Regn & trötthet

Det är ganska sjukt hur vädret kan påverka en som person! Idag möttes man från första sekund när man gick ut av regn, när man hade en liten rast och skulle ta luft av regn, och när man skulle gå in till huset av regn. REGN!

Det märks speciellt här i huset att alla dörrar i korridorerna är stängda, och att folk ligger och tittar på film i sina rum eller liknande. Jag sov en stund på eftermiddag till och med. Pluggat mer än vanligt de senaste dagarna och rört på mig så, så det behövde jag ;)


Men nu till det bästa av allt.. ALANYARESA BOKAD!
Den 6:e Maj kickar jag & ett gäng kompisar till Turkiet och kör all in!


Vårat hotell i bakgrunden och stranden i fokus :D

Helsjukt att jag har bokat min egna resa för första gången, jag är myndig och går som förmyndare till min ena kompis som är 17 år också, haha! Jag taggar sönder redan - jag vill till sol och värme och ett skönt land nuu!


Bildminnen #7(2 dagen efter-knoppar som är halvt urskade, och var dessutom fula från början. + nyrakad häst)


Veckans häst!

Grattis till Madeleine Johansson (http://showjumpers.blogg.se) som får sin polle till veckans häst!

"Jag fick Mandingo den 24 januari 2010 & sedan dess har jag tävlat upp till LA hoppning & LC dressyr på honom. Vi tänker även testa på fälttävlan & galopp nu till vår/sommar. Han är renrasig New Forest kat. C, f. 1990, men är pigg än! e. Fredriksbergs Chopin - Smedhults Starlight Son"

Söt ponni och lycka till!

Motionsdax

Vet att jag sa under förmiddagen att jag skulle försöka hinna med en del inlägg - men så jättemycket hanns tyvärr inte med. Svarade på de allra sista frågorna som jag hade från frågestunden i alla fall.

Nu ska jag ut på en kvallspowerwalk och köra mig riktigt trött! Tagga en powerwalkning imorgon bitti igen ;) Därför blir detta det sista inlägget för ikväll, jag behöver lite sömn imellan det här också om jag ska orka känner jag.

Kram!

Svar på frågestund med Sofia del 3

Först superbra blogg! :D <3
1. Om du rider en ponny som är mycket pigg och som lätt kan bli lite springig & stark i munnen, hur går du till väga då? för att få den lugn & mjuk osv.
Svar: Tack så mycket! Mycket mycket halvhalter tills den tar igenom det, samt en del voltarbete med väldigt låg form, alltså extremt låg form, och forma igenom runt skänkeln ordentligt. Även tempoväxlingar.

2. Hur ser ditt ridpass ut när du rider ut ? är det jobb eller mest "flängridning" med mycket race osv.
Svar: Det varierar. Det blir en del race och "ha roligt" ute, för det tycker jag är viktigt. Men även många pass ute som vilken dressyr som helst, bara att jag kör den ute än i ridhus/paddock.

3. Hur ofta anser du att man ska rida ut på sin ponny, jag försöker nämligen rida ut mke då jag anser att det är viktig men vi sååå dåliga ridvägar. Kram!
Svar: Ofta! Hästen behöver motivation - vilket den får ute. Din tanke är god =)

Vilket program använder du för att redigera filmer och hur gör man för att det ska bli i slowmotion? ^^
Svar: Windows movie maker.. Det är svårt att förklara såhär, leta!

Hej!
Jag undrar om du har några tips eftersom att du är dressyrryttare på en soppas hög nivå.
Jag är framförallt en hoppryttare men rider såklart dressyr och ska även vara med i div III dressyr nu ivår som lite omväxling. Min svaghet är dock att jag har en tendens till att luta men framåt i traven, något tips ?
Svar: Hej på dig! Vad bra att du varierar med dressyr - grunden för all ridning! Jag skulle väl säga att du skall sätta dig väl tillrätta, hitta den lodräta sitsen först från stillastående, för att veta exakt hur du skall sitta på plats mitt i salden och med hälar/rygg och så vidare. När du väl travar, ryck upp dig och tänk "bröstkorgen framför dig och upp, blicken upp", och flaggstång i ryggen/lite lättare bakåt. Du får inte falla fram :)

Sen har jag nog lite för höga krav på mig själv, för om jag rider ett dressyrpass och det inte går så bra blir jag väldigt frustrerad, alltså jag tar inte ut det över hästen, absolut inte men det påverkar ju ändå hästen för jag rider dåligt, något tips på det med ?
Superblogg btw <3
Svar: Tack för berömmet! Jag kan känna precis som du, det blir ett stressmoment i själen/kroppen. Det bästa man kan göra är att lugna sig själv, tänka igenom "varför blir det såhär, vad går fel?". Kanske är ens mål för svåra, man får lätta lite och skaffa hjälp om man känner att det inte går igenom.

Var ridgymnasium ditt första val?
Svar: Nej, jag tackade ja till media först, men blev uppringd och befrågad om jag ville börja här ändå, så blev det så.

Hur är det att bo där? :)
Svar: Beror på hur man ser på det. Dåligt och bra samtidigt. Bra att ha nära till skolan, dyrt och jobbigt att bo med 20 andra och bara ha ett ensamt litet rum.

Är det ett måste att ha vita ridbyxor på sig på tävling?
Svar: De behöver inte vara vita, men dock ljusa.

Vad tänkte du på när du såg din häst för allra första gången?
T.ex när du satt och letade bland annonser?

Svar: När vi köpte Candy så var vi på en annan gård och provred hästar. De "tipsade" oss om stuteriet där hon stod, och så blev det hon till slut! När det gällde Mahjong så blev vi tipsade av min dåvarande dressyrtränare. Martijn hittade jag på annons och tyckte han såg ut som ett sött utbildningsprojekt!

Hur lång är du?

Svar: 161-162

Hur hög är majhong i manken? bra blogg!
Svar: Han är 144cm. Tack!

Varför använder du snokrem på hästar ?
Svar: För att det hör till ett komplett träns

Kommer du köpa storhäst efter detta året?
Svar: Vet inte!

Och hur ser din "dröm" storhäst ut?
Svar: En liknande Totilas kanske? ;) Annars är jag väldigt förtjust i PRE:er nu..

 

Hur gör du för att komma ihåg en dressyrbana?
Du rider sjukt bra!
Svar: Memorerar, memorerar och memorerar. "Springer" ibland banan själv, och kan rita upp den på papper. Tack!

Var den vita hästen in riden innan du köpte han eller har du ridit in honom?
Svar: Han var inriden.

Vilka har ridit dina hästar?
Svar: Ehm.. de jag tycker är OK att sätta upp..

 

Är det inte jätte pinsamt/jobbigt att stå bredvid alla långa dressyr ryttare på typ 180 när dsj bara är typ 160? xd lite random fråga knsk men aa...
Svar: Haha, nej varför skulle det vara det?

Har du ramlat av Martijn ngn gång?
Svar: Yes

Vad har du för hjälmar och ridstövlar?
Svar: Charles owen, GPA, och massa random som jag inte vet märken på, ridstövlar har jag italienska läder, tretorn och ett par Cavallo.

När använder du dina tretorn ex !?:)
Svar: När jag hoppar, rider ut och under flera dressyrpass. Sköna!

Kan du inte berätta vad du har för utrustning och när du använder den =)?
Svar: Oj, det är så mycket! Tömkörningssaker när jag tömkör, hoppsadeln när jag hoppar och rider ut. Pullarnosgrimma när jag rider ut ibland, hacket när jag chillrider eller känner att det är dags för variation. Dressyrsadel och dressyrträns vid dressyr. GPA vid all ridning, charles owen när jag tävlar. Läderstövlar på tävling, ibland på träning, annars tretorn. Ja det var väl typ det?

Hur blev det med modell kontraktet?
Svar: Jag tackade nej eftersom att jag inte skulle kunna mäta mig med riktigt stora modeller för att kunna tjäna på det.

Var red du innan du köpte din första häst?
Svar: Ljungskile RK

Har du nån pojkvän?
Svar: Nej, pass på ;)

Har du några andra syskon, isåfall rider de?
Svar: En lillebror. Han red när han var mindre men inte längre.

Har du något tips om man vill/ska skaffa häst?
Svar: Tänk efter ordentligt innan, allt kring tid, kostnader, intresse och så vidare.

 

Hur lång tycker du man kan vara för att rida d-ponny?
Svar: Det beror helt på hur ponnyn är byggd, hur länge det gäller och vad den skall utföra för arbete.

 

Vad ska man göra med en ponny som tror att man ska göra öppna/sluta/skänkelvikning när man skrittar på volt eller fyrkantspåret ? han gör det bara när jag har kortat tygeln och jobbar han på tygeln.
Svar: Det var ju en duktig ponny som gör det varje gång du kortar tygeln.. troligtvis gör han det inte korrekt ;) Driv fram den till handen och rid på en "linje" med stadiga skänklar och en stadig blick!


Powerwalkat

Godmorgon på er! Klockan är 9 och jag har redan varit ute med två kompisar och powerwalkat i 40 minuter. Känner mig riktigt duktig, jag som är världens sämsta människa på att gå upp på morgonen.. Men nu jäklar ;)

Ska snart gå in till skolan och ha hästteori, och under eftermiddagen blir det skriftligt prov inom hästteori/ridning.

Hästarna är kvar hemma ifall jag har missat att säga det. Eventuellt kommer Mahjong ner på Tisdag, beroende på vad provsvar för en "extrakoll" för skolans "fd" smitta säger. Jag vill inte ta några risker nämligen.


Har hundrafemtioelva skolarbeten, men en del uppdatering skall jag givetvis försöka mig på under dagen. Något inte alltför stort eller svårt som ni skulle vilja höra? Då får ni hojta till! :D


Föresten så var det så många som ville ha film på hur jag gör flyingeknoppar - det kommer! Så fort jag får en möjlighet och har Mahjong på plats! Dessutom har jag ju inte laddat upp bilderna från fotosession..


Plugg

Eftersom att jag skall ha hästteoriprov imorgon (vilket jag givetvis kommer på nu och har 3 böcker att läsa) så är det bäst att sätta igång känner jag. Därför får ni klara er med uppdateringen.. Har en urgrym sak på gång, får berätta en annan dag :D

Linnsan lever, men jag tror att hon behöver en liten paus och tankeställare. Men ni behöver inte oroa er, jag låter henne inte slippa ifrån bloggen alltför länge. t e a m s l = sofia genne & linn olsson, that´s it ;)


Höglanda-bloggen

De flesta av er läsare vet att jag går på Sveriges Ridgymnasium i Kungsbacka, och bor även på skolan. I början av ettan så drog vi igång en blogg som handlade om allt runt vårt boende, galna skola och allt sånt. Den har under en längre period legat nere - men nu har den dratt igång igen!

Här följer man 20 tjejer i ett nybyggt studentboende - dygnet runt.
"Höglanda är den ocensurerade bloggen om ryttarinnorna vilka bor på Höglanda gård och studerar på Sveriges Ridgymnasium."


Rykande hett skvaller om allt kring oss, skolan, vardagar och så vidare.


Missa inte: HÖGLANDA BLOGGEN - klicka på bilden!


www.hoglanda.blogg.se - www.hoglanda.blogg.se - www.hoglanda.blogg.se - www.hoglanda.blogg.seMina knoppar

Jag var urnöjd över mina knoppar den här gången! Eftersom lärarna på skolan tvingar mig att göra flyingeknoppar nu så får jag ju lära mig, vilket jag försökte mig på nu på årets första tävling - och att jag inte gjort det innan!? Han var HUR snygg som helst i de jätterunda och ursnygga knopparna som blev!

Jag tog faktiskt massa kort på dem för att visa mina lärare, betygen hehe ;)
Jag fick några förfrågningar om vad som var skillnaden på "vanliga knoppar" och "flyingeknoppar". Skillnaden är att flyinge enbart består av totalt EN gummisnodd, som både skall vara "stoppet" för flätan och sedan rullas ihop direkt, och fästas runt hela knoppen. De har svårare att gå upp, och om man kan göra de snyggt så blir de verkligen snygga!

Skulle ni vilja att jag filmade och visar hur jag gör?


Varför jag är oberörd

Linn har under ett antal inlägg dragit upp vissa gånger just detta med hur pressade vi bloggare faktiskt kan vara, och har extremt mycket ögon på oss. Jag tänkte förklara varför jag inte reagerar eller bryr mig.

Jag får väldigt många frågor av spec "IRL-vänner" som lyder ungefär "Hur orkar du med allt skit som man får?/Är det inte jobbigt att så många vet vem du är? Känns det inte som att du alltid måste prestera på topp?".

Grejen är den här - jag har i så många år nu funnits på internet, och varit ganska "medveten" inom hästvärlden. Det hela började på sajten stallet.se, där jag & en kompis lyckades kanonbra typ, och fick vårat stall till det kändaste i hela denna sajtens historia. När till och med skaparna känner igen oss när vi ses under falsterbo - då är det stort. Då var jag kanske 11? Alltså redan då fick jag ögon på mig, vilket då bara var grymt roligt, för folk vågade inte slänga ur sig så mycket skit, utan mestadels snälla saker. De få "elaka" saker vi fick anmälde vi ju till "crew", haha ;)

Men ju högre upp i åldrarna man kommer (13-18) finns så mycket avundsjuka, hat och gud vet vad. Det märks av! Ju äldre vi blev, desto mer märkte man av det. Hamnade sedan på BDB (och ett antal andra sajter) och hade runt 2000 bevakare där, vilket var samma sak här. En lagom mängd spyfärdiga personer och resten helt underbara personer!

Genom några år när jag i samband med detta och fick Mahjong, en alldeles för stor häst i dåläget och för svårriden, så sjönk mitt självförtroende och gnista till 0. Jag var pressad, blev stressad för minsta lilla och kände alltid att folk snackade skit eller tittade snett på mig. När jag kom hem så fanns det alltid massa kommentarer om att "jag såg dig, ...". Det kunde både vara hur posetiva kommentarer som helst, men även någon elak tanke här o var.

Detta har alltså pågått under flera år - och nu har jag stängt av. Jag har inget att bevisa för någon mer än mig själv. Det är MITT liv, det är JAG som ska se till att göra det JAG tycker är kul, och inte för någon annan. Jag rider för att JAG tycker om det. Jag bloggar för att JAG tycker att det är kul att dela med mig. Jag tränar dressyr för att JAG tycker att det är kul. Jag startar nationellt på en ponny som egentligen inte har gång att mäta sig med elitponnyerna - för att JAG vill. För att JAG tycker att det är hur kul som helst att ha lyckats ta sig och vara på den nivån ändå! Det är MITT tycke och mina tankar. Varför i helvete ska jag fortsätta bry mig om vad andra tycker om mig? Det är ju mitt liv, låt de ta ut sina problem på andra då om det behövs, men jag bryr mig inte. Är jag en god medmänniska så räcker det tillräckligt. Nu är jag 18 år och jag har förstått att allt detta skit som man får genom INTERNET kan sätta sig så hårt och djupt i själen, att man till slut inte orkar mer. Jag har kommit dit, och sedan kommit över det. Inte helt, men jag har tänkt om. LYCKATS tänka om, vilket jag är så otroligt tacksam för mot mig själv! Jag mår ju inte bra av att känna en ständig press och att krypa ihop? Så varför göra det?

Jag mår bra av att få känna mig fri, göra det jag älskar mest av allt och leva för det!
Vem vet vad jag gör efter ponnytiden? Vem vet vad jag gör om 10 år? Det är NU jag älskar hästar, det är NU jag lever för hästar - det är nu jag ska ta tillvara på tiden mina underbara hästar. Lipa kan jag göra sen.
Just nu vill jag blogga, dela med mig av mitt liv och möta nya människor via nätet - då gör jag det.

Så mitt lättaste svar på varför jag inte verkar lika "berörd" som många andra är att jag har redan varit i botten, redan levt med det för länge. Jag stampade foten i backen och sa stopp. Nu kör jag MITT race, jag är inte perfekt, jag har ingen superstar häst, jag är inget hästproffs - jag är Sofia Genne som äntligen har förstått att ta vara på sig själv, det man älskar och det man vill! Och det här har jag inte skrivit för att folk på något sätt skall tycka synd om mig - för det är inte synd om mig? Jag har gått igenom detdär, det är slut, jag lever i nuet och jag är glad, motiverad och vet vart jag har mig själv.


Tack för mig, det här är första och sista gången som jag kommer att skriva ut så personligt och tjötigt som jag tycker att det egentligen är, men det var dags att dela med mig, kanske kan fler kunna stampa ner? Nu vet ni.


Bloggvärlden - vart är den påväg?

Ibland går det upp för mig hur många människor som är medvetna om vad jag gör, hur jag rider och hur jag tänker. Jag får ta det, jag har valt själv att vara offentlig, men hur länge orkar man "välja" det..?

Ibland undrar jag verkligen om det är värt det?
Vanligtvis läser jag inga skvallerbloggar, eller bloggar som drivs utav bloggare som bygger upp sina bloggar med pikar till andra bloggare eller personer gång på gång. Men idag gjorde jag det, läste igenom alla skvallerbloggar, alla taskiga bloggar som är så SJUKT onödiga - och jag kan bara konstatera att jag tycker att bloggvärlden bara blir sjukare, och är påväg till nivåer där jag inte vill vara med i spelet längre.  

Jag förstår inte hur man kan bli så intressant, hur folk ORKAR lägga ner så mycket tid att bry sig så sjukligt mycket om vad man gör med sina hästar, vilka man sätter upp på sina hästar, vilka jävla benskydd man använder och hur man knäpper sina träns? Det är inte normalt, jag förstår varken hur människor som håller på så står ut eller hur jag står ut med att leva i det.

Jag tror inte man förstår själv hur galet många det är som har "koll" på en, jag och Sofia tycker inte att bloggen är sådär jättestor med våra 2500 läsare - men tänk att ställa upp 2500 människor på en rad och veta att ALLA dom här personerna vet precis vart jag ridit min häst idag, hur det har gått, vart jag ska tävla, vilken film jag sett på eller vilka benskydd jag använt under dagens ridpass, då känns det nästan lite obehagligt. När man ser att alla tar upp kameror på tävlingarna, kommer en grupp tjejer och kollar när man rider fram osv, ni känner mig så väl - medans jag inte ens vet att alla ni existerar. Riktigt sjukt ändå!

Man blir hela tiden sedd med så stora förhoppningar känns det som, man ska klara allt och det ska alltid gå bra. Man är en person som det är okej att kasta skit på, en person som alla kan dumpa av sitt missnöje på, en person som är med i leken och som ALDRIG får säga emot allt taskigt - man får leken tåla. Man hängs ut överallt, det räcker numera att man berömmer sin hästs teknik innan nästa bloggare ska skriva en taskig pik. Rider man utan hjälm på en bild så är man en riktig piss förebild och folk verkar tro att alla numera kommer börja rida utan hjälm? Alla ska spekulera i allt man gör nått så enormt, vilket verkligen är påfrestande.

Går det dåligt har man ont i magen för att åka hem och behöva skriva ut vad som hänt och genast blandas dom peppande kommentarerna ut med taskiga kommentarer om hästen, hästen är inte bra nog, hästen hoppar dåligt, hästen är knäpp, hästen har dålig galopp osv osv. Sedan när det går bra har man minst lika mycket ångest för att skriva det, för att man vet att avundsjukan ska sköljas över en i form av elaka kommentarer om hur snäll och bra häst man helt plötsligt har, och hur dåligt man själv rider.

Jag är trött på att vara en tjej som måste vara helt utan brister för alla andras skull, trött på att ha ögonen på mig överallt, trött på att alltid få ta skit utan att få ge svar på tal. Jag är faktiskt för andra gången i mitt liv riktigt jävla trött på det här.

Idag har det verkligen gått upp för mig hur stort och galet det här har blivit, och jag är inte säker på om jag vill hänga med i den här karusellen mer. Vad skönt det hade varit att bara vara helt anonym..Bilder från banan

Min fina lilla pegasus som ju då bangade på banan och stängde av totalt. Men han är fin ändå

Hade kanske missat att skriva vad det var för tävling o klass då en del frågat, så det var en regional ponnydressyr då jag endast startade sista klassen (LA:P1).


Haha, jo, jag säger då det.. vill inte vara med alls på en mellantrav!Fick bilder från en läsare, tack Christel!

Spänd?

Där fick ni er en liten bomb från banan också! Jag har redan förvarnat att det inte skulle se bra ut, men jag bjuder er ändå på de jag hade! Ni är goa som ändå ville se o peppar! Man tar sig starkare framåt med mycket stöd än 1 :DSvar på frågaDet räcker att ni skickar in en bild en gång - jag plockar ut olika, både gamla och nyinskickade. Tänk på att vi får in flera hundra bidrag, vilket gör att det bara skulle bli jobbigt om vi får in igen. Jag plockar alltså från helt olika veckor, de hästar som jag tycker passar som en "veckans häst" :D


Ut och skritta!

Nu blir det ut och skritta, få bort mjölksyra och eventuell träningsverk från tävlingsdagarna.

Vi hörs senare!


Bild tagen av Mikaela Larsson.


Veckans häst!

Grattis Emma Bengtsson (satilaryttaren.blogg.se), som får sin häst Intercooler Håjt som veckans häst!

"Håjt" är en varmblodig travare som är född 2000.

En charmig liten rackare som jag tyckte passade in som en veckans häst!


Även hästar pratar,
du måste bara lyssna på dem.
Dagen då grisar kunde flygaJag höll på att dö av skratt när jag läste det här inlägget nyss, så jäkla rätt hahaha!
Underhållande från ponnysanning ;)


Tjongalongen

Här kommer ett stort gäng bilder från framridningen från dagens tävling. Min grymma fotograf var min kära vän Emmie, som också ställde upp som hästskötare hela dagen. Tack!

Som några kanske märker så har vi bytt ut en del grejer på outfiten! Bland annat körde jag på ny plastrong, nytt hårnät, det nya bling-skärpet, nytt träns och nytt swarowski Jag har även bytt ut "vanliga knoppar" mot flyingeknoppar! Kändes ganska stilrent och snyggt faktiskt!

"Kan man inte vara bäst kan man alltid vara snyggast".

Nosgrimman vill inte riktigt sitta på plats, så den sätter sig på snedden. Vet inte om det är för att den inte är "inriden", bara haft på tränset 2 gånger, och det är ju lackat så är stelare än vanligt.. Hm?
Ni får bilderna från banan imorgon om ni kommenterar flitigt! :D

Om det är någon som har bilder att skicka är de så välkomna så - teamsl@live.se


Vart är..

..kommentarerna?
Det är kanske dags för ett riktigt diskussions inlägg snart igen?


Bilder!

Fick superfina bilder från Evelina Gustafsson, tackar!


Winnetoo, L:A 3:e placering
Tävlingsresultat

Har precis kommit hem från tävlingen i Trollhättan och det hemska snöovädret! Jag gillar verkligen "ängens gård" där Tfrk har sina tävlingar, men inget ställe är ju mysigt när det är massa snö som virvlar runt. Hela backen blev alldeles vit och det la sig en hel del. Passande att ställa om till sommartid igår natt då?

I vilket fall så var det ingen bra tävlingsdebut för året. En regional tävling på Tfrk där jag endast startade sista klassen, LA:P1. Mahjong totaldog på banan och jag hade inte så mycket att säga till om. Jag försökte rida över det och tänka på mig själv med sits och inverkan istället, och kunna plocka på en ändå rytmisk ridning. (vilket inte var det lättaste när Mahjong helst skrittade i mellantraven..?) Men men, jag är nöjd över min prestation faktiskt, eftersom jag höll mig sansad och hade ett bra tänk/kunde utföra min ilska bra, och dessutom tog det ganska bra. Vilket jag har som mål och måste träna mig på, jag blir väldigt lätt jätteirriterad och förbannad de gånger det verkligen går piss, men jag ska klara att bli bättre på det nu har jag bestämt mig för!

Det är så surt när han är kvickare och aktiv på framridningen, man går in på collecting och runt banan, då börjar han spänna till och drar sig ur lite, och så fort jag gjort själva uppridningen och halten, då är det kört. Typiiiskt!


Mitt hjärta i transporten efter ritten och i snöyran i sin nya outfit ♥

Domaren i den här klassen låg riktigt lågt genomgående också tycker jag, såg dock bara 9 resultat innan jag åkte hem. Två toppar med 70 och resten under 63.. så många misslyckades väl andå inte så mycket? Jaja, ett resultat är ett resultat och känslor en annan. Min känsla var inte bra, och jag fick ett mellanläge på 61,05 i alla fall, vilket nog var helt rätt för den ritten. Dock för lågt för oss personligen, vi bör ha en högre lägstanivå. Men sånt är la livet!

Nästa tävling hoppas vi att Mahjongen är mer på G på banan helt enkelt! :D

Bilder kommer senare, om ni vill se?


Mitzy Light, vinst MHPC
Bara så ni vet..

..så håller jag på med filmerna, kommer upp här snart om ingenting krånglar vill säga!


Resultat, Troya den 27:e mars

Åkte till Troya med Winnetoo idag, Div. 1 omg 2 och sedan en L:A efterklass red jag - här kommer resultat!

L:B (Lagklass) -
Felfri i grunden, en toppenrunda som kändes super! Två felfria till blev det i mitt lag och vi gick då vidare till omhoppningen som gick i L:B+5 där jag gjorde ännu en felfri runda, också en bra runda. Lagets andra ryttare var felfria dom med och vi VANN och det andra stenungsunds laget kom tvåa - grymt roligt! :D
0/0 fel individuellt, VINST med laget!

L:A (A:0 - betyder tidshoppning direkt) -
En runda jag inte säger så mycket om, superbra!
Kom lite nära på två räcken, men vafan! Winnie var kanonfin och hoppade väl och runt, jag gjorde kloka val och kunde svänga honom lugnt utan någon hets - det har skett en otrolig utveckling det sista! Min ponny är ingen bäbis längre - dags för mig att inse det nu! :')
0 fel och en 3:e placering! :D

En riktigt TOPPEN helg, med fyra starter, fyra nollor och fem placeringar - inte illa ;)Filmer och bilder kommer självklart under kvällens gång!

Mot tävling!


Vi hörs senare! :D

love love love


Nyss kommit hem, klockan är nu strax efter 04.00 och jag måste försöka sova en stund trots att jag inte är ett dugg trött. Varit på en go festival med grymma artister! Newkid o Stor var favoriterna ;)

Imorgon blir det segt med uppdatering vilket vi redan förvarnat, eftersom det är tävlingar igång.. men håll ut, kära ni! O håll lite tummar för oss också! Glöm inte att ställa fram klockan en timma nu också eftersom vi går över till sommartid!

Fasen, måste lära mig programmet också innan jag somnar.. suck!

Svar på frågestund - med Linn del 2

varför ska du tävla din syrras ponny? asså jag menar, de är ju hennes ponny som hon ska ha och utväcklas med. Det blir inte mkt bättre om du hoppar upp och fixar till den, för de kommer ju alltid va samma med din lillasyster? Asså låt henne ha sin ponny själv, du har en egen..
Svar: Haha, tur att du bryr dig om min syster imed att INGEN av oss i familjen gör det, fint av dig.. ;)
Hon tävlar honom, mer än mig, men det här är min och Sofias blogg, inte våra syskons. Jag skriver om när JAG tävlar, och ibland BER hon mig tävla sin ponny. Vi kör inte med "ditt - och mitt" i våran familj, vi hjälper varandra och det funkar bra för oss. Så du kan chilla, Majsan överlever och får absolut utvecklas med sin ponny i den takt hon själv vill.

Dömer du folk efter ålder? Tänker liksom om du skulle kunna umgås med exempelvis 96-or och 97-or, eller om du tycker att de är "små"?
Svar: Det beror väl på situation, jag hade ju inte direkt tagit med mig någon 97:a ut och festat med - men jag dömer inte någon efter åldern. Själv är jag dock nästan bara med äldre kompisar så det är sällan jag umgås med yngre, men t.ex i hästsammanhang är man ju med precis alla åldrar. Men som sagt, dömer inte, men tänker mig för och beroende på situation kan jag vara med olika åldrar.

Vad heter din hovslagare?
Svar: Nina

vad är det högsta hindret du har hoppat??
Svar: 145 cm.

kan du ha någon bloppis någon gång ?, älskar verkligen hur du klr dig och winnetoo!
Svar: Ja, om jag har någonting som jag behöver/vill bli av med så kan jag gå den vägen såklart. Kul att höra!

Vilken är din favoriträtt? Står själv och lagar mat och vill så gärna fråga dig något, men du har ju berättat så mycket redan i bloggen :)
Sen vill jag bara säga det att du verkligen verkar som en fantastisk människa, och jag hoppas att jag kan få träffa dig personligen en vacker dag! Låt ingen dra ner dig i skiten, aldrig. Keep up the good work med Winnie och allt oxå. Tänk inte på framtiden, lev i nuet! :) Kram!
Svar: Tack för en go kommentar, självklart låter jag ingen dra ner mig i skiten! Varje påhopp folk gör på mig, skadar dom en liten bit av sig själva, synd bara att dom inte förstått det ännu, synd om dom - men mig kommer dom inte åt :) Min favoriträtt är nog alla sorters sallader, älskar olika sallader, helst utan så mycket kött/kyckling som möjligt - mest vegitariskt. 

Hur gör du när du & winnetoo har en dålig period? Hur motiverar du dig själv & vilka tar du hjälp av?
Svar: Jag försöker reda ut i tankarna vad det är som påverkar mig dåligt, alla dåliga perioder kommer ju ifrån mig, hästar bestämmer sig inte för att jävlas under ett par veckor så att säga. Efter det tar jag pepp-hjälp av kompisar och tränare!

Hur gjorde du när din förra ponny avlivades, alltså hur hanterade du saken & gick vidare osv? Hur lång tid tog det innan du köpte Winnetoo?
Svar: Det var nog fel person att ställa frågan till, jag hanterade aldrig saken och har inte gått vidare..
Det tog enormt lång tid för mig att köpa en ny ponny efter den fruktansvärda händelsen, vet inte exakt hur långt dock, men minst ett halvår.

Vart har du köpt ditt blå pessoa schabrak?
Svar: Tre hästar i kungälv.


Min ponny är jättelångsam. Ja vill kunna hoppa me hnm för det kan han men hur ska han få mer bjudning? Gärna träningstips, vilket foder och sånt. Jätte bra blogg!
Svar: Ofta är långsamma ponnyer bekväma och lite olydiga, det går att träna/rida fram kvickhet i dom flesta ponnyer. Foder, tjaa, jag har ingen direkt erfarenhet av lata/långsamma ponnyer, men vet att min kompis använde sig av nått Hippo.. aa, fråga i affären om ett Hippo foder som påverkar hästens framåtbjudning och energi positivt så vet dom vad du menar, det hjälpte på min kompis ponny enormt mycket. Lycka till!

heej ! har du ngt tips till en häst som biterr sig fast på bettet på en sida?
Svar: Jag tror att det beror på någonting annat än att den busar/är lat typ, muskulärt eller kanske i munnen? Ofta krävs det att man musklar den helt jämnt över båda sidorna - rid mycket på ytter och dra inte tillbaka i innerhanden där den biter sig fast, ställ ytter och rid gärna ytterställd förvänd galopp om ponnyn behärskar det. 

hur många ponnyer provred du innan du bestämde dig för winnetoo?
Svar: Ni kommer knappt tro mig nu, men jag provred 23 D-ponnyer, Winnetoo var den 24:e. Är man kräsen så är man ;)

varför lägger du upp samma bilder hela tiden?
Svar: Jag gillar inte variation..

Är du osams med dressyrmupparna?
Svar: Verkligen inte, goa tjejer!

tycker du att du rider bättre än sofia?
Svar: Som den icke-jämförande människa jag är så frågade du helt fel person en sån fråga ;) Men nej, det tycker jag inte. Sofia är äldre än mig och har väldigt mycket mer och längre rutin, så hon har nog en hel del mer kunskap.

Vad tycker du om islandshästar?
Svar: Har inte så mycket att säga, har ingen som helst erfarenhet utav dom.

vad tkr duh åm stallet.se ?
Svar: Gullig sida, inte riktigt någonting jag intresserar mig utav ^^

varför rider inte du dressyr!!??!!??! om du nu tillhör sveriges elit måste du ju tävla dressyr!! de enda riktiga elitryttarna rider ju dressyr!!!!!!
Svar: Ehm.. Vänta lite - när har jag sagt att jag inte rider dressyr?
Tävla dressyr behöver man verkligen inte göra för att tillhöra eliten i hoppningen, men jag tillhör dock inte eliten i hoppning heller. Jag vet inte riktigt vad du menar med den här frågan? 

hej, jag har en häst med bara ett öga. vågar inte tävla på honom för att alla kommer skratta åt mig.... :''( tycker du att jag ska skita i vad dom tycker?
Svar: Självklart ska du inte bry dig om vad andra tycker, ingen kommer skratta förens det går bra, då kan avundsjuka uppkomma i alla möjliga former ;) Men då gäller det att vara stark och stå på sig, ha roligt med din ponny och SKIT i andra. 

tycker du att det är konstigt att tävla på en 33 årig arab??
Svar: Varför fråga mig vad jag tycker? Fråga den 33 åriga araben vad den tycker istället, det är ju den som ska tävla. Vill den tävla - go for it! Vill den inte, tvinga den inte. 

önskar du att du började med shack istället?????????
Svar: Absolut.. 

vad tycker du om karl-philip och karl-jacob ingvarsson???
vem av dom tycker du är snyggast!!!
Svar: Jag känner inte dem, och jag intresserar mig inte för vem av dom som är snyggast heller faktiskt. 

