryttare på ryggen, första språnget, första lilla clear rounden osv.

  När hon var fyra år så beslutade hennes ägare Fanny för att sälja henne, jag red henne fram till fösäljning och tyckte att det var riktigt jobbigt när hon åkte.. Jag kommer ihåg att hon såldes till färgelanda då, till en tjej som heter Frida.  Jag har ingenaning om vart lilla prinsessan befinner sig nu, eller hur det går för henne. Så min fråga är om någon av er har koll på vart hon finns just nu, och vem som äger henne? Hade varit så kul att få veta!  Snygga ponny hingstar

  Tänkte visa er några av de ponnyhingstar (flera inom dressyren såklart) som jag tycker är riktigt snygga!
  Vi börjar såklart med Elit Premierade ridponny hingsten Power Boy:

  Power Boy RP 112 är e. Downland Folklore och eu. Saoud ox A 89. Denna hingst som är stationerad på Flyinge är den första ridponny hingst i Sverige som är Elit Premierad. I Sverige har han tävlat upp till FEI mot ponnyer och MSV mot hästar i dressyr.

  En annan hingst som jag också gillar är fina Vermont:
  Vermont RP 133 är e. Master 850 och eu. Cedar xx. Han är född 1996 och har placeringar i MSV B Dressyr och vann ungponny championatet 2001.

  Vi får inte heller glömma min fina Candy's pappa:
  Wildzangs Gloriant RW 89 är e. Shamrock Mr Oliver Welshponny, f. 1988

  Det finns helt klart massvis med flera snyggingar, men dessa var de som poppade upp ganska fort när jag skulle välja ut några hingstar, och som jag tycker är redigt fina! Vad gillar ni för ponnyhingstar?


  Tack Jessica!

  ..för en supersöt idolbild och fint mejl :D

  Jessica, dressyrfjollorna.blogg.se

  Ang. frågestunden!

  Hade precis spelat in när jag svarade ingående på era "blogg-frågor" - men så hackar sig min röst när klippet kommer ut på youtube? Har ingenaning om varför det blir så faktiskt.. Ska försöka hitta laddaren till min systers kamera och testa istället!


  Jobb!

  Jag somnade vid 21.00 mitt i en film igår kväll - snacka om utslagen tjej? Vaknade 02 (ungefär den tiden jag brukar gå o lägga mig i vanliga fall..) och sprang upp o "godnattfixade mig", såsom borsta tänderna osv..

  Nu ska jag i alla fall iväg och jobba - fotografering på Valsäng hela dagen. Kommer dock dit en del människor man känner, vilket blir roligt att se. Hopptöntar :D Blev så fruktansvärt sugen på att starta igår när det var en söt lokal ponnyhoppning.. åh, fasen vad synd att jag inte var anmäld till den, hur längesedan som helst som jag startade hoppning! Tiden räcker inte till till allt om man satsar på en gren så att säga, i alla fall inte tävlingsmässigt.


  Ses kanske på Valsäng, kiao!

  Tiden räcker inte till..

  Förlåt för min obefintliga uppdatering, men det blir så ibland..
  Hade en superkväll/natt inne i stan igår med först Veronica Maggio och sen lite fest på annat håll, träffade massa goa människor. Sov i stan inatt och har varit och shoppat hela dagen, och nu ska jag iväg till en kompis igen. I'm so sorry, men ibland räcker inte tiden till till bloggen..

  Bjussar på några goa bilder från igår, så har ni något nytt att spana in i alla fall, även om det inte är hästrelaterat..


  Haha, en bild som Klara Skatt (elviraochklara.blogg.se) tog igår, när jag blev trött i fötterna och satte mig ner bland alla människorna som trängdes. Skönast så?


  Jag och mina två underbara vänner Ami och Maria ♥


  Testade den här nya smaken på Loka igår, helt sjukt god! Coconut, mumma! Nya tävlingsdrickan? ;)

  Vi hörs imorgon, puss på er!
  Nej vi är inte döda, ja vi lever

  Jag måste vara legendarisk, för jag har överlevt (nästan helt) 21 Maj - domedagen.. tss ;)

  I vilket fall var det härligt ute igår, och vi flummade runt med andra bloggkompisar, typ Andrea, Klara & Carro för att nämna några. 18 000 människor var på plats och det gick inte ens att ringa/smsa, linjerna var överbelastade! sjukt..

  Jag vet att Linn inte skulle ha möjlighet att blogga så mycket idag, och jag har jobbat hela dagen så det förklarar min sits också.

  Jag har känt av regält att jag faktiskt är sjuk, medans andra stått i T-shirt eller shorts så har jag stått i jeans, linne, tjocktröja samt vinterjacka på, och frusit ihjäl? Det är ju inte bättre att jag har jobbigt att andas också. Usch usch!

  Ligger nerbäddad och ska värma upp kroppen nu i alla fall, fingrarna är fortfarande stelfrusna så det tar mig 10 gånger längre tid än vanligt att skriva det här inlägget. Ni får ett gäng bilder från igår -


  fula lilla PoR bloggish


  Klaraa (elviraochklara) jag & linnsan <3


  genne & linnsan <3


  Film på Martijn

  Tyvärr inte så vidare bra kvalité, men det är i alla fall lite snuttar på min snygging!

  Underlaget är väldigt dåligt i paddocken, och det är flera stora stenar, därav fick stackaren mycket taktmissar och trampade lite försiktigt här och var där det var som värst. Jag vet även mina för & nackdelar som det finns många av kan jag ju slänga till direkt innan någon (kommer alltid) endast lämnar klagande kritik..

  Men visst är han väl ändå charmig min lilla plutt?


  Vinnare av bildtävlingen

  Det har dröst in mängder med tävlingsbidrag i bildtävlingen "Fart". Flera värdiga vinnare, men här är den som jag fastnade mest för och som gav mig direkt "fart" är en bild som Moa (ej blogg) skickade in:
  Motivering av Moa: "Farten i sig är ingenting att ha, det är känslan man vill åt. När man galopperar på extra på ängen, eller spurten efter vinsten i ärovarvet, det är DET som är det underbara. När man känner hur mycket hästen betyder för en. När man får en såndär pillemarisk känsla i magen, när man känner att man inte velat göra något annat än att sitta på hästryggen och le. DET är för mig fart, på ett otroligt posetivt och vackert vis. På denna bilden galopperar jag och min första ponny in i mål efter en helt fantastiskt runda. Som till och med jag, min egen värsta kritiker, var jättenöjd med. Finns inget bättre än känslan av att galoppera in i mål efter en sån runda!""

  Men eftersom att det var så många tävlande, så plockade jag ut lite andra goa fartbilder som får hedersplatser!

  http://jjuliaosofiee.blogg.se/


  mmandieh.blogg.se  Emma Paulander


  www.teamnyman.se


  Hanna Stridsberg


  Erika Carlsson


  binnastoy.blogg.se


  jockeylife.blogg.se


  iqponny.blogg.se


  minpolleochjag.bloggplatsen.se

  Grattis till Moa som vann bildtävlingen, men även till er andra som blev utplockade och kom strax efter!
  Sugna på fler bildtävlingar?  Stallet klart

  Då var sista pollen riden och klar, och gud vad härlig han var idag! Vi hittade en ny slingrig stig som vi följde hur länge som helst, det tyckte bäbis var riktigt roligt. Nyfikna tok! Avslutade ridpasset med en lång galopp runt ett riktigt stort fält.. snacka om härligt.

  Ni får två bilder som jag tog innan jag lämnade stallet på båda mina pojkar. Mobilbild därav fula.

  Mahjong skall hålla koll på de andra hästarna som är ute..

  Och bäbis är klar efter sitt pass!

  Resultatet från bildtävlingen dyker upp såsmåningom, och ikväll kommer även filmen på Martijn upp!
  Det får ni som är innesittande ikväll och behöver något att underhålla er med :D


  Tömkörning för fulla muggar

  Har precis kommit uppspringandes från stallet efter att ha haft dressyrlektion - dock hade vi tömkörning istället för dressyr.. Vi tog Mahjong och en annan klasskompis polle, och jao det funkade väl. Dock hade jag annan utrustning på Mahjong än vad jag brukar ha, fick låna av skolan nämligen, vilket inte var helt lätt för mig som är van vid korta tömmar och helt andra sätt.. men det är riktigt bra träning i alla fall! Så nu är häst 1 klar i alla fall.

  Martijn är klarborstad och väntar på att jag ska komma ner till stallet, så ska han få sig en sväng ut i skogen idag! Riktigt mysigt, speciellt när det är så gött väder ute.

  I eftermiddag är det att dra till Göteborg och Liseberg som jag nämnt tidigare.. får se om jag kan dra med mig lite folk från huset bara, tråkiga ungar backar ur i sista stund? Aja, annars träffar jag fint folk där ;)

  Fixat en film på Martijn föresten som filmades den 3 maj, slänger upp den lite senare så håll koll :D


  Veckans häst!

  Grattis till Angelica Strängborn (vicegud @ bdb) som får fjordingen Hadar som veckans häst på TeamSL!

  Jag har sett detta ekipage sedan lång tid tillbaka, och har alltid varit lika imponerad över hur snygga de är tillsammans, och hur glad man blir av att se dem! Redigt snygg fjording också för den delen ;)  Liseberg imorgon

  Såg att det är många läsare som skall till Liseberg imorn kväll.. Tro fan att jag också ska dit! Precis som Linnsan och väldigt många andra vänner, chilldag där imorn ju!

  Tänkte bara säga det ;)


  Dålig dag

  En fruktansvärt dålig dag idag, överlag.
  Är verkligen inte på rätt humör för att blogga idag, vissa dagar är det inte lämpligt att blogga och orka läsa igenom alla åsikter som man blir dränkt av. Då hoppar jag hellre över det de dagarna..

  Winnetoo hoppade som en gud idag i vilket fall, tränade på vissa speciella saker - vilket jag ska skriva om imorgon och även visa kort filmklipp. Nellie (nellieberntsson.blogg.se) har varit här med sin B-ponny Stella lite också, och vi har kört lite markarbetsträning vilket gick superbra! Men, vi får nog höras mer imorgon helt enkelt. Och vissa av er kanske jag till och med träffar på Liseberg?
  Bildtävling - fart

  Efter era åsikter och mina egna tankar så kör vi igång en bildtävling med motiv - FART.
  Här vill jag ha bilder på er, eller bilder som ni själva fotograferat.

  Foto: Sofia Genne || Martijn || 2009

  Fart kan vara enormt många olika saker - det du anser är fart vill jag se bild på.
  (Givetvis skall det vara en häst med i det hela)

  Regler:
  x Skicka in din bild till Teamsl@live.se och döp mailet till "Bildtävling-Fart"
  x Skriv din bloggadress i mailet samt gärna en motivering om din fartbild
  x Kommentera detta inlägg att du deltar, och lämna gärna din bloggadress då jag är sugen på att titta in på lite läsares bloggar!

  Tävlingen håller på till och med imorgon (20 maj) kl. 15.00
  Jag plockar ev. ut flera vinnare om det är stort tryck på tävlingen, annars bara en.


  Hejsanhoppsan

  Dagen har tillbringats hostande och sjuk i sängen, stallet och hästryggen. Gick en promenad med Martijn då det var lägligt för honom idag, och med Mahjong tog jag en urhärlig tur ut. Busen var jätteseg första biten, men efter halva drog han på regält vill jag lova, haha knepiga arab.

  Mina pollar brukar gå ute på förmiddagen när de är i skolan (de går ute antingen för eller eftermiddag), men nu hade vi flera hagar lediga och jag passade på att slänga ut honom uppe på ängen med några ettors hästar. Myspys!

  Två bäbisar fann varandra direkt i alla fall..? Andreas fula (skämtaa) ponny Dumle.

  Uteritten med Tjongalong gick i alla fall bra, och det var så himla härligt att rida i sol och värme! Äntligen börjar vädret att komma tillbaka till det som vi vill ha det..


  Fula mobilbilder men bättre än inget, eller?

  Allt fixat och klart i stallet i alla fall, nu blir det till att anordna en bildtävling till er, skicka iväg några mail samt göra hundrafemtioåtta skolarbeten. Usch och fy.. bara att börja!


  Bildtävling?

  Jag tänkte i alla fall höra om ni är sugna på någon bildtävling..?
  Vi kör igång en senare idag om ni röstar fram vad ni vill tävla med för bilder!

  - Kärlek
  - Fail
  - Fart

  Släng in en kommentar på vad ni vill tävla med för bilder av dessa alternativ ;)

  Borde bli sjukskriven

  Jag som "aldrig" blir sjuk har börjat att bli sjuk jätteofta nu för tiden? Vad hände där?

