Vill önska er alla GOTT NYTT ÅR!

Idag hinner jag inte med någon uppdatering, det blir utgång eftersom att det är NYÅRSAFTON! Allt är klart i stallet, och pollarna är motionerade. Jag har nyss duschat, och sitter nu för att bara skriva detta, för att sedan börja fixa mig och packa alla saker som ska med till stan.

Brukar aaaldrig ha ögonskugga o skit, men vill matcha upp med silver + lätt sotning när det är nyår liksom. Så gjorde ett försök, fan min allra första sotning o målning i princip. Blev fan stolt att jag lyckades utan att få allt överallt osv. Det blev faktiskt ganska snyggt, dock lyckades jag inte fånga någon bra bild på det, men ni ser lite iaf.

Det är så roligt, man är superbra på att fixa hästarna, liksom till utställning, tvättning, glansgel runt mule, ögon osv. Men när det kommer till sig själv så är det en annan femma, haha!

Ungefär såhär kommer jag att se ut, fast har inte bestämt om jag ska platta håret eller lockar, haha.
Men hästmänniskor brukar ha ganska bra smak gällande vardag - Verkar det godtagligt för en nyårskväll? ;)

GOTT NYTT ÅR PÅ ER BÄSTA LÄSARE!
Vi ses 2011!

/er

Håller just nu på med..

..en "good memories" film från årets tävlingar!

Den kommer upp senare :)
Nyårs löften m.m

Idag är det skritt ute för hästarna som gäller, mysigt!

Mysig vinterbild på mig och Lill Alice som jag red in åt Fanny Theandersson.

Sedan ska jag även skriva mitt årliga nyårs brev till mig själv!
Så sjukt kul idé som jag började med för ett par år sedan. Man skriver liksom om sin livssituation just nu, hur allt är, vilka man umgås med och om händelser som inträffat. Mål man nått och mål man vill nå, saker som man hoppas på att kunna förändra eller förbättra inför det nya året. Sedan avslutar jag alltid brevet med några nyårslöften! Först nu ett år senare får jag öppna det jag skrev förra året - himla intressant! Det händer så mycket under tonåren och man förändras så snabbt liksom, man blir helt chockad över vissa tankar man hade för ett år sedan. Nyårslöftena jag hade förra året vill jag inte skriva ut ens, elaka mot mig själv och min kropp. För höga krav och för mycket press! Jag har "tyvärr" lyckats med dom, men har nu i efterhand insett att det var FEL. Jag har inte fått ut någonting bra ifrån dem.

Jag delar med mig med mina nya löften lite senare - för nu blir det motion för hästarna!


Min ögonsten ♥
Det är så det är.

Ingen update mer från mig idag, vad ni än säger eller hur sura ni än blir.
Viktiga och allvarligare saker har kommit emellan och bloggen läggs självklart åt sidan.

Dagens skratt


Hej namnlös!

Kul att du tittar på våran blogg!
Och till och med hittat till kommentarsfälten!

Jag vet att du skrev detta till Linn, men eftersom att vi är två på bloggen så är det fritt fram för mig att joina min partner.

Dock går det inte riktigt ut på att titta på en blogg - utan att läsa en blogg.
Jag vet inte om det finns svårigheter hos dig som gör det svårt att läsa, men be då någon översätta åt dig.

CP är ett handikapp som varken Linn eller jag har. Och vad jag vet, så har Linn överaskat med både en videofilm från sitt stall, och om du då lär dig att läsa inläggen så får du också reda på vad hon skrivit om svaren från frågestunden.

Tack o hej, och ett gott nytt år på dig!Nyårslöften till 2011

Varför känns det som en vana för mig att skriva "hemma från en shoppingdag i Göteborg"?
Haha, tror att jag har skrivit minst 4 överskrifter bara den senaste veckan med det. Men idag har jag tagit mig en sväng till Götet för att införskaffa det sista innan årsskiftet! För ingen har väl missat att det är nyår imorgon..?

Det blev små men mycket saker. Jaja, det behövs alltid! Köpte världens sötaste navelsmycke i alla fall! Lääängtar tills att jag kan byta den jag har i nu. Men men, imorgon 00:01 börjar mitt nya liv - förhoppningsvis når jag mitt mål att inom några månader ha gått ner i vikt, blivit smal, och även komma iväg utomlands och få färg.Det är så svårt det där med att sätta nyårslöften tycker jag.. Vissa år säger jag liksom att "okej, detta skall jag inte göra".. så håller det säg sådär 2-3 dagar? Kanske en hel vecka! Men sen är det likadant som vanligt, och allt skiter sig, haha. Känner ni igen er!?

- I vanliga livet utöver hästarna, så blir mina mål det jag skrev över, jag ska träna sönder rent ut sagt. Nejmen verkligen träna träna träna, om jag så skall ligga död på golvet. Jag SKA klara det. Jag SKA bli smal!!! (Okej, nu har jag till och med sagt det här, illa om jag inte klarar det. Finns risk till det... fast nej, jag ska fixa det! Hoppas ni kan peppa mig!)

- Äta nyttigare, sluta med godis, pizza, chips, cola, allt skit. Undantag finns EVENTUELLT vid absolut speciella tillfällen. (Födelsedag utan tårta är ingen födelsedag tex..)

- Sluta bita på naglarna - vilket är omöjligt. Men hur äckligt och fult är det inte med korta nerbitna naglar!? Svinfult! Men har man en gång börjat, och gjort det hela livet är det så svårt.. Funkar inte äns med anti-bit typ haha. Försöka att prioritera saker bättre, bli bättre på att kunna välja saker och inte alltid få den besultsångesten, samt ta vara på mig själv, inte stressa sönder mig osv som jag lätt gör.

- Klara körkortet! Hoppas ta det redan runt min födelsedag, 25 Mars..

- Resa utomlands med kompisar, kunna träna upp min katastrofala Engelska som jag alltid haft problem med.

Carlstad Sun Summer Cup 2010 - brunheten! något jag vill vara så enormt året om..

Och till det som ni kanske bryr er mer om - hästarna/ridsport. Man bör egentligen sätta sig ner, titta igenom vad man klarat av det gående året, och vad som är rimliga mål och vad man kan ha som drömmande mål. Men det som kommer upp i mitt huvud såhär är i alla fall följande, med främst Mahjong eftersom att det är honom jag kommer ha bergsäkert året ut:

- Ha ett underbart tävlingsår. Sätta allt som vi inte satte förra året, och bara göra vårt bästa. Få in den där känslan vi fått ett fåtal gånger på banan, och kunna chilla runt på banan. Det skall kännas lätt och roligt, och gå bra! Jag vill uppleva det igen, och med min Mahjong. Vi hade en fantastisk vår - ge mig den tillbaka!


- Fokusera i min bubbla, veta mina gränser och mål. Jag som person har redan utvecklats mentalt, skall i tävlingssammanhang inte längre känna den pressen och stressen som jag har när folk tittar på mig, och då jag vet hur mycket skit det är bland hästmänniskor. Jag skall lära mig att vara i min bubbla, hålla mig kvar där. Ibland försvinner fokuset och bara genom att en person tittar på min ritt så ramlar jag ur min bubbla, slarvar, blir stressad, och börjar rida riktigt dåligt! Och allt det känner ju Mahjong av, vilket resulterar till en inte alls bra ritt eller känsla. Så det skall jag verkligen ta tag i, jobba för - och jag tror att jag är på god väg. Allt tack vare att jag kommit över förra året, med mycket skit och mycket jobbiga delar. Nu känns det som om jag pustar ut, det är inte 3:e världskriget längre.

Nu vet jag om att det är mitt sista år, och då vill jag bara ha så jävla roligt med den jag verkligen älskar!
Nu är det min sista chans att få ha roligt. Nu har vi kämpat och haft det så jobbigt, nu ska vi glida och inte pressa. Gliiida runt och njuta tillsammans Motgångar får komma, bara vi har roligt och känner att vi är ett team!

Det är nog mina största och främsta mål. Och som är möjliga. Sedan har man ju alltid massa med småsaker, och kanske för stora mål, men som man kan sätta för att jobba imot i vilket fall. Möjliga + Drömmål:

- Nationell placering
- Hitta världens bästa hem till Martijn
- Starta en LB hoppning på Mahjong (han var ju så nära att nolla den i div 2 finalen 08!!!)
- Ha mycket galna och roliga skogsturer
- Nå 63-64% i nationell FEI
- Ind. SM 2011

Ja, man kan inget mer än att kämpa och försöka! Jag vet att både jag och Mahjong har många gränser som sätter stopp, men ingen kan ta ifrån oss att drömma - och att försöka! Hoppas att det blir ett underbart 2011, med mycket skratt, människor, framgångar och kärlek!

2010 var ett år då jag som människa gått ett steg längre, lärt känna helt otroligt mycket folk, klarat mig mycket själv och tagit ett ytterligare steg in ivuxenlivet på många punkter. Det har också varit ett år med mycket gråt och motgångar, speciellt i hästsammanhang, tävlingar osv. Stress, som har påverkat i många olika situationer. Men man får ta fram allt bra och posetivt!

Nu får jag väl snart sluta tänka att det är mitt sista år, det går i huvudet hela tiden. Jag kommer inte kunna förstå det när året är över! Jag har ALLTID, ALLTID tävlat ponny! Sedan jag var barn! Och helt plötsligt kommer man inte få vara med i den härliga stämningen som är på ponnytävlingar, iaf mindre tävlingar!? Inte som själv tävlande i alla fall, giltlig i avdelningar utan ungponny i alla fall.. :/ men jag kommer säkerligen att följa med folk på alla ponnytävlingar som finns, som tränare eller coatchare eller bara publik när jag själv inte får tävla ponny längre, jag lovar haha!
Ahja, dags att se framåt, vi har ETT HELT ÅR att ta vara på och göra så enormt många minnen av!Live life and love life..


Ang. era mejl

Får mycket frågor om jag fått era mejl som skickas osv, - Ja, jag får dom!
Dock tar det lite tid att svara på allt. När jag ska svara på dom så gäller det att jag har rätt motivation och tid för det, ska ni få svar så ska ni få BRA genomtänka svar! Så det tar tyvärr lite tid, men svar får ni - I promise :)
Pepp-talk

I bloggen snackas det mycket pepp-talk i alla fall från min sida som ni vet - så varför inte göra en egen kategori till just "Pepp-talk"?

Under kategorin pepp-talk kommer alla dom långa inlägg jag skriver om sånt finnas, så dom är enkla att hitta igen när man än behöver dom!
Dressyr träning

Hej på er!
Kul att ni uppskattade den lilla rundvisningen i stallet igår - och kul att ni tar er tid att berömma och skriva det som ni tycker är BRA också!

Jag kom precis hem och idag är det Dressyrträning för Maria Hagström som står på schemat!
Ska kolla med mamma om hon har lite tid över att filma möjligtvis, men inte helt säker på det. Men ska kolla i alla fall, för isf kan jag slänga upp en dressyrfilm lite senare :)

Ska även klippa ihop en års summerings film med MASSA "good memories" från tävlingsbanorna med Winnetoo, näst sista året tillsammans.. :'/
Det kommer förhoppningsvis upp ikväll med - kanske även svar från frågestunden!

Så ni kan ju ladda upp inför en "filmkväll hos teamsl" ikväll då ;) haha!


Tretorn Falsterbo GTX

Tretorn Falsterbo GTX stövlar använda ett fåtal gånger säljes billigt!
Stövlarna är i storlek 39 och ser ut som nya.
Kartong och stövelpåse finns kvar och medföljer!
Ny pris - ca 5000:-
Mitt pris - 4000:-

För mer info: nattis_0411@hotmail.com

Svar på kommentar

"Linn, accepterar du vänförfrågningar på fb? Skulle behöva bolla lite tankar med någon och du verkar så himla klok =) Och det känns dumt om man skulle råka skriva till fel Linn Olsson!"

Ja, jag accepterar förfrågningar på facebook - jag heter Linn Olsson och har en profilbild på mig så det är nog inte så svårt att hitta rätt :)

Svar på kommentarTar det inte alls taskigt, utan jag förstår att du tycker det! Skulle jag tycka något annat skulle jag inte brytt mig i och för sig, men nu måste jag ju faktiskt förklara mig för manen ser faktiskt förjävlig ut just nu, haha!

Martijn är som allra snyggast i lite längre man, som är ryckt för uttunningens skull, och sedan klippt. Nu har den blivit ganska tjock, och jag rycker inte så ofta på honom helst (han hatar det), så därför är den kanske liiite över gränsen på hur tjock den skall vara just nu. Men anledningen till att den ser hemsk ut nu, är för att jag cuttat den myyycket mer än vad jag brukar göra! Jag "glömmer alltid bort"/orkar aldrig klippa manarna osv på dom, så alla klagar alltid på mig i skolan, haha! Typiskt mig. Så när jag ändå tog tag i det så klippte jag riktigt mycket, så att den inte växer ut på 0-time igen liksom. Och den är alltså nyklippt, därför har den inte lagt sig till ro och är "rakt av" dvs.


Så är det! ;)

Mina julklappar

Eftersom att det var flera som önskade få höra vad jag hade fått i juklapp, så får jag väl rabbla upp det då!
 • Pengar
 • Halvårs gym/friskis kort, får välja
 • Björn-borg parfym
 • Träns med lackad nosgrimma till Mahjong
 • 1000kr till att köpa träningsskor/springskor
 • Olika hårprodukter, serum droppar mm
 • Massa olika krämer osv från bodyshop
 • Ny Magnus Nordinbok till min samling (de ända jag läser, haha)
 • Kokbok  (  -.-  )
 • Innetofflor
 • Vetevärmare
 • Tidningar
Säkert glömt något men men.. Saker till hästarna får jag ju om det "behövs" till dem liksom, och utöver det brukar jag ju köpa själv, tex swarowski och sånt, om jag vill ha "onödiga" saker så att säga haha, så därför önskade jag mig inga hästsaker mer än lackad nosgrimma. Förhoppningsvis får jag en ny vinterjacka senare, vi får väl se hur det blir :) Köpte ju min röda häromdagen men det är mer en kul grej haha. Tror att mina körlektioner får tänkas till lite i juklapparna, och körkortet som jag förhoppningsvis lyckas ta sedan också. Så det var allt fina julklappar :)


Dagens sanning:

Det finns alltid lite ärlighet bakom ”jag skojar bara”. Lite kunskap bakom ”jag vet inte”. Lite känslor bakom ”jag bryr mig inte” och lite smärta bakom ”det är lugnt”.

Klockrent!


Malinja Gårds hästar

Lägg eran energi rätt!

Har ni någongång tänkt på hur enormt mycket vi hästmänniskor lägger tid och energi på att fokusera på ANDRA än oss själva?? Inte så jäkla smart va!

Jag slutade med det och tänkte om, men för att kunna bryta en ond vana så gäller det att INSE den först - vilket jag tänker få er att göra nu.

I hästsporten snackas det, i hästsporten är det falska spel, i hästsporten vänds kappen efter vinden, i hästsporten krävs det skinn på näsan och ett redigt stabilt självförtroende och självkänsla för att överleva. Jag har innan snackat om att välja ut de personer man vill vända sig till och litar på, dom ska man sedan lyssna på och ta del utav deras kunskap - istället för att lyssna på allas åsikter hela tiden tills man blir helt knäpp av alla olika åsikter och tankar kring allt som rör våra fyrbenta vänner. Efter man har gjort det, gäller det att fokusera på SIG SJÄLV och sin häst - och lägga energi på just det.

Det är ett helvetes snack i ridsporten hela tiden, allt som handlar om vad andra gör med sina hästar, hur dom sköter dom, vad dom hoppar, hur det har gått, vart dom är anmälda osv är på något vänster så jäkla intressant för alla. Men de hästar och ponnyer som verkligen behandlas dåligt, som blir slagna eller misskötta - är det någon som anmäler deras ägare eller sätter ner foten och säger ifrån en gång för alla? Nej, inte fan är det det! Utan istället snackas det bakom deras ryggar och rykten sprids hejvilt. Exakt vad hjälper det djuret? INGENTING. Det är det här vi ska lägga energin på om vi ska blanda oss i hur andra gör och sköter sina hästar - inte genom att snacka skit.
"Hej Linn, jag har en sak jag skulle vilja ta upp med dig!
Det är en tjej i mitt stall som har värsta SM hästarna men hon kan verkligen INTE rida och det går bara bra för henne pga hennes fina hästar!! Jag blir så trött av att se det, och försöker förklara för henne lite försiktigt att det är hästarnas förtjänst att hon vinner rosetter på alla dessa tävlingar! Men hon verkar inte fatta?? Jag kan nästan inte koncentrera mig på min häst i stallet när jag är där, utan retar mig bara på hennes oförtjänta framgångar!! Hur hade du gjort?"

Dom här tre kommentarerna/mejlen visar tydligt det jag pratar om. Absolut ingenting negativt mot dom som skrev dom, utan bara konkreta kommentarer som var bra att visa med.

Till dom två översta kommer mitt svar bli:
Vadå tycker? Har jag rätt att tycka? Varför ska jag tycka? Vad hjälper det MIG att tycka?
Snobbiga ponnyryttare som får allt dom vill ha och tycker om sig själva - varsegoda! Skönt att se att någon lyckas hålla uppe självförtroendet i ung ålder (om det inte är ett skal mot sin osäkerhet som det i många fall är..) Så länge dom inte är otrevliga mot mig så är det inga problem alls, alla får lov att gå sin egen väg och leva sitt liv för mig!

Falska människor tycker jag är jobbigt att ha runt mig, så är det bara. Jag är alldeles för mjuk och lättsårad för sånt. MEN jag tycker att det är helt okej så länge dom inte är på och runt mig. Dom får leva sina liv som dom vill och använda sig utav den information dom har precis som dom själva vill - men jag vill inte ha med det att göra.

Sammanfattat så menar jag på att om man istället för att gå in i andra människors liv så mycket och tycka och tänka så mycket om deras val i sina liv så kan man ta den energin till sitt eget liv och i det här fallet sin egen häst. Som tjejen beskriver situationen i mejlet så är det ju en superjobbig och dum situation för både henne och tjejen som hon stör sig på. Nu har det ju gått så långt att hon faktiskt tappar koncentration och fokus på sig själv och sin häst på grund utav att någon annan vinner några rosetter - det är INTE bra.

Hon kommer inte kunna ändra på den andra tjejens livssituation i vilket fall - och inte heller få ett godkännande svar från henne heller. Hon kommer ju aldrig säga till någon som hon känner stör sig på henne och inte tycker hon är värd sin framgång "Du har rätt, mina hästar gör ALLT och jag åker med! Gud vad jag är en bortskämd skitunge" - Det kommer ALDRIG ske, det kan jag lova. Om du istället skakar av dig allt du tycker och känner för henne, hennes hästar och hennes framgång och omvandlar all den energin till energi som du lägger på dig själv kommer alla partner må betydligt bättre!

Jag hamnade i en sån här fälla precis när jag köpt Winnetoo. Det var en tjejs pappa som jag hade ganska nära mig som jag inte klarade av, han kände av mina svaga punkter och utnyttjade dom något enormt. Ni vet en sån där människa som kan lägga av en diskret kommentar som bara du uppfattar som ett påhopp, en kommentar som får dig psykiskt ur balans direkt. Han kunde verkligen säga till mig; jag tycker inte om dig med snäll röst så att säga. Kom han in i manegen när jag tränade så tappade jag bort mig helt och gjorde onödiga misstag hela tiden, tappade humöret och red betydligt sämre. Var han på samma tävling visste jag att han stod och hoppades på att jag skulle misslyckas och jag stressade upp mig själv något enormt över det - gick det då inte så bra som planerat bröt jag fullständigt ihop och allt kändes tio gånger så jobbigt!

HÄR lärde jag mig att tänka om - jag blev tvungen att lära mig det helt enkelt.
Nu för tiden har jag honom ännu närmre mig och träffar på honom var och varannan dag - vilket inte gör mig någonting. Jag duger som jag är och Winnetoo duger som han är. Det går inte alltid bra, men vi ÄR fortfarande bra ändå även om inte varje ridpass eller tävling går bra - vi är dom samma ändå.

När ni känner att någon människa känns jobbig att träffa på eller ha runt sig, backa tillbaka. Tänk igenom vad det är som är jobbigt och VARFÖR det stör just dig, omvandla sedan energin till energi som går till only you!


Överaskning på G!

Ni läste rätt, snart blir det överaskning från min sida ;)
Har varit inne i stenungsund och käkat med Oscar så kom precis hem - och för min egen säkerhet verkar det som om jag borde ta tag i bloggandet?^^


Tråkigt när man vill vara anonym - men lämnar ett IP-nummer efter sig ändå.. *Surt* hihi

Nä, men innan jag drar mig iväg för kvällen (är ju nästan aldrig hemma nu på lovet, så ja, bloggen blir lidande) så SKA jag uppdatera med lite kul saker :D


Mysig bild, saknar fina Goldis :/


Dags för att ge en stor hiss!

Dagens HISS går till självaste annonsmarknaden Hastnet!Den absolut bästa annonssidan enligt mig. När jag lade ut Candy på annons för några år sedan, så tyckte jag att det var lättast på Hastnet, samt nu för tiden, om man kikar runt på annonser, så tycker jag även att den här sidan är den bästa.

Lätt att förstå sig på, hitta det man söker, ett snyggt upplägg som gör det intressant att stanna kvar, och snabb navigering. Tummen upp!


Bildbomb från igår

Nu kommer en bildbomb från igår när Linn var här, och vi red en liten sväng på mina pollar!
Dock tog vi bara något var på ängen på båda hästarna, då de inte är mycket igång samt det är jäkligt mycket snö, så så enormt slitsamt att ha för mycket tempo så direkt på det :)

Det var ganska skymmigt/solen hade börjat gå ner, och vi var ihjälfrusna så vi hade vantar när vi fotade, höll en häst bredvid oss samtidigt osv, så bilderna är ganska katastrof, men då vet ni anledningarna! ;)


Vi kan direkt säga att vi är väldigt dåliga förebilder som på bilderna rider utan hjälm - inget vi rekomenderar för er läsare. En hjälm kan rädda ett liv. Det är inte bra att rida utan hjälm, men det är alltid upp till var och en. (Vi hade flera anledningar för dagen, thats it. Nu vet ni, och behöver inte kommentera detta.)Martijn tyckte att det var väldigt jobbigt, men ack så jäkla roligt att köra racing i snön!

Man förstår att stackars Martijn hade svårt att gå i den höga snön!


Säkerhet var det här ja! Haha, tur att jag har världens finaste killar!

Det här gick ju inte så bra som väntat..

..Vad hände med updaten idag liksom?
Jaja, vi LOVAR att bättra oss!

Orkar inte ladda upp frågestunds svaren (dom seriösa) idag, ska upp sjukt tidigt och rida hästarna imorgon för ska sedan iväg resten av dagen. Men kommer hem lite mellan alla ärenden och då försöker jag uppdatera så gott som :)

Sorry för BAD update..


Underbar bild fotad utav Ellinor Strömbeck! ♥
Film och bilder från Snögubbecupen omg. 1Fotograf: Mikaela LarssonSom ni ser, så var det lite tjaffs och han var lite väl laddad. Snögubbecupen är en ren utbildningshoppning för honom och därför tar jag ihop honom lite väl mycket efter de hinder han tar bettet efter, bara för att han verkligen inte ska få dra iväg på egna äventyr. Rytmen blir av och på och det blir ingen stil ritt men ibland får man ta igenom tjaffset i munnen och över energin istället för att låta honom rulla igenom vilket hade gått minst lika bra resultatmässigt - men för utbildningens skull måste han faktiskt lyssna emellan åt också, även fast vi inte riktigt är överens om just det ännu ;)

Fin är han i alla fall och hoppar som vanligt bättre en bra!Hemmakväll = jatack!

Ikväll får det bli en riktig hemmakväll!
Ska bland annat ladda upp dom "riktiga" svaren från frågestunden och även filmen från L:Bn från igår. Sedan lite annan update såklart, plus att Sofia kommer ladda upp bilder osv. Så det blir en superkväll för er som diggar våran blogg ju ;)

Men ska börja med att svara på era mejl ♥

Vi hörs!


Fina Charlotte :)


Dagen avklarad

Hallojsan!
Nu har Linn lämnat mig, och det är redan tomt.. Men men, jag är jäkligt trött och var igår också, så det ska bli skönt att krypa ner i sängen och somna till en film, kanske i någolunda rimlig tid för en gångs skull?

Nu har Linn fått träffa på kylan här i Lje/Ua, speciellt i Forshälla där mina små pollar står. Usch! Men vi red i alla fall en liten runda, och sedan tog lite bilder på varandra & hästarna när vi red lite på en äng. Men eftersom att vi frös halvt ihjäl så fick det bli lite snabbt sådär. Vi har även gjort en ny videoblogg där vi svarar på era frågor, den kommer upp så småningom.

Blir till att rensa igenom alla bilder, fixa mycket annat och sedan kolla film, myys!

Morsning!

Hej på er goingar!
Hoppas ni gillade svaren på frågestunden! ;)
Vi svarade i alla fall så utförligt och bra vi kunde..

I vilket fall så ska vi sticka till mina hästar nu, och när vi kommer hem blir det bilder & ännu fler svar på frågestunden, i lite annan tonart, haha.

Hadegötthaj!


Era frågor - våra svar

Här kommer svaren på frågestunden! DEL 1.

(Riktigt skabbiga, osminkade och sömniga, haha)


Fråga vad ni vill!

Vi vet att vi nyss har haft frågestund, men nu när vi ändå sitter under samma tak så tänkte vi slänga ihop ett video-inlägg-svar, på era kommande frågor, för visst har ni en hel drös med frågor som ni glömde ställa under frågestunden ;)?

Ni har fram tills klockan 23.15 att ställa era frågor, som ni senare får muntliga svar på! Wohoo!
Kom ihåg att döpa frågorna till "Sofia, Linn eller båda".

Nothing compares to youFotograf: Mikaela Larsson


Drar till Genne!

Rubriken talar för sig själv, vi hörs säkert ikväll!Ett helt år har gått..År 2009 -
Ja, vad ska man säga?
En bergodalbana utav känslor och resultat.. Tuffaste året inom ridsporten för mig? - Utan tvekan!
Men vi tog oss från 80cm Clearround till 110cm regionalt. Så visst gjorde vi stora framsteg, men som jag och vi ihop kämpade.

Att vara fjorton år och sitta på en svår ponny med tusen blickar på sig på tävlingsbanorna var INGEN barnlek för mig ska jag säga. Jag mådde psykiskt dåligt där ett tag över att från ingenstans få en stor blogg och bli så intressant för alla - samtidigt som många ville trycka till mig och la all skit dom kunde på Winnetoo vilket fick mig att bli helt sönder stressad och osäker.

Men som jag har lärt mig, tagit mig upp och sett igenom dom där elakheterna. Förstått VARFÖR jag blivit en slagpåse för andras missnöje med sig själva och sin avundsjuka, förstått att det varken är fel på mig eller Winnetoo. Vi kan lika bra som vem som helst faktiskt, och det har vi bevisat för oss själva - vilket räcker alldeles lagom för oss :)

Idag tävlades årets absolut sista tävling, och ännu ett år har gått.
Det har hänt så otroligt mycket, så otroligt många minnen och så otroligt många olika känslor! Helt sjukt.

Ska ta och klippa ihop en likadan film från alla årets tävlingar med lite "Good memories" klipp i tänkte jag, när jag får tid någongång! haha. Nä, men snart ska jag fixa det. Kul att ha faktiskt :)


Vägen hit har inte varit enkel, men vem fasen påstår att det ska vara det?
Det spelar ingen roll vad någon annan säger, DU är bra som DU är ♥


Tävlings resultat :)

Hej på er, nu är jag hemma efter en KALL tävlingsdag!
Började med att jag fick för mig att strömmen gått för att lamporna krånglade i mitt rum och mobilen slutat laddas - så jag lyser med det svaga mobil ljuset för att hitta kläder och allt. Tog helt sjukt mycket längre tid allting när det var kolsvart, sedan kommer jag ner och så sitter hela familjen och käkar med TÄNDA lampor = strömmen hade inte gått.. Blir så trött på att vara blond ibland! haha.
Dessutom har jag bara sovit i 3 timmar inatt, kan verkligen inte sova på kvällarna längre, inte det bästa kanske. Lite väl mycket i huvudet kanske..? Så är det ibland tyvärr ju.

