Bilder Lilla Edet del 2

Här kommer ett gäng från första framridnignen samt FEI lagtävlansprogrammet =)Bloggflytt!

Under dagen kommer bloggen att kunna vara rörig - allt pga. att vi flyttar!

/Sofia & Linn

Svar på frågor

Det har rullat in en hel del frågor, bland annat på bilderna runt Martijn det senaste, så jag tänkte att jag svarar på några såhär öppet så att fler kan få svar på sina frågor! :D

Åh, han har verkligen jättefint steg!
Men man får väl inte klappa hästen under själva programmet?

Svar: Jodå, hans gång har bara blivit bättre och bättre! Varför tror du inte att man får det? Jag tar det som en givenhet att berömma mina hästar när de gör något tex på tävling extra bra, eller bara behöver hitta självförtroende. I det här fallet som Martijn som är helt ny på banan, ska lära sig att gå in där och våga visa upp sig, slappna av och tro på sig själv - jag pratar till och med till honom, dock inte så att domaren hör. (Hoppas jag ;))

Snygga bilder och diggar din plastrong, var har du hittat den?
Svar: Jag rider enbart i snygga swarowskiblingande plastronger från duktiga Equidesign!

Tips på hur du får hästen att sträcka på benen i lägningarna? :)

Svar: Träna mycket tempoväxlingar så att hästen får en starkare bakkärra, även hoppa och ut och klättra i skogen. Rida i skogen och låta hästen få släppa ut, länga stegen och bara öka på, rulla i ibland ganska långa men även korta intervaller, (galopp) och mycket just dethär länga ut. Sedan tempoväxlingar som bara den, för att hästen skall bli kvick för skänkeln och på sitsen, på så sätt kommer den att ge lite mer energi för varje gång i sin gång, och då också utvecklar sig mer fram vill jag påstå.


Jag valde Martijn som utbildningsprojekt för att han hade potencial, frågan var bara hur man skulle plocka fram det och utveckla det, han har varit speciell. Potencialen var bland annat hans otroliga gång, som jag tyckte fanns där när vi tittade på honom. Idag skrattar jag åt att jag tyckte att han var tuff och hade bra gång då - då skulle jag bara vetat hur grym ponnyn kunde bli med utveckling. Martijn har utvecklats i sin gång och sina längningar något enormt, så tro mig - det går att slipa och jobba ytterligare i alla fall ett snäpp!


Hej.
Brukar du rida med pannluggen utsläpp? Jag tycker det är snyggare eller hann du bara inte. Föresten grattis till vinsten! :D Snygga knoppar också!!

Svar: Hej på dig du. Ibland rider jag med utsläppt pannlugg, det beror på vad jag känner för. Martijn tycker jag passar bäst i utsläppt för han är så otroligt charmig i det.

Sofia varför ha du inte börjat tävla honom tidigare? :o
Du ser inte ett dugg stor ut på honom du är helt perfekta tillsammans!

Svar: Tack så jättemycket! Anledningen är att han inte har varit redo för det, och det har alltid kommit saker i vägen för vår träning och utveckling. Dessutom har all fokus på tävling legat på Mahjong då vi har satsat så pass mycket hela 2009-10. Nu har Martijn börjat att mogna och hitta sig själv, det är då först då han är redo för att få komma ut på banan!

Han ser fin ut men du har inte funderat på att ha martingal på honom? :) (Kommentar på hoppfilmen så ingen undrar haha)
Svar: Han fungerar inte med martingal, blir alldeles för uppstressad och stänger av.
Kalasfrukost

I vår familj har det varit en "tradition" att äta tårta när man får sommarlov - och eftersom att min bror slutar idag så hade mamma gjort iordning en tårta redan. Vad tror ni blev min frukost? ;)


Funderar på hur planerna blir för hästarna idag? Borde lägga upp ett nytt schema för veckan, suck!

Idag fick jag smaka på gatan..

Som rubriken lyder så har jag fått en flygtur idag.. dock inte på från någon av mina pollar, tur det ;)

Nej, jag skall hantera och greja med en 3-åring som står i mitt stall under två veckor nu, och han som äger hästen tyckte att vi kunde testa att slänga upp mig för skojs skull, då hästen ändå hade fokus på så mycket annat..

Yeah right, jag kände hur den spände sig när jag drog över benet (barbacka), och i nästa sekund var det rodeo. Jag höll mig kvar jäkligt länge faktiskt, och försökte under hela perioden komma på en bra plan att slänga mig av då jag förstod att detta kommer inte sluta för än jag är av. Till slut fick jag en snygg framåtkullerbytta och en del skrapsår på köpet, men inget allvarligt som tur var. Pollen är sutten på en gång innan fast med sadel, men nu kom det väl för överraskat och blev för mycket helt enkelt. (inte min häst utan jag gör vad jag blir tillsagd som sagt.. även offrar mig också tydligen..?)

Efter detta så tog jag henne till banan för att longera. I början var det svårt att förstå tydligen att det skulle formas en rund ring runt mig, men efter en liten stund nappade hon och var så duktig så! Imorgon skall hon få smälta allt från dagen med både träns-bett-ryttare och longering.

I vilket fall är det en superfin häst som är efter Poet! Hon skall säljas om en tid framöver, så ni kan ju höra av er om ni letar en storhäst med snygg pappa minsann.

Jag kommer att dra in henne i bloggen i dessa två veckor ibland, då det är ju ett litet projekt vid sidan om. Mina hästar fick vila idag då de är nyskodda :)
För er som undrar var Linn är så har hon fullt upp med skolavslutningar och annat, och återkommer när hon känner att hon har tid!


Bilder Lilla Edet del 1

Härliga ni, nu ska ni få er en stor och härlig bildbomb, dock delar jag upp det då det är så mycket bilder på en gång annars så man tröttnar direkt! Föresten måste jag bara dra att ta aldrig ": PppPppPppPppP" seriöst.. de som förstår innebörden med det vet att det gäller humor på hög nivå, och en nypa salt ;)


Promenerar fram Mahjong


Emmie tyckte att jag skulle slänga på Mahjong silverbootsen, så så fick det bli!Uppladdning med godis för att jag skall orka prestera och få extra energi (blir helt cp av godis haha)So fucking perfect!


Individer är individer

Satt och funderade på det där med hur olika hästar är varandra, precis som vi människor är olika och unika. Tankebanan som jag råkade fila in på handlade egentligen om hur mina hästar arbetar och utgör sin energi.

Båda mina killar är så otroligt olika, men har väldigt mycket gemensamt också. Den ena måste stimuleras mycket och ofta för att prestera bra och må bra, medans den andra måste sparas, laddas och helst sova så mycket han vill för att vara på topp. Det är så svårt att få det perfekt för varje individ men jag försöker så gott jag kan för att mina hästar skall på som bäst, och då också prestera bra.

Tänk vad lätt det hade varit om hästarna kunde prata eller utföra sina behov själva? Precis som vi människor vet att vi måste gå upp si och så, äta si och så och träna si och så för att må bra, hinna med och leva. Nu är det istället vi som får iakta våra djur och utifrån det göra det som passar bäst för dem. Alla är ju som tidigare nämnt unika, och det som passar för den ena passar inte för den andra.

Men då är det imponerande att se hur bra man lär känna sin häst, hur nära man kommer den och hur man kan läsa av den. Vi märker när våra hästar inte mår bra eller när något känns fel. Vi lär oss ganska fort att läsa av vad våra hästar behöver, hur de är som individer och varför det är på ett sätt eller ett annat.

Jag tror att med god hästhållning finns det inga genvägar att inte lära känna sin häst, punkt 1.
Och att få det bekräftat med kärlek tillbaka från sin polle, det är guld värt!

Det som jag vet specifikt för var och en av mina pollar är väl.. hm, Mahjong börjar gråta om det regnar och blåser lite kyligt samtidigt, då skulle han stå vid öppningen och tycka att han var ensammast i världen. Han skulle också pusta ganska djupt om jag kom bärandes med sadeln ut på gårdsplanen där jag bundit upp honom en stekhet sommardag. Han skulle även vara ganska lat för dagen och inte förstå varför just han av alla världens hästar måste jobba precis just idag..

Martijn skulle aldrig komma in igen om han släpptes iväg på en stor åker utan staket. Han hade tyckt gott om att få stanna ute i det höga gräset. Möjligen hade han blivit vän med ett gäng rådjur, då det är väldigt roligt att springa efter de studdsande små sakerna. Hade det kommit hundar i närheten hade han dock blivit irriterad och grinig, och inte vetat riktigt hur han skulle hantera situationen. Dock hade han stått som ett frågetecken om jag hade börjat skutta omkring runt om honom med en havrehink, fast lägga all fokus på andra saker än honom. Nyfikenheten hade lockat honom att börja se mig som en intressant sak ändå

Jag kan rabbla upp 140 saker, men här var några specifika/kul saker som jag vet stämmer in på mina pollar ;)

Har era hästar några specifika saker som slår er? Roliga/tråkiga/normala/speciella, allt?
Hur bra/dåliga tror ni att vi människor är på att läsa av våra hästar?


Drar lite snabbt om dagen

Det har blivit en låång stalldag för mig idag. För Martijns del så blev det ett longeringspass idag, och han stretchade igenom så duktigt så. I början när han nyss hade kommit till mig så förstod han inte hur man skulle göra när man longerades, grön och litade inte på någon, men efter mycket hantering och träning så går han som en klocka när man gör det. Han vet precis vad som gäller och trivs med det tror jag, han har lätt för att släppa loss och bli avslappnad i vilket fall vilket är målet.
Med Tjongen var jag ute en lugn och härlig tur med Sofia Hedman (checka in!) som har sin häst på andra sidan dalen. Mahjong fick gå på hacket och hoppsadeln och bara strosa idag, skönt för honom att få chilla efter en tävlingsdag med två hårt presterande program.

Dessutom fick jag veta av min pappa när jag kom hem, att han fixat så vi kan byta körskola till en i Uddevalla. För tillfället så är jag anmäld till en i Kungsbacka, men har bara varit där 3 gånger på teorilektioner, så det är så ovärt.. orkar verkligen inte pendla dit, så det var enormt bra att vi kunde byta till Uddevalla nu när jag är hemma under sommarlovet! Så många som tar körkort nu.. känner mig så jäkla sur att jag själv inte orkar/hinner/kan ta tag i det - men nu jäklar. Nu har jag sommarlov, nu har jag lite extra lediga timmar, nu SKA jag!Då var detta kapitlet i livet slut!

Sista skoldagen innan avslutningen, imorgon ska vi nämligen till någon ö med klassen och bara mysa och efter det middag med alla niorna. Idag har vi iprincip gjort allt som man inte får, man ska gå ur med avtryck ifrån sig?

Vi har haft matkrig, erkännt lite olika synder (haha) och dessutom DUNKAT denna i högtalarna som når ut över skolan -


Rektorn såg lite skeptisk ut där ett tag.. haha!

Från och med nu är det tveksamt om jag kommer uppdatera fram tills Torsdag..
Det är avslutningsmiddagar, avslutningar, lokalfester och ett gäng kompisar som ska bo hos mig under dessa dagar. Så ja, vi hörs nog inte förens på torsdag igen..

OCH DÅ HAR JAG SOMMARLOV!!


Skolavslutningen i 8:an. Genne kommer även vara med på min avslutning, så hon klickar säkert massa nice bilder ;D

Aktiverade läsareTänkte bara dra lite svar på tal eftersom att vissa tycker att det är fjolligt med en "kommentarsgräns". Grejen är ju inte att jag ska försöka få flest kommentarer i bloggvärlden, var är det för merit haha? Saken är så enkel som att det inte är roligt att blogga om man inte har engaerade och aktiverade läsare!

På min (och Linns) blogg vill jag känna att alla är delaktiga. Jag har sagt det tidigare, ni läsare är ju lite av en del av en familj utan att få det att låta dumt. Går det jobbigt inom något område och jag skriver ut om det, så kommer det alltid in en massa kloka, peppande och härliga kommentarer som visar att det finns människor som bryr sig. Jag hjälper gärna er, så länge ni hjälper mig. Och det är precis så det är nu. Alla kan hjälpa varandra, med konstruktiv och god kritik, tips och allt möjligt. Och det är väl det som är målet med ett stort nätverk, eller?