är det sant att winnie kostade 580 000 ?
Svar: aa, fast minus 505000 :- 

skriver du autografer?
Svar: Har faktiskt skrivit både autografer och tagit bilder med er läsare, supermysigt!Vart köpte du dina röda John Whitaker ridbyxor!? Och hur mycket kostade dom?
Måste bara få veta! :D Ska nämligen köpa sånna, men vet inte vart...
Svar: Charlies för 750 :- typ.

kan inte du skriva lite om, vilka du bor med (din familj? bara din mamma, hela din familj?) och vart du bor och om du har eget stall osv ? och hur många hästar som är installade där ? :)
Svar: Det här är en hästblogg som vi försöker hålla avstånd mellan personligt och häst, därför nämns inte så mycket "omkring" fakta om mig och Sofia här. Men jag bor med mina två föräldrar och min lillsyster på en egen hästgård, och vi har 7 hästar installade varav 4 egna.

Är en ganska ny läsare, så tänkte bara kolla hur gammal winnetoo är?
Svar: Kul att du hittat dig hit!
Winnetoo är i år åtta år, född 2003.

Är det OK att fota dig när du ska tävla i grevagården? Och om det är det, kan jag skicka de som blev bra sen om du vill!
Svar: Det är alltid okej att fota mig när jag sitter till häst, och skicka dom mer än gärna!

I vilken stad bor du och sofia?
Svar: Jag bor ganska nära Göteborg, på en ö som heter tjörn. Sofia bor i Uddevalla.

Hur lärde du och sofia känna varann?
Svar: Genom ridsporten.

Hur fick du din första rosett? När, var och med vilken häst/ponny?
Svar: På en Clear round med en ridskoleponny, tror den hette Pepsi.. 

Om du hade en egen tv-show, vad skulle den handla om?
Svar: Pepp-talk, människors agerande och aa, allt som rör det där! Spännande tycker jag.

Om man kunde färga hästarna med "pälsfärg", och du var tvungen, vilken färg skulle du färga winnetoo i då?
Svar: Svart!

Vilket är ditt favorit märke till ryttaren och till hästen?
Svar: Kingsland!
Resultat, Troya 26:e mars

Var ju på Troya Horse Arena och tävlade idag, på Mitzy Light "Max", min systers ponny.
Anledningen till varför jag tävlar honom, eftersom så många undrar så kan jag lika väl dra det - Maja är bara tio år gammal och vill inte vistas på stressiga framhoppningar på reg. nivå men hon vill att sin ponny ska hoppa ändå för att det ska kännas säkrare på hennes tävlingar, bohuscupen etc. Sen har Max busat till det lite med henne, så då är det toppen med en genom körare av någon med lite längre ben - men Maja tävlar naturligtvis sin egen ponny på dom tävlingar där hon vill vara - och sedan VILL hon själv att jag tävlar honom ibland.

L:C A:0/A:0 -
Väldigt seg i reaktionerna, så långt ifrån Winnie som det bara går att komma när han blir sån här ;)
Men det gick bra, jag red en felfri runda och busade igång honom lite i omhoppningen för att väcka honom. Dock utan att öka tempot märkvärdigt, svängde istället.

0/0 fel och en 5:e placering.

L:B Stilbedömning "moutainhorse pony cup" -
MYCKET finare, var rejält bestämd på framhoppningen och jobbade en hel del på tempoväxlingar och kvickhet. Red en helt klockren runda utefter förutsättingarna att jag har suttit på ponnyn ett fåtal gånger och det var första tävlingen för oss, det kändes faktiskt väldigt bra! Jag tänkte inte ett ända dugg på stilen utan red bara för en go känsla - trots det så VINNER vi både klassen och moutainhorse cupen!

Det tycker jag säger någonting viktigt, att en långhårig halvrakad (nej, jag rakade honom aldrig) föredetta trött ridskoleponny går in och VINNER en sån klass, och slår allt GRYMT motstånd som fanns där. Jag säger bara, r e s p e k t till ponnyn! Han kämpar verkligen, har tagit sig tillbaka och mår bra igen. Jag kan bara buga och bocka för en så bra och sund ridskola som GFRK som ser till ponnyernas bästa och säljer dem som inte passar och uppriktigt sagt mår psykiskt dåligt av ridskolelivet.Filmer kommer förhoppningsvis ikväll, annars imorgon.

Alla med bilder på mig och Max, skicka gärna till teamsl@live.se - självklart länkas ni under era bilder i bloggen, så vill ni det, skriv med bloggadress!
Hemma för att dra vidare!

Har precis kommit hem från en fotosession med mina hästar i det ganska kalla men grymt fina vädret! Massor med bilder, hoppas på att det blev fina, men det tror jag! Tyvärr kommer jag inte att hinna uppdatera mera eftersom att jag nu skall iväg på en festival i staden.. Fullt ös för min del! Förlåt, men jag lovar bättre uppdatering nästa vecka!

Ett smakprov från idag..Svar på tal

Verkar ha blivit ett missförstånd..

"Linn snälla svara på det här! Jag älskar er blogg och framförallt erat sunda tänkande med hästar osv. Men du sa att du brydde dig inte om mer om Winnies nya hem än att ryttaren var mjuk å ville ta han i de höga klasser. Men bryr du dig inte om vart han hamnar?! Tänk om ryttaren är mjuk men han hamnar i ett ställe där han bara får gå i småhagar och knappt ridas ut och om ryttaren bara ser han som en tävlingsmaskin? Tacksam för svar!"

Naturligtvis bryr jag mig om VART han hamnar och HUR det är där, mer än någonting annat. Men frågan var vad ryttaren innan skulle ha GJORT och inte hur hemmet var. Så då menade jag på att jag inte bryr mig om ryttaren vunnit SM eller inte, utan att det viktigaste var att hon/han var mjuk och ville Winnie väl och kunde matcha honom i de största klasserna :)
Svar på frågestund med Sofia del 2

Hur ser din dröm-ponny ut? du får inte välja "som mahjong/martijn", utan beskrivning, färg, ålder, mkh, osv :)
Svar: En drömponny skulle kunna vara en ponny som redan finns - Jarno RP.


Du har ju hopputrusting fast du rider dressyr, vilket jag tycker är coolt ;)
Föstår ju att du gillar GPA, Tretorn och dom andra "hoppmärkena", det gör jag med fast jag rider dressyr.
Men tycker du det är jobbigt att folk kommenterar detta?
Svar: Jo, jag har ju det.. Nepp, jag vet ju att jag har snyggare utrustning än dem tråkmånsarna troligen ;)


Det blev ju en ganska "stor" debatt på många hästbloggar om att du hade GPA i Båstad, tyckte du det var jobbigt att så många kommenterade detta?  Heja dig som vågar sticka ut och göra alla "dressyrtanter" helt i från sig! ;)
Svar: Nej, jag bryr mig inte. Jag tycker personligen INTE att det var SNYGGT med GPA:n till "dressyrtävling" med min resterande outfit - men jag hade den faktiskt pga ventilationen - som den är skapad för! Men det är jäkligt kul att folk kan dra igång sånna diskutioner - och det är kul att ha skapat dem (;


Har du inte tänkt på att dina hästar går väldigt mycket bakom hand? det är verkligen inte nyttigt
Svar: Haha, nej

Kan inte ni skriva om när ni började och rida och så? alltså när, var och om eran första ponny? :D
Svar: Det skulle vi nog kunna fixa! Dock har jag inlägg om min första ponny "Lukas", och "Candy".

Hur många besökare har ni haft som mest på en dag ? ;)
Svar: Runt 2,5 :)


Först ville jag bara säga att jaag älskar er blogg!!!! :D
Sen ville jag fråga, nu är du snart 18? Hur ska du göra med Mahjong då?
Svar: Vad roligt att höra!
Jag kommer att tävla året ut troligen, sedan vet jag inte!

Finns de något du skulle välja framför ridningen/hästarna förutom kanske familjen?
Svar: Det beror helt på läget, vad det handlar om och så vidare? Vissa saker kan gå före hästarna ibland, men för det mesta är det de som gäller.

Har du någon dålig vana eller fobi?
Svar: Ja, jag är nagelbitare.. Fobi är väl att jag har väldigt svårt för småkryp.

Största drömmen?
Svar: Det hade varit att bli riktigt rik, jobba och leva utomlands samt få den där kroppen man suktar efter!

Vad hade Mahjong gått för klasser innan du köpte honom? Tack för en bra blogg! :)
Svar: Jag vet inte riktigt då han egentligen skulle bli avelshingst, men han gick som 6-7 åring FEI, men jag tror att det var inledande endast. Sedan stod han länge vad jag förstått o inte gjorde så mycket, och några år innan jag fick honom så rullade han runt på lite regionala klasser bara.


Du vet att man inte ska raka sin häst på så konstiga tider som du gör? man får endast raka dom mellan september och januari (inte helt säker, men något sånt) du rakar dina hästar mitt på sommaren och hej vilt när du vill. Det förstör pälssättningen! Bra blogg!
Svar: Jag vet att det sägs att man inte skall göra det. Men det är upp till var och en hur de vill göra med sin häst. Titta på alla tävlingshästar på elitnivå, och visa mig någon som inte är rakad året runt..


Vikt, längd?
Svar: Förstår inte vad det intressanta för er är att veta min vikt? Den är i alla fall för mycket och jag önskar att jag kunde vara smal. Jag är 161-162 lång.

Vad är dina mål?
Svar: Kortsiktiga eller långsiktiga, och med vilken häst? Med Mahjong är det bara att ha riktigt roligt nu sista året, samt kämpa för att försöka få plac nat. Med Martijn är det att hitta ett superhem.

Heej vi tycker att eran blogg är super bra och eran design och header är skit coola och snygga!!
Är det ni som gjorde headern och designen?
Isåfall vilket pogram andvände ni?
Svar: Tack så jättemycket! Det är jag som gör all layout! Jag använder mig av PS.

Postat av: Hemlig beundrare (?)
Bäst var ju Lovisas fråga, när ska din förkyldning försvinna? ;) Krya på dig! Och en till fråga jag har på hjärtat - varför är du så grym på alla sätt o vis? :D
Svar: Haha nu undrar jag vem fan detta är.. Men min förskylning är borta nu, tack! Hahah dedär kan jag tyvärr inte komma på ett svar åp.. förutom typ, tack?

Har du typ ridit "riktig" dressyr på Conny nån gång eller bara bugat o stegrat o så? :P Isf hur duktig är han på dressyr? Har Norah trickat med dina hästar nåt?
Svar: Haha, nej inget seriöst! Ja, det har hon.

Ska du sälja Mahjong när ditt ponnyår är över eller ska du ta upp han som storhäst/fritidsrida?
Svar: Detta är oklart. Har haft funderingar på att klassa upp honom, men börjar känna mig klar.

Vad har ni för mål den här sässongen? och vad har ni för framtidsmål? :)
Svar: Målen den här sässongen blir att få till en go känsla och att få ett riktigt härligt avslut på ponnyåret - köra gärnet och ha roligt helt enkelt! Försöka få plac nat, och slå våra egna resultat. Framtida mål vet jag inte då min ponnytid tar slut, och jag har inte bestämt mig för hur jag ska gå vidare.

Tycker du att man kan hoppa på framhoppningen med länd täcke ?
Svar: Det är inte tillåtet att ha ländtäcke på framhoppning.

Är du bra på att ta kritik, enligt dig själv?
Svar: Det beror på VAD det är för kritik! Är det kritik från någon som är vänlig och vill hjälpa till på ett snällt sätt så mottager jag den mer än gärna för att kunna utvecklas eller få en annan tankebana, men är det någon idiot som bara vräker ur sig något så skiter jag i det, det är inte värt att bry sig.

Vilka bloggar läser du?
Svar: Mina närmaste vänner samt storbloggar som Kissie.

Och ett tips - kan du inte prova lite "frihetsdressyr" med Mahjong eller Martijn, och sedan ladda upp på bloggen? :) Tack för en superbra blogg!
Svar: Jag har gjort en del frihetsdressyr med Martijn.. Om inte annat så har jag LEKT väldigt mycket med honom, se film här:


Hur ser en vanlig vecka ut för dig med ridningen och så?
Svar: Ibland utgår jag från ett schema, när det är mitt i den stenhårda tävlingsterminne så brukar jag lägga upp lite veckoscheman. Om inte annat så är det lite som det blir, och finns möjlighet till. Eftersom att jag går på ridgymnasium så får man anpassa sig lite efter lektionerna där, dressyr tisdag, hoppning fredag osv.


Vad är det bästa minnet du har? (relaterat till ridning)
Svar: OJ! Det vet jag inte, det finns så otroligt mycket härliga minnen! Men för att bara nämna några då, så är det nog när vi har varit nere och badat med hästarna i havet, tagit långa härliga turer ut sena sommarkvällar, när det har känts klockrent på banan osv.

Blir du någonsin avundsjuk på Dressyrmupparna för att dom har större blogg?
Svar: Nej, jag ser ingen anledning att vara avundsjuk på dem. För det första är de mina vänner, och jag är glad över alla mina olika vänners framgångar! Dessutom har ju de haft sin blogg längre och har lite andra utgångslägen än tex oss.

Går dina hästar alltid i form, eller drar dom upp huvudet och springer eller stretar emot på så sätt? :)
Svar: Mahjong jobbar inte på något sätt gratis - han kräver 150% ridning hela tiden. Han tappar gärna baken och har för hög form, så all fokus på honom är att stretcha och sänka nacken samt komma igång över ryggen bättre. (Han är ju byggt i väldigt taskigt läge för dressyren.) Och Martijn är lite mer villig o posetiv men har sina egna idéer ibland. Så ja, båda kan streta. Och Martijn kan springa ifrån jobbet lite ibland ;)

Har du någon gång gjort bort dej totalt på tävlingsplats? :D
Svar: Haha, joo, jag har ju det..


Har du något tips under dressyrtävling om man har en ponny som "dör" inne på banan?
Svar: Jag har själv en häst som totaldör, och det är mitt största problem! Tro det eller ej - men det handlar om Mahjong. Han har ALLTID dött totalt på banan. Mitt tips är att peppa pollen riktigt mycket innan man går in på banan, jag tex leker lite med honom, jag klappar om honom, berömmer mycket och är jätteposetiv. Kör även jättemycket tempoväxlingar innan jag skall in på banan. Något som jag börjat med också är att be mina kompisar applodera extremt mycket till de ekipaget som är innan mig, för då taggar Mahjong till!

Vad är det pinsammaste du har gjort?
Svar: Oj, jag vet faktiskt inte! Jag har gjort så mycket korkade saker!

Hej :) Vill inte att detta ska låta taskigt eller liknande, men kollade för ett tag sen på lite videos på dig och mahjong, och mitt första intryck var att det var väldigt ryckigt, plus att du verkligen trycker på honom (med sporrar) varenda steg, samtidigt då som du rör om i hans mun extremt... Finns det ngn anledning till detta ridsätt?
Svar: Jag kan väl helt enkelt inte rida =)  nej men alla har vi våra nackdelar, skulle jag förklara mig på exakt alla punkter så hade det blivit en roman. jag vet själv alla mina svagheter, samt mahjongs svagheter, och det är det viktiga och att man strävar efter att förbättra sig i allt.

Varför lindar man hästens ben?
Svar: Det stödja och värme.

Hur vänjer man en äldre häst att ha lindor/benskydd?
Svar: Kanske testa sätta på lite varje dag när du har hästen inne och pysslar om den/borstar och så vidare, till en början?Morsning!

Gårdagen blev jättemysig och ett härligt avslut med goa folk på krogen! Innan vi drog dit så åt jag & Cecilia oss tjocka på allt man inte får äta ungefär. Eller ja, jag gjorde det.. Cissi lyckades avstå. Men hallå, jag fyllde faktiskt år!

Här är två bilder från gårdagen i alla fall..


Jag mår faktiskt riktigt bra idag, förvånansvärt nog? Har tryckt i mig allt godis som var kvar från gårdagen, så är sådär lagom frukostmätt kan jag ju säga! Solen skiner och vädret verkar vara på topp, så tänkte dra ihop mina två pollar och fota lite tillsammans med dem, det var så himla längesedan som jag fotades ihop med båda dem!

Vi hörs senare!

Ni måste föresten få en sak

Eftersom att vi nu inte kommer att kunna hålla så mycket mer update ikväll så bjussar jag på en riktigt go låt som kommer pumpas en hel del under kvällen för min del! ALL IN! :D
Dagens ridpass

Planerna som jag hade från i Torsdags och tills idag har totalvänt, och eftersom att jag åkte ner i skolan - hade en lektion då resten var inställt, och skulle bara ha en lektion idag så pratade jag till mig en ledig dag idag och åkte hem igår igen! Red ett härligt pass ute med Mahjong igår, rejsade en del och han var riktigt glader!

Idag blev det en härlig lång skritttur med min gamla vän Cecilia, som ibland rider våra "grannar över andra sidan dalen"'s ena häst. Urmysigt! Så nu har Tjongen fått röra på sig mycket mer än förväntat, så får vi väl se hur han är på Söndag!

Vi hamnade lite på efterkälken när Mahjong insåg att han var på väg mot en lång jobbig backe (;

Planerna ser nu ut som så att jag ska snart åka och möta upp Cissi, köpa allt tjockt som finns, godis, chips, pizza. Åka hem, ha riktigt mysigt. Försöka få ner maten, och senare trycka i oss tårta i mängder! Sedan blir det att komma igång för att senare dra in till folket i Uddevalla och krogen för att fira min daaag! ALL IN! HA EN SUPERBRA KVÄLL NI OCKSÅ!


Fredagsplaner!

Först och främst, jag hoppas att ni alla gratulerar våran goa Sofia en dag som denna?!
Snacka om att vi kommer kunna göra galet roliga saker i sommar, Sofia 18 år = hon får boka hotell, hon får köra bil, hon får det mesta = jag kommer hänga på med så mycket falska saker som möjligt för att få spela med i hennes spel numera ;) haha!

Idag kommer det nog stå STILL på TeamSL tyvärr. Jag skulle ju självklart varit på plats när Sofia drar sin första party kväll som artonåring, men då jag redan är totalt uppbokad och verkligen inte kan ta mig hem inatt från Uddevalla för att sedan åka på tävling imorgon så får jag åka upp och fira min älskade Sofia på egen hand snarast!

Jag ska i vilket fall som ner till en killkompis i stan som fyller år, sedan fortsätta vidare på fest här hemma hos en annan killkompis som fyllt år ;) Som sagt så blir det sedan tävling både lördag och söndag - undra hur pigg jag kommer vara på söndag eftermiddag? hihi..

Ha en grym fredag allihopa, vi hörs imorgon igen - och jag hoppas på att få träffa en del av er på Troya Horse Arena imorgon?
SWEET EIGHTEEN!

Detta är sjukt, det är cp och det är galet!
Jag är 18 år. 18!!!

Jag har alltid fruktat arton års ålder sedan jag varit liten väldigt starkt för en sak - ponnyåren tar slut. Jag har haft så otroligt roligt under dessa ponnyår, och det är några år som man slänger bort om man inte tar tillvara på! Nu ska jag ha riktigt jävla roligt detta året ut, sedan är det aldrig, aldrig, aldrig igen. Ponnytiden är den bästa

Nu är det dags att växa - jag är vuxen, jag är myndig. "Kan själv" på riktigt.. Waaah! Men innerst inne vet jag att det kommer ta ytterligare några år innan jag växer upp, men spela roll.. jag är ett barn upp i dagen! :D

Tack så jättemycket för alla gratulationer som jag fått hittils! :D


Nu är det inte långt kvar..

Finns bara ett ord: G A L E T!

Bildminnen #6

Ett gäng bilder från en träning på skolan.. hade sån tur att många i klassen inte var där/inte skulle rida, så jag fick mig privatlektion. Åh vad jag saknar sommaren när man är neger och det är väärme! :(Svar på frågestund - med Linn del 1

Hur kommer det sig att du blev model?
Svar: Jag blev förfrågad.

Ska du ha stor häst?
Svar: Ja, som det ser ut nu så blir det så.

Vad kommer du leta efter när du isf ska köpa en? Ung häst? Utb? Höjd?
Du är den bästa bloggaren genom tiderna <3
Svar: Tack för det, kul att du tycker så!
Jag ska som första storhäst inte ha en alltför ung, har redan utbildat Winnie från ungponny stadiet och vill nu ha en hyffsat rutinerad att komma ut på dom större tävlingarna med ganska omgående. En nätt och snärtig, centimetrarna spelar mig ingen roll.

Vilka har ridit dina hästar?? 
Svar: De få personer som jag litar på få sitta på mina hästar. Även någon enstaka som jag tagit hjälp utav, och några som jag hjälpt genom att låta dom testa en utav mina och ge lite tips.

Hur reagerade dina föräldrar när du gick ner mycket i vikt, räknade kalorier osv, och försökte du då ofta komma undan måltider/ åt bara när du åt med dina föräldrar eller sådär?
Svar: Dom blev självklart jätteoroliga, tog med mig till dietist osv. Dock höll inte detta på under någon längre period, och hur jag gjorde tänker jag absolut inte gå in på.

går du i samma skola som sofia?
Svar: Nej, Sofia är två år äldre en mig och går andra året på gymnasiet medans jag går i nian.

Hur skulle du reagerat om någon ställde sig och fotade dina hästar när dom gick i hagen?
Svar: Beroende på vart mina hästar skulle ha stått skulle jag reagerat olika. På en ridskola skulle jag inte fundera kring det, då de yngre av ridskolans elever mer än ofta fotar allt som har fyra ben och svans ;) Dock skulle jag nog grubbla kring det desto mer om någon gjorde det här hemma, utan anledning. Men ingenting som jag skulle brytt mig speciellt mycket om, mina hästar är snygga så det är väl inte konstigt om någon vill fota dom? ;)

Vad tycker du om fotografer som står och fotar på tävlingar?
Svar: Underbara! Bilder är underbart, och dom är ofta riktigt grymma.

hur ska jag göra med min ponny som gör skänkelvikning/öppna/sluta när jag kortar upp tygeln i padocken ?
Svar: Hitta en linje att rida på som du själv fokuserar på till 100%, va kvick med hjälperna för att balansera upp och rida rakt fram - ta hjälp av tränare om det fortsätter.

Vad fick dig att välja Kitas?
Svar: Jag vill gå i göteborg och ändå kunna bo hemma och hinna med hästar, Kitas var då ända alternativet då dom har såpass korta skoldagar.

Hur gammal är du?
Kan du inte lägga upp modellbilder, har inte fattat riktigt. Är det modell-modell, eller är det modell för hästar som man säger så..
Svar: Jag är 16 år, född 1995. Jag har tagit modellbilder för stockholmsgruppen, absolut inte i hästsyfte. Men den här bloggen är hästinriktad och modelladet ska inte finnas dokumenterat här helt enkelt!

Vad är dina mål med Winnetoo?
Svar: Ha riktigt roligt det sista tiden ihop, och sedan är mitt allra viktigaste och största mål att hitta en underbar ny ryttare till honom där han kommer behandlas som den guldponny han är - och framförallt där han kommer få gå de klasser han passar som bäst i = det allra högsta.

När, hur och varför började du rida?
Svar: Mamma kom på att det var en bra idé att sätta upp mig i alla ridskole köer i hela göteborg (där jag bodde fram till jag blev tio år) på den vägen är det, jag började rida vid åtta års ålder.

Denna fråga kanske vissa tycker är fullkomligt idiotiskt!
Varför i hela fridens namn är du (och många med dig) så utseende och prylfixerade när det gäller ridningen? På vilket sätt påverkar det ridningen om du har snyggt matchad utrustning från topp till tå? Vem bryr sig egentligen? Folk runtomkring som ser på? Och varför, i sånna fall, bry sig om vad dom tycker? Huvudsaken är ju hästen och vad som är bäst för den, jag är övertygad om att den skiter i hur den och du ser ut.
Svar: Inte alls en idiotisk fråga!
Dock har jag aldrig sagt att det skulle påverka mina resultat positivt eller att jag gör det för andras skull, eller för hästarnas, jag gör det helt för min egen skull. Det är roligt när det är snyggt - "är man inte bäst så kan man alltid vara snyggast" som självaste Genne uttrycker sig.. ;)

Har du någonsin känt att allt i ridningen var värdelöst, tvivlat på din häst och bara velat ge upp allt som har med hästar att göra? 
Svar: Ja, två gånger. En gång beroende på ponnymorsor och en annan gång i en period i livet då allt motarbetade mig och jag kände för att dra täcket över huvudet och sova bort sisådär 5 år.. Aldrig pga. min häst.

Från vilket märke kommer din martingal på bilden? Alltså den du har på Winnie.
Och den martingalen du har där, har den annan effekt än en vanlig martingal?
Funderar nämligen på att köpa en sådan, men då min ponny går på vanlig (som en sådan som liknar en halsring) undrar jag om det "känns" likadant för dem!
Svar: Tyvärr har jag ingenaning, fick den av en kompis för lääängesedan. Den förhindrar att sadeln ska glida bak.

vad står det i papperna att winnietoo är för färg?
Svar: Winnie är skimmelskäck :)

En ponny som tävlar Msv b/130 häst. Tycker du det är för mycket starter med 40st på ett år? Jag menar roffe tävlade sin ena över 50 starter på ett år på 160 höjder vad tycker du om de?
Svar: Jag tycker ingenting, lägger mig inte i någon annans upplägg - blir lättast så. Se det utifrån din hästs perspektiv och inte ur Roffes, gör det bästa för din häst så lovar jag att du säkert kommer lösa det hela på ett super sätt för både dig och hästen, och era tävlingsframgångar. Lycka till!

ska du sälja winnietoo när du blir 18?
vad tycker du då att den nya ägaren ska "kunna" o har gjort innan?
Svar: Nej, han ska säljas innan jag fyllt arton år. Den nya ägaren ska PASSA med Winnetoo och rida på ett mjukt sätt, och ha vilja för de allra högasta klasserna - mer än så bryr jag mig inte om. 

Hur högt har du hoppat med Winnie?
Svar: 145 cm.

Vad är det bästa som någonsin hänt dig?!
Svar: Oj, ingenaning.. Finns så mycket grymma minnen som jag bär med mig!

Vem gör dig ALLTID glad?
Svar: Min grymma kompis Nathalie, ingen är bättre än henne på det!

Hur blev er blogg så stor?
Svar: Ovanlig fråga.. Not! ;)
Har inget bra svar på det ärligt talat..

Vad är det bästa/sämsta med att ha en stor blogg?
Svar: Har skrivit ett utförligt inlägg om det, läs det HÄR.

Vad är det högsta du hoppat på Varje kategori?
Tack för att ni har VÄRLDENS BÄSTA BLOGG!<3
Svar: B-ponny: 105 cm
C-ponny: 125 cm
D-ponny: 145 cm
Storhäst: 125 cm

Vad är det bästa med Winnetoo?
Svar: Hela han, hela hans personlighet och inställning. Det finns ingen bättre än honom i hästväg i mina ögon, fucking perfect ♥

Vad läser du/utbildar dig till? Alltså vad vill du jobba med i framtiden?
Svar: Jag går i nian. Har inte den blekaste vad jag vill jobba med, i alla fall med människor.

Vad har du haft för hästar före Winnie?
Svar: Gravenvelds Miranda och Adrian har jag ägt, sedan har jag ridit grymt mycket mer hästar vid sidan av mina egna.

Vilken typ av häst gillar du att rida?
Svar: Heta med mycket i skallen, vilja och en stor personlighet!

Varför var Winnetoo så speciell?
Svar: För att han är Winnetoo ♥

Där har ni första delen, fortsätter i helgen!
Vad tycker ni om svaren - är jag för kort/torr, borde jag ge mer utvärdeliga, eller är det bra?

Häst & ponny säljes

Då min klasskompis foderhäst skall säljas har jag lovat att tipsa om hästen!
Jag vet även att han nog kan bli prutbar till rätt hem och snabb affär ;)


Klicka här för att komma till annonsen!
Min lagkamrat som nu tyvärr blivit för gammal för ponny skall även hon sälja! Här är det en härlig D-ponny.Klicka här för att komma till annonsen!

Anledningen till att jag länkar dessa två är då båda är nära vänner till mig. Vi länkar egentligen inte.

Även hästar pratar,
du måste bara lyssna på dem.
Dålig uppdatering

Som ni märker så står det stilla med uppdateringen idag, vilket vi är ledsna för! Båda har fullt upp.
Vi kommer förhoppningsvis att hinna mer till kvällen!


Skolan - Göteborg - Ridning

Imorse vad jag i skolan och hade hästteori i två timmar.. seeegt! Vi går igenom hur vi ska lägga upp foderstater och så vidare, skitjobbigt för mig som inte kan matte.. blä! Efter detta så tog jag mig in till Göteborg, shoppade lite snabbt i min ensamhet (vilket var riktigt mysigt faktiskt! aldrig trott att jag skulle tycka om att göra det själv, men minsann!) Sedan drog jag vidare hem för att göra dagens mål - rida Mahjong. Jag kommer inte att kunna rida honom under några dagar nu, speciellt inte helgen då jag fyller på fredag och skall köra all in liksom, så det fick bli ett genomkörarpass så att han förhoppningsvis håller i sig tills på söndag.. det blir årets första tävling då faktiskt! :D (och för er som nu givetvis kommer att gnälla o skriva "du kan ju inte låta hästen vila så mycket innan" osv - jag har sagt att han troligen inte skall hinna bli riden, iaf inte genomkörd - men då givetvis någon annan slags motion som min mamma hjälper till med. Bra va?)

Idag var han jättefin! Jag la väldigt mycket fokus på min egen sits, eftersom att den har försämrats igen med mina händer. (Blir alltid så efter en sommar har jag kommit på = då jag kör moppe.) Bredare händer, vilket jag inte fååår men det blir bara så. Men det blev mer benridning och en stilla sits och hand vilket jag var nöjd med, berömde mig själv vissa gånger när jag klarade av saker som jag har jobbigt för eller tycker är svårt! Tjongen var lite segis och så i början, men efter en stund blev han riktigt rolig! Mjuk o fin, hade både gas och broms samt en mjuk mun. Härligt!


Nu ska jag sova, då tåget mot Kungsbacka går vid 06:55 imorgon... SUCK!


Grymt!

Idag har varit den mest effektiva dagen på länge, jag har fått gjort allt och lite till känns det som!
Dessutom har jag haft världens motivation dagen igenom, i alla uppgifter och inte blivit det minsta stressad utav dagens "måsten" utan bara tagit en sak i taget, låtit allting ta sin egen lilla tid.

Jag har fått gjort klart två skolarbeten, riktigt stora arbeten, varav ett påbörjades idag OCH avslutades idag. Inte illa! Dessutom är tre hästar ridna, alla fick ta den tid dem behövde. Nu ska jag bita tag i matten, peppad till tusen att jobba igenom alla tal som jag satt upp som mål för idag, när det är sängdags idag ska det dofta MVG i matte nationella ;) 

Igår var en as jobbig dag, tänkte för mycket på allting och hela huvudet snurrade till slut. Men efter sånna dagar brukar allt klarna upp väldigt. Det behövs nog "kaos" dagar ibland där man faktiskt låter tankarna snurra ända till det är dags för att sova - för att sedan vakna upp och känna att man har lite balans i livet igen och kunna se saker ur andra, lite ljusare, perspektiv helt enkelt.Dagens ridpass

Winnetoo -
Skrittade ut honom en bit i det härliga vädret, in i skogen och bara lunka. Han var pigg och riktigt njöt av att få skritta omkring helt lugnt i skogen, utan några som helst krav. Sånna pass är viktiga!Mitzy Light -
Max skulle som sagt hoppas idag, goa Alice hjälpte mig vilket var grymt skönt. Hon red fram Maxen medans jag plockade fram hinder och sedan travade hon av honom medans jag plockade bort. I vilket fall som så kunde inte hoppningen ha gått så mycket bättre, någon miss av mig på något ställe men ingenting större att lägga energi på. Han är så cool att rida, så go inställning och sånt jäkla scoop i sprången!

Testade Winnetoo's magic bett på honom idag, vilket inte var det ultimata bettet för honom direkt. Han blev lite "bakom hand" hela tiden med det, tog inte riktigt för sig och ville inte sträcka ut på halsen i sprången. Byter tillbaka imorgon till det vanliga tredelade :)Silvia -
Meningen var bara att hon skulle få gå ner och ridas igenom lite lugnt i alla gångarter då hon inte är helt igång ännu. Hon var dunder pigg som vanligt och drog iväg flera gånger med lilla mig på, för er som inte vet är det våran storhäst (173 cm^^), ett sto med mycket temprament och skalle ;) Men i slutet var hon betydligt mycket mer avslappnad och avtravningen gick riktigt bra, galoppen gick delvis helt okej och det var skönt för henne att få galoppera av sig lite i vilket fall som :)


Har ni tips?

Tar min friheten att svara på en utav frågorna i förtid, och riktar även vidare frågan till er -

"Hej Linn! ibland ser det ut som att du hamnar i stolsits när du rider, främst när du hoppar. Undrar bara om du också tycker det eller ser jag fel? Eller "måste" man rida Winnie så är han inte lika pigg eller något? Undrar bara som sagt :)"

Du har helt rätt! Fruktansvärt fult och inte direkt bra, jag hamnar lätt i stolsits och vet inte någon exakt anledning. Dock känns det som om jag gör det mindre på större hästar, är det så att man gör det mer när man är lite lång, vet ni om det är så?Sedan undrar jag om ni har något bra knep eller trix för att träna bort det här?
Har hört att det finns sadlar som kan påverka en till att sitta i stolsits, stämmer det?


VbloggJag kan erkänna att "to-do" listan redan är längre, haha!
Men idag är en bra dag, en målmedveten Linn som ska ta sig igenom alla punkter med ett leende på läpparna!