  En duktig kompis i min klass red båda mina pollar idag, och jag kikade en stund när hon red fram Mahjong. Såg trevligt och bra ut. Jag har svårt att lämna folk med mina hästar, speciellt att rida/hantera när jag inte är med, men jag har så pass stort förtroende för Linda, och hon gör till punkt o pricka i träningen med hästarna som jag sagt, så det går an. Lillkillen såg jättefin ut när hon red honom häromdagen då jag var tvungen att plugga så hon hoppade in o hjälpte mig. Tack hjärtat!  Åh, saknar sommarvärmen som fanns här för i April?


  Linn's bildminnen # 12

  Lagom kallt det ser ut, fytusan!
  Men härliga bilder i alla fall :D
  Jag grinar på

  Haha, nejdå. Vissa missförstod visst den här bilden och trodde att jag grinade på den xd
  Nej, jag gömmer mig för kameran o garvar. Brun är jag från Alanya o röd från ett kvavt ridhus ;)  Grönbetet är igång...

  Nu har hästarna börjat släppas 1-2 timmar på gräs om dagen, vilket uppskattas på olika sätt..
  De flesta hästarna i stallet vråläter, medans andra, t.ex Winnetoo motionerar sig som tokar i de lite större gräshagarna.. Suck!

  Igår när han släpptes gjorde han världens bock serie med huvudet mellan frambenen vilket resulterade i att han råkade sparka sig själv i huvudet med ena framhoven? Ett nice märke i pannan..


  Domedagen

  Vad tror ni om detta?
  Kommer jorden att gå under den 21 maj runt kl 18.00 i jordbävning, (och skämt åtsido, inte 2012?)
  http://tv.expressen.se/nyheter/utrikes/1.2430550/profeten-jorden-gar-under-pa-lordag

  Jag måste erkänna att jag blir uppskrämd av att lyssna på det här eftersom att "gubbens" åsikter är spikraka..
  Usch usch usch!


  Fullt ös medvetslös!

  Idag är det en tok-fullspäckad dag!
  Men jag har ett par tidsinställda på G, så TeamSL kommer hållas vid liv trots allt ;)

  Nu bär det av mot skolan för att göra det näst sista nationella provet, gött! Senare blir det körskolan tillsammans med pappa, innan det ska jag även till en annan skola och träffa lite goa människor. Ikväll när jag kommer hem så ska Winnetoo ridas och plugget skötas, ehm, ja, no more update today..


  Tänk vad underbart skönt när man får körkort? Åh, längta!
  Vuxenpoäng

  Jag sitter och skriver ihop ett CV nu, vilket känns väldigt.. vuxet?
  (Utöver det försöker jag att plugga samtidigt, vilket inte är min starka sida.)

  Det är helt otroligt hur fort tiden går, jag är 18 bast och det är dags att få tänka ytterligare ett steg längre - framtiden. Jag vill veta nu vad som händer efter sommaren, jag vill veta nu vad som händer om 2 månader, jag vill veta nu vad jag gör om 1 år? Det är inte lätt när man inte kan styra sitt liv till punkt och pricka, eller hur?

  I vilket fall så skall jag få iordning mitt CV ikväll hade jag tänkt mig. Det är så rörigt i huvudet just nu, speciellt eftersom att jag inte riktigt vet vad jag vill. Men en praktikansökan och troligen en jobbansökan skall skickas in redan inatt i alla fall.

  Kanske blir jag inte kvar här hemma så länge till?
  Who knows?  Gästträningen avklarad

  Som ni märkt har jag blivit lite "bloggrapead" här på eftermiddagen. Men uppdatering är alltid kul, speciellt oförberedda inlägg, eller hur? Jag får visst skylla mig själv om jag råkar lämna mig inloggad på bloggen.. Själv skrattade jag gott åt Hiss&Dissinlägget!

  Dagens träning genomförd - tack o lov!
  För vår gästtränare Mårten som bor och har ett stort stall i Holland. Jag kände mig som världens mest inkompitenta människa som givetvis inte förstod tränarens engelska (min engelska är inte topp så att säga), och i början inte heller hans svenska då han hade någon knepig dialekt.. (och han hade fått i uppdrag att försöka använda enbart engelska med oss, för träningens skull också.) Illa!

  Men efter ett tag lossnade det, och han körde svenska för det mesta med mig ibland om han nu sa nåt. Vi körde i princip inget speciellt, utan lullade runt på lite galoppbommar, mycket högt tempo och långa språng gällde Mahjong. (Väldigt typiskt holländsk ridning verkligen, ponny!) När vi tillslut började hoppa så taggade Mahjong till på hindrena, blev lite för hetsig ibland men skötte sig ändå väldigt bra. Nöjd över ponnyskrutten var jag i alla fall.

  Min ridning var väl inte den bästa, men jag hade ändå inte så dålig ridning på hindren, snarare lite i uppvärmningen i så fall då jag tyckte att det kändes lite fel att rida i ett herredundrande övertempo HELA tiden. Men men, att testa går ju alltid!

  Det som mycket fokus lade på var en stilla och väntande ryttare. Eftergiften var inte så intressant, utan snarare ett jäkla lugn hela proceduren, dvs anridning - över - efter. Vilket jag tror att tänken är ganska så rent, i och med att man då får en mjuk men stadig eftergift i sig. Vi fick ganska bra språng genomgående, med en bra eftergift också måste jag säga så jag vart nöjd på den delen!


  Vet inte riktigt vart mina händer kretsar kring här men?


  Tack Jessica för de goa bilderna


  Hiss och Diss


  Träning och Maria-ridning!

  Träningen på max gick bra, världens underbaraste ponny. Så positivt inställd och enkel med allting, mums!

  Maria red ju även Winnetoo, vilket gick bra!
  Hon sa att hon redan märkte stor skillnad sen sist vilket var kul att höra, och hon tog igenom honom ännu lite till idag, speciellt i galoppen där han blir lite het imellanåt. Jag filmade en hel del, dock ville hon inte att jag skulle lägga upp det på internet så jag behåller de för min egen skull :)

  Jag pratade snabbt med henne om allt tjöt om att han går si och så, fel hit och dit - vilket hon sa att jag bara ska strunta i. Han är välmusklad på rätt ställen, avslappnad och lösgjord vilket är ett kvitto på att han går bra. Hon ser honom och mig hela tiden, och ser inga problem alls. Så nu lägger vi ner den diskussionen tack..!


  Alldeles nytagen bild på min älskling ♥


  Höglandabloggen gästbloggar!

  Tjenatjena!
  halvis&landis här från Höglandabloggen (som även Sofy skriver lite på ibland..) !
  Sofy var lite lat så vi snälla människor erbjöd oss att skriva istället! Snällt va ? :) Och sen har faktiskt våran lilla Sofy slitit jätte mycket idag, hon har t.om HOPPtränat ! Inte varje dag man får se en dressyrmupp med en liten vit arab hoppa bland normala hästar :)
  Nej,.. Vi ska inte vara taskiga nu, MAHONG hoppar jätte bra och var extremt taggad idag! Och träningen gick väldigt bra för dom, på slutet låg hindrena på 120 ! Inte dåligt va ?
  Dom är duktiga våra små dressyrtöntar <333333

  Ajja, Sofy är förtillfället nere i stallet och kollar när en höglandabo rider Martin sååå ja.. vi tänkte igentligen inte skriva något men det råkade bli lite ändå! Nu tänkte vi se om Sofy har några snygga bilder på oss som vi kan slänga upp här ;D För det vill ni va ?! Ja men självklart! :D  söta oja !
  xoxo
  halvis&landis / www.hoglanda.blogg.se


  Linn's filmminne # 7

  En film på mig och Silvia från i höstas! :D

  Planerna för idag :)

  Tisdag idag, och jag har studiedag!
  Jag ska ta tag i plugget nu för att sedan åka och jobba, så chillad blev min lediga dag? :(
  Jaja, ikväll ska jag i vilket fall som hoppträna Max och sedan ska Maria rida Winnetoo, ska försöka hitta laddaren till filmkameran innan dess så jag kan filma Maria och Winnetoo åtminstonde :D

  Vi hörs sen!


  Gästträning!

  Idag har vi bara hoppning på schemat - fyfasen vad gott, heja skolan just nu!
  En gästtränare från Holland kommer att hålla träning för alla oss tvåor imorgon, vilket givetvis blir spännande och roligt! Jag kommer att vara med med Mahjong, hoppas att han är stabil o trevlig imorgon ;)

  Lovar er en go utvärdering av detta! Jag rider dock inte för än ca 16.30, så det blir en kvällsuppdatering med utvärderingen.


  Veckans häst

  Idag tog jag mig friheten att utse en vinnare av veckans häst, vanligtvis står ju Sofia för den biten.

  Jag fastande helt klart för supersöta ponnyekipaget Michelle på ponnyn Elsanta!
  http://ponnybrudarnaa.blogg.se
  Har du frågor kring bloggandet?

  Många frågor som faktiskt aldrig besvaras ordentligt är frågor kring bloggandet, hur vissa saker känns, hur man tacklar kommentarer, hur man bygger upp en bra blogg, hur man provocerar på ett sätt som inte går ut över någon specifik människa eller folkgrupp osv osv.

  Efter ett bra tag i bloggvärlden har jag tänkt igenom dessa frågor för mig själv många, många gånger, men aldrig riktigt svarat på dem öppet. Nu har ni chansen!

  Fråga ALLT som ni vill veta mer om som rör bloggandet och hur jag känner/ser på specifika situationer man utsätts för - och jag kommer plocka ut några utav era frågor och svara ingående i en VIDEOBLOGG om ett par dagar! :D
  Hiss & Diss


  De som kan matcha lagom, är lite halvskeptisk till alla övermatchningar ute på banorna - det är en tävlingsplats och ingen cirkus? T.ex tycker jag det är extremt fint att matcha passpoalen på schabraket och luvan med pannbandet, istället för att matcha schabrakets grundfärg med boots, pannband, benskydd, stigbyglar och gud vet allt..
  Tur att jag växt ifrån det sättet att matcha..


  Vinrött schabrak och luva, med vit och ljust rosa passpoal - vita benskydd och rosa pannband. Snygg matchning, som sticker ut utan att gå till överdrift.

  Dock kan det vara kul att skojja till det hemma med en helgalen matchning, men på tävlingsbanan, nejtack!


  Färgen gul, gult är fult är ett ordspråk - som jag instämmer i!
  Fruktansvärt ful färg enligt mig, i de flesta sammanhang, men framförallt i ridsammanhang.. Vad det än handlar om, schabrak, ridbyxor, boots, handskar osv - f u l t .  

  Det tar emot varje gång reflexerna måste fram ;)  Svar på kommentar

  "jag tycker det är tråkigt att lite större bloggare ska måsta förklara sig. Tycker det är tråkigt att du ska måsta skriva att de är en tränare som tävlar högt osv. Skulle du rida för en annan tränare som är minst lika duktig skulle han/hon säkert be dig rida han på ett annat sätt. Men man måste hitta vad man själv&hästen trivs med.

  Rider jag för en tränare jag gillar skit mycket men min häst är inte nöjd med sättet som han/hon tycker oså, så fortsätter jag naturligtvis inte. Det tycker jag alla ska tänka på, så otroligt tråkigt att måsta läsa de här "nu ska jag förklara mig" - inläggen.

  Alla individer (hästar&människor i detta fall) fungerar olika. Och jag tror inte du ALLTID rider honom på detta sätt, variation är bra och jag tror helt och hållet att detta inte är fel på något sätt."

  Jag håller med dig, det tar alltid emot att behöva skriva "svar på tal" inlägg och förklarningar på påhopp - vilket vi sällan gör ärligt talat. Men ibland, för sin egen skull, känns det som att det behövs. Jag är öppen med mina svagheter inför väldigt många hästintresserade människor här vilket bidrar till att jag döms och får väldigt mycket åsikter från alla håll och kanter kastat på mig - men också mycket bra skrivna och trevliga kommentarer som är de som får en att fortsätta när det känns piss.

  Jag är ledsen att det ibland blir sånna inlägg då man behöver sitta och förklara sig, men tyvärr så måste man göra det ibland. Allt går inte att bara skaka av sig, som ni kanske förstår?


  Vad vi än gör, hur vi än gör det eller när vi än gör det - kommer det alltid finnas någon som hoppas att vi ska misslyckas.. That's life?