Så, jag vill bara se hur många som är ärligt engaerade genom det här, inte för att vinna en kommentarsstrid. Men med tanke på antalet bloggläsare som vi har så kan jag inte sätta en typ "10 kommentarer"-gräns. Detta är grymt låg nog, om alla skulle offra ca 2 sekunder som det tar att lämna en liten kommentar i rutan. Men så finns det ju de som bara vill titta på bloggen för att hitta fel, trycka ner oss och som inte bryr sig för fem öre.

Sen måste folk skaffa lite humor.. ingen som levde på fb under ": PppPppPPppP"-perioden..?En fråga som rullade inHej Natalie!
Jag vet inte vad som är rätt/fel i frågan, men jag vet att Mahjong var fux som föl, och blev rödskimmel vid 3-4 års åldern, och efter det blev han ju till slut skimmel, så chansen finns säkerligen ;)

Om ni läsare har ett korrekt svar till Natalie får ni gärna slänga in en kommentar här!


Kram


Godmorgon!

Är uppe med tuppen och ska gå sista måndagen i högstadiet, sedan är det bara tisdag och onsdag också - sen, It's over. Då är man mellan två världar, ute ur grundskolan och inga måsten, påväg in i en ny period i livet, om man vill? Hur man vill och när man vill.. Tokigt!

Som de allra flesta nog redan har koll på så ska jag fortsätta mina studier på Kitas gymnasium i Göteborg, ekonomiska programet.

Sedan har redan STORA förändringar i mitt liv börjat ta sin början, jag vill tyvärr inte berätta öppet här ÄNNU, dels för att hålla det lite diskret och dels för att jag inte orkar se det i text. Besultet som kommer omtumla hela mitt liv och tillvaro. Men den smällen får man väl ta ibland?

Dagens planer med hästarna är klara och igenomtänkta -
Thonna: Longering.
Winnetoo: Dressyr.


Tack för all fin respons till bilderna igår med, sånt gör mig glad :D


Bildbomb JA/NEJ?


Blir ingen bomb från tävlingen om ni inte ger mig runt 300 komments : PppPppPppP
(Fast det är ingen match om bara ni kan ägna er 3 sekunder o visa att ni verkligen vill)Tävlingsresultat Lilla Edet

Hemma efter en jättehärlig tävlingsdag i Lilla Edet! För det första vill jag rikta ett tack till Lerk som annordnat en dags nationell tävling! Klubben ligger väldigt nära (ca 40 minuter), så det var så himla härligt för oss. Och även fast det bara var en dags nationell vilket är väldigt ovanligt så var det guld värt för många!

Idag var Mahjong riktigt riktigt fin, och jag är supernöjd över hans insatser.


Söta va?

FEI lagtävlan:
Här var han pigg och trevlig vid framridningen, och jag hade fokus på en snabb reaktion samt komma till vänstertygeln, ge eftergift för högerskänkeln samt vara rund och genom. Han kändes bra redan från början, och min tränare Anna J var på plats för att titta lite på tävlingen när den ändå var så nära, och gullig som hon var coatchade hon mig på denna framridning. Tack! Ibland var dock blicken lite borta då jag red fram med B Capriole.. man blev ju så sugen på att titta!

En del missar, men ändå ett bra flyt. En fet miss när han råkade ta mina förhållningar som ett travavbrott fast jag bara ville samla ihop galoppen från en mellan till samlad.. 3-4;or på 2 moment där av alla domare (3 domare), vilket betyder en väääldigt mycket bortslängda poäng. Surt men så är det ju, om inte men hade varit ;)

Slutade i alla fall på 59,63%, och blev 5 utanför placering!! Nationell o allt, underbart!!!
Tänk min lilla "vanliga" ponnyskrutt, killen kan allt ibland!FEI mästerskap:
Viiiiiiilken framridning! Hade wow-känslan genom hela framridningen.. Mahjong var allert, framme för hjälperna, i handen och helt amazing. Något trött ibland kanske men absolut kanonfin!

På banan blev det kaos, i alla fall känslan och min ridning tycker jag. Jag var nämligen så korkad att jag tog av svanskappan (gjorde även det i första klassen, innan jag gick in på banan för jag ville testa utan, snyggt osv.. haha, nemen han kan gå utan den stunden på banan tänkte jag, och det gick ju bra i första när jag drog gjorden ett hål till.) Men givetvis så drog jag INTE gjorden det där extrahålet till mästerskapsklassen... korkade jävla människa är jag. Det skulle jag naturligtvis gjort, för sadeln åkte nog några millimeter fram, men vilket påverkade att den glappade o slog i traven när jag satt ner, så jag kunde knappt sitta ordentligt och det resulterar ju såklart till att Mahjong inte jobbar igenom korrekt. Galoppen var mycket bättre, men vi tappade mycket delar där också. Visst, det blev bra delar från o till, men också idiotmissar och liksom en dålig känsla tack vare mitt klanteri. Jag har ingen att skylla på förutom mig själv, så där fick jag mig en läxa. Mahjong skötte sig kanonbra ändå, han ställde verkligen upp för laget så att säga. Lite trött/dog lite väl för skänkeln ibland men det är förståeligt, och det får han göra när jag klantat mig.

MEN mina vänner, trots detta så såg det inte lika illa ut som det kändes enligt de som tittade - och det resulterade på 60,26%! Högsta ponnyprogrammet som går o rida, som känns värdelöst och vi trycker 60%-sträcket!? Det är bara att tacka och ta imot, och tagga ännu mer till nästa helgs tävling som jag kommit in på efter att ha stått som reserv, och bestämt mig för att åka på! :D

Jag är ändå väldigt nöjd över dagen i och med att Mahjong var så rolig och bra att rida nästan genomgående idag, och både han och jag hade nog roligt, eftersom båda presterade väldigt bra fram tills mästerskap då. (Dålig ryttare.) Speciellt eftersom att jag inte legat i träning för så mycket tävlingar nu, utan han har mest fått skrota lite i hagen och leva mer vildhäst, vilket är väldigt behövligt för hårt presterande tävlingshästar anser jag.


Måste också tacka Emmie som följde med som hästskötare & fotograf idag, tack!Åsiktsinlägg a la Genne

Vi har fått in god respons alla de gånger vi gör åsiktsinlägg - ni gillar att höra vad vi tycker, och att argumentera för eller mot. Vilket gör det hela väldigt intressant!

Det var längesedan jag gick in på en specifik sak djuptdjupt, jag skriver alltid vad jag tycker och tänker men med ibland ironi, ibland lite löst och folk tror kanske att jag är ganska slarvig tex, men det är mitt sätt att förmedla genom att vara en chill och skön person/med lite kaxiga inslag.. sån är jag ;)

I alla fall så har Linn tagit sig i kragen och skrivit en del åsiktsinlägg det senaste, så jag tänkte att jag får väl sluta vara så lat och ge mig in på ett regält åsiktsinlägg - som ni önskar höra!


Bilder!

Nu kommer ett gäng bilder som superduktiga Alice tog igår!
Ni av läsarna som är fotointresserade borde verkligen besöka Alice och Julias fotoblogg, superduktiga!
http://meandmytwinsister.blogg.se/
Kommentera flitigt nu :D

Dagens ridpass

Winnetoo
Red som sagt ut en sväng på Winnetoo idag, dock var klätterbacken avstängd och används numera som kohage under sommaren -.- suck! Han var pigg och glad, som vanligt alltså ;) haha!

Pringles
Red först loss honom i bägge sidorna och jobbade med att få honom lika stadig i bägge sidorna och ta lika mycket stöd. Efter det började jag jobba med galoppombytena igen - och idag släppte det!! Han har haft problem med att byta galopp och såklart blir det jobbigt för hans ägare när han är en hopphäst och inte vill/kan byta galopp. Men idag bytte han klockrent flera gånger mot slutet, så roligt!

Thonna
Kände som sagt igenom henne i alla gångarterna och nu kan jag efter att ha känt efter lägga upp en plan för hennes träning, tror att detta kommer bli super. Imorgon blir det longering för henne, på ett speciellt sätt med ett annat syfte än det man brukar ha när man longerar.


Prinsen ♥


Smakprov!

Har fått alla fina bilder utav Alice (meandmytwinsister.blogg.se) nu! :D
Dock har jag en häst kvar att rida, det blev tre hästar att rida idag nämligen. Såklart ska ni få bilder och dagens ridpass inlägg så snart jag är klar ute i stallet :D

Tills vidare kan ni få ett smakprov från gårdagen!

Galoppombyte :')

Tävlingsdax

Tack så himla mycket ni som gav väldigt härliga peppingar, min självkänsla och motivation steg en liten bit upp igen! Idag ska vi ha roligt jag och Mahjong, se till att få köra vårt race nu, vet inte hur många tävlingar vi har kvar..

Glömde berätta vilka klasser, vi startar FEI lagtävlan & FEI mästerskap (:

Dagens outfit är följande: (gammal bild dock men)

Tävlingspiké: Kingsland
Tröja: Kingsland
Jacka: Kingsland
Byxor: Random elr Domino
Skärp: Swaworski
Strumpor: Kingsland

Håll tummar och tår och skänk en tanke till oss :D!


Dagens hästplaner!

Thonna ska jag rida lite idag, känna på hur allting känns och efter det lägga upp en plan. Jag brukar alltid börja så, en plan överlag och sedan en specifik plan för varje vecka. Thonna är ju en B-ponny (dock en maxad sådan) så jag kommer träna henne mycket från marken också, longering, lydnad lös, tömkörning varvat med sköna promenader såklart. Men självklart kommer jag rida henne också, framförallt ska jag lägga energi på att få henne mjuk och lösgjord fysiskt under de pass jag sitter på, sedan jobba med respekt och lydnad när jag står på marken. Det blir nog bra ska vi se :D

Winnetoo ska ut och galopperas och även klättras!
Det behövs verkligen nu när kulmagen har börjat titta fram ordentligt.. haha! Dessutom ska jag ringa ett samtal ang. Winnetoo idag, ett samtal som får magen att vända sig innuti mig och tårarna att trycka bakom ögonen. Hur ska jag klara det här?Supernöjd

Låt mig få dela med mig av min rid-glädje från idag! Båda hästarna var superfina!
Drar vad jag gjorde med dom och hur jag jobbade/tänkte för er intresserade:


Martijn -
Blev en ganska lång skogstur. Fokus var att få ut och ha roligt, ha en bra framåtbjudning och lägga ner honom rund och låg i detta. Till en början var allt så spännande att det hellre blev lite trippig skritt och en hög hals med lite halvdålig kontakt till tyglarna. Jag lät honom hållas, flyttade lite över vägen, överböjde lite från och till, hittade ett bättre stöd i båda tyglarna och lät honom hålla en frisk trav (vilket han tycker är skitkul, han älskar att springa högt med benen och gärna i 140 ute, sötnosen!)

Körde en del tempoväxlingar för att han skulle sätta sig ännu mer på bakbenen samt få kraftfullare gång och en bättre kontakt såklart/och för att ha koll på honom, och han blev riktigt riktigt fin efter en liten stund!

Jobbade en del skritt-öppnor, som han håller på att lära sig. Nästan så att det är lättare i traven då han har mera flyt, men det måste ju sitta i alla gångarter anser jag så ja, grunden är skritten. Han tycker att det är svårt när han inte förstår, men han kommer strax på vad jag menar - och då kör han överdrivet mycket öppnor och SLUTOR för den delen. Haha, han är verkligen supersöt, vill vara grymmast! Insiativrik och nyfiken häst, det är precis så man vill ha dem liksom.

Galoppen var stor och rund, och jag körde en del samling för att sedan låta honom galoppa på - mycket i fältsits för att bara rulla och få igenom kroppen regält. Detta fixade han utan problem, lika roligt det! Allra roligast var när han fick rejsa och matte berömde så glatt så ;)

Vi kom oss ganska långt ut i skogen, så när vi var på väg hem och hade ganska långt kvar, men jag tyckte att han jobbat tillräckligt hårt i tempo och övningar så valde jag att hoppa av och gå hela långa vägen hem. Onödigt att sitta och slita på rygg och ben anser jag. Skulle det varit en storhäst hade det inte varit snack om saken, men min lilla plutt är ju onödigt att slita på med stora mig som ska sitta som en padda på honom. Nej, lillkillen traskade så mysigt med mig så! Bra att jag får lite extra motion också, det behövs!

