Om man ändå kunde ha det man vill

Vad livet skulle vara lättare om man inte var så jävla rund. Seriöst?
Jag älskar mat och mat älskar mig, typ. I vilket fall så sitter jag och tittar på lite kavajer och övrig ridstyrsel.

Min kavaj som jag har nu är en Pikeur Diana, vilket betyder att det är en kavaj som är lite för lång för mig på 161 cm. Det skulle varit en annan sak om jag haft längre ben och varit smalare upptill, men nu ser det bara fult ut.

Jag har provat säkert 10 olika modeller, men ingen passar eller klickar. Jag är byggd väldigt bred och har väldigt kraftig benstommel. Jag är grymt bredaxlad. Också detta har jag problem med när det gäller kavajer, eftersom att alla drar sig så tight över nacke och axlar. Sedan är jag ju inte direkt smal, så ja kavajerna sitter ju inte speciellt fint på mig med allt fett så att säga. Fan va vidrig jag låter? "Sanningen svider" ;) Så jag vet inte vad man ska hitta på.. att specialbeställa en kavaj känns onödigt. Jag hatar att ha på mig kavaj och har de endast när jag måste - på banan. Samtidigt så vet jag själv om att jag presterar sämre/får en dåligare ridning när jag rider i kavaj, än när jag tränar i tex en väst.

Tänk att det kan väga in så mycket? Om jag inte har ätit på ca 1 dag och känner mig lite smalare än när jag ätit liksom, och har en "inte så tjock dag", samt har bekväma och gillande kläder på mig - då går hela ridningen so much better! Det är helt sjukt faktiskt. Jag vet så många tävlingar jag har skämts så himla mycket när jag måste ta på mig den jävla kavajen. Varför kan vi inte få ha som hoppryttarna, typ sätta en fet väst över så att man inte behöver känna sig så utpekad stor? Jag önskar så att jag skulle kunna ta mig till gym och få ordning o reda på mig till att börja med, så att man kunde köpa snygga kläder som sitter snyggt också. Hjälper inte att bara vara ute o springa/powerwalka osv. Men det är väl en dröm som vissa fått ifyllda och andra inte. Dessvärre känns det som om alla hästmänniskor runt mig är som modeller för dessa kläder som kretsar runt oss. Varför blev inte jag också sån då?

Jag skulle direktkvala till globen om jag såg ut såhär i den här kavajen:

Skämt åtsido, men hur snygg är inte kavajen? Jag hade betalat varenda öre för att få just den här kavajen, sittandes slimmad precis som på bilden. Blir så sur på mig själv att jag inte kan begränsa mig samt har så dålig ämnesomsättning.

Vad tycker ni om kavajer? Har ni lätt att hitta passande, eller har ni också brister så att det inte sitter 100 på er?



Kommentarer
Postat av: Daniela

Jag håller verkligen med dig!! Det är jobbigt med kläder som inte sitter perfekt, eller som gör att det där extra fula syns. Nu tävlar jag ju inte över huvud taget, och har paus i ridningen, men sådär i övriga livet så är det ungefär så jag också känner. Jag älskar mat och mat älskar mig, så är det bara..

2011-05-30 @ 13:01:50
URL: http://photosbysmelle.blogg.se/
Postat av: Jojo

Du är VERKLIGEN inte tjock Sofia!

Försök inte bli smalare än vad du är, det är inte nyttigt. Jag vet att det är svårt, men det är bara att tänka: så här är jag och jag kan inte ändra på det.

För det är ingen annan än du som tycker att du är fet!