  Point Two Air Jacket, Säkerhetsväst

  Jaa, då var den här och ute som "nyhet" i många ridsportsaffärer - Point two air jacket säkerhetsvästen som varit så omtalad. Den säkerhetsväst som endast väger 900 gram och alltså är uppblåsbar.
  Såhär skriver företaget som producerar den själva -

  "Denna skyddsväst är CE-certifierad och har den snabbaste reaktionstiden av alla västar - den löser ut på 0,1 sekunder! Den är designad för att kunna bäras tillsammans med en säkerhetsväst under tävling.

  Point Two Pro-Air Jacket ger inte bara ett skydd för ryggen och bröstet, utan skyddar även nacken från s.k. whiplash-skador. När den löser ut ger den också ett effektivt stöd för ryggraden.

  Under de första 5 sekunderna klarar västen en belastning på 1 ton! Den håller trycket kvar under ytterligare 4 sekunder och därefter släpper den automatiskt ut luften under cirka 2 minuter. Därefter kan den "laddas om" och användas igen i princip hur många gånger som helst.

  Skyddsvästen väger endast 900 gram, och är mycket behaglig att ha på sig även mellan ridaktiviteterna.

  · När man använder en Point Two Air Jacket tillsammans med en BETA grad 3 skyddsväst så stärks skyddet av ryggraden med upp till 69%.
  · En Point Two Air jacket ger 45% mer skydd för ländryggen än om bara en BETA grad 3 skyddsväst skulle användas.
  · Vid olycka blåses luftkanalerna i västen upp med hjälp av en kolsyrepatron. Efteråt laddas västen om genom att man byter ut den förbrukade patronen. Västen levereras med 1 patron."  Visst verkar det behagligt med en sån här lätt väst, men å andra sidan har jag ingenting emot racesafe västarna heller - plus att de är bra mycket snyggare och kostar nästan hälften så lite som denna. Visst om man hade kunnat ha den under kavajen att det hade varit snyggt, men vem vågar det ifall man ramlar av? Då lär ju kavajen spricka.. haha!

  Vad tycker ni - är den värd sina ca 6000 kronor?


  Tack Inez!

  Fick en supergullig film av Inez från http://ponnypuckon.blogg.se/ - tack!

  Veronica Maggio ♥

  På fredag bär det av till Liseberg för mig med massa goa människor, Veronica Maggio ju!
  Men det känns som att det är en heeeel del som ska dit, någon av TeamSL's läsare kanske? :D


  Vad ska man säga? Hysteriskt bra!


  Springa, rida 3 hästar, plugga..

  Vi hörs lite senare.. hehe!


  En bild, är tagen på en millisekund..

  Ramlade in rätt mycket kommentarer igår om Winnetoos form osv, men jag tänkte förklara så slipper ni oroa er för hur jag rider Winnie ;)

  Det finns en baktanke med hur han går, vilket min tränare lagt upp som rider höga klasser i fälttävlan och har tävlat mängder med dressyr - så hon vet vad hon pratar om. Han ska gå såhär nu, och det finns ett syfte med det. På bogarna går han inte, även om det kan se ut så på bilderna så gör han inte det.


  Världens finaste ♥

  På tisdag ska Maria rida Winnetoo igen, kan hända att jag filmar då så ni får se? :)


  Ang. Gästbloggsvinnaren

  Vi har sedan lång tid tillbaka hört av oss till vinnaren av vår Gästbloggartävling, dock har vi ännu inte fått svar på vårat mail? Så om du som vinnare ser detta, hör av dig till oss snarast.

  Får vi inte svar kommer vi att utse en ny vinnare.

  Sommarfeelings & tankar


  Just nu är tankarna väldigt röriga med hur sommaren faktiskt kommer att bli. Gaah, jobbigt!


  Dagens ridpass

  Winnetoo gick bra idag, inte helt så bra som i förrgår, men ändå bra. Vi körde igenom ett ganska lugnt pass och bara kände på formen.
  Mamma var med och fotade lite idag, laddar upp en del av bilderna nu, resten kommer imorgon.

  Vad gillar ni outfiten förresten? ;)


  Fler bilder kommer imorgon, då även en liten film från galoppen :D


  bloggtorka!

  Har ärligt talat bloggtorka och mina ideer till blogginlägg är likamed noll.. Riktigt tråkigt, såhär brukar det inte kännas..

  Men medans jag äter upp min sallad kan ni väl slänga in lite tips - och så ska jag läsa igenom alla noggrannt när jag ridit klart Winnetoo och förhoppningsvis skriva inlägg efter era önskemål. Kör igång, vad vill ni läsa?


  Livebild på min mat, intressant, coolt osv..

  Nu hoppas jag på mängder av kommentarer - då blir det mängder av inlägg!


  beach 2011?

  Vilken motions-dag det här kommer bli för mig, superbra! :D
  Jag älskar när man motionerar och rör på sig hela dagarna utan att behöva träna i den bemärkelsen, utan att man rör på sig av själ att komma någonstans eller liknande.

  Dock har jag precis varit ute och sprungit i REGNET med Sofia i en timma, hur hurtigt?!
  Nu ska jag strax gå till bussen vilket tar en halvtimma ungefär för att sedan åka till stenungsund, senare när jag kommer hem ska jag gå från bussen hem igen = 1 timmas promenad totalt.

  Direkt när jag kommer hem ska jag rida dressyr på Winnetoo och även Pringles som han heter, en C-ponny valack. Kanske ska köra utan stigbyglar för att få kämpa lite extra? ;) hihi! 


  Sitter på pappas laptop nu, och hittade precis lite bilder på mig och min drömhäst Sennedy. Världens finaste storhäst enligt mig, hade gjort allt för att få den här hästen..


  Sista bilderna på Martijn

  Här kommer det sista gänget med bilder på Martijn från ca 2 veckor sedan!


  Och min goa personal..


  Linn's bildminnen # 14

  Nu ska jag bjussa på lite GAMLA bilder från mitt och Winnetoos första dressyrpass, jag tror att jag hade ägt honom här i ca 3 dagar. Tove Fant var här och fotade hela passet, därför har han knoppar - var ju tvungen att se hur han såg ut i det.. hihi!  Tiden rullar..

  Godmorgon! Nu har jag börjat komma på fötter igen efter en lång håll-igång vecka. Segt värre att skolan drar igång imorgon för min del igen då, dock.. Men men, snart är det sommarlov :D

  Igår blev det en sväng i skogen med Mahjong, det uppskattade han allt! Med lillkillen tog jag en låång och härlig promenad för hand, vilket nog också uppskattades verkade det som. Kan ju passa på att slänga in att vi fått uthyrt min lilla Lukas (shettisen) nu, så jag söker alltså inte efter foderhem längre.

  Jag är lite småsur för min sax har försvunnit, och Martijns man ser ut som en turkisk vildhäst (känn er träffade, Halvis&Landis), det vill säga inte fint. Måste klippa men hittar ju inte min jäkla sax. Varför måste allt vara så problematiskt för?

  Idag ska vi i alla fall köra ner hästarna tillsammans med mig till skolan, så får vi stå ut de sista veckorna.
  Vi hörs senare!


  Gårdagen!

  Hej på er, och förlåt för den kassa uppdateringen igår!
  Jag har fullt upp från morgon till kväll, och han inte ens klicka in på datorn en ända gång sedan drog jag iväg med kompisar på kvällen så jag kom hem sent - ibland blir bloggen lidande tyvärr.

  Men i alla fall så tänkte jag berätta lite om igår...
  Mitt funktionärsuppdrag var att sitta i domartornet vilket var väldigt givande och roligt faktiskt, jag skötte alla online resultat osv. Dessutom var Christer domare och han är världens goaste, så det var inte segt överhuvudtaget!

  Men, så mycket knäppa klagomål domaren fick ta, helt g a l e t .
  Tänk att det är vuxna människor som ställer till ett sånt JÄVLA liv för att få bytt rosettfärg till deras tio-åriga unge som ändå inte verkar bry sig så speciellt mycket över på vilken plats hon kom på. Det måste jag säga att jag tycker är fruktansvärt pinsamt - exakt vad får barnen ut av att se sina föräldrar göra så? Springa upp och lämna klagomål och kämpa för att domaren ska utesluta eller stryka ett annat BARNS resultat? Man slutar aldrig att förvånas alltså..
  Uppdateringen låg

  Som ni säkert märkt av vid det här laget så är uppdateringen låg.
  Anledningen är helt enkelt att det hamnat för mycket saker i vägen.

  Vi hoppas på återkommande snarast!

  Godmorgon

  Blir en sväng till mina fina killar nu, pussa på dom och gå en promenad :D
  Har väl trots all underbar ledig tid saknat mina sötnosar!

  Oj vad blek, tur att man fått lite färg nu, även om jag tycker att jag fortfarande är blek..


  Hemkommen

  Efter ca 10 timmars resor med buss, flyg & bil är jag nu hemma i Sverige igen!
  Jag har haft en supervecka i Alanya, och hade verkligen ingen lust att komma hem igen..

  Nu efter en veckas fartfyllda äventyr skall jag äntligen sova ut över helgen vilket kommer bli så skönt!
  Får väl slänga upp lite bilder för er som vill se, eftersom jag inte kunnat uppdatera mer från Turkland ;)  Fredagsplanerna är igång!

  Full fart här kan jag lova, har precis ridit ett riktigt givande pass på Winnetoo som gick dunderbra och nu ska jag vidare. Har inte tid för bloggen mer tyvärr, men vi hörs imorgon eftermiddag. Sofia kommer ju även hem idag! :D

  Imorgon ska jag dessutom vara funktionär på Troya Horse Arena uppe i domartornet, någon av er som ska dit? :D
  Linn's filmminne # 7

  En film från min och Winnetoo's debut i L:A.
  Den rundan som nog faktiskt betyder allra mest för mig, utav många skäl. Framförallt var det två stycken i publiken som sagt till mig att Winnetoo aldrig skulle kunna gå över L:B, två vuxna. Det var så oerhört skönt att visa dem att allt mitt jobb och kämpande för att bygga ett förtroende mellan mig och Winnetoo hade hjälpt, in your face att han inte kunde gå över L:B liksom..

  Dock kan ni ju bara ana hur nervös jag var inför starten, det kändes som att ALL press låg på mina axlar..


  Ryser fortfarande när jag ser slutet, snacka om glädje ♥


  Bästa träningen på länge!

  Det gick så jäkla bra när Maria red och när jag red förut, helt galet faktiskt!
  Hon provocerade liksom fram det som är det som jag kännt inte varit riktigt 100% bra länge, men som ingen riktigt har kunnat hjälpa mig med. Sedan var hon bara iskall och väntade ut Winnie, precis så som man ska rida honom.

  Efter det fick jag hoppa upp, direkt när jag började med samma knep som Maria blev han HELT tokig, antagligen för att han tyckte att det var så jobbigt och visste att han kan komma undan med mig på ett annat sätt. Så högt som han reste sig har jag aldrig varit med om, riktigt obehagligt faktiskt - men efter att jag klarat ut situationen så FYFAN VAD FIN HAN BLEV!

  Jag har aldrig, på snart tre år, haft en så bra känsla. Ändå så har jag trott att vi har haft en perfekt känsla många gånger, men denna slog allt.. Imorgon ska jag ner och ta igenom samma saker igen, nu kommer ännu en dörr öppnas för mig och Winnetoo tror jag, tack vare grymma underbara Maria :D

  Mer taggad än någonsin..
  Dressyr!

  Nu ska jag ut och göra iordning Winnetoo, idag ska ju min tränare Maria rida dressyr på honom! :D
  Det ska bli super att se, verkligen. Jag tar med kameran ner och förhoppningsvis klickar jag lite bilder, men jag kommer inte lägga någon större fokus på bild/film utan på att lyssna och kolla, som ni kanske förstår.

  Vi hörs lite senare! :D
  En liten snutt från igår!

  Här har ni de små filmsnuttarna som filmades igår på träningen, för Emma Emanuelsson.
  Blev inte så mycket, bara ett par klipp när vi hoppade bom-oxer. Eftersom jag vet att frågan kommer komma, så svarar jag redan nu - som högst ligger hindret på 120cm.
  Linn's filmminne # 6

  En film som filmades på mig och ponnyn Esse Zherry i annonserings syfte, alltså en film som länkades i hennes annons. Någon som vet vart den här sockersöta C-ponnyn finns nu? :D
  Esse Zherry heter hon som sagt, har för mig att hon var född 1995?
  Läsarfråga!

  Vi har märkt att en stor del av TeamSL's läsare är yngre, åldrarna 12-16 år är de åldrar de flesta har.
  Dock rullar det ibland in kommentarer från äldre, ibland där ni skriver att ni är vuxna/äldre eller att vi märker det på erat språk och sätt att formulera er på.