Till resultat nu då -
Duktig och fin ponnyskrutt vill jag lova!:')
Hoppade en L:C & L:B idag, Winnie behövde ha två enkla klasser där han slapp tänka så mycket och bara kunde ha kul - vilket han verkligen verkade ha idag!;)

L:C -
Dubbelnolla och bra tid, räckte till en 2:a placering!:D
Kändes sådär överlag, jag red iväg honom lite i grunden och det blev lite tjaffsigt mot handen i omhoppningen. Men han är ju så het nu på vintern så det är svårt att få allt att bli sådär bra och lugnt. Menmen, HAN var nöjd och det var det viktigaste :')

L:B -
4 fel i grunden, precis utanför placering.
L:Bn kändes mycket mycket bättre, jag red bättre och han var lite lugnare. Petade tvåan, han var lite stressig efter ärovarvet och aa, inte mycket att säga om det. Han hade tankarna på annat håll helt enkelt ;) Men den här rundan var helt okej och det kändes mycket bättre vilket var skönt :)Haha, såhär fin bild fångade mamma på mig & Winnie när jag försöker trä på mig medalj ;)
Miccan var där och fotade lite, så det kommer finare bilder sedan. Plus att jag kan slänga upp en film från L:Bn (ända rundan som filmades) så ni får hålla utkik :D
Tack, ni har gjort ännu en av mina kvällar ♥

Är helt upprymd av glädje men även frustration om jag ska vara ärlig. Har precis gått igenom min privata mejl där det var fyllt med nya mejl även denna kväll från unga tjejer runt om i landet som inte har det helt enkelt, handlar om allt från mat och viktproblem till hästsportens alla problem och sedan allt där emellan.

Jag blir så ARG av att efter varje mejl som man svarat på få tillbaka nått i den här stilen "Åh, vad skönt med någon som förstår och VILL förstå. Som inte bara säger "lilla gumman, du är 15 år och då känns allt lite tufft, du ska se att det går över". FYFAN vad trött jag är på sånt skitsnack rent ut sagt, vuxna runt om oss ungdomar behöver en rejäl tankeställare och avklädda minnen från deras ungdom. Det är fruktansvärt tufft i tonåren, utan snack.

Sedan en till sak som jag märker av är att ni som mejlar alltid ska ursäkta er så mycket. "Jag vet att det inte är något att ha ångest över, det är ju inget jättehemskt egentligen.." "Jag känner mig så dum som mår så dåligt medans andra som har missbruk i familjen eller är mobbade kan stå på benen och le" - tjejer, det går INTE att mäta eller jämföra välmående/ovälmående. Det är upp till var och en att se det ur sitt eget perspektiv och inse hur jobbigt man tycker någonting är. Vi tacklar alla allting i vår väg olika and that's it.

Men till det positiva som gör att jag kommer somna med ett leende på läpparna-
Det är FANTASTISKT att få skriva med er, förklara ur min synvinkel och stötta så mycket som jag kan - Linn femton år. Inget proffs på något vis utan bara ur en kompis perspektiv, och utefter egna erfarenheter helt enkelt. Att få sanningen med odiskreta bokstäver framför sig är inte alltid lätt, men kanske är det det många av oss behöver många gånger? Det kanske inte alltid är dom där extra kilona som gör att vi mår dåligt, utan att vi försöker förflytta inre ångest till något fysiskt som är betydligt mycket enklare att ändra och förbättra? Så tror jag i alla fall, och att bena ut sina problem och få reda på roten till ångesten och ledsamheten är ända vägen ut - även om den är tuff och man behöver mycket stöd.

Tveka inte på att mejla och bolla ideer och tankar med mig, jag gör det så gärna så! Ni behöver inte ursäkta er och skriva med överallt "förlåt om jag är jobbig nu" "läs inte det här om du inte orkar" "jag vet inte om du har tid eller ork men iaf...." JAG KAN TA ANSVAR FÖR MIG SJÄLV hörreni, jag vet när jag inte orkar och när jag har mina perioder där huvudet snurrar av egna problem och jag inte kan ta på mig mer. Jag kan läsa av mig själv, ni behöver inte oroa er.

Jag ÄLSKAR att få sitta i en hel timma som den här kvällen och verkligen ta mig tid till att svara alla er. Titta igenom alla gamla mejl som rullat in som jag inte hunnit svara på osv. För även om det ibland tar lite tid innan ni får svar, så kommer svaren förr eller senare - I promise!

Ibland är det verkligen SÅ energigivande att driva en stor blogg..Tack för att jag får erat förtroende och för att ni är så himla HÄRLIGA!:D

Mejl -  Privat: linnolsson@live.se Bloggens: teamsl@live.se
Facebook PM - Linn Olsson
Vissa bilder har förmågan att säga mer än tusen ord..
Shoppingdag idag igen

Jag är äkta stolt över mig själv idag, gick upp helt själv 07.45, fick köra till Ljungskile (övningskör), och satt på bussen mot Göteborg tillsammans med Lovisa 09.10. Skills! Har krigat som en äkta kämpe på mellandagsrean givetvis!

Gjorde världens mest failade sak, fanns en jacka som jag var så dum i huvudet att jag släppte, och tänkte kolla upp lite mer först om jag veeerkligen skulle lägga ut massa pengar på, fast det var grymt billigt för att vara DEN jackan. Trots att affären ligger neråt gatorna och inte jättemånga har koll på den (fast det är en ren märkes-butik), så ja, tror ni den var kvar när jag kom tillbaka senare? Givetvis inte. Pucko är jag!!

Men jag fick iaf köpt mig en sjukt snygg jacka som jag letat efter svinlänge, en röd glansig med vit dragkedja, hela vägen upp (huvudet). Så sjukt snygga är dom, riiiktigt gott att jag fick rea på den också! Trots att de är killjackor, så finns det ju vissa tjejer som har dem, och det är ju inte så konstigt, killar har mkt snyggare kläder, hihi. Dock många pj som kör denna ;)

Daamn så het är den, fast den är lite för stor för mig hihi ;D

Dissa tröjan under, min sovtröja haha. Förövrigt så blev det en glansig väst med läderdel över också, chill när det blir lite varmare ute eller att rida i så småningom. Pollarna fick vila idag, var hos dem för några timmar sedan och fixade iordning.

Nu ska jag lägga mig och kika på film, så hörs vi imorgon! Vet inte om jag kanske ska ut o shoppa imorn igen, återstår att se! Annars hoppas jag på bättre update :D Puss på er!


I need and I want listan!


Dom två översta sakerna ska inhandlas snarast möjligast, dock har jag inte rikigt bestämt mig för om jag ska köpa ljusblåa tretorn eller inte! Sen är dom sjukt svåra att få tag på nu med :/ Funderar lite på Gudliga stövlar från Cavallo med, inte för att jag behöver stövlar överhuvudtaget men aja. Vi får se hur det blir!:D

Den röda kingsland tröjan har jag suktat efter ett tag, mums så fin! Ska åka och köpa den någon dag nu tänkte jag. Så andra omgången av snögubbecupen så rider jag säkert i den!


ONEJ!

Jag sa ju deeeet!!
Vet ni vad jag precis gjorde?!
Åt en godis med cocos i.. :'(

Jag bara: Gud vad god den var, jag ÄLSKAR verkligen cocos!
Maja: Men Linn!!!! Du tål ju inte nötter?!

Nu återstår det att se hur snygg jag blir ;) Fast cocos kanske inte tillhör dom vanliga nötterna som man är allergisk mot, någon som vet? Haha, det här med att vara allergisk mot saker passar inte mig :(


Ingen bra uppladdning här inte!

Imorgon åker jag och syster yster och hoppar snögubbecupen, en liten klubbtävling :)
Ska bli super mysigt, skönt med "små tävlingar" emellan åt där man kan åka och hoppa för skojjs skull liksom. Ingen press utan bara ha ROLIGT, det är viktigt det!

Dock har jag som vanligt haft sjukligt bråttom idag och jag fick välja mellan att longera Winnie eller låta honom vila = inget svårt val! Självklart longerade jag (annars hade jag inte suttit kvar länge i sadeln imorgon..) Men även longering känns inte helt bra. Brukar rida honom i ca 45 minuter med bommar dagen innan tävling. Lägger ofta upp passet med tio-femton intensiva minuter och sedan skritt i tre-fem minuter och mycket bommar och trim liksom.

Men sån tur är är Winnetoo helt grym på det här med longering. Jag kan säga såhär: Hur många hästar kan man lägga i inåt ställd förvänd galopp på mittvolten på lina liksom? Dessutom gör jag bara samma ljud som jag använder mig utav i ridningen, och då funkar galopp ombyten och allt! Så jag kan alltså få honom att byta galopp och gå i förvänd galopp på lina, dessutom om jag har ett spö kan han göra riktigt bra skänkelvikningar med! Den hästen alltså..


Han arbetar super på linan vilket verkligen underlättar!

Vi får väl se hur det går imorgon, nu var det ett tag sedan han tävlade och han har haft en rätt chill period så att säga. Men vi gör vårat bästa och har roligt - som alltid!:D
Dock är det fett trisst när dom lägger ihop B, C och D-ponnyer - menmen, man vinner ändå bara choklad och det tål ju inte jag ändå?;) haha!

Vi hörs mer sedan.


Hemma!

Halloj igen, trevlig kväll jag fick.. fast nää!

Jag kan säga såhär, inom en halvtimma hände det här:
Rygg och axlar svullnade upp och fick tusentals SJUKT kliande utslag på sig, utslagen kröp uppåt mot nacke/hals och det började klia innuti hals och mun. Ansiktet fick utslag och svullnade, började med kinder och sedan såsmåning om runt MUNNEN, så jag kunde typ inte le ens (vilket jag gör hela tiden så det blev lite klurigt ;)) Så då åkte vi in till östra dirr..

SJÄLVKLART kommer världens snyggaste kille till doktor och sitter och tittar i pappren och säger såhär:
-Vem är det som är krasslig? Ehm.. oj, det är du va?
KUL kände jag bara, passande att jag har tre gånger så stor mun som vanligt! Kunde ju ha svarat:
-Yes, visst är det jag och jag har även en köttbulle facelook idag!

Nä, men sen kom en sån där typisk sjuksköterska..
"Åh, lilla gumman" "Det blir bra ska du se" pussinussi.. BLÄÄÄ. haha! Jag är stor nu ju, trött på att vara minst och puttinuttigast ÖVERALLT.. :@ Så är det väl när man har en fet glugg mellan framtänderna och lockigt blont hår? jaja, det är sånt man får ta ;)

Iaf så fick jag massa olika mediciner och kylpaddar och grejjer.. Nu är det bra igen och jag kan andas och allt känns sådär toppen! haha!

DOCK tror dom att jag förmodligen är allergisk mot choklad och nötter.. Choklad är väl super iofs då jag älskar det och det är onyttigt så då kommer jag ju undan det smidigt men NÖTTER? Fyfan vad jobbigt! Det roliga är dock att jag känner ju mig själv rätt bra efter femton år i mig själv (fast va, hur lät det där? Aja, who cares..) så jag vet liksom att jag kommer aldrig orka hålla koll på vad som innehåller nötter osv så jag kommer käka på och åka till sjukhus var och varannan dag I think. Men det blir ju en trevlig hobby, kanske kan börja cykla dit så blir det lite motion samtidigt?

Aja, jag antar att ni som följt mig länge inte ens är förvånade?
Jag råkar ALLTID ut för sånt här knasigt! haha.

Nu ska jag soooova, imorgon blir det tidig uppgång och åka och handla nyårs kläder med Eddie stackarn. Älskar att plåga killar i butiker, länge länge ;)

Vi hörs!


Det är nästan så jag undrar hur jag orkar med mig själv ibland! Är inte det fascinerande..?
Hälsning till er bloggläsare

Haha, fick alldeles nyss ett sms från Linn, ett gaaanska långt sms vill jag lova, och om jag skrattade! Hon vill att jag ska berätta för er, och hälsa.. så det får jag ju göra!

Linn sitter nu på Östra för att hon fått värsta allergiska chocken tydligen, och då sitter hon med syresmask och kylbandage över både armar och ben, och på köpet har hon en svinsnygg ung kille som doktor.. Hennes mun har svullnat upp till 3 dubbla säger hon, haha, och killen lägger tydligen den här kommentaren när hon kommer in: Vem är det som är krasslig? Ehm.. det är du va? SNYGG chey...

Hahaha, klart hon är snygg, vår lilla Linn! Och allt är "lugnt" med henne, hon kan andas i alla fall.. xd

Film från idag!

Äntligen kan jag komma till stallet innan klockan halv 6 då det är kolsvart ute! Så nu försöker jag att få igång mina pollar! Har ridhus att rida i med Mahjong fram tills nyårsafton i alla fall, med skrittavstånd då det ligger på andra sidan dalen. (Ca 10-15 min dit). Man ska bara ta sig dit också, på isgatan, hihi. Martijn den busen red jag en liten sväng ute med idag, överpigg om något!

Idag så tog jag & Mahjong och skrittade bort till ridhuset i alla fall. Ridningen är ganska lite eftersom att han först vilat 4,5 veckor, sedan varit på väg igång i ca 2 veckor (skritt, trav, ytterst lite gal) för att sedan fått vila/skritta/gå lite ojämt i ungefär 2 veckor till, pga olika skäl. Men nu är det andra dagen han rör på sig ordentligt såhär, och han var superpigg och trevlig! Böjbar och mjuk i sidorna trots allt!

Här kommer en liten film från när vi red idag, som mamma filmade:
(Och ja, jag rider i mössa för det var 20 minus när vi gick dit, så till och med mina ögonfransar blev is på, galet! Och dessutom har jag mjukisbyxor över ridbyxorna, lager med tröjor samt tretornstövlar men icke "rid" haha!)

Och som sagt så sätts han igång, så vi rullade mest på, kände på någon öppna/sluta, lite lyft form och så men mest chillade på det liksom, ha roligt och röra på sig, komma igång helt enkelt! :)


Jag & Mahjong tar ett litet pass i ridhuset. Väldigt lite eftersom att han först vilat 4,5 veckor, sedan varit på väg igång i ca 2 veckor (skritt, trav, ytterst lite gal) för att sedan fått vila/skritta i ungefär 2 veckor till, pga olika skäl. Men nu är det andra dagen han rör på sig ordentligt såhär, och han var superpigg och trevlig!

Julaftonsbilder

Jag och pappa gjorde iordning hos hästarna på Julaftons förmiddagen, och gick en kort kort prommis med dom, Det var iiiiiskallt, och jag dog när jag tog lite bilder (då jag givetvis fick ta av mig vantarna..) haha, men det är det värt. Så fina är dom, mina små älsklingar. Så jag slänger upp lite bilder på dom!

Pappa har inte alls mycket erfarenhet av hästar, eller kunskap. Men han lyckades hålla båda två, trots att Martijn hade respekt och var lite rädd för Mahjong, som sa till honom ganska regält när han kom för nära och skulle pussa på tjong, haha! Dessutom var Mahjong superpigg, kunde knappt stå still och var 10 meter före både oss och Martijn hela vägen, dessa hästar va.. haha!

Synd som fasen så tappar bilderna något så fruktansvärt i kvalité när jag minskar och slänger upp de på bloggen..
vet inte varför, men men, hoppas att ni gillar bilderna i alla fall - det gör jag! :DMahjong tyckte att det var bättre att han höll i Martijn..
Det var grymt populärt att hjälpa pappa att hålla i Martijn ;)


Haha, Martijn ska jäklas lite med Mahjong vilket inte uppskattas..


Mina fina hjärtan


Uppmanande & tips

Jag skulle vilja ge ett uppmanande & tips till er alla hästägare där ute, gällande vinter & vatten. Det är många kolikanfall nu i vintertid, och det närmaste nattöppna djurkliniken för häst i "nedre delen/mitten" av Sverige som finns är nu i Helsingborg, då Skara lagt ner sin natt-öppet. Detta betyder att fler hästar än innan har fåt tagits bort, då det inte finns nattöppna djurkliniker.

För att undvika tarmvred, som blir det vanligaste nu, är att alltid låta hästarna ha fri tillgång till vatten. Det är jättesvårt att ständigt se till så att hästarna har vatten i hagen nu på vintern, det fryser, man kanske inte kan ta sig till dem på hela dagen, och 1000 andra anledningar, men mitt tips är att försök! Prioritera, gör allt vad du kan för att försöka få de att ha vatten så mycket som möjligt i alla fall! Många tror att har de snö, så behöver de inte vatten. Men det är helt fel, hästarna får i sig en liten liten liten mängd vatten av snön, men det är så lite att det inte har någon betydelse. Man vill inte råka ut för att få ett kolikanfall på sin häst, speciellt inte ett allvarligt, och nu när det är kris med nattöppet..

Tips för att få vattnet att hålla sig som vatten lite längre, båda utomhus och i kallstall:
- Ha en boll/petflaska/någonting som får vattnet att "cirkulera", röra på sig mer, då håller det sig längre som vatten
- Fylla hinkarna med riktigt riktigt varmt vatten. Det gör ingenting, för det kallnar så extremt fort

Tips för att få hästarna att dricka bättre/lite extra:
- Ge betforvatten. Lite betfor, myyycket vatten!
- Ge ca en halv dl parafinolja i kraftfodret elr kokta linfrön, för att få igång tarmarna bättre.
- Blanda upp vattnet med lite äppeljuice
- Lägg i ett äpple elr liknande, då kommer de att greja runt i vattnet tills de får i sig äpplet, de får i sig en del vätska, och har också fått vattnet att smaka godare av allt äpple-dräggel, haha.

Ett flertal av dessa saker/tips gör jag. Hästarna mår mycket bättre av att dricka varmt/ljummet vatten än iskallt också, ifall någon inte visste det :) Hoppas att detta kan få igång ännu fler att tänka ett snäpp längre, och verkligen få i sina hästar tillräckligt med vätska!

Winnetoo

All I need is you ♥Mizty Light "Max"


Mer bilder en så blev det inte på Max, för efter ett tag tyckte han att det räckte och hoppade stilla stående över staketet och promenerade upp till sin hages ingång och stod och väntade på oss.. -.-Så det var bara att plocka av skydden och sätta på täcket och sedan ge honom lunch.. haha, en ponny som vet vad han vill! Sweet :')♥


PontusVåran älskade lill-farbror ♥Hur är det möjligt att vara så fin som dig?Nothing compares to you, ♥


Tidsinställda bildbomber

Rubriken får tala för sig själv. Jag ska iväg ikväll och valde att lägga upp tre olika inlägg med bildbomber på var och en utav ponnysarna. Då blir det lite jämnare update här under kvällen - så håll koll ikväll ;)

Fick en fråga jag kan svara direkt på med -
"varför fick inte Silvia vara med?"
Svaret är det att vi fotade ponnyerna lösa i paddocken vilket inte skulle gå med Silvia ;) Hon har inte huvudet på skaft som ponnysarna utan hade säkerligen ramlat, hoppat ur, kraschat i staketet eller något liknande.. ^^ Min knas sessa fick stanna hemma i hagen istället :') ♥

Tänkte att jag bjussar på lite smakprov tills vidare!


Pontus
Våran älskade lilla pensionär ♥


Misty Light "Max"
Min lilla systers ponny :)


Winnetoo "Winnie"
Han vet ni väl vem det är vid det här laget? (a)


Good news

Vet ni vad?
Jag och min syster har fotat på Winnetoo, Pontus och Max i en riktig photoshoot nu på morgonen! Mamma har också hjälpt till, så det är helt sjukt mycket bilder som jag ska börja rensa nu! Så ni kan hålla utkik här så kommer det snart en fet bildbomb!:D


(bara en LITEN del av alla bilder..)


Tomten in my heart ;)

Gött nöjd med julklapparna, pengar, kläder, mobil osv. Dessutom är det bara en släkt vi firar med idag, ännu en julafton blir det på söndag!:D Men visst är det kul med julklappar, men hela den här mysiga helgen - asså gud vad jag älskar det!:D Julhelgen - bland det bästa på året ♥


Winnie - Vad saru att du önskade dig på mässan saru? ;)


Har stått i valet och kvalet mellan den här och en Iphone, har fortfarande inte helt bestämt mig. Men ger den här en chans, annars köper jag en Iphone :DMahjong ♥ sin juklapp

Var hos hästarna på förmiddagen och fixade iordning stallet, var ute en liten prommis med hästarna och tog lite snabba bilder. Mahjong hade högsta växeln inne idag kan jag tala om, galning! Pappa kämpade väl med att leda honom, hihi.

Han fick även sin julklapp.. och blev världens sötaste ponny!


Visst var han söt i sin rosa lilla rosett? :D

The time is colder now..

Mamma och Majsan longerar hästar för fullt i repgrimmor (deras nya hobby efter att horsemanship människan var här..) hihi. Jag har lämnat lite julklappar med pappsen och gjort Winnies favvo desert som han ska få när han kommer in -
* Två rivna morötter
* Ett rivet äpple
* 1 dl äpple juice
Haha, ja, jag är barnsligast av alla!

Jag hoppas verkligen att ni alla får en toppen julafton, så hörs vi mer imorgon!Nu får jag sätta fart att fixa mig innan allt folk kommer!
Det hade ju varit trisst att se ut som ett osminkat skabb med mössa och halsduk och självfall i håret hela dagen, men det är en mysig outfit såhär på förmiddagen ;) Haha!


GOD JUL!

Vi vill önska er en riktigt God Jul!
Klockan är över tolv vilket betyder att det är Julafton nu! :D
Hoppas ni får en toppen julafton & tack för att ni hjälper oss att göra bloggen så bra!

Bild tagen för exakt ett år sedan                    -                 Tagen två dagar efter julafton

Svar på frågestunden

Frågor till oss båda:

Hur mycket tid lägger ni ner på hästarna innan och efter ett ridpass? :)

L: Det är självklart en grejj som varierar beroende på hur många hästar jag ska hinna med att rida. Ska jag rida fem hästar på en förmiddag så prioriterar jag att alla ska ridas ordentligt istället för att borstas på länge. Men minst varannan dag ryktas mina hästar ordentligt och självklart vill jag kunna lägga så mycket tid som möjligt.
Men runt 20 minuter innan och 30 minuter efter skulle jag vilja säga.
S: Eftersom att jag har pressade scheman och får jobba på ganska väl, så försöker jag att få klart pollarna ganska fort, men om jag har gott med tid kan jag stå länge och trimma och pyssla på dem, det varierar!

Hur mycket pengar lägger ni på utrustning till er själva och på hästarna i månaden? :)
L: Oj, det går verkligen inte för mig att säga på ett ungefär i månaden. Det beror ju också på väldigt mycket. T.ex i februari månad i samband med mässan så drar det ju iväg alldeles för mycket medans någon annan månad kanske man knappt lägger någonting alls..
S: Det är jätteolika! Min mamma lägger ut mycket pengar om det är saker vi behöver till hästarna som tur är!

Vilken är eran sämsta respektive bästa tävling under 2010?

L: Sämsta.. hm.. Han har gått så himla bra i år, men det är väl Lilla-Edet då. Där han försökte hoppa över staketet ut mot publiken så jag fick avbryta och utgå - lite för het med andra ord ;)
Bästa är medelsvår debuten och hela meetinget i Trollhättan nu senast. Där var han KANON.
S: Min sämsta tävling? Vi har haft en väldigt jobbig sensommar och höst, så jag har varit väldigt missnöjd på flera tävlingar.. Men den allra sämsta var nog i Båstad, eller någon annan som jag fått ut ur huvudet, haha? Den bästa var helt klart Grums i april, då jag vann LA:P1 och debuterade Lagtävlan och hade den där underbara känslan, och fick betalt för det också!

Vad är era mål 2011?
L: Tävlingsinriktat menar du eller? Isf att fortsätta hoppa MSVB och göra bra, jämna resultat. Sedan får vi se hur mycket mer tid jag och Winnie får ihop.. :'(
S: Ha riktigt riktigt roligt med mina pollar, speciellt Mahjong.. Jag vill ha underbara minnen det sista året! Försöka göra allt som vi kan på tävlingsbanan, och nå högre % i FEI-programmen på nationell nivå.

Har ni pojkvänner?

Båda svarar, vi är singlar, så pass på! ;)

Välj en häst i varje kategori som ni skulle vilja ha.
L: B- Noppe C- Maurit Van Orchid D- Winnetoo? Storhäst - Sennedy
S: B- Fanny IV/Stenbroåsens Carlos/Candy C-Moelgarnedd Montana, D-Jarno RP Storhäst- Totilas (Detta är ju skitsvårt!)

Skåning eller norrlänning?
L: Skåning, raawr!
S: Svårt val, naaaat, skåååningar ligger varmt om hjärtat! ;)

FalsterboHS elr GBGHS
L: Scandi ♥
S: Skit svårt val faktiskt, båda har sin charm! Men falsterbo tar priset!

Vad är ert bästa tips för att sitta djupt ner i sadeln när hästen galopperar fort? För jag är hoppryttare och när det går snabbt lutar jag mig framåt och skumpar. Och när jag försöker sakta ner så skumpar baken fram och tillbaka. Jag vill jättegärna få en bättre sits! :D
L: Känns lite svårt att svara på när du bara förklarat snabbt i text liksom.. Tror det ger mer att fråga din tränare! Sedan om situationen är på hoppbanan föreslår jag att du reser dig istället för att sitta djupt, att "rida lätt" i galoppen underlättar för hästen när den ska gå i ett högt tempo på banan.
S: Utgå från att du har en samlad galopp, för att ha en samlad galopp måste du verkligen vara djupt ner i sadeln och ha dina ben slutna om hästen, och utifrån det släppa fram den till en snabbare galopp/ta för sig mer!

Vad tycker ni om skvallerbloggar inom ridsporten?
L: Roligt, dock förstår jag inte riktigt hur dom orkar. Men bra publicitet - så det är bara att tacka och ta emot!
S: Jag tycker det är skitkul, man får reda på saker som man inte visste om sig själv bland annat!

Hur gammla var ni när ni tävlade första gången?
L: Hmm.. När jag var tio år lovade jag mig själv att ALDRIG tävla för jag tyckte det var fel (A) Så jag red bara i skogen på min första ponny den första tiden, men kanske elva år?
S: Tävlade på klubbnivå kanske när jag var 10?

Vad får era hästar för foder? Och hur mkt?
L: Lucern, Musli Harmoni och mineraler. Beror på årstid.
S: Ensilage, och i kraft varierar det. Mahjong har under tävlingssäsongen gått på ett musli för hårt presterade tävlingshästar, mineraler och vissa tillskott. Nu går han på bara betfor och krossad havre/hel när han inte ska tävla så mycket. Martijn har gått på en annan musli med mindre energi, samt mineraler.

Har ni egna stall? bild?
L: Jag har det, det kommer i ett eget inlägg.
S: Nepp, det har jag inte!

Har ni någongång kännt att ni vill sluta rida, säljas hästarna och bara vara ute med kompisar o så varje dag istället?
L: Njaao, visst har jag tänkt tanken och visst har jag varit redigt trött på hästar och allt som har med stall att göra under perioder. Men då kommer jag på mig själv ofta med att det är inte hästarna jag är trött på utan stressen - alltså när jag tar på mig ALLDELES för mycket som jag har en tendens till att göra. Så då är det bara att ta det lite lugnare ett tag och då brukar motivationen komma tillbaka rätt snabbt!
S: Japp, det har jag faktiskt gjort, i princip gått in i väggen några gånger.

Tävlar ni när ni har mens? Om ja, hur gör ni då?
L: Ja, självklart. Man kan ju inte missa en viktig tävling för mensens skull! Iofs kan man ju skjuta upp med p-piller men ändå. Använder tampong och binda och sedan rider? hihi. Inte svårare en så :)
S: Givetvis, varför inte? Vore ju otur om det skulle råka synas på vita ridbyxor haha, men man får väl vara välpacketerad haha!

Hinner ni träffa folk oxå?
L: Absolut, jag hinner allt ;) Bara man pressar sig själv lite extra i perioder (a)
S: Det är svårt, men det går allt! Bor ju med massa andra på skolan, så jag träffar ju folk varje dag..

Hur gör ni för att hinna med allt?
L: Planerar, Prioriterar.
S: Skyndar mig genom allt jag kan, försöker planera och även jag prioritera.

Bor ni långt ifrån era kompisar? Om ja, hur långt?
L: Haha, det är ju olika! Vissa kompisar bor man ju flera timmar ifrån medans andra bor bara några hus bort..
S: Varierande, jag bor mitt ute i ingenstanns, så för att ta mig till stan måste jag få skjuts, eftersom att det inte går några bussar här ute.. Det är ca 20 minuter till stan. Dock har jag en kompis som bor typ 10 min in i skogen också.

Hur ser en vanlig outfit i stallet ut för er? Höhö båda eran och hästarnas menar jag då.
L: Beror helt på, inget som jag kan svara på rätt av faktiskt. Ända som är säkert är att mina hästar ALLTID har skydd på benen.
S: Det kan vara allt från bara märkeskläder och utrustning till mjukis och världens sämsta omatchning, haha!