Tog två urvackra mobilbilder (känn ironin med vackra), men bilder är det i alla fall.
Red i Mahjongs hoppsadel (har ingen annan passande hopp till Martijn), men den ligger helt okej. Dock har jag en annan gjord till Martijn givetvis, men även den är lite stor så jag mååste fixa en mindre. Blir aldrig av bara.
Benskydd fram och bak, vanliga tränset. Vanligt tredelat tränsbett. Har gått ifrån rakt gummi på honom då jag inte får tävla på det, så det är lika bra att rida på det som man får tävla på.Mahjong -

Mamma hade tvättat hela honom när jag kom tillbaka med Martijn, han hade varit så himla skitgris så det var nödvändigt. Men han hade torkat fint och jag gjorde iordning honom för en tur ute på vägarna, men dressyr/genomkörning/stretch. Jag hade förberett mig mentalt med att tänka överdrivet högt tempo, dvs en jäkligt stor takt och nästan övertempo, precis som Stefan ville ha fram igår för att få den jäkeln att inte komma undan med hans o-aktiva bakben, rygg och den för höga formen när han släpper allt och låtsas vara bra. Jag kan ju inget annat än att säga att jag blev förvånad! Skrittade fram länge, och jobbade även länge i skritten, och redan där kändes allt bra. Körde igång i trav och gav snabba skänklar och allert, och han svarade väl hyfsat. Ungefär 3:e gången flög han fram och körde en sluta i 140 km/h och jag hängde knappt med själv! Haha, öronen frammåt och ett dundrande tempo gällde hela ritten sedan.. jobbade med precis det som Stefan gått igenom igår, att få honom ut till vänstertygeln ännu mer, bli eftergiven för högerskänkeln och TA skänklarna.

Han jobbade på riktigt bra, och jag höll ett högt tempo hela tiden, och han var riktigt över ryggen! Han la sig även ganska rund och låg, vilket jag vart väldigt nöjd över. Mycket beröm blev det idag till killen!


Gammal bild på mig & tjongalong!

Kände nästan att "nu är jag så nöjd att det får gå precis som det går imorgon". Det är verkligen sån känsla man vill få fram! Så för dagen så har båda pollarna varit riktigt fina, och jag har faktiskt haft en bra ridning vilket jag klappar mig själv på axeln för. Ibland måste man berömma sig själv när man faktiskt känner att man gjort något så bra man kan, kämpat och försökt! Speciellt när det då gått igenom och fungerat :D

Nu laddar vi inför morgondagen!
Är det några läsare som ska till den nationella i Lilla Edet imorgon?Blev lite sent..

Har fixat i stallet hur mycket som helst, Thonna har gjort sig hemmastadd och myst omkring i nya hagen. Träningen börjar först imorgon.. Den som först gissade rätt och hade en blogg var http://ungadressyrryttare.blogg.se/ förresten!

Winnetoo var himla fin idag med, jobbade på bakifrån så bra! Dock så har jag en tendens att luta mig framåt när han trycker på och arbetar med ryggen, måste jobba på det! Men fina bilder blev det, dock kommer de upp imorgon då Alice inte hinner skicka ikväll imed att det blev så sent.

Nu har jag fullt upp, vi hörs imorgon! :DFoto-time :)

Nu är B-ponnyn Thonna hemma hos mig för att stanna här i tre veckor. Jag kommer nog dela med mig av lite bilder och kanske lite text kring våran träning, men ganska odetaljrikt utav olika själ. Jag brukar inte dela med mig så mycket av hästarna som jag inte står som ägare på, såvida inte ägaren vill.


Nellie & Thonna på en av mina träningar som jag höll för henne. Så duktiga!

Nu ska jag ner och rida Winnetoo, jobba på och känna på formen liksom. Alice kommer komma och har kameran med sig i högsta hugg, bra va? :D Så förhoppningsvis kommer det upp en bildbomb ikväll!


En bild från förra gången Alice var med och fotade :)

Säljes!

Jag rensar bort väldigt mycket saker nu då jag har överflöd och aldrig använder vissa saker, samt skall börja sälja bort mycket ponnysaker..


Oanvända benlindor, dock öppnade, 100 kr


Oanvända benlindor från Horze, dock öppnade. Fleece innuti - 100 kr


Lös magplatta, Nypris: 250 kr  Mitt pris: 100 kr eller bud


Tävlingsskjorta stl. 170, 100 kr eller bud


Brösta m martingal, passar C-D-ponny, kom med bud


Schabrak från Horze, grått med gul kant och passpoal, Nypris: 189:- mitt pris: 150:-


Amerikanskt hoppschabrak, grått med silvrig passpoal. Lite toffsig på ett parti (se bild) men inget man tänker på. 40:- elr bud

Allt är alltså diskuterbart beroende produkt! Köparen står för frakt.
Det kommer snabbt intressenter på sakerna, så håll koll på mailen om jag svarat!

Kontakta mig på: sofia.genne@hotmail.com :D


You rock, Ebba!

Jag kan säga att den 2:a kommentaren med länk som kom in, var en självklar vinnare i mina ögon! Jag älskar det här inlägget, upplägget, de rappa replikerna, att Ebba vågar kritiserar sig själv och ser framåt och sättet att fånga läsaren på. Det är proffsigt skrivet - med en så sjukt grymt innehåll! Jag håller med Ebba Molin till 110% - och jag älskar när folk vågar stå upp för sina åsikter trots att man redan innan vet att man kommer skapa reaktioner, och alltid retar det någon.

You rock Ebba, och det är sjukt att du bara har två-tre kommentarer på det här inlägget - det är VÄRT att visas upp och läsas utav fler. Nu hoppas jag på en rejäl debatt på Ebba's blogg, annars blir jag besviken på er ;)

HÄR KOMMER INLÄGGET - och HÄR kan ni kommentera det!"Detta inlägg kan nog vara intressant för många att läsa skulle jag tro! Ge det en chans, gillar du det inte behöver du inte lägga någon ansträning på att läsa klart! Jag har nu insett (kanske lite efter haha) vilket jäkla land vi lever i! Mellanmjölk, skvaller, wannabies och allt vad det heter! Alla ska vara likadana som alla andra och sätter någon "känd" person upp en trend, använder sig av vissa saker så ska väldigt många andra också hoppa på det! Det tycker jag är så himla... blåst på något sätt! Att inte kunna vara sig själv utan istället vara precis som alla andra, är det något att vara stolt över eller?

De är dom som är sin egen, går sin egen väg och de som gör någon som inte alla andra gör, det är de personerna som hamnar i rampljuset! Ska det vara så svårt att fatta? Själv tycker jag att jag är alldeles för grå, trist och smälter in bland alla andra tråkmånsar som inte sticker ut. Att ta steget och våga visa sig och inte gömma sig bakom sin tråkigare halva istället för att "släppa loss", är så himla tråkigt och uttjatat! Förvånandsvärt är att jag just idag har insett hur trist den större delen av Sveriges befolkning är egentligen!

Inte för att jag dissar de människor som inte vill vara i rampljuset all the time, nej det är inte det som det handlar om!! Det är det faktum att så många ska vara precis som alla alla andra som jag stör mig så förbannat på! Haha, bli inte iväg skrämda nu, nej jag är inte arg på er! Jag vill bara föra fram vad jag tycker om alla dessa trista såkallade mellanmjölksmänniskor i vårt avlånga mellanmjölkiga land... De personer som jag beundrar består till största delen av människor som har sin egen åsikt och inte bara följer alla andras väg istället för att rita upp sig egen! Några namn tänker jag inte nämna, vi har alla våra egna förebilder som vi inte alltid säger högt även om vi inte skäms för vad vi tycker.

Inom hästvärlden tycker jag att detta faktum visar sig väldigt tydligt! Särskilt inom bloggvärlden! All denna utrustningsfixering, köper någon något fint så finns det alltid många som hakar på en och vill vara likadan. Ingenting jag har emot egentligen, för det finns ju inte så mycket olika slag av schabrak tex så att alla hästmänniskor i Sverige kan vara ensamma om att gilla ett exemplar.

Bloggare ska alltid haka på andras trender! Tex så kom vi i kontakt med begreppet "Hot or Not" genom Dressyrmupparna. Genast var det en hel drös med bloggare som hakade på det och ville vara likadana. Det är just det som jag tycker är så himlans trist, att folk måste försöka vara som alla andra. Visst, man kanske tycker att det var en bra idé men det är ju ändå väldigt uppenbart vart man fått den såkallade idén ifrån... Men de som vill skriva precis detsammma som alla andra får väl göra sig det besväret om de så vill!
Nya hästbloggar startas varje dag och många många inlägg skrivs om och om igen. Jag tror inte att någon någonsin kommer att kunna kolla i sitt arkiv och peka ut ett inlägg som ingen annan bloggare långt därborta gjort ungefär likadant. Man behöver inte ens ha varit inne på den andres blogg eller ens fått idén från den andra bloggen. Det finns inte så många olika typer av inlägg/utrustning mm som inte kommer nämnas en eller fler gånger i bloggvärlden, hur mycket man än försöker! Den bloggare som lyckas vara ensam om ett inlägg eller en åsikt kan klappa sig själv på axel!

Fy vad tråkigt det låter... att aldrig vara ensam om en sak! Men eftersom det nu finns så många bloggar i rörelse så är det svårt att vara ensam om en grej ifall man kör med samma tänk som alla andra. Dock finns det vissa bloggare som lyckas med detta och jag bockar för dom och ger dem all cred jag har! Det är också de bloggarna som lyckas locka till sig läsare och bevakare! Bloggar man inte likadant som alla andra så drar man till sig blickar, men också en massa skit och kritiserande ögon! Men det är väl det priset man får betala för att man vågar sticka ut... Men de flesta "storbloggarna" får ju också väldigt många trogna och stöttande läsare, vilket antaligen bidrar till att de fortsätter att sätta ner foten i vår gråa och trista bloggvärld.

Jag har nu bestämt mig för att försöka låta allt man lärt sig genom att bevaka olika bloggar och att följa olika statistiker och jämföra det med inläggen synas i bloggen också! Det kommer absolut inte att komma på en gång! Förändring tar ibland en del tid, men det kan det väl vara värt? Att göra en insats för att inte försvinna och suddas bort hos alla kritiska bloggläsares ögon är, för mig i alla fall, värt mycket!

Tona ner mellanmjölkandet, stå på er och våga visa er! Det är mina råd! Ni får själva välja att totalt glömma bort det här inlägget om ni ens brytt er om att läsa så här långt, men jag tror faktiskt att jag träffade en del av er! Kanske tar ni er också en funderare efter det här och inser att ni kanske också har försvunnit in i mängden? Hoppas ni vågar göra något åt det! Jag vill gärna dela åsikter med er angående ämnet, även om jag har mina klara kan man ju alltid få något nytt att tänka på!

Våga vara dig själv, stick ut hakan och sätt ner foten! Tänk på att dem du försöker efterlikna är sig själv! Var aldrig någon annan, det går bara att vara sig själv eftersom alla andra redan är upptagna right? "


ebbamolin.blogg.se
Stort plus för en snygg design och välskrivna igenomtänkta inlägg, DIG vill jag se på topplistorna inom kort!


Du får en BIG Linn-hiss!

Städar lite bara

Varit ute på min powerwalk, men blev så sur när jag kom hem och inte hittar saker som jag letar efter att jag tänkte att jag får ta och städa lite.. behövligt? Stenkoll på hästarna, men på sina saker..?

Hästjej nivet ;)


Suck!

Trevlig kväll igår som slutade i lite mer kaos så att säga, blev stulen på min mobil mitt på centralen i göteborg inatt och jag vet att jag har många utav er i min kontaktlista - så skulle ni få något konstigt sms/samtal så är det inte från mig. Mobilen är även spärrad, men den kan ha hunnit användas innan.
Nog snackat om det!


Elvira, Nathalie och jag på Klara skatts toalett igår ;) haha!

Idag är det en ny dag med massa planer. Nu först blir det stenungsund med mamma och min lillasyster, lite shopping inför skolavslutningen och sedan sätter stallplanerna igång! Får hem en ny ponny idag som ska vara hos mig i tre veckor framåt - någon gissning?
Den som gissar rätt först får en länkning!

Winnetoo ska trimmas och lite annat fix som vanligt! Jag ska försöka ha med mig kameran och sådär, uppdatera så bra som det går helt enkelt. Nu under dessa dagarna kommer det vara fullt upp i mitt liv, slutar ju nian..

Men jag håller igång här så bra som det bara går, det vet ni ju? :D

Planerna för dagen

Godmorgon på er!
Planerna för dagen blir hästar, hästar och hästar hade jag tänkt.