  Men nu undrar vi, hur många av er där ute är 20 år eller uppåt? :D
  ..och kom igen nu, ta lika mycket plats som alla andra här på TeamSL - ofta har ni en hel del att komma med till oss i kommentarer osv.  Hoppträning, Winnetoo!

  Gick faktiskt bättre än väntat idag på träningen, trots mitt piss humör idag ;)
  Winnetoo var sådär stutts-het vilket är rätt jobbigt, men det gick ändå bra och han hoppade suveränt. Pappa filmade några snuttar som jag slänger upp imorgon :)

  Max, våran C-ponny, var mamma iväg till orust med idag och tränade horsemanship för en sån tränare i en rundcorall. Såg att det fanns lite filmsnuttar från det med i kameran som pappa förmodligen filmat, skulle ni vilja se det med?
  Jag måste säga att jag tycker att det är riktigt coolt med horsemanship när det är på en lagom nivå och inte bara går över till "flumflum". Nästa gång mamma ska till duktiga Jessica som håller på med sånt så ska jag ta med mig Winnetoo och åka dit, lätt!  Nu ska jag göra iordning mig för kvällen, packa inför skolan imorgon osv, sedan dra täcker långt över huvudet och hoppas på att vakna på rätt sida med go positiv energi imorgon! :D


  Idolbild!

  Tack till meelindabeerg.blogg.se & josefinebergling.blogg.se för en mycket speciell bild som skickades in till mejlen, haha ;)
  Linn's filmminne # 5

  En film som är filmad för ungefär ett år sedan, ett vanligt markarbetspass hemma med ett par högre språng i slutet. Under sommaren 2010 så var det mycket fokus på att Winnetoo inte skulle rusa efter hinder eller stressa upp sig pga. hindren. Därför jobbade jag mycket med små hinder, mycket volter, korta vägar och även lite sidflyttande arbete för att hålla honom lugn och fokuserad.

  När ni ser filmen, ha i åtanke att detta är ett helt år sedan, och att vi har utvecklats båda två sedan dess.


  Åh, sommarlåtar 2010.. :D


  Hej på er!

  Har bultande huvudvärk och har haft hela dagen, fruktansvärt jobbigt. Ska äta lite ipren nu och sedan blir det stallet, hoppträning för Emma Emanuelsson ikväll. Är faktiskt inte speciellt motiverad alls, till något, och då blir jag verkligen omotiverad till allt som har med hästarna att göra också. Bara för att jag vet att allt alltid går åt pipan när jag är opepp och irriterad..

  Men det är min skyldighet att hålla humöret uppe, det är ALDRIG hästens fel om jag har det trassligt med någonting annat, det får inte gå ut över någon av mina älsklingar. Jag får låta mig smittas utav min prins underbara positiva energi och ha roligt under timman då träningen är, bara fokus på det vi ska göra.  Vi hörs lite senare hörreni, ska utvärdera träningen och uppdatera om lite annat förhoppningsvis.
  Har ni några förslag så släng gärna ur er dem, för i mitt huvud står det still idag!


  ...  Du kan så mycket mer än du tror, du vet mer än du vet att du vet, men eftersom du tror att du bara vet det du vet att du vet, så får du aldrig reda på hur mycket du vet men inte vet att du vet - den ni ;)

  Christer Olsson - Läran om livet.


  Goa kommentarer ska uppskattas!

  "Varje gång jag går till frissan så får jag säga "inte för kort, måste kunna se bra ut under min ridhjälm".. :) Håller med dig, med GPA ser det OK ut, annars slarv"

  Haha, underbart ju! Här snackar vi hästtjejer ;)
  Härlig kommentar inskickad från Elena, hennes blogg hittar ni HÄR.


  Träning..

  Första jobbdagen är avklarad och nu är det träning som står på schemat, får bli samma springrunda som igår..  Tränar ni någonting utöver ridning - och hur viktigt tror ni att det är att göra det?


  Hårproblem..  När det hänger ut för mycket hår ur hjälmen löst, fruktansvärt slarvigt ser det ut!
  Det är okej när det gäller GPA hjälmar - dock INGA andra hjälmar enligt min mening. GPA kan det vara gulligt om det hänger ut lite där fram, just för att den ser ut som den gör.

  Problemet är bara att jag gärna har uppklippt när det gäller icke-hästsammanhang - men det uppklippta blir inte snyggt till hjälmen..


  Det som är på bilden är helt okej, när det gäller GPA hjälmarna.

  Men något som jag inte förstår är att ha massa löst hår och SLARV uppsatt toffs till lite större vanliga hjälmar, sammetshjälmar osv. Fruktansvärt fult! Stilrent ska det faktiskt vara, enligt mig. Håller ni med? :D
  Linn's bildminnen # 11

  Riktigt gamla, men mysiga, bilder!


  Han har verkligen blivit ljusare..

  Vad tycker ni, är det positivt eller negativt (utsèendemässigt) att han ljusnat med tiden?


  Du är perfektion, för mig ♥
  Fullspäckad dag..

  Tisdag idag, vilket kommer vara en fullspäckad dag för mig!
  Nu blir det först och främst skolan, för att sedan åka hem och rida Winnetoo. Det är uteritt som står på schemat idag :)

  Efter det ska jag åka till affären där jag ska jobba hela sommaren, prova ut kläder och lära mig kassan.. Det ska nog blir bra, haha! Jag har även första "sommarhästen" preliminärbokad för i sommar, livet flyter.. 

   

  Idag i vilket fall, som ni nog förstår, så kommer uppdateringen inte vara på topp. Men jag försöker så gott jag kan, det vet ni!
  Återigen, tack!

  Ni är väl för söta, ännu en underbar film!
  Tack Johanna, crazyhorselovers.blogg.se.
  Kärlek till sånna här dagar!

  Idag är en sån där dag då jag har fått gjort massa nödvändiga saker, känns grymt när kvällen är kommen måste jag säga ;)

  Började med att få gjort klart en hel del på lektionstid idag i skolan, sedan red jag två hästar med en gång när jag kom hem. En på ängen, rättare sagt Max, och Winnetoo skrittade ut en bra bit. Efter det har jag pluggat matte som en galning inför nationella, kändes riktigt bra på B-delen och jag satsar mot MVG på alla nationella så det är bara att bita ihop och plugga på.. Dessutom han jag ju uppdatera och snacka med er!

  Nu har jag och Sofia varit ute och sprungit, i 50 minuter ungefär. Ibland känns det som att jag har dygnets timmar med mig, och att de verkligen vill samarbeta med mig :D haha!


  Underbar bild på en underbar ponny!

  Vi hörs senare, eller imorgon!


  Mer bilder!

  Tack för alla fina kommentarer, här kommer ännu ett gäng bilder från igår! :D  Grymt ful sits, ignorera luften mellan mina ben och sadeln och kolla på den fina ponnyn!  Lyfter på tassarna gör han bra måste jag säga, haha!
  Foto: Mikaela Larsson


  Foto: Natali Andreasson
  Kommentera på nu, älskar att läsa om era åsikter och synpunkter! :D

  Bilder från helgen :)

  Jag har fått otroligt mycket fina bilder från helgen, ska självklart bjuda på dom!
  Dessa bilder är fotade utav Malin Henriksson - fler kommer upp senare! :D
  Överöser ni mig med kommentarer - så överöser jag er med bilder!


  Film från Uddevalla!  Överlag väldigt nöjd med den här rundan, att jag vågade galoppera på och lita på att det skulle fungera fint i det tempot med. Han var med på noterna hela tiden och hoppade fint och luftigt, dock kunde jag gått på ett mindre galoppsprång på linjen 6-7 menmen, lätt att vara efterklok.

  Men ni ser ju själva skillnaden från inomhus tävlingarna, han ligger på så grymt mycket mer här. Men trots det kändes det riktigt bra! :D


  Grymt häftig!

  Fick en superhäftig film gjord till mig och Winnetoo, verkligen grymt bra gjord :)  Vicegud@bdb - tack!
  Resultat Uddevalla

  Riktigt nöjd med gårdagens tävlingsdag faktiskt, lite spänt och nytt med stor gräsbana efter allt tekniskt och trångt inomhus - men Winnetoo gjorde det helt okej!

  L:A (Div. 1 final) -
  Fin på framhoppningen, dock spände han sig när han kom in på banan. Det var mycket skuggor och fladdrande saker runt omkring - som var mer spännande än mig helt enkelt ;)
  8 fel blev det här, båda felen kom i början av banan och efter dem så galopperade jag på i ett bättre tempo vilket var det som behövdes. För då koncentrerade han sig bättre på mig och då kom de bra sprången fram också!
  Helt okej för att vara första rundan utomhus!
  (Det gick åt pipan för nästan alla i lagen idag tyvärr, men mitt lag slutade i alla fall som 4:a totalt vilket var kul trots allt! :D)

  L:A bed. A:0 -
  Här var han så jäkla fin, nu var han fullt koncentrerad på mig och allt bara satt!
  Jag hade gott flyt genom hela banan och mot sista hindret låg vi lite halvknas - så jag (dum som jag är) börjar plocka i sista sekund och frambomshelvetet åker ner! Haha, fyfan vad surt, annars hade vi nämligen vunnit..

  I vilket fall som så var det bara en ända felfri i hela kategori D, och eftersom jag hade den snabbaste tiden så kom vi tvåa! :D

  Nu ska jag ut och rida två hästar, sedan springa en runda - efter det ska ni få både filmer och bilder! :D


  Haha, plojjbild från igår på mig och Ciccen, som förövrigt var med som hästskötare hela dagen!


  Blogg.se har haft problem!

  Därav den obefintliga uppdateringen, nu är vi tillbaka igen - och med blogg.se på våran sida - förhoppningsvis?


  Lite bilder på Martijn

  Lovisa klickade en massa bilder på mig & Martijn förra tisdagen, och här kommer ett gäng!
  Har många många fler, men jag börjar med dessa då jag inte har tid att lägga upp fler, dags att gå o lägga sig vid poolen för att ta vara på soltimmarna! Men här har ni så länge. Visst är han fin min lillkille? :)


  Radera meningen "man ska.."

  Något jag är allergisk mot i ridsporten är alla "man ska.." åsikter.
  Kanske är jag allergisk mot det för att jag råkat ut för dem extremt mycket eller för att jag helt enkelt stör mig på allt som har med "det här är ända sättet, det ända rätta sättet" tänket. DET skapar prestationsångest och icke-välmående personer inom sporter, vardagsliv och överallt.

  Jag har ju varit helt ärlig med att jag ville ge upp med Winnetoo i början, eller ja, hela det första året gick det från och till. Vi passade verkligen inte ihop någonstans och det kändes många gånger som om han gjorde dumheter för att knäcka mig, vilket självklart inte stämmer imed att det är en häst vi snackar om, men fyfan vad arg och ledsen jag har varit..

  ..och om jag fick mycket "man ska.." åsikter då eller, jag formligen dränktes med det. Men efter en tävling som gick käpprätt åt helvete beslöt jag mig för att SKITA i "man ska.." meningen, den skulle bara rinna av mig. Jag slutade att lyssna på alla som faktiskt var riktigt duktiga - och tänkte om under en period.  Även om man skulle ta igenom det som är svårt ridmässigt, även om man skulle vara bestämd och inte låta Winnie ta över, även om man skulle rida markarbete stenhårt varje dag tills det släppte - så raderade jag meningen "man ska".

  Det satt inte i hur jag höll mina händer eller hur mycket han trampade på med bakbenen - det satt i våran relation. Jag ville bara ha tillbaka min gamla avlivade D-ponny som passade mig som handen i handsken, jag var inte tillräckligt duktig och erfaren för en ponny som Winnetoo.

  Men jag valde att tänka utanför ramarna och jobba från marken med mängder av godis, beröm och mys istället.
  Såhär såg fleeera av våra pass ut då -
  (istället för starka bett, spön och ständig träning..)


  Inte alls bra att rida utan hjälm såklart, men det var inte tänkt att jag skulle rida här när jag och min syster gick ner. Men så blev jag så sugen för att han var så samarbetsvillig så då red jag en stund ändå. Dålig förebild absolut, så ta inte efter är ni snälla ;)

  När jag red så red jag barbacka med långa tyglar och korta korta sträckor med korta tyglar. Det handlade inte om att Winnetoo var svår eller omöjlig, utan att jag inte fick det att fungera och hatade de hårda metoderna. Jag isolerade mig från alla experter och gjorde på mitt sätt, vilket var det som fick allt att släppa.  Så är det en mening jag är allergisk mot - och önskade att jag kunde hjälpa andra att låta den meningen rinna av dom så är det "man ska.." - INGEN annan person vet faktiskt bättre än en själv hur man ska lösa sina problem - och det är viktigt att komma ihåg. För i ridsporten kryllar det av "jag vet bäst" experter ;)


  Mot uddevalla!