Hur höga är era hästar?
L: Silvia: 173cm Winnie: Sutmäts 4:e januari (gissar runt 145) Max: 140cm
S: Mahjong är 144,6 & Martijn 135,7

Hur många hästar har ni?

L: Fyra i familjen.
S: 3 små pollar har jag.

När ni gick i 8-9an (även nu kanske) hur hann ni med hästarna + skolan? Hur prioriterade ni eran tid?
L: Allt handlar om planering och prioritering, och att våga ta hjälp ibland innan det blir för mycket..
S: Jag hade det jättejobbigt med att hinna med, lång sträcka med bussen från skolan till stallet direkt, och sen gå upp till stallet, så jag hade det inte lätt! Ridskolan hade lektioner nästan direkt när jag kommit fram till stallet också, och sen var det fullt hela kvällen nästan, så på höst/vintertid fick jag vänta tills efter 23.00 ibland för att få rida mina eftersom det inte gick att rida i paddocken eller ute för att få ut något.. Men jag tog alltid hästarna i första hand, har aldrig jobbat i skolan..

Hur många hästar tycker ni är "lagom" att ha?

L: 1-3 mer skulle jag inte vilja ha egna i alla fall. Det hade blivit ett för stort och tungt ansvar för mig som det är nu.
S: Egentligen 1, om man vill hinna med massa annat också, men två fungerar om man är envis.

Det skulle vara kul om ni visade era absoluta favorit bilder med era hästar ;)
Båda svarar att givetvis!

Om ni fick göra varsin dröm-häst, hur skulle den då se ut?

L: Svart med vita strumpor fram. Uttrycksfullt ansikte och smäcker i kroppen.
S: Jag är väldigt svag för alla smäckra saker, mycket fullblod osv, så kanske en arab eller welsh-aktig högrest sak.. är även kär i skimmlar.. Men åå vad svårt, när jag redan har haft Candy som är en drömponny! Och har mina två fina nu <3

Vad läser ni för bloggar?
L: Läser väldigt få bloggar, nästan inga regelbundet ärligt talat. Min tid går åt till min blogg så att säga :)
S: När jag hinner läser jag mina närmare vänners bloggar, och ibland storbloggar.

Vilka är era favoritmärken och färger när det gäller ridbyxor? :)

L: Kingsland. Rött är snyggt, men annars marinblåa. Men brunt är nice det med!
S: Håller med Linn om att Kingsland är grymma, tycker även att JW är snygga. Dock slår nästan ULLARED rekordet ärligt talat, de har fått in SNYGGA ridbyxor som är supersköna, wiiih, haha!

Har ni några ridtips?
Båda svarar att detta kommer komma i bloggen!

Kan ni göra "veckans schema" för era hästar?
L: Ja, det hade väl varit en kul idé. Eller vad säger du Sofia?:D
S: Absolut! ;) När mina hästar kommer igång igen så!

Tycker ni det är viktigt att matcha eran "outfit" när ni rider?
L: Ja, jag är fjantig med sånt där (a)
S: Beror på vad det gäller för ridning, bara jag själv hemma, nej xd

När började ni rida & när fick ni eran första ponny?

L: När jag var åtta år, fick min första ponny när jag var tio.
S: Började på ridskola när jag var 6, fick min första när jag var 8.

Hur många läsare har ni nu?

Båda svarar: Det blir fler för varje dag, men vi har ca 1,500 läsare om dagen!

När ska ni gå över till storhäst? :)
L: Efter nästa säsong, I think.
S: Ingenting jag vet ännu!

Båda: Berätta om den värsta gången då ni har ramlat av en häst/ponny!

L: Fastnade i stigbygeln på ena sidan och släpades med ryggen mot paddockstaketet i full sken en hel långsida innan jag flög av och landade riktigt illa på nacken i hörnet av paddocken. Handled, lår, knä och fingrar var KRASH BOM kan jag säga!
S: Det var nog nästan när Martijn "hoppade" helt plötsligt snett över en stenrad på marken, och jag sitter helt oförberedd, slängs som en vante åt vänster på jäkligt hårt grus med liet större fasta stenar uppekandes ur, och skrapar upp hela ryggen/sidan så att jag knappt kunde gå. Martijn i sin tur sticker hemåt - och han hade inte varit i det stallet så länge och springer oftast var han vill om han kommer loss, och inte alltid till stallet, så han springer iväg rakt ut på asfaltsvägen där det kör ganska många bilar för att åka upp till LSK (fotboll) och tennishall osv, och springer ner för denna väg. Jag skrek och grät och trodde aldrig att jag skulle få se min häst levande igen - men han hade hittat hem, utan att krocka, hästjäkel vad han skrämde mig!

Vad har ni för smink? fondation, mascara m.m Hur sminkar ni er?
L: Beror på det med. Älskar styling så högtider så som nyår och sånt är superkul att fixa sig inför med häftiga sminkningar, färger, sotning och skuggor! Men till vardags är jag ganska natural måste jag säga!
S: Jag sminkar mig aldrig i skolan, eftersom vi är skabbiga hela tiden typ (Ridgymnasium wtf haha), men på stan typ mascara. Party så blir det solpuder också.

Låter ni era hästar nån gång få en vilo period?
L: Absolut! Sommar och vinter, men inga jättelånga. Jag anser att det är viktigt att dom får smälta allt dom lärt sig och alla nya intryck.
S: Japp, tyvärr har mina hästar fått alldeles för lång period nu, pga min praktik och nu vintern, att jag inte kan ta mig till dom utan att någon kör osv. Men som linn säger, de måste få smälta allt de lärt sig (de yngre) och de äldre blir fräschare av lite vila också, samt kanske inte hel avställning utan någon skrittvecka för hand och någon vecka med ridning bara varannan dag.

Hur stor anser ni att man kan vara på en cponny?
L: Beror på ponnyn och dig, och eran KÄNSLA framförallt.
S: Som Linn redan sagt!

Kommer ni sälja ponnyerna när era ponnyår är över?
L: Yes, tyvärr innan dessutom.
S: Martijn är "alltid" till salu, om rätt ryttare skulle dyka upp. Mahjong är oklart!

Vem av er var det som ville skaffa blogg? ;)
Båda svarar: Båda ville, Sofia satt i valet och kvalet om hon skulle starta en ny blogg tillsammans med någon eller själv, och en dag så hörde Linn av sig och ville starta en, så sammanpassande? Och så blev det vi två!

Hur långt har ni till buss osånt?
L: Finns en hållplats precis utanför mitt hus dock inte så stor.
S: Går inga bussar här, så jag får åka in till Uddevalla eller Ljungskile för att nå bussar. Ca 15 min till Lje & 20 till Ua med bil.

Vart bor ni?

L: Tjörn, en ö norr om göteborg.
S: Uddevalla när jag är hemma, Kungsbacka när jag går i skolan.

Är ni nöjda mer erat utseende & kropp?
L: Finns väl alltid saker man skulle vilja ändra.. Men varför lägga energi på sina komplex? Who cares? Inte jag iaf!
S: Långt ifrån, jag har ofta en extrem ångest över hur stor jag är tyvärr. Vågar knappt gå i bikini bland folk på sommaren för jag skämms så. Det ända jag är någolunda nöjd över är väl röva & brösten som jag också får komplimanger för, haha

Nämn 3 saker ni vill ändra.
L: Hår (alltid..), LÅR, tänder? haha.
S: Magen, (hela kroppen typ förutom det jag nämnde över) hyn & längre hår.

Hur långa är ni?
L: 170 cm
S: 162

Vad väger ni?
L: Usch, det har blivit ett så känsligt ämne för alla det här med vikt. Inte för att jag själv inte vill säga så sätt, men VARFÖR ska 1500 människor veta vad jag väger liksom? nääe.
S: Alldeles för mycket

Om ni fick välja vilken häst som helst av de som går VC/Grand prix och liknande klasser vilken hade ni valt då och varför? Om ni väljer hopp- eller dressyrhäst spelar ingen roll...

L: Hickstead eller tornesch, ser ut som sånna hästar som jag hade älskat!
S: Totilas, svårt att INTE välja honom.. ;D

Vilken färg tycker ni är snyggast på en svart/mörkbrun häst?
L: Klara färger, men marinblått funkar alltid! Det värsta jag vet är dock när folk har bruna schabrak och luvor på svarta hästar, det tycker jag verkligen inte är fint..
S: Om den är helsvart funkar i princip allt, men mörkbrun så kanske ljusbrunt?

Hur många knoppar brukar ni ha? (om ni har)
L: Åtta eller nio.
S: 10-11

Vilka klasser satsar ni på att tävla under 2011, vad är erat mål?
L: MSVB med bra resultat.
S: Samma klasser som jag redan rider, + starta kür. Målet är att ha så jäkla kul jag kan med Mahjong, hitta den där goa känslan på banan och höja mig procentmässigt.

Vad tycker ni om kallblod?

L: Tycker inte så mycket, inte min smak av häst.
S: Tycker inget speciellt, tycker det är tufft med tex fjordingar som går riktigt bra hoppning eller dressyr!

Dela med er av något bra pepptips när självförtorendet sviker och man känner sig som en nybörjare på nytt som inte kan någonting.
L: Försöker skriva mycket om sånt här i inlägg, så det kommer mer sånt senare från mitt håll. Never give up. :)
S: Prata med folk som faktiskt vet vad du presterat, de har alltid ett invändande mot "tönterierna" man säger om sig själv, och se tillbaka på det bästa och roligaste du och din häst presterat/gjort, och lev tillbaka till det!

Hur hittade ni era hästar?

L: Rätt orginellt sätt, annons på internet ;) Så inget spännande här inte.
S: Lukas hittade mamma på annons, Candy råkade vi hitta då vi var i ett stall och provred en häst som inte passade, då tipsade de om "Stenbroåsens" welshstuteri, och så åkte vi dit eftersom att det inte låg långt ifrån där vi var, och hoppades på att någon var hemma. Dottern i familjen var hemma, och de hade som tur var 2 hästar till salu. En av dem va Candy! Så det var ju helt otroligt att det blev så.. Mahjong tipsade min tränare om, och Martijn hittade jag på annons.

Hur skrittar ni fram och av och hur länge travar ni innan ni börjar galoppera?
L: Beror på, men uppvärmning är en viktig del för mig.
S: Framskrittning har jag redan skrivit om, dock trav och galopp varierar beroende på vad jag ska göra för jobb med dom, inne/ute osv.

Vad är det högsta ni hoppat med ponny och häst?

L: Häst: 125cm Ponny: 145cm
S: Häst: 135cm Ponny: 125cm

Hur mycket kostar era sadlar, träns och hästar?
L: Sadel: 13-14 tusen? Har tio olika träns så priset där varierar. Winnetoo kostade 75 tusen.
S: Har flera sadlar, men runt 53 000 totalt? Träns har jag också massvis av och priserna på de varierar, det dyraste har legat på ksk 1.200, räcker gott för ett snyggt träns! Mahjong låg på typ 70.000 och Martijn på 30-35.000

Hur länge borstar ni era hästar innan och efter ett ridpass? =)
L: Ca en halvtimma (inräknat med sadling osv)
S: Beror helt på hur brått jag har och hur hästarna skall ridas/har ridits!

Hur gick ni tillväga när ni letade häst?

L: Kollade annonser, ringde, provred. Aa, ni fattar, det gamla vanliga :) Var även på ett riktigt bra försäljningsstall ett par gånger.
S: Frågade runt, kollar annonser, ringer osv.

Nämn två STARKA sidor hos era ponnysar och två SVAGA sidor
L: Starka - Hans enorma mod, han skulle ALDRIG banga för något även fast han är klok. Självklart också hans enorma kapacitet, han hoppar som en katt och har inga gränser där. Svaga - Att han lätt "kokar över", kan bli lite väl het alltså. Gäller att känna honom och att vara lugn själv. Kan ärligt talat inte komma på någon annan svaghet han har..? :O
S: Mahjongs starka: Så otroligt klok, och att han är så jäkla fräsch trots sina 19 år! Och att han är så otroligt snygg, och så välmusklad för o vara arab! Samt att han kan samla och bära sig så bra. Svaga: Rädd för att hoppa för högt. Dör på tävlingsbanan. Martijns starka: Hans gång, helt outstanding! Han kapacitet att hoppa, han är en riktig studsboll! Samt älskar att visa upp sig! Svaga: Har för mycket i huvudet, måste vara luuuuuuuuuuugn, landa, osv.

Tips för ökat själförtroende?

L: Fortsätt följa inläggen.
S: Skaffa underbara peppande och trygga vänner!

Hur bär ni er åt för att få era "vita" hästars svansar så otroligt vita och fräscha?

L: Winnie är smidig, han HATAR att bli smutsig och rullar sig aldrig nästan. Han är divig och mycket mer pedantisk med sin vita färg en vad jag är ;) Veredeus skimmel schampoo är dock helt suveränt!
S: Mahjong skitar ner den så gott han kan, haha! Men vi brukar få den riktigt vit till tävling, minns inte riktigt vad vi har för schampo dock, nått skimmelschampo!

Och hur gör ni rent/förbereder hästarna innan tävling?
L: Duschar och putsar och knoppar, det SKA se snyggt ut! Rutiner är viktigt för hästen tror jag, är noga med att lägga upp på samma sätt så att hästen också får en chans att mentalt förbereda sig.
S: Som Linn, haha!

Vad har ni för transporter?
L: Henra
S: En Boj, med sadel & klädkammare.

Jag vet att jag är lite efter men jag har aldrig fattat vad back on track är? Vad är skillnaden mellan det och lindor?
Båda svarar: Back on track är "röda laserstrålar" ungefär, det är en värmande effekt som hjälper tex onda ställen, så om du har ont i nacken kan du använda back on track. Vanliga lindor har inte dessa värme/stråleffekten.

Jag tycker det är jobbigt att se andra rida mina hästar. Även om jag är med och ser alltihop. Jag vet inte om jag är rädd för att de ska rida dem bättre eller vad det är frågan om, men så är det iaf. Ni har båda lånat ut era ponnyer då och då ju, och tycker inte ni att det är jobbigt att se andra tillsammans med dem? Särskilt då Sofia som har lånat ut dem medan hon inte ens har varit i närheten? :)
L: Jag väljer varsamt ut VEM som får rida, hellre att det går bättre för den som sitter på en när jag rider ärligt talat. Vill ju inte att någon som inte klarar av det rider. Jag tycker faktiskt att det är superkul och framförallt givande att se andra rida ens hästar :)
S: Jag har haft väldigt svårt med att låta andra rida mina hästar, precis som du känner! Jag förstår dig till 100%. Dock har jag lärt mig, att för att jag ska klara av att orka ha så mycket med hästarna, så måste jag få lite hjälp ibland. Och då sätter jag upp de som jag känner kan klara av och hantera hästarna. Det är väldigt få folk jag släpper iväg att rida mina hästar utan mig, ytterst få, men vissa har fått förtroendet. Men jag är inte bekväm med det, för jag är så orolig att det är nått litet som inte skall vara typ.

Använder ni Back on Track varje natt eller bara vi hård träning?

L: Jag använder det varje natt :)
S: Varierar, man ska göra uppehåll med det ibland.

Hur länge skrittar ni fram/och av era hästar? :)
L: 10-15 minuter.
S: Sagt säkert 100 gånger, minst 10 minuter på sommaren och 15-20 på vintern.

Eran syn på trav?
L: Stressigt och oharmoniskt, tycker inte om den sporten med tanke på hästens situation. Kanske har fel, men det är så jag upplever det.
S: Inte alls min typ av sport för häst. Slitigt som fan, och bara för att människan ska tjäna pengar på hästar känns det som.

Tycker ni att det är farligt att ta på hästen helt torra benskydd om hästens ben är fuktiga?
L: Farligt är det absolut inte, hellre det än inga skydd alls enligt mig!
S: Nepp, kan inte skada om man inte gör det alltför ofta

"Rycker" ni era hästars man eller klipper ni den? Vad tycker ni är finast? :
)
L: Både och, det tycker jag är finast!
S: Rycker för uttunningens skull, och klipper för längden/snyggheten.

Vad har ni för sadlar och var har ni köpt dom?
L: Prestige Paris, minns inte.
S: Har massvis med sadlar, men bland annat Karl Niedersuss, Trainers, Lippo, Kieffer

Lindar ni med padd även med fleecelindor?
L: Ibland, men inte alltid.
S: Japp, det skall vara padd under enligt mig.

Läser ni några andra häst bloggar eller liknande?

Båda svarar att vi läser våra närmaste vänner, samt de stora "vanliga" bloggarna.

Ska ni till göteborg horseshow?
L: Jajjemän!
S: Alltid!

Vilka dagar ska ni dit isåfall?

L: Inte helt klart ännu.
S: Troligen alla som vanligt :)

Tränar ni något utöver ridningen?
L: Jag gymmar på sportlife :)
S: Jag hinner tyvärr inget mer!

Är ni "rädda" om eran kropp? äter nyttigt, tränar bra osv?
L: Kan väl inte påstå att jag alltid varit så snäll mot min kropp tyvärr, men tränat och ätit nyttigt har jag gjort, dock i lite väl extrema förhållanden kanske..
S: Jag är så långt ifrån rädd och snäll mot min kropp som man kan, dessvärre. Eftersom att jag bor på studenthem så har det blivit snabbmat, dålig mat och allt, och alla andra i huset har godis eller chips varje dag, jag skojar inte, alltid har någon, så jag är så ohälsosam som man kan vara. Men jag hoppas kunna få ordning på detta 2011!

Hur ofta äter ni sötsaker? (godis, glass, cola osv)

L: Nu för tiden när jag känner för det.. Vilket inte är allt för ofta så det funkar ganska bra :)
S: Varje dag :$?

Är ni nöjda med eran kropp/form? :)
L: Allt kan alltid bli bättre, men absolut funkar det som det är :)
S: Långt ifrån nöjd med min kropp, det ända som jag är någolunda nöjd med på den är rumpan, brösten & färgen (blir iaf inte snövit på vintern, men sommaren är jag förhoppningsvis neger) Skulle inte klaga på min kropp om jag hade varit smal!

Känner ni några andra bloggare, för ni känner väl typ Klara Skatt, Elvira Henningsson och Isabella Nilsson mm. Sen såg jag att Linn och Tove Abelson var på samma bild nån gång, känner ni varandra ?
L: Ja, alltså det beror väl på vad du menar med "känner" men pratar och hejar om jag ser alla utav dom ovanstående absolut :) Goa tjejer!
S: Jag känner flera bloggare, de flesta "häst"-bloggare runt detta distrikt samt en del dressyrfolk. Känner alla de du nämnde över.

LINNS FRÅGOR
Hur länge har du haft Winnetoo?
Svar: 2 år snart.

Hur många rosetter har du fått med honom?
Svar: Oj.. Det är massor, har inte riktigt koll. I och med att vi tävlade avd. B i nästan ett helt år också där han nollade det mesta så kan man nog säga att mesta delen utav mitt rum pryds med Winnie-priser :')

Var har du köpt ditt löshår? tycker att det är jätte fint :)

Svar: Zafari, tack!

Hur lång är du?

Svar: 170 cm

Har du några tips på hur man rider tittiga hästar?
Svar: Hoppa mycket tittigt hemma, låta dom lukta och gå runt hindren och sedan bara vara lugn men bestämd själv.

Hur höga är Winni, Silvia och max?
Svar: Svar finns ovan.

Har du tävlat dressyr med Winnetoo?
Svar: Ja, faktiskt! Bara en gång dock, nått L:B program :)

Hur gammal är du?
Svar: 15, fyller 16 i Februari.

Vad hette dig första häst?

Svar: Adrian

Hur skulle du lägga upp en ponnys ridning om den haft vila ett tag (3-5 veckor)?
Svar: På tre veckor tappar en häst ingenting alls faktiskt, dock hade jag satt igång långsamt för säkerhetsskull ändå. Kanske skrittat ut i en vecka på olika underlag och sedan så smått påbörjat allt ordentligt. Beroende på om det är en frisk häst som bara fått ett break eller om det är en häst som varit skadad såklart!

Hur rider du veckan innan tävling?
Svar: Beror helt på vad för slags tävling osv. Ni får följa mina inlägg innan tävlingar så ska jag förklara mer!

Vad har du för tävlingsmål med dig själv/dina 3 hästar? :)

Svar: Åh, jag vet inte exakt som det är nu faktiskt.. Winnie blir det till att fortsätta med MSVB.

Hur många hästar har du / har du haft?
Svar: Vi har fyra hästar i familjen och jag har ägt två stycken egna innan. Dock har jag haft massor massor utav hästar runt om hela tiden, så det har passerat betydligt fler :)

Vilken skola går du på och hur långt har du till skolan?
Svar: Jag går på Häggvallskolan och den ligger kanske 3km från mig? I Höst börjar jag dock gymnasiet inne i stan :)

Hur mycket tid lägger du ner på att skritta fram och av innan och före ett ridpass?

Svar: Svar finns ovan.

Varför tävlar du just i hoppning?

Svar: Det är helt enkelt det som intresserat mig mest och som jag tyckt varit roligast :)

Ogillar du dressyr eller tävlar du i det ibland också?

Svar: Jag ogillar inte dressyr, dock har jag som ryttare inget speciellt sug efter att tävla det helt enkelt :)

När du blir 18 år, vad kommer hända med Winneto då?
Svar: Då kommer han redan vara hos någon som älskar honom lika mycket som jag gör förhoppningsvis.

Jag själv har sett er på tävlingar sen ett tag tillbaka och i början såg han ut och vara väldigt stark och lägga sig lite på bettet men nu det senaste när jag såg honom så verkade han vara mer sansad och tog inte tag i bettet, hann dock inte fråga - vilket bett använder du och hur har det ändrat förändringen?
Svar: Det är träning, träning och träning som gett resultat, inte byte av bett. Men just nu rider jag på Magic bett i hoppningen :)

Vad vill du jobba med när du blir äldre?
Svar: Ingenaning - tyvärr. Haha, känns som om det hade varit skönt att veta!

Har du tänkt ta upp Winnie som stor häst? :)
Svar: Absolut inte.

Om du fick välja vilken av dina hästar du har haft innan, vilken skulle du välja att ha kvar?

Svar: Gravenvelds Miranda utan tvekan ♥

Kommer du starta dressyr på Winnetoo? :)
Svar: Förmodligen inte jag, men jag hade jättegärna velat att någon annan gjorde det. Så kanske att han kommer starta men med en annan ryttare. Han är superfin även i dressyren så det är synd att han inte får chansen att visa det på banorna på grund utav mitt ointresse.

Vad är det högsta du har hoppat?

Svar: 145 cm

Hur många platser är det i ditt stall?

Svar: 7 st

Kan inte du "visa oss runt" på din gård?

Svar: Jo, jag har faktiskt funderat på det!

Vad är det högsta du har hoppat på hinder med Winnetoo?
Svar: Hmm, 135-140cm.

Vad är det högsta du har hoppat på hinder med Silvia? :)
Svar: 120cm

Vilken är din favvo tävling? :)

Svar: Änglahoppet i Borås!

Varför rider du Max? :)
Svar: Jadu, för att min syster behöver lite hjälp ibland helt enkelt. Inte lätt att rida igenom en häst när man är tio år, och jag önskar att jag hade haft den hjälpen när jag var i hennes ålder :)

När ska du tävla Silvia igen?

Svar: Ingenaning, inget jag skyndar med :)

Vart bor du och vilken skola går du på?

Svar: Svar finns ovan

Hej har funderat länge på ett inlägg du skrev när du hade schalalaa bloggen om att de var synd eller fel eller något sådannt att en häst gick 5 starter på ett tredagars meeting men din häst winnietoo var anmäld till 5 där i karlstad om man kollar på startlistorna. Har du ändrat dig om det eller anmälde ni fel? För du startade ''bara'' 4 av dem men inte den 5 för att det var dåligt underlag eller något sådant skrev du på din förra blogg. Vore bara kul att höra lite om det ta inte denna kommentar som något dummt för det är verkligen inte menat så!!
Svar: Det beror ju helt på hästen och vilka klasser man rider. Jag syftade på att jag tyckte det var fel att starta så många klasser på ett stort nationellt meeting där man bara rider stora klasser. Winnie behövde gå mycket för att coola ner och dessutom hoppade han bara hyffsat låga klasser L:C-L:A.

Ska du hoppa div 1?

Svar: Jag tror det, har inte riktigt bestämt mig men jag tror det blir så. ÄLSKAR lagtävlingar!:D

Ska du på något meeting till sommaren? isf vilket om du har börjat fundera på det?
Svar: Det har jag inte kollat upp ännu, men självklart ska jag på något/några!

H
ur kommer du till/hem från skolan varje dag när du bor på gård?
Svar: Buss, bor hyffsat centralt ändå.

Vad är max för ponny? Är det din?
Svar: Det är min systers C-ponny.

Jag har en D-ponny som är 11 år gammal och inte bjuder ordentligt på hinder när vi rider på ridbanan men när vi hoppar i skogen är han jätte pigg och bjuder väldigt friskt på hinder. Har du något tips till vad jag kan göra för att få honom att bjuda lite mera på ridbanan?
Svar: Det är bara att helt enkelt försöka motivera honom, hitta trix och sätt som gör att just din häst tycker att det är roligt. Lycka till! :)

Vad vill du gå för linje på gymnasiet?
Svar: Ekonomi

Hur mkt köpte ni Winnetoo för? Och hur mkt ligger han i pris just nu (utbildningsmässigt)?
Svar: Vi köpte honom för 75.000:- och enligt min tränare så ligger han nu runt 130-150.000:-

När du sålt Winnie ska du satsa helhjärtat på Silvia då och ut och tävla mycket på henne eller ska du köpa en helt egen storhäst eller ska du lägga av helt?
Svar: Silvia ska jag inte satsa på, det är inte det vi köpt henne för. Antingen köper jag en ny storhäst eller ingenting alls :)

Har du något tips för att få sin häst så musklad och fin som Winnie är förutsatt att de får rätt mat?

Svar: Träna för en riktigt duktig tränare som kan hjälpa dig med tränings scheman och uppbyggnads schema. Sedan att rida på mycket olika underlag och variera träningen är bra att tänka på :)
SOFIAS FRÅGOR

Hur många rosetter har du sammanlagt?
Svar: Oj, jag vet inte eftersom att en del sitter på väggarna, en del ligger på golvet och en del är överallt.. Men 300 nåt kanske?

Hur gammal är du?
Svar: Jag är 17 nu, den 25:e mars smäller det..

Hur lyckas du bli "kändis" överallt? haha som på stallet.se var du ju den kändaste, samt bdb, bloggen osv?

Svar: Hahaha, jadu, bra fråga! Efter att ha varit kändast på hela s.s bland alla barn/ungdomar, så har det spridit sig väldigt mycket, man känner ju ganska lätt igen mitt namn då det är så lätt men ovanligt (genne), och då lägger man väl det på minnet..  och jag har ju levt lite överallt här i cybervärlden, så ja, på nåt sätt så har det blivit såhär, haha!

Vad är det högsta du har tävlat med Mahjong?

Svar: Jag tävlar på högsta nivå för D-ponnyer i Sverige, (Nat/Elit FEI) hoppas dock starta en kür-klass nästa år! (Kür är då man komponerar ihop ett eget program med musik)

Vad händer med Martijn nu till våren?
Svar: Svårt att säga, vi får helt enkelt se! Står världens underbaraste familj utanför min dörr och vill ha honom är han såld!

1. Tävlar du aldrig norr om Sundsvall?
2. Har du tävlat i Umeå?

Svar: Nepp, det är aaaaalldeles för långt härifrån!

Hej! Hur känner du Isabella Nilsson (bellablondi)? Och hur var det att rida hennes hästar? :D
Svar: Jag och Bella bor i samma stad, har tävlat mot varandra som mindre, tränat på samma klubb osv. Hejjar alltid när vi ses, kan stå o snacka skit en stund osv. Det var jättetrevligt när jag red hennes hästar :)

Vad vill du göra när du är klar med skolan (ex. arbete o hästarna..)
Svar: Ingen aning faktiskt, funderar på att åka utomlands ett år!

Kan du inte skriva om Martijn? Och massa bilder, filmer osv? :D
Svar: Du kan läsa en del om min prins här, men om du menar ännu mer får du kommentera igen! :)

Vad kommer du att göra efter du fyllt 18 år och inte får tävla ponny längre? Kommer du klassa upp Mahjong, sälja, ha kvar men inte tävla, fodervärd..?
Svar: Det är nog den hetaste frågan kring mig o mina hästar ever tror jag, haha! Svaret är kort, jag vet inte.. Har funderingar på att tävla honom som storhäst något år. Jag vet inte om han kommer att säljas, lånas ut, pansioneras eller vad som händer!

