Winnetoo

Nu kommer det bilder som Alice (meandmytwinsister.blogg.se) tagit på Winnetoo från igår. Mitzys bilder kommer upp strax :D

Som ni ser testade jag att rida med sporrar igår vilket det var evigheter sedan jag använde på Winnetoo då han inte behövt det. Det fungerade väl sådär, traven var det bra att ha dom - men i galoppen blev han mest stressad och irriterad.
































Lämna mer än gärna en kommentar efter dig - oavsett åsikt ;)






Kommentarer
Postat av: Hanna

Brun racesafe väst stlk XL BARN bytes mot svart racesafe väst XL BARN! Västen finns i LUND och bytet kan ske Lund/Malmö! Använd ca 1 år (?) den är i bra skick, snörena på sidorna är liite slitna men de kan bytas :)

2011-05-02 @ 17:01:20
URL: http://hannahhult.blogg.se/
Postat av: erikaa

tjänar ni pengar på att blogga ? :)

2011-05-02 @ 17:04:11
URL: http://fleke.blogg.se/
Postat av: Maria

Hej, vad kul att du ska tävla lite dressyr :) Jag är absolut ingen expert men tänkte bara ge dig lite tips. Grejer som absolut inte är svårt utan bara en vanegrej mest och det är så onödigt att ha sådana smågrejer som drar ner poängen. Det jag tänkte på när jag såg dina bilder nu var din handställning, den verkar vara vinklad för mycket framåt. Vrid upp den lite om du förstår och tummarna ska ju peka typ rakt fram och alla fingrar stängda. Sedan kanske höja handen lite, när du känner att han går ordentligt alltså så huvudet kommer upp lite också så han får öppna upp ganachen, annars kanske man behöver bredda o sänka handen lite om han behöver mer hjälp :)Sen såg tyglarna liite långa ut ibland. Jag tycker förresten att du har ett väldigt bra skänkelläge :)

2011-05-02 @ 17:15:54
Postat av: Anna

Fina bilder ! Kul när hoppryttarna lägger ut riktiga dressyrbilder :)

2011-05-02 @ 17:16:18
URL: http://withcrazyhorse.blogg.se/
Postat av: Anna

Fina bilder ! Kul när hoppryttarna lägger ut riktiga dressyrbilder :)

2011-05-02 @ 17:16:18
URL: http://withcrazyhorse.blogg.se/
Postat av: Alexandra

Detta ska du ta som kritik, men jag tycker inte det ser bra ut. Dock är det svårt att säga något om kort, men jag tycker inte Winnetoo verkar sätta under sig, och utan tvekan går han för mycket på bogen. Du borde rida honom bakifrån och fram istället.



Det är min åsikt utifrån bilderna.

2011-05-02 @ 17:20:42
URL: http://equiss.blogg.se/
Postat av: Felicia

Åååh, urläcker outfit :D Jag vill ha dina stövlar, nu :>

2011-05-02 @ 17:26:02
URL: http://fffryttarna.blogg.se/
Postat av: Felicia

Förresten, det schabraket du har, är det det från Hööks för 179 kr (tror jag det var)? Isåfall vilken storlek har du på honom? :) Skulle VEKLIGEN uppskatta svar hihi :D

2011-05-02 @ 17:27:32
URL: http://fffryttarna.blogg.se/
Postat av: Erica

Hej!

Jag har precis varit på en clinic med Lussan och igår red jag för schöneman som är a-tränare i dressyr, och båda sa samma sak om man hamnar lite bakåtlutat: korta tyglarna och följ med lika mycket fram med överlivet som du kortar, det är sällan man rider med för korta tyglar :)

2011-05-02 @ 17:36:56
Postat av: frida

ser mysigt ut och rida i sån kofta!;) håller med maria där uppe,om din handställning. Men det är ju inget som man direkt kan hugga på dig när man har sett lite bilder! Vill bara säga att jag är glad över att jag hittade denna sidan,så lärorik,rolig och för det mesta seriös blogg,stort creed till er tjejer!:D