  Strålande sol och ska bli upp mot tjugo grader - usch, jobbigt att tävla i det..
  Men gött mellan klasserna när man kan steka i shorts och linne.. Får ta den dresscoden med mig, det lär behövas!

  Vi hörs sedan!
  Några tidsinställda kommer komma upp under dagen btw.


  Näst intill live bild, hehe ;)


  Alanya dag 1

  Här kommer ett gäng bilder direkt från första dagen i Alanya :D
  Jag & Martina sitter nu i lobbyn och degar lite, snart ska vi in och fixa oss inför kvällen och dra oss ut med våra andra vänner som just nu ligger försjunkna i sina sängar misstänker jag..?

  Hoppas att ni inte är alltför avundsjuka!

  Min & Martinas egna altan! Gött stor lägenhet för att bara vara två!  Lilla jag idag ;)


  Middagsfood


  Jag & min 20 åriga (fast egentligen 3) härliga kompis Simone lekte rövare på stranden!

  Nu ska vi dra oss in för att fixa oss inför kvällen, ha det kanon där hemma! Kramar på er!


  Träning!

  Nu är träningskläderna på, gymmet blir dissat idag och jag drar ut och springer i skogen istället!
  Helt okej måste jag säga, älskar när sommaren kommer och man får motivation till att springa ute. Göttmos!  Om ni undrar hur man samlar ihop energi till sånna här (egentligen ganska trissta..) springturer, så säger jag bara - MUSIC! Goa låter i mobilen och springturen känns värd..


  Haha, den här låten alltså.. Sommarplågan 2011 eller vad?
  Texten är ju så klockrent rolig så det finns inte ;)  Hej där hemma!

  Fick se bilder att jag & Linnsan har ett snyggt repotage i tidningen redan idag, gud vad roligt! :D

  Min resa ner till Alanya har gått bra. Vi kom fram vid 06:15 imorse till hotellet, flygit och åkt buss hela natten alltså. Ingen idé att gå och lägga sig tyckte vi, så vi letade upp våra rum och sedan tog en lång morgonpromenad för att leta upp frukost. Sedan drog vi iväg på "hamam", där vi fick bortskrubbat gamla hudceller och oljemassage, skönt!

  Resten av dagen har vi legat på stranden
  - och i vattnet! Guuud vad underbart det är, svinvarmt, solen står högt och vågorna var galna idag. (Vi är lite dumma så vi badade fast det är röd-flagga.. men det gjorde ungefär halva stranden, och vi var försiktiga. URHÄRLIGT! ;))

  Vi har redan varit ute och shoppat lite också, och lyckades pruta från 180 Lira till 60, det ni!


  Förövrigt har JAG lyckats bränna mig.. jag som för det mesta har ganska bra skyddande pigment, men nu har jag åkt på det. Trots att jag till och med hade lite solskyddsfaktor som jag inte brukar ha ofta!? Men brun är jag i alla fall :D

  Förbereder ett inlägg med bilderna
  från när jag red Martijn i Tisdags till er i alla fall, och så får ni några bilder från dag 1 - Alanya :D
  Förbete!

  Nu är Winnetoo duschad och fin tills imorgon, allt läder är putsat och allt annat nerpackat.
  Red honom en stund imorse, kände så att allt stämde och kändes bra - vilket det gjorde.

  Nu har jag suttit och solat och han förbetat, jag gör alltid så med alla hästarna. Först är det förbete för hand som gäller i tio minuter, för att sedan öka till tjugo minuter. Sedan går de ute ca 30 minuter i hage med gräs och efter det 1-2 timmar. Sedan ökar jag successivt på tills de är redo för sommarbete - förbete är extremt viktigt enligt mig.


  Perfekt med en solstol vid gräset ;)


  ...


  Linn's filmminne # 4

  Tur att vi utvecklats sedan dessa tider, då det såg ut såhär..
  Haha, men rätt roligt att kolla tillbaka på - och jag minns att jag var NÖJD med dessa rundor då..
  Totala teamet TeamSL - del 3  Flashback, Göteborg horseshow!

  Göteborg horseshow i Scandinavium 2011 var verkligen ett ända stort party för oss - och inte minst under dagtid då vi bloggade live från svenska mässan i en bloggmonter och fick träffa många utav er läsare in real life för första gången så samlade! Riktigt, riktigt roligt var det - och vi hoppas självklart på att göra om det nästa år också.


  Med laptopen framför oss, mitt i svenska mässan ;)


  Bild med söta läsare, och ni ser även vårat förstorade visitkort som visade när vi var på plats!


  Ja, vad ska man säga?
  Happy memories TeamSL!
  Ett par fler bilder tillsammans med er läsare!


  Men självklart var det även gött häng med fleeera andra hästbloggare både dag som natt, ingen sömn, men en jäkligt värd helg som vi minns, tack vare TeamSL!
  Div. 1 final!

  Imorgon är det tävling i Uddevalla som gäller för mig och Winnetoo.
  Finalen i Div. 1 ska avgöras, och jag tror faktiskt att bägge stenungsunds-lagen ligger bra till - så det kan bli en spännande dag imorgon.. Självklart satsar vi mot eliten 2012! :D

  Dock är det första utetävlingen för mig och Winnetoo, dessutom är det på gräs vilket gör det hela ännu mer spännande. Men jag hoppas att han kan hålla fokus på mig och uppgiften istället för på allt annat som kan vara intressant i en ponnys ögon..

  Idag är det självklart mycket förberedelser som står på schemat, Alice kommer som tur är bort och hjälper till. Vad skulle jag gjort utan henne? För jag själv ska helst hinna gymma och få ihop en heeel del andra saker, så är vi två med alla förberedelser inför imorgon går det betydligt mycket snabbare! :D

  Vi hörs lite senare, förhoppningsvis hör vi ifrån Sofia också - kanske ett strandinlägg live från Alanya? ;)


  Bild från en tävling i Uddevalla förra sommaren.

  TeamSL bara växer, och växer!  (för er som inte ser så sitter vi med varsin laptop i knät uppe på hästarna, haha!)

  Texten -

  Bloggar framgångsrikt till häst
  RIDSPORT

  På bara ett halvår har Tjörntjejen Linn Olsson och kompisen Sofia Genne snidat ihop Sveriges näst största hästblogg.
  – Vi provocerar, fast inte på ett elakt sätt, säger Linn Olsson.
  – Och bloggen går inte före våra hästar, intygar Sofia Genne.
   
  Även om hästbloggen teamsl.blogg.se fullkomligt exploderat på sistone så har inte de två tonåringarnas tävlingsambitioner påverkats. Visst blir det en del tid framför laptopen numera för både Linn Olsson och Sofia Genne – men engagemanget för sina hästar är ändå prio ett.
  – Det är fortfarande hästarna och tävlingarna som är viktigast. Om vi inte hade gjort det hade vår blogg inte varit intressant, säger Sofia Genne som är både stolt och glad att man fått sådant gensvar från sina mestadels unga läsare på nätet.
  – Det är jätteroligt att det har blivit så här stort. Det är många för att vara inriktat mot hästfolk, menar Sofia.
  4 000 läsare varje dag och uppemot 10 000 sidklick ligger statistiken på just nu.
  – Vi vill ha reaktioner och provocerar fram det, även om det inte är elakt på någon annans bekostnad. Sedan delar vi med av våra erfarenheter, vi vill vara inspirationskällor och får också tips från andra, säger Linn Olsson.
  Med det har också sina baksidor att vara en ”stjärna” i bloggvärlden.
  – Jag var lite chockad i början, Sverige är mellanmjölkens land och där får du inte sticka ut. Folk kastar ur sig vad som helst mot oss när de kan vara anonyma och går det dåligt för mig på en tävling så är det ute på en skvallerblogg direkt. Och det är ju prestationsångest redan från början i ridsporten, säger Olsson.
  Deras sida har toppat flera listor på blogg.se i antalet besökare och aktivitet. Det har gjort att en del företag nu också har börjat höra av sig – de ser en ytterligare kanal till att tjäna pengar på sina produkter.
  – Visst kan man bli köpt. De är smarta och vi är unga, men vi kollar upp avtalen noga. Man måste tänka sig för noggrant vad det är för företag, säger Sofia Genne.
  – Det har varit givande, man lär att prata för sig och både jag och Sofia har fått ett stort nätverk tack vare bloggen. Att vi kan tjäna en månadslön på det här är ganska häftigt. Jag tror inte många vet om det, säger Linn.
  Just mixen med en hoppryttare och en som satsar på dressyr tror både Hopp-Linn och Dressyr-Sofia är förklaring till nätsuccén.
  – Det finns hur många hästbloggar som helst, men inte så många där man diskuterar båda grenarna. Sedan när vi uppdaterar varje dag så är det bra att vi är två, det håller igång bloggen, säger Sofia.
  Vad är målet med den?
  – Vi vill växa och bli ännu större. Vi kört vårt race, säger Sofia.

  Nu kom allt ihop klumpat, men det här var ett mejl vi fick av grymma Thomas när han skrev vad som skulle skrivas i artikeln sedan - så att vi kunde kolla igenom och godkänna. Det finns även fyra tips med från oss, att boosta bloggen. Självklart också faktarutor, där ni som läst också kanske sett att det står hästar - Mitzy Light på mig, vilket jag mer menade att jag tävlade honom och inte ägde honom. Men sånna missar är lätta, och det spelar ingen större roll :)

  Thomas Törnqvist har skrivit, journalist stenungsund, Tjörn och Orust. Han får såklart en stor TeamSL HISS, grymt bra upplagt och han var fett skön! ;)

   


  Tjejer, tjejer, tjejer!

  Pratade förut med några tjejer på msn och dom frågade lite hur jag gjorde för att kunna skaka av mig allt så enkelt - dom syftade på elaka kommentarer.


  En riktigt typisk tjejig kommentar ramlade in under ett inlägg idag t.ex. Hon menar på att vi är både fula, tjocka och inte heller har vi snygga ben kan man tolka det som, jag har här två val - ta åt mig och grubbla över den här tjejens bitchiga påhopp eller skaka av mig det, lee åt det och se anledning och den riktiga baktanken i det hela. Det valet är inte svårt, desto svårare är det att lyckas välja det sista alternativet! Men det är sånt man nog måste lära sig för att klara sig i bloggvärlden och även i "the real world" så att säga

  Nu hade jag inte hunnit läsa den här kommentaren alls innan en kompis sa "trevlig kommentar du fick under inlägget om Sofias modellcasting Linn, haha!" Så jag var ju beredd och nyfiken när jag gick in och läste.

  Kommentaren är SÅ tjejig så det finns inte, här visar det hur många tjejer uppför sig väldigt konkret.

  Men då tänker jag såhär istället;
  Visst, tjejen kanske tycker att jag är ful och tjock - älskar de människor som jag VILL ha runt mig mindre om jag vore ful och tjock? Svaret är självklart nej. Visst om tjejen tycker så, men då kan jag istället fundera på VARFÖR hon lägger sin tid på att klicka in på min och Sofias blogg, klicka sig in på kommentarsfältet och sedan skriva en elak kommentar och sedan vänta medans hennes dator skickar iväg den - för att vi sedan ska läsa den. Hade hon varit helt nöjd med sig själv, varit trygg i den hon varit och mått helt och hållet bra - hade hon då lagt ner sin energi på att medvetet vilja såra andra människor tror ni? Det tror faktiskt inte jag!

  Jag tycker att ni som lägger eran energi och tid på att skriva sånna här kommentarer borde tänka igenom det ni just skrivit till en annan människa i syfte att såra, kränka eller trycka ner dem INNAN ni skickar. För även om man som läsare inte har något ansvar över det man skriver, tycker jag att man i alla fall borde ha tänkt igenom det man skriver såpass noggrannt att man kan stå för det. Jag är öppen med att alla ogenomtänka taskiga kommentarer rinner av mig som vatten - så varför vara anonym? Stå för att du tycker att jag är tjock med korta ben, då blir du aningens mer trovärdig :) Eller i bästa fall, lägg din energi på saker som gynnar dig istället!