Tänkte faktiskt ta mig en lång och go powerwalk nu på förmiddagen, jag har varit alldeles för lat med detta sedan jag kom hem. Efter det blir det en frukost, och sedan kilar jag nog iväg till stallet.

Martijn ska få sig en tur ut i skogen idag, haha jag längtar.. han kommer tycka att det är såå roligt, och jag är faktiskt taggad på att motionera honom, så det blir väl kul. Tänk att man kan vara så "roligt motiverad" till att rida ut en sväng? Sjukt, haha! (Förövrigt har jag ju givit Martijn ett par vilo, skritt samt longeringsdagar nu sedan hans otroligt goda prestationer med hans första tävlingar förra torsdagen och helgen.)

Mahjong skall finslipas
från topp till tå! Skämt åtsido, inom ridningen ska jag bara ut och runda honom, han behöver stretscha igenom kroppen från gårdagens träning. Sedan blir det fix, knoppning, tvättning och allt som hör till tävling.

Startlistorna släpptes igår.... varför har jag alltid sån tur med mina starter?
Känns starkt att komma in efter sveriges bästa ponnyryttare och bästa ponny? Grymma Amalie =)

Ahja, för att inte tala om alla andra startande också såklart. Redigt snygga hästar och duktiga ryttare, synd att B Capriole startar före, hade gärna sett honom med en annan ryttare än Mattson! Kommer i alla fall många vänner som man inte sett sedan förra årets tävlingar. Jag har ju bara varit iväg på 2 tävlingar i år med Mahjong, varav en nationell uppåt landet, dit inte alla nerifrån Skåne åker till, men imorgon kommer de minnsan hit :DJag ska lägga upp mina tre kvalitétsmål i eftermiddag i alla fall (för mig själv alltså, eller visst jag kan ju skriva ut de på bloggen om någon vill det också, men ah), för att se vad jag skall fokusera på. Jag vet själv att vi inte är på topp, och är inte där för att försöka nosa de bästa ens i närheten, men vi är där för att börja avsluta vår karriär och för att sätta personliga saker på plats för domare och på en tävlingsbana såklart :)

Dock är min fokus lite låg och jag känner mig pannkaka om ni förstår, pga en del saker som jag inte drar upp här men i alla fall, så kom hemskt gärna med pepping och några smarta tips att slappna av och känna "GO FOR IT" istället för blä?

Nej, nu måste jag ut innan tiden rinner iväg ännu mer, vi hörs!Utvärdering av träningen för Stefan Jansson

Nu är jag hemkommen från en bastu till ridhus, en ganska seg häst, en gillad tränare & ett överlag bra pass!

Det var första gången som jag red för Stefan idag, och jag hade ganska höga förväntningar i och med att han är ganska bekräftad och känd neråt Halland, och man har hört mycket gott om honom. Men jag kan bara ge tummen upp, han var trevlig, hade smarta saker och förklarade på ett bra sätt.

Han kunde snabbt läsa av hur jag som ryttare var i kunskap, vad hästen skulle kunna klara av och hur vi var som ekipage vilket är en stor eloge till = redan under första passet så kunde han direkt ge kommandon vad vi skulle göra för att rätta till fel, och det fungerade.

Lite hjälp hade han nog dock till sin fördel att han kände Mahjong sedan yngre dagar. När Mahjong var runt 5-6 år ungefär, haha. När vi kom in så frågade han vad det var för häst, vad vi har för "problem"/vad vi behövde träna på och så vidare. Jag drog snabbt en presentation att det här är min 20-åriga D-ponny arab som går de högsta klasserna. När jag nämde hans namn så log Stefan och sa "Så det är Mahjong? Jahadu, hej Mahjong, då ses vi igen då." Haha..

Jag berättade i alla fall att mina främsta problem är att han är väldigt lat, engaerar sig gärna inte och tappar fort ryggverksamhet/bakbensaktivitet samt tar ej stöd i vänster tygel och griper sig tag i höger.

Vi jobbade mycket med ett högt tempo och att hitta reaktionsförmågan. Han var trött överlag idag Mahjong, så det var lite extra slapphet i honom, men det blev helt okej efter ett tag. Han sa att redan som ung var han sån, seg och jobbade inte gärna. Haha, typiskt min lilla Tjong ;)  Han tappade all bjudning när han blev kastrerad vad jag hört innan. Ska dra historian någon gång om varför han kastrerades, ni kommer att tappa hakan!

I alla fall så körde vi enormt mycket med en jättestadig vänstertygel som jag skulle rida in i, en snabbt halvhalterande högertygel, och så fort han tog imot i höger och försökte samla sig extra mycket, höja formen eller sakta tempot för att slippa komma i vänstertygeln så kickar jag till honom med högerskänkeln och lyfter högerhanden högt över mankammen och rider på som bara den, och till slut så lägger han sig mer i vänster och vågar ta kontakten där.

Det var prio 1 hela passet. Framåt passet så gjorde han superbra öppnor i höger, han vågade lägga sig i vänstertygeln och gled i riktigt bra tempo genom öppnan, och tappade då heller ingen takt. Nöjd!

Det här är något att jobba vidare på, lite nya ledvägar har jag fått med mig nu. Det här är ju inget man löser på 2 pass, men kanske inom några månader? Who know?

Jag är i alla fall nöjd över ett bra pass!

Bild från senast jag var iväg i Annas ridhus.. det syns i alla fall inte på bilder att jag får rida/driva som en idiot haha!


Alla älskar Mahjong, right?(nej jag godkänner inte folk jag inte känner som lägger till som vän)


Ibland är det ord mot ord

Ett citat som min vän Andrea hade skrivit på sin blogg som var så klokt egentligen.
"Beviset på att man har viljan är att låta hjärnan ta över när hjärtat vill bestämma"

Det första jag tänker på är tävlingsryttare som vill komma längre - man kan inte leva med en ponny i alla sina år, någon gång måste man gå vidare för att komma vidare. Jag tänker också i samma läge på en skogsmulleryttare, som har sin ponny och tänker aldrig lämna den, för den står så nära.

Båda dessa sorter är starka människor, och de ser på varandra som ängeln och djävulen.
"Tävlingsryttaren kan ge den snobbiga blicken och inte förstå varför skogsmullen stannar och inte vill fortsätta utvecklas trots kärleken till hästen man har för stunden, medans skogsmullen tycker att älskar man nu sin häst så säljer man den verkligen inte, tävlingsryttarna är egoistiska och skall bara verka bäst."

Men syftet med den meningen var i alla fall viljan. Att ha viljan att bli bäst. Jag har aldrig hört det på det sättet, men det var helt otroligt tankevärt och känns som en bekräftelse, att trots att jag är en tävlingsryttare med höga ambitioner som älskar mina hästar, så måste man någon gång gå vidare om man vill mer. Jag är tävlingsmänniska och har en vilja, utan den hade jag inte heller varit den jag är idag, eller ha kommit dit jag är idag.

Den här meningen ska jag spara i mitt huvud, och plocka fram när den behövs. Vilket lär behövas måånga gånger! Man ska leva i nuet, men man måste ha en känsla för framtiden.


Sidan är uppslagen, och det är tungt att tyda överskriften på kapitlet.. Party med bloggprinsessorna ;)

Taggar i min ensamhet för en partykväll med en hel drös med hästbloggs-tjejer! Det ni :D
Nu ska jag precis dra mig mot bussen tillsammans med Elvira och Nathalie, tar självklart kameran med mig och försöker fånga lite bloggprinsessor på bild under nattens gång!

Puss och hej, vi hörs imorgon!Just nu...

Enligt schemat..

.. så skulle det bli träning för Anna J idag, men så råkade det bli så att Stefan Jansson kommer till hennes gård idag, så jag kör en träning för honom med Mahjong istället! Ska bli jättespännande, har hört så gott om honom men aldrig testat. Dock blir det en såndär typiskt tid, kl 19.00 en fredagkväll..  jag som hade planerat en kväll på smögen med alla studenter och halva västra götaland som drar sig ut dit ikväll? Kommer ju aldrig hinna dit och det går inga bussar i princip. Åååh, jag hatar när hästarna krockar med övriga livet! Haha, jaja, hoppas på en trevlig träning i alla fall så får vi se vart kvällen slutar!

Gårdagen tillbringades i alla fall med studentfiranden hemma hos mina gamla vänner Cecilia & Sofia och hela kvällen krogen med galna studenter överallt..

Längtar tills det är min tur att få vara en prinsessa i mössa och känna mig fri!


Visst är jag söt i studentmössa eller? Haha, jag börjar redan fundera på färger o brodyr..


Foton från läsareMan märker verkligen här att han var spänd och inte avspänd "på riktigt", det syns långa vägar på hans sätt att inte bära upp mig lika bra genom kroppen, ha kortare steg, drar ihop sig i formen samt på min sits!

Längde även stiglädrerna ett hål från förra tävlingen till denna - tror det var bättre som på förra faktiskt.

Tack så jättemycket för bilder Josefine & My (teamhusebacken.blogg.se)!
Om det är någon mer som har bilder är de alltid välkomna till teamsl@live.se.


Livebilder!

Just nu:

Svar på tal :)

Rullade in en kommentar som behövdes ett extra svar på tal på kände jag, faktiskt den första negativt riktade kommentaren mot mig under det åsiktsinlägget!

""En häst värd 2-5 miljoner kronor hade jag inte heller släppt ut i en skogshage, det är ju bara så." - Där sjönk du VERKLIGEN i mina ögon. Jag har hela tiden sett dig som en ödmjuk och väldigt omtänksam person so tar hand om din bästa vän (Winnie) på bästa sätt. Men menar du verkligen att om din bästa vän hade varit värd mer pengar hade du plågat den genom att låta den stå i en box 24/7 och inte vara häst? Aldrig få leka och busa, aldrig få träffa andra hästar på riktigt osv? DÅ tycker jag (ursäkta språket) att du är helt jävla dum i huvudet. Jag tycker det är helt idiotiskt att stänga in hästar och behandla dem som porslinsprydnader, DET ÄR FÖRFAN HÄSTAR. Och det är VI som valt att ha dem, då ska vi också se till att de får bästa möjliga liv hos oss."

Jag har aldrig sagt att jag tycker att de levnadsförhållanden som dessa hästar lever under är bra eller rätt på något vis - dock förstår jag det. Det är nog lätt för mig, och kanske dig, att säga att "jag skulle minsann ha släppt ut Totilas i en stor hage dygnet runt" - men det hade vi inte gjort. Man släpper inte en häst värd de pengarna i den kroppsform och naturliga form i en skogshage för att vara snäll. Men som sagt, när vi med våra "vanliga" hästar ser det utifrån så ser det hemskt ut - men jag hade inte gjort annorlunda och det hade nog få gjort.

Jag tycker jättesynd om dessa hästar, men jag kan inte säga att jag skulle ha gjort det annorlunda..


Diskussion, kommentar!

"Jag blir så oerhört glad av det du skrev! Jag blir glad för din ponnys skull speciellt, du visar att du bryr dig om honom på riktigt genom att låta honom vara häst och inte behandla honom som en maskin. Håller verkligen med dig i vartenda ord, kunde inte skrivit det bättre själv. You go girl!"

Superbra kommentar tycker jag, många av era kommentarer var kanon - men denna tjejen tog verkligen fram det vikiga! "Du visar att du bryr dig om honom på riktigt genom att låta honom vara häst" för enligt mig handlar det precis om det, jag bryr mig och därför får han mer än gärna smutsa ner sig och vara en äkta ponny. Det handlar ju inte om att jag är lat och inte orkar ta in honom eller orkar mocka under sommaren, utan för att jag bryr mig om honom. Tack för en bra kommentar!Tävling!

Startar igång en liten tävling!
Den kommer handla om Åsiktsinlägg, min favvo? ;)

Alla som har skrivit/vill skriva ett åsiktsinlägg på sin blogg länkar det inlägget nedan i kommentarsfältet - det åsiktsinlägget som jag tycker är bäst skrivet, har bäst innehåll och goast repliker i kommer bli länkat och in klistrat i ett eget inlägg hos TeamSL! Inlägget behöver inte vara superlångt eller avancerat på något sätt, bara dina åsikter framgår klart och tydligt!

För att medverka:
x Länka ett nytt eller gammalt åsiktsinlägg i kommentarsfältet!
x Inlägget ska vara skrivet utav dig, annars måste du länka skribenten till inlägget.