En häst kan låna ryttaren den fart och styrka som hon eller han saknar,
men endast den kloka ryttaren minns att det bara är ett lån.
Sofias svar på frågor del 1

Vad tycker du om hackamore bett?
Svar: Hackamore är precis något som säger emot din fråga - det är en bettlös lösning. Och jag gillar den.

Vem är din "idol" inom ridningen?
Svar: Roffe helt klart, han är enormt beundransvärd! Alltid iskall, säker och har en otroligt fasinerande, mjuk och stensäker ridning. Jag är även väldigt förtjust i Pius inom själva ridningen.


Hur många ponnys/hästar har du haft sammanlagt?
Svar: 4, samt en 5:e ponny som vi köpte men fick lämna tillbaka under provtiden då det kom fram att han hade bronkit, något som vi i det läget gjorde så att vi inte kunde ha kvar honom.


Din drömoutfit i olika situationer? :) vore kul! Typ en varm sommardag, vinter, träning, tävling osv. ;D tack för en bra blogg :)
Svar: Oj, det är jättesvårt! Hoppoutfiterna är alltid roligast.. Och sen varierar det ju på olika årstider beroende på vad alla butiker har att erbjuda, så den frågan kan jag nästan inte svara på. Ett JW-schabrak som är halva färgat o har svenska flaggan är snygga på rätt häst, den röda är urläcker. Säg den tillsammans med ett silvrigt swarowski och vita ormskinstövlar, som jag faktiskt gjort ett kollage på för ganska längesen på bloggen. DET är snyggt!

Hur länge har du ridit?
Svar: Ca 11 år.Vad fick dig att börja rida?
Svar: Det var min mamma som fick mig på det spåret då hon växt upp med hästar som ung.

Har du hästkunnig familj?
Svar: De enda som är riktigt hästintresserade är jag & min mamma, och trots att mamma egentligen inte har så stor kunskap kring "tävlingsponnyer" utan som yngre red ut och latchade med fjordningar och sånt så har hon bra koll på många delar. Hon är den som administrerar, söker upp mycket fakta om allt runt om ridningen, tex skador, tillskott, allt. Hon kan inte coatcha mig i ridningen och inte hjälpa mig där, tyvärr - på alla nationella tävlingar ser man alla mammor som är tränare i vanliga fall och står o coatchar o hjälper sina barn på framridningen. Jag har aldrig kunnat ha det stödet och har fått klara mig själv, men mamma finns alltid där och hjälper till så gott hon kan genom att göra allt annat och ha koll på allt som inte jag kan ha fokus på, så hon gör extremt mycket och kan väldigt mycket ändå fast då utanför området "ridning".

Har du ridit på ridskola?
Svar: Jajjamensan!


Har du ett stall hemma hos dig? Typ ett helt eget stall?
Kan inte du visa det ngn gång, paddocken och lite sånt? :)
Svar: Nej, vi är inackoderade i ett stall ca 12 minuter hemifrån. Det kan jag allt göra!

Hur lång är du? bästa bloggen :D<3
Svar: Jag är runt 161-162. Tack!

1. Av alla de hästar du ridit/ägt, vilken har du haft mest framgångar med? :)
Svar: Det är svårt att säga.. Candy (min b-ponny) köpte jag som outbildad 4-åring och kämpade med henne tills jag blev för gammal för b-ponny och fick då lämna vidare. Vi tog oss tillsammans som gröna småbarn upp till LA i både hoppning och dressyr, med alltid fina resultat. Så att själv ha tagit en ponny till en sån höjd tillsammans med den, har varit otroliga framgångar för mig som ryttare. Samtidigt att faktiskt ha lyckats få Mahjong, som blir äldre för varje år men ännu finare än vad han var innan, och bara ha kvalat till nationell nivå, och sedan tävla på den nivån, det är framgångar bara det! Så jag har väldigt svårt att avgöra vad man kan räkna som mest, faktiskt..

2. Vad är det bästa/sämsta med att ha en storblogg?
Svar: Det bästa är att man kan nå ut till så mycket människor! Man kan ge vidare det man själv kan, och samtidigt få massa ny kunskap av människor som har hört/kan andra saker vilket är hur nyttigt och intressant som helst! Det negativa är att folk tror att bara för att man driver en storblogg är man en diva, superstar som presterar bra på varje tävling, samt snackar skit om en. Vi är också vanliga människor, vi rider också fel, vi får också dåliga resultat, vi kan inte vara på topp och skall inte pressas mer än någon annan för att sedan behöva höra skit.

3. Känner du någon gång att du inte orkar gå till stallet, typ om det är snöstorm eller något sånt?
Svar: Jodå, de dagarna finns bakom hörnet!

4. Hur många 1.a platser har du?:D
Svar: Oj, det har blivit en del genom åren!

5. Hur många segertäcken har du? :)
Svar: Ett antal där också, jag har ingen koll dock!

6. Vad är det konstigaste du vunnit på en tävling? :)
Svar: Hm.. åh gud jag vet inte! Kanske när jag vann en megastor låtsasblomma för några år sen på en hopptävling med Candy? Eller när jag vann en megastor godiskorg där det även låg i massa saker, som en kalleankapocket..?

7. Vilken är den största tävlingen du och Mahjong tävlat på/blivit placerad på?:D KRAM<3
Svar: De största tävlingarna vi har startat är Lag-SM samt Svenskt Ponnyderby. De största vi har blivit placerade på är DM, reg/nat P1:a i Grums samt vinst i en FEI-inledande.

Vad tycker du om ridgymnasiet i Kungsbacka? Har valt det som första val :)
Svar: Jag tycker inte att skolan har levt upp till det som jag en gång blivit informerad om. Det låter så enormt bra på reklamer och så vidare, men de lever inte upp till det. Är man en tävlingsryttare skall man verkligen ta sig en fundering på om man skall börja här, standarden på eleverna inom ridningen är dålig samt i flera andra områden. Tränarna är dock inget jag klagar över, i alla fall inte inom hoppning och dressyren.Kan du inte berätta lite om hur du tycker din gpa-hjälm är o så?
Svar: Det är något av det bästa jag har köpt i hästväg! Jag som alltid blir överkokad när jag rider är otroligt tacksam över denna smarta hjälm, haha. Den kan kännas som om den sitter lite "på huvudet" ibland dock, det är ända nackdelen. Annars - hur bra som helst!

Och som hon sa där uppe - kan du inte visa ditt stall hemma o så? :) asbra bloggg btw!!
Svar: Samma svar här, det kan jag lösa!

Oskuld?
Svar: Nope vart du sugen?

Vad tycker du om bloggläsare som åker till en tävling för att få se/träffa dig? (:
Svar: Om det är i ett gott syfte så är det givetvis jätteroligt! Speciellt när de ler, kanske kommer fram o säger något vänligt eller kan skicka fina bilder efteråt! Speciellt när de kan peppa en trots att det har gått dåligt, då blir man så glad och känner att det är okej att inte vi heller är på topp jämt, och det förväntar de sig inte - skönt! Man skall peppa och vara glada för varandra, och det är något som är urkasst inom ridsport.

Har du några tips till en som alltid blir sjukt nervös på tävling? (: Började gråta innan tävlingar för något år sen, haha.
Svar: Övning ger fördighet! Bit ihop och kämpa. Ställ inte för höga krav på dig själv, och rita gärna upp en "Målplan" med både kortsiktiga (möjliga) mål och även långsiktiga.

 

Vad är bra och mindre bra med mahjong? (:
Svar: Det som är mindre bra med Mahjong är att han är lite lat, har en tendens att "DÖ" på banan eller gärna blir alldeles för spänd och inte släpper ett dugg i nacken eller går genom ryggen, tyvärr. Men det mesta är bra med mitt hjärta!

hej jag rider på ridskola och tävlar dressyr och hoppning. Jag undrar om du har nåt tipps om hur man kan få hästen i form och gå på tygel. Har fått mycket minus poeng för att hästen inte vill gå ner i form fast att jag arbetar den med halvalter.
Svar: Tempoväxlingar, lite sidvärtes, avbrott skritt-trav-gal. Allt för att aktivera baken

Haha, lite random fråga - men hur många bevakare har du på BDB? :)
Svar: Ett par tusen :)

Visa ditt stall hemma och det i skolan med film
Svar: Var det en fråga..?

Kommer du sälja tjongen och martjin när du inte kan tävla med dom längre?
Svar: Troligen. Mahjong är osäkert hur läget blir.

Hur många poäng hade du när du gick ut nian? :)
Svar: Det vet jag inte, men hade allt mellan G-MVG i olika ämnen. Har aldrig varit någon som kan plugga.

Varför använder man benlindor? :)
Svar: Det ger både stöd och värme.

Har du körkort? du kör ju bil, men du är inte över 18? :)
Svar: Nej, jag övningskör

Kan du tipsa om någon internetshop (hästgrejer) som säljer snygga, lite dyrare träns?
-"- schabrak?
Och sedan är jag på jakt efter färgglada benlindor, men vart kan jag hitta det?
Svar: Skara Ridsport har det mesta, annars finns det väl något utomlands typ amira..? Sök på google! Färgade benlindor har Mia's/BR!

Vad tycker du om islandshästar? :) Tack för en super bra blogg! :D
Svar: Finns en del jäkligt snygga med all man och så, och som faktiskt inte rör sig alltför knepigt. Men jag gillar inte stressmomenten i ridningen på många av dem. Men rasen har jag inte några problem med!

Vann inte Mahjong en utställning förra året och gick vidare till någon final? Vad hände med det? Åkte ni inte på den?
Svar: Stämmer bra, hade tänkt göra ett inlägg om det här senare faktiskt. Han blev vidare till "best in show", men under samma utställning, men titeln vanns till sist av ett 1-2 årigt sto.

Kan vi inte få se mer bilder på Mahjongs släkt? :D
Svar: Jag har inga egna bilder så, men du kan ju söka på "Mahorka" elr "Tashyone" :)

Vad är ditt bästa o sämsta resultat på dressyrtävling?
Svar: Mitt sämsta är nog typ 47% i en LC och mitt bästa 75% i FEI inl.

Har du haft ngn skötare någon gång på någon av dina ponnysar?
Svar: Japp, det har jag haft på min b-ponny.

Skulle du vilja ha det igen?
Svar: Nej

Hej :) vad hjälper det hästen när man rider lätt i galoppen? :) grym blogg!
Svar: Hästen får fri rygg och inte en tyngd hela tiden. Få igång en bättre rytm?

Var det du som drev stallet askmoln på sajten stallet.se?
Svar: Haha, jo det var ju så..

När hade din förkyldning tänkt att försvinna? I kind of miss you at Highland! <3 Pöss
Svar: Söt! Jag kommer snaaaaart till er! (L)

Vad är det för tics som mahjong har i mulen? hur kommer det sig?
Svar: Mahjongs mule lever ett eget liv, därför brukar vi skoja och säga att han har "tix".

Vad har du för dressyrsadel på Mahjong? Sadelgjord? Träns? (dressyr)
Svar: Jag har en Karl Niedersüss sadel, tror det är en Niedersüss gjord också, läder i alla fall. Tränset som jag mest använder är ett Kieffer.

Vad har du för märke på dressyrstövlarna?
Svar: Det är ett italienskt märke, vet inte exakt vad det heter.

Tycker din dressyroutfit är grym!
Svar: Tack, haha!


Fullt upp!

Idag är det ingen skola för min del, riktigt gött och behövligt!
Har gjort en "to-do" lista för hela dagen för att få ihop den någorlunda, men idag känns det desto roligare. Jag är taggad för att ta tag i allting, tänkt om och jag MÅSTE se problem som utmaningar.

Tänkte dela med mig av vad som står på schemat på hästfronten idag -
x Fixa stallet, mocka, packa hö, lägga upp foder.
x Raka Max
x Rida ut Winnetoo
x Hoppa Max
x Rida igenom Silvia

En hel del att stå i som ni ser, dock har jag en underbar tjej som kommer hit och hjälper till idag! Alice heter hon och bor bara några hus bort, supersnäll och duktig tjej som jag verkligen litar på. Hon älskar att vara kring hästarna och hjälpa till i stallet, helt underbart! Så hon ska hänga med och säkert värma upp lite hästar, fixa tillsammans med mig i stallet, höja och sänka hinder osv. Det är en grym tillgång när man har någon med sig måste jag säga :D


Det handlar om vilja & självdisciplin

Igår kväll satt jag och mejlade lite fram och tillbaka med en läsare, hon skrev mejl med lite funderingar i - funderingar kring problem som jag vet att så många där ute har! Så jag frågade henne om jag fick använda delar utav våran konversation och skriva ett "pepp-talk" inlägg i bloggen kring det, vilket jag fick!

"Vet inte om du är bra på "sånt här", vet iallafall att du är gryym på pepp-talk ;)

men iallafall, har du något tips eller så, för jag har alltid riktigt svårt med att "ta tag" i saker och ting. Skjuter alltid upp allting, osv.
Det gäller allt nästan..

Vet inte hur länge jag har försökt att göra olika saker, men alltid, äh jag börjar imorgon/nästa år,månad osv - det blir en bra start lala..
men händer det något? neeeeej..

Det jag vill (mest) är typ komma igång och ut o springa - för konditionens skull typ.
Ta tag i skolan och inte "slarva" så mycket som jag gör..
Hålla bättre orning på mina saker, inte ha så jäkla stökigt på mitt rum, haha ja. sånna egentligen jävligt enkla saker.. Bara att jag aldrig får "tummen ur".. så har du något tips/knep, ja whatever, som man kanske kan göra för att "komma igång/ta tag" i saker helt enkelt.."

Jag har ett par konkreta bra tips, som jag ska skriva ut under inläggets gång men dock blanda in det hela lite djupare. För JAG tror inte att det bara är att man föds som en sådan människa som har svårt att ta tag i saker, eller föds som en människa som alltid tar tag i allt och är överambitiös. Utan jag tror att tankar, känslor, livssituation och självkänsla spelar stor roll kring det här ämnet.

Hur många av er har skjutit upp "måsten" till sista sekund? Tänkt att "jag börjar med det imorgon, på måndag eller nästa månad"? Velat göra saker riktigt bra, t.ex skolarbeten, men ändå inte riktigt orkat ända ut? Ganska många tror jag känner igen sig i dem här situationerna med dessa felaktiga lösningar.

Motivation är nyckelordet till framgång, och framgång är ordet för att lyckas och uppnå de mål man sätter upp. Hur blir man motiverad till någonting som tar emot, känns tufft, tråkigt eller rent av sagt obehagligt i vissa fall kanske? Där är det ofta bara små saker som behövs, som man måste ta till för att lyckas motivera sig själv till att göra sitt bästa. Allting är inte en dans på rosor, och allting kan man inte påverka eller förändra tills det passar en själv - därför gör man sig själv en tjänst genom att tänka om och motivera sig själv till det man ska göra och till det man vill uppnå. 

Delmål och slutmål är viktiga & ett riktigt bra tips. Ta fram penna och papper, skriv upp två delmål och ett slutgiltligt mål som du sedan jobbar efter. Om vi ska se det hela ur ett skolperspektiv nu då, så är det perfekt att lägga upp saker och ting såhär. Har du ett stort arbete som hänger över dig och som du bara "måste" lyckas med? Dela upp det, tänk igenom och skriv ner dina tankar, vilja, och slutgiltliga mål. Vad vet du redan? Vad vill du veta? Vad MÅSTE du veta för att uppnå det betyg du vill? VILKET betyg vill du uppnå - och ha det som sista mål. 

Jag har en grym självdisciplin vad det gäller det mesta, och också skolan vilket ger mig fantastiska resultat som jag är jätteglad för. Men här tror jag tankarna i mitt huvud spelar stor roll, när vi får en jätteuppgift över oss VET jag att jag kan lita på mig själv och att jag kommer göra mitt bästa för att nå mitt slutgiltliga mål - MVG. Jag behöver aldrig längre tänka "oj, hur ska det här gå?" och bli superstressad eller helt enkelt skjuta upp allting, jag vet att det kommer gå bra och att jag kommer lägga upp det på ett väl planerat sätt som kommer löna sig.

Nu riktar jag mig till det som personen i mejlet önskar och skriver - "jag vill börja springa" - okej bra! Du vet vad du vill och du har redan ett slutgiltligt mål - få bättre kondition. Då börjar vi gå djupare in på hur du ska lyckas med det här, utan att skjuta upp det eller sluta när du kommit en bit in i ditt projekt.

Steg ett är att skriva upp tre mål, som jag nämnde innan. Ta ett papper och en penna, skriv upp Delmål 1 (ca ? månad/månader) och sätt upp ett rimligt mål för hur långt du vill ha kommit då. Kanske kan det vara att springa en runda på en speciell tid, ha orkat sätta på sig träningskläderna och sprungit 4 gånger i veckan, lyckats tänja på gränserna och tagit ut sig extra mycket en gång i veckan, eller kanske att du orkat springa runt hela ** kilometer? Sedan skriver du på samma sätt klart dem andra målen. Häng lappen någonstans där den påminner dig, kanske över sängen? Skriv väldigt gärna ner en liten motivering efter dina träningspass då och då. Ge dig själv lite tävlingsinstikt genom att berätta det för familj/vänner så att du förverkligar dina mål lite extra, du kan ju inte med att strunta i någonting som andra tror och förutsätter att du ska klara, eller hur? ;)

Motivera dig med sådant som kan vara glädje för DIG i den här situationen, tanka in grym musik att springa till, ta en chokladbit efter ett av träningspassen en gång i veckan? Vad vet jag, hitta på små saker som blir ett ljus för dig.

Men sedan tror jag faktiskt att det är viktigt att du tänker igenom, och går tillbaka till dig själv, och ifrågasätter ditt beteende. Det här beteendet och problemet är mer än vanligt, men du har ju kommit långt på vägen som verkligen vill förändra det. Varför orkar du inte driva igenom det som du egentligen vill lyckas med? Ofta tror jag att det beror på en rädsla att misslyckas, om du skjuter upp på saker så har du aldrig satt igång det och det gör det också omöjligt att misslyckas med det. Sätt dig ner och TÄNK igenom, ifrågasätt och försök komma underfund med varför du gör som du gör, först när du blir medveten om det kan du fullt ut bryta det mönster du gärna vill bryta. Lycka till!

Det här sättet gäller för allt du vill lyckas med, ett riktigt bra tips, som jag använder mig utav i både ridning, skola och kanske andra situationer också för den delen.

Men för att återgå till ett till smart tips vad det gäller att läsa in stora och tunga grejer, som inte intresserar en det minsta inför prov. Det är ett trix som jag kommit på själv, såhär är det, jag hatar NO och SO, riktigt tråkiga ämnen enligt mig. Vissa delar av det kan väl vara lite intressant, men inte när man får 40-50 sidor att läsa in om trissta redan döda kungar med samma namn och fula frisyrer..

Jag brukar tänka "skönlitteratur", alltså, jag läser sidorna som en bok och planerar som om jag ska ha en redovisning kring "boken" som jag läst. Då skriver jag upp lite stödord och viktiga händelser med egna ord, och går in i personerna som beskrivs och KÄNNER mig in i deras roller eller situationer. Låtsas att jag var med i Big Bang smällen, läser in på sidorna för att kunna återberätta om det och tänker efter hur JAG hade känt och tänkt. Lever mig in i Karl den blablabla's roll, hur han fick ansvar för att stoppa kriget, vilka val han gjorde. Varför gjorde han så, hur tänkte/kände han?

Det låter helt sjukt, jag vet. Men tänker man så så sätter det sig i huvudet på ett heeelt annat sätt, tro mig. Jag har dessutom numera MVG rätt igenom i dom sammanlagda SO och NO ämnena som alltså blir 7 ämnen ihop, vilket är 140 poäng bara där. Som jag fått ihop genom att "lära känna" alla kungar med samma namn och fula frisyrer, rätt värt va - eller hur? ;)

Det gäller att ha lite självdisciplin, en jävla vilja och alltid ha mål att jobba mot - och TÄNKA igenom sin egen situation och sitt eget beteende, det kommer man långt med.

Finns hur mycket mer som helst att skriva kring det här ämnet, men nu är jag trött i fingrarna. Ni får fylla på, lämna kommentarer kring vad ni tycker om sånna här inlägg osv - så fortsätter jag på det här ämnet en annan gång!Allt vi är, är resultatet av vad vi tänkt. Vi blir vad vi tänker..
Jag tänker minsann lyckas, jobba mig igenom det som är jobbigt för dagen för att få desto bredare möjlighet senare. Jag ska möta alla problem som en utmaning och jag SKA lyckas med det JAG vill. Ingen klappar mig på huvudet och hjälper mig att driva igenom sånt som jag vill lyckas med, blond och sexton år, shit the same, jag står på mina egna ben, tar mina egna beslut och kämpar för att nå dit jag vill. Jag har inte tid att klaga på dom förutsättningar som inte finns till för mig, jag koncentrerar mig istället på dom jag har och hur jag kan utveckla dom. Med dom orden lämnar jag bloggen för ikväll!

Glöm inte..

..att ställa frågor i frågestunden till mig. Sista chansen!

Tryck HÄR för att komma till inlägget där du kan ställa frågor och få personliga svar utav mig.
En häst kan låna ryttaren den fart och styrka som hon eller han saknar,
men endast den kloka ryttaren minns att det bara är ett lån.
Kungsbacka jappjapp

Sitter i mitt rum på skolan nu och ska snart åka till maxi för att handla mat, det är tomt i mitt kylskåp här ;)
Hästarna är kvar hemma då stallet är stängt samt jag skall tänka och diskuterade min framtid med lärarna idag. Det har inte varit en dans på rosor här, och jag som är en så satsande ryttare och med höga ambitioner samt har ett otroligt starkt ansvars"kännande" för mina hästar när jag liksom har de själv på skolan, och ingen mamma som kan åka dit en snabbis och bolla med mig om något känns knepigt eller fel, eller bara hjälpa mig att hålla stenkoll på saker. Det är pressande och stressande, vilket har gjort mig otroligt sönder i flera delar i själen, om man kan få tala så djupt. Men nu skall vi inte vara nere och så, jag har redan idag vänt på humöret och försökt plocka fram problemen för lösning - och har faktiskt redan tagit tag i mycket skolämnen som jag struntat i, och även bil-boken (köörkort!) Hur det kommer att lösa sig med hästarna nu ett tag framöver (hur jag ska kunna rida dem när jag måste vara i skola i Kba) vet jag inte än, har förslag som jag skall tänka på.

Efter maxi blir det nog ut och springa - måste verkligen komma igång igen nu eftersom att jag låg hemma sjuk i två veckor. Det är inte bara hästarnas kondis som behöver utökas, även min! Och för att inte tala om att inte låta hästarna bli för smala eller för tjocka, det måste få ett slut på det här också. Vi hörs efter det, då ska jag ta tag och svara på era frågor från frågestunden! :D
Stolt över Winnie!

Idag var jag inte på humör för att sätta mig och trimma hästarna i ett riktigt seriöst ridpass. Allt har varit rena snurren idag för mig och jag tappade orken redan klockan nio imorse, haha.

Min syster hjälpte mig så jag kunde ta ner båda hästarna som skulle ridas samtidigt, så red hon fram en medans jag red igenom den andra, sedan travade hon av en medans jag red igenom den andra - supersnällt ♥ Men å andra sidan behöver hon, och vill ha, min hjälp när det gäller ridning av hennes ponny Max, och då är det ultimata sättet att vi kan hjälpa varandra och samarbeta.

Nellie var med Felicia i stallet och dom var nere och red samtidigt som oss, så både Nellie och Maja har ridit Winnetoo idag - och jag är så stolt över min bäbis! Han har varit jättekänslig för ryttarbyten, aldrig gjort något dumt för det gör inte han, men han har blivit osäker och stuttsig typ. På helspänn och inte kunnat jobba, det har inte spelat någon roll ifall det har varit en superduktig ryttare eller en ryttare på min nivå, han har spänt sig utav själva ryttarbytet. Men idag, har han jobbat i form avslappnat i alla tre gångarter med två olika tjejer på TIO år på ryggen. Visst, både Maja & Nellie är superduktiga för sin ålder, men han är ju van vid betydligt större och mer rutinerade ryttare. Det känns hur skönt som helst, att han lärt sig att lita på nya människor, ta det lugnt och känna efter vad dom vill och ber honom om.

..


Orkar inte med allt idag..

Ska jag vara ärlig är det to much nu, med allt. Särskilt skolan, jag blir trött bara jag tänker på hur mycket jag har där! Just nu sitter jag vid ett skrivbord FULLT av papper, böcker och måsten..

Dessutom är det en sån där "Linn-tänker-för-mycket" dag vilket verkligen inte underlättar för mig. Tankarna snurrar och hela jag är ur balans liksom, tänker för mycket på för stora saker som jag inte ens borde tänka på så mycket som jag gör. Även små saker, som inte är livsviktiga kan jag haka upp mig på en dag som denna. Just sånna här dagar skulle jag verkligen vilja vara en annan person, som tänker "äsch, det löser väl sig, chilla på livet liksom" haha. Det är så långt ifrån man kan komma mig och mina tankar, disciplin ska det vara.

Nu ska jag gå ner till manegen med småtjejerna i stallet och även Nellie som är här idag, tänkte att dom skulle få hjälpa mig lite och rida lite också. Skönt det!

Jag hoppas att mitt humör blir bättre när jag fått ridit hästarna och jobbat undan en del av skolarbetet. Jag vet ju att jag kan om jag bara låter mig själv försöka och ger mig själv en ärlig chans, fram med självdisciplinen Linn!

Om jag kommer på bättre tankar och någonting bra att skriva om så kommer det update, ni får mer än gärna komma med förslag!
Mahjong i förrgår #2

Här kommer den andra delen med bilder - mycket bus och lite hopp! :D
Som jag sa innan så hamnade bettet väldigt snett o fult, får ta reda på varför det inte sitter bra på detta träns.
Buuuuusa :D

Snyggt jag matchat Agria-schabraket med agria-lindor va? ;)

Be mig visa dig poesi i rörelse - och jag ska visa dig hästen.
Jag är med i en tävlingEftersom att jag älskar rosa måste jag ju vara med i den här utlottningen! :D


Mahjong i förrgår #1

Då det var så många bilder så delar jag upp det i två delar, så ni får hälften nu och hälften senare!
Mahjong fick vara hoppponny för dagen, och vi körde slappt markarbete och några språng. Gött liv o vara hoppryttare!
Ni får lite "bakom-kulisserna-bilder" också, det kan ju vara mysigt att se hur det är i olika stall och så vidare ;)


Jag vet inte varför - men bettet lägger sig ut ur ena mungipan extremt mycket när jag har det här tränset, vilket inte är så snyggt, men ja, jag vet om att det knepar sig lite extra med detta, men det är inget jag känner av när jag rider, det känns som om bettet ligger rakt och bra i munnen, så jag vet inte riktigt hur det spökar? Jag brukar ha jämn kontakt, mycket förhållningar men mjuka händer. Jag kanske kunde höjt något hål på sidstyckena, men det kändes lite för hårt då. Bettet brukar jag ha i vanliga fall o det sitter OK då.

Visst är han ursöt i den här utrustningen? ;)


Ni är nära..

200 kommentarer, men ni får jobba liiiite till för att få bomben :D (Klicka Här)

Igångsättning efter vila

Ett önskemålsinlägg som jag tycker var roligt och intressant är hur jag sätter igång mina hästar efter en längre viloperiod, vilket jag gärna tar upp och diskuterar kring.

Jag är väldigt noga med igångsättning, och bygger upp bit för bit. Nu beror hela igångsättningsperioden på hur länge hästen har stått och hur mycket den har tappat under den här tiden, och givetvis ålder, men jag utgår från två olika viloperioder:


1 Månad: Hästen har här stått i fyra veckor, och rört sig i hagen som mest. Kanske lite skrittturer för att inte ha stått helt. Om hästen var i full kondis och väl musklad innan avställningen och ganska ung så har den troligen inte tappat speciellt mycket. En igångsättning här skulle för mig se ut som kanske 3-4 dagar uppsuttet i skritt, ut i skog och mark. Sedan skulle jag bygga upp med en del tömkörning, longering samt lättare ridning under någon vecka, till och börja med trav, och efter 2-3 dagar i denna veckan även lägga in en del galopparbete. Jag utökar tiden och efter 2 veckor går hästen i alla gångarter ett pass på kanske 45 minuter, och har haft mjuk ridning utan jättemycket krav. Sedan fortsätter man att bygga upp, ut och klättra, låta hästen få trava/galoppa lite mer intervaller och sätta lite mer press på att jobba igenom kroppen, så är den tillbaka på banan igen. En äldre häst skulle jag varit ännu lite försiktigare med..

4-5 månader: Här gäller väl ungefär samma jobb som över, men jag länger ut dagarna och veckorna. Dessutom kommer hästen att ha tappat väldigt mycket mer än vad den skulle göra på bara 4 veckor. Här behöver den både få en bra grundkondis, och stärka sig. Jag skulle rulla på med varierade pass, både små skutt, klättring, tömkörning, bommar, och utöka intervaller. Inte alltför långa pass till och börja med, men arbeta bra under lite mindre stunder så att säga. Hellre lite för lång tid än för snabb igångsättning dock.

Jag ser också att man lägger in en del skrittdagar för hand tex, och inte rider igång "varje dag".

Observera! Har hästen varit skadad och är på G att sättas igång efter det (säg en senskada eller liknande) så skrävs oftast ett program att följa. Jag räknar med mina igångsättningar över friska hästar men att man förebygger all skit som kan komma om man pressar och sätter igång för hårt direkt. Ett tips att stärka hästens ben är att skritta en del på asfalt, och även att trava små delar.

Jag blev väldigt glad idag då vi hade vår veterinär här för att kika på båda pollarna, då hon var här i vintras, strax innan eller under det att jag precis börjat skritta igång Mahjong efter nästan 3 månaders vila och fick "se" honom för första gången med en ganska o-slank och tråkig kropp. Han tappade väldigt mycket muskler och linje under vintern, han var ju så maffig innan! (pga all snö och ej ridhus osv har det blivit dåligt ridet under vintern.) Men idag när hon var här då och fick titta på Mahjong igen så reagerade hon på att han redan byggt upp sig igen och blvit snyggare i kroppen - trots att han är 20 år! Äldre hästar brukar i vanliga fall ha svårare att sätta muskler och bygga upp sig, men min kille har redan fått tillbaka mycket av det han har tappat! :D


Detta är under ungefär 6 veckors igångsättning. Bilden till höger är från i förrgår.

Och glöm inte: Varierad träning är det bästa!


Plugg..

Förlåt för kass update, men hela dagen har gått åt till plugg och mina feta slutarbeten.. Inte så ball, men sånt är livet. Imorgon är jag förhoppningsvis back on track!
Om din häst säger nej,
då har du antingen ställt fel fråga
eller formulerat frågan fel.
Nu blir det stallet!

Jag är fortfarande hemma i Ljungskile/Ua trots att det är måndag och jag borde vara i Kungsbacka och gå i skolan.. Jag har verkligen ställt om rutinerna nu när jag inte har varit i skolan på lite mer än 5 veckor! Men har man haft lov och sjukdom så blir det som det blir. Idag kommer i alla fall våran veterinär till oss, och då måste jag ju vara på plats för att kunna beskriva hur hästarna är i nuläget samt höra vad hon har att säga givetvis!

När jag kommer hem igen tänkte jag göra iordning bildbomben från i förrgår när pappa var med och fotade fullt med kameraminnet på mig & Mahjong - när vi var ett hoppekipage haha! :D Är detta något ni vill se?

Om jag får över 200 kommentarer lovar jag er en bomb med både hopp och allroundbilder, haha ;)Veckans häst!

Grattis till Therese (www.livetenligttherese.webblogg.se) som får sin häst till "Veckans häst"!

Ponnyn heter Salvadora Hooligan och är född 2005, och är uppfödd och egenutbildad av Therese! Urtjusig färg som kommer att bli läckert att matcha olika färger till när det är dags för det! :)


Frågetajm L!


Frågestunden stängs: 23/03 kl. 16:00

Dom tio bästa frågorna besvaras i ett videoinlägg!
Fullcheek bett

Efter min senaste bildbomb då Winnie hade ett såkallat fullcheek bett kom det in ganska mycket frågor om det bettet, vad det var för bett och vilka funktioner det hade. Tänkte besvara era frågor genom att skriva ett inlägg om just det bettet, bra va? ;)Innan vi börjar:
Jag är ingen expert på bett, absolut inte. Jag kommer därför inte skriva fakta om bettet utan jag kommer skriva om mina erfarenheter av det bettet. Jag har ridit mycket olika hästar på det, och dessutom tränat sånna som använder sig utav det så jag har ganska mycket erfarenheter av just fullcheek bettet, men som sagt, bara för det är jag ingen expert.

Bettets funktion ska vara att det gör det lättare att svänga helt enkelt, stängerna på sidan av bettet ger ett tryck vid ledande tygeltag och "visar" då hästen på rätt väg på ett stadigare och tydligare sätt. Dessutom är en annan bra effekt att bettet ligger stilla och på rätt plats i munnen, fungerar lite som bettringar fast betydligt snyggare ;) Det är alltså inte, som många tror, skarpare än något annat bett.

Jag har många gånger upplevt att fullcheek bettet brukar ha sin fulla funktion i början när man rider på det. För det här bettet känns det som om hästarna hittar trix med att komma undan dess funktioner rätt snabbt - vanligtvis (av dom hästar jag tränat/ridit) börjar dom hänga sig i bettet och bli stumma. Jag tror alltså att det här bettet inbjuder lite till att dom ska hänga sig i det och lägga tygnd på det - självklart är det från häst till häst men säkert fem stycken hästar som jag känner till har reagerat så efter ett tag på det här bettet.