2011-05-30 @ 13:16:20
URL: http://ponnytomtar.blogg.se/
Postat av: Daniela

Du är ABSOLUT inte tjock!! :OOO

Jag tycker att du är perfekt <33



Dessutom tycker jag nästan att kavajer kan sitta lite snyggare på "mulligare" ryttare, jag vet inte varför...:)

2011-05-30 @ 13:18:26
URL: http://powerpony.blogg.se/
Postat av: ida

har lite liknande problem, har breda axlar men är smal och ganska kort i övrigt vilket gör att kavajen är säckig och lite för lång (är hoppryttare). men tar jag en storlek mindre så passar den inte över axlarna

2011-05-30 @ 13:26:29
URL: http://teamnyman.se
Postat av: Julia

Håller med de andra, du är verkligen inte tjock! Tycker dessutom du är snygg i kavaj på tävling :)

2011-05-30 @ 13:27:42
Postat av: Alexandra

Nu vill jag nästa ta dig i örat Sofia! Du ser helt normal ut, du är en helt normal tjej. Alla har något som de har sjukt svårt att hitta rätt modell i. Alla. De långa smala hittar inte byxor som är tillräckligt långa, och de kurviga hittar inte byxor som passar deras kurvor osv osv osv.



Alla har vi något, din grej är kanske då kavajer. Men låt då sy upp en efter dig, eftersom du är tävlingsryttare. Då slipper du känna dig ful, för alla har vi något vi inte är nöjda med. Det är skavankerna som gör oss vackra, personliga.



Gör något av det du inte gillar istället för att känna dig fet och ful.

2011-05-30 @ 13:30:43
URL: http://equiss.blogg.se/
Postat av: jennifer

du är INTE tjock



har inte hittat nån kavaj som sitter 100% perfekt men mitt problem är att jag är för "smal" axlad och 170cm så man hittar ingen kavaj som inte har "axelsömen" mitt på överarmen så jag har en kavaj som är stolek 158-164 men den är alldeles för kort i armana, så man får vika upp den i armana men det ser inte heller bra ut..

2011-05-30 @ 13:31:09
URL: http://blackorpurple.blogg.se/
Postat av: Ebba Molin

Jag tycker absolut inte att du är tjock ! Helt perfekt och jättefin!:D

2011-05-30 @ 13:34:08
URL: http://ebbamolin.blogg.se/
Postat av: Ebba

Det är DU som tävlar inte kavajen!

2011-05-30 @ 13:50:09
Postat av: Anonym

kan säga att jag känner exakt som dej, har slutat köpa nya kläder bara för att jag vet att det ändå inte kommer sitta bra. Hatar att ha vita ridbyxor på mej för man ser extra tjock ut i de... spelar ingen roll om alla kompisar säger att jag inte är tjock så är det fortfarande jag som tycker det och inte är nöjd med mej själv. Men man kan ju inte gå och deppa man måste ta tag i det och vara tillräckligt målinriktad!

2011-05-30 @ 14:14:20
Postat av: tove danielsson

Åh jag har samma problem! Kort och tillhör inte den smala kategorin... Att gå runt i vita rudbyxor, tävlingsskjorta och kavaj är hemskt, haha!

Men min kavaj som jag har nu gillar jag verkligen, en Pikeur Abigail.

2011-05-30 @ 14:28:43
URL: http://tovedanielsson.blogg.se/
Postat av: Olivia:)

Känner exakt som du har alltid veljat vara den smalaste som kavajen sitter perfekt på men så är det tyvärr inte, och då kan det ibland vara skjönt at vara hopp ryttare efter som man då måste han en väst varesig man vill eller inte när man tävlar. Alltså i min ålder :D

2011-05-30 @ 14:36:22
URL: http://zelmaocholivia.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag har problemet att jag är väldigt smal.. Ingen sjukdom eller så, utan det är så enkelt att jag bara ser ut så! Och jag lovar dig, det är inte alltid så kul..



Ta som exempel på tävling, jag har en kavaj som sitter slimmad på mig, vilket gör att jag ser väldigt smal ut, den är dessutom kort.. Vet du vilka kommentarer eller blickar man kan få? Hör folk viska att man är onormalt smal, anorexia m.m.