Har dressyr alltid varit number 1 för dig eller var det hoppning innan? Varför ? ;)
Svar: Nepp! När jag hade Candy (min b-ponny) så var det hoppning som var vår främsta gren. Jag tävlade faktiskt tom LA hoppning! När jag fyllde 13 fick jag inte längre tävla hoppning (åldersskit), så då blev sista året på b-ponny enbart dressyr, och i samma veva när vi köpte ny häst så tipsade min tränade givetvis om en dressyrhäst.. så blev det dressyrgubben Mahjong ;)

Bor du långt ifrån din skola?
Svar: När jag bor på skolan så har jag ca 10m, ganska jobbigt! Haha, men när jag är hemma så är det ca 1h & 20 min ner till Kungsbacka.

Önskar du att du kunde behålla Candy och typ träna NH med henne eller kanske köra henne eller något, bara du fick behålla henne? :)
Svar: Faktiskt inte, för hennes eget bästa. Det är inte rättvist att slösa bort en så underbart fin ponny med så mycket potencial för att bara ha henne hemma och lära massa trick eller köra. Hon ska göra det hon älskar, springa, hoppa, tävla, ses! Men jag skulle hemskt gärna bli 13 igen, och själv få fortsätta att klättra med henne! Om inte annat så har jag en dröm om att när jag blir vuxen kunna köpa tillbaka henne, och ha henne som läromästare till mina barn..

Är dina föräldrar häst intresserade?

Svar: Mamma är hästintresserad japp!

Hur mycket tid lägger du ner på att skritta fram och av innan och före ett ridpass?
Svar: Väldigt mycket faktiskt, jag är jäkligt noga med fram och avskrittning. Minst 10 minuter på sommaren, och minst 15-20 på vintertid.

Vad jag förstått så har du/håller på att utbilda Martijn själv? Det finns väldigt många metoder hur olika människor gör och tänker när dom utbildar en häst, vad är det du tänker på?
Svar: Han är ju grunduntbildad, men jag vidarutbildar honom om man kan säga så. Tyvärr har det ju varit mycket stopp i vägen osv, men men. Det viktigaste är att inte gå på för hårt eller för fort, inte pressa och stressa. Tyvärr har ridsporten börjat att trycka för mycket, alldeles för mycket framåt, och hästar som inte är redo får pressas på en nivå som de egentligen inte är redo för, både mentalt och utvecklingsmässigt. Så att ta det lugnt, och inte känna stress är jäkligt viktigt. Ta steg för steg!

Vad är det du försöker få honom att tänka på och hur han ska uppfatta utbildningen?

Svar: Allt skall vara posetivt, det ska vara kul att jobba, vad det än gäller!

Ska du hopptävla någon gång igen?
Svar: Det hoppas jag!

Vilken är din favorit tävling?
Svar: Svenskt ponny derby tror jag faktiskt, en av Sveriges största ponnytävlingar (om inte största?). Som ett stort SM, alla är på plats, och det är både eliten i hoppning och dressyr vilket är superkul!

Hur många ponnyer har du haft i ditt liv?

Svar: Totalt 5 ponnyer.. En av dem hade jag dock bara i tre månader och lämnade sedan tillbaka pga bronkit. (Kronisk hosta, vi hade inte möjlighet att ha en hosthäst.)

Hur många hästar har du haft?
Svar: Inga (stor)hästar ;)

Kan inte du komma till någon gymkhana-tävling igen och fota? :D

Svar: Hoppas få in detta på fotoplaneringen!

2011 blir ju det sista ponnyår som sagt, hur har du tänkt att göra efter det? Ska du sälja dina ponnyer då och köpa storhäst lr hur kommer du göra? :)
Svar: Som jag sagt tidigare, jag vet inte vad som händer, det återstår att se!

Sååå när blir du awesome och flyttar till skåne?
Svar: Hahaha, önskar jag kunde göra det nu, Skåne är grymt!

Ses vi i Gbg och fhs? ;)

Svar: Om vi gör! Taggaaa!

Hur höga är Mahjong och Martjin?
Svar: Mahjong är 144,6 och Martijn 137,5

Mahjong är så himmla fin!!! jag tycker att han ser väldigt stor ut för att vara d-ponny , han ser så högrest ut och har fantastiskt steg :D han är verkligen vacker! Du har ju verkligen haft hand om han ordentligt annars hade det ju kunnat vart synligt att han fyller tjugo han är ju så gott som 10 ;) Är det stressigt att ha häst?
Svar: Tack så mycket!! Jag tycker att det är väldigt stressigt, och man får tyvärr välja bort många saker i och med att man har hästarna. Men man få ju uppleva otroligt mycket roligt också, och det är ju ens egna val!

Skunna inte du kunna filma hur du gör knoppar? Har sett dina knoppar på tävling och dom är väldigt fina , så kan du inte ladda upp en video när du knoppar?
Svar: Jodå, det kan jag allt göra! Skall bara komma ihåg det!

Hur lärde du känna elvira och isabella??
Svar: Det var väl som så att jag tränade mycket på URF förr i tiden när jag hoppade Candy, och även ett tag med Mahjong, varit ute på många tävlingar där dem varit, samt att min kompis Cissi (frd. ryttare & bästa vän) kände de, så lärde jag känna dom genom henne :)

Vilken utav skolorna i Kungsbacka går du på?
Svar: Sveriges Ridgymnasium!

Hur många poäng måste man få för att komma in på SRG?

Svar: Ingen aning, alla i vår klass kom in som reserver i och med att de flesta söker till alla 3 skolor, kommer in på den de helst vill, och tackar då nej till de andra två, vilket gör att det blir massa platser tomma.

Hur håller du Mahjong så himla vit?

Svar: Ingen aning, borstningen? Tävlar ofta så han är ganska ren o snygg därför? Har täcke på sig - förutom på sommaren då, och då är han inte rolig vill jag lova! Skitgris!

Vilken dressyrklass brukar du tävla i med Martjin?
Svar: Tyvärr har jag inte kunnat tävla honom så mycket pga många olika skäl som uppkommit, men upp till LB:1 har vi startat i alla fall..

Varför köpte du ponny när du var så oerfaren?
Svar: Någon gång ska man väl köpa sin första? Jag var 8, hade ridit på ridskola i två år. Lukas som min första ponny heter, fick gå på halvfoder åt ridskolan också, så jag red honom till och börja med bara på Söndagar samt på mina lektioner, och på alla lov.

Är din mamma/pappa hästkunnig ?
Svar: Mamma är. Dock inte tränarmässigt och så, men hon hjälper till med allt runt om som mockning, hantering av hästarna, tävlingar osv. Hon är väldigt påläst på det hon vill kolla upp/tycker är intressant, och har fått bred kunskap av skador osv. Pappa har börjat bli grym, han kan leda en av hästarna i taget från hagen, han kan köra hem mig o hästarna från skolan och då hjälpa till att packa saker, lasta. Han kan till o med förstå sig på tävlingsresultat, procent osv. Han peppar alltid så bra när jag tävlar och är missnöjd, han förstår fasen sig på!

Ska du sälja ponnisarna nästa år?
Svar: Samma svar här som många innan, tveksamt. Martijn lär nog gå vidare dock.

Hur lång är du?
Svar: 162 cm

När ska du gå över till storhäst?
Svar: Jag vet inte!

Något bra tips på billig men bra dressyrsadel till liten häst med kort rygg?

Svar: Hm, jag är inte bra på sånt faktiskt.. Globus Click? elr det kanske bara är ponny?

Blir det inte mycket tjafs på en skola där det bara är en massa tjejer?

Svar: Haha, man kan ju tänka sig det, men det går ganska bra faktiskt! Man får acceptera alla, annars går det inte att leva och jobba ihop, men man lär sig! Visst många har sina intriger, men aldrig allvarliga och man blir snabbt sams igen.

Sofia, hur gör du för att ha så bra självförtroende? :D
Svar: Jag önskar att jag hade bra självförtroende, för jag har så himla dåligt! Det har visserligen byggts upp lite igen, tack vare hästarna, kompisar och tävlingar! Jag hade extremt bra självförtroende när jag var liten - tills killarna under hela lågstadiet kvaddade mig och mitt självförtroende totalt. Jag förstog inte då, men förstår nu senare att det var långt ifrån rätt det dom höll på med.

Vilken färg är din kavaj ? :)

Svar: Mörkblå

Tips på hur man får en häst som är välldigt stark i munnen att bli lite mjukare?
Svar: Mycket tempoväxlingar, jobba med mycket grunder. Att lägga in små ryggningar och att få hästen att "tänka" på mycket saker, dvs göra små saker hela tiden för att underhålla den.

Varför har du svanskappa?

Svar: Svanskappa har man för att sadeln skall ligga på plats och inte åka fram. Tyvärr är det så många ponnyer som behöver det, men som inte har det. Ca 80% faktiskt! Mahjong har det för att sadeln verkligen inte skall glida, då han har väldigt svårt sadelläge och i princip ALLT rör sig lite framåt på honom, trots att vi har en specialbeställd och anpassad sadel till honom. Rider med den oftast, men ibland utan också.

Vart har du köpt din kingsland jacka någonstans?

Svar: Vet inte vilken du menar, har flera styckna? :)

Hur är det att gå på ridgymnasiet?
Svar: Det är jobbigt så skolan har mycket kassa saker för sig, men också lärorikt och roligt!

Är det "tufft"?
Svar: Det är tufft att flytta hemifrån när man är så ung, klara sig på egen hand och leva med så många människor, samt ta ansvar så mycket över sin/sina hästar. Jag har mycket press med båda hästarna, men vill man så kan man.

Vilka jobb kan man få efter det?
Svar: Du kan läsa mitt inlägg om Ridgymnasiet här

Hur är det att ha mens där nere? eller liksom, pinsamt, jobbigt eller så?

Svar: Haha, som om det skulle spela roll att ha det där eller någon annanstans?

Det var du som hade Askmoln på ss va? Vad hände med den andra tjejen du ägde stallet med?
Svar: Stämmer bra, haha! Cecilia Jacobson, hon slutade rida efter ett tag och är nu mer "vänner och pojkvän"-tjej. Vi har dock fortfarande kontakt, men inte lika stark.

Hur ofta tränar du för tränare?
Svar: Varierar, men tyvärr alldeles för lite! Nu när skolan drar igång hoppas jag kunna vara med med i alla fall en häst 1 dag i veckan på lektionerna, och även kunna ta lite fler privata, får se hur det blir med ridhus osv. Svårt när mamma inte "bor hos mig"/jag inte bor hemma, då hon inte kan köra.

Vem tränar du för?

Svar: Anna Modee, och någon gång i månaden för Anki Tifeldt om jag har tur. Även Mia Ingvarsson i hoppning på skolan, om jag deltar i hopplektionerna..

Vem vill du träna för?
Svar: Drömmen hade ju varit Edward Gal, som är så otroligt ödmjuk! Och även Jan Brink/Patrik Kittel.

Hur många dagar i veckan kan du tänka dig att rida dressyr som max? (ex 4 dressyr, 2 uteritt osv)

Svar: 5 som max, och då inräknar jag en tävlingsdag!

Hur håller du Mahjong fräch och hållbar? :)

Svar: Låter han vara häst med en hel del på det? Haha, nej men han rids rätt, i varierad miljö och träning, han äter rätt, får tillskott, bra hästhantering dvs och så vidare, det går man långt med!


Underbart fin ponny!

I somras tävlade jag en ponny vid namn Tenkshoeves Lucky som är så GRYMT fin till utseendet! Måste slänga upp lite bilder så ni får se..!

Är inte den här ponnyn helt sjukt snygg?
Jag blev iaf hel kär och älskade att leda runt honom på tävlingsbanorna när han blåste upp sig (a)

Ägare: Annie Kvillebo Nog bland det finaste jag sett i ponny väg!


Åh, vad jag saknar..

..att tävla på gräs!
Det är bland det bästa som finns, utomhustävlingar på gräs. Särskilt på min fina Winnie som alltid är så rolig att jobba med och tävla på. Han är liksom så positiv och modig, hela tiden, i alla lägen!

Två filmer från i somras i Uddevalla -
Onödiga pet i bägge rundorna här, men ändå - han är så jäkla fin! :')


Regional L:A
Ser ni vem mjukisen i rosa är som står och plåtar på banan eller?;)


Regional L:BMin alldeles egna gran!

Ho ho!
Idag har jag tillbringat en bra stund i stallet, och fick mig äntligen en skritttur med Mahjong i ljus! Har inte kunnat rida pollarna alls sedan jag kom hem, eftersom det är mörkt innan jag blir körd dit, halt, snöigt och iskallt :(

Har förberett lite tidsinställda inlägg också, lär inte hinna uppdatera så mycket då vi får gäster imorgon.. eller så blir det som vanligt, att jag råkar fastna vid datorn som vanligt. Haha, på julafton o allt..

Nu på eftermiddagen och kvällen har vi klätt granen och sånt, och jag fick mig en liten plastgran på mitt rum också.. den blev suuuupersnygg! Jag lovade min kära vän Ingrid att filma åt henne när jag prydde den, för tönteriets skull, och det gjorde jag givetvis! Och filmen är lite till er söta läsare också, för att ge inspiration! Den är GRYM!
Hemdesignad in i minsta detalj, varför inte ta vara på en del rosetter som bara ligger här o där på golvet o hyllan o skräpar liksom? Och eftersom jag älskar party så blev det en partygran! Riktigt svängig, eller?

(Skabbig som fan på filmen, osminkad och chillklädd, men hoppas att ni överlever! hihi)Visst är den söt!? Har alltid önskat mig en rosettgran..

Dagens ridpass!

Winnetoo var superduper pigg idag, var ju ett tag sedan han hoppade nu.

Hoppade alltså kryss på serpentinbågar och sen även ett lite högre räcke. Han var riktigt pigg och jag fick kämpa med att få ihop dom små serpentinbågarna ;) Dock vet jag ju att han kan och att han koncentrerar sig först när hindren blir större så man får ta hans vinter temprament med en nypa salt så att säga!

Även om det är frustrerande att sitta på honom när han är totalt okoncentrerad och het.. Till slut tappar även jag tålamodet ska ni veta, menmen. Bara att kämpa på, han är inte enkel och det har jag vetat sedan första dagen - så vad ska jag klaga för?

Minst sagt så är han fräck iaf, man blir helt tagen av hans charm och hur häftig han är i både kropp och huvud. Fina ponnyn :')♥Outfit:
Winnetoo
Veredeus benskydd runt om
Rosa boots från Catago fram
Fråskinn + Back on track padd
Rosa scapa schabrak
Z-täcket ländtäcke
Prestige Paris sadel
Knight magplatta
Capriole brösta
Capriole träns med swarovski

Linn
Catago ridstövlar
Moutains ridstövlar
Kingsland ull tröja
Kingsland Jacka
Väst från elu10
Halsduk från H&M
Hjälm från GPA

Lite korta filmklipp från övningen också:Ridning

Hej på er!

Idag ska jag rida Silvia & Winnie, Maja rider Max :)

Winnie ska hoppa kryss/små räcken på serpentinbågar. Det är en perfekt övning för honom, själva bågarna bromsar upp lite och sedan kommer hindren snabbt så han hinner inte hitta på 7 miljarder olika bus mellan varje hinder ;) Han kommer ha så enormt mycket energi i kroppen idag med..
KANSKE att mamma kan filma någon övning iaf? Vi ser!

Silvia ska ridas igenom i dressyren. Lösgöra och få igång bakkärran ordentligt.Direkt efter hästarna så drar jag och gymmar med Josse!:D
Fettförbränning på Crossen och styrketräning kör vi på idag, löpband i uppförsbacke kanske?
Det blir bra. Gäller att ligga i nu över jul när ALLT handlar om mat typ :(

Vi hörs!


Bara så ni vet..

..så håller vi på med att fixa ett inlägg med alla frågor och svar. Snart kommer alltså skriftliga svar på Frågestunden :)


Shoppar dagarna långa

Hej bästa läsare! :D
Vill först bara tacka för alla gulliga kommentarer vi får in! Det är så jäkla kul när man får god respons, det ger ny energi till att försöka komma på intressanta/roliga/överhuvudtaget inlägg! Och eftersom att vi har fått en hel drös nya läsare, så skulle jag vilja tipsa er om att läsa "Presentationer" om mig & Linn, som ni finner under "Kategorier"! Där står mycket om våra hästar också, och givetvis om oss själva, så att ni får lite koll!

Igår var jag heela dagen i Göteborg med två goa klasskompisar och shoppade, och idag spenderades hela dagen på Torp Köpcentrum här hemma i Uddevalla, med goa Emmie, och senare på dagen även Thess. Trevligt tjejer!

Som vanligt försvinner pengarna ur plånboken, och jag fick faktiskt med mig årets sötaste julklapp till Mahjong..

Är den inte ursöt? Passar perfekt till min lilla pojke!

Skämt åtsido, det stod liksom bara Mahjong på rosetten i affären, knallrosa, ganska stor, jag var tvungen! Så på någon fotosession lovar jag att den kommer att dyka upp! Och kanske även i mitt eget hår, vem vet?


Besöksrekord idag igen..

..ni är helt sjukt bra ♥

och VI älskar ER :DBra förklarat mejl!

Har mejlat fram och tillbaka med en tjej som har ett VÄLDIGT vanligt problem som stressar en väldigt mycket. I ett av mejlen beskrev hon så bra hur hon kände och satte ord på känslorna så bra så jag frågade om jag fick använda mig utav mejlet och sedan visa mitt svar också, och så kanske hon och jag kan inspirera någon utav er där ute som kanske också har det här problemet? Det är värt ett försök tyckte vi :)
Tack för att jag fick använda ditt mejl i bloggen! ♥

"Åh, tack där! Jag har dessvärre tänkt "jävla häst" många gågner, men aldrig menat det :P någonstans måste man ju göra av all frustration. Du har rätt, jag sitter jämt och klandrar mig själv. För det är ju bara jag (i stort sett) som har suttit i sadeln på henne, så det är ju ingen annan som kan ha gjort fel. Tyvärr är jag nog ofta för ivrig med. Men jag har så bråttom jämt. Tiden rinner iväg och jag hinner inte med känns det som. Jag kommer ju sälja henne snart (om 1,5-2 år?) för jag måste TYVÄRR (hatar att tänka så men har inget val) få ut så mycket pengar jag kan ur henne med eftersom stora hästar i samma utb.nïvå är så mkt dyrare. Så därför stressar jag väl innerst inne med. Sen blev våra mål förstörda när hon blev liten D-ponny istället för maxad C. Då var målet LB, gärna LA i dressyr, och LA i hoppning. Men när vi väl började smaka på den höjden så blev den "bara" LB. Så frustrerande. Jag vet, det är bara jag som drabbas av mitt felaktiga sätt att tänka, men jag vet inte hur jag ska styra tankarna. Det är likadant när jag rider och ska hoppa. Då tänker jag hålla om, driv, blicken uppåt, sitt still osv, men sen ska jag ÄNDÅ lägga mig i och förstöra. Inte konstigt hon vägrar. Men jag kan verkligen inte styra mig själv känns det som. Nu vet inte jag om du såg någon film, men om du gjorde det; är det något du direkt ser som jag gör fel som påverkar så det blir fel? Dessutom så är jag något höjdrädd vid 1m och uppåt. Särkilt när det gäller parallella oxrar. Då vet jag ju att jag förstör när jag fegar ur. Och många gånger är jag för snäll mot henne (det var ju till exempel därför jag inte lyckades rida henne i form förrän någon fick skrika åt mig att RIDA ;P), det påverkar säkert med. Åh, vad jag vill ha en tränare! (och ett ridhus...) ibland vill jag fan bara skita i allt och ge upp. Men ge upp är INTE min melodi. Så det är uteslutet även om det lockar ibland.
Du har inte vägarna förbi neråt? (a)"

Mitt svar:

"Hej igen!
 
Jag förstår precis hur du menar med den där innersta stressen, så har jag hållt på sen tre år tillbaka kanske? Bara nu det sista året har jag tänkt om, lärt mig mer om det mentala och förstått hur enormt mycket man förstör för sig själv när man tänker så. Det är moget och bra att tänka framåt och "tänka i pengar" tills en viss gräns *******! För annars plockar du bort en stor del av glädjen utav det och samtidigt lägger du en enorm press på dig själv och varje "misslyckande" blir till en så stor grejj.
 
Det är inte enkelt att tänka rätt eller veta hur man ska tänka - det är rent ut sagt förjävla svårt! Men det är nyckeln till framgång i många fall vill jag lova, så att intressera sig utav det är aldrig fel. Som vi pratade om innan är det viktigt att ha personer runt om sig som man litar på och som tillför goda energier till en. Att stressa och tänka allt i pengar och lägga det ansvaret på sig själv när man är så ung som dig tar enorma energier ifrån dig istället och känslan av att "skitsamma" "jävla häst" "nu ger jag upp" uppkommer väldigt mycket mer i väldigt stora mängder.
 
På ett sett är det SUPER att du är så medveten och tänker så mycket kring VARFÖR det inte funkar - men att anklaga sig själv jämnt och ständigt är ingen idé. Jag lovar dig, jag har testat det alldeles för länge och det är verkligen inget som tillför en något gott alls! Jag skulle föreslå att du leker med tankarna när du rider ponnyn - att du rider henne för att du har så ENORMT bra tålamod, så ENORMT bra sits, så ENORMT bra lugn osv. Du är den som kan få den här ponnyn att prestera som bäst, även om det är svårt. Att lura sig själv funkar, och genom att tänka så så vänder du pressen till helt tvärt om. Nu blir det viktiga att hålla det här lugnet och tålamodet - och vips så är det de du lyckas med! Nu låter det här konstigt, men vet du vad? SKIT fullständigt i ponnyn under ridpasset, hur den går, hur den trampar, hur lösgjord den är, hur hårt den biter i bettet, hur olydig den är, hur lydig den är, hur fyrtaktik galopp den har osv osv. Fokusera på DIG var EGO, det är DIG det handlar om. Om såväl ponnyn går på bakben som framben, fokusera på din sits, ditt lugn, ditt tålamod. Det låter lite skumt - men när du kommer underfun med dig själv, din sits och dina TANKAR framförallt så kommer du kunna prestera SÅ mycket bättre. Använd pressen och stressen som du har, ta inte bort den - men förvandla den till något bra. Ett mål att jobba mot helt enkelt.
 
Att hon blev en liten D-ponny är ju inte mycket att göra åt även om det är surt, vilket jag absolut förstår att du tycker. Men små ponnyer kan gå minst lika bra, även om det blir kämpigare i vissa lägen. Never give up!
 
"Så det är ju ingen annan som kan ha gjort fel" - men du, du har helt utan erfarenhet ridit in och utbildat en ungponny. Utan tränare, utan ridhus, utan paddock och du har LYCKATS. Kolla inte bara på det som inte funkar just nu *******, mycket har du faktiskt lyckats väldigt väldigt bra med innan!"


Fånga dagen och lev i nuet samtidigt som ni kan ha långsiktiga mål - det är det bästa!:D


Bild på mig och min förra C-ponny Adrian som jag hade tre underbara år tillsammans med!


Motiverat svar från Linn..

"Är det aldrig jobbigt att driva en så stor blogg?:P
Alla tänker ju typ "Gött att vara dom, vilket rockigt liv" men är det verkligen så kul att folk har ögonen på en hela tiden? Svara gärna i inlägg, hade varit kul att höra din åsikt!"

Bra fråga, som jag skulle kunna skriva hur långt som helst om. Men jag ska ta det kortfattat men ändå motiverat till er som vill höra mina åsikter kring det.

Jo, det ÄR jobbigt. Man blir på något sett intressant trots att man är helt vanlig, jag känner mig inte speciellt häftig någonstans men ändå - ändå blir allt som man gör en så stor grejj nu för tiden tack vare bloggen. Det kan vara positivt ibland och negativt ibland, allting har olika sidor, det finns baksidor med nästan allt.

Jag tog mig ju ett break från bloggandet innan i flera månader innan jag startade upp med Sofia igen. Under dom månaderna lärde jag mig mycket genom att bara smälta allt, tänka igenom allt liksom. Jag har blivit väldigt stark tack vare bloggen, man får ett så naket erkännande utav hur människor funkar kan man väl säga? Det är så odiskret och i många fall väldigt kallt och elakt. Men man lär sig utav det, tro mig.
What dosen't kill you,
make your stronger
Kom ihåg det uttrycket och bär det med er JÄMNT, det hjälper en mycket i många situationer.

Okej, saker som jag känner har varit jobbigast i bloggvärlden då -

* Fördomar
Absolut något jag har fått stå ut ENORMT mycket med. "Barbie-Blondinen som får allt hon pekar på" Under den kategorien blev jag ganska snabbt lagd, vilket jag verkligen tyckt varit jobbigt. Nu har jag lärt mig att tackla allt sånt här, men jag kunde inte förstå varför JAG fick en sådan stämpel? Jag som är världens mjukis verkligen, jag fick aldrig den där tjej-gåvan att vara bitchig kan jag lova.. haha. Jag har fått LÄRA mig att acceptera mig själv och fått LÄRA mig att få skinn på näsan för att överleva helt enkelt, det är ingenting jag fått gratis.

* Intresset
Det otroliga intresset utav det man gör, som egentligen inte är ett dugg intressant. Nu senast har det stått om på alla skvallerbloggar om Winnies nya träns där det diskutterats hejvilt om vart det var köpt. "Jag tror hon köpt det på Tradera, *omg omg*" Haha, alltså nu kan jag verkligen bara roa mig åt det ärligt talat. Men gud vad jag fått kämpa med det här, efter varje påhopp från skvallerbloggar har jag innan kännt mig tvungen att göra svar på tal inlägg och skydda mig själv. Tills den dagen jag insåg att det är ingen idé, bit ihop och gå vidare - BRY DIG INTE SÅ JÄVLA MYCKET LINN! Jag får vara stenhård på mig själv med sånt där. Även om jag är tusen gånger bättre nu. Nu kan jag läsa skvaller (det lilla jag läser) med ett leende på läpparna vilket har gett mig mycket. En viktig lärdom det där..

* Kommentarer
Självklart har även jag det här problemet - som alla andra stora bloggare. Elaka kommentarer rullar in ibland - men so what? Det kommer dom ALLTID göra, man kan inte vara älskad av alla och väljer man att gå ut officiellt såhär så får man bita i det sura äpplet skaka av sig det och gå vidare - that's it.

* Prestationsångest
Det är något som uppkommit sen jag startade min första blogg och den blev stor. Jag satte VÄLDIGT höga krav på mig själv och såg allt som inte gick perfekt som ett misslyckande vilket drog ner mig väldigt mycket. Dock har jag jobbat upp det här, släppt på pressen och lärt mig att tänka rätt istället :)

MEN vad mycket bra saker det finns också! Det absolut bästa är ju -

* Att få hjälpa andra
Att få dela med sig utav sina kunskaper är det BÄSTA jag vet!
Särskilt med det mentala och sättet att TÄNKA. Att få bra sits och stilla skänklar är något som går att jobba sig till relativt enkelt MEN att lära sig tänka rett och peppas rätt är desto svårare. Det är något jag verkligen har lärt mig och mycket tack vare bloggen och det är så härligt att kunna svara på era mejl varje dag om just sånt här. Peppa er och hjälpa er med era snubbelben.

* Att ha chansen att nå ut till så många
Det blir till ett enormt stort spindelnät allt det här med bloggar och bloggandet. Det kommer och går så mycket människor på ens blogg och det är en häftig känsla att kunna dela med sig utav kunskaper, händelser och erfarenheter till så många & sedan få höra era!

* Alla nya människor man får kontakt med
Jag låter rubriken tala för sig själv, det är amazing!

* Att ständigt ha kunniga människor runt sig
Som jag sagt innan så delar jag aldrig in människor i kategorier eller dömer personer efter resultat eller något sånt. Utan jag tror att man kan lära sig nya saker utav ALLA verkligen. Och tänk, när 1000 hästintresserade människor samlas på den här sidan varje dag och man har någon fråga som man ställer så är det ju 95% chans att någon har ett bra svar iaf! GRYMT!

Även det här handlar så mycket om att lära sig TÄNKA rätt och ha en stadig grund att stå på. Visst att jag är ödmjuk och lite för snäll ibland, kanske lite mesig i många situationer - men stark i mig själv ÄR jag och jag har starka åsikter som jag vågar stå för och alltid kommer stå för. Jag står på mina ben och kommer aldrig göra mig beroende utav någon annan även om det finns människor som betyder helt enormt mycket för mig, så överlever jag på mina två egna ben i ALLA situationer och så ska det förbli.