Men när det fungerar bra tycker jag dock att det fungerar himla bra! Så om man ska ha ett fullcheek bett kan jag bara tipsa om att variera med andra bett OFTA så hästarna inte lägger sig på bettet och tar bort dess faktiskt otroligt bra funktioner.

Hoppas ni som undrade kunde få lite mer klarhet efter mina erfarenheter av det här bettet! :)Här rider jag en L:A A:0a (tid beräkning direkt) i Lilla Edet, syns det? ;)
Det jag ville komma fram till var i alla fall att på den här bilden ser ni tydligt hur bettets stänger trycker mot yttersidan på honom, superbra!
Bättre humör

Efter att jag har fått i mig ordentligt med mat och fått sovit en stund så är jag på bättre humör - tur va?
Har suttit och förberett lite inför fredag, det är ju en stor dag för mig som ni vet :D

Idag var min lillhäst som sagt inte alls med på noterna då han inte alls tyckte att det var lämpligt att ta stöd på vänstertygeln samt varför slappna av hela tiden och lyssna på mig? Dubbelt så intressant med grässtråna som petade in i paddocken. Åsna!

Här är ett gäng (inte alltför fina) bilder från dagen i alla fall..

Han är snygg min lilla ponnyskrutt i alla fall!

Kan tilllägga att det var en väldigt vattenfylld paddock vilket varken jag eller plutten tycker om att rejsa igenom, så det sänkte tyvärr arbetsmöjligheterna och blev ett spänningsmoment det också. Mycket saker kan väga in på olika individer helt enkelt!

Varför har ni blivit så dåliga på att kommentera föresten? :(


Kortis från gårdagen

Idag är mitt humör i bott, och jag är beredd i krigsställning varje sekund vilket innebär att jag inte bör blogga alltför mycket idag.. Skrittade bara Mahjong idag för att inte råka börja bråka med honom. Den lille ville irritera mig ännu mer tror jag, skietponni! Nu ska jag lägga mig och sova en stund nu, tror jag behöver det. Gårdagen var i alla fall trevlig när vi firade en killkompis som fyllde 20!

Så länge bjuder jag på ett språng med min nya hopphäst från gårdagen!

Fin va? ;)

Så blir det närmsta!Den tävlinge som går av stapeln i helgen är på Troya Horse Arena och det är min klubb som håller i den - stenungsunds hoppryttarförening. Ska tävla bägge dagarna på olika ponnyer, trodde först att det var samma dag men där hade jag fel och istället får det bli två tävlingsdagar den helgen.
Mitzy Light - L:C & L:B
Winnetoo - L:B (lagklass) & L:A

Efter det så står Grevagården näst på tur, jag hoppar fredag och lördag där på Winnetoo. Klasserna har jag inte helt bestämt mig för ännu, och det kan säkerligen bli klassbyten, men det han är anmäld till är:
Fredagen - L:A
Lördagen - L:A & MSV:B

Sista planerade tävlingen än sålänge är Tanum där Winnie ska gå L:A & MSV:B.
Påtala om Tanum, är det någon utav er som varit där nyligen? För det är ett extremt konstigt mått på manege med 22x70 känner jag, tror ni att det blir problem att hoppa dom lite större klasserna där?

Linn's bildminnen # 5

Då kör vi en bildbomb igen, den här gången ett utval av bilder från ett fotoprojekt som min kompis hade som skolarbete. Hon skulle bland annat framhäva utan ord att hästen var en "bra häst" och därför var han iklädd i rosetter ;) En annan sak som hon ville få fram var bandet mellan häst och människa, därav så mycket "kärleksbilder". Få av alla bilder används ju, dock måste man ha ett stort urval så det blev många liknande bilder. Dock väldigt fina, och alla bilder säger verkligen någonting. Jag älskar dom och är glad att jag fick dom!

Btw så var inte utseendet på mig eller hästen det viktiga, och vi hade sjukt bråttom innan det skulle mörkna - därav den ogenomtänkta stilen ;) hehe..

Fotograf: Cecilia Molén

Kärlek till bilden, har den inramad i mitt rum ♥

Dålig förebild, I know!Dock kan jag erkänna att det blev en och annan mindre charmig tabbe - eller ska man säga charmig på sitt eget vis..?


Winnetoo stuttsboll..


Ang. frågestund

Har kommit in lite frågor kring ifall inte jag ska ha någon frågestund också - självklart ska jag ha det! När Sofias svar är uppe på bloggen kommer min frågestund ut och ni kan ställa frågor till mig. Dessutom kommer dom tio bästa frågorna **.. ;)

Ladda upp med riktigt många, och bra, frågor nu!


Ikväll stängs frågestunden!

Glöm inte att ställa din fråga till Sofia om du har något på hjärtat! Ikväll stoppar vi :D
Klicka på bilden för att komma till frågestunden!

Veckans häst!

Grattis till Julia Lundgren som får sin snygga Niels som veckans häst!

Niels är en 10 årig C-ponny som Julia har ägd i 3 år. När hon fick honom gick han clear rounder i hoppning, och nu tävlar de MsvA. I dressyren ligger han på LA-nivå. Han är en urgo kille som ställer upp till 110% säger Julia också!

Den här ponnyn är riktigt charmig, och jag har faktiskt lånat honom och tävlat en division-omgång med! I hoppning.. tro det eller ej! En stark kille men vääldigt go och en riktig snygging måste jag säga!


klockan är 06:03...

Och här sitter jag, påklädd och klar medans mamma och syster fixar ponnyn. Strax rullar transporten mot Borås och jag hoppas vi ses där! :D

Här har ni btw en film på mig & Max när jag hoppade honom första gången."Lill Linn" Haha!

Små tjejerna börjar ta över min grejj känns det som, här ser ni Nellie Berntsson som också bloggar på en stor blogg - nellieberntsson.blogg.se & min lillasyster som dom i filmen kallar för "Lill Linn" och deras kompis Felicia som har sin B-ponny i vårat stall. Igår stannade jag vid TV soffan och myste, medans små brudarna var på Disco och busade - dom börjar ta över tiden som för mig numera bara är minnen! Hihi, jag minns väl alla dom där skol discona med tryckare, bubbeldricka och dans - med lite för stora converse och glitterkläder! ;)Maja har också en blogg, dock ingen som kommer länkas här. Men kanske att hon någon dag i framtiden är där jag är nu, med både hästar och blogg? Who knows..


Fixar..

Har fixat lite med mitt rum, satt upp rosetter och bilder på väggarna osv. Långt ifrån klar, och nu ska jag iväg och äta på resturang tillsammans med några tjejkompisar ♥ Imorgon efter tävlingen kommer jag fortsätta - vad sägs om att visa upp mitt rum i en videoblogg imorgon eftermiddag?


Blågula rosetterna är uppe iaf!
..och ser ni vackra bilden? :')


Har dock en del kvar att göra, men som sagt, vill ni så kan jag visa färdigt resultat i en videoblogg imorgon!


Måste sticka!

Kom nyss hem från en heldag i stallet, och har nu snabbt som fasen duschat och fixat mig då jag helt plötsligt skall iväg in till stan och fira en killkompis som fyller 20 idag! Har svinbrått så ni får tyvärr ingen mer text eller bildbomb från mig nu. Kanske ikväll/natt, beror helt på hur sent jag kommer hem.. men den som väntar på något gott väntar aldrig förlänge ;)


Min teddybus från idag, hihi!

Tidig morgon..

Imorgon blir det en fruktansvärt tidig morgon måste jag påstå, min syster ska tävla i Borås och jag ska självklart följa med och coacha henne och fina Max. Dock börjar tävlingen klockan åtta och jag gissar på att vi har ungefär en timma och tjugo minuter dit, dessutom startar hon tidigt i första klassen. Suck!

Är det någon utav er som man träffar imorgon då? :D
Superkul att åka ut på lokala tävlingar, dom allra sötaste ekipagen håller ju till där!


Halv charmig bild på mig och min förra ponny Mirrie när vi hoppade lokalt på TJRK.


Bilder från idag!

Jag & "Lizzie"Ellinor & WinnetooHaha, så söt! Taggad ponny..
Winniepower!Efter att ha ridit hästarna inne tog vi ut dom och fotade i det grymt härliga vädret, så mysigt!
Bjussar endast på några Winnie-bilder nu, fler på oss båda kommer senare!Snacka om underbart att kunna galoppera ute på vägarna igen!

Vänta er en bildbomb!

Ellinor har precis åkt hem - med SIN storhäst! Hihi.
Hon kom hit och så bytte vi hästar, mest för skojjs skull. Ellie är en superduktig ryttare som mer än gärna får sitta på min prins, och att få rida hennes fina storhäst tackar jag inte nej till heller!

Då Ellinor är hästfotograf och har en grym kamera blev det en väldans massa bilder, så ni kan vänta er en bildbomb här om en stund! :D Nu har jag en ponny kvar att rida, Max ska ner och få sig en genomkörare inför imorgon. Berättar mer sedan!

Men nu ska jag börja ladda upp bilder från dagen, så håll kollen!


Bild på mig och Ellinors gamla D-ponny Panasonic, som tragiskt nog fick tas bort för inte så längesedan.. Riktigt fin ponny, som påminde mycket om Winnie att rida.
Frågetajm S!


Frågestunden stängs: Söndag 20/3 kl. 20.00

Nu ska jag ner och..

..rida en storhäst i manegen som kommer hit idag. Winnie ska med ner, och ridas utav tjejen som äger storhästen..

Nu blir ni allt lite nyfikna va? ;)
Godermorgen!

Det är lördag och jag är redan uppe, innan klockan 1 eller liknande, helt otroligt! Nu skall jag slänga i mig lite frukost och sedan dra mig till pollarna. Det blir en skritt promenad för hand med Martijn, och ett chill-pass för Mahjong i paddocken i stil med kanske lite småhopp/markarbete. Skönt att rida lite kravlöst!

Vi hörs senare, och förhoppningsvis har jag en bildbomb hem! :D"Gästinlägg"

Nu är det dags för lite förnyelse på bloggen, med tanke på den grymma statistiken vill vi bara göra TeamSL bättre och bättre! Vi känner för att få ännu lite till variation bland inläggen, mer spännande och utstickande inlägg och dessutom ge andra som vi tycker är värda en chans att berätta om sig själva och just det dem håller på med. Nu ska vi berätta vad det handlar om - veckans gäst!

I veckans gästinlägg ska en person utifrån som blivit förfrågad eller har frågat och blivit antagen utav oss få ett eget blogginlägg där personen i fråga delvis ska besvara era frågor. Någon utav oss kommer några dagar innan gästinlägget ska skrivas ha en kort, sammanfattande beskrivning på veckans gäst och dess kunskaper, aktiviteter eller annat spännande som den här personen sysslar med. Ni kommer då ha chans att ställa alla frågor ni bara kan komma på till den här personen som sedan kommer avsluta sitt inlägg med att besvara just era frågor.

Vem kan bli veckans gäst?
Veckans gäst kommer i dem flesta fall bli frågad utav oss om denne vill ställa upp på ett gästinlägg här på TeamSL - personerna som får den chansen kommer noggrannt väljas ut utav oss. Det ska vara någon som antingen kan inspirera, peppa, dela med sig av kunskaper eller kanske kan berätta om något speciellt som denne upplevt/gjort. Vi har mycket kontakter och skall även försöka nå fram till lite kändare hästmänniskor. Någon som vi tycker är intressant & som kan tillföra något och förhoppningsvis vara minst lika intressant för er. Känner man med sig att man har någonting speciellt att dela med sig utav, så är man självklart välkommen att tipsa oss om personer via mail. Teamsl@live.se, och berätta varför just DEN personen/DU skall höras!


Inom en snar framtid kommer första gästen presenteras här så ladda nu
upp med så mycket frågor som ni bara kan, till en intressant person!

Hoppas ni tycker att det här ska bli lika roligt som vi!

Klippmaskin?

Jag söker en klippmaskin tills måndag då jag behöver få Mahjong rakad.
Jag har krav såsom: Välfungerande, skall ta bra samt inte för dyr då jag har en egen men inte gillar den.

Eftersom att den jag hyrde senast var värdelös så hör jag här om det finns någon i närheten som kan tänka sig låna ut sin/hyra ut. Jag vet också att många av mina vänner eller hästmänniskor runt om mig läser bloggen, så om ni har någon så ring mig/langa ett sms. Ni övriga kan maila på teamsl@live.se

Tacksam för tips!


Do you remember?

En gång var det två riktigt trötta och osminkade tjejer som råkade ha en blogg vid namn TeamSL, när natthumorn tog vid blev resultatet därefter. Det var era frågor - och det var våra svar!

Enjoy!

Lite ur hästfronten

Men vi är ju trots allt två jävligt störda tjejer med lite för mycket energi och en ganska kass humor, vilket resulterar till vääldigt många roliga saker som aldrig visas i bloggen, för här gäller häst - och lite seriösa i alla fall.

Men jag tänkte bara visa vilken fin inställning vi har till varandra och hur vi ställer upp!

Tex min senaste profilbild på FB blev alldeles nyss ändrad efter ett snällt önskemål:


Visst visst, kära du ..


Nu fick hon som hon ville i alla fall ...


Dagens ridpass, mina egna hästar.

Började med en sväng ute på Max, eller Mitzy Light som han egentligen heter. Satte på honom en graman idag faktiskt, han har gått på ridskola två år innan vi köpte honom och är därmed extremt tittig och spänd ute. Dessutom tycker han att det är mer bekvämt att slänga upp huvudet och springa fort med sänkt rygg, vilket jag inte tycker är en lika bra idé.. Det tog ett tag för honom att slappna av och lyssna fullt ut på mig, jag joggade en hel del och även lite galopparbeta där vägen tillät det. Flyttade han för skänklarna fram och tillbaka över vägen, gjorde lite lugna byten och slutor för att han skulle släppa bakifrån. Han blir lätt ganska markbunden vilket medför att han låser sig genom hela ryggen, så jag börjar alltid på samma sätt med honom genom att försöka lösgöra honom bakifrån. I slutet släppte han toppen i traven, lite kvar i munnen i galoppen, men ändå bra mycket bättre än i början utav passet!


Winnetoo fick gå samma runda som Max, dock skrittades och joggades han endast lugnt. Han behövde ett lugnt avslappnat pass lillen. Han var fin och mjuk, dessutom red jag i en lång och låg form i traven hela tiden och flyttade han lite grann för skänklarna i skritten i en något högre form bara.
Videblogg från stallet med Eric Saade

Glömde av att jag hade gjort en kort o ful liten videoblogg från stallet förut, haha.
Eric Saade hänger givetvis med en runda, och den ännu hetare Mahjong! ;)

Och ja, jag glömde att jag inte hade något att prata om.. improovisation ;)


Dagens ridning a lá genne

Chacha bloggen! Skoja bara, hej på er!
Dagen började med att jag vaknade runt 12.00 då min pappa ringer och undrar om han skall skjutsa mig till hästarna, och så blir det. Red en go runda i skogen med Mahjong, klättrade upp för en lång backe vilket han behöver nu, han saknar både bak-muskler och kondis som han hade innan vintervilan! Tyvärr är det fortfarande en del regält hala partier och stenhårt vissa delar av marken den rundan, så det blev inte mycket tempo. Men det är nyttigt med mycket skritt också ;)

Såhär snygg var min Mahjong idag, en outfit med alla fäger du kan hitta ungefär! "Lite färg sätter fart på världen".

Den lille var helt blåst när jag red ut på honom, allt var farligt och det var dubbelt så roligt att studsa och småtrippa än att sänka sig och jobba igenom som han bör göra. Knasboll! Eftersom att jag inte fick så mycket reaktioner på mina insatser på honom utan allt annat var intressantare så gick jag ner till paddocken som blir bättre för var dag att rida i i alla fall, och då blev han hur fin som helst. Mjuk och rund, jobbade på och jag testade kräva en del grejer som lite samling och övergångar, enkla byter, öppnor och skänkelvikningar. Även någon skritt-sluta, och allt kändes helt okej, vilket var härligt!

Imorgon blir det en skritttur för hand med Martijn, som jag misstänker kommer att ha lite träningsverk. För Mahjong vet jag inte riktigt, kanske lite småskutt i paddocken, eller lite "chill-dressyr" utan så mycket krav på oss båda? ;)

Tycker ni att det blir för mycket text? Jag har nämligen fått önskemål av många hur jag rider mina hästar/hur de har gått "punkt till pricka" så att säga, så jag försöker att skriva så pass mycket som jag kommer på och känner av ridpasset..To-do!

Då var man hemma efter veckans sista skoldag, skönt!
Iofs har jag världens goaste klass och vi har roligt jämnt, så det gör mig inte så mycket att befinna mig i skolan om jag ska vara ärlig ;) Men just det här med långtråkiga lektioner, vikarier och läxor skulle man kunna diskutera desto mer.. haha!

Nu är det en hel del som är kvar innan det är dags för fredagsmys!

x Fixa stallet, mocka, lägga upp foder, packa hö, sopa.
x Rida Winnetoo, ut en sväng.
x Rida ut Max, konditionsträna och klättra.
x Hålla i en träning, markarbete för ungponny.
x Putsa all använd utrustning.

Som ni förstår, så hörs vi senare!
love love love

Godnatt ♥

Imorgon är det en hetsisk dag med galet mycket på schemat..
Jag försöker hinna med bloggen så gott det går, det vet ni!

Ska bland annat rida tre hästar och hålla i en träning, jag berättar mer imorgon - nu blir det sängen!

Underbar bild..


Bäbis bra idag! :')

Sitter här, lättad och otroligt glad. För er som hängt med så blev Martijn konstig i korset och rörde sig jättekort, kickade så fort jag satt upp och stod och spände sig konstant. Jag mjukade honom genom longering, tömkörning och slängde på extremt mycket och varma täcken för att värma. Men när de står i skolan är det kallare i stallet än ute (tro mig, stallet är så enormt högt i tak, kallstall och inte fullt med hästar - då blir det kallare än ute istället). Och hagarna är ju ganska små och öppna, samt de rör sig inte mycket då de bara går ute halvdag, så allt detta har ju gjort att det inte riktigt kunnat gå över. Sedan blev jag ju sjuk, fick lämna hästarna och åka hem. Vi har inte kunnat åka till veterinär eller ta hem de tidigare eftersom att stallet varit stängt pga smitta, så vi hade en eqiterapeft som klämde och knäckte lite på honom i alla fall. Förra veckan öppnade stallet, och vi hämtade hem mina hästar så fort vi bara kunde, för att få bäbis i en stor hage. "Vår" veterinär som vi haft i skolan hela terminen diskuterade jag lite med för ca 2 veckor sedan, och hon tyckte att första prioritering var större hage och mer rörelse, så det kändes bra att jag äntligen kunde få hem honom! (Så alltså, anledningen till att han fått detta är enligt olika veterinärer troligen: Att han stått ute på våra hemska hagar med ren is på, och bara spänt sig. (ej haft brodd bak). Eller sträckt sig osv på isen. I samband med detta kanske frusit efter klippningen då det varit otroligt kallt?

Martijn är en sån häst som behöver få ut sin energi och röra mycket på sig också, tillskillnad från Mahjong som sparar sig och blir mycket finare i ridningen av att vara på skolan än hemma tex.

Nu testar jag honom, då han är hemma går han och Mahjong i en stor hage där de har fritt att röra sig och köra race fram och tillbaka om så är, och de går ute ca 10 timmar mer än i Kungsbacka. Redan efter första dagen här hemma syntes det att han rörde sig bättre genom kroppen när vi ledde runt honom lite. Idag testade jag honom som sagt för första gången genom att se om det skulle gå att rida - wallah! Redan när jag borstade honom var han inte så "höjd" i korset som han varit innan, och han stod och var varm och avslappnad/belåten.

Jag hoppade upp och skrittade fram utåt ängarna. Inga reaktioner någonstans, inget höjt kors eller kickar, ingenting. Jag tänkte okej, antingen är det så sjukt härligt att det har gått över faktiskt, eller så kommer det när jag sätter lite press. Gick in i paddocken i mörkret, det går att rida på vissa delar där det inte är is och hårt, och wallah - han var fin och travade på friskt! Galoppen var bra och genom ryggen den också. Så jag tror (och hoppas) stenhårt på att det har gått över nu, på riktigt! På måndag kommer min veterinär&kiropraktor Åsa och ska gå över båda hästarna, vilket hon inte kunnat göra eftersom stallet varit stängt. Skönt för Mahjong att få lite kiropraktik igen, han blev jättefin efter förra gången som Åsa var här också, så det känns som om det är något för honom det här :D


Oj oj, nu fick ni kanske ett alldeles för långt inlägg att läsa.. men jag känner att jag vill dela med mig så mycket som jag kan till er goa läsare, ni ställer så ofta upp och puttar på om det är jobbigt! Kram på er!


Idolbilder Tjongalong!

Jodå, jag har också fått in en massa idolbilder precis som Linn (och tillsammans med Linn) vilket vi båda är jätte tacksamma över, det är alltid lika kul att få ett mail där det står "Sofia" elr liknande, och ibland så ligger det en idolbild där! :D Här kommer ett gäng som jag har fått på Mahjong som jag tror är ovisade:

josefinebergling.blogg.se


rilfarna.blogg.se


Linn Jönsson


ejls.blogg.se


Isabell Hagstadius


vinterponnyer.blogg.se/


Jkpics.blogg.se


Tack så mycket tjejer!


Har ni några förslag?

"hej, jag har jätte problem med mitt högra knä, Det gör ont och jag har fått det urled några gånger och även opererat det. Nu är det så att jag letar efter stigbyglar som är lindrar det hela. För några dagar sen fick jag rida utan stigbyglar eftersom det gjorde för ont. Jag börjar bli mycket less på denna smärta, eftersom jag inte vill att det ska hindra mig från att rida. Snälla, behöver er hjälp :("

Såg precis den här kommentaren i kommentarsfältet och jag känner medlidande för dig som skrev till tusen! Jag har själv haft stora problem med ett av mina knän och även rygg som ställt till det i ridningen för mig, så jag vet hur det är.

Dock har jag inte den minsta aning om det finns någon stigbygel som kan underlätta eller om man på något annat sätt kan göra det hela lite bättre åtminstonde - jag langar över frågan till er!

Har någon liknande problem utav er, känner ni någon som haft/har problem med det här? Har ni några tänkbara lösningar, tips eller idéer? Skicka iväg en kommentar med ALLT ni kan komma på.

Jag hoppas verkligen att du som skickade kommentaren kan få något vettigt svar utav alla andra underabra läsare här, som förmodligen har bättre koll än mig..


Mer idolbilder!

Två riktigt fina idolbilder rullade precis in, tack tjejer! :D


Http://jjjennys.blogg.se


Tack till Hanna för den här fina välgjorda bilden!
Veckans häst!

Grattis till Lisa Fager (ungaryttare.blogg.se) som får sin Paloma till "Veckans häst"!


En supersöt ponny (?) som faktiskt klär i täckesrakning!


Vårstädning på G

Det är helt otroligt hur mycket hästsaker man har liggandes överallt! Lyfter jag bara på huvudet nu så har jag en hög med med ca 6-7 rentvättade schabrak liggandes på mitt skåp. I mitt rum liksom!? Haha, ganska sjukt.

Fick lite städlust förut, och drog ut en massa saker som jag hittade undanstoppat, det var där saker låg som jag letat efter tidigare minsann! Typ 140 täcken som jag liksom bara glömt av (okej, inte riktigt 140 men en himla massa) träns, grimskaft, schampon, allt! Så nu har jag i full gång med putstning, tvättning och så vidare.

Har en hel del saker som jag även tänkte sälja  eftersom att jag inte är i behov av allting! Kanske kan slänga ut sakerna här på bloggen? Här har jag ju häst-intresserade människor i alla fall ;)

Just nu har jag 15 grimmor som väntar på tvättning, det ni! Och det är bara de jag hittat här..


Jag är med i en tävling

Ni vet ju att jag var i valet o kvalet att köpa Pioneer-stövlarna men aldrig gjorde det? Har ju fortfarande inte fått tag på några stövlar.. så har man riktigt tur så kanske man kan vinna här? :)

Äntligen drar vi igång!

Den första nationella tävlingen i år blir i Grums! Härliga goa Värmland. Det var här som vi förra året startade min 2:a nationella tävling någonsin, samt debuterade FEI Lagtävlansprogram med 7p från placering!!!

Vann även P1:an där förra året! Det var en grym start på året måste jag säga. Hela våren gick hur grymt som helst, sen kom vi i ett jävla stup från sommaren till hösten nästan. Suck! Men nej, nu ska vi fokusera framåt igen!

Det känns lite i hjärtat bara att nästan alla mina goa tävlingskamrater har gått över till storhäst/ponnytiden är slut för dem.. Det är så tråkigt, när man väl lärde känna så enormt många människor förra året! Och snart är min tid över den också..

Det blir över hela påsk, torsdag-lördag. Härligt! :D

Eftersom att det är först till kvarn nu så anmäler jag mig fort som attan, troligen kommer jag att byta någon klass senare, fick höra att det kommer en P1:a under Torsdagen så blir troligen den också. Inte alltför mycket på en gång liksom ;)

Nu blir det till att hårdträna, hur nu det skall gå till när jag kommer ha stora problem med ridbana och skolan eftersom jag inte kan ha med hästarna till skolan då stallet är stängt!? Behöver verkligen hjälp av tränare också, har inte tränat alls mycket för tränare det senaste året och detta. Får jobba på att allt detta löser sig helt enkelt!

Ses vi i Värmland?

Vårbilder!

Har total bloggtorka och ingenting roligt att skriva om eller berätta om, hade en fotosession i förmiddags så tänkte bjussa på lite bilder därifrån bara för att vädret är helt underbart nu ♥

Ikväll kommer det förhoppningsvis film på mig och Winnetoo från våran dressyrträning, så det får ni vänta på :)


Fattar ni hur härligt?!
Skinnjackan och conversen på, och lite grönt gräs på marken!Min älskade glugg som gör att jag ser ut som sisådär 12-13 år ♥

Nu ska jag ta tag i lite arbeten, faktiskt det roligaste vad det gäller skolan. Jag diggar att skriva arbeten, det är så grymt mycket roligare och mer givande än alla dessa meningslösa prov. Så vi hörs om en stund, nu ska jag återvända till indianernas värld.. Hihi!


Bildarbeten

Godmorgon/middag eller vad man säger när klockan är runt halv ett! Har här på morgondagen suttit och letat igenom bilder på en CD då jag har en kund som hade beställning. Gud vad kul det är att titta igenom olika ekipage från hoppning som man fotat, massa läckra ponnyer och utrustning!

Här är en av mina kunder och hennes supersöta ponny.

Dagen ser ut som att jag fortfarande är hemma, och det lär jag vara imorgon också. Onödigt att åka ända ner till Kungsbacka för att bara ha religion.. har ju ändå inga hästar där att vara med på eftermiddagens hoppningen med. Så det får bli hemmachill helt enkelt. Vet ni vad som händer snart då? Joo, det är ju så att min 18-årsdag som är om exakt 8 dagar! Kan ni fatta? Jag blir myndig om 8 dagar! Waaaaah!


En utav mina favoritfilmer på Winnie!En kompis till mig hade mig och Winnie som modeller till hennes fotoprojekt i skolan, här ser ni en del utav resultatet!


Hoppträning!

Bästa hoppträningen på riktigt länge, ALLT stämde från början till slut ärligt talat!
Han hoppar som en gummiboll och det spelar ingen roll hur stort eller brett det är, han bara stuttsar över allt som kommer i hans väg. Emmas kommentar var "Nu får du inte rida L:B mer, upp på MSV igen med dig!" - och det lyssnar vi på, för redan efter Troya är Tanum nästa tävling där han, om ridhuset är bra, kommer gå L:A och MSV:B :D

I helgen ska jag btw åka med min lilla syster och hennes ponny Mitzy Light till Borås på en lokal hopptävling, någon utav er som ska dit?

Film från våran MSV:B debut:
Nationell tävling i Trollhättan i vintras. Jag red kaos hela rundan, ni får kolla på den fina ponnyn istället!
En tanke

Undra varför man väljer att tävla mot klockan eller i en orättvis bedömning?


Vilken outfit tycker ni är finast på Winnetoo?

1.

Pessoa.

2.

John Whitaker

3.

Anna Scarpati.

4.

Anna Scarpati.

5.

John Whitaker.

6.

Scapa Sport.

7.

Random märke?

8.

Scapa sport.


Bättre än bäst!

Har precis varit ute och övningskört, det ni!
Sexton år i år och jag får lov att övningsköra, grymt ju! Trodde jag skulle dö, eller pappa trodde i alla fall att han skulle dö.. Men det gick faktiskt riktigt bra, förutom att jag blandade ihop gasen och bromsen ett par gånger så det blev full gas i någon kurva och tvärnit mitt på en raksträcka osv - men annars så!Gött avis jag är på Sofia som får ta körtkort snaaart ju, tänk att fylla arton år.. Åh, underbart!
Tänk sedan när man har storhäst, jobb och körkort och bara kan dra iväg och tävla vart som helst och när som helst? ;) Iofs åker mamma med mig dit jag vill nu med, men ändå. Man måste känna sig så sjukt oberoende, härlig känsla!

Jag längtar efter att få börja jobba och sköta mitt eget liv, åtminstonde längtar jag till gymnasiet. En krävande men givande linje på en bra skola, få utvecklas och verkligen kämpa för sin egen framtid, gud vad häftigt! Jag kan till och med erkänna LITE att jag är sugen på storhäst världen nu. Jag känner mig för stor på ponny och klar, jag har gjort mitt. Satt och kollade massa fina storhästar igår, åh. Men Winnie är min andra halva och Winnie har såååå mycket att ge, så jag vill allt tävla lite nationellt till på ponny innan nästa, lyckligt lottade, lilla ryttare tar över honom för att få rida dom allra största klasserna och tävlingarna. Winnetoo är en sån där ponny som kommer gå SM fortsatt vid 20 års åldern, hade inte förvånat mig det minsta.. Men du som är ute efter en D-ponny som du kan rida bland eliten på, håll ögonen öppna, för snart kommer han :(

Dressyrryttarens missöden

Att vara en dressyrryttare på hög nivå sätter sina spår, i alla fall när man är lite för nyfiken och vill testa saker som folk säger inte går. Te x när en klasskompis NH-ponny bockar av alla som sitter upp om man galopperar. Jag är inte sen på att vilja testa, vilket jag givetvis fick för..

Snyggaste bildserien ever på Mulle-hästen Conny & Gennegirl!

Detta var några av de allra första gångerna som Conny skulle låta sig stegra, buga och så vidare med andra ryttare på ryggen än Norah, vilket jag tycker är jätteimponerande att han klarade av så pass bra! Norah är grym.

Jag har fått sitta flera gånger på honom efter detta och både bugat själv och stegrat själv, hur tufft som helst! Norah har lagt ner hur mycket jobb som helst på trickträning av olika slag på den här hästen, och det är verkligen enormt härligt att se vilket samspel de kan ha, både från marken och ryggen. Gott att ha en sån här knasig brud i klassen, och inte bara töntiga skogsmullar eller hoppryttare.. ;)

Btw, ser ni hur liten jag var? Detta var i början av ettan, dvs. då man inte bott hemifrån speciellt länge.. jag skulle verkligen göra vad som helst för att få vara mindre igen, jag kanske inte var smal men jag var i alla fall smalARE.

Såhär säger vi kring det, unstoppable!

You can talk all you want
but my skin i really thick
I'm the leader of a crowd
and my game is really slick.
We are unstoppable, unstoppable!

Det är så VI säger det!
Ojdå!

Jag har nästan sovit hela dagen.. äh, man får väl passa på när man ändå är hemma! Fast det börjar bli riktigt tråkigt nu.. det var okej den första veckan, men nu börjar jag faktiskt sakna skolan och folket! Dock är det tydligen kaos just nu i skolan pg a olika skäl, så jag skall nog vara lite glad att jag inte är där. Och att mina hästar inte är där! Undrar hur mycket jag har missat i skolan på tal om skola? Kan inte vara mycket i alla fall.. jag har inte lärt mig någonting under hela tvåan.

Vissa är mer saknade än andra


Nu är det verkligen vår!

Helt sjukt fint väder, tog precis en promenad hem från skolan i converse och skinnjacka!
Dessutom har nationella proven i fysik gått alldeles utmärkt för mig idag, får hoppas på att mitt MVG får vara kvar!

Idag är det hoppträning för Emma Emanuelsson inne i stenungsund som gäller för mig och Winnetoo. Ska bli roligt såklart, Winnie är den absolut roligaste hästen att åka och träna med enligt mig just för att han är så extremt arbetsvillig. Imorgon har jag en inplanerad dressyrträning för Maria Hagström på både Winnetoo och Max förhoppningsvis, inte helt säkert med Max utan det beror på om min syster vill ta den tiden för Maria eller inte. Men dressyr på Winnie blir det i vilket fall som :)
Linn's bildminnen # 4

Den här gången kommer det lite bilder från en tävling i somras. Vi åkte över till en klubb som ligger nära oss när dom hade regional ponnyhoppning och jag gick in och startade en L:A på Winnie. Superfin var han och dessutom har jag en hel del superfina bilder därifrån!
Jag har använt mycket bruna tävlingsset på Winnie, men många tycker att han definitivt INTE passar i brunt - medans jag tycker att han är supersnygg i det. Vad tycker ni?


R.I.P mina älsklingar..

Visste ni att jag har haft ett par tyglar som jag älskat mer än all min utrustning tillsammans?
Tyglarna som jag köpte begagnade för 75:- är dom skönaste tyglarna som någonsin existerat - och jag har till och med låtit mig släpas 50 meter i full sken för att dom inte skulle gå sönder en gång i tiden. Men tror ni inte dom gick rätt av idag.. :( Fytusan!