  Ni känner inte oss som sitter här bakom skärmarna, ni vet inte hur vi tacklar saker eller vad som får oss att ta åt oss och må dåligt. Vi kan verka hur kaxiga som helst och självsäkra - men kanske inte att fallet alltid är så? Tänk igenom era val kära ni.  Självklart får du tycka att jag är ful, absolut (:
  Dock tycker jag för din egen skull - att du ska lägga din energi på annat som handlar om dig själv och ditt liv istället! För du är säkert jättesöt, och då är det tråkigt om du lägger din tid på att skriva att jag är ful och tjock och har korta ben - eller hur?

  Sånna här inlägg behöver alla läsa ibland, det peppar vissa och ger vissa en tankeställare!
  *Personer tacklar inte alltid allt som vi tror, man kan aldrig läsa av en annan människa till 110% - kom ihåg det!*

  ..För hur ful jag än vore, hur tjock jag än vore eller hur korta ben jag än hade haft - vet jag alltid att dom närmsta alltid står kvar. Det betyder mer en anonyma bloggläsare - I'm so sorry but that's it

  Sedan, innan ni tror att vi bloggare är omänskliga som kan låta allt rinna av oss så lätt, så får ni tänka på att ungefär 90% av alla kommentarer vi får är det fullt ös med positiv kritik i. Vilket självklart peppar oss, mer än ni tror, och gör det lättare att låta det andra gå in genom ena örat, och ut genom det andra!

  Men alla är välkomna på TeamSL, det vet ni ju, ni anonyma kryddar ju till det hela lite extra ;)  Linn rider B-ponny ;)

  Jag vart smygfilmad när jag red B-ponnyer igår förstår ni, spännande va? ;)
  Här är en film som Nellie (nellieberntsson.blogg.se) klippt ihop från när jag hjälpte henne med hennes små ponnyer och även hjälpte henne från marken på slutet.

  Enjoy!  Här är det BARA fokus på effekt, inte på stil eller sits. Så ni behöver inte rasa över den breda handhållningen etc, det finns en baktanke..


  Totala teamet TeamSL - del 2


  Allt annat än seriösa.. Som vanligt? ;)


  Favorit diskussionen är igång igen!

  "En sak... Ni snackar alltid om att ni ska vara så bra förebilder.. Varför rider ni då barbacka utan hjälmar? Jättefina bilder annars!"

  Snälla ni, kan ni hitta någonstans där jag eller Sofia har påpekat att "vi är bra förebilder"? Vi är inte ute efter att vara perfekta förebilder, för det är vi inte och det är vi medvetna om. Jag är inte duktigare än någon annan, jag är inte smartare eller bättre än någon utav er på något sätt. Jag är Linn sexton år förstår ni, som också är tonåring och gör ibland mindre smarta saker - som man i efterhand kan ångra. Jag rider också på helt vanliga ponnyer precis som de flesta andra, inget speciellt alls faktiskt - mer än att jag är offentlig här.

  Jag lovar er, bara för att vi sitter på våra hästar på ett par bilder utan hjälm betyder det inte att alla våra läsare kommer sluta att rida med hjälm. Ni behöver inte oroa er, våra klipska läsare vet ju att jag och Sofia inte är några att ta efter till punkt och pricka - eller hur? ;) haha!

  Det är våra huvuden det handlar om, gulligt att ni bryr er, men vi kan ta ansvar för det ena mörkhåriga och det andra blonda huvudet på egen hand, tro det eller ej!

  Jag kan lova er att jag aldrig kommer vilja lägga fram mig själv som en förebild, jag är bara Linn och Linn sexton år som inte är klokare än någon annan är ingen förebild för alla andra - that's it. Dock bjuder jag och Sofia på oss själva, inspirerar och tipsar - men bara för att vi gärna pushar andra framåt betyder det INTE att vi tolkar oss själva som förebilder.

  I nästa bildbomb som kommer upp tidigt imorgon får ni "icke-hjälm" allergiker kolla åt ett annat håll och skrolla ner och förbi de hemska bilderna! ;)


  Totala teamet TeamSL - del 1


  Bomba oss med härliga kommentarer nu, vi bjuder på oss själva :D

  Kom igen nu!

  Nääära 300 kommentarer, ett par till så väntar feta bildbomber!
  Inlägger hittar ni HÄR :)
  Imorgon!

  En liten förvarning för er som varit med länge, imorgon kommer något/några gamla inlägg eventuellt återpubliceras av lite olika anledningar.  Bara så ni inte tror att vi har blivit knäppa ;)
  Dessutom kommer det vara fullt ös medvetslös här imorgon, uppdateringen på TOPP!


  Mot Alanya!

  Äntligen är det dax!
  Vi ska precis dra oss till flygplatsen för att förbereda oss inför planet som går vid 21.00. Ett härligt tjejgäng på 8 pers är vi som ska ner, kommer bli superkul!

  Vi kommer att komma fram till hotellet vid 03.00 inatt, och då blir det direkt i säng. Men under morgondagen kommer vi att fixa internet då det finns på hotellet, så jag kommer att ha tillgång till både dator, nät & kamera, vilket betyder att jag kan uppdatera lite ibland trots min semester.

  Hoppas på en riktigt fet bränna när jag är tillbaka på hemmaplan igen :D

  Ha det kalas här hemma, jag ska ha det fest!


  Gymmet!

  Har varit och tränat på sportlife, go känsla nu!
  Ska äta snabbt för att sedan ta hand om stallet och hästarna :)

  Hörs sen!


  Linn's bildminnen # 13

  Riktigt gamla, men mysiga, bilder!


  Han har verkligen blivit ljusare..

  Vad tycker ni, är det positivt eller negativt (utsèendemässigt) att han ljusnat med tiden?


  Mums!

  Hur snygg var inte denna piké på en skala?
  Absolut något som jag skulle kunna tänka mig att gå runt i!  Skönheten kommer från Equiline.


  Linn's filmminne # 3

  Här är en film från Silvias sista vårträning 2010 innan hon blev skadad i hagen och fick stå ett tag. Här hade hon varit under min träning i ca ett halvår - och om ni jämför med de förra filmerna (filmminne 1 och 2) så skedde det en otrolig utveckling. "Det går inte att lära en gammal hund att sitta" gäller uppenbarligen inte för hästar, Silvia var sexton år när vi fick hem henne och hon knappt kunde skritta framåt. Snacka om härlig häst att jobba med :')

   


  Smakprov från dagen

  Här har ni ett härligt litet smakprov från en grym fotosession med Mahjong, Winnetoo & självklart på oss!
  Vad ska vi säga, runt 300 glada läsares kommentarer och ni får en fet bomb på Winnie & Mahjong, Linn & Genne? ;)  Vem är en förebild?

  Igår fick jag en fråga som lät såhär "har du någon förebild som påverkar dig i ridsporten eller hur tycker du att en förebild ska vara?" En fråga som jag faktiskt funderat en hel del kring, tänkte att jag kan dela med mig kring mina tankar och reflektioner!

  En förebild för mig, i mitt liv, är inte en person som måste ha presterat något speciellt eller vara på elit nivå inom något. En förebild för mig är någon som jag tycker ser bra på saker och ting, och har bra tankar att dela med sig av. Någon som är säker och vill hjälpa andra framåt - en välmående person vill ofta ingen annan något illa eller måste bekräfta sig genom att pika eller vara elak. En person som vill mig väl, som är ärlig och som tänker på ett sätt som jag tycker är bra - är en förebild för mig. En person som inspirerar mig helt enkelt.

  Om jag har någon förebild som påverkar mig inom sporten i sig då?
  Självklart! Men saken är den att det absolut inte behöver vara någon inom sporten. Det kan vara vem som helst, likaså en fotbollsspelare som kan inspirera mig till saker som påverkar mig positivt inom ridsporten. För som jag sa innan, så inspireras jag mer av rätt tankar och smarta åsikter än för någon som alltid har blå/gula rosetter med sig hem.  Sedan finns det självklart specifika ryttare och andra hästmänniskor som jag tycker är GRYMMA och inspireras av på olika sätt.

  Min tränare Maria Hagström är ett solklart exempel. Så jordnära och kunnig, har verkligen ett bra hästförnuft och vill alla väl. Hon skulle aldrig behöva bekräfta sig varken genom utrustning eller pikar, hon är en förebild för mig!

  Ridmässigt så finns det grymt mycket duktiga ryttare som jag beundrar på ett eller annat sätt. Jag och Winnetoo är ju ett ekipage som inte kan jämföra oss med all den duktiga eliten som finns på de nationella tävlingarna, vi är orutinerade båda två i jämförelse. Men varför jämföra sig och bli missunnsam? Vi är vi, och vi tränar på - och kan beundra andra och ta efter.

  För mig är skicklig ridning en ridning som ser enkel ut!
  En ryttare som kallt kan vänta ut varje häst den sitter på, ha självfötroende och vara mjuk och följsam är de jag tar efter och beundrar. Slit och snabba korrigeringar innan hindren hejvilt tycker inte jag ser bra ut, och det ser inte bekvämt ut för hästen. Uppenbarligen fungerar även det, men jag vill inte rida på det viset.

  Om jag ska nämna specifika ryttare är det framförallt Elvira Henningsson i kategorin ponnyryttare. Hon har knäckt koden "elit behöver inte vara slit". Det ser alltid säkert och snyggt ut, planerat och lugnt. Jag har nog aldrig sett henne ta tag precis innan ett hinder så att hästen måste trampa om i sista sekund eller skjuta på framåt som en galning. Hon har en plan, är målmedveten och grymt skicklig! Dessutom en underbar människa, som är ärlig och vill alla andra väl.


  Elvira och jag, med våra tokar efter en prisutdelning i Trollhättan!

  Vem är en förebild för just dig?
  Handlar det om prestation, tankar, sätt att göra saker på?  Nu är vi på G igen..

  Vi passade på att ta en hel del plojj-bilder tillsammans idag - självklart bjuder vi!
  Vem kan detta vara tror ni..?

  Linn's filmminne # 2

  Här kommer en "fortsättare" på det jag påbörjade igår. Alltså är även denna filmen på Silvia, och det är våran första hoppträning som är filmad.

  Som ni ser var hon fortsatt ALLDELES för het och hade för mycket i huvudet - och jag är några storlekar för liten ;) Men vad gör man inte, jag har lärt mig att aldrig ge upp - och det gjorde jag inte ens när det kändes och såg ut såhär.

  Som ni ser sticker hon helt utan kontroll någon gång under uppvärmningen, och är heltokig under de sista hoppövningarna som står i svaga serpentiner.  En liten utrustningsförklarning ska jag lägga till under detta filmklipp med, då ni annars säkerligen kommer ifrågasätta en del saker. Pelhambettet - jag hade inte en chans att hålla henne utan. Jag vet att hon rycker med huvudet som en idiot, men hon fick i det här stadiet av sin utvecklings period PANIK av att känna sig "fast" (med t.ex en martingal) och ställde sig rätt upp om jag satte på det. Så därför får hon gå och slänga sådär :P

  Imorgon kommer ännu en uppföljare, på våran sista träning våren 2010 innan skadan i hagen uppkom och hon fick vila ett bra tag.


  B-ponny ridning ikväll igen ;)

  Ikväll kommer Nellie igen med sina B-ponnyer Thonna & Stella. 
  Har ju hjälpt henne lite innan också, och ikväll är det dressyr som står på schemat.
  Det roliga är ju att jag rider hennes ponnyer lite först (Nellie och jag vet att jag är alldeles för stor, men hennes ponnyer klarar det kan jag säga, tuffa brudar ;) ) Så idag ska jag rida Thonna själv, och sedan Stella. Sedan byter vi så att Nellie rider Stella och jag hjälper henne.

  Jag tror nog att det kommer klickas lite bilder som jag och Nellie bjuder på sedan, som sist!
  Sist jag red hennes ena B-ponny hade jag precis trimmat igenom Silvia innan (storhäst på 173cm) - ni kan ju ana hur det kändes att sitta upp på en B-ponny efteråt? hihi!  Variation är bra har jag hört? ;)


  Spännande planer!

  Nu åker jag till skolan för att skriva nationella proven i Matte, får hoppas på det bästa. Men det ska nog gå bra :D

  Tjugo i tio så drar jag hem från skolan igen för att förbereda för ett möte med en person som jag och Sofia ska träffa idag - såklart handlar det om bloggen.. Spännande va? ;)
  Ni får reda på det så snart det är **********..

  Hörs sen!


  Musikvideo a la Genne

  Genne VS Saade - ny grym musikvideo ute!
  Frågan är vem som sjunger Manboy bäst egentligen?


  High five, TeamSL!

  Det är först när konkurrenterna känner konkurrens de blir missunnsamma,
  och först när en person blir missunnsam känner den behovet av att trycka ner sin konkurrens, i bloggvärlden i form av skriftliga pikar.
  Shape it up, vart kommer ni på pajkastning, läsarantalet ökar inte tyvärr, inte heller populationen?

