Bandage i gel från Acavallo

Något som jag själv är sugen på, benskydds-freaket nummer ett liksom. Nej, men de här låter riktigt bra - känns som om det ligger mycket forskning och tankar bakom deras uppkomst. Dessutom är de inte designade på något sätt, för att se bra ut - utan bara för att ge effekt.

Såhär beskrivs de av Acavallo själv -

Lättskötta och tvättbara gel bandage för maximalt skydd vid hoppning, dressyr, eventing m.m.
Kan användas på både fram- och bakben. Andas.
Säljes i par. Ej lagervara.

Skötselråd:
• Acavallos gel och fårskinnsprodukter kan maskintvättas, använd tvättprogrammet Ull 30°
• Använd endast tvättmedel anpassat till läder eller fårskinn. Tvättmedel för ull kan innehålla kemikalier som löser upp fett, padden kan då förlora sina egenskaper och spricka.
• Forma padden när den är blöt. Får ej torkas i värme.


Finns att köpa HÄR för 499:-




Kommentarer
Postat av: jenny

Hej Linn! jag läste i din presentation att ni har 7 boxplatser i erat stall, och 3 egna hästar. Jag måste bara fråga helt allmänt om där finns nån ledig boxplats? Tack för en jättebra blogg :)

kram jenny

2011-05-04 @ 18:14:25
Postat av: Ylva

Men den är ju lindad fel! På en produktbild ;) så kan de gå! hihi

2011-05-04 @ 19:12:11
URL: http://ylvalarson.blogg.se/
Postat av: Nina

Nja, vet inte om det känns bra att linda med gelélinda, brännsårsvarning tycker jag =/ Sedan så kan knappast en linda runt skenbenet ge stötdämpning, för att hästen ska få stötdämpning krävs gummiskor... Men skydd kan det ju ge och värme. =)Bra att de andas iaf...;)

2011-05-04 @ 19:36:10
URL: http://brahastfakta.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Hej Linn!

Såg i tidigare inlägg att du har velat ha tips på hur du ska få Winnie med bärig/söka sig mer till bettet.



När du beskriver att din ponny krullar ihop sig, tror jag det handlar om att han undviker arbete, är lat och orkar inte ta i med bakbenen. En liten del i det hela är att han kanske inte är helt genom gymnastiserad.



Mitt tips är att rida på en stor volt, typ A - volten. Börja med att flytta hästen i skritt, flytta bogarna, se till så att benkorsningen blir något åt det 'extrema' hållet. Alltså, sidvärtsrörelse med en lätt böjning i nacken. Led hästen åt rörelseriktningens håll, tillåt den att söka sig nedåt, framåt om den vill, men undvik att den går bakom hand eller över hand. Se hela tiden till att flytta hästen sidvärtes och håll igång bakbenen. Öka - minska tempo och voltstorlek. När han lossnat, byt varv och gör samma sak i andra varvet.



Rid sedan rakt fram ur volten, ut på trekvarts linjen, rakställ och känn efter om du har ett jämt sug i handen och om hästen spårar, ta hjälp av en spegel! Driv bakdelen, plocka ihop och ge efter direkt. Rid ungefär två långsidor. Lägg in övergångar till halt då och då.



Gör samma övning i trav, sitt ned och växla tempo i traven.



För att få igång hans bakdel kan du också göra så att när du galopperar t.ex att du tänker att du ska sakta av till halt/skritt, bryt av och kräv en reaktion direkt, blir hästen lite stark, ta ett kvickt, lite bestämt tygeltag. Men precis i sista ögonblicket innan du stannar, ångrar du dig och driver framåt, lite bestämt men mjukt på ett sätt som passar din häst.

En annan bra övning är att samla galoppen, samla galoppen och sedan vända upp på medellinjen, lite skarpt, och på så sätt 'tvinga' hästen att använda bakbenen. Håll koll på ytterbogen, halvhalter underlättar! :)



Rid efter cirka 15m in på en liten 10 - 12m volt, se till att ha koll på ytterbogen, driv det yttre bakbenen in under kroppen, ställ hästen lite i nacken, får du eftergift, ge den en klapp och se till så att yttersidan blir får lång, då blir galoppen flack och obalanserad.

Tänk på din sits över hästen, vikten jämt fördelad.

Fortsätt 15m, gör likadant och rid så många volter som din häst orkar. Rakställ sedan, gör ett byte och rid ut i nytt varv, samma sak i andra varvet.



För att komma åt bakbenen och stretcha hästen maximalt kan du rida öppna, och sedan ställa om, dvs rida förvänd sluta. Driv, håll igång skritten/traven/galoppen och eftersträva eftergift.

Att rida i skog och mark bygger upp hästens muskler, klättra och kräv lite med koncentrerad form då och då i skogen.



Du rider jättebra Linn, du kommer få kläm på Winnie, det tvivlar jag knappast på. Kämpa på! ;D

2011-05-04 @ 19:58:39
Postat av: Bella - Montéryttare

Dom verkar väldigt bra men är grymt fula :P



ni har väl inte missat tävlingen på min blogg?



http://montebloggen.se/2011/may/tavling-med-fina-priser.html

2011-05-04 @ 21:40:28
URL: http://montebloggen.se
Postat av: Ida - Equeztrian

Dom verkar bra, om man vet hur man använder dom.. Känns som om dom skulle kunna ge sår och sånt, men annars verkar dom bra :)



Fin fin blogg :)

2011-05-05 @ 06:15:29
URL: http://equeztrian.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0