Ska berätta den lilla, rätt roliga storyn, när jag räddade mina älskade tyglar.. ;)

Det var bland dom första tävlingarna utanför klubben på Winnie, han var bäbis och orutinerad. Vi var på Ale-Jennylund och hoppade en L:B. I Kombinationen var B-hindret's underbom en vit grind som blåste lite fram och tillbaka i skållorna i vinden vilket fick en skugga att röra sig inne i kombinationen - Winnie blev LIVRÄDD och flög formligen ur kombinationen när han precis landat efter A-hindret. Det var jag inte beredd på kan jag lova och flög av!

Winnie stack iväg i full fart, och jag höll kvar och åkte efter, dels för att jag inte ville släppa honom med hängande tyglar som han kunde trassla in sig i och dels för att tyglarna INTE fick gå sönder! När jag kom ut från banan kom mängder med människor från klubben och andra som jag känner fram för att höra hur det gått och tyckte att det had sett obehagligt ut - men jag svarade bara "äsch, mina tyglar klarade ju sig!" och det nöjde jag mig med ;) Haha, störd chey!


Här ser ni början på min lilla åktur.. haha!


..och här ser ni när jag, tävlingen efter, stolt visar Nattis att mina tyglar lever!

Men nu är dom alltså borta förevigt, tungt!Tävlingsminnen # 1

Både jag och Sofia har ju innan laddat upp inlägg vid namn "bildminnen" som varit mycket uppskattade - nu testar jag en ny sak som ni gärna får komma med åsikter kring - tävlingsminnen. Ett lättsamt inlägg där jag kommer ladda upp bilder och filmer, samt skriva resultat för en tävling som varit och dessutom utvärdera klubben lite. Vad jag tyckte var positivt/negativt under tävlingen och vad jag tycker om att tävla på just den tävlingsplatsen!
Vad tror ni, kan det här vara roliga inlägg för er att läsa?
Vi får hoppas på att Sofia hänger på och kör på likadana inlägg fast med dressyrtävlingar då förståss - om ni nu röstar för att ni vill se fler sånna här inlägg.


Vänersborgs Ridklubb
Hoppade en reg. L:B där på Winnetoo i slutet av 2009. Han hade börjat gå omhoppningar och jag hade fått order av min tränare att rida skarpa svängar men inte ta upp tempot, han skulle lära sig att taxera från knepiga lägen och tänka ut på egen hand hur han skulle lösa ut situationerna (då han var så skarp i skallen som ung behövde han det för det mentala, men få unghästar är så skarpa och säkra i sig själva, så testa inte att göra på det här sättet utan tränarens medtycke) men för att underlätta för honom skulle han ha samma grundtempo alltså.

Omhoppningen blev ryckig och helt utan flyt, men Winnie var lika nöjd ändå och tyckte det var superkul ;) Nu för tiden har han förstått vad det går ut på och svänger på en femöring, men det är inte så lätt i början för dom. Dessutom brukar man vanligtvis inte gå tillväga på det här sättet med yngre hästar, men för Winnetoo var det en bra lösning som passade honom.


Han var verkligen bra mycket mer valpig här, nu är han en vuxen ponny med betydligt mer rutin i bagaget. Vänersborgs tävlingsanläggning -
Trevlig anläggning med väldigt hjälpsamma och trevliga funktionärer kommer jag ihåg, dock kändes det som om dom tog sig vatten över huvudet genom att anordna såpass stora klasser den där dagen, dom hade inte riktigt dom förutsättningarna som dom hade behövt så att säga. Jag var glad att jag inte var anmäld till MSV:B där kan jag lova, det var ändå ganska trångt och en FRUKTANSVÄRD framhoppning..

Snabb hiss & diss -

Hiss:
x Underlaget i manegen, superbra!
x Skötseln utav underlaget i manegen, kördes mellan alla klasser.
x Rosetterna, stora och snygga!
x Funktionärerna och inställningen hos all personal på tävlingsplatsen.

Diss:
x Framhoppningen, liten och med ett fruktansvärt underlag (för dagen).
x Framridningsplatsen, som var inhängnad mitt i parkeringen med tråd - inget vidare för oss på dom lite spända hästarna direkt.
x Allt var inte så genomtänkt som man önskat.

Vad säger ni, fler sånna här inlägg eller inte?


Vååår!

Idag är det över 10 plusgrader, det är sol och det känns som vår!

Jag var hos doktorn tidigare idag med pappa, men de trodde att jag "skulle bli bra" så småningom, eftersom att jag nu de senaste två dygnen har känt mig bättre och inte har så halsont längre. Godis! Får väl dessvärre snart ta mig ner till Kungsbacka för att gå i skolan som en normal unge.. Över en månad sen sist! Först 1 veckas lov, sedan "ytterligare 2 veckors lov" eftersom att jag inte hade praktik då alla andra i min klass hade det, och sen nu då varit sjuk 10 dagar.. Galet vad tiden går fort ändå!

Efter doktorn så fick jag i alla fall skjuts till stallet, och red ut en jättehärlig tur i skogen på Mahjongen.
Jag tror att vi njöt lika mycket båda två ;)

Blev lite fula plojbilder för att ni ska få se hur uuunderbart mysigt väder det var i alla fall! Stod ute och borstade för första gången i år också, känns som ett bra vårtecken! Att sen Mahjong fäller ca 150 kg eftersom att jag inte rakat honom än är en annan femma.. fyh*lvete.

Bebbe somnar i solen!

Sött med lite blått va? ;)


Börjar bli sjuk igen..

Helt galet är det här, jag blir verkligen aldrig frisk. Nu känns det som om det är en ny förkylning på gång igen, suck!

Winnetoo fick sig en tur i skogen idag igen, rider ut så mycket som jag bara kan nu när vädret tillåter. Jag, som ni redan vet, tycker att det är extremt viktigt för hästarna att komma utanför ridhusväggarna. Därför rider jag ut extra mycket nu mellan alla tävlingar, dom kommer tätt nu och hästarna behöver slappis pass ute i skogen då och då.Nu ska jag ta tag i lite saker, sedan blir det nog lite mer update. Har ni förslag så får ni gärna komma med det, har lite bloggtorka för tillfället!


Sånt här påminner mig om glädjen i bloggvärlden!


Fick en inskickad, på riktigt målad bild utav rilfarna.blogg.se
Hur gulligt var inte det här liksom? :')

Sedan i nästa mejl fanns det en länk till en grymt fin och proffsigt gjord film till mig, åh!

Gjord utav Julia Zakrisson, tack!


Världens finaste b-ponny

De flesta av våra läsare känner säkert igen min fd. b-ponny Stenbroåsens Candy. Hon har funnits lite varstanns över nätet, och var en ponny som mycket väl syntes på tävlingsbanorna. Vi tog oss tillsammans från 0 till topp. Om ni inte har läst våran underbara historia kan ni läsa den här.

Satt under gårdagen och tittade igenom massa härliga filmer på oss tillsammans. Här är en film från en hopptävling på Uddevalla RF. Vår första start på gräs, samt regionala tror jag? Den här ponnyn stannade i princip aldrig - men så fort det var polkahinder så var det lite extra farligt.. Fina fina ponny! Tänk att man var hoppryttare då..

Vi var så sammansvetsade så det är inte sant, hon förstår minsta vink. Tänk att få ha upplevt den känslan som jag fick uppleva när jag var så pass liten! Så här kommer den busiga filmen!


Då det var vår första reg & på gräs så tog vi ut vägarna ordentligt just på den här tävlingen, som mamma tyckte att vi skulle. Vi var ju "små/gröna" och skyndade långsamt fram, vilket var helt rätt koncept för att få den här ponnyn topptrimmad! Men hon är snabb, och det tjänade vi mycket på varje tävling!

Visst är det kul att se lite filmer på min sötnos? :D

Troya Horse Arena

Nästa helg blir det tävling på Troya Horse Arena med bägge ponnyerna!
En lååång dag blir det då jag ska tävla alla klasser som finns under dagen, nackdelen med att ha ponnyer på olika nivåer.. haha!

Mitzy Light -
L:C & L:BWinnetoo -
L:B (lagklass) & L:ASka bli roligt att ta med båda killarna till fina Troya :DBildminnen #5

older pictures.. but just as much love as now.
zemra ime rreh më shumë për ju.

Visste ni att denna bilden har varit med i en reklamfilm för en ridsportsbutik? :D


Film
Underbar kvällstur..

Shit, det var längesen jag kände den här känslan när jag red. Den där goa känslan att bara vara ute och njuta av friheten, luften och världens sötaste ponny som trampar på under sig. Att inte kräva något, utan bara chillrida..

Jag red iväg runt 18.20 kanske, och det var fortfarande ljust!? Luften kändes varm (eller så var det jag som hade hög feber? Nää tror inte det) och det var så härligt! Det kändes som om det var sommarlov, då jag brukar ta sena kväll/nattturer vid 23-24 tiderna, och då kan man vara ute hur länge som helst. Ja, jag vet inte vad det var för speciellet, troligen att det är vår, jag har inte ridit på ett tag och speciellt inte så mycket ute på mjuka grusvägar och att det var ljust fast klockan var så pass mycket.. Åh, underbart säger jag bara!

Killen med öronen i högsta hugg bokstavligt!Film eller inte..?

Vill ni ha filmer från helgens två rundor eller inte?
Är inte jättesugen på att sätta mig och klippa ihop filmer om ni ändå tycker att bilder är roligast nämligen?

Film eller inte? - Ni bestämmer!
Mer bilder!

Alla bilderna är tagna av Mikaela Larsson, tusen tack gumman!


Ny favoritbild på Winnetoo!


Ur min kamera, med mamma som fotograf!Winnie och Toxan posar ;)
Taggad ponny på prisutdelningen.. haha!HAHA, seriöst.. Dör vad knäpp bild, mongosarna ett och två!Mamma hade knäppt upp en hel del på sadelgjorden när hon ledde Winnie innan prisutdelningen, vilket jag kom på precis innan ärovarvet ;)
Just det!

Idag fick jag med mig min fina bild hem också, som jag fick utav mamma i födelsedagspresent utskriven. Nu ska den ramas in och sättas upp bland alla dom andra A4:a bilderna på Winnie på min vägg. Underbart!Kul att inte bara ha bilder som är från tävlingar och över hindren, sånna här bilder säger mer och är faktiskt finare också - tycker jag!


Nu mina vänner..

..är jag på plats framför datorn efter en hetsisk dag med bland annat en trevlig tur in till stan ihop med min goa kompis Ellinor. På bussen hem träffade jag även underbara Elvira Henningsson, sjukt härlig tjej, som tänker väldigt likt mig så det blev massa tjöt om allt möjligt ;)

Nu ska jag fixa med bilder och filmer från gårdagen, så räkna med det här om en stund!Nu kan jag inte hålla mig längre

Nu har jag inte ridit på hur länge som helst tack vare den här influensan som aldrig släpper! Men nu är jag så sugen på en liten tur ut i skogen så jag går mot sjukan lite nu. Så fort pappa kommer hem och kan köra mig så ska jag be han slänga bort mig till hästarna, och ta en härlig tur med Mahjong i skogen, det kommer han att gilla, killen!

Det som är så tråkigt nu för tiden är att man aldrig har någon att riktigt ha kul med och rejsa med ute.. När jag stod uppstallet i Ljungskile var det så annorlunda. När min frd. bästis Cecilia också red, förr i tiden, så stod vi båda på LjRK, och även en hel del andra kompisar, så man hade alltid någon att rida med. För att inte tala om "lilla" Emmie! Hur många galna skogsturer har inte vi haft? Och hästarna mår så himla bra av det, att ta helt oseriösa och galna pass i skog och mark ger så himla mycket mer än vad man tror! Saknar verkligen det där..

Och det känns så tråkigt för mina hästar, att jag inte kan erbjuda de kompisar att vara ute och rejsa mot.. Mahjong är helt galen när man tävlar, för att inte tala om den lilla.. Har svårt att hålla båda två faktiskt, haha ;) Men förjävla roligt tycker både de och jag att de är, så det är det värt! Dock går gränsen när man råkar störta rakt ut i livsfarlig skog innan man får stopp..

Nu får det bli en härlig tur för oss själva, jag & tjongalong. Men det kan allt vara mysigt och härligt det också!


Rosettfärger

Vet du vilka färger på rosetter som betyder vilka placeringar? Det är inte alltid lätt att ha koll på, i alla fall inte om man inte har tävlat i några år eller aldrig lagt det på tanken!

Här är ordningen:

Blågul - 1:a
Blå - 2:a
Gul - 3:a
Röd - 4:a
Grön - 5:a
Vit - 6:a och resten av placerade

Clear roundrosetter kan variera sig i olika färger, allt från lilavit, gröngul och så vidare.


Snabba frågor snabba svar

"Hur kan ens häst/ponny bli veckans häst"?
- Det finns en kategori som heter "Veckans häst". Det går ut på att ni läsare skickar in en bild på eran häst/ponny, och Sofia väljer ut en eller flera hästar/ponnyer under veckan som hon tycker passar in, och som får titeln "Veckans häst". Det som skall ingå i ditt mail är din bloggadress om du har en blogg, samt en kort beskrivning på din häst. Vår mail är teamsl@live.se

"Får jag göra en idolbild till er? Får jag använda era bilder?"
- Givetvis, det är superroligt att få idolbilder från er kreativa läsare! Även dessa skickar ni in till teamsl@live.se

"Hur kommer ni med på blogg.se's mest besökta?"

- Vi växer och växer mina vänner..

"Tar ni åt er av allt skit som skvallerbloggarna/andra storbloggare skriver?"

- Nej, vi njuter av att de tar ut sin energi på oss. De måste verkligen älska oss om de tänker så ofta på oss? :D

"Är ni alltid helt seriösa i bloggen? Vissa gånger när ni skriver verkar ni provocera?"

- Givetvis är vi inte alltid seriösa. Vi slinker ofta in med små rackare för att få folk att reagera lite extra. Detta är nog en grej som ni måste förstå ofta är ironi..


Veckans häst!

Grattis Michelle Petursson "ponydressage.blogg.se" som får sin ponny Bobby Star som veckans häst!

"Bobby" kom till Michelle för runt 5 månader sedan, efter att hennes förra ponny tyvärr fick tas bort. Han är född 2004 och skolas nu till dressyrponny tillsammans med sin matte.

Snygg häst med snygg utrustning! Ett tips är att höja nosgrimman bara ;)


Superroligt!

Det här är superroligt - välkomna alla nya läsare!
Inte helt illa att ha kommit in på den här listan nu, och efter f.d "Krillebooi" och allt :D

På 4,5 månader mina vänner..!Krångel!

Hade tänkt att både hinna ladda upp filmer och bilder från dagen nu ikväll, men tror ni inte att internet flippar ur då? Suck! Så nu bloggar jag ett godnatt inlägg från telefonen istället, tyvärr kommer det inte mer från mig ikväll på grund av mitt dumma internet! :@

Här har ni ett smakprov från idag i alla fall;

Fotograf: Bästa Mikaela Larsson!


Resultat, Trollhättan 13 Mars!

Idag var Winnie helt sig själv, nu har alla spänningar släppt hos honom. Det tog två tävlingar för att han skulle bli helt som vanligt, men det är inte lätt när man är ung och inte tävlat på ett tag efter vintervila och allt det där - då glömmer man bort att det inte är så läskigt allting :') Sötisen!

L:B -
Fin och stadig i grunden, helt avslappnad och rullade igenom enkelt liksom. Det är egentligen lite lågt att hoppa L:B på honom, eller alltså, han blir lite springig och okoncentrerad just för att han vet att han kan stuttsa över hindren hur han än kommer. Men jag är noggrann med att börja lugnt och hellre att han är uttråkad på höjden än osäker på en lite för stor höjd, men snart går vi upp och rider MSV igen :)

I omhoppningen lät jag honom galoppera på i ett friskare tempo just för att han var så lugn och harmonisk. Svängde lite på något ställe och lät honom tänka själv helt enkelt, han fick taxera på egen hand och ha roligt! Vi nollade även omhoppningen och slutade på en 6:e plats av 43 startande! :D

0/0 6:e placerad.

L:A -
Här var han lika fin, eller rättare sagt - han var WINNETOO!
Rann igenom hela grunden fint och lugnt, kunde sätta ihop honom nära på hindren och lägga honom stort, han klippte allt lätt som en plätt som vanligt. Gummibollen ♥

I omhoppningen testade jag att rida på ännu lite till och han tog det SUPER förutom på en ganska stor oxer där jag lät honom galoppera på lite väl stort och sedan "attackerade jag med överlivet" som är så lätt att göra när man sitter på en ponny som hoppar med så mycket ryggen vilket medförde ett pet på frambommen, men whatever - han var klockren annars!

Dessutom var det hur många som helst som hade fel redan i grunden så vi blev placerade trots nedslaget. Så det blev en 5:e plats här, duktig ponny!

0/4 - 5:e placerad.

Massa bilder och även film kommer komma!
...


Tjenixen

Det blev tvärändring på planerna igen och min mamma var så snäll att hon körde mig till Trollhättan så att vi såg LA:n. Kände mig nämligen bättre under förmiddagen. Det var lagom för mig att se en hel klass med alla kategorierna, då kanske jag inte blir dödssjuk till imorgon heller. En hel del bra ridning men också en jäkla massa hafs. Ibland blir man riktigt mörkrädd när det är lite högre hinder och ryttare med ungefär 0 koll, samt hästar i 170 km/h. Då är man glad att man blev dressyryttare ;)


Grattar förövrigt alla som placerade sig i LA:n, bara igenkända personer för mig haha! Charmigaste pollen måste vara Elviras lilla Toxa. Syns att hon var yngst och bäbbe!

Vill också ge en stor kram till Klara Skatt, jag finns om du behöver prata, det vet du!

Nu blir det filmtajm!

Tävling - ni får bestämma!

Eftersom att våra små bildtävlingar uppskattades så pass mycket så tänkte vi köra ytterligare en, men den här gången får NI bestämma vad det skall vara för bilder! Låt fantasin flöda, så väljer jag ut ett av era förslag! Hoppas på minst 200 åsikter och förslag, och som belöning får en av er en länk i mitt nästa inlägg :D

Och som vanligt slänger ni in eran röst som en kommentar!

Linn's bildminnen # 3

Alla bilder är fotade tillsammans med hästarna i hagen i somras av Nathalie Siggelin, min underbara bästis!
Härliga sommarbilder som verkligen får en att längta till sommaren eller åtminstonde våren..Inget Trollhättan för min del

Eftersom att jag vaknade upp med regält halsont och inte var så pass pigg att det nog var lämpligt för att åka iväg och titta på tävlingen så fick det bli en stanna hemma dag. Tråkigt!

Sitter i alla fall och tittar igenom en del bilder.. är så sugen på fotosession! Min idéerna är slut! Jag vill ha vitsippor och fint vårväder, inte det här tråkiga trista vädret. Har ni några roliga förslag på vad man skulle kunna köra på, väder, bakgrunder, ridbilder, porträtt, kläder, utrustning och så vidare? Bara att komma in med lite förslag så kanske jag kan utföra detta :D

Finaste killen passar då i allt i alla fall! ;)


Vi älskar när det ramlar in idolbilder!

Det är hur kul som helst att öppna mailen när det bara ramlar in urläckra idolbilder till oss! Både på var och en och på oss tillsammans. Vi tackar och bugar för alla som lagt tid till att göra sitt bästa för snygga bilder!

Gjord av Erika Engborg, hoppning.blogg.seGjord av Annika, www.fotografkarinlindberg.blogspot.comGjord av Miriam, clickat.blogg.se


Gjord av Ina Bergström, kabayos.blogspot.com


Gjord av reikaochjag.blogg.se (dock blev det fel på Linns namn hihi)


Gjord av sofiajoanna.blogg.seTappat bort vem som gjort denna :(


emmaochpegasus.blogg.se


..och nu blir det Trollhättan!

Uppe med tuppen, sitter här och bloggar i vita ridbyxor, skjorta med hög krage och allt det där bekväma på sig - det ni! ;)

Nu ska jag sticka ut och knoppa min snygging & olja hovar osv. Snyggt och fint ska allting vara!Påvägen hämtar vi upp världens bästa Sofia som får hänga med och peppa idag, kan behövas. Jobbigt när människor ska trigga igång läsare till att verkligen jämföra och tävla om vem som är "bäst" - suck. Jag sitter på en ung ponny och ska inte rida galet, jag bäddar för hans framtid och inte för rosetter i handen idag, that's it.

Vi hörs när jag kommer hem, håll tummarna!
Glad chey!

Sitter här med ett smile upp till öronen, u n d r a   v a r f ö r ? ;)
Efter lite kvällssnack så är det nu klart att jag som ligger nerbäddad i influensa eller liknande skall iväg på hopptävling imorgon bitti, woho! Hoppas inte att några av mina lärare läser detta..

Skämt åtsido, jag ska med och coatcha Linn imorgon - mentalt stöd även kallat samt kompanjon såklart under hopptävlingarna i Trollhättan! Åker med och kikar så länge jag orkar, det är bra med lite luft ändå, legat inne en vecka ju! Ska bli kul, massa goa hoppryttare som man känner som skall dit vad jag sett av startlistorna :D Om jag inte skulle legat sjuk och kunnat hålla igång Tjong ordentligt så hade jag varit sugen på att starta här, var ju ändå ledig den här helgen och vill ju gärna starta någon sista hopp innan ponnyåret lider mot sitt slut.. Nästan så att tjejerna börjar dra över mig till hoppsidan igen till o med, kanske skall byta gren?
Hopptävlingar var så mycket mer.. chill! Åh, saknar det allt ibland!
Uddevalla RF 2007 LB, Sofia & Stenbroåsens Candy

Nej, nu blir det en go dusch och sen försöka somna om det går, jag hostar konstant! Får bil en film att sussa till.
Godnatt på er, och vi hörs och kanske till och med ses imorgon? Och om jag nu är blek som ett spöke och ser ganska väck ut så beror det faktiskt på att jag är ganska regält sjuk, haha! Kram på er!


I will be popular

Jag är i tid för första gången i mitt liv. Hästarna är klara, jag är klar, jag är på plats, jag intar bästa platsen i TV-soffan - jag är så redo man bara kan bli! Nu ska vi se när min man vinner mello! :D

Foto: Matilda

Glöm inte rösta på Eric nu, det vore inte värt att skämma ut Sverige som vi gjorde förra året..

Klada Heztar..

Nu har jag med nöd och näppe överlevt en resa till Kba och hem igen, med ett x antal hostattacker. Möttes av elefantöron, hundögon och ett stort gnägg. Allt detta från en vit liten arab som stod ute i en liten äckelpäckelhage och tyckte att det lilla regnet som var gjorde världen hemsk att leva i.. ;)

Nu är mina hjärtan hemma i alla fall, vilket känns jätteskönt! Båda två surrade runt när jag lastade ur dem, och var superpigga. Skrittade fram de en runda innan jag släppte dem i hagen, utifall att de nu skulle sätta rejsing när de släpps ihop igen (i skolan är de så understimulerade i hagarna då de inte är så stora och ganska tråkiga, så då kan Mahjong börja valla den lille, och därför går de själva numera där). Men det var bara en liten galopp till nederdelen av hagen - sedan pladdask ner med huvudet i marken för att äta allt gräs som kommit fram efter den mesta bortsmälta snön och isen. Så himla härligt att se de så fria och harmoniska i en stor hage med varandra, två månader sen jag åkte hemifrån med dem! Förhoppningsvis "peppar peppar" håller jag mig sjuk ett tag till så att de kan stanna här hemma ett bra tag. I vilket fall så blir det troligen tävling om två veckor med Mahjong, och då är det närmare att åka härifrån, så i alla fall 2 veckor räknar jag väl med att ha dom här om inget händer :D

En härlig bild på mina killar från förra året då de busade i sin stora hage här hemma


Dagens stora vill ha!

Träns med lackad bred nosgrimma i hoppmodell (varför har det innan bara funnits lackat till dressyrträns?!) från Claridge House!Tänk Winnetoo i det här i nötbrun färg med utbytt pannband mot ett swarovski - åh :')
Kanske bäst att beställa det snarast möjligt.. Det här SKA bli mitt!

Vad tycker ni?


Min nya hästskötare?

Då var alla stallsysslor klara för idag!
Vi har passat världens sötaste tjej som heter Tyra idag med, hon har hjälpt till ute i stallet hela förmiddagen med allting. Så duktig, hon är inte äldre än fem år liksom.


Kritvita ben & svans är ett måste, hihi!


"Linn, kolla! Jag och Winnie har samma färg på våra jackor!"
Ordning och reda, det ska börjas i tid ;)
aww, så sött!

Jag höll i henne och hade koll hela tiden, dessutom fanns det ingen hjälm som passade henne då vi bara har större hjälmar i stallet - därför sitter hon på i mössa.


Bildminnen #4Klara Skatt & Matjong strax efter att jag anlänt.


Söta Elvira som stylar Mahjong?

Elvira Henningsson (Med MIN kavaj, plastrong & hjälm hahaha) - Jag - Mahjong - Ebba Deijenberg

Jossans fina Kentucky Love & Tjongalong!De Niro stövel?

Som ni vet så kikade jag på ett par nya stövlar under GHS, men när jag väl valt ett par läder med lackat skaft så funkade det inte som vi ville, vilket blev att jag blev stövellös.

Jag kikar runt lite och funderar på vad jag verkligen skulle vilja ha, men jag har sån ångest! Hästvärlden är bäst på att producera stora mängder snygg utrustning så det är sjukt!

Tankarna ligger lite inne på De Niro-stövlar, någon av dessa..

Dessa är både snygga och hyfsat stilrena, och lätt någonting som jag skulle kunna plocka på mig i dressyr.

Vad tycker ni?


Mot Kungsbacka!

Blev väckt av att telefonen ringde imorse, en klasskompis som hade stalltjänst som hörde av sig. Mina pollar saknar nog mig lite tror jag, Tjongalong verkar lite hängig.. Inte sjukligt, bara tröttnat på sällskapet av alla andra.. enligt kompisar.

Jag är fortfarande äckligt sjuk, men nu är karensen över och vi kan flytta hästarna, så jag och mamma ska sätta färd mot Kungsbacka nu och hämta mina pollar. Ska bli så skönt att få hem dom och veta att vi har stenkoll på dom här hemma, så jag slipper oroa mig dag ut och dag in över dom, mina hjärtan.

Hoppas jag överlever en så lång bilfärd bara..

Och vad händer ikväll? Jo ikväll finns det bara en sak som gäller: Bänkad framför TV:n kl. 20.00! Mellofinal såklart! Det är en grym final med många bra låtar och artister, men det är ju änna bara en som kan vinna.. och ni vet väl säkert vem som ligger mig varmt om hjärtat? Saade givetvis! Vem håller ni på ikväll?


"To do" lista!

x Rida igenom Winnetoo i 45 minuter. Lugnt med en go känsla inför imorgon!
x Rida ut Max i skogen.
x Putsa allt inför imorgon, välja ut outfit's osv.
x Packa all utrustning + foder.
x Fixa stallet, mocka, packa hö, lägga upp foder.
x PLUGGA
x Fixa mig, och iväg på lite ohästiga grejjer! ;)

Fullt upp som ni ser, som det brukar vara! Men det är skönt, ju mer jag har att göra desto bättre struktur blir det på allting :)

Tidsinställt tanke-inlägg/pepp-talk är förberett och lite andra inlägg, håll koll!


Pigg ponny i Lilla Edet - 2010's sista utomhustävling och Winnie var på "allt som ser ut som ett hinder hoppar jag över" humöret - staketet låg risigt till ett par gånger ;)


Tävling imorgon :)

Imorgon är det tävling i Trollhättan vilket betyder att hela förmiddagen kommer gå åt till att trimma Winnie, putsa, packa och allt det där som ska göras dagen innan tävling. Ikväll ska jag iväg till min bästis kille som fyller år så det blir väl party, alltså kommer updaten hela dagen idag vara lite halvkass från mitt håll.

Imorgon ska vi ha roligt, må bra & hitta rätt känsla!
Det får gå som det går, resultat på papper är inte det viktiga i slutändan.

Det blir L:B(100cm) & L:A(110cm) jag rider. Någon mer som ska dit btw?

Ni håller väl tummarna för oss lite extra imorgon? (A)
Härlig känsla!

Någonting jag älskar är att kunna vara till hjälp för andra, kunna dela med sig utav erfarenheter och kunskaper. Tänk om alla hade kunnat bjussa på det - delat med sig och uppskattat att få hjälpa någon annan istället för att hålla allt inom sig och vägra dela med sig?

Jag har alltid haft underbara och betydelsefulla människor runt mig, alltid. När ponnymorsorna från ett ställe var på mig för allt, jag kom inte undan och blev en slags slagpåse för deras egna missnöjen så hade jag inte klarat mig utan dem som stöttade mig och vågade stå upp och säga emot dessa vuxna människor. När ALLT gick käpprätt åt helvete med Winnetoo hade jag gett upp för längesedan om det inte hade varit för all hjälp, peppning och stöttning jag fick då från omvärlden. När hela livet under en period var K-A-O-S hade jag..ja, vad hade jag egentligen gjort utan dem få, men dock så underbara personer som fick mitt förtroende under den tiden? Ingenaning, inte tagit mig igenom det med huvudet högt i alla fall, det är en sak som är säker.

Kanske är det därför jag alltid vill hjälpa till?
För att jag alltid varit omringad av människor som verkligen vill mig väl och betytt enormt mycket för mig?
Jag vill alltid dela med mig så mycket som jag bara kan och så mycket som det bara går till alla som kommer i min väg! Vad är det egentligen som avgör om en människa vill föra kunskap vidare, peppa andra och få andra att boosta sig själva i det de gör? Vad är det som får den andra sortens människor att INTE vilja ge vidare kunskap och få lätt panik för andras framgångar? Spännande frågeställning det där, som jag tänker mycket på..

Senast igår hjälpte jag Nellie på sin ponny, satt även upp lite själv - på en B-ponny - inte varje dag man gör det ;) hihi! I vilket fall som så finns det ingenting som kan göra mig gladare i den här sporten än när man kan hjälpa någon och på bara en kort stund se att det ger resultat - att personen i fråga VILL lära sig och tar åt sig det man säger. Det är helt underbart!

Detsamma gäller när man rider hästar åt andra, att se dem bli så glada över deras hästars framsteg och verkligen mena det uppriktiga tack man får - det slår alla pengar och alla andra jobb med hästlängder!När du hjälper någon annan hjälper du samtidigt dig själv,
Varje påhopp du gör mot någon annan slår såsmåning om tillbaka på dig själv.
Så sant som det är sagt, skönt att ha motton att leva efter ;) hihi

Någon av er som läst Blondin Bellas bok Ego-boost?
Jag var väl överlag halv imponerad utav den, men en sak som jag tycker hon beskriver och diskuterar kring VÄLDIGT BRA är det där kapitlet "Du är ditt eget varumärke 24/7".

Det stämmer verkligen bra, och det är någonting som alla borde tänka på. Hur vill du att folk ska uppfatta dig och hur vill du bete dig mot alla runt omkring dig egentligen? Vad du än gör och hur du än utspelar dig själv, så kommer det sätta avtryck. ALLT du gör nu kommer bli till historia för dem det berör och framförallt för dig själv, det kommer alltid finnas med dig som minnen och kanske mer än så - det kommer säkerligen i många fall påverka dina val i livet. Så tänker jag jättemycket just nu, allt jag gör registreras hos mig själv och kanske hos vissa andra. Allt jag gör idag, imorgon och nästa helg kommer efter ett tag bli till historia som jag, vare sig jag vill eller inte, kommer bära med mig resten av livet. Gör jag en chansning på att "jag kommer nog orka pendla in till stan och gå i skola där varje dag i tre år" nu och det brister - gör jag troligen inte om det igen när det gäller långa pendlingar och tidiga mornar till jobb i framtiden. Brister det inte utan går som en dans på rosor, hamnar jag kanske på en helt annan arbetsplats just för att jag inte såg problem i det sen innan - även om allt ändras så tror jag ändå att man undermedvetet alltid påverkas av gamla erfarenheter.

Jag är stolt och glad över att jag har kunnat knäcka koden med att leva mitt liv som mig själv som huvudperson redan nu - det gör att jag alltid är öppen, ödmjuk och vill hjälpa andra. I skitsnack kommer jag alltid vara den tråkiga tjejen som helt neutralt kan vara kompis, trevlig och snäll mot alla partner oavsett vad, vem eller hur alla snackar om den ena eller den andra. Jag stänger mina öron när skitsnack drar igång, och det hjälper mig så mycket i slutändan och jag är verkligen stolt att jag alltid kan ha rent mjöl i påsen och INTE snacka skit öppet om någon till någon. Jag vet vem jag är, jag vet vad jag kan och vad jag inte kan - jag behöver aldrig hävda mig till någon och behöver absolut inte trycka ner någon annan för att känna mig välmående själv.

Mitt ända, och viktigaste, tips jag kan ge är att alltid ha fokusen på sig själv för att KUNNA vara ödmjuk och öppen mot alla andra och hela sin omvärld. Är du inte trygg med dig själv är du omöjligt en trygghet för andra.

Ännu ett riktigt "Linn-tanke-inlägg" där jag uppskattar alla sorts kommentarer och åsikter!
Det finns inget som är mer intressant & vad ni än tycker eller tänker så skriv ner det och skicka iväg - ni vet att jag ändå inte tar illa upp om det skulle vara så.


Winnie.. Min fina Winnie, en av de individer vars historia alltid kommer betyda någonting extra för mig. En av de individer som lärt mig mest, fått mig att utvecklas mest & stärkt mig mest som person ♥


Två veckor kvar..

.. tills jag blir arton!
Lägg den 25:e mars på minnet..