Det är inte heller så kul att få kommentarer: "Oj, finns det så småoch smala ridstövlar som passar dig? Coolt!" Coolt? Nej. Att folk inte bara kan acceptera att vi alla ser olika ut, det hade vart mkt bättre :D!

2011-05-30 @ 14:37:26
Postat av: pu karlström

åh, jag är väl som dig antar jag men eftersom jag har västen över min kavaj så ser det inte så illa ut. Jag har en superfin kingslandkavaj som också är liite lång..

2011-05-30 @ 14:38:25
URL: http://zivaldi.blogg.se/
Postat av: Hannah

Jag är allt för smal för att dom ska sitta bra.Hittar verkligen INGEN.Borde special beställa,men jag kommer växa ur den och som du sa..det känns onödigt..

2011-05-30 @ 14:53:07
URL: http://klequi.blogg.se/
Postat av: Elin

Jag har ingen egen häst, så tävlar inte jätteofta, bara ibland på ridskolan och på min medryttarponny, men då använder jag inte kavaj eftersom det känns lite onödigt :)

Men den var snygg :D

2011-05-30 @ 14:54:45
URL: http://slowmotionphoto.blogg.se/
Postat av: emma

du är har jättefin kropp! det vore kul om du lägger upp lite mattips och träningstips nån gång!

2011-05-30 @ 14:58:14
Postat av: emma kristoffersson.

jag hatar verkligen att rida i kavaj, jag är hoppryttare och hade det i början men nu har jag insett att det går helt enkelt inte, jag kan inte ridi i kavaj, jag känner mig som en vandrade tunna i den haha :(

vill bara säga att jag tycker att du har jätte fin kropp också!

2011-05-30 @ 15:03:48
URL: http://emmakristoffersonn.blogg.se/
Postat av: Louise

Provade en blå på GHS, och den är perfektion... förutom kantbandet på ärmarna. De skaver!:) Fast skitsnygg är den, och den sitter verkligen slimmat, även på mig som inte har särskillt bra ämnesomsättning;)

2011-05-30 @ 15:11:46
Postat av: Angelina Svedbo- dressyr ryttare med världens finaste ponny

asså.. jag är ju 173, så jag kan ju ha långa kavajer utan problem, men sen är jag jätte bred axlad, så jag ser ut som en man i vissa kavajer (a)

Sen så tycker inte jag att jag direkt är smal, tvärt om.. jag känner mig jätte tjock i alla dessa vita ridbyxor och allt .. :(

2011-05-30 @ 15:53:50
URL: http://dressyrungarna.blogg.se/
Postat av: hilda

jag har problem med att jag har långa armar och breda axlar Sen är jag rätt smal vilket resulterar i om jag provar en Diana i strl 38 sitter den som en smäck men armar e för korta! .... Det är irriterande..

2011-05-30 @ 16:14:55
URL: http://swedishdressage.blogg.se/
Postat av: bella

jag har nästan samma problem :P bara det att jag är för smal haha. har tidigare varit underviktigt pga för snabb ämnesomsättning. har väldigt svårt att hitta kläder över lag som sitter bra på mig! jag är 170cm och väger 42kg, vill jag hitta saker som passar får man ta något lite dyrare, specialsytt :)

2011-05-30 @ 16:28:09
Postat av: Anonym

Jag har problem med ridbyxor istället, eftersom jag inte tävlar äger jag ingen kavaj ens, skulle dock säkert ha exakt samma problem som du om jag gjorde det. Men eftersom jag är 18 men bara 150, alltså byggd som en vuxen, dock kort, så får jag alltid problem med ridbyxor. Antingen är de i barnstorlek så de inte går över höfterna, eller så är de för långa.. Är de lagom så är de för breda i vaderna eftersom jag har smala vader. Det är sjukt jobbigt att hitta ridbyxor som passar mig :( För långa, för breda eller både och. Det är därför jag köper flera par när jag väl hittar några som passar.. haha

2011-05-30 @ 16:36:16
Postat av: Jossan

Känner precis som dig & ser väl ut som dig typ fast lite fetare lår (-.-) & dessutom är jag inte sä fint brun som du, ja mena du är alltid brun så lägger du på dig 10 kg till spelar det ingen roll för du är frtf snygg & brun & ser hälsosam ut.