Lycka till!
Jag ska aldrig..

x..Gå någon tråkig utbildning eller ta ett jobb jag inte trivs med "bara för att" och "bara för att man ska/borde gör det". Usch, så inte jag! Jag tänker alltid, som jag redan alltid gjort, gå min egna väg och våga hoppas att det ska gå vägen! Jag menar, hur många lyckas få upp en blogg i toppen och tjäna pengar på den när man är 13,5 år och rider bohuscupen på en ungponny? Jag klarade det, mot alla odds, och jag ser tillbaka med stolthet!

x..Bli en tråkig och långsam vuxen som har svårt att fatta beslut och inte vågar ta ut svängarna lite. Jag ska alltid lita på magkänslan och TESTA på nya saker med ett öppet sinne - och lite fart tack..

x..Sluta tänka framåt och på framtiden, det är där man alltid kommer leva. Vem orkar vara flummig och leva i nuet utan några direkta planer? Inte jag i alla fall!

x..Tipsa någon annan att gå i mina fotspår, ska jag vara ärlig förstår jag inte själv hur jag får ihop allt ibland och orkar med det? Jag är jag, men jag tipsar nog aldrig någon annan om samma väg..

x..Sluta vara så öppensinnig och öppen mot människor, det mest intressanta som finns är olika människor med olika åsikter, utséende och tankar. Aldrig att jag ska börja rikta in mig och bara umgås med en speciell grupp människor!


Bild från när jag fick chansen att testa på modellandet - och tog den!
Hur ska man veta vad man vill/inte vill om man inte vågar försöka? 
 
Varning för starka åsikter?

Någonting som bara blir vanligare och vanligare är att rutiner och vård av sveriges ELIT hästar smittar av sig och verkar få ryttare att tro att det är ett framgångskoncept. Snälla, era ponnyer är inga framavlade elit hästar utan ponnyer som är mer ursprungshäst än tävlingshäst, även om du tävlar den. Jag tycker så synd om ponnyer och hästar som lever under helt onaturliga förhållanden för att ägaren eller ryttaren ifråga tror att framgångskonceptet är själva rutinerna och vården som elit hästarna har.

De hästarna som går i globen och hoppar 160cm banor som ingenting är "inga hästar" längre, i dem flesta fallen. De BEHÖVER speciell vård, och de hanteras inte så för att de ska kunna hoppa så högt och vinna massa tävlingar, utan för att dem överhuvudtaget ska kunna gå på sina ben. Sedan spelar pengarna in här också får man tänka på, det är tråkigt, men that's it. En häst värd 2-5 miljoner kronor hade jag inte heller släppt ut i en skogshage, det är ju bara så.


Superfina dressyrhästen Totilas som verkar vara gjord av gummi, och som överhuvudtaget inte får gå i hage längre.

Jag säger inte emot sättet de hanterar hästar i den prisklassen och i den avelsnivån - MEN jag är oerhört trött på alla ponnyryttare som fått hela upplägget om bakfoten och tror att prestationen ligger i att hästen inte får gå på bete, måste stå med lindor och skydd på 24/7, så mycket täcken att den naturliga pälssättningen fullständigt förstörs, trycker i hästen fodertillskott osv. Lägg ner, era ponnyer är inga elithästar utan ponnyer som kommer hoppa samma klasser med samma resultat oavsett skydd på benen eller gräs i magen.

Det känns som om folk är väldigt bra på att höja sina hästar i tankarna, jag menar, en ponny med en ponnyras och ponnyextriör som går runt L:B-MSV:B är fortfarande egentligen en ponny som alla andra. Jag tror knappast att den kommer hoppa MSV:A felfritt bara för att den står med benlindor i en grushage, I'm so sorry, men jag tror inte rikigt på det konceptet ;)


Här står min älskling och ser ut som en halvdöd tjockis med intorkat regn och smuts, men vet ni? Han mår BRA och presterar BRA, ur det perspektivet han är i - nämligen en ponny.


Och såhär kan han se ut dagen efter, hoppa runt och placera sig i MSV klass. Trots gräs i magen, trots utevistelse och obefintliga benskydd ;)

Vad tycker ni?
Någon som håller med mig, eller kanske tycker helt tvärt om?

Ut och rida i regnet..

Snart kommer Alice förbi, tjejen som är med och hjälper till i stallet :D
Hon och jag ska skritta ut Winnetoo och Max, de behöver komma ut och få sträcka på benen. Winnetoo gick en riktigt hård träning igår och Max har också gått rätt hårt.


Så fin bild på mig och Max, som egentligen heter Mitzy Light, sen moutainhorse ponnycup deltävlingen på Troya, som vi vann :D

                                                                                                          

Vinst @ LjRK - bilder

Här kommer ett gäng bilder från LjRKs tävling som pappa samt mamma fotade under Måndagens snabba efteranmälning, start & vinst! Inte så ursnygga kanske, men vi får ju bjuda på oss själva!


Snygga sitsen som kommer fram här då jaaaa.....


Prisutdelningen..
Där det inte alls var roligt att ha en stor rosett på sig..
Hahaha ser ut som en fetto michelinegubbe..
GO TEAM SL A LA GENNE & MARTIN ELLER? ;)Några söta bloggläsare ;)


Min vackra lilla ponnyskrutt, så stolt över honom!Detta tjat om design

Tänkte bara prova min nya namn-loggo..

Många undrar föresten varför vi inte gör någon ny design osv, för det är tydligen "tråkigt" att se samma hela tiden.

1. Jag avskyr förändringar, jag vill att allt alltid skall vara som det är. Jag hatar ännu mer när folk säger till mig att göra saker, jag bestämmer själv. Jag kanske gillar vår lila design...?

2. Ta inte allt för seriöst nu och bli inte sura.

3. Anledningen till att jag inte sätter mig och gör en ny design är för att de vi jobbar för skall göra en, men det tar sin lilla tid....

peace and love!Jag måste vara ett geni

Som jag visat er på mitt fina lilla schema så skulle Mahjong få sig en skogstur idag. Sagt och gjort, vi red en lång och härlig tur ut men i extrem exotisk värme.. så det var aningens varmt sådär, men funkade helt okej ändå.

Min kille var i alla fall suuperhärlig idag! Vad skönt det kändes, han fick igenom en hel del igår då alltså, när vi hårdjobbade dressyr fast utomhus på väg. Han var bättre för sätet, och lyssnade faktiskt på alla förhållningar fram och bak! Han drog inte iväg och la sig stark som han gör ibland när vi är ute i skogen, och sänkte sig ärligt.

Åh, jag älskar när man får ridpass ibland som man bara kan njuta av och känna att både man själv och hästen njuter av att få vara ute och chilla på livet, så att säga.. utan press, stress eller krig.

Här är en go bild från Mahjong när han under ett tillfälle faktiskt skulle springa iväg lite fort när jag precis skulle haffa upp tyglarna, samtidigt som jag har mobilen i andra handen och ska ta kort -.-  han passar på den jäkeln, kolla bara öronen hur nöjd han är, haha!


Förövrigt kom jag på smartaste mobilstället om man inte har fickor på ridbyxorna eller liknande! Jag förstör mina mobiler jättefort, och därför har jag min HTC i ett mjukt fodral, främst när jag är i stallet då. Det smartaste jag uppfunnit på länge det här - sadeln som mobilhållare :D


Klickade fast fodralet i en av de små ringarna som sadeln har längst fram typ, och kunde under trav-och galopp lägga den lite lätt där jag har benet så att den inte skakade sönder. Visst är jag ett geni? Jag lever för musik så det finns med mig vart jag än går..


Visst är jag grym?


Videoblogg.. ;)Kameran dör mitt i allt efter ett tag, men aja, orkade inte göra om så det får ni leva med ;)
Kul att hela skiten är filmad underifrån också, haha, jag skrattar ihjäl mig!


Hoppträning, utvärdering

Jag hade en heltokig ponny med mig idag, han stuttsade och for som en het B-ponny.. suck!
Men pelhambettet fungerade superbra faktiskt, tar nog med till nästa tävling och testar det i alla fall i första klassen. Jag gillar att varva lite såhär, inte konstra för mycket, mer varva.

Men han hoppade som vanligt väldigt bra, väl och runt. Jag trodde att han skulle hoppa lite sämre med ett såpass skarpt bett, men det gjorde han absolut inte, skönt det! Maja var med och tog lite bilder också, så jag slänger upp dom här nedan. Dock blev det inga jättebra med tanke på att det inte var någon systemkamera och sådär, menmen, bilder i alla fall!


Snacka om att hästarna fick ta i här, hoppade på voltspår och vi red in i lågt, lågt tempo och lät dem verkligen ta i och trycka ifrån. Jisses vilka språng det blev!

Han blev även skäck på slutet, haha! Han var så svettig så fläckarna syntes mycket väl..


Idag var det mycket tekniska övningar, jobbade på styrka och teknik. Superbra, älskar sånt faktiskt. Så roligt att göra en sak i taget och få vara sådär petnoggrann med varenda ett galoppsprång!

KL-fleece säljes

Säljer en KL-tröja som bara är liggandes här hemma.

Annonsen:
http://hastutrustning.hastnet.se/sok/annons.php?aid=315948

Kontakta mig via mail vid intresse: sofia.genne@hotmail.com


Hoppträning!

Håller faktiskt på att ladda upp filmen med svaren på youtube nu, dock krånglar det som alltid, men jag kämpar på ;)

Idag är det hoppträning för mig och Winnetoo, och jag tror att Maja ville hänga med = jag kan be henne fota lite? :D Sista träningen innan sommaren för bästa Emma Emanuelsson, riktigt tråkigt. Men Maria kör nog utan uppehåll hoppas jag, grymma Maria! I vilket fall som ska jag testa hoppa på pelhambett idag då varken tredelat eller magic-bettet har kännts bra det sista.

Det tredelade blir han för stark på, och magic-bettet blir han för tjaffsig och känslig på. Så idag ska jag testa ett rakt ponny pelham, avskyr för långa skänklar när bettet sitter i en ponnymun. Det finns ju en anledning till varför det heter ponny pelham ;)

Min förra D-ponny Gravenvelds Miranda med pelhambettet på.

Förhoppningsvis fungerar youtube som det ska så att ni kan få videobloggen innan jag åker, annars får ni den ikväll :)


Tävlingsbilder på Martijn del 3

Här kommer slutspurten med bilder på lilla Martijn från tävlingen i Nuntorp!
Min fina fina lilla kille!

Min snygg-Martin ;)


Ny layout

Måste ta och hissa ridsportsförbundets nya layout!
Den ser mycket stilrenare ut nu, och gör ett allert intryck. Tummen upp!


Håller ni med mig?


Sofias schema för veckan

Nu håller mitt huvud på att sprängas med vad jag behöver göra/hur hästarna skall gå samt vad jag själv måste göra prio ett, så jag får ta och skriva ner en lista vad som gäller.

Delar med mig av den för er nyfikna :D

Mahjong

Måndag
- Mjukisdressyr/chilla lite/komma igång efter några dagars vila
Tisdag - Dressyr utomhus/skog
Onsdag - Skogen
Torsdag - Dressyr/skog (ev byte med fre)
Fredag - Dressyrträning för Stefan Jansson
Lördag - Mjukgörande/klar för start
Söndag - Tävling


Martijn
Måndag - Tävling
Tisdag - Promenad ca 30-40 minuter för hand
Onsdag - Vila
Torsdag - Longering lång o låg lugnt tempo
Fredag - Ev. skogsritt annars promenad
Lördag - Vila
Söndag - Ev. skogsritt annars longering

Sofia
Måndag - Tävling
Tisdag - Pendla till skolan, stan, motionera hästarna
Onsdag - Tagit sommarlov lite i förväg, ut och powerwalka, köra zumba, åka till hästarna, blogga, fri kväll(?)
Torsdag - Powerwalka, blogga, jobba lite, hästarna, fira alla studenter, åka på studentmiddager, utekväll(?)
Fredag - Powerwalka/springa, blogga, åka och träna Mahjong på annan anläggning, utekväll(?)
Lördag - Jobba hela dagen, hästarna på kvällen, förbereda för tävling, blogga
Söndag - Tävling

Sådär, nu har jag äntligen lite struktur på det hela!
Det är fullt upp som gäller, tighta dagar så bloggandet kan bli lidande, men det märker vi.