Woaah, det är galet vad tiden går fort!

Måste passa på att gratulera min kära vän Emmie som fyller idag!

Det är bara att upprepa för att få det att sätta sig

Hur bra koll har du på utbildningsskalan, och kan du rabbla den i rätt ordning mitt i natten om så är? Det ska du kunna! Och jag med.. jag är sämst i världen på att lära mig komma ihåg ordning och så vidare, även om det för det mesta är ganska logiska ordningar.. Så jag sätter vissa i fel ordning ;)

Nu kanske jag får halva hoppryttarbefolkningen på mig som inte äns hört talas om utbildningsskalan? För det är ganska dåligt i målgruppen under gymnasieålder om inte annat, som faktiskt inte har koll på detta. Men då är det ju bra att ni får ett nys om det nu, för som ni redan vet - dressyren är grunden för all ridning.

Repa repa repa detta, det är grunderna! :DLinn's bildminnen # 2

Jag lovade ju ett liknande inlägg från det igår, fast den här gången med bilder på Winnetoo.
Här kommer det alltså, enjoy!

Ponnyn med utstrålningen så det hade räckt med hälften, världens finaste prins ♥
Fotograf - Ellinor Strömbäck esphoto.seJa, hjälmen är avtagen på grund utav att få snyggare bilder. Det är absolut en dum risk att ta, men vid det här tillfället gjorde jag det och jag hoppas inte att ni gör detsamma.

Men vad tycker ni egentligen - är det snyggare UTAN hjälm på bilderna eller tänker man inte på det? Hade snyggheten i dessa bilder förändrats mot det negativa om jag hade haft en hjälm på huvudet enligt er eller inte? Kom med era åsikter, argument och tankar!


Stall outfit m.m

Winnie var lugn och fin, red en sväng med Sofia som står i vårat stall - mysigt!
Innan jag sticker ner till manegen för nästa hästuppdrag delar jag med mig av stallets outfit idag -


Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder - eller hur säger man nu igen? ;)


Jisses..

Härligt att vakna vid 04:30 och må hur illa som helst? Kroppen var tom, min hals värkte, jag frossade och allt kändes jätteobehagligt. Efter någon timma när jag tryckt i mig en stor kopp stekhet oboy för att lätta på det onda i halsen så lyckades jag somna om i alla fall - och sov fram tills nu.. ojdå!

Nu mår jag i alla fall lite bättre åtminstonde, vilket är skönt. Jag vill bli frisk nu, det här är inte riktigt min grej, att ligga still dag ut och dag in och vara handikappad i min säng liksom!

Vill i alla fall tacka för alla grymma kommentarer vi fått in av er det senaste, det är verkligen roligt med så engaerade läsare med trevliga attityder! Och någon kommenterade nyss med att vi låg på blogg's topp 20 i mest besökta - wow, vi är på G! :D

Nu blir det lite film och funderingar på vad jag ska skriva idag. Om det är något som ni verkligen måste ha ett inlägg om, så får ni säga till så ska jag försöka att fixa detta. Annars har jag fått in en del bra tips, det tackar vi för!


Härligt!

Då var det helg och sista skoldagen för vecka tio 2011 var avklarad, där lät jag djup.. ;) haha!

I vilket fall som skiner solen och jag tar mig en härlig uteritt med Winnetoo idag igen. Imorgon är det trim inför tävlingen i trollhättan på söndag, så då är det skönt för honom att komma ut och chilla i solen helt enkelt :)

Senare ska jag ner till manegen och kolla om jag kan hjälpa en duktig liten tjej med sin ponny, vi får väl se :) Efter det ska jag iväg och kommer inte kunna uppdatera mer - men har ett par tidsinställda på G under kvällens gång - så håll koll här ikväll ändå!

Tack till allt beröm ang. mina texter, så himla roligt!
Får försöka ta mig tid och skriva något mer genomtänkt pepp-talk i helgen - men då gäller det att jag har ett bra ämne att diskutera kring - har ni några förslag? Ni kanske vill läsa ett inlägg kring ett speciellt ämne?

Vi hörs, bästa läsare!Favorit i repris!

Jag vet inte hur medvetna alla nya läsare är om att det finns en kategori med ämnet "pepp-talk" - klicka er gärna in där och läs våra läsvärda inlägg för att boosta er själva och för att börja tänka om - tänka rätt.

Ett inlägg som jag själv känner har en stor viktig debatt i sig är ett inlägg som riktar sig framförallt till unga tjejer - där vi har en stor målgrupp inom den här bloggens läsare. Vi har fått så otroligt mycket nya, engagerade läsare och då passar jag på att publicera inlägget igen "favorit i repris" helt enkelt! Ni som redan läst det och känner igen det kan lugnt klicka er vidare, om ni nu inte är sugna på att läsa det igen :)

Får enormt mycket frågor kring min träning, vikt, tips osv hela tiden både här, på facebook och på mejlen från er - unga tjejer runt om i landet. Jag väljer istället att ta upp ämnet i ett inlägg, så kan vi diskuttera ämnet öppet istället!

"Hur mycket tränar du på en vecka? Räknar du på kalorier, asså har koll på vad du bränner och äter?"

"Hej Linn! Jag vill jättegärna gå ner i vikt. Jag läste din blogg för ett år sedan då du gick ner i vikt massa som vi läsare faktiskt kunde se genom filmer och bilder (så där har du inget att säga emot ) och undrar nu  HUR FAN du gjorde?? Det är ju omöjligt för mig i alla fall!"

"Hej! Kan inte du tipsa om lite olika "dieter" eller nyttig mat utan för mycket socker och fett i osv? Du verkar ha bra koll på sånt"

"Tränar du för att gå ner i vikt elr? Jag tycker du är smal nu som du är tjejen!"

Nu tog jag dem senaste frågorna som finns i min PM på facebook.

Till den andra frågan;
Nej, jag har ingenting att säga emot där. Jag kan inte ljuga och ja, jag gick ner i vikt och ni såg det och det blev ett herrans liv från alla håll - vilket definitivt inte hjälpte mig när jag var i den situation jag var i då. Men skitsamma, nu är tankarna redigt omställda och jag lever inte som jag gjorde då. Men just för att det är unga tjejer som hela tiden skriver sånna här frågor och har sån enorm hets kring vikt och utseende så kan jag lika väl dela med mig (en liten del) utav egna erfarenheter.

Allt för många kopplar smalhet med lycka - "om jag bara hade haft smala lår hade allt varit mycket lättare" "om min mage bara vore platt så hade jag mått mycket bättre och haft mycket bättre självförtroende". Jag har också tänkt så och när jag erkänner det i sammanhang då jag försöker få andra att inse hur fel det är med vikt hets så brukar reaktionerna bli "Ska du säga?" - och ja! Det ska jag verkligen. Jag har varit inne i det - och det gav mig absolut ingenting positivt alls bara tvärtom. Så självklart är jag rätt person till att öppna munnen och försöka få andra att inse hur fel tänket är.

"När mina lår blir så smala att dem inte går ihop och jag kan se alla mina revben i spegeln är jag nöjd!" "Det är lugnt, jag ska bara gå ner si och så många kilon, sedan slutar jag med det här" - sure bacon.. Det här är meningar som jag använt många gånger. Och jag lyckades, jag gick ner i vikt och det syntes också för den delen. Men lyckligare utav det blev jag definitivt INTE!

Allt jag åt räknade jag ut i kalorier och all träning var till för att jag skulle kunna äta något sedan. Jag var svin trött exakt hela tiden och grinig som in i helvete ärligt talat. Jag orkade inte med någonting för allt jag la min energi på var vikt, kalorier och träning. Hästarna, skolan och allt det ROLIGA då? Nääe, det kom i andra hand hela tiden. Hästarna och ridningen var självklart en träning i sig så därför kämpade jag på där, men inte något jag längre kände var sådär riktigt roligt. Skolan var jag totalt omotiverad i och jag orkade inte fundera över betyg osv.

När jag var som smalast (och också tröttast, ledsenast, grinigast och mest omotiverad) har jag aldrig innan granskat mig själv så kritiskt. Mina lår gick inte ihop, mina revben var synliga och jag hade gått ner en massa - men jag såg mig själv fortfarande som stor alltså. Sjukt men sant!

Mer än såhär tänker jag inte gå ut öppet med, men det kom en rejäl vändpunkt tillslut som tur var. Den kom i tid och ingenting han gå på tok för långt - men vägen tillbaka är tuff och jag kan absolut inte slappna av med allt det här ännu. Det kommer följa med mig länge tror jag tyvärr.

För att återgå till Er och Era frågor nu!
Som ni nu kanske förstår skulle jag ALDRIG någonsin dela med mig av några såkallade "tips" för att rasa i vikt. Är man ohälsosamt stor så ska man ta kontakt med ett proffs (läkare, skolsyster) och så får dom hjälpa en att ta tag i det. För er andra - SLÄPP dom dumma tankarna i tid!

Du blir inte lyckligare bara för att du får mindre vader, lår eller mage - I promise. Du får bara en jäkla massa besvär och jobbiga tankar som får dig att få ännu sämre självförtroende. Vi duger precis som vi är, sluta jämföra er med andra och lär er att det är bara att acceptera sin kropp. Den sitter fast på er, det är inte så mycket att göra åt saken liksom. Bättre att må bra och ha roligt!

Det här med träning då.
En vanlig grejj unga tjejer kör med (inklusive mig för ett tag sedan) är;
"Jag tränar för att kunna äta, inte äta för att kunna träna"
Att tänka att det är onödigt att ta en fika för att man har gymmat och då var gym-passet onödigt är riktigt fel. Det är ju då man kan ta en fika utan att det gör någonting alls, och dessutom ska man äta minst lika bra och mycket som man gjort innan.

Inga mer mejl om tips och vikt till mig tack, för ni kommer ALDRIG få svar på sånt ändå.Alla är olika - tänk på det.
Det fungerar inte så att man kan jämföra sig med varandra. Vi har olika kroppar och är helt olikt bygda. Man måste bara lära sig att acceptera att det är så. Dessutom bryr sig INGEN annan än du själv om ifall du har pinnsmala lår eller inte - who fucking cares?

Kom igen nu tjejer! Lite skinn på näsan och bryt mot det förjävliga media idealet som sätter sån enorm press på många - vi är inga plastikopererade hollywood tjejer och tack och lov för det!


Jag kommer aldrig få pinnsmala lår, jag kommer aldrig bli perfekt i mina ögon. Men å andra sidan så tänker jag inte lägga ner en sekunds energi åt det igen - never! Nu har jag gjort mitt val, jag tänker fokusera på annat och ha ROLIGT i mitt liv istället

Kom med åsikter, tankar, frågor och egna erfarenheter - det uppskattas och det vet ni!Citat

"En häst utan ryttare är alltid en häst,
men en ryttare utan en häst är bara en människa"

Sedan var det en till som jag måste slänga med: "Visa mig din häst och jag skall säga vem du är."


Linn's bildminnen # 1

Jag kör en Sofia, ett enkelt och lättsamt inlägg - men jag vet att många av er gillar mycket bilder så vi kör på med en liten bildbomb! :D

Bilderna är från i vintras på mig och Mammas storhäst Silvia.
Ellinor Strömbäck är fotograf till alla bilder och henne hittar ni på esphoto.se!
Vad tycker ni om bilderna?
Visst är Ellinor duktig?!

I nästa bildbomb kommer det liknande bilder fast tillsammans med Winnetoo - även dom tagna utav Ellinor.


Grattis Natalie!

Natalie var den som både var snabbast och hade bäst koll - grattis!
http://hakkila.blogg.se/

Självklart var det Gravenvelds Miranda de utklippta bilderna var på. En ponny som fortfarande har en grymt stor plats hos mig, och kan få mig att sakna mer än någon annan..
Dålig uppdatering från min sida idag!

För mig blir det en icke-stalldag, mamma och pappa fixar allt - riktigt skönt det med ibland!
Jag tycker mest om att göra allting själv, för att ha koll och få det på mitt sätt, men mamma och pappa har lärt sig precis hur jag vill ha det och jag behöver knappast klaga på deras grymma hjälp!

Idag blir det en shoppingtur med Mamma i stan istället, trevligt!
Vi hörs när jag kommer hem, för nu ska jag börja spana efter min nya vår jacka - Jofama by Kenza! ♥Spanien - lite mer kreativitet?

När jag & min familj var i Spanien förra året så åkte vi till en stor festival där det bland annat var olika uppvisningar med hästar, det var mycket gulliga småstånd, människor med läckra utklädnader och klänningar, flamingodanser och mycket annat utöver det! Ca 2 milj. människor besöker detta stora evengemang, som håller på under en hel vecka varje år, och har gjort över 100 år!

Det är ganska sjukt hur de pysslar ut sina hästar, sig själva och saker runt om! Här i Sverige är vi inte riktigt så.. pilliga, eller vad säger ni? En del var kanske lite för mycket, men väldigt väldigt tufft måste jag även påstå! Vilka idéer de har alltså, jag blir faktiskt lite imponerad. Man blev glad av alla färger och nyanser överallt!

Och nu tycker väl halva antalet bloggläsare att det är fel att pynta ut hästarna såhär mycket, och andra halvan tycker att det är helt okej. (Ni vet, åsikter kommer direkt ;)) Jag tycker inte att jag ser något dåligt i just utstyrseln av hästarna, så länge de accepterar det. Skulle det vara en Martijn-ponny så skulle han inte vilja trycka på sig 50 bollar i ansiktet, så lätt är det ju. Medans min Mahjong te x. troligen inte skulle bry sig för fem öre, och nog tycka att allt var väldigt roligt och spännande. Mycket folk, saker som händer och så vidare. Extra snygg helt enkelt!

Därimot hästhantering är inte lika vänlig som i Sverige. Jag blev väldigt ifrån mig när jag stod och iaktog hur de "värmde upp" vissa hästar som skulle in på visning, hur de klämde ihop en PRE med spö och linor från olika håll för att få den att visa upp exklusiva saker, och hur hårdhänta de var förövrigt i sin hantering. Det är väldigt intressant att få sig en sån insikt i det hela, från ett annat lands perspektiv. Speciellt eftersom att jag är sugen på att jobba kanske i Spanien senare.

Här kommer ett gäng bilder som jag delar med mig av från festivalområdet!

Ett par ridande vakter

Häst med vagn.. ja, ni ser ju hur häst"tänket" är här?


Men detta tycker jag är en rolig sak - bollarna i ansikte tror jag nog de överlever med. Ganska tufft faktiskt!


Rött & svart..


Ett lite udda ekipage jämfört med dom andra


Ett typiskt engelskt ekipage.. eller?
Vad tycker ni om detta? Är spanjorerna duktiga på design?Hur bra koll har ni..?

Jag lottar ut en vinnare bland de som gissar rätt och kan skriva ponnyns hela namn i en kommentar samt vilken kategori h*n var! Denna person får en länkning i mitt nästa inlägg :D
Jag har ägt ponnyn innan, den finns med på min youtube kanal - kanske kan ni få fram ledtrådar där ifrån? Let's go!Tiden går segt

Jag ligger fortfarande nerbäddad och är sjuk med feber, hosta och så vidare. Dödstråkigt! Och de få bloggar jag läser är kassa på att uppdatera, ännu tråkigare! Men jag har fått för mig att jag & Linn har blivit mycket bättre på planering och uppdatering här hos oss, intressant? :D

I vilket fall så har jag lite småpanik sådär eftersom att mina hästar är kvar i Kungsbacka på skolan utan mig. Det är ju ändå 1,5h bort.. Okej om det skulle varit stora härliga hagar, varmstall och finnas en exakt princip varje dag med skötseln av hästarna. Men nu är det inte så, det är små hagar som dom bara fryser till i, det är iskallt stort stall med mycket folk och andra hästar, och det är ibland ettorna och ibland tvåorna med olika stallpersonal som sköter stallet. Ja resultatet av det kan ni ju räkna ut själva.. Haft några kompisar som ridit ut på Mahjong några dagar samt gått med Martijn, vilket är tur det. Men igår hade lillen tydligen varit regält stel/kort, usch! Han får inte frysa till och stelna till så, nu när han sträckt sig/stått o fått det där i korset som var på väg att gå över. Så jäkla typiskt!

Mahjong hade tydligen stått ute på förmiddagen igår (de går ute för eller eftermiddag), i snöstormen och kommit in huttrande. Vad tänker dem med, han är stallets mest lättfrysta häst i princip? Åh, jag blir så trött att jag inte kan vara där och göra exakt som jag vill med hästarna! Nu förstår man verkligen vilket jäkla ansvar jag alltid lägger på mig hos hästarna, till punkt och pricka. När jag är hemma kan man låta mamma få hjälpa till och släppa en del ansvar, men på skolan är det jag till 100% som vill ha stenkoll, vilket blir för mycket för mig ibland.

Jag är rädd att jag blir liggandes här ett bra tag till då jag blir regält sjuk när jag väl blir sjuk, tyvärr. Karensen för att flytta hästarna är strax över vilket betyder att det är OK att ta hem dem, som vi funderar på att göra snarast i alla fall.

Jag vet inte riktigt om detta var ett meningslöst inlägg eller inte, men nu fick ni som har missat varför jag inte "dag-uppdaterar" om mina hästar den här veckan..


Åh, vad jag är sugen på framtiden!

Allt som har med högstadiet och den här tiden i livet är SÅ uttjatat just nu så jag vet inte vad. Samtidigt som jag bara älskar klassen, festerna och ponnytiden så vill jag vidare nu. Jag är klar med den här livsperioden, fjortistiden är upplevd och kaos åren är gjorda - men så enkelt är det ju inte riktigt. Skolan finns kvar, klassen är där, lärare och samma livsperiod vad det gäller ALLT förföljer mig fortsatt. Jag kommer må så dåligt när man ska ifrån allt det man har nu, klassen och skolan, ponnytiden och seperation och spridning ifrån kompisar när gymnasiet börjar - men jag kan ändå inte låta bli att lääängta!

Jag har alltid varit mogen för min ålder och umgåtts med äldre kompisar och killar, då hänger man med i deras liv och deras intressen - och sedan ramlar man tillbaka i vardagen gång på gång och inser att man inte är så stor ändå. Sexton år, en riktig blonderad sextonåring, haha! Nä, men så är det inte riktigt heller. Jag har levt dom där crazy åren när man är allmänt knäpp och tror att man är odödlig, fjortistiden blev avverkad med dunder och brak, livet har varit en bergodalbana tillräckligt många gånger. Jag är så sugen på att ta mig vidare på riktigt!

Senast förra veckan pratade jag med en chefsredaktör för tidningen **** om eventuella samarbeten, jag har massa idéer för framtida planer som jag bara vill kunna sätta i verket NU. Det ska bli så roligt att börja på gymnasiet, på en rolig och givande utbildning! Inte som nu, när man får MVG genom att kunna dra egna slutsatser kring en lampa.. Hela livet står och stampar på samma ställen och jag är nog världens mest otåliga människa, ni förstår ju själva hur den kombinationen blir ;)

I veckan som kommer blir det fika med en ambitiös äldre tjej om eventuella samarbeten, det blir jobbansökningar inför i sommar och sedan helg jobb, ihop skrivning av en planerad träningshelg som jag ska hålla och ta tag i andra samarbets kontakter. Tänk att få vara arton och KUNNA sätta alla planer i verket på egen hand!

Men står man bara på sig, så går det mesta nu med. Jag har kämpat för många saker som jag fått igenom, trots att det verkat OMÖJLIGT i början. Att få sin röst hörd och sina åsikter högt värderade av äldre eller vuxna när man som en blond sextonårig tjej stiger in i rummet eller lyfter på luren är inte det lättaste kan jag lova. Men så länge man har en plan, tror på sig själv och vet vad man vill så går ALLT - och det ska jag ta med mig och leva efter.

Jag ska aldrig jobba på ett jobb jag inte trivs på, jag ska jobba med människor på något sätt och jag SKA lyckas. Om det så blir om 5, 10 eller 20 år, det spelar ingen roll, men jag ska alltid kämpa för det jag vill.

Största planerna och livsförändringarna det här året kommer bli att bryta upp hela mitt liv med ett skolbyte med pendling in till stan, helt utan mina gamla vänner med mig, men jag är taggad - som bara den! Sedan har vi ju det allra största, och allra jobbigaste.. Winnetoo..

Tänk om man hade kunnat se in i framtiden?
Undra vad jag är om fem år eller så? Hmmmm..Har ni några drömyrken?
Eller ni kanske har era planer klara?

Jag har inte en ända sak klar för mig, ska man vara stressad eller flyta med och se vad livet erbjuder? Väljer det senare alternativet!Tävlingen avslutad

Den som jag tycker har tänkt igenom sin outfit bäst och inte bara köpt allt rätt av från samma märke - utan itsället plockat ut snygg utrustning och satt ihop på ett ännu snyggare sätt är Sandra Ohlén på ponnyn Joly's Top Gun!


Den klarröda färgen är precis i lagom, snygg mängd, det marinblåa och gråa neutraliserar det hela på ett stilfullt sätt och pricken över i:et är silverkanten på schabraket som är så snyggt matchat med swarovski pannbandet. Sandra har lyckats med en fräck OCH stilren genomtänkt outfit - keep up the good work!

För att kika in hos Sandra och kanske få lite tips kring nya outfit's och idéer så klicka in på bloggen http://ponnybruden.blogg.se.


Men sedan hittade jag en till tjej - verkligen värd att hissas - bland mejlen.
Hon har GJORT en egen outfit som är bland det fräckaste jag sätt - och dessutom visar hon att man inte behöver köpa allt från Kingsland och allt vad det är utan faktiskt med lite fantasi och fixande kan få ihop tävlingens fräckaste outfit! Good work Hanna Tell på sin söta ponny Obelix! Tyvärr skickade Hanna ingen länk till sin blogg, så jag antar att hon inte driver någon. Men grattis i alla fall!

Något av det gulligaste på länge..

Fick ett mail förut som löd följande:Var bara tvungen att dela med mig av hur fruktansvärt gulligt det här var! Haha, nej gud detta gjorde min kväll!
Puss på den här söta ungen :D


Vi kör en till - TÄVLING!

Bara för att det var så populärt igår - kör vi igång igen!
Ännu en tävling, men idag är det inte huvudbild utan -

Outfitbild!
Stilren eller fräck, vit eller svart - det spelar absolut ingen roll!
Alla som har en bild på sin ponny/häst (antingen ridbild eller uppställningsbild) med en outfit på som just Du gillar har chans att få sin bild visad och sin blogg länkad i ett eget inlägg hos TeamSL!
Vinnaren kommer utses redan ikväll.För att medverka i tävlingen måste du..
x Skicka ett mejl med en bifogad bild & ditt namn, hästens namn och din bloggs adress till teamsl@live.se 
x Namnge mejlet med namnet "Outfit tävling".
x Skriv en kommentar här nedanför där du visar att du är med i tävlingen med ditt namn - och kom gärna med synpunkter eller nya tävlings idéer!

Efter att ha genomfört dessa punkter så är du med och tävlar om ett eget inlägg hos TeamSL!
Everything I do, I do it for you

Jag kan säga såhär, efter ett GRYMT ridpass på min prins och efter att ha läst alla era tips och kommentarer kring min omotivation till allt just nu - så känns det redan mycket bättre! Jag är egentligen grymt självdiciplinerad och är en äkta struktur människa, så det är bara att jag måste stanna upp och andas djupt lite grann i mellan ;) Det blir lätt att allt går i 180 och jag själv sätter skyhöga krav på allt jag gör, då kommer jag också såsmåningom in i dippar. Inte bra, men jag har lite svårt för det här ordet lagom.. Men jag vet, "lagom är bäst" och jag jobbar mot det så gott det går!Nu till dagens ridpass, och dagens övning!
Idag satt ALLT, hela ridpasset gick perfekt - om det ens är möjligt? 

Jag satte upp en övning med en stutts fram till ett litet räcke med ett galoppsprång fram till en större oxer. Jag kände att jag och Winnie behövde lite ego-boost känsla idag, så jag höjde upp och bredda en hel del till sista sprången. Jag hoppar vanligtvis nästan aldrig högt i den bemärkelsen hemma själv, men ibland behövs det också. Dessutom har Winnetoo så barnsligt lätt för sig så jag vet inte vad jag ska göra till slut för att få honom att behöva kämpa lite åtminstonde.. haha! I slutet skuttade han oberört över en stor bred oxer på ca 135 cm ett par gånger utan att ens blinka, man känner liksom ingen större skillnad från när man hoppar 1 meter - allt går lika lätt. Men han hoppar ju MYCKET med rygg och igenom kroppen, så man får en sån där underbar känsla i hela kroppen efter varje språng på hans rygg! 

Uppvärmningen gick även den super, han var avslappnad och lugn. Förstod direkt vad jag bad honom om och gjorde sitt yttersta hela tiden. Behöver jag säga att jag satt och log som en fåne hela passet? ;) 

Tog ett par kassa mobil bilder medans jag hoppade av för att höja någon av gångerna, för att visa själva övningen bara - 3 meter mellan stuttsen
och sedan 6,90 meter fram till..


Oxern.

 


Vinterdepp?

Jag känner mig helt sjukt trött idag och tyvärr har jag ingenaning om varför?
Kanske kombinerat med all stress från skolan och förkylningen? Who knows..

I vilket fall som kom det inte lägligt, jag har hur mycket som helst att göra men skulle helst av allt bara velat lägga mig i sängen och kolla på film eller sova bort ett dygn eller två. Sån tid finns inte riktigt i mitt liv just nu, alla dagar är fullt strukturerade från morgon till kväll och ofta är tiden utan något inplanerad inte speciellt fet.. Jaja, nu är det 6 veckor kvar till påsk, sedan borde skolan lugna ner sig betydligt, dagarna blir ljusare och varmare och allt känns nog lite lättare förhoppningsvis!

Dagens planer består mycket av plugg kan jag lova, men ska börja med att gå ner och rida Winnetoo. Hoppa en liten stutts serie har jag tänkt mig :)Nej, nu får jag ta mig samman och påbörja allt som ska göras. Annars kommer jag knappast må bättre ikväll..
Ingen som har något riktigt bra tips på vad man ska ta sig till när motivationen till allt verkligen sviker i helt fel livsperiod? *Suck* 


Ovisade bilder från Lag-SM 2010

Vad roligt att ni valde att visa intresse för bilder - ena mappen gick inte att ladda upp ifrån, vet inte vad det var..? Tråkigt då jag tänkte ladda upp en bild på hela guldklädda Willands-laget på häst.. Men men, här kommer ett gäng bilder på mig o Mahjong i alla fall.

Tyvärr gick det väldigt dåligt för mig & Tjong under denna tävlingen, men bilder blev det ju i alla fall :)


Invigningen då Nordhalland som annordnade allt hade ställt till med olika shower och så vidare. Alla lagen fick gå in och bli uppropade och sedan drog showandet igång. De som syns mest är ju Mantorp med sina oranga jackor, och såklart Willands som redan från start var guldklädda ;) Halva startfältet sitter åt vänster om Sve-flaggan.


Supergulliga lilla Findus med Amanda Svanberg på ryggen bakom :DDessa bilder från banan är tagna uppifrån vilket inte gör det rättvist propetionerligt:
Fråga mig inte vad min fot gör, den lever väl ett eget liv..?Ökade traverna äär lite svåra när man inte har så stor gång!Några foton som kommer nu är fotade av Saga Kullberg:

Sen tog vi lite myspysbilder när vi var ute på en promenad.
Det var ganska kallt, därför han har ett fult täcke över det snyggare ;)


Oskodd eller skodd?

En del låter sina hästar gå barfota, medans de flesta kanske väljer att sko sina hästar. Både Martijn & Mahjong är skodda runt om. Det är en ganska given sak för mig då mina hästar är "ridhästar" och arbetar mycket. Jag tar inte heller av skorna någon gång, mina hästar är skodda och skall vara det. Däremot så får min shettis gå utan så mycket som möjligt, men när det behövs så får han på sig. Som när jag var mindre och ute på långa skogsturer varje dag, då började han att ömma i fötterna - dags för att få skor på fossingarna!

Detta märktes lätt av då han ville springa ut i gräskanten hela tiden, och till slut hoppade ner i diket någon gång. Många unghästar som inte sätts i arbete tidigt går ju också barfota, och kanske hästar med mindre arbete som inte lägger så mycket tyngd på att slita på sina fötter och har bra hållbara hovar som inte behöver skor? Det är en väldigt stor prisskillnad på att ha en skodd häst och en oskodd.

En helskoning kostar runt 1000-lappen, beroende på hovslagare. Är det en häst med svåra hovar som behöver mycket justering och specialhantering så kanske det drar iväg om man måste åka till klinik, men är det en normalskoning så tänk er det priset. Så det är något att väga in när det gäller att köpa häst också - tänk på att de flesta behöver/bör skos, och det är en kostnad. Det varierar väldigt mycket på olika hästar hur ofta man behöver skos, och beroende på årstid. Men runt 6-7 veckor brukar vara en normalperiod.

Tänkte bara dra detta lite snabbt då det kommit lite frågor om det :)
Vad anser ni med detta om skoning, och är era hästar skodda eller inte?

Vill ni se?

Har suttit och rensat datorn - och upptäckte att jag har 2 mappar fulla med bilder från Lag-SM 2010 som jag inte laddat upp någonstans!? Det är en del framridningsbilder, några på banan samt några mysbilder utanför.

Är det något ni skulle vilja se? Annars är det ju onödigt att jag laddar upp dem :D


Ytterligare 3 vinnare..

Eftersom att vi fick in så otroligt många bidrag så får jag äran att plocka ut ytterligare 3 vinnare! :D

Caga, inlämnad Mikaela Andersson - www.ryttarduon.blogg.se


Sweet Tilly, inlämnad av Elin - annier.webblogg


Cannavaro, inlämnad av Nicole - nicolehartwig.blogg.se

Grattis till er!

Alla sagor har ett slut, även vår..I will stand up with you forever


Godmorgon!

Vaknade upp med en dunder förkylning, tusan, det har jag inte tid med!
Sån tur var börjar jag skolan 09:20 idag, så jag fick sova någon timma längre i vilket fall. Hoppas den ger sig snabbt igen!

Idag får det bli markarbete för Winnies del, har dock inte riktigt bestämt exakta övningar ännu. Men det lutar åt mycket lydnad med inblandad styrketräning, upphöjda cavaletti och stutts bland annat.


Så söt bild ifrån Billdal! :')

Vi hörs lite senare, för nu blir det skoooola!


Veckans häst!

Grattis till Sofia "sofiaagren.blogg.se" som äger veckans häst!

Ponnyn på bilden är en C ponny vid namn Casio som ägs av Sofia själv. Han är korsning mellan welsh och okänt.

Urcharmig ponny och urcharmig bild! Welshar ligger mig varmt om hjärtat.. ;)


Herregud..

Snacka om svårt att välja ut EN häst av över 100 bidrag..
Jag får ursäkta att det tagit sådan tid att få upp det här inlägget, men ni anar inte hur många mejl jag har klickat mig igenom.. Men åh vilka fina hästar, helt kär i dom flesta som mejlades in. Men precis som ni såg i inlägget under har jag haft ett par mejl att kolla igenom. Men det är superkul när ni engagerar er så - då är det roligt att driva igenom fler tävlingar och annat skoj här på TeamSL (sveriges näst störtsta hästblogg numera ;))!

Möttes av det här när jag klickade mig in på fejjan;

Tror inte Sofia var lika glad över tävlingen som ni..? Men nu får HON kämpa för att hitta SINA mejl, hihi - majoriteten står till mig Sofisan! ;)

Vinnaren är den här underbart vackra ponny, med klara snälla ögon & finaste färgen på häst i hela världen enligt mig. Dessutom med den vita strimbläsen i ansiktet, åh, smälter!

Grattis till Evelina Löfstedt som vinnaren alltså heter!

För att ha chans att se mer utav den här underbara ponnyn så tycker jag att ni ska gå in på DEN HÄR bloggen!
HTTP://RAZZETT.BLOGG.SEJag gillar att ni skapar kaos för Linn!

Tummen upp till er, nu har Linn verkligen något att göra hela kvällen. Under 10 minuter ungefär har mailen fyllts till ca 70 mail.. Vilken rolig kväll, grattis Linn :D

Hahahaha, var bara tvungen att påpeka detta! Så du som tvekar på att skicka in ett tävlingsbidrag - tveka inte, ge ännu mer jobb till skitungen, det behöver hon. Så kan jag lata mig sålänge.. skämt åtsido, jag skall förbereda en del andra inlägg ;)


Ja men släng då in en kommentar eller mail!Tävling - vinn en länk!

Någonting jag är svag för är hästar med sådär riktigt vackra uttrycksfulla ansikten, det gör så mycket för helhetsintrycket. Så vet ni, vi kör på en liten tävling där ni får skicka in huvudbilder på era ponnyer eller hästar & ikväll redan kommer jag utse en vinnare som jag länkar i ett eget inlägg + att bilden kommer upp i samma inlägg!

Bild på fina Goldfever på prisutdelning med mig på ryggen.

Vill du få din bild visad för mängder hästintresserade människor och samt få din egen blogg länkad hos TeamSL? Gör då såhär:

x Skicka in din bild till teamsl@live.se, döp det till "bildtävling"
x Länka din blogg i mejlet & skriv även ditt och hästens namn
x Lämna en kommentar i detta inlägget om vad du tycker om tävlingen!

När du gjort detta räknas du som deltagande :D


Vilket väder!