Känner Samma . Springer & går & tränar styrka men en tur till maxi & att trycka i sig en fet kebab me cola & godis lockar ändå alltid. Jävlar va blaffsig jag låter men de är fan sant??!! Så jävla kass självdisciplin & samma här, ämnesomsättningen min suger , bred benstomme & skulle döda för att få bort fettet mellan låren & få smalare höfter !!!:(...:)

2011-05-30 @ 16:39:00
URL: http://ledner.blogg.se/
Postat av: Anonym

har tänkt precis så om dig när du har vissa kläder på dig , att du ser precis ut att kunna va modell för typ märkes kläder . så ja tror att andras syn på en är likadan även om man har en tjock&ful dag som alla har :)

2011-05-30 @ 17:10:24
Postat av: Sophie

Usch, jag tycker det är helt omöjligt att hitta en kavaj som passar.. Jag har lång överkropp, korta armar och breda axlar, hur fult som helst. Behöver en miniliten kavaj för att jag inte ska se ut som att jag har västen under, meeeen då blir den såklart för kort och för trång över axlarna.. Hopplöst :(

2011-05-30 @ 17:15:46
Postat av: anonym

men lilla gumman! jag tror på allvar du har fått det här om bak foten! Du är inte tjock!? vad har du fått det ifrån? jag förstår inte, jag menar du ser liten ut på en D-ponny, då är man väl ändå inte tjock? eller? sköt om dig!

2011-05-30 @ 17:16:15
Postat av: Karin

Jag köpte en "hoppekavaj" sådan som jeanna högberg har, passa superpå oss lite kortare;) och den ska vara bekväm! annars rider man inte bra;)

2011-05-30 @ 17:33:03
Postat av: Hannah

Du är inte tjock! själv har jag tur att vara lång och smal med långa ben som passar perfekt till Dianan, men alla är olika och unika på sitt sätt! :D

2011-05-30 @ 18:01:00
Postat av: Jessie

Jag har inte så jätte lätt för att hitta kavajer och så, de brukar vara alldeles för stora, och om jag tar en storlek mindre så blir den för kort, det är jättejobbigt! Så just nu rider jag runt i en som är lite för stor, men som passar på längden, haha :(



Dessutom är du INTE tjock, stå upp för dig själv, det har jag fått lära mig att göra (stå upp altså, hahaha) så nu är det ingen som bryr sig om om jag är kort eller inte! :)

2011-05-30 @ 18:17:15
URL: http://dressyrfjollorna.blogg.se/
Postat av: maja

Jag är för smal för att hitta någon som sitter bra, och det är inte heller roligt :)

Och jag tycker inte du är tjock, du är lagom.

2011-05-30 @ 18:24:33
Postat av: Sofie

Inget klädesplagg sitter väl perfekt för alla. Det är många plagg jag inte kan ha, och det finns många som vill se ut som dig kan jag säga :) Du är inte tjock!

2011-05-30 @ 18:31:37
Postat av: Katrine Fabricius

Sofie, för det första. Du är inte det minsta tjock, eller rund eller hur du nu utrycker det, alla är byggda på olika sätt och om du kollar runt omkring dig så kommer du märka att alla inte är sådär modellpinnsmala som du påstår. Alla är byggda som dem är och det är det som gör oss unika.