Hoppfilmen på Martijn

Har ju helt glömt att lägga upp filmen som jag lovade från när jag & Martijn skutta lite för ett par veckor sedan :DVisst är han en liten sötnos? Han tyckte det var så roligt att få hoppa lite igen!


This or that, videoblogg!!

Kom på ännu en rolig sak jag tänkte köra igång nu när jag lovat att göra lite mer videobloggar och liknande. This or that @ videoblogg!

En enkel och rolig grej, som ni ändå kan lära känna mig lite bättre igenom. I kommentarsfältet här under får ni skriva max tre "this or that" per person. Det kan handla om vad som helst, men ni kan ju försöka hålla er till hästsammanhang eller mig som person åtminstonde? Det som blir för privat eller jag inte vill ta upp inför alla er, kommer jag ändå inte svara på serrö ;D

Exempel:
"den bloggen eller den bloggen"
"den ponnyn eller den ponnyn"
"Provocera eller pepp-talk"
osv osv, ni lär väl ha massa skojjigt att komma med som vanligt? :D

Kööör på!
Jag lovar att svara 100% ärligt, och dessutom i en videoblogg!
Härlig kväll

Det blev en sen och härlig kväll i stallet idag! Bestämde mig för att dressyra med Mahjong fast utomhus, så red en bit för att komma till en lååång grusväg som vi har i närheten, och där red jag lite fram och tillbaka och utförde olika moment. Det kändes både bra och dåligt, en del saker var bra men han var väldigt jobbig i högersidan. Lossade väl litegranna men det är en hel del kvar, får se om det går att lossa på lite till innan helgens tävlingar.

Han var väldigt glad över att få komma ut så sent när det är svalare ute, och leka lite snyggpolle ute ;)

Med Martijn gick jag en lång o härlig promenad vid 23.30-snåret. Jag är kvälls/nattmänniska och ääälskar att promenera såhär sent. Lillkillen tyckte dock att det var lite väl sent och mörkt, men han traskade gulligt på ändå.

Slänger upp ett gäng bilder från gårdagen när jag kände på Mahjong lite i paddocken.

Bara lite känna-på-honom-inte-orka-rida-eller-sugen-egentligen ridning och mamma ville bara fota lite.
Tävlingskläderna är på eftersom att jag tävlade Martijn innan.


Blää

Är på riktigt dåligt humör just nu, usch.
Är så arg på allt just nu, falskhet är det VÄRSTA jag vet..

Blir inget trevligt videoinlägg ikväll inte, så jag tror att för både eran och min skull väntar vi tills imorgon..? hehe! ;)


Så grymt fin bild, älskar den!Nya KL västen är kommen!Den här gången vill jag bli överraskad, MÅNGA kommentarera - diskuttera på!
Kommer jag se ut som en rymdsnubbe eller är det bara hel rätt?


Cred ägare!

"Jag vill ge lite cred, inte till mig själv utan till min häst Zarossa är 20 år gammal och ett halvblod, när hon var tretton så såldes hon till ridskolan i västervik (2004). Där har hon kämpat som lektionshäst i många år. Zarossa är en sådan häst man blir glad av att sitta på, hon älskar fart och fläckt men kan nästa sekund snällt lunka runt med en nybörjare å ryggen. Hon är ärlig och pålitlig i alla lägen, även om kanske inte alla ryttare förtjärar det.

Hon har stått ut med sparkar och slag från okunniga och ryck och slit från rädda. Hon har i alla dessa år varit en säker nollrunda på tävlingsbana och ett ankare i VORFs div 2 lag. Trots tre timmars arbete om dagen, sex dagar i veckan, har hon aldrig gett upp eller tappat gnistan, hon älskade sitt jobb. Numera  är hon känds i målserum och älskad av de vuxna nybörjarna.

Jag var hennes skötare under alla dessa år, jag har stått vid hennes sida genom vått och torrt. Nu är Zarossa min häst och hon kommer att vara det till dess att det tar slut. Jag fick Zarossa i julklapp 2009, då var hon arton år gammal. Meningen var att hon skulle gå i pension hos mig, men det gick inte riktigt så. I början var jag tvungen att rida minst 1,5 timme om dagen. Annars blev hon galen  !  Vi tävlar fortfarande upp till 120 cm hoppning, hon tröttnar aldrig!

Jag kommer att fortsätta tävla och rida min prinsessa till dess att hon själv säger stopp.

Med denna text vill jag alltså hylla Zarossa, en underbar häst med hjärtat på rätt ställe. Fler lektionshästar borde va som henne! Hon har lärt hundratals människor att rida utan att klaga. Jag vill även passa på att ge en stor eloge till alla andra ridskolehästar där ute, utan er skulle inte ridsportsverige vara detsamma!

Mvh Elena Lundgren"

Och vet du vad? Jag vill ge DIG cred Elena för din fina inställning till din häst!
Härligt att du vågat och vågar tro på henne trots att hon i säkert mångas ögon var redo att bli pensionär och klar på "ridskolan" och inte dög för mer. Sånt här imponerar mig, bra mycket mer än placeringar och snabba tider på tävlingsbanan. Lycka till i framtiden!

Läs Elenas blogg HÄR :D


Barbackaridning, och avramling!

Passade på att ta en lång skrittur ut idag barbacka, as härligt. Älskar att varva alla tuffa träningspass med lite sånt här chill, det är viktigt tror jag. Dock så red jag förbi där pappa var och hjälpte några, så när jag och Winnetoo precis ridit förbi där så att vi har byggnaden bakom oss så slår han upp fönstret för att säga hej - bara det att fönstret gnisslade och lät som om det var hundra år gammalt. Sitter man då på en hopphäst med nerverna på utsidan så kan jag säga att det fönstret resulterade i grus tuggande för min del.. Tack och lov lyckades jag hålla kvar i tyglarna, så min älskling sprang inte iväg på egen hand eller skadade sig på något vis. Men jag är gott uppriven över hela baken och längst med högerbenet, blir nog ett gått blåmärke där! Handen är också lite blodig om man säger så.. ;)

Duktig som jag var så tog jag med mig kameran ut till stallet idag med!


Chillat!
Mycket nöjd över att jag lyckades kravla mig upp själv på Winnie efter min vurpa.. hehe! ;)

Vad säger ni om sånna här, egentligen heltrissta, vardagsbilder?
Känns det mer "nära" när vi använder nytagna bilder, eller är det piffigare och bättre med gamla snygga bilder?
Jag brukar köra en blandning, vilket verkar uppskattat, eller?
Boxstädning

Idag har jag pendlat ner till Kungsbacka för att avsluta min termin tänkte jag. Vi slutar egentligen på torsdag, men då kan jag inte komma i och med att folket hemma i Uddevalla tar studenten och det är massvis som jag skall fira. Och hur ovärt känns det inte att vara här imorgon också för att bara åka på en liten utflykt med ca 6 pers (så många kommer till skolan nu ungefär, haha.)? Nej då är jag hellre hemma och kan ta hand om mina hästar :D

Men idag åkte jag i alla fall ner för att säga hejdå till alla + städa ur mina boxar. Som tur var hade jag redan tagit ur båda bäddarna, men idag var det skura som gällde. Jisses vad jag har skurat! Minsta lilla fläck som var kvar eller spånbit på marken så får vi bestraffning av vår stallchef.. Vår goa dressyrtränare bjöd på fika, vilket resulterade i att hon näst intill tvingade oss att äta upp allt = ca 3 bullar var och 10 glas saft. Vad hände där?
Ingen kunde ju säga nej heller när hon är så go o glad o trycker i oss.. aj aj, springdax x 3 när jag kommer hem idag!

För hästarnas del så blir det skrittpromenad med Martijn, och en lugn vecka framöver med honom. Han har helt plötsligt fått åka på två tävlingar och presterat så bra, så han skall få smälta allt i lugn och ro.

Mahjong har jag varvat ner och chillar mest med, men vi har en nationell tävling på söndag så vi borde sätta igång lite och slipa på formen.. dock känns motivationen lite låg för tillfället. Vi är så klara.. men ja, mer fokus på den här ryttaren behövs nu, vi ska ha en kul sista tid tillsammans!

Hur blir upplägget för era hästar under de närmsta dagarna? Några som släppt sina på bete och inte hårdtränar/tävlar/givit de en lugn period? Eller kanske mindre bete och ändå tävling?


Tävlingsbilder på Martijn del 2

Här kommer ytterligare ett gäng bilder på Martijn från hans första tävling i torsdags i Nuntorp.
Tack än en gång Lovisa för alla underbara bilder!
Ser ni hur han tar i när jag släpper iväg honom till en mellangalopp? Han sätter sig så GRYMT på baken!

Detta var en galoppfattning.. förstår ni hur han sätter sig regält på baken ibland o lyfter fram? Grym!
TeamSL har något gemensamt med NRJ..

Vi varnar känsliga läsare för drivande och smått provocerande inlägg imellanåt,
Vi respekterar din åsikt, men skiter fullständigt i den!VINST!!!!!!!

Ja, heter man Genne så gör man, är man dum i huvudet så är man, men det är ju det som gör livet spännande :D
Jag blev så himla sugen på att tävla ändåå på den lokala ponnydressyren på LjRK när jag kikade på alla ekipage som red runt i LC-LB klasserna att jag efteranmälde mig till LA:n med bäbis. Då hade jag 1h & 23 minuter på mig innan min start. Går omkring på LjRK's tävlingsområde o shorts o linne ni vet, redo för en tävling liksom! Så pappa får köra ner fort som bara den till Ljungskile och hämta mig, sedan vidare till stallet. Mamma åkte till stallet och kom fram ungefär samtidigt som oss. Hon hade efter mina beskrivningar packat ner kläder hemifrån. Jag springer in i stallet och byter om fort som bara den medans mamma och pappa sätter på transporten och kör fram den. Springer ut i hagen och hämtar Martijn, borstar av den jäkla skitgrisen (!) och sedan lastar honom.

Åker ner till Ljungskile (ca 12 minuter), mamma springer o hojtar att vi är där och får reda på att det är lite försening vilket bara är positivt för oss som startar om ca 35 minuter. Medans mamma fixar mitt hår skrittar goa lilla Emmie fram Martijn litegranna, och sedan rider jag fram en stund. (Givetvis var vi så lunga vi bara kunde runt om honom, det här är en kille som lätt hamnar på tårna som ni vet, så vi var stressade men inte så han fick känna av det, det hoppas jag att ni förstår!)

Sen var det dags att gå in på banan, försöker få honom avspänd men ändå kvick för hjälperna - tycker inte att han kändes helt bra. Fick liksom inte avspändheten och ärlig framåtbjudning till bettet, var lite bättre på framridningen men men. Jag försökte hålla mig lugn och få honom down i alla fall, inte på tårna och bli spändare.

Han gör i alla fall vissa saker riktigt bra, och jag gör så gott jag kan för att få ordning på allt - vad händer?
Jo tro fan vi VINNER LA:n72%!!!!!!!!!! Fyfan va gött! Att han fick en 9:a på ena mellantraven skadar ju inte heller :D

Tänk att han ändå presterar så bra när han fått slappa och bara gått skrittpromenader i tre dagar? (Han har gått lugnt efter hans tävlingsdebut i torsdags.) Jag är grymt stolt över honom som ens kunde landa när han så fort kom till en tävling, och prestera så pass fort! Wow!Taggad!

Nu äntligen har kameraladdaren börjat fungera igen till den kameran som filmar bäst, så om jag hinner ska jag ta tag i mitt videoinlägg och svara på frågorna imorgon! Ni som inte hunnit ställa en fråga, ang. bloggning och bloggen ännu, kan göra det under inlägget som är först om ni trycker på kategorin "frågor".

Ställ nu så kluriga frågor ni kan till mig, som är mitt i hetluften i bloggvärlden ;)

Ska bli roligt att få svara i ett videoinlägg faktiskt, blir mer "på riktigt" då - jag är taggad, hoppas ni har grymma frågor nu bara ;)


Glad tjej har fått tillbaka kameraladdaren.. Tjoho!


LA-debuten på Martijn

Nu har filmen laddats upp så ni kan kika på den om ni vill! Jag är fullt medveten om min otroligt dåliga sits i travarbetet, men saken är den att han är väldigt svår att sitta på, speciellt när han då är lite spänd och inte får riktigt en svungfull trav/avspänd. Jag gjorde i alla fall så gott jag kunde utan att råka störa honom så att han blir sur, målet med hela ritten var ju att få komma in på en bana och hålla sig på marken helt enkelt =)

Visst är det lite snygga levader/caprioller när vi skall fatta högergaloppen från skritten..?