Jag har fått komma underfun med att alla kommer inte alltid älska det man gör. Det kommer alltid finnas människor som vill såra dig, som är avundsjuka, eller behöver trycka ner andra för att må bra själva. Sånna människor kommer man ALLTID träffa på och det är lika bra att lära sig hur man ska tackla det med en gång - vilket jag har gjort från bloggen.

Och vad det än är, så får ni alltid höra av er till mig om ni vill! Jag är öppen för alla diskussioner om det så handlar om er, era kompisar eller mig. Man kan alltid bolla ideer och tankar med varandra och lära sig utav varandra. Jag svarar på alla era mejl även om det tar lite tid som många av er märker, men jag gör mitt bästa :)
Jag älskar att få hjälpa till, så tro inget annat.

Och ta med er uttrycket jag använde mig utav innan,

What dosen't kill you,
make your stronger

Man lär sig utav misstag, man lär sig utav jobbiga perioder och om tio år är våra problem som finns nu ofta inte så viktiga. Tänk framåt och lev era egna liv med er själva som huvudpersoner :)

Och vet ni vad?
Skvallerbloggar, fortsätt gärna att diskuttera vart mitt träns är köpt, för även om jag hade hittat det på tippen så hade Winnie varit samma häst och jag hade varit samma människa - I'm so sorry..!
Svar på kommentarDet får ni vara med och bestämma lite faktiskt, jag och Sofia har väl pratat lite på att när vi ses nu snart på lovet göra ett video-inlägg med svaren. Det blir ju lättare att svara när man pratar och det kan vara roligare för er kanske?
Eller vad tycker NI? :)


Verkligen jättekul!

Att så många utav er engagerar er i att kommentera, delta i diskussioner och komma med egna förslag och tips!
Det blir tusen gånger roligare att driva en blogg då ska ni veta, ni är dom absolut bästa läsarna! ♥


Det här inlägget lades ut imorse och redan har 95 stycken svarat, verkligen SUPERKUL!:D


Bildbomb på Mahjong från Karlstad!

Linn har ju gjort ett inlägg med en tävlings-bildbomb från Karlstad från i sommras. Jag var också i Karlstad i sommras, fast på en nationell dressyr. Måste säga att jag älskade Karlstad! Jättebra ordnat, underbara banor och hyfsat bra/jämna domare! Jag ska absolut starta Carlstad Sun Summer Cup i år igen! Något som också var roligt är att precis som för Linn, så gick det riktigt bra för mig där! Vi red två FEI-lagtävlansprogram & ett FEI mästerskap under meetinget.

06.00 den 3:e Juli var det är 18,5 grader ute, och då startade vi vår långa färd mot Karlstad! Det blev en av Sveriges varmaste dagar - och vi red alltså program på 8 minuter ute på helt öppen bana i svarta kavajer.. CRED TILL OSS!

Nu kommer i alla fall min bildbomb från Karlstad, se och njut av sommar! :')


Började dag. 2 med en morgonpromenad

Linn & Ingrid fick vara med på en pussbild oxå :D

Där fick ni er en go bildbomb, och guuuud vad jag saknar sommaren nu! Och när man var negeeer.. varför kan man inte få behålla all färg på vintern också? Det värsta jag vet är när man är vit, vinterhalvåret -.- HÖGSOMMAR


Att kunna banans regler

Som ryttare kommer man inte undan detta med att rida tillsammans med andra ryttare. På ridskolor får man oftast rida efter varandra, i samma varv, och det är ganska dåligt med inlärning av hur man faktiskt skall hantera olika situationer på banor, hur man möter varandra och vad som gäller i allmänhet. Så jag tänket att jag drar lite regler, för att ni som för första gången skall knö på en framridning, eller bara vill kolla igenom så att allt sitter, får lite koll! Sedan kan det dock finnas lite olika regler i olika ridhus, det står oftast en "regellista" uppsatt.. men på tävling är det liksom en sak som gäller.

Högerregeln gäller alltid. Det betyder att du alltid skall hålla till höger när du möter någon. (gäller givetvis inte om du kommer i trav eller galopp och den du möter skrittar)
Skritt - innanför spåret
Trav - på spåret
Galopp - på spåret
Halt - görs i mitten av en volt
På volt (nere, uppe elr mittvolt) - du håller innespår om det är någon på spåret

Vid hoppning finns det även saker att hoppa över..

Tala om/ropa högt och tydligt om du skall hoppa ett hinder, så att alla kan göra din vägbana fri. "Hoppning oxer" är ett bra uttryck som är lättförståligt för alla.

Det gäller alltid att ha respekt för andra ekipage, det gäller alla - desto värre följer inte alla detta. Men huvudsaken är att DU gör ditt bästa! På småtävlingar som tex lokala är det många som kanske startar sin allra första tävling, och det är inte lätt att hålla koll på alla regler och alla omkringfarande ekipage, så det får man också ha i baktanken om man skulle råka krocka, eller får väja fast det kanske inte var din plikt. Man får helt enkelt samarbeta och förstå att alla är individer som kan göra fel, och att det tar ett tag att lära sig allt! Men håll kvar leendet på läpparna - det gör allt så mycket roligare och avslappnande, för alla ryttare!

När man kommer upp på högre nivå, tycker ju alla att de kan detta klockrent, och kör ofta sina egna vägar. På nationella tex, folk kör öppnor längst långsidorna, man respekterar dem och ger dem plats, folk kör längningar diagonalt, man gör slutor överallt, skrittpiruetter kan hamna lite varstanns, allt är överallt helt enkelt - ändå brukar det gå bra, fast alla har tänket "här ska jag fram". För till sist måste man ju flytta på sig, så det jämnar ut sig för alla så att det fungerar ändå liksom, haha!


Under en av Sveriges största tävlingar, Svenskt ponnyderby i Dagstorp 2010,
en ganska liten framridning som var regält tight - men det funkar.


Själv är jag otroligt koncentrerad (för det mesta och förhoppningsvis) när jag rider, och jag uppfattas som väldigt bitchig haha, för att jag ser jäkligt sur ut, och tittar snett på ekipage som rider förbi. (Vad jag fått höra av kompisar som är livrädda för mig när vi rider tillsammans/framridning..) Givetvis gör jag inte detta med mening, men alla har ju olika koncentrations-ansikts-och-kropps-uttryck, haha!


Jullov = nytt liv!

Yes, ni vet att jag snackade om det innan - "På jullovet ska jag bli nyttig, gymma och rida på RIKTIGT".
Rida och gymma har jag gjort hela tiden men det här med att vara nyttig ordentligt tappade jag väl bort på sommarlovet någonstans.. Innan dess, i åttan var jag extremt nyttig, nästan ohälsosamt ärligt talat. Så får det inte bli igen, men nyttig på lagom nivå är bra att vara :)

Började att äta havregrynsgröt och nu drar jag ut på långpromenader med hästarna! Gymmet kommer dock inte hinnas med idag tyvärr, men det blir minst två ridpass ikväll och sen även en promenad med Annie som bor nära mig. Super att ha någon att gå med, blir så mycket roligare!:DFrågan är sedan hur man får sin 10-åriga lillasyster jogging intresserad..?
Det hade varit så praktiskt att ta med sig henne ut som pratar 24/7 - då hade man verkligen haft något att göra ;)

Vi hörs senare, det vet ni ♥


Bildbomb

I sommras när jag var på ett meeting i Karlstad där jag hade med mig Winnie och startade alla tre dagarna fanns det otroligt duktiga fotografer på plats vill jag lova! Har en hel drös fina bilder där ifrån och nu på detta mörka vinter halvåret där det inte klickas en ända fin tävlingsbild utomhus är det allt bra mysigt att titta tillbaka på sånt här.

Ni har ju trots allt inte sett så mycket tävlingsbilder då bloggen är såpass nystartad, så varför inte en liten bildbomb sen Karlstad? Winnie gjorde fyra RIKTIGT bra rundor under meetinget, alltså alla rundor då han startade fyra. Han skötte sig super lillen :')

Klasser: L:C - L:A

Lite kvällsridning. Tänk här var klockan säkert runt 7 på kvällen och det är såhär ljust, helt sjukt hur det där förändras om man jämför med nu..


ÄLSKAR den här bilden ♥

Elvira & Winnie posar lite ;)

Stövlarna jag använder här är från Catago & går att beställa HÄR för 2475:-

Läsarfråga!Hade verkligen varit kul om så många som möjligt tog sig tid att svara på frågan. Det ända ni behöver göra är att bläddra ner i kommentarsfältet och skriva er ålder, t.ex "14" :)

Tack!


Underbart!

Det bästa med hästarna under jullovet är att man verkligen kan utnyttja dom ljusa timmarna och rida på ängar, i skogar och på vägar - LOVE ♥

Imorgon ska jag ut och promenera med allihopa, sedan rida dom ordentligt på kvällen. Men varsin långpromenad ska dom få sig mitt på ljusa dagen ♥
Ni är la för bra!


Min sadel

Rullar då och då in lite frågor om min sadel, så tänkte att jag kan skriva lite om den och vad jag tycker. =)

Jag har på Winnie och använder den även ibland på Silvia en Prestige Paris hoppsadel.
Superbra sadel om du frågar mig, verkligen. Sådär perfekt "stum-mjuk" som man vill ha en hoppsadel i stoppningen. Väldigt mjuk stoppning för hästen och snygg är den också! Dessutom ligger den grymt bra på mycket olika hästar, vet inte hur många hästar som jag hjälpt till att rida som kunnat ha den ärligt talat.


En annan bra sak jag har till min sadel är Prestiges special designade stigläder, verkligen något jag rekomenderar!


Sjukt snygg design enligt mig som tänker på sånt även på stigläder (utrustnings tönt - jaa!) MEN dessa har även ett praktiskt användningsområde tro det eller ej ;) Hur enkla som helst att uppifrån hästen ändra, går enkelt och snabbt och jag kan till och med sitta och fixa med det inne på en framhoppning på dunder heta Winnie. Man drar ju dom rätt upp och använder sig utav en liten hake som man fäster i dom olika hålen och drar sedan ett stövelskydd över haken. Dom är mycket mer stilla en vanliga stigläder med. Verkligen något jag rekomenderar för er som är ute efter nya!

Finns att beställa hem HÄR för 895:-


Ett citat som talar

"Elitponny utan elitryttare är inget värt"

(Det var i samband med en liten unge som tyckte hon
var tuff som hade en elitponny - men hon red den inte..?)

Old pic, har ingenting med texten att göra.
Det är inte heller jag som kommit på den här texten, utan jag hittade den som sagt.

Lovar er, jag ska bättra mig!

Hejhej, nu är jag hemma igen efter en vända i göteborg :)
Imorgon kommer jag ha FULLT UPP igen med först skolavslutning och sedan snabbt hem och byta om och sedan blir det stan på kvällen igen. Så uppdateringen lär vara allt annat en bra, men håll ut - nu får även jag LOV!:D

Under lovet lovar jag bra update, verkligen.


Smile Winnie ;)Drömoutfit

Bilden får tala för sig själv - min dröm hopp-outfit!
Detta är tänkt på mig & Mahjong som ekipage. Jag plockade ut de absolut snyggaste och viktigaste delarna och satte det på bilden. Det blev en ganska stilren outfit faktiskt, riktigt snygg tycker jag själv!

Resterande saker skulle jag kunna tänka mig vara: Svart gpa tone and tone/charles owen, Vita KL-hanskar, svart sadel, svart träns. Ev röd/svarta benskydd.. gärna ett par svarta boots på det. Kavajen ska vara kort och svart, animo kanske? Ett kortkort rött glitterspö med blomma längst ner hade varit pricken över i:et också, sånna som finns i rosa/blått osv ;)

Nå, har jag bra smak för att vara dressyrryttare eller? ;)


Näst sista skoldagen!

Hej på er, kör på ett litet tidsinställt inlägg då jag inte lär hinna uppdatera så mycket idag!
Måndag och näst sista dagen i skolan för min del, grymt skönt. Fullt upp hela dagen och ska iväg direkt efter skolan, bästa pappa fixar stallet och hästarna vilar.

Hoppas på att kunna uppdatera mer ikväll eller så kanske det dyker upp lite mer tidsinställt? Who knows..?Glöm inte bort frågestunden!

Vi vill få in fleeeer frågor, klicka HÄR för att komma till frågestunden!


Hjälper NI oss till besöks rekord ikväll?
Hemma från hästarna!

Hej i snöstormen!
Äntligen har jag kommit hem och in i värmen, urskönt! Men fingrarna är typ omöjliga att få varma! Förslag?
Det verkligen vräker ner snö här - och har gjort sedan igår ikväll! Pappa och lillebror står redan på hus-taket och skyfflar ner mängder med snö, helt sanslöst!

Pappa körde mig till stallet för några timmar sedan i alla fall, jag är så pass frisk nu så att jag fasen kan röra på mig. Mina stackars hästar kom in och fick äta lite, och få upp värmen. Det är ju inte kul för stackarna med en så öppen hage, och ilande vind och snö. Gjorde iordning Martijn, broddade för första gången i år (!) Eftersom att de har vilat så länge, så har jag inte behövt sätta i de, hagen är inte isig, och vägen dit har varit kort. Och i skolan så har det inte varit så isigt när jag väl ridit, typ lite småpass i paddocken och några i ridhus, så det är i så fall till och från hagarna i skolan som det behövts, men de går så försiktigt så så det har gått bra. Skönt att slippa ha det i boxen ut ifall något händer också liksom. Men nu är de på på den lilla skiten i alla fall! Givetvis tar jag ut bak-broddarna när jag ridit, eftersom det kan ge en jäkla skada om han skulle kicka mot Mahjong eller annan häst i närheten givetvis.

Blev en liten tur, då det var trots broddar svinhalt, blåste och yrde snö iskallt, och paddocken var superdjup! Det blev en del framskrittande och lite tempo på vägen, men eftersom att det var så halt och han har vilat i några dagar nu så fick det bli lite som det blev helt enkelt. Mahjong fick ta ännu en vilodag - men han får röra på sig imorgon istället.

Hade med kameran till stallet, men tog knappt några bilder, man fick liksom skynda sig att göra allt i snön, och vi ville hem innan vägarna snöade igen. Men några fååååååå söta bilder kan ni väl få se, haha!

Varning för extremt fula ridbilder, och världens snyggaste outfit ;)Stackarn, hade typ 10 kg snö på ryggen!

Bebis fick öka på lite - vilket han gärna gjorde -

Men utan att vilja bromsa, haha!

Söten!

Ja, som ni ser så var det inte speciellt fina bilder, och vi tog totalt 1 varv i trav, och lite mer än ett halvt i galopp, så ni förstår själva hur mycket man klarade av att utföra på en såhär snöfylld bana..
Men jag tycker det är roligare att bjuda på det lilla man har, även fast det inte är några speciellt charmerade bilder! :)


Söta Lisa!

Såg att Winnie-pinnie var med i Lisas blogg idag där hon även beskrivit lite hur det var att rida honom ;)
När jag var skadad i somras kom hon upp och hoppade honom åt mig, supersnällt! Men som hon säger, inte så enkelt som det kan se ut..

HÄR hittar ni inlägget :)


Haha, härliga Winnie!
Han körde sitt race med stackars Lisa där ett tag.. Han är som jag sagt extremt känslig och innan han accepterar en och förstår vad man vill så går det inte ens att fatta galopp ärligt talat. Men när man sedan hittar rätt knappar och han förstår vad det är man vill - då har man en SUPER ponny som inte bangar för NÅGOT!


Men på slutet gick det jättebra :)Update

Söndagar är sköna dagar tycker jag!
Fixa allt inför veckan som kommer och ha en dag där man för det mesta inte har så mycket planerat. Slappis dagar är sköna - för då kan man få gjort det där man aldrig hinner annars :)

Idag har jag städat hela min hylla i stallet och putsat tio träns, 7 bröstor och tvättat lite benskydd osv. Sorterat bland alla täcken och sådär - och vet ni vad?! Jag räknade alla mina fleece/ull/svett täcken idag, och jag har 48 stycken :O Haha, det är ju HELT SJUKT..Har även varit iväg och köpt dom sista julklapparna med Mamma, känns riktigt skönt!

Nu ska jag laga något nyttigt till lunch, har inte ätit sen nio imorse kom jag precis på. Sedan ska jag ut och rida hästarna, dressyr för allihopa idag! Winnie ska verkligen få arbeta ordentligt - så mycket energi som han har..
Det blir bra!

Sedan ska jag iväg ikväll, vet inte om jag sover hemma så får se hur updaten blir.
*Vi får hoppas att Sofia skärper sig* ;)


Saknar faktiskt sommaren lite..

Kollade igenom lite gamla sommarbilder och åh vilka minnen..
T.ex dom här bilderna nedan - runt midsommar där trampade jag i somras in en trasig flaskhals rätt in i foten och gjorde sönder en hel del i min fot kan jag tänka mig - med tanke på att jag fortfarande inte kan röra två tår och jag har dessutom en glasbit kvar i foten som dom aldrig tog ut :O Hur äckligt?! haha.

I alla fall fick jag INTE anstränga foten, hoppa på kryckor hela tiden, ställa in alla tävlingar osv. Vad gör jag tror ni? Trimmar hästarna för fullt på ängen barabacka med bandaget på och shorts och Linne i hopp om att bli brun samtidigt.. Envisa unge (a)Somliga finner lösningar på alla problem ;)


Vem är han lik?

Detta hör inte alls till bloggen, men det är kris haha!

Jag & Ingrid måste få veta vem detta är/vem han är lik.. förutom att han är svinlik Andreas Carlsson!
Blir snart från vettet om jag inte kan lista ut det, var har man sett denna människan innan?

Visst ser han ut som en typisk fotbollsspelare eller nåt..?Tror bilderna ska finnas på google.. så om ni hittar dem - länka!
Har fått jättebra förslag på personer som är lika, men vi vill ju veta vem denna person är..

Mycket skumt..
Svar på kommentar

"Varför använder du så ofta Back on track på honom? Har han "problem" eller är det bara i förebyggande syfte? :)"

Nej, han har inga problem alls :)
Sju år gammal och superfin i kropp och ben. Man skulle väl kunna säga att det är i förebyggande syfte, men å andra sidan så kommer inga problem uppkomma sålänge jag rider honom rätt och tar hand om honom på det sättet jag gör. Så jag tänker mer "det kan aldrig skada med back on track".

Jag är fjantig med mina hästar och där av skälet (a)

Tilllägg från Sofia: Jag använder också massa olika produkter av Back on track för förebyggande syfte på mina hästar, och tycker att det fungerar superbra! ;)

Att lägga snubbelben för sig själv..?

Att lägga snubbelben för sig själv är LÄTT att göra i det mesta - mentalt. Jag börjar acceptera det där mer och mer när jag märker hur mycket man undermedvetet styr sin egen prestation. Mamma tjatar jämnt och ständigt om det här med att TRO och MENTALT tro att man ska lyckas osv. Jag kan lova att jag bara fnyst åt det snackat så många gånger..
-Tänk och se dig själv ta dig runt banan felfritt. Se Winnetoo hoppa över den breda vattenmattan utan att vara tittig Linn!
-Som om han skulle bli mindre rädd för den om jag innan släpper fokus och kollar på fantasi film där vi hoppar över en vattenmatta? Sure mamma!
Även om jag verkligen inte tror på hokus pokus och sånt så funkar verkligen sånna här små knep, att tro på sig själv är nyckeln till all framgång faktiskt.

Ett konkret exempel är det här med dom jäkla kvalreglerna..
Vet inte hur många som haft samma problem som jag, ett pet här och ett pet där i varenda jävla L:A där nollorna är så viktiga inför MSV-debuten. Sedan när man väl fått sina tre nollor så rullar nolla på nolla in en efter en. Är inte det märkligt..?

Kolla på dessa tre L:Aerna - Petar näst sista hindret i två av klasserna och sista i en. Helt sjukt onödiga pet!


(För att bara se rivningen - 2:27)


(för att bara se rivningen - 0:48)


Shit vad han har förändrats.. Kolla L:Bn liksom :O Ser inte ut som samma häst nu. Han skulle ALDRIG göra så nu, verkligen inte. Min pärla ♥
(För att bara se rivningen - 2:34)

Visst är det skumt ändå? Att vi med tankar kan påverka fysiska resultat och prestationer så mycket. För att komma långt inom all sport och inom allting egentligen har det mentala en stor del - och defenitivt i ridsporten!

Och åhh, om ni bara visste hur mycket jag skulle vilja få hjälpa unga ryttare som har för dåligt självförtroende och för lite skinn på näsan för den här hårda världen. Jag har själv varit där, inte trott på mig själv eller vad jag kan. Inte litat på min magkänsla, låtit mig brytits ner utav taskiga kommentarer och av avundsjuka såväl ponnymammor som andra ryttare. Det ÄR tufft i ridsporten det vet jag om någon om - och jag blir så förbannad och ledsen över att se tjejer misslyckas och samtidigt lägga all skuld på sig själva eller ta åt sig av allt skitsnack och allas tyckande.

Hästvärlden är sånhär tyvärr..
Frågar du en fråga till tio personer så får du tio olika svar och alla svar är för den personen som svarat det ända korrekta. Många tänker så fruktansvärt "inom ramar" och inom det dom tycker, att vara öppen kommer man längst med - tror jag i alla fall. Jag har alltid varit öppen för nytt tänkande och nya ideer och det har gett mig hur mycket som helst!

Jag skulle ALDRIG dela in personers kunskap efter prestation, jag avundar ridskole elver som tar så bra hand om dom trogna ridskolehästarna. Som kämpar och kämpar utan att ha i närheten av dom möjligheter som många andra har, jag gör upprikigt sagt det. Den som rider på en långhårig fjording i L:D kan ha ett superbra knep att dela med sig utav till någon som rider Nationellt varje helg på tre hästar i varje klass. Det tycker jag fler borde tänka på, vi lär oss utav varje häst - tänk så många knep och bra grejjer ridskoleryttare kan? Dom hästarna är inte enklare en några andra även fast dom är svåra på ett helt annat sätt. Men att vara öppen för allas tänk och ideer tycker jag är grymt viktigt!

Vi ödmjuka tjejer och killar i den här världen får nog fasen lära oss att få lite skinn på näsan och våga visa framfötterna. LÄRA oss att inte ta åt oss och hitta vårat eget värde utanför prestationer. Det är inte rosetterna som bevisar kunskap och den som snackar skit är i 99% av fallen avundsjuk eller missnöjd med sitt eget. Det är onödigt att låta sånna personer ta ens energi - tänk på det!

Nu blev det lite djupt Linn snack igen ;) Men jag är ju sån och det vet ni väl om vid detta laget? Men jag kan inte låta bli, det går mig på nerverna att se duktiga tjejer och killar brytas ner utav andra eller utav sig själva.

*Sträck på dig, DU är fantastisk på DITT eget vis*Longering

Hade som lovat med mig kameran ut till stallet idag, dock blev det bara bilder på Winnie. Glömde helt av det sedan och utrustningen han jag inte fota alls tyvärr.

Winnie arbetade som vanligt toppen och var lydig och fin. Såklart pigg, men ändå lydig!


Gulle ponnyn i pyjamas och back on trackisar :')


Nya tränset och ett fullcheek bett använde jag idag. Riktigt bra bett att använda vid longering tycker jag! Stångarna trycker på hästens sida, motsatta sida från den ringen du "drar" i. Tar man ett ledande tygeltag i vänster bettring så trycker höger stång - vilket är helt perfekt vid longering om du longerar med en lina och inte tömkör.Har också alltid en back on track ryggvärmare på när jag longerar under gjorden.


Min hjälm

Mycket frågor kring min hjälm ramlar in, och visst är den fin?:D
Det är en GPA speed air Limited och "blingblinget" som är på har jag satt på själv.

Hittade tyvärr ingen sida sådär direkt där man kunde beställa dom, vet faktiskt inte om dom görs längre? Om någon utav er vet så länka gärna i kommentarsfältet (försöker vara noga med att alltid länka all utrustning och inte bli lika fjantig som många andra som vägrar att säga vad dom köper sakerna..) Det är bara tråkigt enligt mig. Annars får ni söka runt på google på just GPA speed air Limited :)


Så fint med dom där stjärnorna tycker jag, stilrent men ändå det där lilla speciella.
Nytt träns

Letade upp en internet bild på mitt nya träns så ni kan få se :)
Tycker det är så fint att ha ett helt natural med liksom, vanlig nosgrimma och inte massa blingbling (sedan kan man ju alltid sätta på sånt om man blir sugen, t.ex byta pannband osv). Men jag har så många fina bröstor och sånt som jag inte haft något träns i samma brun till, så det var gött att hitta detta.

Jag är dessutom helt galen i bland annat träns, tror jag just nu har nio snyggt ihoprullade träns som jag använder, sedan MASSA fler i lådor.. ;) Alla med olika nosgrimmor och bett. Det är bra att variera ju, och jag älskar att variera i utseende med så det går ju bra ihop det där med träns.

Nya tränset:


Älskar när snokrämmen är fäst på det sättet med, ser mycket snyggare ut!

Tränset går att beställa HÄR för 475:-

Uppe med tuppen

Sådär, redan uppe och dags att ta tag i dagens första sysslor!

Ska börja med att longera alla tre hästarna idag, kanske att jag provar på lite med repgrimman också. Mamma har lärt sig lite horsemanship övningar med repgrimma så det hade varit kul att testa på - framförallt på Winnie som är så extremt lyhörd och känslig. Ska efter det mocka och fixa allting med foder, vatten osv. Sedan också putsa av all använd utrustning och det där vanliga ni vet =) Mysigt!

Efter det blir det GYMMET. Tjuvstartar redan nu trots att jag egentligen planerat att börja ordenltigt på Jullovet, så både solarie och gym blir det. Idag ska jag träna mycket konditionsträning på bandet och även styrketräning - använda maskinerna för låren. Struntar i den urtrissta crosstr. idag. Visst att man bränner bra på den, men det är så sjukligt tråkigt och jag har för dåligt tålamod för sånt!

Gud vad jag känner mig motiverad till allting igen - SKÖNT!

Tar nog med kameran ut till stallet idag och fotar lite på hästarna och lite ny utrustning osv.
Kom även gärna med inläggs-tips då jag har lite blogg torka om jag ska vara ärlig. Jag VILL verkligen uppdatera bra, men jag vet inte vad jag ska skriva om? hmm..

Kom igen nu och ge mig massa ideer och tips så blir det update när jag kommer hem igen!
Dessutom har jag några tidsinställda inlägg som kommer upp under dagen, så idag blir det BRA update!

Älskar att arbeta med hästarna från marken, speciellt Winnie med tanke på vilken grym respons han ger en :')
Han sänker huvudet och är så enormt lyhörd för minsta lilla, lyssnar på rösten och mina rörelser. På bilden ser ni att han går med sänkt huvud och öronen riktade mot mig. Tror det är super att variera med lite "frihets-dressyr" utöver all träning uppifrån :)


Jag lever

..men har totalt fullt upp och mår inget vidare så bloggen får lida lite just nu!
På Tisdag nästa vecka får jag jullov och då jäklar ska det uppdateras :)

Ska försöka uppdatera mer imorgon med, mamma kom idag hem med MASSOR utav nya hästgrejjer! Mest basic saker men ändå, ska skriva ut och ta kort imorgon. Winnie har fått världens gossigaste pyjamas och ett superfint träns :D

Vi hörs bästa ni!
Då var det dags för..


Vi avslutar frågestunden om någon/några dagar, så påssa på att ställ din fråga!

Totalrensning

Sitter och rensar min dator, finns så enormt många filmer, korta v-klipp och bilder på min stackars lilla fyrkantiga skärm, så det känns inte helt snällt mot den. Så när jag ändå är hemma och är sjuk så kan jag lika gärna rensa och bränna massa saker, så att det blir lite luft för den, haha.

Hittade en snabb film från i sommras, när mina hästar fick byta sommarhage, och blev jääätteglada!
Här visar de upp lite hur snygga de är, utan ryttare på ryggen!

Visst är det kul när hästarna visar sån glädje, och sätter lite sprett på sig själva?

Tävlingsterminen 2011!

Jag är såhääääär glad just nu! Satt och kollade över tävlingsterminen 2011, och började skriva upp en del tävlingar för att för första gången i hela mitt liv ha det lite strukturerat och redan planerat/nerskrivet! Nog för att en del säkert kommer till, och en del tas bort, men jag fick till en bra början i alla fall!