Vilket väder det är ute alltså, helt underbart!
Passar på att rida ut Winnetoo idag igen, vi har ändå inga viktiga pass som måste genomföras och han är värd ett par lugna dagar. Dessutom älskar han att få komma ut och titta sig omkring. Visste ni att jag (när vägarnas underlag är bra och inte isiga) rider max i paddock/manege två dagar på raken? Jag är super noggrann med att rida ut mina hästar, det är en teori jag har, att det faktiskt har stor betydelse att dom får ha roligt och släppa på all prestation för ett tag. Därför varierar jag deras träning extremt mycket utomhus, på vägar, i klätterbackar, i skogar och på sommrarna även ut i hav. Som någon utav er skrev i en kommentar; Tänk rätt, tänk häst! Jag tror på glädje i framgång, och glädje kommer inte endast av att rida mellan fyra väggar hela tiden - tror jag.

Så nu blir det en riktig härlig skritt tur i skogen ♥

Bild från igår.

Lite senare ikväll ska jag faktiskt hålla träning nere i våran manege för min gulliga mini-grupp. Dock var någon sjuk osv idag, men det blir en liten grupp med duktiga, målmedvetna tjejer :) Jag älskar att kunna dela med mig av kunskap och tankar, och det är så roligt att se dessa unga ryttare ta in allt och göra sitt bästa för att blir bättre hela tiden. Dom tar in allt så snabbt och VILL lära sig, det är den viktigaste egenskapen av alla!

Sedan är det plugg som står på listan, sjukligt mycket slutarbeten och sånt som påbörjats nu..

Självklart kommer det mer update senare, men det kunde ni väl räkna ut eftersom ni är världens gulligaste och man inte kan låta blir att gå in här och skriva? ;)
Tack för alla underbara kommentarer igen, ni är helt grymma.


Film-maraton

Har under förmiddagen tittat på Karatekid, en av de härligaste filmerna som finns! Givetvis utgåvan 2010 med Jaden Smith & Jackie Chan! Gaah, har sett filmen ungefär 6-7 gånger och tröttnar aldrig!

Nu är det dags för en gammal goding, nämligen ZuperZebran! Passar utmärkt såhär när man ligger nyduschat, nerbäddad och halsont. Men snacka om att jag kommer att bli sugen på sommar och tävlingar.. och för att inte tala om att släppa pollarna i fullt ös över en äng i tunna kläder och sol sol sol.. ouf!


Om ni har några goa film-tips så får ni gärna slänga in dem! :D


Mahjong ute på annons..

Skämt åtsido, den här hästen är näst intill en kopia av min prins, i alla fall om man tittar på filmen!
Fast inget slår ju min tjong såklart ;)

Det kunde ju faktiskt varit Mahjong med kandar, och jag som gått ner 10 kg?

"D-ponny, maxad, skimmel. En supersnygg ponny som kommer kunna gå långt i dressyren. Är inte tävlad så mycket pga. ett tidigare hoppintresse men går nu MSV C och gör sin första start om en vecka (då som stor häst). Har tidigare hoppat felfritt upp tom. 1m och startat 115. Har även gått fälttävlan, är inkörd. Pris: 60.000 kr"


Film:

Kanske någon som letar häst och är sugen på en liknande Mahjong?
Länk till annonsen: http://www.hastnet.se/hastmarknad/sok/annons.php?aid=455679

Det finns en baksida med precis allt..

Har länge tänkt på det här med hur utsatta vi bloggare blir för påhopp och allt liknande. Vi väljer själva att vara offentliga, och vi är med i leken och får själva förstå att vi får leken tåla. Det säger jag absolut ingenting om, snarare är jag ärligt intresserad utav att förstå hur vissa tänker som kommenterar så taskigt och korttänkt?

Fick en kommentar från min underbara vän Tove Fant där hon just pekar ut det jag menar precis, och då passar jag på att fortsätta snacka om det ämnet. Ni gillar väl snackis-inlägg va? ;)

"Jag som följt med hela vägen från att tom vara den som hittade hans annons till att vara med på provridningen (red honom själv också), träna Linn och Winnie några gånger och på nära håll haft kontakt och följt med hela vägen -Linn har självklart inte förstört Winnie. Det ser ni väl ändå själva på honom att han utstrålar energi och livsglädje, är välmusklad och fin i kroppen? Han hoppar mer välutvecklat och har även utbildats så han klarar mycket mer tekniskt svåra saker både på marken och i hoppningen nu än tidigare.

Winnie är ingen extremsvår ponny, men var en helt ny typ av häst för Linn som inte var så erfaren som många av er kanske tror när hon fick honom. Hon letade länge efter en ny ponny efter hela den tråkiga historian med Miranda, Linn var helt uppriven och ingen häst dög. Winnie var yngre än tänkt, mer oerfaren än tänkt, men ingen häst hade det hoppet och den potentialen han hade.
Han är en smart ponny som tar sina chanser, och i början innan Linn var självsäker passade han på att testa gränserna och busa till det rejält. Linn har därmed inte bara fått fortsätta utbildandet av en pigg ponny med mycket vilja, utan hon har dessutom tvingats lära sig en ny typ av ridning och hästtyp samtidigt som hon bearbetade sorgen efter en förlorad drömponny. Vägen har haft sina krokar, men resultatet är fortfarande att winnie har gjort en naturlig och bra utveckling, det har trots motgångar stadigt gått framåt. Han har en bra grund att stå på inför kommande större tävlingsuppgifter både med Linn och sin nästa ryttare.

Har ni aldrig en dålig dag, en sämre period, haft ett problem med någon häst? Aldrig haft något ni behöver jobba på?
Alla har ju ändå både med- och motgångar.
Så innan ni klagar på Linns jobb med hennes ponny, tänk efter så ser ni mer än bara det som är på ytan på just den bilden eller filmen du tittar på. Tänk lite längre.

(Lång kommentar, men det blir så när man tröttnar på folk som klagar utan att tänka först ^^)

Du vet hela sanningen Linn, låt ingen förminska det jobb du gjort. Du vet att vi som följt er på lite närmre håll vet väl hur du jobbat och hur mycket framåt det gått. Ni har båda utvecklats enormt, och det kan ingen ta ifrån er :)"

"Har ni aldrig en dålig dag, en sämre period, haft ett problem med någon häst? Aldrig haft något ni behöver jobba på?
Alla har ju ändå både med- och motgångar.
Så innan ni klagar på Linns jobb med hennes ponny, tänk efter så ser ni mer än bara det som är på ytan på just den bilden eller filmen du tittar på. Tänk lite längre."

Jag kan känna såhär ibland;
Jag är sexton år och har tävlat i ca 4 snart 5 år, jag rider ponny och är för fasen en "ponnyunge" i dom flestas ögon här, tror jag? Jag borde vara det i alla fall. Jag är inte duktigare än någon annan, har inte finare hästar än någon annan och jag tävlar inte större klasser än så många andra - VAD är det som gör att jag blir den som ska kunna allt, göra allt perfekt och ALLTID ha toppenresultat? Jag är offentlig i en blogg, men sen då? Är det då en stämpel som man får automatiskt att man alltid måste må bra, alltid måste klara allt, alltid kunna skaka av sig allt & vara den som det är okej att kasta all skit på? Jag förstår inte..

Jag vill inte lägga upp filmer här ibland, jag vill inte alltid lägga upp bilder osv - för jag VET att jag kommer få massor med påhopp och så kallade "expert tips" med en taskig baktanke. Konstruktiv kritik älskar jag, och tar alltid till mig, men det är inte sån kritik jag syftar på just nu. Nu är det påhopp där det skrivs elaka saker så som att jag t.ex har förstört min ponny när jag i själva verkat tagit honom från lokal nivå till nationell.

Bara för att jag är Linn Olsson från TeamSL så är det helt okej att vara elak och kasta ur sig allt negativt som man bara kan komma på efter att ha sett en film. Vad vill man få ut då? Jag är verkligen öppet intresserad utav just baktanken med det hela.. Det jag inte kan förstå är i vilket syfte man gör det? Finns det överhuvudtaget någon person i den här världen som i slutändan mår bra av att såra andra? Gör man det i syfte av att hjälpa mig framåt i min ridning? Knappast, för då skriver man konstruktiv kritik. Åh, jag hade velat få ett telefonsamtal till någon som roar sig med att skriva elaka kommentarer till människor som driver bloggar bara för att få höra hur den personen tänker och känner? Haha, jag är knäpp, jag vet! Som vanligt alldeles för intresserad utav hur människor fungerar och agerar framförallt ;)

Men något som verkligen berör och gör mig lycklig är alla ni som lägger ner tid på att skriva snälla kommentarer, skicka gulliga mejl och bilder - och framförallt ni som tar oss i försvar mot skvallerbloggar eller andra anonyma taskiga kommentarer. Majoriteten är lätt ni, det finns så himla många härliga människor där ute som helhjärtat vill en väl. Helt sjukt hur mycket det betyder ärligt talat..

Nu blev det här ett ända långt och flummigt "Linn-tänker-som-vanligt-för-mycket" inlägg, men jag har en fråga som jag jättegärna skulle vilja att alla ni som orkat er igenom det här inlägget svarar på;

Hur hade DU känt dig inombords efter att ha lämnat en kommentar till mig där du skrivit något riktigt elakt om mig och mitt liv som du vetat att jag skulle ta åt mig utav?
Hade det verkligen kännts som en lättnad för Dig? Eller hade Du känt dig hemsk?  

Älskar att spekulera i sånt där, hur människor tänker, reagerar, konstaterar och agerar. Ännu mer älskar jag att senare klicka mig in och läsa era kloka kommentarer med era åsikter och tankar som innehåll!


Det är inte lätt när det är svårt, och alla vänder kappan efter vinden - det vet du och jag Winnie..Städat och slängt upp lite rosetter

Fick något städryck i eftermiddags och har städat hela tvättstugan + mitt rum fram tills nu.
Sjuk är jag, både sjukmässigt och i huvudet.. ha ha ha.

I alla fall så fick jag upp ett gäng rosetter till på väggen som bara legat och skräpat på hyllor och golvet.

Dessa är vågiga och böjda men jag orkar inte stryka varenda en, vafasen de blir väl raka om de får hänga några år?


Har dock jättesvårt att bestämma mig om jag ska gå efter samma höjd som den vänstra väggen till den högra, eller om jag ska köra på längre ner med den nedersta raden på höger vägg bara för att få mellanrum mellan rosetterna? Får väl se hur jag gör, glad att jag fårr lite ordning på alla skräpande rosett i vilket fall!

Tryckte även upp min boxgardin då den låg nertryckt och skräpade i en påse och blir ful, kändes lite dumt när man slängt ut massa pengar på en.. Så den får pynta en del av min fula vägg och lilla fönster tills det är dags för meeting, haha!Bilder från Billdal

Fick superfina bilder skickade till mejlen nyss från Evelina Gustafsson, tack!Rätta takter Winnie, räck ut tungan till dom läskiga hindren matte vill att du luktar på ;)


Fick även ett par snygga av Malin Henriksson, tack till dig med!


Fråga till er


Bilder

Mamma var med och fotade lite snabbt ute idag, blev några bra bilder som jag delar med mig utav!
Men börjar med dagens outfit a la Linn -


Catago stövlar
Moutainhorse jeans ridbyxor
Kingsland tröja
Kingsland väst
GPA speed air hjälm
mmhm, osminkad och fräsch stalltjej! ;)Världens finaste ponny ♥


Vartenda ord stämmer!

Grymt mejl från Mette rullade precis in, snacka om peppande då jag alltid tyckt att Mette varit superduktig & det är henne jag hört av mig till när saker krånglade i början. Dessutom prickar hon rätt i vartenda ord "Jag tror att den typ av ponny som Winnie är har varit perfekt för dig! Han verkar ha kommit åt alla dina svagheter som ryttare och tvingat dig att utvecklas."

Skönt att känna att det finns ärliga riktiga människor runt om en också, som på riktigt vill en väl.

"Hej Linn!

Är ingen vidare blogghängare men kollar så klart dig och Winnie med jämna mellanrum och som du säkert märkte kom jag på så sätt in på någon av dom så kallade skvallerbloggarna. Herregud vad elaka folk är, haha, det är ju helt galet.

Ville iaf bara säga att jag tycker verkligen att du är jätteduktig och du har utvecklats så enormt sen jag såg dig rida första gången! Det är inget barn som rider längre utan en vuxen ryttare som hela tiden har en plan och ett tydligt mål, sjukt bra jobbat!

Jag tror att den typ av ponny som Winnie är har varit perfekt för dig! Han verkar ha kommit åt alla dina svagheter som ryttare och tvingat dig att utvecklas. Även om det kan vara kämpigt så är det enda sättet att lyckas i längden.

Hoppas få se dig fortsätta på häst så att du kan få vinna alla tävlingar du har gått miste om att vinna nu när du har haft fullt upp med att utvecklas så att dom som sitter på radiostyrda ponnyer inte kommer att ha en chans när det är dags att mötas på hästtävlingar=)

Ta hand om dig!

Kram

//Mette"


Underbart!

Nu sticker jag ut och rider Winnie i det härliga vår vädret!
Uteritter har man saknat fett mycket det sista, åh vad mysigt ♥
Bildminnen #3

Dessa bilder är minnen från en underbar sommar 2009 när jag stod uppstallet i Ljungskile. Då hade jag mina goa stallkompisar, och alltid sällskap. Var mindre o hoppade en hel del..  saknar! Pigg Martijn också! 

Dressyrryttare bjuder på "fel" bilder helt enkelt.. haha ;)


Förklarning

Nu får det vara nog, jag är trött på allt falskt spridande. Ni som står mitt emellan mina inlägg & skvallerbloggarnas är värda en förklarning - och skvallerbloggarna kan ju fortsätta gotta sig i att dom gjort sitt bästa för att sänka mig. Det bjuder jag på, jag vet sanningen och det räcker bra för mig, för Winnetoo och för mig och Winnetoo.
Nu kommer den kortfattade historien om "history of Winnie" haha ;)

Winnetoo köptes dels som ett skolprojekt till en tjej som heter Caroline nere i Växjö. Som jag har förstått det var det ett skolprojekt där hon steg för steg visade inridningen av Winnetoo. Carro tappade sedan intresset & en tjej i min ålder hjälpte henne att hinna med häst och allt annat som man ska hinna med. Det bestämdes att Winnie skulle säljas, eller "Wille" som han kallades där.


Winnie & Carro

Dom påbörjade ett försök av försäljning på egen hand men när det inte nappade så skickades Winnie under en period till försäljningsstall där det hela brast lite kan jag tänka mig. Winnetoo passar inte att stå på sånna ställen med massa olika människor hela tiden. Ingen blev intresserad där heller & han var nog redigt svårriden. Det säger sitt, han blev inte "ens" såld på ett försäljningsstall.

Då började en tjej som heter Mette rida honom, hon är en vuxen beridare och jobbar med att rida till och sälja hästar. Hon fick ordning på Winnie - när hon satt på - och kunde spela in en försäljningsfilm = den filmen som nu alla skvallerbloggar lägger ut. På den filmen har Winnie varit till salu lääänge och till slut blev han tillriden och inspelad för att säljas - förstår ni nu varför han var fin med Mette på? Mette är superduktig, vuxen och jobbar med att rida till hästar och få dom att gå så bra som möjligt. Det behövdes alltså för att Winnie skulle bli såld.

När jag provred gick det verkligen inte bra, han var svår och spänd. Men som han hoppade! Som en katt med världens teknik! Han var hur svår som helst - tills det kom ett hinder framför nosen på honom, då var det bara att hänga med och så är det faktiskt fortfarande - förutom att han blivit betydligt lättare att rida på marken. Jag gillade honom skarpt, men ska jag vara ärlig så hade jag ALDRIG köpt honom om jag skulle vetat hur otroligt mycket jobb det skulle behövas för att han skulle bli den han är idag. Det har varit blod, svett och tårar i mängder kan jag lova er. 

Nu ska jag visa er ett konkret SVAR PÅ TAL till alla skvallerbloggar genom filmerna -

på den här filmen rider Mette, beridare. 
http://www.youtube.com/watch?v=G-nYki4qXv8&feature=channel_video_title
(Det är något cp med inbäddningskoderna så kan bara lägga in en film i varje inlägg? Så ni får klicka på länken istället!)

Här är Winnie under samma period i livet, fast med en ryttare lika gammal som mig -


Ni ser ju också skillnaden - vilket bara visar hur otroligt skicklig Mette är. Absolut ingenting mot ryttaren på sista filmen, hon är säkert jätteduktig och jag har fått tillstånd att publicera filmen. Men ni ser ju ändå en tydlig skillnad på Winnie..

Så att säga att jag som lagt ner hela min själ i den här ponnyns träning och utveckling har förstört honom är äckligt orättvist - men så är det i den här världen. Människor vill dra ner en till alla pris, det är bara att acceptera att vissa personer fungerar så. Men jag vet som jag sa innan sanningen, och det räcker bra för mig!

När ni ändå håller på kan ni passa på att kolla in och jämföra dessa två filmer också och avgöra hur mycket ni tycker att han förstörts sedan jag fick honom -

Tävling precis i början, L:B i Kongahälla -
http://www.youtube.com/watch?v=aHr6wH2cyZw&feature=channel_video_title

Bland 2010's sista starter, nat. L:A i borås -
http://www.youtube.com/watch?v=l834Y58eNTc&feature=channel_video_title

Varsegoda att fortsätta spekulera och kasta skit på mig och mitt jobb med Winnetoo, fritt fram!
I don't really care about, if you love me, if you hate me but you can never break me.

Sitter här för mig själv..

Jag mår lite bättre idag med en del halsont men febern verkar ha gått ner en del, skönt! Tur att jag har underbara kompisar på skolan som hjälper mig med hästarna. Min kära Mikaela tog hand om mina hästar igår, och red ut en sväng på Mahjong. Hon slog mig nyss en signal idag och hörde om hon skulle ta en sväng pidag igen och gå med den lille, (Martijn kallas "lille/lilla" och "martin" på skolan) och fixa hos dom. Den hjälpen tar jag tacksamt imot, speciellt eftersom att jag litar på henne. Det är så svårt detdär, för jag hatar att inte kunna vara på plats och göra exakt det jag vill ska bli gjort hos mina hästar, är orolig för minsta lilla när någon annan skall sköta något och så vidare. Tur att Mikaela vet ungefär exakt hur nogrann jag är och hur jag vill ha det.. ;)

Strax efter det så hörde en annan kompis av sig att hon tar Martijn på en prommis senare, haha. Så han får promenera mycket idag vilket blir hur bra som helst! Underbart med kompisar som ställer upp! :D Tack och puss på er!

Misstänker att Martijn kommer att vara såhäär busig när jag kommer tillbaka:

Jag borde egentligen försöka göra lite nytta, så som skolarbete. Synd att jag är sämst på det bara! Istället hamnar jag på internet och kikar på allt mellan himmel och jord..

Sen tror jag att jag har börjat komma in i en sån där depp-period igen. Ni vet en sån där jobbig liten grop man trampar i lite för ofta? Det handlar såklart om hästarna, som det ofta gör, eftersom det är det jag brinner för. I nuläget är det att jag inte kommit någonstans, jag vet inte om det är dags att ge upp nu eller köra sista året ponny, jag vill ut otomlands och jobba med hästar, jag vill antingen sluta rida eller veta nu vad jag vill, jag är samtidigt sugen på storhäst, jag är livrädd för att jag är så knäpp att jag babblar på och inte vet vad jag vill. Jag är sugen på en PRE?! Fast varför fortsätta rida om jag är kass?

Ja ni förstår läget, dum i huvet..
Jaja, att vara normal är inte det lättaste! Laddar för en söt liten bildbomb om en stund i alla fall.
Edit: Pappa kom precis hem med cola & godis, hur snällt var inte det? Höjde mitt humör såhär :D

Hiss!

Riktigt stor HISS till många utav hööks träns & även läderbenskydd!

Tränsen har jag alltid gillat på hööks, många av dom är väldigt fina & dessutom sticker dom ut lite i mängden UTAN att vara copycat på andra märkens produkter. Men nu när jag kikade in sist fick jag även upp ögonen för deras läderbenskydd, som faktiskt var supersnygga!

Jag är riktigt sugen på dessa -
Tänk med fårskinnsinlägg i dom här och allt annat läder i samma bruna nyans och kanske ett marinblått tävlingsset och självklart swarovski pannband.. Så fint!
Tränsen har jag som sagt alltid tyckt om, i alla fall dom från Gold Medal som alltid brukar vara riktigt fina. Sedan finns det vissa andra som är fina dom med. Dessa har jag kikat lite på det senaste och är riktigt sugen på -
I så fall ska pannbanden bytas ut mot swarovski ;)

Love till lackat ♥
Väldigt intressant!

Det är roligt att få kommentarer som är intressanta och väl genomtänkta när dom är skickade, istället för snabbt inslängda klagande saker. Den här kommentaren gjorde min tankebana ännu mer intresserad om detta med hur det är med svanskappa. Speciellt när man kan komma med både konstruktiv och god kritik!Din tankebana är jätteintressant, och jag funderar så på om det finns "vetenskapligt bevisat" eller hur man ska säga, vad som egentligen kan hända om man har för mycket med svanskappa som kanske sitter åt lite för mycket tex? Eller bara allmänt, om hästen blir spänd över korset, och så vidare? Det låter absolut sannolikt - så det vore så grymt intressant att få veta mer!

Det är synd att inte hästar kan prata och berätta själva, nu är det ju vi människor som får försöka reda ut saker och få reda på hur det ligger till. Mina funderingar blir nu givetvis på Mahjong - eftersom han är "min" och det är jag som har hand om honom så att säga. Han är ju arab, vilket gör att han håller upp sin svansrot mer än vanliga hästar, och har ett läge uppåt med svansen. Har det någon betydelse i det hela tro?

Jag varierar och kör ibland utan svanskappa också, och har det aldrig på hoppsadeln då den har lite annan form runt bogbladspartiet/manken så det är inte lika jobbigt om den åker fram pyttelite. För som jag sagt innan - hans sadelläge har en förmåga att putta de allra bästa sadlarna LITEGRANN. Om man kör regäla pass, inte om man bara tar det lugn och kanske kör lite travpass. Min svanskappa sitter även väldigt löst, så när väl sadeln börjar kanske vilja åka fram lite, först då tar den imot och behåller platsen. Det är fel om en svanskappa sitter väldigt hårt. Påverkas min ponny ändå lika mycket, även om den sitter inte speciellt hårt?

Givetvis underlättar det väl om man då inte har svanskappan dag ut och dag in - som jag inte heller har.
Nu är det ER jag vill höra med, om det finns några kloka hästmänniskor som har ännu mer erfarenhet av det här? Jag har mina, och vill ha fler att jobba med och lära mig av! Jag är nöjd över att det blev en "debatt" av detta med mitt svanskappa-inlägg, det var lite baktanken av det hela också. Och speciellt nu när den här superbra kommentaren kom in, som man själv haft tankar på innan, hur mycket påverkar det hästen på ett negativt sätt?

Debattera!

Bilder från dagenElvira posar med Winnie som bakrund - snyggt!Vad ska man säga..?¨


Ponnyn som kan konsten att hoppa ryttaren ur sadeln med sin enorma teknik.. ;)

Tävlat..

Tjenixen!
Kom faktiskt precis hem från Billdal - har varit där och tävlat hela dagen lång.
Det fanns en baktanke med att INTE nämna det i bloggen innan, och bara berätta för er sedan när jag kom hem, ska förklara för er så ni förstår..

Ni vet att jag spände mig sjukligt mycket på förra tävlingen, jag fick sån otrolig prestationångest när jag tänkte på hur många som hade "koll" på mig och mina resultat liksom. Det gick åt pipan för att jag stressade upp mig och innan jag kom hem fanns det på skvallerbloggarna = mindre roligt och ökad press gånger tusen.. Inför den här helgen var jag nervös för att jag tänkte att mitt sabbande för Winnie i Kungsbacka skulle ha satt sig i hans huvud, vilket skulle ha varit orättvist mot honom! Därför var det så himla viktigt att jag var fokuserad, balanserad och lugn den här tävlingen och för att kunna vara det måste jag släppa på all press och inte tänka på min omgivning så mycket. Därför valde jag att inte nämna på bloggen att jag skulle tävla idag. Jag fattade ju att dom som var i billdal idag såg att det var jag och Winnie - men då behövde jag inte känna att 2000 människor väntade på resultat och filmer liksom. Absolut INGENTING mot er som läser utan det är bara för att jag är så känslig och sårbar när det gäller Winnetoo. Det är mitt eget problem, som jag MÅSTE jobba med - och den här gången passade det bäst att vara lite diskret. Nästa gång kommer jag säga det innan igen, om allt känns bra.Nu till resultaten -

L:B "stilbedömning" -
Han var verkligen jättefin på framridningen & det kändes SUPER. Jag var lugn och fokuserad, hade hela tiden en planerad plan, inte en millisekund åt slumpen. Inne på banan blev han lite spänd igen, han har inte varit ute och tävlat på hela vintern liksom. Men han höll sig i skinnet och var ridbar och fin, vi fick ett ner på femman. En oxer in i relaterat avstånd där jag ville skjuta av honom och han trampade inpå och fick med sig bommen. Vi fick annars fina kommentarer och helt okej stilpoäng, vilket var roligt! Var ju verkligen inte där för stilhoppningens skull då vi är så långt ifrån ett stilhoppnings ekipage man kan komma, men att få ett så bra protokoll i handen var roligt! Högst poäng fick jag på min inverkan och följsamhet, samt hur han uppfattade mina hjälper. Fick även plus i kanten för "snygga flätor" hihi, det ni! ;)
4 fel (ett ner).

L:B Lagklass div. 1 -
Åh, vilken kick!
ÄLSKAR att tävla i lag, och jag älskar stenungsunds hoppryttarförening & alla goa människor som är med där!

Winnetoo var betydligt hetare i den här klassen men hoppade som bara den, felfritt! Banan bestod av tio hinder med en hel del relaterade avstånd och andra klurigheter, men sånt fixar han lätt som en plätt när jag är i fokus. :D
0 fel.


Swarovski gänget? ;)
Ida & "Ankan" (vettefan hur man stavar det riktiga namnet, långt och krångligt, haha) Elvira & Toxica och sen jag och Winnie

Den som har bilder från dagen får mer än gärna skicka dom till teamsl@live.seSvanskappa - ett hjälpmedel

Ett utomordentligt bra medel att använda om hästens sadelläge är svårt eller om sadeln inte ligger 100% på plats är svanskappa. Det är en ”lång rem” som man placerar bak på sadeln, och som sedan ligger över rumpan på hästen och under svansen. Vissa hästar tycker att detta är obehagligt, och går inte alls med på att använda, medans vissa klarar av det hur bra som helst.

Ungefär 70-80% av alla ponnyer behöver egentligen svanskappa, men det är inte många som tar till det. Att skylla på att det är ”fult” är bara tönteri, man väljer väll hellre att ha en väl liggande sadel? I alla fall har jag kört på den inställningen. Även fast det inte är speciellt snyggt alltid.

En del säger även att behöver man ha svanskappa på sin ponny, så borde man köpa en bättre sadel som ligger bättre på, vilket är en ganska korkad åsikt det också i och med att många ponnyer faktiskt har svårt sadelläge. Hästar är lite lättare att hitta sadlar till än ponnyer dock. Man skall givetvis försöka att hitta en sadel som ligger så bra den kan, men det är näst intill omöjligt att hitta en som ligger 100%, och om det då går att justera till ett bättre läge med just en svanskappa, så varför inte? Många ridskolor använder svanskappor då sadlarna kanske inte alls ligger så bra på hästen, men ridskolan har ju lite annan budget till varje häst och köper inte det mest anpassade eller exklusivaste som vi andra kanske försöker att göra.


Jag själv använder det på Mahjong, då han har ett svårt sadelläge där vad man än lägger på åker fram. Min sadel är specialbeställd och utformad till Mahjong, och trots att jag kan rida utan svanskappan på honom så väljer jag att ha den då sadeln ligger mer stilla än om jag inte har den. Även fast det kanske bara blir ett litet tryck framåt på bogarna så kan det bli komplikationer av det i framtiden, och därför är valet inte svårt för mig. Jag har funderat många gånger om det är obehagligt för hästen med det, och det är det nog för flera eftersom vissa inte kan ha det, samtidigt som vissa inte bryr sig alls. Och då är väl frågan, bättre att sadeln ligger på och ger lite tryck på manken/bogbladen eller att det känns något över baken? Ja jag är inte häst så jag kan inte svara, men om det funkar och jag då slipper att få en häst med ont i manken så ja, svanskappa. Jag kör även med gelpad, så min svanskappa sitter inte speciellt mycket åt heller, den finns där för att ta stödet ibland så att säga, men den "drar" ju inte sadeln på plats i ett ständigt dragande. För det känns inte helt rätt heller, då är troligen inte sadeln speciellt anpassad.

 

Jag tävlar nationella/elit- tävlingar med svanskappa, och det är inget som tar stopp. Det är okej.

 


Lag-SM 2010 (elitnivå)

 


Carlstad Sun Summer Cup (nationell nivå)Hansbo Dressage Open (nationell nivå)

 


Svenskt ponnyderby 2010 (nationell nivå, tror ej de va elit?)

 

Hur mycket bryr man sig om svanskappan på alla bilderna? Jag tänker inte ens på den faktiskt..

 

Det jag vill få fram med detta är inte att varenda en ska trycka på sin ponny en svanskappa, givetvis inte. Men de som behöver det men inte har det vore ju en bra tankeställare att kanske göra det? Och så vill jag bara puffa på lite för er som kanske inte vill ha det för att det är fult/ni blir nerdömda? Jag & Mahjong har aldrig fått avdrag för det och folk nedvärderar oss heller inte för det ;) Jag vill visa att det funkar, det går, vi kör på det!

 

Jag har tidigare fått kommentarer som faktiskt lyder ungefär så som att "jag har aldrig velat ha på det innan, men nu när jag sett att du som endå tävlar på så pass hög nivå har det så då vågar jag också ha det". Att folk kan påverkas så, egentligen? Det är nästan som tex swarowskipannbanden? Först hade några det, en månad senare hade alla det. Ett tag var det jätteinne med fula dressyrhjälmar - sen började någon ha charles owen/whitaker - efter en månad hade alla det. Förstår ni min tankebana litegranna? Många är lite "för fega" för att byta saker, eller att använda något som inte andra har. När det gäller utrustning så ska det ju vara något man trivs i och som passar, eller hur? Okej att just detta hjälpmedel inte är det snyggaste, det håller jag ju med om, men hjälper gör det ju, om man är i en sån sits :)

Vad tycker ni om svanskappa, och vad är era åsikter?
Är det för fult för att använda även om det är behövligt?Jag lever, lite halvt

Igår åkte jag hem till min familj för att vila ut då jag hade grymt ont i halsen under natten/dagen - och idag har jag sovit nästan hela dagen med 39 graders feber.. Kul! Hade planer för dagen att coatcha en vän som ska starta en dressyrtävling på min grannklubb men då blir det ju inte då tyvärr. Har väldigt ångest också att jag inte kan röra på hästarna, speciellt Martijn som fick eqiterapi för några dagar sedan och behöver röra på sig.

I vilket fall så kom jag hem från Skåne levande igår - med nöd och näppe! Vi sitter i bilen med riktigt hög musik, det är fint soligt väder ute, vi är väldigt trötta för lite sömn de senaste nätterna och det är varmt i bilen, så..

.. Vår kära chaufför som fick körkort för 2 veckor sedan, ja den idioten somnar till framför ratten på motorvägen i 140km/h, och bilen vi hade igår är knepig och drar sig jättemycket åt höger hela tiden - åt höger var staketet. Jag sitter o är halvdåsig o tittar på min mobil, Andrea där bak halvsover och även Erika, och båda de två har headset och lyssnar på sin egna musik. Men så tycker jag att det känns lite FÖR snett, så jag tittar upp, då kör bilen ut på en tjock vit markering och är ungefär 2m från staketet, jag skriker "IDA, IDAAAAAAAAAAA FÖR FAAAN!?!?!", och de andra två där bak reagerar lika fort och skriker, och ungen vaknar och drar till ratten fort som fan. Efter det stannade vi på första bästa ställe och köpte Redbull, haha! Förstår ni vad läskigt?

Andrea har gjort ett mästerverk på hur detta såg ut..

Det värsta är att så nära staketet som bilen är på bilden var vi i verkligheten, i 140 km/h. Så nära döden har jag nog aldrig varit! Men det är väl spännande att det händer nåt ibland.. eller får man skoja om det? Ingen av oss är i alla fall i chocktillstånd som tur är.

Vi var aldrig nere i Helsingborg som de sagt till mig från början, utan vi var typ en bit nedanför ängelholm tror jag? Vi kikade på ca 4-5 hästar på ett försäljningsstall, då Erika letar häst. Till och med jag blir sugen på storhäst nu..


Underbar bild!

Som ni redan vet så är sånna här målade bilder bland det finaste jag vet, ÄLSKAR när sånna ramlar in på mejlen :')

Stort tack Amelia för en grymt fin och välgjord bild!
http://vryttarna.blogg.se
hagar och utevistelse

Tänkte skriva ett åsikts-inlägg om hagar och utevistelse för hästarnas del. Jag känner mig ofta ganska ensam som tävlingsryttare med tävlingshästar kring mina tankar om deras utevistelse. Så tänkte ta upp hur jag gör, och vad jag tycker nu - så får ni vara med och diskutera i kommentarsfältet!

Ett big no för mig är grusrutor, det finns INGA ursäkter i världen som gör det okej att stänga in en häst i en liten fyrkantig grusruta året om enligt mig. Hur många gånger har man inte hört tävlingsryttare säga "min häst hade skadat sig om h*n gick i stor hage" - det är bullshit. Ren jäkla bullshit, och det gör mig så arg att det får gå till så som det gör. Nu är det till och med lag på att hästen ska kunna gå i alla sina gångarter i hagen - vilket garanterat inte ens hälften av sveriges hagar är tillräckligt stora för.