Själv har jag mått jättedåligt över min kropp, inte för att jag är "rund" men för att jag är så liten och smal. Men skulle tro att jag är en liten pojke på 11 år. Jag vet inte hur många tårar jag fällt för att jag såg så liten ut, har alltid haft problem med att hitta ridbyxor, chaps, stövlar, kvajer m.m. En del saker har jag specialbeställt efter mina mått men andra saker får man leva med hur man ser ut. Jag vet att min kavaj ser ut som ett tält på mig, men jag har lärt mig att leva med det. Alla har komplex över sin kropp, men som du ser är det ingen som samtycker med det du skrev.



Så ta åt dig och sug in, du är fin som du är, och fortsätt träna (i lagom mängd) så att du mår bra över din kropp men säg för guds skull inte att du är fet, för det är du inte någonstans!

2011-05-30 @ 18:32:00
URL: http://ponnyprinzarna.blogg.se/
Postat av: Lovisa

Kavajerna från JvanD är super, du hittar ingen bättre. De är av tunt ull så de går lätt att tvätta och göra rena. Passar sjukt bra i formen men är vääldigt dyra =)

2011-05-30 @ 18:42:08
URL: http://lovisars.blogg.se/
Postat av: Linda

Haha, känenr igen ditt problem, fast åt andra hållet. Jag är lång(183cm), smal, långa armar men ganska brett mellan mina axlar. Avskyr kavaj, men ska man rida hunter så ska man...

2011-05-30 @ 19:14:33
URL: http://hanssonlinda.blogspot.com
Postat av: Maria

Du är inte tjock! Men det spelar ju ingen roll hur många gånger vi säger det, eftersom det handlar om din självbild. Ingen tycker att du är tjock, men så länge du själv tycker det så kommer du tro att människor tycker likadant.

Girl you're amazing, just the way you are!

2011-05-30 @ 19:39:09
Postat av: Sofie - it's me that geek

Tycker du är helt perfekt som du är, helt lagom här i svenssonsverige, haha x) Nä men skämt o sido man är för kritisk mot sig själv o klankar ner på saker andra inte ens ser. Tycker personligen att du är skitsnygg o skulle inte bangat för att byta utseende ;)



Eftersom att jag inte tävlar så mycket tog jag den billigaste kavajen som fanns, en shiers tror jag att det var. Men storlekarna är ju inte precis de bästa, satt för tajt över brösten så fick ta en storlek större och flytta knapparna i midjan. Kanske inte det snygagste men det funkar.

2011-05-30 @ 19:46:14
URL: http://thatgeek.blogg.se/
Postat av: J

du är inte alls tjock! säger som de flesta andra här, du är ju precis lagom! att du dessutom är brun och jättesöt har du inte haft någon tanke på? :)

2011-05-30 @ 20:22:59
Postat av: Anonym

du är ju fin! :O Jag däremot har samma komplex för min kropp fast tvärtom.. har världens spinkigaste ben. Ser ut som två små spagettitrådar. Har försökt hitta ett par ridstövlar som passar utan att kosta över 4000:-, men det går ej. Du är fin som du är och ser lika snygg ut med kavaj. Bara våra hjärnor som fått för sig en grej, som ingen annan ser eller tänker på.

2011-05-30 @ 20:32:07
Postat av: maja

det är nästan som om JAG har skrivit detta inlägg! jag tycker precis som du!

2011-05-30 @ 20:40:50
Postat av: Amanda

finns ingen kavaj som sitter tiht på armarna på mig, runt midjan är det helt ok men har ju ändå väst ovanpå. på armarna är det pösigt eller vad man säger, har provat hur många som helst xD sen ofta lite korta i armarna men de får man leva med :)

2011-05-30 @ 21:15:14
Postat av: J

Du är inte tjock! Jag har precis som många andra här problem med att kläder inte passar fast tvärtom eftersom jag är så smal. Jag äter som en häst men har ändå jättesvårt att gå upp i vikt har vart så hela mitt liv. Det värsta som finns är när folk tror att man är sjuk, ibland när man har en dålig dag och känner sig utstirrad. Usch hatar att se bilder på mig själv i lätt sits - hatar mina smala ben. :(

Vi har alla våra komplex :( synd att man måste leva med dem, hadevarit lättare om inte folk hade så mycket fördomar.