I alla fall, det var sjukt mycket tävlingar - och väldigt många nationella! Man får ju åka väldigt långt för att komma till nationella, men i år är känns det som att det är ännu fler, och fler lite närmare också, inte bara i Skåne & långt uppåt landet, gud vad kul!

Förhoppningsvis är Mahjong fit for fight för första starten som blir en nationell, redan i början av Mars..
Om jag har kvar Martijn, så kommer jag troligen att ta ut honom på några tävlingar, men inget är säkert. Men jag har i alla fall skrivit upp de jag planerar att åka på/tycker är intressanta, och med vilken häst. Givetvis kommer jag inte att kunna åka på alla. De jag har markerat med en röd ton är de tävlingar som är viktigast för mig i nuläget/tävlingar som jag inte vill missa/inte stryker i första hand.

Här är min tävlingskalender än så länge:


Som ni ser - redan 11 nationella bara första halvåret! En del ligger riktigt långt bort, åkte land och rike förra året för att komma till alla nationella, haha! Tråkigt nog kommer fyra nationella på raken under Juli-Augusti, vilket nog blir alldeles för mycket, det är ju trots allt alltid meeting i princip när det är nationella, så räkna med 4 helger med 3-4 starter varje helg, och tänk in nationell nivå - riktigt mycket och krävande blir det. Så ev får man ju dela upp det där till något rimligt. Karlstad tänker jag inte missa.. Jönköping ställde in förra året, så det vore kul att åka på! Dagstorp är underbart, frågan är om det är derbyt eller inte? Kommer ju mer info senare om alla tävlingar, och ev ändringar osv så vi får väl se!

Jaja, tagga ett förhoppningsvis riktigt roligt tävlingsår 2011! Mitt sista ponnyår <3

Kanske kommer jag till din klubb/nära din stad och tävlar?
Ja, ni ser ju min tävlingstermin i alla fall - väldigt utspritt i landet!

Önskemål om bilder

Fick önskemål om att lägga upp bilder då jag red Emmies (som jag nämnde var konstnären i föregående inlägg, till porträttet på Mahjong, samt min "lillasyster".) ponny Nathan. Och visst, det kan jag väl göra!

Emmie är född 96, och Nathan likaså tror jag? Han är en holländsk import, som Emmie har haft i några år nu. Jag har sedan start sett dem, och har hur många underbara minnen som helst tillsammans med, då vi stod i samma stall under flera år, tills nyligen då jag började ridgymnasium då, och tvingades byta stall här hemma också pga många saker.

Emmie & Nathan - Jag & Mahjong

Men innan jag flyttade så har jag tränat de en del också, följt med på tävlingar osv. Jättekul att följa utvecklingen och att kunna hjälpa till med delar!

Men i alla fall, här kommer lite bilder på när jag hälsade på Emmie & Nathan i slutet av September! Jag hade först ett träningspass för dem, och det gick riktigt bra, jag var nöjd över deras insats och Emmie var nöjd! Sen satt jag upp för att känna på honom:


Emmie hade lite jobbigt med galoppen på honom, och därför jobbade jag mycket med den!
Såja, där fick ni en liten bomb :D


Fick ett fint porträtt

.. På Mahjong, från min så gott som lillasyrra!
Nej, men vi är riktigt nära vänner, och hon är som en syster för mig. Tack Emmie!

Riktigt bra gjord för att hålla på att lära sig tycker jag!

Svar på kommentar

"Ska du/ni vara med i snögubbecupen? (:"

Självklart, den tävlingen tänker jag definitivt inte missa! :')
Årets gulligaste och mysigaste tävling helt klart! För er som inte vet så är det stenungsund som tävlingen är i, en klubbtävling där alla är välkomna! Finns både CR och vanliga klasser. Alltid massa pynt och go stämning + att man vinner en jäkla massa coklad ;) Tävlingen är uppdelad i tre omgångar vid tre olika tillfällen.

Vi får väl se hur det går för mig och Winnie bus i år, förra året glänste vi rejält där kan jag lova! 3 vinster utav fyra starter + vinst i hela meetinget :')
Med en ordentlig vilja klarar man allt - checka kombinationen ;)Syns det att han gillar det här med omhoppningar eller?(A)

Herregud vad bäbis och grön han var här :O
Jag kan inte förstå hur mycket som har hänt på ett år..
Även för er med ungponnyer är snögubbecupen PERFECT - lagom tittigt, lagom enkelt och en väldigt lugn miljö med massor utav klasser att välja på :)


Jag och Cleo ll när jag hoppade henne som 5-åring inne på snögubbecupen.


Dagens outfit

Hoppträning på skolan, dock gjorde jag egna övningar då jag sätter igång mina pollar. Dock är jag alltid den som tycket det är viktigast att matcha i skolan, och att endast ha märkeskläder osv, givetvis. Annars är man ju ute!

Så detta är dagens outfit a la genne:


(Och ja, jag har dressyrsadel + att bilden är tagen snett uppifrån från en annan häst,
så därför ser jag ungefär 300 meter för stor ut istället för lite som jag brukar)

Min outfit:
Hjälm: GPA
Jacka: Horse wear (sponsrad, ELIT ponnydressyr 2009 Ljrk)
Byxor: Team Sportia
Stövlar: Tretorn
Vantar: Ullared

Ländtäcke: Allas älskade Ullared!

Ironi är det bästa som finns :D


Vårt privatliv

Det kommer hela tiden massa frågor om vi har bdb, fb och så vidare. Och ja, det har vi.

I bloggen är vi väldigt strikta med att vara ganska opersonliga och bloggen är inte speciellt privat eller något. Den här bloggen handlar om hästarna, oss när vi är bland hästar, träning, resultat och aa, allt kretsar runt våra hästar. Ni får inte följa med oss ut i världen så långt, utan vi stannar där som hästtjejer och vårt största intresse i princip. Det är ju trots allt en hästblogg, och det är enda anledningen varför vi inte skriver en roman om vår fritid runt om varje dag! En helt seriös hästblogg. :D

MEN har man frågor eller vill prata lite mer personligt med oss osv, så finns det mail! Ni är jättevälkomna att maila till oss (teamsl@live.se), eller kanske via BDB? Dock godkänner Sofia inga vännerförfrågningar, men låter alla som vill följa henne på BDB som bevakare.

Sofia:
Bilddagbok: absolutgenne

Linn:
Bilddagbok: Schalalaaolsson
Facebook: Linn Olsson

Vi är inte riktigt sånna stoneface som det kan verka som i bloggen ibland, men lite privat måste man också vara ;)Asså shiiiiiiiiiiiet

Bara jag som tycker att det är fruktansvärt tråkigt att Flickorna från Klitteholm är över? Haha, som vi har skrattat åt det! Vi har våra egna roller nere på skolan, vi skämtar om en skolhäst som jag red på en träning för ett tag sen, och håller på att "jag ska bli DW's förstaskötare", asså shiiiiiiiiiiiiiet, nej det ska jag! Så barnsliga är vi, men det blir riktigt roligt när alla vet exakt vad det handlar om, och helt random kanske kommer på att slänga ur sig ett "asså shiet".

Så fruktansvärt tråkigt kul man kan ha, eller vad säger ni? ;D

Om ni har missat detta helt, eller några program, så finns alla delar på youtube!


Sjuk och trött

Hästarna vilar och det blir nog ingen mer update från mig idag :(
Gymmet!

Just nu när ni läser det här är jag på gymmet och kämpar!;)
När jag kommer hem ska jag motionera hästar men efter det tar jag tag i bloggandet!

Vi hörs om ett par timmar!


Nu ska här packas!

Har precis slängt i mig lunchen efter att ha suttit på en urlång urtråkig hästteorilektion.. Nu ska jag springa ner till stallet, snacka skit med dom andra och packa alla mian saker - om någon timma kommer min älskade mamma och hämtar mig & hästarna, och så drar vi oss hem mot Uddevalla!

Vi slutar egentligen på fredag, men det skall tydligen bli snöstorm imorgon, och då lär vi inte komma hem på ett tag, så lika bra att passa på. Jag har nu blivit lite småsjuk, så jag tar nog lov redan idag ;)

Nä, nu ska jag springa ner och pussa på mina pollar, och ordna allt tills mammsen kommer!
Puss o hej!

Juste, Lovisa sitter bredvid mig och leker, så vi måste ju slänga upp en dagens bild liksom ;)

Ska beställa..

..en bild utskriven på ett A4:a utav Ellinor - men vilken bild ska jag välja?!:O
Beslutsångest!

Vilken hade ni valt utav dom här fem?

1.


2.


3.


4.


5.


esphoto.se
Snabba svar på snabba frågor

Vi fick in lite frågor från er, som jag tänkte svara på!

Har era hästar nått skydd på natten? Vad har dom då och varför har dom det i såna fall ??:)
Svar: Under natten har mina hästar under vissa perioder back on track runt om benen, antingen lindor eller "benskydds" liknande. Mahjong har även ett back on track fleecetäcke, och ibland en ryggvärmare (back on track det också).

Old pic

Vad har ni för kameror?
Svar: Vad jag vet så har Linn en vanlig kompaktkamera, och jag har två system, en Nikon D50 & en Nikon D300. (Jag jobbar som hästfotograf, dock blir det mest plojbilder till bloggen givetvis, och inte fotomässigt "fina" bilder kanske..) www.sofiagenne.se är min fotohemsida iaf.Vad har du för stövlar?

Svar: Det är ett par italienska läder. Köper alltid läderstövlar av ett italienskt företag :)


Jullovet = kom i form again!

Gud vad jag längtar till lovet nu, att hinna med allt man vill är en riktig frihet för mig!

Mitt lov ska verkligen ha fokus på att komma i form och äta supernyttigt! Självklart också en hel del fest och annat skojj - men det är dags att komma i form igen - på riktigt!

Ska ärligt talat försöka hinna med gymmet varje dag plus rida hästarna och äta nyttigt, vi får väl se hur det går. Men när jag väl bestämmer mig för något så brukar jag genomföra det :)

Under lovet ska jag ta upp massa träningstips osv, så ni som gillar sånt får hålla koll :D
Det gäller ju som ni säkert vet att hitta motivation till att träna och allt det där, och det är inte alltid det lättaste. Men vi snackar mer om det när skolan är över tycker jag!:D
Btw så gick hoppträningen riktigt bra!
Silvia var dunder het som väntat men hon hoppade bra som alltid iofs. Hon vågar verkligen ta för sig och visa sitt riktiga jag nu för tiden vilket känns helt fantastiskt :D


Finfina tok hästen ♥
Hmm..

Alla era svar ang. min mage och kramperna som jag skrev om imorse pekar mot stress och överansträngning :/ Känns ju inte så himla bra.. Får vänta tills lovet och hoppas att det blir bättre då - annars ska jag såklart kolla upp det.

I alla fall är jag nöjd över att jag trots alla basiller gick till skolan idag - för om jag är peppad nu!
Betygssnackat massa med lärarna idag och det känns riktigt bra! Gud vad jag ska kämpa nästa år, jag SKA minst ha 300 poäng när jag går ur nian - that's it!
Nä gud vad mycket skol och betygssnack det varit från både min och Sofias sida idag - hästar ska det ju handla om!

Så hur ska mina hästar gå idag då?

Winnetoo - Skrittas och joggas i manegen i låg och avslappnad form i ca en halvtimma. Inga krav utöver att han ska vara helt avslappnad och gå i en lång och låg form.

Max - Maja (min syster) hopptränar honom i första gruppen för Maria Hagström.

Silvia - Jag hoppar henne i andra gruppen för Maria.


Min fina ♥


Plugghezt

Hej på er!
Sitter i skolan och har nyss fått tillbaka två prov.. blev ett MVG på mitt datakunskapsprov, och ett jobbigt VG på mitt djursjukvårdsprov, 2p från MVG :(  lite surt faktiskt, okej jag är sämst i världen på att plugga, jag kan allvarligt talat inte.. Tänk ooom jag hade försökt anstränga mig till detta, då hade jag haft MVG:et. Förra djursjukvårdsprovet handlade om sjukdomar, osv, och utan plugg fick jag MVG på det, eftersom jag är intresserad av det och har så mycket erfarenhet utav det. Det blir liksom roligt och intressant! Men detta prov handlade om "föl, avel, brunst" och så vidare, vilket jag inte tycker är speciellt intressant - inte mycket jag snappar upp.. Men man blir faktiskt irriterad på sig själv att man är så lat, och är otroligt dum så att man inte KAN plugga. Jag KAN helt enkelt inte, har inget förstånd hur man gör, hur man får in saker, osv osv. Jaja, kan väl som minst få ett VG i slutbetyg, men skulle kännas riktigt bra med ett MVG!

Datakunskapet är nog tack vare att man levt så länge vid datorn, utom o innan sitter ju alla saker (a)

Får bli en go bild från falsterbo i sommras med älskade Gabbi som får glädja oss en vinterdag ♥

Är ni bra på att plugga, hinner ni med när ni har hästar osv?
Själv prioriterar jag mina hästar först, och är jäkligt dålig på att göra saker i skolan..
Känner inte att jag hinner med skolarbetena, hästarna är viktigare.

BLÄÄÄ

Jag har så fruktansvärt ont i halsen så ni anar inte..
Plus en sak till, tänkte höra med någon av er om ni känner igen detta och vet vad det kan bero på?

Det börjar med att det sticker som f*n mellan revbenen så det känns som att jag inte kan få luft och sedan kommer en extrem smärta nere i magen liksom. Typ kramanfall och det bara svartnar för ögonen? Tredje gången jag får så nu.. :S

Jaja, nu får jag snabba mig till skolan! Ikväll är det hoppträning och jag hoppas att jag känner mig åtminstonde lite bättre då :)


Underbart fina Winnetoo i L:An i Karlstad!


Kan inte se mig mätt..Hur PERFEKT är han inte..?


Vet ni vad?

Imorgon tar jag med Silvia på hoppträningen!
Det ska bli så himla kul, dom här träningarna tillsammans har både hon och jag saknat :')
Vill ni ha bloggträff?

Här är tjejen som håller i det - http://hastoridverksamhet.blogg.se/
In och lägg fram era förslag vettja så vi kan få till en riktigt GRYM bloggträff!

Jag är inte död, inte riktigt..

Min dag har varit störd..
Bestämde lite impuls att jag skulle plåga mig själv litegranna och göra något som jag verkligen inte trodde jag någonsin skulle våga - pierca naveln. Jag och tre andra tjejer från huset/skolan gjorde det, en kompis i klassen är grym på detta, och ja, så blev det! Tack J :D

Goda nyheter är också att ridhuset verkar vara klart - och OK att testa rida i litegranna imorgon, så äntligen kan jag rida mina hästar lite "seriöst" i ett ridhus! Paddocken var stenhård idag så tyvärr blev det vila för dem..

Nu gäller det bara att julen är över, så att man till våren förhoppningsvis kan vrålbanta och våga gå i bikini ngn gång i sommar bland folk haha! Och bli neger såklart, annars är de fult :p De värsta jag vet är blekhet haha!


Åh, vilken känsla!

Jag ÄLSKAR känslan när man känner att man helt på egen hand kan lösgöra en häst och förändra problem till något positivt. Precis den känslan fick jag uppleva idag!

Max har varit väldigt markbunden bak och har inte kunnat byta galopp bak osv. Sammanfattat haft problem med olika moment på grund av sin markbundenhet i bakbenen.

Idag satt jag och gjorde en övning som jag vet har hjälpt på en unghäst jag red åt en en gång. En påhittat övning utav mig själv som är ganska komplicerad så om jag skulle försöka förklara den på ett tangentbord hade ni inte fattat ett piss kan jag lova xP Så man får änna ta det face to face och ha en häst att visa på..

Men i alla fall, tillbaka till Max. Det började med att jag "bar" runt honom. Han hängde i handen och gick på bogarna. Men det släppte lite lite i taget och helt plötsligt började han slå med svansen en massa - sedan förändrades hela hästen :O Klockrena byten där han till och med gjorde en liten kick en gång vilket han inte ens skulle fysiskt klara av innan och nu bara satt allting och hela han blev helt lealös i kroppen och så MJUK!

Min systers kommentar när hon testade att rida efter mig var:
"Det är ju en helt ny ponny!"

Åh, vad gött sånt här är!!


Har inga bilder typ på Maxen tyvärr ju, så det får bli en på Matildas fina Janicia och mig sen i somras!:DWohoo!

"Håller själv på att styra upp en RIKTIG bloggträff i samband med GBG horse show! Sprid gärna detta! :)
/ Eleonor"

Hoppas verkligen detta blir av, eller vad säger ni?:D


Vilken rolig idée!

"I Februari är det dags för den stora ryttarfesten för alla Nationella ryttare mellan 16-21 år i hela landet. Då höjer vi våra glas och skålar för 2010 alla fina prestationer! Pris för årets olika prestationer kommer delas ut under kvällen.

Alla ryttare får lov att bjuda med sig 1-2 killar då största delen av ryttare består av tjejer!

Festen kommer hållas i Skåne nära Tåg station med närliggande hotell för de som önskar. Närmare information om plats kommer inom kort.

Fotograf kommer finnas på plats hela kvällen för dokumentation av den första festen där ALLA nationella ryttare mellan 16-21 är bjudna."

Fick precis den här inbjudan på facebook!:D
Kul att någon drar igång något sånt här, dock är det väl lite småtråkigt att bara vi som rider nationellt får komma. Alla andra borde vara minst lika välkomna! Men jag förstår självklart att dom måste minimera antalet :)

Någon av er som planerar att åka dit?
Får se hur jag gör :)


Feber..

Hej på er!
Sitter med världens huvudverk och feber - inte så passande just nu när jag MÅSTE kämpa det sista i skolan, MÅSTE rida hästarna och dessutom är det snart lov och jag vill vara frisk då!
Menmen.

Idag är det trim i ridhuset som gäller för Max och Silvia - Winnie vilar. Skönt att det bara var två idag när jag mår som jag mår.. Imorgon är det i alla fall hoppträning för Silvia så hon ska trimmas igenom ordentligt så jag har en chans att hålla ihop henne imorgon och Max ska lösgöras med mycket skänkelvikningar, öppnor osv.

Vi hörs!
Silvia

Stora fina hästen ♥
Även våra små sötnosar fick vara med på en egen liten photoshoot! (a)
Foto: Ellinor Strömbeck esphoto.se


Winnetoo

Du är min beskrivning på perfektion.
Jag blir mållös av att titta på bilder på den här ponnyn, jag kan inte fatta att han bara är min..

En av sveriges finaste & duktigaste ponnyer - utan tvekan!
Det här var långt ifrån alla bilder som togs på Winnetoo, men jag hinner inte lägga upp fler nu!
Jag har bestämt mig för att köpa en utav bilderna så att jag får den på en A4:a - mums!

En fotograf jag kan rekomendera alltså!
Ellinor strömbeck - http://esphoto.se

Ändrade mig!

Snart kommer det bildbomb på Winnetoo ♥


Hööks har en snygging på marknaden

Nämligen den här ursnygga västen från HV Polo! Finns i både svart och brunt. Absolut en väst som jag skulle kunna tänka mig att rida runt i, även på framridningar på tävlingar osv! Tummen upp, kanske en julklapp till någon nära?Den finns att köpa här, för 1049 kr.


Smakprov
Sjukt mycket fina bilder kan jag säga att det blev idag!
Ellinor är bara för G-R-Y-M :D

Har dock lite fullt upp som vanligt och ska inte sova hemma ikväll heller för den delen så jag vet inte riktigt om jag kan dela med mig utav alla bilder idag :/ Kanske att jag slänger upp Silvias bilder idag i alla fall? Inte lika många på henne nämligen :)

Håll utkik så kommer nog bilder på Prinsessan idag i alla fall!:D


Nu blir det photoshoot!

Håll utkik efter bildbomb under dagen!

Enormt mäktiga

Detta är riktigt, riktigt, riktigt mäktigt!


Photoshop :)

Det rullar ständigt in frågor om vilka program vi använder till att fixa med våra bilder osv.
Jag har ett SUPER bra Photoshop program som jag varmt kan rekomendera!
Det funkar super för vanlig beskärning och för att förstärka färger eller annat vardagsfix. Men minst lika bra är det att använda sig utav när man ska fixa med bilder på riktigt! Dock fixar man väl aldrig med hästbilder där, men det är sjukt kul att sitta och pilla med det ärligt talat :)

Adobe Photoshop elements 5.0 heter det, och det är riktigt bra för alla typer av redigeringar!

Visst har väl alla vi tjejer någongång varit avundsjuka på modellerna i Veckorevyns tjocka hår, fylliga läppar eller perfekta hy? Jag kan säga att det mesta är ren bullshit ;) Efter att jag själv fått hem bilder på mig där jag knappt känner igen mig själv från argenturerna så vet jag hur enkelt dom kan fixa till precis allt..

T.ex här har jag bara suttit och trixat och fixat lite okomplicerat -


Bilden är inte klar då håret fortfarande ser inklippt ut. Men aa, ni fattar grejjen. Tänk en gång extra innan ni får komplex över er själva efter att ha kollat i modetidningar tjejer!Men det är ett roligt program att hålla på i - så jag rekomenderar verkligen just det :)


Stenbroåsens Candy

Nu kommer ett önskat inlägg från många av er - nämligen om min föredetta B ponny Candy!
Jag ska försöka att inte göra detta till en tiosidig roman i alla fall.. wish me luck!

Och jag kan säga redan nu innan jag börjat skriva, att detta nog kommer bli en hel del "ego", att vi var så grymma osv. Men sanningen är den att på den här tiden, då var det bara jag & candy. Det fanns inte i mitt huvud att andra kanske såg ner på en, det fanns inte att vi var dåliga. För vi lyckades alltid, och vi hade så jävla starkt band, så att allt skit som kunde finnas, försvann direkt. Vi var helt enkelt bäst, tillsammans, i vår värld. Ren kärlek, kallas det!

Och kom ihåg: En bild är mer än 1000 ord

Det var den 17 april 2003 som världens vackraste varelse kom in i mitt liv. Fast vid detta tillfälle var hon väldigt ful.. ett 4, snart 5 årigt welshponnysto. Det var ren jäkla tur att vi blev tipsade om Stenbroåsens Stuteri, då vi var på ett annat ställe och provred en häst, men som inte alls passade. Hela vintern/våren hade vi provridit hästar, och även fast det var kanonhästar och läromästare till en ganska galen 10 årig Sofia Genne så fastnade jag aldrig för någon. Till slut provade vi en liten B ponny som hette Kisell, som passade och jag gillade ganska mycket. Men i sista sekund dök Candy upp. Precis som jag själv undrar nu efteråt när jag ser tillbaka på filmer och bilder, undrar alla andra, hur fasen jag kunde välja en sådan ung och ful ruffsboll? Stående på stuteriet, när vi tog en visit dit, med vägvisning av de vi varit på förmiddagen och provridit hos. Vi knackade på, och berättade att vi hade vägarna förbi, och undrade om det möjligen fanns några ponnyer till salu. Det var dottern på 16 år i familjen som var hemma, men hon visade oss de två hästar som faktiskt fanns - Candy och en lite äldre söt ponny, Puss. Jag provred båda, och flög av Puss två gånger på exakt samma ställe, men jag gillade honom ändå..

Men Candy. Candy var något alldeles extra. Nog för att hon inte kunde något mer än att springa i full fart framåt - och inte stanna - men det kvittade. Jag var ung och dum och älskade fart, och fastnade för den rullande köttbullen med världens pissgulaste vinterpäls. Jag var kär.

Och mamma hade inte så mycket val - en trotsig tioåring som inte ville ha någon annan häst, så det fick bli som det blev.

Candy & Puss då vi var och tittade på henne..

Candys pappa är Wildzang's Gloriant, och mamma är Stenbroåsens Cessie. Så Candy är släkt med många av sveriges elitponnyer i båda dicpipliner.

Det var som sagt den 17 april då mitt kap kom hem till oss, och blev min. Nu väntade 5 år av utbildning, tävlingar och minnen - oslagbara sådanna!

Folk undrade nog hur jag, en liten tioåring och den här hästen skulle klara att hålla oss innanför ett staket, och komma någonstanns överhuvudtaget. Och speciellt med den motorn.. Men vad de får ursäkta sig efteråt!

Vi jobbade på, mycket mycket mycket jobb, red mycket privatlektioner och lärde oss mer och mer för varje månad. Candy var en energisk och pigg ponny, som blev otroligt lätt och fin i munnen, jag red henne på trådar i princip, så fin var hon. Och jag kan helt ärligt inte förstå, på mina snart 18 levda år, hur man kan få en sån kemi med en häst. En sån relation. Det är något jag nog aldrig kommer att få uppleva igen, så jag är så extremt tacksam att jag har fått uppleva det. Den känslan som vi har haft, det är o s l a g b a r t. Det var vi mot världen, ingenting annat. Rätt av, vi två. Genom eld och vatten. Ja, jag kan inte förklara mer än att det är så, sjukt är det. Och det blev bättre för var dag.

Minns i början då vi tränade för Martina, en suverän tränare, vi fick inte rida på rakt spår för än hon sprang lugnt på volten, haha! Och i början, innan hon kunde gå på tygeln och förstod hur man skulle bära upp sig, sprang hon ju givetvis med huvudet rakt upp - och de få stunder hon tog ner det, fyfan vad glad jag blev! Haha shit, jag minns så väl. Och den Utvecklingen alltså!! Liksom, för varje vecka, för varje månad blev det mer och mer - till slut var huvudet på plats hela tiden där det skulle, redan när man tog tyglarna var det som sytrådar att försiktigt hålla, hon höll sig rund o fin, och trampet hade hon snabbt.. Galoppen är det svåraste vi haft, hon har aldrig riktigt kunnat samla sig, utan rusar gärna iväg. Förutom i omhoppningar - hon vänder på en femtioörong, och kan tvärnita för o vända, galet..

Men det har varit mycket jobb på vägen. Hoppträningarna för bästa Maria Holmén inne på URF också, lilla stumpan som hela tiden ville springa om hindrena, innan hon förstor att man skulle ÖVER dom, inte runt!

När vi stod på LjRK i gamla stallet, myspys

Vi började att tävla, och startade vår första tävling som ungponny i dressyr.. min lilla tös var livrädd för domarbåsen, och vi hade ett jäkla "sjå" att få henne att hålla sig innanför staketen och så vidare, haha.. Men på vår första dressyr blev vi i alla fall godkända - och fick rosett! Kan ni förstå hur glad man är som litet barn, med en ponny som man själv utbildar, när man får sin första rosett sin första tävling? Ryser!Efter hand utvecklades hennes hoppteknik, och hon älskade att flyga över hindren! Och efter att tiden gick, fick hon mer och mer tilllit på mig. Ibland kunde det komma ett töntigt stopp, men för det mesta räckte det med lite extra bestämdhet och skänkel om, så hoppade hon. Vi startade CR på klubben, till och med bommar med ledare, och sötnosen var riktigt duktig. Utvecklingen gick sakta men säkert framåt!
Utbildningshoppning Stenungsund 2005

Utbildningshoppning Stenungsund 2005

Åren rullade på och mycket kämpande och även motgångar givetvis - fick vi otroligt mycket framgång. Till slut satt alla grunder i ridningen! Vi startade lokalt i både hoppningen och dressyr!

Bohuscupen 2006 ♥


Lysekil 2006 ♥

Även här bohuscupen (div 3), 3:a LC


Klubbtävlingar dominerades redan då!

Minns så väl Nuntorp, då vi startade LD-LC hoppning, debut i LC, och vann båda klasserna! Ett nytt stjärnskott på banorna! Och så fortsatte det, vi presterade!

Inte en enda tävling utan att vi fick minst en rosett med hem
Och roligt hade vi! Hon gick verkligen på telepati. Det jag tänkte, ja det gjorde hon! Jag vet ingen häst som är grymmare på omhoppningssvängar än mitt hjärta, hon gjorde allt för mig, ALLT!

Nuntorp 2006

Nuntorp 2006

3:a i KM 2006
(Vi har även kommit 2:a i KM dressyr och blivit klubbmästare i hoppning vårt sista år)

Uddevalla RF, vinst LC (?)

Tror jag vann båda klasserna här, Orust 2006

Orust igen

Pokalhoppet Skärhamn 2006, 2:a i LC & LB

Uddevalla RF 2006, tror jag vann en LB elr nåt

Klubbtävling 2006

Kongahälla RS, debut LB - enda nollan och vinst!

Uddevalla RF 2006, 4:a i LB om jag inte minns fel


Debut gräs + regional nivå LB, Uddevalla RF 2006Isabella Nilsson (blondiiiee) på Vulcanic tävlade vi mot på den tiden :DEn av våra sista hopptävlingar tillsammans

Vår absolut allra sista hopptävling tillsammans. Avslutade som vi startade, med flaggan i topp
Vi hann starta upp till LA i hoppning, precis innan vår tid var slut. Målen var så mycket mer ifyllda än vad vi förväntat oss!