Kolla på det här klippet noga en gång innan vi fortsätter det här inlägget -


Såhär kan Winnie hålla på hur mycket som helst, han är full med bus och energi och gör hela tiden utlopp för det i hagen. Den här filmen, sist jag la ut den, fick många kommentarer som såg ut såhär: "hur vågar du släppa honom i en stor hage?!" Så, nu kanske några av er undrar hur jag tänker - let's go, jag förklarar!

Winnetoo har otroligt mycket energi som han behöver göra sig av med hela tiden. Det ÄR elakt om man ställer en ponny som honom i en liten hage, iofs tycker jag det är elakt vilken ponny eller häst den än handlar om. I sånna här stora, kuperade hagar går han 7-9 timmar om dagen och mycket av den tiden leker han runt som en tok. Ibland skyddar jag honom genom att slänga på ett par fårskinnsdamasker för att han inte ska slå sig på benen, och dessutom får han inget skav av just dem skydden. Ibland har han även ett par boots på sig. Jag kan säga så mycket som såhär: Winnetoo har gått i sånna här hagar, och lekt såhär i snart tre år - utan en ända skada någongång. Det säger sitt!
Våra hästar har alltid klarat sig bra i våra stora, kuperade skogshagar. Dessutom blir benen stärkta, dom får en bra uppfattningsförmåga till underlag, lär sig att se sig för och tänka själva - men framförallt får dom vara hästar!

Ska jag vara ärlig lider jag verkligen med hästar som står i små grusrutor jämnt. Jag tycker det är fel och jag tycker att man tar bort det naturliga hos hästen. Visst att vi redan förstört mycket av det naturliga, men då får vi kämpa och stå för att vi vill försöka hålla oss så nära det naturliga som det bara går - det är min åsikt i alla fall. I vissa stall är det svårt att ha stora hagar som räcker till alla, i vissa finns det inte dom tillgångarna osv, jag förstår det - men jag som person kommer ALDRIG tycka att det är okej, eller uppmuntra till att låsa in våra djur. Tävlingshäst som skogsmulle, alla är hästar och alla ska få leva och må bra. That's it.

Sedan har vi det här med flock, hagkompisar eller ensam?
Det är också en fråga som tas upp mycket, och som jag också har starka åsikter om. Det ultimataste för min del är en eller två hagkompisar, jag är lite nojjig för det här med flock men också helt emot ensamt. Just nu står Winnetoo tillsammans med en shettiskorsning som han är bästis med, helt ofarligt med andra ord - men ändå roligt för dem båda. Silvia står också hon med två C-ponnyer & Max står med en liten B-ponny. Så vi delar upp våra hästar i tre olika hagar, passar ut en bra hagkompis och sedan ser till så att alla ponnyer trivs. Vi är också noggranna med att inte byta hagkompisar hejvilt så att det blir oroligt, rutiner är viktigt för hästarna.

Söt bild på Silvia & Pontus - liten och stor ♥

Vad har ni för åsikter kring detta ämnet?
Gör jag fel som låter mina hästar bralla och springa i stora hagar eller är det det som är det rätta? Kom med era tankar, idéer och åsikter!

Veckans häst!

Grattis Amanda Salfjord (amazoon.blogg.se) som får sin häst Gajek som veckans häst!Godnatt, härliga ni!

Tack för allt peppande och stöttande, läser era kommentarer om och om igen och lägger mig nu med dem i huvudet. Ingenting annat, nu gäller det att vara mentalt stark.

Varför jag behöver vara mentalt stark just nu?
Förklarar imorgon, när jag kommer hem efter *****..


Jobbiga tider..

Den här kommentaren gjorde mig så himla glad, den kom precis rätt i tid..
Verkligen tack till er som tar er tid och skriver sånt här, det peppar en mer än vad ni någonsin skulle kunna tro faktiskt..


Ni anar inte hur mycket jag tänker på det här med min längd nu nämligen.. :(
Pratade en hel del med min hopptränare i onsdags efter träningen när jag kände att jag påverkade Winnetoos språng negativt på grund av min längd. Hon istämde också i att jag var på gränsen nu och sa att jag måste börja vänja mig vid tanken, känna efter vad jag vill sedan och hur försäljningen ska gå till väga. I vilket fall som kom vi överens om att jag ska rida och äga honom fram till sommarlovet, när sommarlovet kommer ska hon och jag se över allting och sedan ska hon hjälpa mig att lägga upp allting på ett bra sätt.. Hur nu det här kommer kunna bli på ett bra sätt..? :'(Ni som vill och kommer att fortsätta läsa, kommer också få följa med mig genom hela den här fruktansvärt jobbiga resan.. Winnetoo kommer alltid ha en väldigt speciell plats i mitt hjärta & det kommer bli extremt tufft att skiljas från min andra halva.Film från dagen


Dagens ridpass

Red ett väldigt lugnt och okomplicerat pass på Winnetoo idag med ett ända syfte - en avslappnad och harmonisk känsla. Red i nästan lite undertempo medvetet i en lång och låg form, några enkla flyttningar & något byte här och var annars mest kravlösa övningar i låg form. Det kändes bra och det jag ville få ut fick jag verkligen ut, han var väldigt lugn och avslappnad. Det behövs sånna här enkla pass emellanåt också, för att han ska få coola ner i huvudet och bara få vara. Varierad träning är viktigt, tror jag!

På grund av det underbara vädret började jag passet med en liten skritt tur ute - och mamma var med och både fotade och filmade under passet. Så tänkte att jag slänger upp bilderna som klickades nu & så får ni film lite senare i ett annat inlägg. :)


Aww, bäbis..
Han travar alltid fram till ingången när jag öppnar stall dörren och ropar på honom uppifrån stallet så står han där och väntar :')Outfit:
Showmaster benlindor bak
Gold Medal läderskydd fram
John Whitaker schabrak
Knight magplatta
Fårskinnspadd + Back on track padd
Prestige Paris sadel
Capriole träns med Swarovski
Svansen ♥


Min ögonsten.


Stall outfitNu drar jag ut till stallet, det blir ett lösgörande lugnt pass för Winnie idag :)


Så mysigt!

När det är tillräckligt med snö och helt utan isfläckar i paddocken på vintrarna brukar vi låta hästarna rasa av sig där. Ofta har vi dessutom med kameran och tar riktigt fina bilder. Tänkte dela med mig lite av bilderna som klickades senast, bara för att de är så fina - och värda att ses igen :)

Mitzy Light -
Min systers C-ponny valack på elva år.

Pontus
Våran lilla pensionär, som aldrig kommer lämna gården.Winnetoo
Honom känner ni till sen innan va? ;)


På väg mot älskade Skåne!

Sitter i bilen med tre av mina goa Höglanda-tjejer. Ida som nyss får körkort kör för fulla gärnet, och vi övriga 3 halvsover och njuter av solen som steker genom bilrutan. Det är galet varmt ute idag! Synd bara att det stormar ganska mycket..

Vi har i alla fall sikt mot ett försäljningsstall i Helsingborg där det är provridning av hästar som gäller!
Kommer bli spännande.. får väl berätta mer ikväll för er, för nu blev ni väl lite nyfikna? ;)

Vi hörs!

Åh!

Igår fick jag bland annat en utskriven bild inramad i en svart ram på mig och Winnetoo, tagen av Cicci. Hur fin bild som helst, som jag bara älskar!Den här står numera på mitt lilla bord brevid sängen, alltid brevid mig ♥
Mamma har även köpt en bild av Ellie som jag ska få, måste bara bestämma mig för vilken bild jag vill ha.. Men det lutar just nu åt den här -


Också denna bild ligger mig varmt om hjärtat!


Elvira Henningsson & Winnetoo

Läs i Elviras inlägg HÄR hur hon beskriver att det är att rida Winnetoo!..och jag kan bara intyga Elvira, det såg riktigt härligt ut när Winnie tog i och hoppa ordentligt genom kroppen så du tappade hakan ordentligt ;) Det såg riktigt fint ut annars, Winnie är svår att rida in sig på - men mot passets slut slappnade han av trots att han hade ny ryttare på ryggen vilket  är ett framsteg för honom.


Sweet sixteen again.. ;)

Som Sofia skrev så är hon nu påväg till mig för att fira min födelsedag (ett par dagar försent) men så är det när man fyller år på en söndag, då får man fira veckan efter ;)

Så nu ska vi ha, tillsammans med många andra, en grym party natt!
Vi hös imorgon igen, för nu blir updaten kass under kvällen - rättare sagt obefintlig.Be right back!


...


Dags för hemfärd

Efter att ha lagt sig vid 05.00 imorse igen så är man lite småtrött sådär, haha. Har i i alla fall varit ute på en lång promenad med båda hästarna, för att både de och jag skall få stretcha igång kropparna och chilla lite på det. Nu ska jag packa ihop mina saker, och få skjuts hem till Uddevalla av en kompis som också bor här i korridoren. Snabbt hem och byta om, för att sedan åka till Linn och fira henne!


Får bli en riktigt snygg bild från igår när jag, Erika & Emelie var ute och skrittade av pollarna ;)

Sommar och sol..

Snacka om att man blir sugen på sommaren när man ser dessa bilder..?

Här hoppade jag på kryckor och hade strängt ridförbjud då min fot inte fick belastat - men då kom jag på den smarta idén barbacka ridning ;) Min goa kompis rider dessutom i bikini i hopp om att bli brunare samtidigt som hon motionerade Pontus.. haha!

Kärlek till outfiten ♥Skönt att vi går mot ljusare dagar, för nu är sommaren riktigt saknad..


Svar på kommentar

"jag har aldrig förstått det där med div.1, div.2 och div.3... kan du inte förklara i ett inlägg, jag tror att det är fler som inte vet. :D toppen blogg (y"

Det är tre divisioner man kan tävla i, på olika nivåer. Efter dem följer eliten och lag SM. Div. 3 "bohuscupen" är den som går i lägst klasser, sedan följer div. 2 & till sist div. 1 som är den division som man kan kvala till eliten genom.

Div. 3 går i LD i alla starter och har stilbedömning. Jag vet inte om det är omhoppning också då jag inte är så inne i just div. 3 men jag vet i alla fall att det är stilbedömning alla tre omgångarna och att de går i LD. Alla är välkomna att rida div. 3 och det är en lokal anordning.

Div. 2 vet jag inte exakt vad för klasser det är i finalen, på min tid när jag hade C-ponny och red div. 2 så var det ena året L:B i finalen och andra året L:C. Jag tror att de ändrar det där lite fram och tillbaka. Men bägge kvalomgångarna (kval om finalplats) sker i L:C och även denna tävling är lokal.
Sofia tilllägger: I dressyr så går det i LB-LB och finalen går i LA.

Div. 1 är den ända av dessa tre lagtävlingar som man kan kvala vidare till andra nivåer tillsammans med sin klubb - i div. 1's fall eliten. Div. 1 går i L:B genom kvalen & L:A i finalen. Här brukar man rida i toppade lag/otippade lag för att klubben ska ha så stor chans som möjligt att ta sig till eliten. Det lag som vinner hela div. 1 har en säkrad plats i eliten. Sofia tilllägger: I dressyren går det i lagtävlansprogrammet för ponnyallsvenskan och finalen i LA: P1

Alla tre divisioner är lagtävlingar där lagledare krävs. Det är upp till varje klubb att välja ut/tävla om platser i laget. I bohuscupen består lagen av fyra ekipage och då ska minst ett ridskole ekipage medverka i laget - om inget ridskole ekipage ställer upp får laget endast bestå av tre ekipage istället för fyra, och då minskar chanserna för laget till viss del.

Hoppas jag kunde klargöra det hela för dig lite grann i alla fall nu :D

Mitt lag efter en tredje placering i div. 2 finalen 2007 (?)
Jag sitter på skimmeln, min gamla C-ponny Adrian.
Äntligen klar i stallet

Det tar verkligen hela dagar att göra allt som skall göras i stallet.. Mahjong red jag dressyr på idag, vi fick joina ettornas dressyrlektion, fast köra mer av vårt egna race. Martijn skrittades bara för hand då lillkillen fick eqiterapi igår. Nu på kvällen red jag även en klasskompis häst som jag håller igång under veckan, men det fick bli ett ganska kort pass med bara lite lulla på. Skönt för både häst och ryttare ;)

Igår gick jag en lååång prommenad mitt i natten då vi skulle bort till några kompisar, och gick hem vid 05.30 imorse, så det fick inte bli någon springtur då. Fast det var nog bra för mina ben som har goe träningsverken från dagen innnan!

Nu är jag ombytt och klar för att springa en runda, och fick till och med tjatat med mig Emelie L ut!

Vi hörs väl senare antar jag. Gör något vettigt sålänge, typ ät en macka eller dra ut och spring :D

Div. 1

Snart dags för första omg. i div 1

Fyfan vad roligt rent ut sagt! ÄLSKAR lagtävlingar, speciellt när man är med i en så underbar klubb som SHRF ♥ Grym sammanhållning och alla hejar på alla, vi är verkligen ett ända stort lag, trots att vi alltid har uppdelat och toppade lag osv. Grymt!

Förra årets första omgång gick även den i Billdal & där var jag och Winnie felfria :)
Han var verkligen jättefin den gången, kul att kika tillbaka på gamla filmer bilder och minnas känslan..

Diskussion kring kommentarer

Läs inlägget där ämnet vi diskuterar kring tas upp HÄR.

Postat av Emma Berg http://hastekipage.blogg.se
"Tyvärr är det så, och jag har sett sånna ryttare flera gånger på tävlingar, och undrar varför dom gör så. Jag har sett flertalet ryttare som bara slår med spöt, och får tillsägelse av dommaren men bryr sig inte - sånt fattar jag inte, lixom jag hade tyckt det var SÅÅ pinsamt om en dommare säger åt mig att ta det lugnt med mitt spö och sporrarna.. Men tydligen tycker inte alla ryttare så, och det är synd.
Att alla bara inte kan tänka så, tänka på hästen i första hand. Man borde tänka efter lite på hur man behandlar hästen, för har den inte gjort nåt, varför slå den med spö och kämma in vassa sporrar ? Det hade vi ju inte tyckt va kul om nån skulle gjort på oss, så VARFÖR gör ändå vissa det på sina hästar ? Det är sorligt tycker jag, för sånna ryttare borde inte få tävla.

Och sen dom som bara glor på, UTAN ATT GÖRA NÅT.. Varför ?! Varför gör inget något åt det? För det är faktiskt en stor sak, som du sa - det är misshandel - även om det är på ett djur, men vaffan hästen kan inte säga till sin ryttare "snälla sluta slå mig med ditt spö" , så om nu ryttaren inte fattar det, varför gör man inget själv då ? Usch nej, sånt tycker jag är tråkigt .."

Jag håller med Emma, och tycker att det är en riktigt bra kommentar med bra åsikter och funderingar som innehåll! För jag tror att det är ett problem att ponnyryttare inte växer upp med hästarna på samma sätt längre. Nu står man uppstallade i vardagsrums liknande stall med värmeslingor i golvet och häst solarium, man betalar fleeera tusen för att ANDRA ska göra jobbet med ponnyn - sedan är det mamma och pappa som sadlar (självklart fungerar det inte såhär hos alla, men siffran unga ryttare som har det såhär ökar, tyvärr). Då blir ju det ganska uppenbart att man inte kan lära sig läsa av djuret, eller förstå det här med att band mellan ryttare och häst är viktigt. För det ÄR misshandel att slå/sparka/rycka på sin häst - men allt för få ser på problemet så allvarligt.
Vad tror ni, håller ni med Emma?

Postat av Nina http://brahastfakta.blogg.se
"Det är verkligen fruktansvärt, och det stämmer ju verkligen det du säger...Det förstör det roliga med tävlandet...Jag skäms att vara på tävling, dels för jag ser hur en del kan bete sig mot sin ponny eller hur de håller på och skriker på sina föräldrar. Sedan skäms jag över att jag inte vågar säga något heller, nu var det längesedan jag tävlade men det senaste stängde jag helt enkelt av, blind och döv och stum var jag kan väl säga.

Jag tycket det var så jobbigt att se, och även om en del saker inte var så hemska så kunde jag liksom börja gråta för hästen och jag orkade inte tillslut. Men det är ju fel det med, jag slår inte och håller på men det är ju även det som man INTE gör som räknas oxå..."

En bra kommentar, som jag bara kan instämma i..

Fortsätt att diskutera och kom med åsikter och tankar, ett spännande ämne att diskutera tycker jag!


Dagens träningspass

Winnetoo var ovanligt lugn och fin idag, igen!
Han var helt mjuk och det gick att göra hur mycket olika avancerade övningar i galoppen som helst utan att han spände sig det minsta, helt cool lugn och avslappnad. Kändes riktigt, riktigt bra!


Här ser ni den lite mer taggade sidan utav Winnie ;)Bildminnen #2

Här kommer ett gäng härliga bilder från en fotosession i våras/början av sommaren.
Fotograf: Lovisa JacobssonDressyrträning på G..

Hörs sen!

Lite ur hästfronten..

Men jag måste bara visa er den här grymma videon på mig & Tina!
Att hästtjejer är bäst, ja det vet vi ju alla redan. Men att vi är grymma på koordination och dans, ja det är också en del! Vi tar detta som ett "träna upp kondisen och koordinationen för hjälp i din ridning", haha ;)

Vi kör denna i vårat gamla kök i vårat "gamla" hus på skolan.. saknar vårat goa hus :(

Så om ni nu är kassa på detta, eller bara behöver bli bättre att dansa på partyn, se och lär:
"We no speak americano"

Ni kommer absolut att bli bäst på dansgolvet, i promise!


Snö & kyla, jotack!

Igår när jag lade upp mitt inlägg från "dagens ridpass" med en del bilder från ängen så reagerade folk på att snön är borta! Jag kan då säga som så att i min hemort (Uddevalla) har vi fortfarande en hel del snö kvar, men när man tar sig längre ner i landet så blir det mindre och mindre. Eftersom att jag pluggar nere i Kungsbacka (Halland) så är jag här omkring också, och här har vi sån tur att det har försvunnit mycket av den snö som fanns. Vi kan fortfarande inte rida på flera grusvägar då det är ren is och en del snö på flera ställen, men på asfaltsvägar och vissa vägar går det ju bra i alla fall! Vi har det dock superkallt. Minusgraderna bara hänger i luften, och det är inte precis bahagligt att vara ute..

Så nu har ni lite koll vart jag befinner mig, och var det är snöfritt men ändå finns på vissa delar. Dags att ta en resa kanske? ;)

Och ja, ang. sidostyckena på tränset så snurrar jag käkremmen runt sidstyckena för att hålla de bättre på plats då de gärna trycker sig fram och in i ögonen på pollarna. Har även testat att sätta tex nosrem under och så, men det hjälper inte bättre utan "trycker in" hackets överdel in i sidan på hästens ansikte så att säga, tyvärr. Det är nog väldigt olika från träns till träns hur bra det fungerar. Man får väl helt enkelt göra det bästa utav situationen - här fick ni kanske ett tips om hur man kan lösa det om man har samma problem som mig :D

Har ni mycket snö kvar föresten, och vart bor ni i så fall?


Lite bilder från dagens pass

Det blev en tur ut idag, och på vägen hem mötte jag upp Mikaela som tog lite snabba bilder på oss.

Jag vet att käkrämmen är snurrad runt sidstyckena, och det finns meningar med det.

Puss från oss! Osminkad och ful men min ponny är i alla fall en guldklimp..!


Vi är bra på att konstatera - utan att agera!

Jag tror att jag tänker och analyserar för mycket för mitt eget bästa sometimes, kring allt. Kring hästarna och hela den här, i många fall, mycket speciella sporten. Speciella på både gott och ont..

Jag kan ena sekunden må toppen och andra sekunden vara både arg och ledsen för allting - känner ni igen er pubbe-tjejer som de vuxna kallar oss? ;) Om vi ska blanda in hästar och ridsport i det här inlägget så kan jag t.ex under en och samma dag både känna och tänka "jag kommer ALDRIG kunna bli någonting, det är liksom totalt omöjligt" och senare samma dag "Shit vad allt känns bra, nu blir det satsning på hästarna till 110% och jag ska minsann visa att man inte behöver vara stenrik och ha ponnyföräldrar för att komma någonstans!" - men ändå agerar jag precis på samma sätt  i stallet och mot hästarna oavsett vilka tankar som snurrar i huvudet, det är också lustigt. VARFÖR lägger jag då ner så mycket energi på att fundera kring framtiden hela tiden? Vad mycket lättare det hade blivit om jag kunde leva i nuet och göra mitt bästa, utan att känna att jag måste VARA bäst.

Balans mellan att konstatera och att agera verkar vi människor ha svårt för.

Har ni någon gång suttit på en läktare när det kommer in ett ekipage där ryttaren slår sin ponny hårt med spöet, drar den i munnen eller bankar med sporrarna i ponnyns sidor UTAN att alla ger ifrån sig kommentarer om hur SYND det är om ponnyn? Skulle inte tro det va. Jag vistast mycket på hopptävlingar, och var och varannan ponny är det synd om enligt publiken. Jag håller med, i många fall håller jag verkligen till 110% med, det är fasen inte lätt att vara ponny med dessa hetsiga, arga ryttare på sig jämnt och ständigt - hästar är födda till att vilja göra rätt och vilja vara till lags. MEN hur många, som suttit och ojjat sig över den stackars ponnyn på läktaren tar tag i saken och anmäler till överdomare, säger till föräldrar eller kanske barnet i fråga, tränare eller anmäler till någonting högre så som djurskyddsnämnden eller liknande? För händer det upprepade gånger kan man ju bara ana hur det ser ut hemma, när man ändå kan bete sig mycket värre utan att någon märker eller kan förhindra. Det är misshandel, och misshandel ÄR olagligt and that's it.

Det äcklar mig, hur bra vi är på att konstatera - utan att agera. Vad fan hjälper det ponnyn att vi sitter där och TÄNKER och UTTRYCKER att det är synd om den? Vad hjälper det ryttaren när kompisarna kommer fram och säger "hela läktaren snackade skit om dig" - vi har ingenaning om anledning eller bakrund - därför ska någon annan (t.ex överdomare) reda ut saken.

Samma med personer som alltid barrerar sina hästar på framhoppningen, också jättesynd om hästen, också de ryttare som alla snackar ner i skiten - men inte fan agerar någon.

Vad tycker ni? Är jag inne på rätt spår?
Kommentera era åsikter, tankar och erfarenheter!
Har du sett någon som betett sig illa? Snackades det? Vad tycker Du? Har du gjort någonting för att förebygga det? osv - kör på!
Sedan väljer jag ut BRA kommentarar (länkar självklart) och fortsätter diskussionen i ett nytt inlägg!
Superfina ponnyn!

Åh, vad träningen gick bra!
Winnetoo var superpigg men hoppade så fantastiskt bra så ni anar inte! :D

Vi började efter uppvärmningen att hoppa serpentiner med räcken UTAN stigbyglar, på en vinterhet och spänd Winnetoo innebär det spänning på hög nivå så att säga.. Men han var redan då FIN, het men ändå riktigt fin! Efter det hoppade vi bland annat en trekombination med tre breda parallella oxrar som i slutet trots sin brädd även var riktigt stora. Där hoppade han kanon, han hoppade ur mig ur sadeln flera gånger, och en gång tappade jag tyglarna och då fortsätter knas-ponnyn igenom helt perfekt på egen hand ;) Den ponnyn alltså, undra vart han är om några år klass- och resultatmässigt..


Hoppträning!

Nu sticker jag och hopptränar med Winnie för Emma Emanuelsson! :D
Skriver utvärdering senare.
Lackade stövlar..

Jag provade runt nya stövlar under mässan på GHS, och stod sedan i beslutsångest mellan ett par svarta Pioneer crocodile (ja, att tävla dressyr i) och ett par läder med lackade skaft/hellackade. Till slut kom jag fram till att jag ville beställa ett par lackade.

Men det strulade till sig, och eftersom att jag ligger i något mellanläge mellan storlek 38-39 i foten, vilket inte är så justerbart för dem som skapar skon, blev det svårt. Skaftet tar de mått exakt på, och är inga problem. Men till själva foten har de en "grund" som är svårare att justera, och dessa grunder passade inte på mig. Jag blev jättebesviken, då det både var bra pris och jag hade nu äntligen släppt pioneer:erna!

Men vi ska leta vidare i alla fall, jag är så himla sugen på ett par läder med lackade skaft.. sista ponnyåret och allt! Har ni tips på märke eller hemsida så får ni gärna komma med en kommentar om detta!


Dessa var det som jag tillslut bestämde mig för att beställa i min egen stil och form, men tyvärr så fungerade det då inte.


Linn hissar!

Någonting jag bara älskar är alla mina ludd-damasker. Vissa i fårskinn och andra med teddyfoder - men alla är lika gossiga och användbara.

Jag använder dem hur mycket som helst, särskilt nu under vinterhalvåret. Det är de eller lindor jag rider hemma i ärligt talat, aldrig vanliga benskydd nästan. Förutom vid hoppningen då! Men annars är det så himla skönt med ludd-damasker som går snabbt att sätta på, superbra stötdämpning (vid skogsritter med stubb och sten är ju det ett måste), och ger betydligt bättre stöd en vanliga benskydd. Det är dessutom SNYGGT med riktigt fluffiga damasker på benen till ett snyggt schabrak - de är också billiga nog att ha som "slit och släng" skydd!Mina favoriter, som jag har fleeera stycken utav och använder på alla mina hästar till vardags finns att köpa t.ex HÄR för 275:- paret.
Springdax

Jag är precis uppkommen från stallet efter att ha gått en stund med mina pollar, och även longerat Martijn och en kompis häst. Blev lite travbommar för Martijns del också, vilket han skötte kanonbra.

Gick runt där i ridhuset för mig själv (och hästarna..) och tänkte att det är ganska sjukt hur fort tiden rullar iväg. Det är redan Mars? 24 dagar kvar tills jag blir myndig.. vuxen.. det går då verkligen inte ihop någonstans! Det roliga blir väl krogen och att man kommer in på det mesta, men sen? Ponnytiden rinner ut, allt blir dyrare, man måste börja tänka på sin framtid, ta tag i jobb för att tjäna pengar, börja tänka i en vuxenbana, växa upp. Man måste bli vuxen? Jag är så långt ifrån redo för att bli vuxen så det finns inte. Jag är rent ut sagt livrädd för att om några år få klara mig själv, tjäna mina egna pengar och leva på dem? Jag är ganska korkad och kan absolut ingenting egentligen. Förutom att blogga, allt kring hästar och skaffa mycket socialt umgänge. Hur långt kommer man på det? Nej gud, jag är livrädd. Det jag vill göra först och främst är i alla fall att ta vara på allt som kommer, och jobba något år utomlands. Drömmen är väl att flytta utomlands.. men skåne ligger ju också vädigt kärt om hjärtat. Jag får helt enkelt hitta mig en skåning att flytta utomlands med ;)

Nej, mina tankar får hänga kvar ett tag till som ett frågetecken. Nu ska jag prioritera min kassa kondition och min alltför stora kropp - ny månad nya möjligheter. Idag drar jag igång med träning, nu jäklar. Dags för ombyte, sedan ska jag ut och springa, om jag så skall pressa mig till döds de sista metrarna tills jag sprungit tillräckligt.. vi hörs!Sofia hissar

Dags att slänga fram en hiss tycker jag - och dagens hiss får gå på ett märke med urläckra färger och snygga modeller på schabrak, och med lika snygga benlindor att matcha sina heta färger med! Så om ni är ute efter snygga, roliga, färgglada, tuffa, och vad man kan komma på för olika saker till dessa schabrak - så kör till!

Jag snackar givetvis om BR!


Ni som var på eurohorse såg säkert dessa urläckra schabrak och benlindor lite varstanns. Jag ångrar nu i efterhand att jag valde bort att köpa ett schabrak, jag var grymt sugen på ett gult..


Övning, för alla nivåer

Den här övningen går att variera himla mycket, alla olika ponnyer och hästar kan arbeta med den här övningen - fast i olika svårighetsgrader.Det lila föreställer trav.
Då rider JAG skänkelvikning in i volten, från långsidans början ut till långsidans mitt där jag rider lätt över travbommar och sedan lägger en 10 meters volt, för att sedan flytta ut till spåret i en skänkelvikning igen.

Här går det att variera enormt mycket, du kan t.ex rida en halv snett igenom, via diagonalen in i volten och sedan på samma sätt ut. Då är det basic men ändå jobbar du igenom bägge sidorna på din häst/ponny och har hela tiden fokus på vart du ska.

Det går också att rida öppna/sluta in och ut ur och till volten.

Det blåa föreställer galopp.
Där rider JAG i förvänd galopp in, vänder ut från spåret i förvänd och in i volten. På mitten direkt när jag kommer in i volten gör jag ibland ett byte, för att sedan fortsätta igenom i rätt galopp, galoppera ut i rätt galopp men sedan hamnar jag i förvänd när jag kommer till hörnet och kan då fortsätta kortsidan igenom i förvänd. Ibland gör jag inget byte och lägger volten i förvänd galopp (dock gör jag en betydligt större volt då) och kommer sedan ut i rätt galopp.

I den här galoppövningen krävs det att hästen är såpass stark att den kan gå stadigt i förvänd galopp.

Ibland flyttar jag honom även i galopp istället, men den förvända galoppen kvarstår ju, som ni ser. Men då blir det lite extra lösgörande för bakkärran.


Det är bara fantasin som stoppar er och era övningar, hitta på och ha roligt! Variera träningen - MEN gör aldrig någonting som inte du eller din häst är redo för. Hellre för enkelt än för svårt, kom ihåg det!


Varning för knäppa bloggare!


Dagens ridpass

Idag var det markarbete i lång och låg form som stod på schemat!
Red en speciell övning, som jag kan slänga upp här med beskrivning och bild sen om ni vill?
I vilket fall som en super övning där man arbetar med bägge sidorna hos hästen och kan variera den enormt mycket efter dagsform, utbildningsfas eller syfte.

Winnetoo var jättefin, väldigt stadig och harmonisk och lugn. När han släppte igenom och jobbade runt med hela kroppen så började jag rida mer och mer på yttertygeln och med näst intill endast ytterhjälper. Så ska jag jobba ett tag framöver nu, först all vikt i att lösgöra och sedan plocka upp arbetet med ytterhjälperna. Det är någonting han behöver nu, i den fas vi kommit till. Han vill gärna bita sig fast litegrann i inner, ingenting som man tänker på förutom att man lätt blir lite, lite hårdare och stummare i innerhanden. Därför är det viktigt att ta tag i sånna saker DIREKT innan det blir till en ovana, alltså är det det vi jobbar med stenhårt just nu!

Travade bommar på rakt spår i lång och låg form som avslut - riktigt nöjd med passet och fick ut precis det jag ville, om inte mer än så! :D


Jajaja, dressyrtävling i GPA och Tretorn - men är man en hoppryttare så är man vettni  ;)


Dagens ridpass

Har varit nere i stallet under förmiddagen och ridit igenom ett regält pass på Mahjong. Vi tar mer o mer ordentliga pass nu när han har kommit igång för våren igen, vilket känns skönt - tävlingsdax snart..

Jag började med en lång framskrittning, och efter det mycket övergångar och jobb i skritt. En del serpentinbågar med reglerande tempo och formning gjorde honom kvick och mjuk, lång o låg samt samlad och hög imellanåt.

När jag var nöjd med detta travade vi igång, en del tempoväxlingar och lite ökade gångarter imellanåt. Lite sidvärtes för att sätta lite fart på haserna också, och en del skolor. Stretchade också en hel del, och han var riktigt trevlig!

Hade placerat ut bommar på två delar av nedre voltspåret, som vi också jobbade över idag. Tänkte att jag för en gångs skull inte skall lata mig, utan slänga ut lite bommar och några sockerbitar att köra benlyft på. I början var bommarna vääldigt läskiga, (det var ju faktiskt över 2-3 veckor sedan vi hoppade sist.. -.-) men efter hand så kom han in riktigt bra på dem och rullade på mjukt och fint.

Galopparbetet var runt och fint för höger, men i vänster tappade han bogen en del och kunde inte riktigt få igenom ställningen till max. Vi jobbade på på detta ganska länge, mycket olika tempon och samlingar, samt en del öppnor och förvända slutor för att få lite ordning på det hela. Blev väl halvresulterat då han nog är lite kort i ena muskelsidan och behöver stretcha ut mer, men det är ju bara att jobba på!

Får bli en söt idolbild från www.rilfarna.blogg.se, tack!


Nu ska jag slänga i mig lite lunch, och när det lugnat sig med folk i ridhuset gå ner och longera/tömköra Martijn.
Imorgon kommer en kiropraktor som skall få klämma lite på lillkillen också, eftersom det inte är helt grönt sen han spänt till i korset/dragit till sig.Veckans häst!

Grattis till Johanna (www.crazyhorselovers.blogg.se) som får sin Oscar som veckans häst!

Din ponny är ju hur charmig som helst! Verkligen en såndär liten pluttis som man bara vill gosa med!
Riktigt härlig bild dessutom.


Tänk er den känslan..

Att vara 23 år gammal och starta sin första världscuptävling - och vinna. Slå de gamla veteranerna, ridit bra hela helgen, och ha publiken till 100 procent med sig, hur grymt vore inte det?

Jag stod med under prisutdelningen, och snacka om gåshud! Publiken grinade, apploderade, tjoade, ja alla var i princip i trans eller liknande. Vilken känsla!

Det är såklart Angelica Augustsson jag snackar om!

Att till och med nyheterna tog upp det hela på kvällsnyheterna var inte dåligt!

Såg ni detta live eller på TV? För ni missade väl det inte hoppas jag..?

RSS 2.0