Döm oss nu inte för hårt, tänk på att det nyss har släppt, ponnyn är väldigt grön i huvudet samt hans första tävling på två år (och debut i LA-klass.) Men jag är stolt över att han fixade det här så pass lugnt och bra!


Sommarbilder!

Sofia Johansson som har sin ponny hemma hos mig skickade nyss över ett par bilder hon klickat på våra hästar förut i hagen, när de står och njuter på betet. Så mysigt, kan inte förstå de ägare som inte låter sina hästar beta och få vara hästar. Om det inte är något extremt fall, så ska hästar i mitt tycke få vara hästar oavsett om de tävlas eller inte.


Mitzy Light, våran C-ponny f. 2000Pontus, våran lilla maskot. B-ponny f. 1993
Silvia, mammas storhäst, f. 1994.


Känner ni igen den här sötnöten då?
Han har alltid flätor med små olika rosetter i, han hatar när luggen hänger kring öronen nämligen - och varför inte piffa upp med en söt liten rosett då? ;)
Ljungskile

Jag har nyss vaknat och kommit på att det är sol ute idag igen, underbart!

Det är lokal ponnydressyr på LjRK idag, min gamla klubb. Hade tänkt att efteranmäla mig och starta bäbis där, men det blir lite tight inpå och vi vill spara på honom så det blir tyvärr inte så. Sen hade de lite knepiga klasser, vem orkar lära sig LC2 elr LB0 liksom? Då hade jag bara orkat starta LA:1:an som jag kan, tänker inte lära mig mer små skitprogram.. haha!

I vilket fall så ska jag dra mig neråt dit nu för att kika på en del kompisar och kanske coatcha lite, det brukar uppskattas i alla fall. Så ni får hålla tummarna för främst Emmie Holmquist ;)

Ska eventuellt träna en storhäst i närheten där också, dess ägare hörde av sig igår så vi får väl se hur det blir. Spännande..

Nu vet ni hur min dag ser ut i alla fall, tävlingstittande samt ridning, åtminstonde av mina egna ikväll.

Filmen på Martijns LA dyker upp såsmåningom också! :D

Lag-träff!

Ska strax iväg på lagträff, tillsammans med alla som ridit och ska rida i lag i år för stenungsunds hoppryttareförening. Riktigt mysigt!

Vilka klubbar tävlar ni för, kul att se vart alla kommer ifrån, och tävlar för? :D


Bild från våran vårfest, på alla lagmedlemmer från bohuscupen, div. ll, div. l osv. Jag står näst längst ut till höger, i rosa ;)


Maja & Mitzy Light

Här kommer lite bilder på min syster och fina Max sen igår, tagna av duktiga Caroline Jansson!Tävlingsbilder på Martijn del 1

Min kära vän Lovisa tog över 600 underbara bilder på mig & Martijn från tävlingen, så därför delar jag upp de lite så att ni slipper få alla på en gång.. det blir roligare att se på då också! Så här kommer första gänget..

Detta va alltså från första framridningen innan LB :D


Trött kille som får beröm o godis :DStrömsholmsur & tankspridd

Jag är förbannad för att jag inte åkte på Strömsholmstävlingarna.. trodde att det låg omöjligt långt bort för oss att dra transport, men det var "bara" runt 44 mil... åh, massa kompisar från olika landsdelar där och så är jag & Mahjong hemma :( Fan! Och i år blir det kanske inget Svenskt ponnyderby i Dagstorp för vår del.. åh.

Efter att ha tänkt, tänkt och åter tänkt så är mitt huvud i trans. Efter att nu ha tittat på LA-filmen med Martijn 100 gånger om är mitt huvud nu förvirrat. Efter att precis ha börjat kolla igenom tävlingsbilderna är mitt huvud nu dött. Efter att ha beslutat något så helt sjukt för några dagar sedan så är mitt huvud borta. Så fort jag får avklarat för mig själv mina beslut, val och vägar och känner mig mogen så ska jag ta tag i lite berättelser för er hur allt ligger till.. Det är lite luddigt och rörigt just nu, så att inte ens jag själv som är huvudpersonen i min historia vet..

Det enda jag vet är att alla historier har sitt slut, och att sista kapitlet är öppnat.. med skrämmande manus.

I vilket fall så har jag kommit på den brillianta idéen att om nu inte Martijn kan växa och bli stor, så kan ju jag bli mindre?
Smart, tar mina sista mat-tag nu för de närmsta veckorna i alla fall ;) Skulle fan gjort allt för att få väga typ pyttelite!

Försöker få klart bildbomber + film från tävlingen så hoppas på att jag kan slänga ut dem ikväll, håll utkik!


Pepp-talk!

Visste ni att jag alltid kramar Winnetoo och viskar något till honom innan start?
Gulligt att Genne lyckades fånga detta på bild igår innan L:A starten måste jag säga, hihi!

Jag hoppas även att ni uppmärksammat att jag har en rosa rosett i pannluggsknoppen, hur gulligt liksom? :')

Varför kan inte jag också vara liten, eller åtminstonde lagom stor på min ponny? :(
Jävla skit..
Bilder på Linn & Winnetoo

Här kommer ett gäng bilder på Linn & Winnie från gårdagen ;)


Film

Min tokfina Winnetoo ♥Visst är han himla häftig? :D
Och jaaaa, jag hade lite mycket häst igår och det gick aningen för fort.. Haha! Men vafan, han klarar ut det ändå och jag vill inte bråka med honom där inne och börja ta tag så det blir av och på läge istället. Då blir han bara stressad.


Ännu en varm tävlingsdag!

Kom precis hem, sönderbränd, från en lång tävlingsdag!
Min syster Maja har tävlat idag så var med och hjälpte henne, och även Nellie. Sedan kollade jag även in en ungponny som jag har fått förfrågan om att rida i 5-års championatet i höst, så ville såklart se hur den såg ut. I vilket fall som, så gjorde Maja två felfria superfina rundor!


Maja & Mitzy Light.

Nu ska jag dra mig ut till min egen stjärna, ut på en lång skrittpromenad och så får det nog bli favoriträtten - rivna morötter i äppeljuice till Lille-too ikväll. Fyfan vad bra han var igår ♥

Bilder får jag förhoppningsvis av Sofia ikväll, filmen är på G och kanske att någon av er har lite bilder att skicka från igår? Teamsl@live.se :D


Godmorgon!

Dags att åka till en ny jobbdag ute på stekheta gräsbanan med kameran i högsta hugg! Idag har jag i alla fall lite löshängande tröja som skydd för axlarna.. tänk att jag har börjat bränna mig? Gjorde jag aldrig när jag var mindre!? Känner mig som en tvättäkta svenne nu ungefär..

Skämt åtsido, smörjer man in sig i några kilo coccosolja istället för solskydd så får man kanske skylla sig själv ;)

Vi hörs förhoppningsvis ikväll!

Bjuder på en ytterst snygg bild från gårdagen på Ida som gör allt för att inte synas på bilderna..?


Levande bränd hummer

Hej på er! Jag förstår att ni trott att både jag och Linn gått under jorden eller liknande, men som ni såg så fick ni nyss ett livstecken från Linn, och här ytterligare ett från mig!

Igår var min dag endast en sak - vakna - skynda mig till mina hästar, göra dem - åka till mitt nya projekt o rida honom (nyfikna??) - åka hem fort som fasen för att duscha - möta upp en kompis och åka med henne som är nybliven chaufför, ner till Göteborg för att ha grillkväll med några sköna kompisar ur klassen. Så därför har uppdateringen varit bad bad bad.

Och idag har hela dagen gått till fotografering, jag har jobbat på URFs hopptävlingar och sett massa snygga ponnysar. Och Linnsan var ju där och tävlade - och hade inte en bra inställning, vilket jag tjatade 158 gånger på henne att ändra och ställa in sig på annat, och tro mig - vi rider tillsammans. Även fast hon satt på hästen så red jag minst lika mycket från marken, och försökte ta all hennes nervositet istället. Fan va grymma vi var va - vi satte MSV:en klockrent! Och 3-kombinationen som Linn hade förbryllat sig och nästan dödat sig själv innifrån för att hon var rädd att lägga honom knepigt. Hon kom bra in, började stressa på andra, jag står bredvid (står ju inne på banan när jag fotar), är supernervös för jag vet att hon vart spänd på den, hojtar typ "glid linn!" , o hon fixar hela och ger ifrån sig ett enormt "braa" till Winnie. Då andades jag ut vill jag lova, fyfan vad hon skärrar upp mig, hoppning alltså! Jag är superstolt över dig Linn, du vägde bort skiten runt om och red på fokus o fick fram känslan i MSV som vi vill ha fram, DUKTIG! Och jag är stolt över mig själv som misslyckades med varenda bild på Linn o Winnie tack vare att jag var så spänd när hon hoppade .. haha! Förstår ni teamworken? När jag tävlar rider Linn, o när Linn tävlar rider jag :D

Det var i alla fall en enormt solig dag idag.............. och igår......... vilket har resulterat till att jag är en rödbrun hummer. Kräftor är för små och dessutom bara röda. Nej, hummer är jag nog snarare ja.

Träffade även en go gammal kompis som gjorde mig sällskap en längre tid på banan!
Hmm....? Detta var i BÖRJAN av dagen..

Nu ska jag i alla fall skicka lite provbilder till några kunder, sedan försöka få ordning på bilderna från tävlingen med Martijn, och ge er en stor fet överaskningsbildbomb här när jag har tid, på mitt nya projekt, samt börja avslöja lite ;)

Om ni är sugna på det såklart!


Åh, så galet glad!

Trots allt, trots en DOWN period och trots det obefintliga självförtroendet idag, så gick det!
Jag höll fasen i mig fokus HELA tiden, och det lönade sig!

L:A, 6:e placering. Lite av och på, ingen toppen runda - men ett bra resultat och en nöjd ponny!

MSV:B - Så äckligt nära att vinna ett GLOBENGEHÄNG! Startade med startnummer två, låg på första plats till sista ryttaren som tyvärr (trots att hon var så himla värd det) petade ner mig, synd synd. Men ändå, 2:a i min och Winnetoos tredje 120cm start i livet. Jag är så himla glad, lipade nästan när vi gick i mål..

Förlåt för osammanhängande och rörig text, men jag har så sjukt bråttom. Nu blir det partaj, imorgon berättar jag ingående, filmer, bilder och text.

Tack alla ni som stöttat och skrivit fina grejjer och även nu efter rundorna, det betyder grymt grymt mycket ska ni veta ♥


Min andra halva!Klart att det är Winnetoo!

Såg att många av er som kommenterat inlägget där jag visade upp Winnetoo's fläckar inte ens trodde att det var samma häst, haha! Såklart är det min finaste skimmelskäck på bilderna! Men jag kan förklara, och visa, för er som inte trodde mig -Här ser ni ju att det är Winnie? Här är han rakad och även då syns hans fläckar lite. Kolla, samma teckning -
Winnetoo är skimmelskäck, men har ljusnat med åren. Nu är det mest de mörka partierna i manen och luggen som avslöjar det, och såklart den tvåfärgade svansen!


Winnetoo, fyra år gammal.


Nu ser man mest gråare partier, och det svarta i manen och pannluggen, samt svansen..

Tror ni på mig nu? ;)


Vårbadat!

Nu har Lille-too (hemma smeknamnet..) fått sig ett rejält vårbad!
Han glänser vit där ute, och disco-hovarna har inte det minsta lilla smutskorn på sig. Dessutom blir han ju dessutom skäck när han badas ;)Från en läsare till vissa andra av er läsareNågon med skinn på näsan och som har kommit lite längre i tankesättet, go girl!

Vad tycker ni?
Mitt Z-täcket ländtäcke som är marinblått med guldiga detaljer + en väldigt stor logga!
Är det för mycket, eller bara urläckert? ;)Ta vara på tiden ♥...

Tack fina du, det här gjorde min dag!

Läs HÄR vad som fick mig att bli så glad..Stranden!

25 grader ute och klockan är strax före tio, hur skönt?!
Idag blir det till att pressa på stranden hela förmiddagen, underbart!

Jag har några tidsinställda på G, så ni som vill läsa TeamSL från stränderna i telefonerna kommer kunna göra det ;) haha!

Vi hörs lite senare!


Ang. dressyren!