Eftersom att det är en sådan idiotisk regel att man inte får hoppa b-ponny efter att man fyllt 13, så blev sista året dressyrtävlingar, vilket också blev framgång i! Men eftersom att Candy älskar att hoppa, ville jag att hon skulle få göra det också ändå - så Rebecca Blomqvist lärde jag känna, och hon testade Candy, blev såklart kär, och fick tävla henne åt mig i hoppning, vilket givetvis gick superbra, min pärla! De flesta runt om Västra Götaland visste nu om vem Candy var - ingen hade ju missat vårat framflygande.. så det var roligt att de inte fick sluta se henne, utan att Becca kunde fortsätta krossa alla ;)

Becca lärde sig enormt mycket på Candy också, speciellt balans! Och 2009 vann hon GP-ponnyn på sin kompis ponny Hembys Mimosa. Så mitt hjärta var delaktig till mycket lärdom där. <3

Becca & CandyLjungskile RK, div 2 ind. förklassen, 2:a ♥

Ljungskile RK - vinst med laget omg 1 DIV 2 2007
Träning hemma

Träning hemma

Div 2 final, debut LA:1.

Tror detta var min allra sista dressyrstart? Vann på 68% eller nåt sånt i LB iaf.

Året gick fort - vi avslutade vår karriär med flaggan i topp. Vi hann starta även LA i dressyr.

Vad vi kämpat - och var vi lärt oss - tillsammans!
Men det har inte varit lite jobb, men allt jobb har varit värt. Jag lärde mig så otroligt mycket på att utbilda en ponny, och det har jag med mig hela livet. Och det vi skapat tillsammans följer alltid med oss, det vill jag lova. Den där känslan som jag försökte förklara, "DEN". Den lever med mig än, och kommer alltid att göra. Mitt hjärta blev halvt den där 17 Maj 2008, då världens finaste ponny lämnade mig, för att ge en ny familj all glädje. En ponny som för mig varit en liten galning och okunnig - gick nu till att bli läromästare. MIN bebis!? Det är sjukt! Men hon lever nu, sedan då 2008 hos en underbar familj i Tranås, där hon första första två åren reds och tävlades mest av storasytern Isabelle Hallin, men nu är hon för gammal för b-ponny så nu är det lillasyster Matilda som får sin lilla ponny ifred, haha! Jag är glad över att jag hittade ett så bra hem trots allt, det blir en liten lättnad i hjärtat. Men det där hålet kommer aldrig att riktigt fyllas igen..

Jag avslutar mitt kapitel om världens finaste ponny med lite underbara bilder!
Var med och tävlade om "wendys omslagsflicka/pojke" ett år också, hahaha!
Blev en av finalisterna... söta vi var va? ;)


Gråtande bilder, dagen innan mitt hjärta inte var mitt längre

Här är lilla Matilda & Candy, när jag hälsade på de en sommar


Här är min och Candys allra sista hopptävling tillsammans, en LC i nordhalland:
Det är bara att se hur roligt vi har, och vilken jävla kemi! Jag ryser nu, ryser på riktigt när jag tittar på den här filmen. Titta bara på ridningen, så mjuk mjuk mjuk kontakt jag har - ändå gör hon exakt allt. Vikten till 100%! ÅhHär är en film på mig & Candy som jag blev bädd till att göra, för att visa att man inte behöver köpa en 200 000 kronors ponny för att komma någonstanns, och till tävlingssugna ungdomar! Den har blivit överpopulär på youtube, och har över 27.000 visningar!Stenbroåsens Candy, en på miljonen.
Tack för allt du gett mig, tack för alla minnen, tack för att du gett mig ditt förtroende!
Jag älskar dig, och du kommer alltid att finnas i mitt hjärta.Photoshoot

Imorgon kommer Ellinor hit på förmiddagen och så ska vi köra en liten photoshoot i snön ♥
Så imorgon kan ni vänta er en bildbomb med bilder tagna av ett proffs (Y) Me liiike!


Ellinor & hennes Sonic :)

Här har ni lite andra bilder Ellinor tagit på mig innan -

L:A (110cm) på Valsäng Pokalhoppet.


L:A (110cm) på Valsäng Pokalhoppet. (headerbilden)


Valsäng Pokalhoppet.


L:B i Kongahälla.


L:B i kongahälla.


Photoshoot med Silvia.

Här har ni en länk till hennes hemsida med - http://esphoto.se/
Grymt duktig är hon!


Tänka igenom & skriva mina mål

Yes, det är precis det jag ska försöka sätta mig ner och hinna göra nu innan jag ska iväg igen :)

Både som ryttare och för mina hästar men också (minst lika viktigt) för mig själv. Mål är alltid något jag får motivation att jobba efter och jag skriver ofta ner mina delmål och mål - långsiktiga som kortsiktiga :)

Tänker nog dela med mig utav hästarnas mål och det som rör ridningen på bloggen, det kommer ett inlägg om dem!
Många frågar ju efter bilder från min skola..

Välkommen till SRG - Särgymnasiet!
(Någon kallade det även Sveriges ridgymnasium)


Mot stenungsund!

Sådär då var stallet fixat för alla mina hästar :)

Nu ska jag dra mig in till stall Holme där min klubb (stenungsunds hoppryttarförening) håller i en klubbtävling. Jag ska inte hoppa något själv men jag åker in för att träffa alla människor och hjälpa till lite på banan och sådär. :)

Vi får höras sedan - ha en bra lördag!


Sötis bild på Winnie sen en träning i Holmes fina manege!


Stor Hiss!

Måste passa på att hissa världens snyggaste, skönaste och bästa stövlar som någonsin gjorts - jag svär!

Pioneer Crocodile är självklart de stövlar som jag pratar om!
Köpte mina i höstas och jag är grymt nöjd verkligen :)Tack vare det små klibbiga skinnet på dem så får man ett GRYMT grepp, och dom är supermjuka imed det tunna och fina kalvskinnet. Dessutom har det aldrig funnits så snygga stövlar enligt mig ;)

HISS ♥Nyklippt & fin Winnetoo!

Passade på att ta lite "vardags" kort i stallet när jag precis kommit hem från skolan och passade på att frisera Winnie efter att ha mockat & lagt upp foder osv. Det var väl behövligt!
Hög tid för hovslagaren att komma ser jag..
Tror bestämt det är Winnetoos tur på tisdag nästa vecka! Platå fötter ;)Charmy boy


Mysigast har man ändå med Back on tracken & pyjamas ♥
Linn tipsar

Att ha en välriden och lydig häst är A och O inne på hoppbanan - dock är nästan ingen bra hopphäst det av sig själv. En riktigt bra hopphäst är ofta het och har mycket egen vilja, det är ju majoriteten av hästarna vi ser på banan på dom större tävlingarna.

Att ha en het och arbetsvillig häst är super - när det funkar!
Jag har fått jobba med detta en hel del kan jag lova, och jag såg att jag hade två gamla filmer på mig och Winnie där jag utför olika mycket bra övningar för just pigga hästar där man arbetar på små hinder och bommar för att få dom lydiga och lyhörda.

Det här är ett typiskt filmklipp på hur det såg ut i början för oss. Kontroll fram till 3:e hindret ungefär och sedan full sken med mig hängandes i tyglarna och i många fall hoppade Winnie av sisådär tre galoppsprång för tidigt :P


MYCKET lydnadsträning har krävts!
Här ska jag tipsa om två typiska pass som gjorts många utav :)

Vintern 2009.


Här använder jag mig utav en varierad uppvärmning med mycket "flytta för skänkeln" i alla dess slag. Sedan rider jag honom på "bom-bågar" där jag jobbar med att vara iskall själv och även om han kickar och stuttsar så ska jag bara vara kall. Jag tänker hela tiden "ett till, ett till" mot bommen - vill alltså komma så nära som möjligt. Till slut som ni ser så slutar han sparka imed att jag inte gör någon stor affär utav det.

Sedan får han även hoppa igenom sig på en bom - hinder övning där jag lägger honom bra och sedan rider rakt fram efter hindret utan att han ska sticka iväg i full fart.
(tog ett extra högt språng på slutet här, det hör inte till vanligheterna)

Men just det med bom-bågar rekomenderar jag verkligen! Räkna gärna galoppsprång och variera er- den övningen är bra för precis alla hästar!

Sommar 2010.


Även här är det mycket skänkelvikningar osv i uppvärmningen. Men framförallt volter, volter och VOLTER. Det finns ingen genväg, sitter du på en pigg häst gäller det att ha tålamod med dom här förbannade volterna ;)

Jag hoppar tre kryss i serpentinbågar och minsta lilla han lägger sig i min hand eller jag känner att det börjar koka och han bara tänker tanken på att ge sig iväg är jag snabb med att lägga in han på volter både innan och efter hindren. Men när han gör precis som jag vill (är lugn och väntar) så rullar jag på hindren som dom kommer för att han ska känna att det blir lättare när han är lugn och lyssnar.

Efter jag tagit igenom mig en hel serpentin så flyttar jag honom i galopp från spåret in till mitten och börjar sedan om med serpentinerna. Flyttningarna är en bra variation och håller honom sysselsatt även på det raka spåret. Dessutom lösgör det och dom kommer igång bättre med bakkärran =)


Update!

Idag blir det grymt bra update, jag kommer inte vara hemma - dock har jag flera tidsinställda som ni kommer kunna se under kvällens gång ;)

Ha en bra Fredags kväll allihopa!


Ponnygalopp

Nog för att jag är en tråkig dressyrryttare, men jag har allt kört lite tempo jag också, haha! Tänkte tipsa er om träningslöp i ponnygalopp! Det var i den svängen då jag och Mahjong verkligen hade det svårt, vi var ovänner och kemin fanns inte - då försökte vi göra massa saker för att ha roligt tillsammans, och hitta en kemi.

Göteborgs galopp hade inbjudningsgalopper, och vi passade på att åka på två av dom. Nog för att Mahjong då var 16 år, men fasen så fräsch som han är så funkar det utmärkt. (Man är ju enormt rädd för skador osv) Men det höll sig finfint, och det var så jäkla kul! Tjongens pappa har varit europamästare i galopp, så lite blod har väl han också i sig, även fast man inte kan tro det när man ser honom stående upp och ner eller dressyrridandes.. haha!

Både jag & Mahjong hade verkligen svinkul - och presterade! På nått jäkla vänster kom vi tvåa båda gångerna, kalaskul! Mot till och med ett par riktiga galopptörer som startade.. Jag hade inte heller någon "galopputrustning", utan startade i vanlig sadel, osv. Vi "kan ju inte" detta heller, och sitsen går inte att få till som "galoppsits" i en vanlig sadel precis, men vi gjorde det bästa åt saken helt enkelt, som de andra med vanlig sadel och utrustning samt inte så mycket kunskap gjorde. Det är ju trots allt träningslöp =)

Första gången:Andra gången:


 


Mahjong fick verkligen en "kick", och blev en så mycket gladare och posetiv ponny efter detta! Underbart att något så "litet" kunde göra något så stort! Så ja, detta är verkligen något jag rekomenderar - superkul! Tänk dock på ordentlig framskrittning innan, speciellt om hästen inte är van vid detta sorts snabbt arbete.. Lycka till :D


Riktigt pigg häst

Gårdagen var seg och lång dag i skolan, och sviiinkallt när klockan var halv 6 när jag skulle hinna med att rida och fixa stallet. Tur att man bor på skolan så att man kan springa in och trycka i sig lite mat först i alla fall ;)

Tog mig ett litet pass i paddocken med Mahjong, tillsammans med min kära klasskamrat Mikaela på hennes skolhäst Nimpa. Tjong var suuuperpigg, och jäkligt posetiv faktiskt. Mycket skritt, och en del trav. Han håller ju på att sättas igång, så det är inte värt att ta för mycket. Han fick galoppa en långsida ungefär också, för sakens skull.

Tråkigt när vi har så dåligt underlag, paddock att rida i, som knappt är bruklig.. Men biter ihop och kämpar på!
Och ja, som ni märker är aktiviteten låg, TYVÄRR! Men jag lovar er att det blir bättre till jullovet, 1 vecka kvar, KÄMPA!

Ni är i alla fall grymma som läser och kommenterar :D

kramisbild ♥


Dressyrträning

Åh, vilken bra träning! Precis vad jag behövde nu när allt känns sådär lite halv motiverat så att säga..

Silvia var så himla fin och allt bara släppte på slutet efter lite hets och stutts som det lätt blir på henne. Men i slutet var hon så fin så :) Hon har en tendens att "gå på bogarna" och lägga tygnd i handen. Men jag fick henne verkligen till att balansera upp sig själv och jobba med bakkärran istället - kändes riktigt bra!
MYCKET ATT GÖRA!

Stress, stress och återigen STRESS.

Vi hörs sedan!


Bild på mig & Ellinor Strömbäcks fina arab Panasonic


Godmorgon!

Godmorgon allihopa!

Gällande planer för hästarna är:
Endast Silvia ska gå, dressyrträning för Maria faktiskt :)
Resten vilar = jag har massor med tid!

Vi hörs!
Hade det varit ett läsvärt inlägg kanske..?För det första, tack!
Jag är inget proffs utan jag kan bara skriva efter egna erfarenheter :)

Men en sak kan jag lova - och det är att man blir ordentligt härdad av att vara en driven tjej som vågar sticka ut & dessutom driva en stor blogg - vilket både jag och Sofia är. Så att vi både har fått lära oss att tackla anonyma kommentarer på bloggarna som vi drivit och driver, fått ta skit på tävlingar & fått höra det ena och det andra om både oss själva och våra hästar är något jag kan garantera!

Men alla lär sig att tackla sånt här olika & jag tror säkert att jag och Sofia har tusen olika sätt och tips att dela med oss av när det gäller sånt här. Det jag också vet är att ingen kommer undan svek & snack i den här sporten så tips från alla håll och från alla människor är något i alla fall alltid jag är öppen för!

Så kanske att jag skulle snacka med Sofia och sedan att vi skriver ett gemensamt inlägg om hur vi tacklar sånna här tråkigheter och går vidare? Hur vi ser på det och hur vi jobbar på att inte ta åt oss?

Både jag och Sofia är två tjejer som tänker och känner mer en ni som inte känner oss tror kan jag tänka mig. Vi är inte alltid så tuffa och hårda som vi kan verka ;)


Hihi, Sofia i mitt kök efter en rolig utekväll där kvällsmaten fick bli chockladpuddning sisådär vid halv fyra på morgonen!
Det kommer komma..

..ett långt inlägg om min & Winnetoos historia. Det har inte varit en dans på rosor kan jag lova, utan vi har fått kämpa med och emot varandra många, många MÅNGA gånger!

Om ni bara visste hur många gånger jag har varit sååå nära på att lägga ut den här ponnyn på annons och ge upp. Efter allt skit som kastades mot honom av alla runt om och dessutom hur jobbigt vi hade det ett tag både på banan, på träning, ute & i stallet så är det ett rent under att jag på något sätt även denna gången lyssnade fullt och fast på min magkänsla och fortsatte ändå!Så ni ska få mer en bara för- och efterbilder på Winnetoo. En dag när jag har tillräckligt med motivation ska jag skriva ner ett inlägg om våran tid -

Från att det såg ut såhär i princip varje gång -


Till att vi nu har tagit oss till den här nivån tillsammans - 
 När vi ändå snackar om sånt här tänkte jag ta upp en grejj till som jag tycker är så intressant där avundsjuka hos människor speglas så enormt tydligt!

Om det är något jag har fått utstå under tiden med Winnetoo så är det väl skitsnack och framförallt från ponnymammor *visst blir ni inte ens förvånade* och att man ser hur det sticker i ögonen på dom att se mig lyckas med en ponny dom totalt smutskastat från början.

Winnetoo har varit speciell - och galen. Det är ingenting jag ska sopa under mattan ärligt talat, han har gått en hel framhoppning på bakbenen, han har hoppat en oxer baklänges i full sken och krockat med en annan, han har kastat av mig runt om på tävlingar osv. Så HAR det VARIT men så är det INTE nu.

Men vad jag har fått höra om detta kan ni tro..
Han har varit helt opotenciell och ett hopplöst fall med tanke på hans alldeles för skarpa huvud enligt många, han har varit för liten, han har haft för dålig galopp, för dålig teknik, för tittig och ja, jag har fått höra allt om honom. Efter en tävling drällde det in kommentarer på min bilddagbok som fortfarande finns sparat där det sas att han borde stängas av från tävlingsplatser och allt sånt där jävla TJAFFS. Till slut tyckte jag att det var psykiskt jobbigt att åka ut på tävling med honom.

Hästen var ung och skarp - men seriöst?

Det är dom hästarna med det där lilla extra som kommer hela vägen - that's it.

Och nu - när han hoppar MSV:B hur lätt som helst och går bättre en dom flesta dyra SM ponnyer som dom som snackat om honom gör så vänds ALLTING över en natt kan jag lova!

Nu får man istället höra: "gud, den där Winnetoo är verkligen en riktig taxie-ponny. Bara att styra"

Nu bryr jag mig inte ett dugg längre, jag vet vart jag har människor och jag vet vilka som är ärliga. Jag behöver inte hävda mig hos någon om jag och Winnetoo är bra nog, jag vet hur det ligger till och jag kör migg eget race.

Men jag tycker bara det är så intressant hur människor resonerar och till slut tror på sina egna fantasier..

Men lova mig en sak nu alla läsare - ta ALDRIG skit från någon. Det hjälper inte er någonstans, låt ingen annan förstöra för dig. Lita på din tränare, dig själv, någon som du vet att du säkert kan lita på och sedan på din häst. Man behöver inte få andras godkännande att man duger, för det får man inte ändå av alla. Det finns alltid dom som VILL hitta fel hos en och det man gör - men låt inte dom lägga fällben för dig och din framgång :)

Jag är nästan hundra på att någon av er varit med om liknande? Hästvärlden är hård och människor vänder kappan efter vinden - man får lära sig att hantera det helt enkelt..Tänk vad jag hade gått miste om ifall jag hade lyssnat på alla andras snack..
Läsarfråga

Vad är det klantigaste ni glömt hemma när ni åkt till tävling?

Jag kan meddela att jag glömt Sadeln hemma TVÅ gånger.. Riktigt pinsamt må jag säga ;)


Här har vi en bild från Div. 1 omgång 2 som gick i Sotenäs där jag fick låna Lisas sadel - en svart och resten av min utrsutning var brun.. Inte okej! Jag som är så petig med sånt också (a)


Hej på er igen!

Nu är jag här igen, riktigt kass update från min sida det sista - tur att bloggen har Sofia!

Just nu är det så mycket med allt så jag vet inte vad, full stress från tidig morgon till sen kväll med allt som ska göras. Nu nästa vecka sätts våra betyg och dom är minst sagt viktiga inför gymnasievalet som sker den 1:a Mars. Lärarnas kommentarer just nu är typ: "Ni bestämmer era betyg & det vi ska betygsätta ska vara inne den här veckan". Så igår pluggade jag hela dagen typ, helt sjukt. Det har aldrig inträffat innan ;)

Jag kom faktiskt precis hem från gymmet nu, har tränat kondition tillsammans med Josse idag =)
Så jag är helt slut nu, haha. Knappt någon sömn inatt heller ;)Nå, lite nya saker har hänt som jag ska informera er om!

Winnetoo har just nu en välförtjänt kort vintervila som kommer vara till nästa torsdag ungefär. Dels för att den passade perfekt att lägga nu både för hans och mitt schema och inför tävlingarna. Sedan så har det varit MYCKET häst nu, så det är skönt att ha lite mer tid till annat nu dom sista skolveckorna. Men Silvia kommer ta över hans träningar, mamma tycker dock att jag ska ta Max på dressyren imorgon men vi får se hur det blir med det :) Bestämmer imorgon.

Jag ska försöka uppdatera lite mer ikväll. Är det något speciellt ni vill läsa från mig ikväll?Att se tillbaka på det goda

Jag sitter här och tar paus från ett av mina hundra inlämningsgrejer som jag kommit ungefär 1 mening på varje på. Kikar igenom sommarens underbara bilder och tävlingar, gud vad man längtar tillbaka!

Vi hade en toppenvår jag och Mahjong, och försommar också för den delen.. man drömmer sig tillbaka verkligen, till de där goa ritterna man kunde få till, den där underbara känslan i något moment när det bara satt!

Känns lite i magen när man nu tänker på att det är 2011 nästa år.. dvs. alla 93:ors sista ponnyår. Så fruktansvärt kommer det att bli, att känna pressen att detta är sista året, sedan är det för sent. Jag är trots allt nöjd att vi lyckats ta oss till toppen, vem trodde att vi skulle kunna vara ett ekipage som står på startlistorna mot sverigetoppen? Sjukt kul att ha kommit hit, även om man är långt ifrån de bästa. Man är där i alla fall!

Ponny är det underbaraste som finns, och så otroligt charmigt på tävlingar. Underbara vänner, grymma meeting och mycket känslor givetvis. I år har jag varit på nästan bara stora nationella meeting, och det känns. Vi har pressat, och hösten har nog varit lite för intensiv, då vi har legat i max och inte klarat av att hantera all stress och press riktigt. Därför ser jag fram imot en vår att bara få ta det lugnt, busa, starta en hel del regionalt för att inte behöva känna den där stenhårda pressen och maxa sina kunskaper. Det är viktigt att ha roligt och känna lycka och även få lite bekräftelse på framgång. Vilket kan vara 100 olika saker beroende på individer.


April -Grums, nationell
Vann första dagen i P1:an på 67%, över Mahjongs fina kusin Anisette med bästa Sofie Wettberg på ryggen. Debuterade samma dag FEI lagtävlan, vilket inte kändes så bra men fick fina poäng. Dagen efter red vi FEI lagtävlan igen, och allt kändes underbart, och vi fick riktigt goa poäng! (Ca 62%)Mars - Trollhättan, regional
Red en A:1a och en P1:a och blev 3:a i båda klasserna på 69% & 66%. Här var han väldigt snygg!


Maj, Carlstad Sun Summer Cup 2010, nationell

Carlstad Sun Summer Cup 2010
Reby - Linn Ingvarsson - Mahjong - Ingrid Skoog - Jag
Den här ritten minns jag för att han var så jäkla glad, han hade sån jäkla frammåtbjudning och ville springa ifrån mig ibland, vilket ju inte alls är likt honom! Underbart att han var så glad och jag fick testa en pigg Mahjong på banan!


Mariestad, regional
Efter en tragisk framridning+förklass då han varit heldöd och inte alls med på notorna (kanske hade o göra med Islands-askan som var så jobbig just då?), så övervägde jag att inte starta nästa klass, men magkänslan sa jo ändå - och gav oss vinst på 75% i FEI inledande!


Dagstorp, Svenskt ponnyderby 2010, nationell
Här har jag också minnen från den där underbara framåtbjudningen som Mahjong fick, vilket var väldigt svårt att få till riktigt bra på banan, men han fick den i alla fall! Och jag red jäkligt bra både första dagen och första klassen andra dagen, extrem fokus andra dagen tack vare underbara Ebba Deijenberg som var min coatchare <3

Få tävlingar men delar ur de som är underbara minnen, för att inte tala om något av dessa program som vi genomfört bara kändes underbart. Känslan gör så mycket, då skiter man fullständigt i poängen, bara man får känna "det". För visst är det underbart när man ibland får till något som verkligen känns BRA?

Och även fast det kanske inte känns så bra, så kan tävlingen ändå vara underbar, tack vare vädret, anläggningen, folket, ja, mycket väger in. Så visst längtar man tills 2011s tävlingar drar igång, även fast man har det i hjärtat att det är det sista..


Fysologi

- läran om de normala kroppsfunktionerna och hur de regleras
"Hästen andas och hjärtat slår" - hästens biologi.

Vilka delar/organ tillhög ventilations- och cirkulationsorgan?
Vilken funktion har varje del/organ?
Beskriv funktionerna på ett lättförståeligt sätt.
Visa bilder på varje del/organ och berätta om utseendet eller andra speciella detaljer.
Finns det något mer man kan berätta om? Gör det också!


Välkommen till att gå på ridgymnasium och få ett svinsvårt arbete att utföra! Någon som har kunskap av detta? Jag sitter och har försökt att jobba med detta i 1h nu, utan att ha skrivit något på mitt arbete. Ger snart upp!


Tisdag på Höglanda

Hej Hej!

Ni kanske tror att det är Sofia eller Linn som skriver, måste medela att så är det tyvärr inte... Jag heter Lovisa Jacobsson och är Gennes roomie här på Höglanda. I detta inlägg tänkte jag berätta hur jävla jobbig hon är att bo med! Nä nu skojade jag bara. Sofia är en grymt go tjej med en aningens städnoja så hon är lätt att leva med!

Lite snabb-info om mig; Heter Lovisa då, och fyller 18 i Januari (wohoo!) Jag kommer från Skaftö (utanför Lysekil) så jag har tävlat i samma region som Sofia (när hon inte var lika grym som nu) så jag visste mycket väl vem hon var innan jag började här. Har ingen egen häst men har tävlat mycket dressyr på skaftö rk´s ponny Fancy Lad upp till regional nivå. På SRG har jag en skolhäst.

Sofia berättade inte direkt vad jag skulle skriva om, hon sa "skriv något" så jag får väl berätta vad vi har hittat på idag, för det är väl det man gör på en blogg, right?
Första lektionen vi hade i morse var Djursjukvård där vi har en veterinär som lärare, intressant kurs där man lär sig vettiga saker (tillskillnad från typ matte..) Denna dag var det prov i Brunst, betäckning och vård av ett dräktigt sto som stod på schemat. Jag tror alla hade förväntat sig ett stort och svårt prov men iallafall jag blev posetivt överaskad. Efter maten var det Hoppning/Datakunskap som gällde, halva klassen har Hoppning och halva har Datakunskap. I hoppningen tränar vi för Maria "Mia" Ingvarsson och dagens övning bestod av uppvärming genom att hoppa på en 8-volt och sedan hoppade vi en liten bana. Också i datorkunskapen var det prov, operativsystem, moderkort, RAM-minne osv var ord som surrade i våra skallar inför provet.

Sofia och jag på bergakungen i göteborg <3

Jag och Fancy Lad på Orust i höstas.

Ha det bra!
Lovisa

Svar på frågorSvar: Jag förstår inte vad du menar, jag designar alltid alla mina saker själv :)? Vet dock inte om Linn kanske haft någon som gjort hennes.. Här är det i alla fall jag som sköter detta :)


Hej på dig!
Både jag och Linn är väldigt förtjusta i märkessaker vad jag vet, och har en del grejer. Givetvis har vi båda en del saker från Hööks, Börjes osv också, speciellt slit och slängsaker har jag hemma. På tävling gäller dock det snyggaste = märkessaker.

Kul med inläggstips!

Nu ska jag ut och börja med stallet, men det är jättebra att ni skriver inläggstips till oss!

Jag tar till mig det ni skriver och hoppas på att kunna fixa några sånna inlägg redan ikväll :)


Tillbaka!

Heeej på er bästa läsare!
Jag har haft en fullspeckad helg, och inte hunnit med att blogga tyvärr. Nu har jag hästarna på skolan igen, och de verkar ha kommit in bra i stallet. Martijn tycker väl att det är lite jobbigt med så stort och nytt, och speciellt när byggarbetarna åker förbi med massa konstiga maskiner utanför hans box.. annars så är det lugnt. Eftersom de tyvärr stått 4,5 veckor så har jag börjat att skritta igång dem nu, och i lördags fick de lite longering. Mahjong är suuuperpigg och är överallt.. till och med han kan kicka upp ett ben nu, haha!

Har så fruktansvärt mycket prov och skolarbeten nu, så måste nog ta tag i detta, usch usch!


Lite gamla goa vinterbilder på älsklingarna!

Julpynt i stallet!

Jag är garanterat världens barnsligaste tävlingsryttare (A)
Men så mysigt det är att pynta i boxarna och i stallet - även fast Winnie blir lika rädd varje år till en början (a)


Tralala, lite snyggt med glasyr och grejjer (A)Hur mysigt?!

Winnie får pussar av Matilde som ska plocka in lite hästar, alla älskar Winniepinnie (A)


Lite smått skeptisk ponny..
Varenda smula är viktig..


Alla sätt är bra utom dom dåliga ni vet.. ;)


Lilla frusna killen får ha tre täcken nu i detta vädret - ändå fryser han om man tar in honom för sent :(


Pinnie bus ♥HISS!