  Vi vet att ni hatar att ni måste klicka er in - och att ni fastnar. But that's it.
  Skönt att vi slipper vara så missunnsamma så att vi inte behöver lägga ner den minsta energi på er, för vilka är alla andra, att vara intressanta för oss? ;)  Alla små bäckar låter högt
  medans den djupa oceanen är helt stilla och tyst
  ..men utan att låta högst, så är det oceanen som står högst med det respektfulla djupet längst..

   


  Dagen

  Blev en riktigt lång och go uteritt för mig, Lovisa & mina hästar idag. Vi var till och med så duktiga att vi lyckades rida vilse och kom ut i ett stort villaområde.. ops. Efter ett tag kom vi hem i alla fall, tur det ;)

  Ni får lite busiga bilder från stallet. Såhär får vi absolut inte stå med hästarna i stallet, och skorna måste vara stålhätta. Vi älskar att bli hatade =)
  Riktigt mysig tur! Det blir sista ridningen för min del troligen eftersom att jag reser på fredag.. Eventuellt en liten tur imorgon beroende på vad klockan säger. Imorgon ska vi nämligen köra hem hästarna samt stanna till på ett ställe :D


  Bandage i gel från Acavallo

  Något som jag själv är sugen på, benskydds-freaket nummer ett liksom. Nej, men de här låter riktigt bra - känns som om det ligger mycket forskning och tankar bakom deras uppkomst. Dessutom är de inte designade på något sätt, för att se bra ut - utan bara för att ge effekt.

  Såhär beskrivs de av Acavallo själv -

  Lättskötta och tvättbara gel bandage för maximalt skydd vid hoppning, dressyr, eventing m.m.
  Kan användas på både fram- och bakben. Andas.
  Säljes i par. Ej lagervara.

  Skötselråd:
  • Acavallos gel och fårskinnsprodukter kan maskintvättas, använd tvättprogrammet Ull 30°
  • Använd endast tvättmedel anpassat till läder eller fårskinn. Tvättmedel för ull kan innehålla kemikalier som löser upp fett, padden kan då förlora sina egenskaper och spricka.
  • Forma padden när den är blöt. Får ej torkas i värme.


  Finns att köpa HÄR för 499:-
  Linn's filmminne # 1

  En ny grej är på G på TeamSL, filmminne!
  Roligt va, vi tar er tillbaka i tiden till minnen som finns sparade på film. Häng på, vi kör en debut!


  Linn's filmminne # 1

  Första ridpasset på Silvia. Mamma och Pappa kom hem med henne från skåne efter att på ett eller annat sätt räddat livet på den här hästen. Det snackades en del om Silvia när vi fick hem henne kan ni tro, hon var allt annat än en välriden trevlig storhäst.. Men jag har faktiskt, sedan dag ett, trott på henne.  
  Imorgon kommer en utvecklingsfilm på Silvia där ni ska få se hur grymt fin hon faktiskt kunde bli.
  Hur gulligt? :')

  "Hej Linn.
   
  Jag fick en uppgift från skolan att måla något jag gillade, och då valde jag att måla dig och Winnetoo..
  Jag tycker att ni är så fina tsm, och diggar hur duktiga ni är! Det var därför jag valde att måla er.
  Jag hoppas att det inte gjorde något.
  Jag tänkte skicka den till dig if du ville se^^ så här är den.. (dock blev den inte så bra som jag tänkt mig)"  Tack så väldigt mycket, Amanda Grönroos som även har en blogg - amanduws.blogg.se :)
  Superfint!

  Scapa sport summercollection 2011

  Kommer ni ihåg när jag för ett tag sedan TOTAL dissade scapa's nya schabrak?

  Fruktansvärt fula enligt min mening, och färgkombinationena ska vi inte ens prata om. Jag skrev att jag saknade deras häftiga utstickande schabrak..

  Frågan är nu om Scapa Sport är ett lika stort fan av TeamSL som många andra? ;)
  Checka nya sommarkollektionen 2011!


  Gött Scapa, ni är BACK ON TRACK och får en stor fet Linn hiss den här gången, känns väl skönt? ;)

  Schabraken finns i färgerna lime, orange, turkos, röd, marin och svart och går att förbeställa på Cheval HÄR för 599:-  Vad tycker ni?

  I helgen blir det tävling i Uddevalla, div. 1 finalen!
  Jag ska rida L:A & L:A.

  I vilket fall som är jag lite sugen på att byta ut läderfärgen i helgen mot mitt rödbruna träns - vad tycker ni?


  Mörkbrunt

  VS.


  Rödbrunt

  Vilket är snyggast?


  Martino fino!

  Snacka om att jag är nöjd över mina pollar idag! Redan när jag skrittade fram Martijn kände jag att han var på riktigt bra humör och redo för att ge fullt ut på ett dressyrpass. Älskar när man får den känslan..

  Och det gick riktigt bra, finfina killen jobbade på med en väldigt härlig känsla idag.

  Fotograf: Lovisa Jacobsson

  Jag ringde ner Lovisa & Martina som snällt kom ner till paddocken och fotade samt filmade i mängder, och en del bilder blev hur fina som helst! Känns fint att få många nya bilder nu, för snart är det dags att leta nytt hem åt bäbisen min! Tack för detta tjejer, jag vet att ni kommer att läsa detta :)  Hoppträning!

  Gick SUPERDUPER bra idag! :D
  Red som sagt på det tredelade bettet, vilket fungerade bra i början men han flippade lite mot slutet och blev lite "mycket häst" att rida på det. Det visste jag ju redan innan att han skulle bli, men jag trodde inte att det skulle fungeras såpass bra såpass länge. Det var bara när sista banan var gjord han fick en liten orkan i huvudet, den välkända Winnie-orkanen (A)

  Men jag är i alla fall jätteglad för det kändes sjukt bra och jag red honom rak hela tiden och KUNDE vara noggrann och rida väl. Jag blir så glad när saker och ting sitter efter att jag har tränat och tragglat så länge, träning ger färdighet och nu börjar även färdigheten komma ikapp oss! :D  Just det, pratade massor med Maria om samma sak som har varit blogg-snackisen här de senaste dagarna - Winnetoos form och min sits. Maria är ju också min dressyrtränare, och då jag blev lite orolig så dubbelkollade jag ordentligt med henne idag!

  Enligt Maria går Winnetoo sällan "på bogarna" när han går i den långa och låga formen jag gärna vill ha honom i för att undvika spänningar. Han är såpass bra byggd att han trampar på med bakkärran ändå, och jag har bra koll på det också - enligt henne i alla fall? haha!

  Hon tycker att han ska gå så så mycket som möjligt och att jag ska ta upp honom då och då - och såklart inför tävlingen. Det är den mest naturliga och avspända formen på honom i nuläget och då jag är såpass medveten över vad jag gör så ska vi fortsätta och utvecklas i den lugna och bra takt vi gjort hela tiden. Genom min träning utan press och stress så har vi ALDRIG fått några trissta bakslag utan går stadigt framåt. Visst, jag slänger mig inte iväg och hoppar MSV:A utan tar lite mer tid på mig än så - men det känns bäst för mig och Winnetoo. Vi behöver inte bevisa för någon annan, vi vet ju vilka vi är (:  I vilket fall som frågade jag Maria ifall hon kunde tänka sig att rida halva dressyrpasset nästa dressyrträning, hennes första reaktion var "jag på Winnie?! Tänk om jag ramlar av!" haha ;) Men sedan tyckte hon ändå att det var en bra idé så det ska vi köra på, vilket ska bli skitroligt för mig att se! Hon är en av mina största förebilder inom ridningen och har ett så bra tänk vad det gäller utbildning av hästar, grym helt enkelt. Jag tror att hon kommer kunna hjälpa mig på ett mycket mer givande sätt efter att ha testat på Winnetoo själv också. Superbra!

  Svar på kommentar!

  "Älskar verkligen din häst hantering Linn! Det är faktiskt du som har fått Winnie till den underbara tävlingsponnyn han är idag!Du gör ett fantastiskt jobb med pållarna,men nu undrar jag vilket försäkringsbolag du har dina hästar försäkrade i? :) Skulle vara jätte tacksam om du svarade på detta,jag tycker det är lite intressant å höra vad andra har innan vi tar hem min nya stjärna och bestämmer oss för vilket försäkringsbolag :D"

  För det första, tack så mycket för de fina orden! Blir verkligen glad :')
  Alla våra hästar är fösäkrade hos Agria, vilket har fungerat suveränt!  Hos vilket försäkringsbolag är era hästar försäkrade i?
  och skulle du rekomendera något speciellt?  Tisdag!

  Kom precis hem från skolan, och har dessutom avklarat litteraturhistorieprovet!
  Idag är det hoppträning för Maria Hagström hemma hos oss, jag ska dock bara hoppa lågt för lydnadens skull.

  Jag ska dessutom rida på vanligt tredelat istället för Magic bettet bara för att han ska ta tag mer och bli lite väl kaxig för att sedan bli perfekt på Magic'et igen. Jag tycker nämligen att han har varit lite väl känslig det sista = han börjar tjaffsa och blir ofokuserad.

  Vi får se hur det går, självklart utvärderar jag sedan!
  Duktig ponny!

  Jag har nyss hamnat framför en dator i datasalen, då jag har datorkunskap. Kommer nästan direkt från stallet efter att ha haft en privat dressyrlektion för vår tränare Anna. Vi skulle ju ha programridning idag, men det var många som inte skulle rida idag, och lite folk i klassen här överlag, så vi körde lite intensiv träning istället för min & Mahjongs del. Så fick de få som ville rida programridning och var här göra det.

  Mahjong var supertrevlig idag! Jag hade en bra ridning och han hade en riktigt bra aktivitet från och till! Anna konstaterade flera gånger att hon tyckte att han såg väldigt trevlig ut, samt att han fått igång haserna ännu mer! Kändes såklart jätteroligt att höra. Jag har lättare för att lägga honom lite rundare nu igen, en period nu över vintern så var han lite halvknepig, men nu börjar han att sätta igång bättre över ryggen igen och få en rundare form.

  Vi körde igenom det som är jobbiga punkter, bland annat öppnorna där han antingen tappar bjudningen, takt eller höjer formen för mycket. Efter ett tag höll han bättre takt o bjudning (dock var mina ben slut), och en bättre kontakt samt jag fick tag i den där jäkla högerbogen som åker dit den själv vill.

  Det blev också mycket korta diagonaler med mellantrav direkt från öppnor eller från en mellantrav direkt in på en öppna - samt halt i slutet av vissa mellantraver. Allt för att få honom att sätta sig ytterligare och verkligen komma under o upp. Och öka reaktionsförmågan.. han är lite lat så att säga ;)


  Gammal bild..

  Hur som helst så funkade detta också helt okej, vissa gånger sämre och vissa mycket bättre! Blev lite skrittpiruetter och bakdelsvändningar också, och när han väl fick igenom den samlade skritten bättre och inte tog "för bra" övertramp in i trampet och själva piruetten, samt att jag fick honom att släppa mer för innerskänklen och få med ytter bog så blev det en bra vändning!

  Men vi har riktigt svårt för just vänterpiruetterna. Hans framparti lever ett liv och hans bakparti ett.. liksom, den dumma högerbogen som jag måste hålla på plats i de flesta olika moment hela tiden bättre, högersidan/mungipan som han måste lossa mer i och som jag måste rida mer åt och släppa mer i handen där, blir gärna att jag vill plocka honom för mycket för att skaka loss, men glömmer att hans yttre bakben sticker iväg också. (Det var ju detta med fram & bakparti som spökar..) Och samtidigt forma han ännu mer för inner och ha på plats bogen. Detta är inte det lättaste, men det är ju bara att jobba på såklart!

  Duktig & fin häst idag, jag red bra och vi är nöjda :D


  Jag hinner inte!

  Jag förstår inte vad som gör att tiden inte räcker till, men så fort vardagarna drar igång och jag är i skolan med båda hästarna, då är det kört för min del med uppdatering. Jag har konstant saker att göra, och om inte annat så är det både bloggtorka och stressande att sätta sig framför datorn.. Det är stalljobb som gäller, lektioner, ridning av hästarna samt motionering av mig själv - och mellan detta snacka med kompisarna och äta. Tiden räcker inte till!

  Och om 3 dagar sticker jag till Alanya.. g a l e t!

  Så därför laddar jag upp inför det också.