Några som undrat varför jag är stryken i dressyren på måndag, som jag egentligen skulle varit med på. Det kom lite saker imellan, som är viktigare för mig, saker som är utanför hästvärlden och som jag tyvärr inte kan/vill dela med mig utav.

Jättetråkigt tycker jag med, men dressyren är inte prio ett för mig.


Tävlingsdebut!


Jag ville inte skriva ut något på bloggen eftersom att jag har lagt Martijn lite bredvid samt jag ville känna mig avslappnad och inte att folk skulle förvänta sig något. Men jag startade bäbis första lokala tävling på 2 år idag - och debuterade LA:1! Det var en chansning som jag ev. tänkt avbryta - men vi testade och han gick över förväntan i vissa moment!

Duktiga duktiga pojken skötte sig exemplariskt, och blev första utanför placering (få placeringar tyvärr) i båda klasserna, 63,44% i LB:1 & 60,00% i LA:1! Jag är så enormt nöjd med honom!

Han satte 8;oralla mellantraver och mellangalopper förutom en. Mellangalopperna!? Förstår ni hur han har utvecklats där? Han skjuter iväg som en raket, både frammåt och uppåt, och samlar tillbaka sig grymt (oftast). Han har väldigt nyss påbörjat ryggning och kan det absolut inte än - går in, går sin första LA och ska rygga för första gången seriöst och på en bana - och tro fan han sätter den med en liten snevridning på slutet, 5:a! Skänkelvikningar som han nyss fäst "helt"?? De rullade på? Sedan var det såklart spänt, och jag hade svårt att komma djupt i sadeln eftersom han är så svår att sitta på när de kommer minsta lilla spänning osv, men vi löste alla problem lugnt o fint iaf! Fick till 2 snygga levader/caprioller också..... Haha! Men men, åå jag är så stolt mamma nu!!

Tack Lovisa som var grym hästskötare & fotograf idag, det gjorde väldigt mkt att du var med! Och mamma såklart!


Ville bara dela med mig av detta, som ni kanske märker så är jag så stolt o glad över min fina prins! :D


Stort tack!

Jag blir helt varm, läser era kommentarer upp och ner, igenom och fram och tillbaka. Ni skriver grymt, har så många smarta idéer och tips, jag känner att många av er faktiskt verkligen vill mig väl, och vill att jag ska lyckas. Underbar känsla, som om ni är mina vänner, som jag kan vända mig till - och få massa positiv respons av direkt. Jag hade bara velat träffa er allihopa, krama er och tacka! Men det går ju tyvärr inte, så ni får lite små hälsningar via inlägg såhär istället..
Stort stort tack ♥En kommentar som rullade in gjorde mig lite extra glad, och var sådär extra grymt skriven!

"Jag är sett dig rida, och du har verkligen inget att vara rädd för. Den dagen jag såg dig och Winnie på banan var ni två i topp tre av finaste ritter. Du har inget att vara rädd för. Du och Winnie är ett vinnande team som ingen kan sätta stop för.
Sen förstår jag att du känner en enorm presentationsångest, du driver en av Sveriges största hästbloggar tillsammans med Sofia och självklart riktas mer uppmärksamhet mot dig på banorna än mot andra ryttare. Men kom ihåg att om du rider in på banan med en positiv tanke och gör ditt bästa, ÄR DET INGEN SOM KAN KLAGA. Sen har du egentligen inget att bevisa, för du har redan bevisat något. Du har bevisat att man kan ta en oerfaren ponny som ingen tror på och ta den till toppen. Så länge du är nöjd, och du och Winnie har den tilliten till varandra är det ingen som har rätt att klaga alls, då är det dom som har fel. Efter att ha läst den här bloggen en tag känns det som att du alltid tänker på Winnies bästa och gör ditt bästa. Så glöm allt vad presentationsångest är och skit i dom andra och vad dom tycker, även om det är svårt. DU vet vad som är BÄST för DIN ponny och för dig, ingen annan. Så är det bara."

Värd kommentar att uppmärksamma, någon som verkligen önskar andra lycka och uttrycker sig på ett sätt så att man verkligen tar åt sig positivt. Tack My, http://myht.blogg.se/.

Men ALLA där ute, som lagt ner sin tid och energi på att skriva massa fina och peppande kommentarer - tack verkligen. Ni förstår nog inte hur mycket det betyder att ni visar upp den fina sidan hos er till mig, visar att ni tror på mig och det jag gör. Visst är jag och Sofia självsäkra i bloggen, men vi är två unga tjejer precis som alla andra - med samma känslor och samma krav på oss själva. Tyvärr?Hjärnspöken, och tankar..

Då satt man här igen, med alldeles för mycket i tankarna.
Precis så känns det just nu, prestationsångesten tar ett sånt där mördargrepp kring mig ibland och jag kan inte, hur jag än försöker, skaka loss det.

Ofta blir det såhär när det är massa förändringar på gång, det har snurrat i 180 ett tag eller kanske efter att jag själv bara börjar tänka FÖR mycket. Ibland känns det som att man blir så orättvist dömd när man driver en blogg, man hänger liksom ut sig själv till folk som sitter redo framför datorskärmen och bara vill trycka på alla ömma punkter som man har.

Ibland undrar jag vad ni tror, tror ni att jag skriver inlägg och visar bilder/filmer i tron om att jag ska lära upp alla som läser/ser det? Ibland känns det faktiskt så, för att i eran (absolut inte alla av er) värld så är det inte acceptabelt att jag gör något fel, sätter något fel eller rider fel - bara för att jag är Linn? Jag älskar det stora nätverket man får här, alla goa och peppande människor där ute, men det finns verkligen baksidor. Konstruktiv kritik får ni langa så mycket ni vill utav, för en trevligt skriven kommentar med tips i tar jag verkligen till mig utav - men alla påhopp? Hallå, välkomna till 2011..

Varför ska vi i ridsporten vara så sjukt missunsamma hela tiden? Det går ju inte sämre för än själv om det går bra för någon annan.Jag ser mig själv som en tjej som har fått kämpa, för det har jag verkligen. Även om det inte alltid framgår här, och jag vet att jag kan skriva det som om jag har det serverat och att det kan se ut så. Men de personer som står mig nära och har följt mig resa vet att jag har fått kämpa och stött på rätt så rejäla problem. Jag ser mig själv som en tjej som lyckats lära mig rida på ponnyn vi köpte, som egentligen var för svår för mig, men som tack vare relationen oss imellan accepterade mig - och jag honom - och nu fungerar det. Vi är nybörjare, allt vi gör är första gången för oss båda. Jag debuterade regionalt med Winnetoo, han med mig. Jag debuterade L:A med Winnetoo, han med mig. Jag debuterade nationellt med Winnetoo, han med mig. Jag debuterade MSV:B med Winnetoo, han med mig. Vi klättrar uppåt TILLSAMMANS.


Jag och Winnetoo, bohuscupen L:D för ca 3 år sedan.

Just nu är jag verkligen inne i en down period vad det gäller självförtroendet. Det har bara sagt krasch bom, och nu känns det motigt ärligt talat. Jag vill inte att den där förbannade prestationsångesten ska sätta stopp för mig, men den kan verkligen konsten att göra det..

Nu kommer det bli sådär igen, när jag travar in på banan och känner mig minst i världen. "Du klarar nog inte det här, sätt INTE hästen i skiten nu Linn" "Alla kollar på dig, har koll på dig, PRESTERA".


Vad hände där?

Jaa, vad ska man säga om De Niro's nya stövlar i något slags tyg liknande material?
Det här måste vara det fulaste jag sett i stövelväg någongång, med handen på hjärtat! Tretorn falsterbo är ju rena skönheterna brevid dessa, och det är nästan så att jag skulle kunna säga att alla grymt fula dressyrstövlar är det med..Ca 5000 spänn får ni lägga ut om ni ska bli ägare till dessa, hade ni gjort det? Tror ni någon kommer göra det?


Dressyr!

Nu ska jag och Winnetoo ut och trimma i värmen, funderar skarpt på en bikini/shorts outfit så att man kan få lite färg samtidigt? hmm..
Veckans häst!

Nu var det min tur att utse en veckans häst igen kände jag, inte sant? ;)

Grattis till Julia Sjöström som var den som är ägare till veckans häst idag!

Riktigt snygg ponny i modellen, dessutom en udda och snygg matchning - Love it!

Tryck HÄR för att komma till Julias blogg!


Anonym har spammat mig? Skämt åtsido..Lite skrattretande saker som jag tänkte kommentera :)

Och Sanna, det är inget okunnigt med det, här får du en förklaring med lite svar på tal på de anonyma:
Den här nosgrimman är ingen speciell nosgrimma alls, det är en remontnosgrimma som man ofta använder på yngre hästar. Även de som kan tänka sig bli lite gapiga. Skulle någon känna på min nosgrimma skulle de skratta åt mig.. (vilket mina kompisar redan gör på båda mina hästar) då jag aldrig drar åt hårt, utan har väldigt löst. Anledningen är för att jag helt enkelt inte behöver - men jag måste ha det pga tävlingsreglementet. Man får ej rida utan nosgrimma. (Tävling, men det som sker på tävling ska vara en vana.) Och visst är det snyggare med nosgrimma också för den delen. Jag har valt remont till Martijn då han har funkat bäst med det och är bäbis av sig.

Och ja absolut, jag rider nog med stenhård hand! Det kanske är därför jag brukar får höga poäng på sits och inverkan och ofta en liten kommentar om min mjuka ridning samt goda sits? ;)

Anonyma barn som vet bäst, kan allt och rider mina hästar toppenbraFortsättning - Martijn

Här får ni resten av bilderna på min bebis från ängen!Martijn fick gå med och hämta posten..Horse flashback's

Åh, satt på min gamla dator och kollade igenom lite bilder och hittade en hel mapp med bilder på mig och ursöta ponny stoet Cleo ll :D

Henne hade jag efter det tragiska med Miranda hade inträffat, och jag kände mig inte redo för en ny egen häst. Det kändes som ett stort svek mot Miranda, och jag valde då att rida Cleo istället vilket passade hennes goa ägare bra i den perioden också.

Så blev det, och det var en rolig tid. Världens goaste ponny, men en grym inställning och hoppteknik. När jag hade henne var hon nog fem år tror jag, om jag inte minns helt fel, vi hoppade en hel del ungponnyklasser och Clearrounder vilket alltid gick utmärkt. Usch, vad många ponnyer och hästar som har vandrat igenom ens liv - och berört en, och nu bara är..borta, hos någon annan..

Bered er på en bildbomb nu då, sockersöt ponnyskrutt!

Bland det sista vi gjorde tillsammans, våren 2008 -


Kanske är det någon utav er som vet vart hon befinner sig just nu?

Våra hinder!

Vet ni vad?
Våra hinder är faktiskt beställda av en konstnär, för ca ett år sedan. I samband med att manegen började användas efter att den byggts så valde vi att införskaffa en ny hinderpark. När det var så mycket bommar och hinderstöd vi var ute efter så blev det lite väl mycket att måla själva, så vi valde att beställa. Men inte utav något företag som gör hinder, utan vi fixade allt material och sedan lät vi en konstnär måla hindren och designa!

Hur smart som helst, det blev skitbra och tjejen som gjorde det tyckte verkligen att det var roligt med. Kreaktiviteten flödade kan jag lova, och jag tänkte visa några specifika bilder på just några utav hindren nu! :D
Erkänn häftiga? :D


Regler är till för att brytas

Undrar om mina lärare läser bloggen..? Aja betygen är satta ;)
Halva skolan gör det i alla fall............ ser er allt!

Jag hade i alla fall hjälm ;)


Liseberg hela dagen!

Betygen sattes igår, och jag är supernöjd - idag får det bli Liseberg istället ;) Nu börjar det verkligen ta slut, sju skoldagar kvar.. Såg dock hur många det var som skulle ta studenten idag utav våra läsare, stort grattis till er och jag hoppas att ni får en toppendag!

Jag kommer hålla till på Lisse hela dagen för att sedan kolla på Petter och september på kvällen, någon mer som ska dit? Ni behöver dock inte oroa er för bloggen, jag har redan fixat tidsinställda inlägg :D

Vi hörs, Big Love ♥


Älskar bilden!

Ska även skriva ett inlägg så snart som möjligt om en jobbig grej, som har börjat komma tillbaka och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Tänk att så små saker kan förstöra så mycket? Håll koll, jag berättar snart, och vill ha stöd från er..
RSS 2.0