2011-05-30 @ 21:16:40
URL: http://josette.devote.se
Postat av: Anonym

Om bara människor kunde tänka oftare på "Det är insidan som räknas"



Men du är ändå inte tjock! ;D

2011-05-30 @ 21:35:56
Postat av: Anonym

att skriva detta var bara omoget, uppmärksamhet kanske du vill ha? men att skriva att man är tjock, nej tack inget vi vill ha på en såpass stor blogg! jag håller med, jobbigt att inte kläder sitter bra på, men apsnygga i affärerna!

2011-05-30 @ 21:58:10
Postat av: Amanda

Du och jag verkar ha lite samma problem. Kraftig med jätte axlar, extremt jobbigt. Men just denna kavajen kan man måttbeställa och det kommer jag antagligen göra i falsterbo :)

2011-05-30 @ 22:07:30
URL: http://showjumpingbyamanda.blogg.se/
Postat av: Alma

Är ett par centimeter längre men "lik" dig i kropsformen.. Vet precis vad du menar:)

2011-05-30 @ 22:11:59
Postat av: Maria-Lorettog.com

Känner igen mig,är väldigt bredaxlad mm, skitjobbigt! Dock är jag inte bara bredaxlad utan relativt lång också (170) vilket inte gör saken bättre!

2011-05-30 @ 22:33:42
URL: http://www.lorettog.com
Postat av: sarah

du är inte tjock!!!!!!!

2011-05-30 @ 22:40:42
URL: http://sarahhedengren.blogg.se/
Postat av: Sara Carlsson

Jag har också problem med att hitta en perfekt kavaj, fast åt andra hållet.. :/

Inga sitter slimmade kring midjan och nästan allt jag provar är för stort i axlarna. Och om jag går ner några storlekar, blir de antingen för korta i ärmarna eller korta överlag. De enda som sitter någorlunda, så det inte ser ut som om man har en påse på sig är såklart dyra.

Fyndade en animo i GBG som är hyfsat bra, men den sitter inte åt som den ska i midjan. Men det är det närmsta jag har kommit en perfekt kavaj änsålänge.



Annars får det väl bli att måttbeställa? :)

Har dock inte koll på om det finns några inom ridsporten som gör snygga måttbeställda, men det borde finnas tycker man ;)

2011-05-31 @ 16:46:20
URL: http://carlssonpataket.blogg.se/
Postat av: Matilda Melander :D

Hejsan :) Du är inte tjock!!!

Jag har lite tips till dej bara att tänka på:

*Drick vanlig cola, inte light då detta sätter sig som fett

*Även om du känner att det känns bättre att inte äta så måste du äta annars tror kroppen att det är något fel och lagrar fett för att man inte ska svälta.

*Om du är hungrig ät mat ist för mackor



Det var bara några tips :)

2011-05-31 @ 17:34:54
Postat av: Lamia / Hästsport

Har lite samma problem... gud gjorde mig 159cm kort med gigantiska bröst, får alltid köpa flera storlekar större tröjor m.m för att dom inte ska bli tighta över brösten. Och det är så fult när man har kavaj, även fast man trycker in dom allt man kan med sportbh. Blääh.

2011-05-31 @ 17:52:39
URL: http://lamiamichelle.blogg.se/
Postat av: M

Jag har inte läst igenom alla kommentarer, men jag kan säga att jag tycker verkligen inte att du är tjock. Du kanske är lite bredaxlad. Det är jag också, men jag har lyckats hitta en kavaj som sitter som en smäck på mig ändå (GPA). Men det ända jag kan se på dig som kanske skulle kunna göra att du känner sig tjock är att du har stora bröst. Är det verkligen något en tjej ska känna sig arg/ledsen/irriterad över? :)

2011-05-31 @ 22:07:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0