  Idag gick jag en promenad med Martijn, och sedan fick han springa av sig o bralla i paddocken. Det var helt okej enligt honom, han körde några race och kände sig klar. Senare på kvällen tog Erika & Emelie (två ettor) med honom ut på en prommis igen. Tack fjollor ;)  Jag har inte så mycket motivation för tillfället att rida heller, jag är slapp och har alla tankar och fokus på saker runt om för tillfället, tex Alanya och packning, skolan med vår praktik som skall ordnas och mycket mer. Så idag fick min mitt-imot-granne i huset (och även klasskamrat och före detta tävlingskonkkurent) rida Mahjong ett litet mjukat dressyrpass. Kändes bättre att låta någon som jag litar på och som kan rida sitta upp och mjuka upp honom lite, än att jag som för tillfället har en "inte-orka-rida-dagar" rider dåligt/inte få ut något av passen. Tack stumpan!
  Men imorgon ska jag i alla fall rida upp ett dressyrprogram, vi ska ha programridning på skolans dressyrlektion som vi tvåor har imorgon.. dock har jag inte bestämt mig för vilket program? Frågan är om man ska ta ett FEI program (vi ska egentligen välja mellan 4, 5 & 6-åringars program för häst, men jag får ta något av mina program om jag vill.) Lyx :D

  Gosh vad jag babblar.. Ganska ointressant men det är ju trots allt en blogg om mitt & Linns liv.
  Måste bara tilllägga lite snabbt att vår klass fick besök av en student"kläders" kille idag - en som håller i beställningar och så för företaget ABC som fixar studentsaker osv. Känns lite läskigt att vi redan kommer in på detta med studentsaker - tänk att vi bara har ett år kvar nu!? I vilket fall var denna killen g-a-l-e-t charmig och såg tokbra ut. Snacka om att vi kände oss ganska skabbiga där vi satt osminkade med våra snabbt och fult uppsatta toffsar och våra goa ridkläder. Hah! Imorgon skulle han komma tillbaka för att ha möte med de två som snabbt skrev upp sig som kontaktpersoner när han idag frågade efter det.. fan att jag kom 2 minuter för sent för att få bli det.. i vilket fall lär det bli fler folk i skolbyggnaden än bara dessa två som blev kontaktpersoner i alla fall.. haha ;)
  Godnatt!


  Tankar och reflektioner kring era kommentarer

  Tack för alla kommentarer utifrån bilderna, vissa är riktigt bra skriva med ett genomtänkt innehåll och en schysst men konstruktiv kritik - me like! Det är roligt med så givande kommentarer, inte bara "han går bakom hand" "du sitter i stolsits" "det ser förjävligt ut" haha, utan kommentarer med tips och idéer i.
  Vissa saker gör jag dock medvetet efter hästens förutsättningar, medans andra är olater hos mig som ryttare och det som bara är olater är alltid bra att bli påmind om.

  Men på Winnie-bilderna var det många som skrev om problemet som jag själv konstaterat länge, men inte har någon speciell lösning på för tillfället. Det blir bättre och bättre, men jag tror att jag skulle behöva lite mer konkreta sits-tips t.ex eller andra små råd som kan hjälpa?

  Winnetoo "krullar" gärna ihop sig och går bakom hand och han är ganska svår att få fram till handen utan att han ska spänna sig och krulla ihop sig ännu mer. I det försöker jag därför rida honom lång och låg i mellanåt för att få lite stöd i handen och försöka få fram nosen - vilket såklart resulterar till att han går för mycket på bogarna. Det blir en ond cirkel liksom, och jag vet inte hur jag ska lösa det helt enkelt. Alla tips är välkomna!

  I vissa kommentarer lät det lite som "äsch, sätt dig ner, höj handen, upp i formen och tryck igång baken" men genom att göra på det sättet kommer han garanterat att spänna sig. Men det kanske blir så i början för att han sedan ska hitta en balans i den formen också? Jag är alltid så rädd att göra för mycket eller pressa för hårt, men kanske är det det som behövs - att jag ska vara bestämd och bara sätta honom i den formen där jag vill ha honom och sedan jobba utifrån de reaktioner som blir?

  Som sagt, alla tips tas emot med glädje!
  Dom onödiga påhoppen rinner dock av mig, så dom kan ni lika gärna lämna för er själva! :)  Kom bara ihåg att bara för att jag är Linn på TeamSL så betyder inte det att jag tror att jag kan allting så att ni behöver trycka till mig för att få ner mig på jorden. Jag är en ponnyryttare på sexton år som haft ponny i sex år varav bara en ända med lite mer ridbarhet i sig, jag är långa vägar ifrån fullärd eller "proffs" - men jag kämpar på och vill nå alla de mål som just nu finns i mina drömmar. Men bara så ni vet, så är jag minst lika medveten om mina brister som ni är. Jag studerar mig själv noggrannt och VILL bli bättre.  Tre porträtt


  världens finaste d-ponny  Varning!

  Idag har jag verkligen jättemycket, så varning för lite kass update från min sida - tyvärr!
  Ni fick i alla fall bilderna, och senare ikväll ska jag försöka skriva mer.

  En sak till -
  Alla ni som skriver konstruktiv kritik/allmän kritik till mig i kommentarer, ursäkta er inte! Det behöver ni inte göra, jag kan ta kritiken - nema problema :) Dessutom skriver många av er riktigt bra och konstruktivt vilket jag kan ta till mig av. De kommentarer där jag tycker att personen som skrivit skrivit ett allmänt onödigt påhopp utan grunden - rinner av mig som vatten. Så kommentera på, kritisera och skriv det ni känner för. Jag överlever, tro mig ;)

  Nu ska jag dra mig ut till stallet, för att sedan kunna fokusera resten av kvällen på litteraturhistoria och religion - avundsjuka? ;) 


  Mitzy Light

  Resten av bilderna, även dessa fotade av duktiga Alice (meandmytwinsister.blogg.se)!
  Som ni själva ser så var lill killen allmänt tokig igår, hoppade och flög som en stuttsboll! Men han var också fin i mellanåt :)

  Överös mig nu med kommentarer, det uppskattas vet ni!
  Winnetoo

  Nu kommer det bilder som Alice (meandmytwinsister.blogg.se) tagit på Winnetoo från igår. Mitzys bilder kommer upp strax :D

  Som ni ser testade jag att rida med sporrar igår vilket det var evigheter sedan jag använde på Winnetoo då han inte behövt det. Det fungerade väl sådär, traven var det bra att ha dom - men i galoppen blev han mest stressad och irriterad.
  Lämna mer än gärna en kommentar efter dig - oavsett åsikt ;)


  Min häst är bäst


  Att killarna sen kanske menar spelet Mahjong är en annan femma..


  Nu får ni tacka Alice ;)

  Gick bra med bägge ponnyerna idag, pigga och glada!
  ..och jag får väl erkänna, att jaga bokstäver i en paddock i en fruktansvärt djup sadel är rätt okej ändå! ;)

  Nej, men ärligt talat kändes det bra med båda två vilket var skönt. Winnetoo var lite spänd och pigg mycket på grund av blåsten som var tror jag. Men när han orkade hålla koncentrationen uppe så var han superfin, dessutom fungerar ökningarna bra nu! Det är de som kan gå mest fel känns det som, en häst som Winnetoo som är såpass het rids nästan alltid med tanken "lugnt lugnt lugnt" och det hör inte till vardagen att jag ber honom öka på en snett igenom. Men det börjar fungera och i traven är han helt stadig, i galoppen blir det ett bakben som flyger ut i ren glädje lite här och var - men när han förstår vad  det är jag ber honom om så tror jag att han kommer sluta busa och ta det på allvar.
  Förvända galoppen är klockren, skänkelvikningarna fungerar bra och ja, han är superfin!

  Max var pigg som tusan idag, helt ponny-tokig!
  Stuttsa och flög med frambenen och gjorde värsta luftsprången i galoppen, sötnos! Men i mellanåt var han koncentrerad och fin han med.

  Som ni vet var jag själv hemma och kunde inte be någon gå med ner och filma - men underbara Alice som är med och hjälper till med hästarna i stallet gick med när jag red bägge och fotograferade. Dessutom är hon superduktig och tog massvis med fina bilder!

  Hon hinner inte skicka alla idag, och jag orkar inte ladda upp alla idag heller, men ni får smakprov så får ni nog en bomb imorgon!
  Ni som är fotointresserade kan även klicka er in på Alice blogg HÄR - hon har massvis med fina bilder :) Grymt duktig!
  Länktävlingen..

  Ja, vad ska jag säga?
  Jag är så sjukt förvånad. Hur kan man göra så fina saker i ett program eller för hand? Jag blev överraskad i varenda ett mejl jag öppnade - och det här var det roligaste tävlingen att döma någonsin!

  Ärligt talat, ni som kan göra sånna här KONSTVERK i photoshop eller vart ni nu gör det - börja sälja! Hade det funnits någon som gjorde sånt här och sålde på fotopapper så som hästfotografer gör så hade jag varit en stam-kund i alla fall. Skapa en blogg och visa upp eran talang? Jisses, ni är ju grymma!
  ..och ni som målar för hand ska vi inte ens prata om, ruskigt bra!

  Här kommer mina tio länkningar i alla fall -


  jaahvafan.blogg.se


  hannss.blogg.se


  kallasmajis.blogg.se


  Ofeliavi.blogg.se


  ponnybruden.blogg.se


  ponnypuckon.blogg.se


  ponnytomtar.blogg.se


  rilfarna.blogg.se


  simpletimes.blogg.se


  teamsb.blogg.se

  TACK för alla bidrag, alla är sparade i en egen mapp på min dator och jag blev superglad. Tack!

  ..och nu väntar jag mig en blogg med ritade bilder, jag länkar! ;)


  Genne back on track

  Ni verkar visst sakna mig lite, jag vart anropad via kommentarer iaf? ;)

  Jag varnade ju innan för att jag skulle ha fullt upp sedan fredag tills idag - och nu behöver jag vila, så det blir en döende söndag från min sida idag också. Njut av tystnaden.. haha!

  Ni får en bild som får förklara lite av min gårdag


  Idag blir det dressyr för hela slanten!

  Nu ska jag sätta mig och kolla igenom dressyrprogramen som jag ska starta på Winnetoo för att få en bättre uppfattning om dem. Herregud, vad har jag gett mig in på? ;)

  Sedan ska jag rida igenom de olika momenten i dagens ridpass, slipa lite på det helt enkelt. Efter ridpasset med Winnetoo ska jag även rida Max och han ska också få gå ett dressyrpass - så idag blir det dressyrsadeln på och dressyr för hela slanten!

  Tyvärr är jag ensam hemma, annars hade jag kunnat be någon gå med och filma. Men det får bli en annan gång helt enkelt.

  Tänkte faktiskt att lite längre fram, när jag och Winnetoo har tränat in programen att jag skulle filma och sedan visa er - så får ni bomba mig med kritik som jag borde förbättra inför tävlingen? :D  Fylld av sommarplaner!

  Ni anar inte hur mycket planer som snurrar i mitt huvud, och hur många möjligheter som faktsikt finns öppna just nu!

  Under sommaren tror jag att jag ska ta hem utbildnings/försäljnings hästar/ponnyer faktiskt. Har legat lite lågt med det, men nu är jag sugen igen. Har haft så himla kul med alla sånna hästar innan och det ger mig mycket att få se hästar utvecklas under min träning, det är häftigt! Så jag har planerat att möjligtvis syssla med det i sommar. Dessutom brukar tidsplanerna med försäljning fungera bra, med tanke på vilket otroligt närverk jag faktiskt har byggt upp bland annat över internet. Bara här finns mängder med hästintresserade människor som jag kan visa upp hästar för, ett ganska stort plus faktiskt ;) 

  Mest sugen är jag nog på försäljningsponny/häst, det är nog det roligaste enligt mig. Men utbildning av ungponnyer är också väldigt intressant framförallt, de är så otroligt snabba på att ta in och lära sig nya saker. Vi får se vad det blir, om jag tar hem något.


  Vackra D-ponny stoet Alice som jag hjälpte till att rida in och utbildade sedan fram till försäljning.

  Till hösten, efter att ha jobbat hela sommaren också (har fått jobb i kassan i en mataffär i närheten) så funderar jag på att köpa en ungponny.. Spännande va? En alldeles egen ungponny för utveckling och senare försäljning. Den ska i så fall utbildas under hösten, tävlas en del till våren och säljas under sommaren 2012.

  Winnetoo då?
  Ja, om jag ändå visste och kunde bestämma det..
  Film från igår!
  Förlåt!

  Han aldrig fixa filmen från gårdagens utepass igår, ska sätta mig med det nu :)
  Kommer upp om en stund!
  RSS 2.0