Jag måste bara passa på att HISSA kingslands ulltröjor!

Det är det absolut bästa man kan ha under jackorna såhär på vintern, nästan varje gång jag är ute och fixar i stallet eller rider hästarna så har jag 1-3 stycken under jackan (A) Det blir verkligen supervarmt men ändå så är dom så tunna så dom är inte alls jobbiga att packa på sig flera stycken utav!

Dessutom finns det hur många snygga modeller som helst!


Bilder kommer!

Gud vilken lång dag det blev i stallet, kanske 5-6 timmar har jag varit konstant ute i stallet och fixat och ridit hästar.. Men det är mysigt, jag älskar det!

Kameran har varit med jättemycket idag och jag har filmer från både Silvias och Winnetoos pass. Winnie fick hoppa en liten serie med tre hinder + bommar. Han var himla lugn idag faktiskt, riktigt fin!Silvia fick hoppa på en lite mindre avancerad serie och lite små hinder överlag - mest för att hon tycker att det är SÅ HIMLA kul! Hon blir helt ifrån sig, hela hon skakar i kroppen av värsta adrenalin-kicken! Haha.
Dessutom var det första gången sen den riktiga kylan kom som hon fick hoppa - det säger ju sig självt hur harmoniskt vårat ridpass blev.....

Mamma skratta typ ihjäl sig, och jag fick hålla i mig ordentligt några gånger ;)
Tänkte fixa film åt er med, men gör nog det imorgon :)Bilder från julpynt och sånt ska ni få redan ikväll, dock har mamma kameran och tänk om jag ändå visste vart hon höll hus ;) Tror hon är ute och grejjar i stallet men när hon kommer in så sätter jag fart med ett nytt inlägg!

Kul att ni är med och kommenterar och diskutterar så mycket, jag svarar på allt så gott jag kan!


Skorpan

Åh, vad jag saknar denna speciella lilla ponnyn!
Skorpan var en 19 år gammal dressyr valack jag hade hemma ett tag förra vintern, verkligen en speciell ponny!

För det första var det verkligen allt annat en vad jag var van vid att sitta på. Mina hästar är heta hopphästar, alla andra hästar jag brukar rida är ju för det mesta rätt heta/svåra och man rider dom just utav den anledningen - och aldrig att jag haft hemma en dressyrponny innan..?

Men så roligt jag och den här herren hade tillsammans!
Under månaden hoppade vi även en del, och jisses det kunde han ju med! Det vakna värsta tigern i den lilla killen ;)

Det är farligt att kolla tillbaka på bilder och filmer från "förra årets" hästar.. Alla sätter verkligen sina egna speciella spår i en, alla har ändå betytt något för mig. Jag skapar alltid en relation till hästen jag jobbar med och tycker faktiskt för det mesta att det är fruktansvärt jobbigt att lämna iväg dom även fast man redan från början vet på sig att man bara kommer arbeta med hästen ett kort tag .. :/

Sista dagen innan Skorpan åkte hoppade vi tillsammans, och han var så himla fin!
Inte kan man tro att detta är en gammal dressyr gubbe här inte ;)


Självklart ska jag även bjuda på lite bilder på honom!


Verkligen speciellt utseende hade han, men söt på sitt eget lilla vis. Just huvudet var väldigt roligt skapt med den jättebreda pannan, utåtstående ögonen och pyttelilla nosen och dom extremt små öronen (a)


En dag när Cicci hjälpte mig att rida hästarna - & hon och Skorpan posar hejvilt framför kameran ;)


Raka motsatsen till mina hästar..
Men det var riktigt kul och lärorikt!
Skorpis ♥


Åh, dagen då han åkte :(
Har en sån där grejj för mig med alla hästar som ska åka hem från mig efter att jag haft dom ett tag. Jag fixar dom alltid sådär lite extra fina, flätar och ryktar och så får dom alltid en liten rosett i pannluggen :')Usch, ni anar inte hur svårt jag har för just detta momentet - skiljas åt.
Ni tycker säkert att jag borde lärt mig det vid detta laget efter alla dessa hästar och ponnyer som passerat mig under mitt liv, men icke. Det är lika jobbigt varje gång.. :(

Ända gången det har kännts sådär riktigt okej ändå är när jag lämnade min första ponny till hans nya ägare. Det låter säkert konstigt och det var konstigt med, mamma höll på att gå under men inte jag. Men jag tror att skillnaden var att jag kände mig helt klar med honom, vi hade vuxit ifrån varandra och både behövde gå åt olika håll. Det hade varken varit schysst mot honom eller mig om vi skulle fortsatt tillsammans. Dessutom fick han världens bästa nya ägare där han inte kunde fått det bättre, så där fanns det inte så mycket att oroa sig för eller vara så extremt ledsen för. Det var nog jobbigast dagarna efter när jag verkligen insåg att han var borta och aldrig mer skulle bli min igen..

Men ska jag vara ärlig så tycker jag att det är nästan jobbigast med hästar man rider till försäljning eller tävlar åt andra eller bara rider till. För precis när det börjar gå bra så vet man att man kommer bli av med dom, och även om man inte känner sig klar med dom så får man bara bita ihop och inse att man inte har en syl i vädret. Man rider dom och skapar relationer till dom - men den är alltid ägaren som bestämmer ändå.

Men vad man lär sig på alla dessa "bonus-hästar" - alla som vill lära sig mer och komma längre rekomenderar jag varmt att ta emot sånna här hästar. Gud vad mycket det gett mig!

Dessutom är det mycketmycket mer en bara ridningen man lär sig, t.ex så har du en helt annan press en på din egen häst som du måste klara av. Du får en deadline på 2 månader t.ex och då ska hästen helst ha gått si och så mycket och att ge hästen dåliga resultat i pappren är INGET man vill direkt. Man blir en skicklig ryttare känns det som, man lär sig att jobba under press men man måste ändå ha fötterna på marken. Att kunna lägga upp klara och genomtänkta scheman är enormt viktigt!

Alla hästar ger en alltid något, tänk på det :)
*Det är värt att kämpa lite extra, om man verkligen vill något*


Jag & Esse Zlooty i hans L:B debut :)
Ägare: Ella BengtssonJulpynt i stallet!

Idag är det dags för det årliga julpyntet i vårat stall, så himla mysigt!
Vi har alltid det runt denna tiden på året varje år med alla i stallet innan månadsmötet. Hänger upp massa granris, knäckebröd osv. Hästarna älskar det och åh, jag älskar mysig julstämning!

Tänkte hinna rida i alla fall Winnetoo innan så jag får snabba på nu. Han ska gå lite lösgörande med lite bommar och sånt idag hade jag tänkt mig.Självklart tar jag med mig kameran ut till stallet sedan så ni får se hästarnas juliga boxar =)

Dessutom har jag ett flertal tidsinställda inlägg som kommer komma upp här under dagen - så idag blir det faktiskt bra update!


Bildtävling!

Shit vad mycket roliga bilder ni skickade in, ni(eller era hästar..) har verkligen gett mig några goa skratt!
Men fem var det som vi sa, så endast fem fick jag välja ut..

Grattis ni fem som kom med - riktigt roliga - och fina bilder!

Rank 1

Hästens namn: Rambo
Mitt namn: Isabell Ahlgren
blogg: http://ponnyochryttare.bloggplatsen.se

Rank 2

Fotograf: Lisa Ågren
(ej skickat namn på häst eller ryttare)
http://ponnyochryttare.blogg.se


Rank 3

Malin Ingesson & Kantjes Zadok
http://ponniiebloggen.blogg.se

Rank 4

Emma Elfstrand
Catago
http://catago.blogg.se
 
Rank 5

Boy
Lisa Johansson
http://lisajohanssoon.blogg.se


Imorgon blir det ordentligt med uppdatering..

..jag lovar er!
Gravenvelds Miranda

Tänk om man hade kunnat spola tillbaka tiden..?
Tänk om allt som var fel och orättvist hade blivit bra?
Vart hade vi varit då? Hur hade allt varit då?

Ingen annan häst kommer någonsin sätta så djupa spår i mig som du gjort.
I was born to love youJag tror aldrig heller att jag kommer se en sådan förändring på en häst igen under hela mitt liv igen. Det som skedde under tiden jag fick ha Miranda borde nästan inte vara möjligt..

På ett halv år skedde en ren omvandling..


VS.Lägg märke till såren vid munngiporna och underhalsen.. :'/
VS.


Jag kan lova er att detta arbetet eller förvandlingen INTE skedde med en skicklig och duktig ryttare på ryggen. Jag var inte ett proffs någonstans och inte speciellt duktig när jag red den här ponnyn. Men noggrannt ompysslad och överdrivet älskad var hon, och det var det som gjorde nästan allting.Men ibland är livet ALLT för orättvist och jag får fortfarande en klump i magen och tårar i ögonen när jag tänker på vilket öde det blev för oss. Vilket sjukt slut allt fick, och hur extremt svikna både du och jag kände oss.
Jag kommer aldrig sluta klandra mig själv för att jag tog det beslutet jag gjorde ärligt talat. Aldrig.

Jag tror ingen kan ens tänka sig hur mycket vi delade..
Tidigt uppe!

Nu är jag tidigt uppe fast det känns som om jag skulle behöva sova ungefär 5 timmar till ;)
Äsch, har man hästar så har man!

Nu ska jag gå ut till stallet och fixa och dona. Mocka, lägga upp foder, packa hö, borsta av ben och kratsa hovar osv. Jag älskar att hålla på i stallet, ända stället man kan vara helt lugn liksom. Sedan ska jag dock iväg så ridningen får jag ta sedan.

Får se hur updaten blir idag för nu ska jag till stan och sedan rida och sedan iväg igen ikväll. Som sagt är mina scheman mer pressade en vanligt just på helgerna (a)

Men ni får hoppas på lite roliga tidsinställda under dagen! Jag ska göra mitt bästa :)


Min saknade älskade prinsessa :'(


Dåligt med uppdatering från min sida en dag som denna!

Yes, helgen är väl inte min starka uppdaterings period så att säga.. Mycket annat som lockar en att vara hemma framför datorn tyvärr ;)

Imorgon ska jag göra mitt bästa igen!

Hästarna gick i alla fall super idag allihopa :)


Tar sikt mot Kungsbacka

Nu ska jag dra mig neråt till Kungsbacka igen - med hästar! Över 1 månad sedan hästarna var nere i kba. Mahjong har stått 2 nätter i det nya stallet, under Lag-SM 2010 då det gick på en klubb bara 20 minuter ifrån oss på skolan. Martijn har inte varit inne i det nya, så vi får se vad han säger..

Spånade och gjorde iordning boxarna förra veckan, så de är redo att ställas in pollar i i alla fall :D Hoppas nu att vi kommer iväg utan att köra fast eller fastna i snöstorm!

Hade underbart sålänge!
Kramaar

Godmorgon

Godmorgon, förlåt för dålig update igår hörreni. Han inte gå in på bloggen någonting, sån tur var hade jag i alla fall förberett med ett tidsinställt inlägg som ni fick där runt 12 snåret :)
Många utav mina inlägg skrivs just tidsintsällt, hur bra som helst verkligen! Då kan man skriva när man har motivation och sedan lägga dem på dagar då man vet att tiden inte riktigt kommer räcka till :)

Idag ska jag trimma Silvia & Winnetoo på ängen direkt när jag kommer hem från skolan så jag hinner med annat sedan. Jag uppdaterar er mer sedan!
Sveriges Ridgymnasium


Det dräller in frågor till mig var eviga dag om hur det är att gå på ett Ridgymnasium, varför jag valde SRG, och hur det är just på SRG i Kungsbacka. Så nu skriver jag ett inlägg med svar på det mesta, så ni får svar på era frågor.

Varför jag valde ett ridgymnasium
, var av anledningen att jag ville hinna med mina hästar bättre. Det är i princip hopplöst att gå i skola och samtidigt ha minst två hästar att hålla igång och sköta, speciellt under hösten/vintern då det är mörkt redan långt innan skolan slutat, och man kanske inte har ridhus. Jag har kämpat som en idiot rent ut sagt, för att klara av att ha två hästar och gå i skolan, under typ 6 år då jag haft två hästar att sköta om själv varje dag. Stod då uppstallad på Ljungskile Ridklubb, och det är en liiten ridskola med endast 1 ridhus. Och eftersom att det var lektioner oftast från 16-17 tiden var det svårt att få chans att rida båda hästarna där. En teori om man hade tur, men ibland fick jag rida mellan 23-34.00 på nätterna, även fast det var skola. Som ni förstår med detta har jag alltid tagit mina hästar i första hand, och inte varit speciellt ordentlig i skolan, haha..

Men när det då var dags till gymnasium så tittade jag runt, och min kära vän Simone hade precis börjat på SRG, och ville givetvis få dit mig. Skolan var sedan årskullen innan Simone ny - på Kungsbacka ridklubb. Innan har den funnits i Svedala och Varberg. Efter att jag redan tackat ja till Media här hemma, så fick jag ett brev hem att jag kommit in som reserv till skolan, och efter nästan död av beslutsångest så tackade jag ändå ja till SRG, och nekade min plats på Media. Detta var alltså hur jag hamnade på Sveriges ridgymnasium i Kungsbacka. Hela min klass kom in som reserver, förutom typ 1-2. Haha!

Hur är gymnasiet?
Det är en liten skola i och med att vi bara är tre årskullar totalt på hela skolan. Under hela min klass tid som åkurs ett var vi på Kungsbacka ridklubb, medans tvåorna var på en anläggning en bit därifrån, och detsamma med 3:orna. Det känns enormt svårt för mig att berätta hur gymnasiet är, för det finns så otroligt många nackdelar och fördelar med det. Min årskull har verkligen blivit den drabbade årskullen, som inte haft det alls lätt. Som jag nämnde så var vi hela 1:an på Kungsbacka Ridklubbs anläggning. Dock hade ingen någon koll alls - vi fick helt enkelt ta hand om varandra och oss själva tillsammans, och försök göra det bästa av allt. Det var oordning och ingen av personalen (som knappt fanns på plats) hade någon större koll. Nu i våras råkade till och med våran kära Stallchef att flytta en sjuk häst från 3:ornas anläggning till våran anläggning, och stallet blev smittat och fick stängas. Mina hästar blev inte drabbade - men jag missade en lång tävlingsvår pga de var tvugna att stå med i karantän!! Och det är inte den ända "MISSEN" som har hänt om man säger så. Därför har vi skojat vid flera tillfällen då minsta lilla har blivit snett, eller är ett frågetecken - "det var nog en miss ;)

Men under den här otroligt jobbiga tiden har vi ändå fått så enormt många minnen, och det är klart, när man kommer varandra så nära, och flera av oss bor i samma hus! Några bra saker under ettan var: Grymma tränare, idrott på riktigt gym, vi fick rida Krk's ridskolehästar ibland om vi inte kunde ha våra egna, vi fick biljetter till GHS under torsdagsförmiddagen av skolan, föreläsning av Andy Swan, och en hel del till.

Nu går jag i tvåan, och är jävligt strikt. Vi är som sagt den drabbade kullen, men vi har lärt oss att ta hand om oss själva efter hela ettan då vi faktiskt fick klara oss på KRK själva - vilket gör att vi ofta kommer i konflikter med lärarna, då vi vill ha vår vilja igenom, vi vågar säga till om saker osv.

Skolan bygger nu upp en helt egen och ny anläggning på Höglanda gård - den gård där jag & ett antal till av skolans elever bor, i ett stort hus bredvid en stoor ladugård. Vi bor fortfarande kvar, dock är det tveksamt hur det blir till nästa termin, då de nya boendehusen skall vara klara. Kanske tvingas vi flytta ut dit.. fast vi trivs svinbra i villan! Äckliga Höglanda I alla fall - denna termin har hittils varit förjävlig. Nästan värre än ettan faktiskt. Vi har bott mitt i en ända röra - en byggarbetsplats! Våra hästar har fått stå i tävlingsstallar som nästan blåst bort, det har regnat in och varit fruktansvärt. Hagarna har dock varit lite större än innan (woho), men är på en helt öppen äng, så inget skydd av träd osv. (Det hade vi inte innan heller.) Det nya stallet som vi precis flyttat in i är inte klart, men det jobbas hela tiden på. Det är ett kallstall - så det är iiiiiiiskallt. Men det är ju många som har kallstall, jag har själv haft turen att alltid stå i varmstall, så är väl bortskämd. Men det är ett riktigt fint stall i alla fall, med 3 duschspiltor än så länge, 3 sadelkammare osv. Men under hela denna tid har vi fått rida i en urkass paddock där underlaget varit sjunkande och stenar i allt. Illa. När nu höstrusket kommit, fick vi rida 20 min till ett ridhus en bit längre bort, för att där få ha våra lektioner. Som vi har 2 gånger i veckan, hopp o dressyr. Annars har vi bara haft uteritt eller paddock som alternativ. En paddock som varit i princip oridbar och en 25 minuters skrittväg för att nå en stenhård grusväg.. Yey! Det känns mer som en satsning på SKOGSMULLAR än på TÄVLINGSRIKTADE ungdomar.. Kul när man har två hästar att motionera varje dag i höstrusk! Ridhuset skulle varit klart i Oktober, och nu är vi i December och det är långt ifrån klart. Grattis! Sen är det mycket mycket småsaker som är idiotiska, korkade och knäppa. Hagarna är tyvärr ganska tråkiga, och hästarna får vara ute 4 timmar, hela dagen i perioder om vi har tur.. Vår skolsal har tex nu under November varit svinkall, och vi fick ledigt pga 12 grader i skolan häromdagen, haha.

Om man inte har egen häst så finns det skolhästar att få på skolan, så man behöver alltså inte ha egen häst för att gå på detta gymnasium. Om du har egen häst, och vill ta dit ytterligare en egen häst, så får du sköta den själv med mockning och mat, samt det kostar en hel del att stå uppstallat med den..


Framtida planen. Just nu finns den stora röda ladan åt vänster, husen med trädet i mitten är de nya boenderna, och de står inte så som det är målat, det långa huset med flera fönster hitåt om paddocken finns, det är vår kalla skolbyggnad. Huset mitt imot det är ridhuset, det jobbas på, och åt höger stallet, nästan klart jobbas också på. Hagarna åt höger är på G..

Nu har jag väl sagt det värsta. Då får vi dra det posetiva. Hm.. stallchefen har bättrat sig och lyssnar mycket mer på oss, posetivt. Vår hopptränare har vågat ta för sig mer, och bättrat sig, vilket vi är glada för. Vi vill ha tillbaka våran markarbetstränare dock! Vår dressyrtränare är urbra, men har förändrats sedan ettan tycker vissa, ja g instämmer.. tyvärr!! Vi har inte längre stenhårda stalltjänster på typ 4-5 personer på 20 hästar längre, utan nu är vi halva klassen, några dagar, förmiddagar ibland o eftermiddagar ibland delat med ettorna, på varannan vecka, så det är skönt! 40 hästar ca. Vi står på spån, vilket är fräscht och fint. Ensilaget håller oftast måttet. Lärarna är diskuterbara - alltså, man kan diskutera med dom, haha! Det allra bästa med ridgymnasiet är VÄNNERNA. Som de flesta säger - folket gör ALLT, annars skulle man hoppat av direkt. Det är helt störda och underbara människor som tyr sig hit, och de gör så att man orkar göra det man gör! Så många oförglömliga minnen man skapar ihop!

Vi tränar för:
Anna Modée - Dressyr
Maria (Mia) Ingvarsson - Hoppning
Eva (vet ej efternamn, malaysiskt) - Markarbete

I tvåan nu så kommer vi även att få "gästtränare", vilket ju också är en grym sak!


Vi har ett ämne som är "djursjukvård", och där har vi en egen veterinär som kommer till oss, och hon har även hjälpt oss massvis med vaccineringar, kollat på hästarna om de varit något, osv. SUPERBRA! Här kollas tänderna på Martijn!Jag tycker fortfarande att jag har det svinstressigt att hinna med två hästar, då vi går långa dagar varje dag nästan, och när man har stalltjänst är det till 5 nästan.. I alla fall under den mörka tiden på året! Men samtidigt, jag lever 2 meter ifrån mina hästar, och har underbara vänner så det jämnar ut sig ändå.. Jag har kanske fått allt att verka negativt nästan nu - men så var ju jag otursdrabbade årskullen också, och känner faktiskt mycket såhär. Men det ÄR bra också, det är det. Vi får liksom gratis träningar för BRA tränare, möjligheter, kontakter osv! Vi säger såhär - det kommer bli SJUKT bra i framtiden, då det har kommit lite mer rutin, och hela nya anläggningen är klar! Det är tänkt att Åby-kliniken skall flytta till oss och ligga bredvid också..

Höglanda-huset där jag och 12 andra tjejer bor. Växen är härifrån på väg
upp från paddocken. Till vänster är det ny byggt nya boenden...Skolsalen

Nya ridhuset som byggs på, nu har även väggar och tak kommit upp..

Men i vilket fall - ni som ska söka i framtiden skulle jag nog ändå, trots allt jag skrivit, säga att Gör det - för ni får en livserfarenhet av att bo hemifrån (om ni väljer att flytta), nya kontakter och människor som älskar samma sak som ni gör! Dessutom då en helt ny fräsch anläggning och med mycket bättre koll. Så ja, sök!

Du kan bli de mesta inom häst. Jobba i stall, hästskötare, osv. Du kan ta hästskötarexamen, och du har ämnen som gör att du kan läsa vidare på högskola senare. Du kan även med mer tillläsning efter gymnasiet bli veterinär tex.

Skolan utger totalt 8 praktikveckor. 2 veckor på vår & höst under 2:an, och 4 veckor under 3:an.

Jag & Mahjong under en lektion för Anna Modee.
Vi hade tur och blev ensamma i gruppen då de andra i min grupp inte skulle rida ;)


Bilder från både ettan och tvåan:

Det blev långt och ostrukturerat nu känner jag - vill ni fråga ytterligare något om ridgymnasiet,
släng in en kommentar!


HISS

Dags för en fet HISS tycker jag - till en av mina favoritmärken och en av deras underbara produkter:
Kingslands-handskar!

Dessa är de nyaste handskarna vad jag vet, ur KL produktion, som i slutet av sommaren släpptes i fler färger. Jag har själv två par, varav ett par svarta, som jag användt flitigt varje dag under nästan ett halvår, och de har varit så otroligt bra! Först det senaste som de har blivit lite större hål under fingrarna på dem, annars kalasbra verkligen, supersköna och jättebra "klibb" för tygeln. Dessa är såklart inte några som man har nu på vintern dock..

Såhär presenteras handskarna:
"Ridhandskar med andasfunktion och supergrepp som tål maskintvätt från Kingsland. Handsken är gjord i ett av Kingsland patenterat multifunktionsmaterial som tål alla väder utan att du tappar greppet, innehar andasfunktion och en antibakteriell coating för att slippa olukt."

Dessa är inte de som de står "Kingsland" under händerna på, måste jag tilllägga. De är inte alls samma typ.
Eftersom att jag varit så enormt nöjd i mina svarta, så var min mamma så snäll att hon gav mig ett par vita också, så att jag har ett riktigt härligt par att tävla i också!

Så - dessa ridhandskar rekomenderar jag starkt!

Finns: I de flesta ridsportbutiker, Svensk Ridsport, Skara Häststport tex.
Kostar: 500 kr


4-års testet - kvalitéen

Tänkte berätta lite om 4-års testet som kallas med ett annat namn "Kvalitéen". Jag red en superfin new forest där detta året vid namn Jardis åt ägaren Johanna Wallin.
Bland oss ponnyryttare är det ju inte så vanligt med unghäst "tävlingar" eller prov kanske man ska kalla det. Det är ju för det mesta vuxna som rider det även på ponnyerna så då tänkte jag berätta lite hur jag upplevde momenten osv.

Jag ska säga att jag var riktigt nervös för att visa fel eller sabba någonting för hästens framtid liksom. Jag gjorde den här grejjen så stor, så därför tänkte jag dela med mig av hur sånt här går till - det är SUPERKUL och givande.
1. Första momentet är veterinär.
Här går två veterinärer igenom hela hästen och den ska få en 10:a för att bli helt godkänd.

2. Andra momentet är extriör.
Här visar du ponnyn/hästen för hand i skritt och trav. Den bedöms extriört och gångartsmässigt.

3. Tredje momentet är ridprov.
Här visar du hästen/ponnyn uppsutten i alla gångartet. Du ska rida stora volter, fyrkantsspår och ökningar på långsidorna. Hästens gångarter och förutsättningar bedöms här - ingen räknar med att det ska gå super utan ser framåt och kollar upp förutsättningarna inför framtiden mera.

4. Fjärde momentet är Löshoppning.
Ja, det här säger väl sig självt. Man löshoppar hästen och dommaren bedömer inställning och självklart teknik.

Hela Kvalitéen gick bättre en vad varken jag eller ägarna räknat med tror jag, Jardis skötte sig super!

Här är även klipp från Kvalitéen i år där jag rider :)


Lite försenade oktoberbilder

Oktoberbilder som jag helt glömt av att jag fotade.. Då hade jag hästarna på skolan, och Mahjong var helt crazy i hagen den här dagen, han dansade runt, blåste, stod och tittade i säkert 10 minuter på en ända punkt osv, ettorna hade svårt att få sina hästar i paddocken brevid att hålla fokus, haha!Det var bara ett litet lätt urval utav bilderna.. får ta resten någon annan dag, nu ska jag fortsätta att få upp värmen och titta på film! Finns inget mysigare än att krypan er under täcket med datorn i famnen och kika film!

1 december och inställd skola!

Halloj på er!
Idag var alla lektioner inställda - pga att vi inte har värme i skolan. Hela klassen som tänkt strejka och allt, nu slapp vi det till och med! Dock gick jag ändå upp 07.15 för att kika på julkalendeeeeern givetvis! Jag är ju sådär barnslig att jag måste följa traditioner, öppna chokladkalendrar och så vidare.. mysigt ju! :D

Tog snabbt ett tåg hem, och är nu hemma-hemma, i Uddevalla. Har inte många lektioner imorgon och på fredag, så tänkte ta lite tidig helg, hälsa på mina hästar som jag saknar enormt mycket, och så vidare. Kul att komma hem till -22 grader och ca 4,3 dm snö.. jag som frös tillräckligt nere i Kungsbacka!


en vinterbild från förra året

Har ni några önskeinlägg som ni skulle vilja se av mig, Linn eller oss båda ikväll?


Svar på kommentar

Nu vet jag att det blir många "svar på kommentar inlägg" men ni ber ofta om svar i inlägg och då slipper man frågorna så många gånger. Tycker ni att det är bra eller dåligt att ta upp frågor i inlägg såhär.?Självklart kan jag svara på det ;) Även om jag inte tycker om att prata om just det här så mycket, det blir så fel, eller det känns så fel hur man en uttrycker sig om det. Det har blivit en "ego/snobb" stämpel att prata om just detta känns det som. Kanske bara jag som är alldeles för försiktig som vanligt :P

Jag vet inte riktigt om jag vill säga att jag ÄR modell eller JOBBAR som modell. Modell är ju ett lite speciellt "yrke" och aa, för min del kommer det verkligen bara vara något vid sidan av isf. Men jaa, jag är med i stockholmsgruppen som är en seriös stor Modellargentur och dom har letat upp mig.. Så kalla det vad du själv vill, men det är klart att man kan väl säga att jag ÄR modell även om jag själv inte väljer att uttrycka det så (a)


 


Ang. Kitas

Oj, vad många frågor det rullade in om Kitas!
Jag kan tyvärr inte besvara så mycket om dem imed att jag inte gått där - ännu.
Men här är en länk till deras hemsida i alla fall - http://www.kitas.se/

Och ni som skrev att ni redan gick där, om ni orkar får ni mer en gärna skriva till mig på Facebook eller min mail. Vill verkligen få snackat med så många som möjligt om skolan innan man bestämmer sig liksom :) Stort val det här med gymnasieval.
Facebook: Linn Olsson
Mail: linnolsson@live.se


hej på er!

Sitter hemma nu en snabbis på håltimmarna i skolan, gud vad jag längtar till gymnasiet då jag ska välja Kitas för att slippa dessa jävla håltimmar! haha.

Idag ska jag rida ett ganska lugnt pass på Winnie i manegen, lite lösgörande och avslappnande helt enkelt.
Jag tror faktiskt att mamma kanske kan ha tid att filma lite idag, hade det varit kul att se ett helt vanligt vardags ridpass?=) För isf kan jag nog fixa det idag!
Flaschbacks!

Åhh, är det bara jag som saknar just hästlivet på sommrarna när man ser sånna här bilder..?
En chill dag på stranden med Cicci & Winnie ;)

RSS 2.0