2011-05-02 @ 17:37:42
URL: http://ffridaheed.blogg.se/
Postat av: Felicia

Jag skulle vilja ha fram nosen på honom, då han får väldigt mycket bakom på många av bilderna, vilket gör att han går på bogarna och riskerar kotledsinflammation. Även då när du rider honom lång och låg, läng ut tygeln liite till så att nosen kommer fram. Försök även att sätta honom mer under sig, alltså rid bakifrån och fram - inte tvärt om, på så sätt hamnar han inte på bogarna.

Annars ser det bra ut! :)

2011-05-02 @ 17:48:45
Postat av: Nina

Tycker det är bättre att rida med lite för lång tygel (angående en kommentar ovan som menade att du hade för långa tygler) än för korta och drar ihop hästen. Hästen ska kunna gå balanserat även med en lösare tygel.



Sedan så kan även jag hålla med om att han kommer lite väl mycket bakom lod. Men jag vet också att det är lätt hänt att hästen drar ihop sig...=)

Men du ser ut att ha en mjuk hand, stort plus!=D Ganska ovanligt tyvärr :/

2011-05-02 @ 18:10:06
URL: http://brahastfakta.blogg.se/
Postat av: emma

Tycker det sertrevligt och avspänt ut :) men sen som tävlingsform upp med formen nacken högsta punkten mer påskjut bakifrån och så lite fram med nosen så hn inte går bakom det brukar dom vara petiga med :D

Jag rider både hopp och dressyr på ganska högnivå tkr jag själv L.AP1 dress och L.A hopp, men det kommer nog gå super fint för dig lycka till :D

Och le på banan det gillar dom det är verkligen mitt bästa tips då ser det mycket enklare och trevligare ut :) och prydliga vägar :D lycka till! :)

2011-05-02 @ 18:19:05
URL: http://emmaedgren.blogg.se/
Postat av: Maria

Jag tycker att han borde gå i en högre form på tävlingen (vilket du nog har tänkt göra då) men de är ju superbra att rida fram och träna dem i låg form så att dom jobbar egenom ryggen, ser jätte bra ut annars! :)

2011-05-02 @ 18:32:47
Postat av: Lovisa

Herrejösses vad fina ni är Linn!

2011-05-02 @ 18:41:25
URL: http://ponnytavling.blogg.se/
Postat av: Matilda

Ni är superfina tillsammans! :)

2011-05-02 @ 19:54:57
Postat av: maja

han går bakom väldigt mycket vissa gånger! :/

annars ser det bra ut! :)

2011-05-02 @ 20:04:45
Postat av: Lisa

Kul att du ska testa lite dressyr Linn:)

Om jag ska ge kritik skulle det vara handställningen (för nedåtvinklad, tänk tummen upp och fingrarna fram). Jag tycker också som några ovan har skrivit att han går för mycket på bogarna och saknar aktivitet bakifrån.

Du kanske borde titta upp lite mer och akta så du inte tittar ner. Kanske något mer bak med axlarna?

Men i det stora hela ser det fint ut :) Och bilderna kan säkert lura ögat lite med !

Ta hand om dig!

2011-05-02 @ 20:05:28
Postat av: Håller med Alexandra i hennes påstående om BILDERNA

Din ponny ser inte trivsam ut och inte arbetsvilligt just på dessa bilder, han är lång i halsen och bakom tygeln. hade du tänk att starta La dressyr på honnom borde du tänka mer fram , han ska vara kortare i halsen och mer fram för bettet, mycket halvhalter är att rekomdera. i La niå i derssyr skall hästen inte vara lång och låh, utan tvärtom. kom igen , rid hästen bakifrån och fram till bettet ! Kom igen :D

2011-05-02 @ 20:13:04
Postat av: Ylva

Det ser verkligen ut som en helt annan häst på de här bilderna! :) Fin är han dock, i båda fallen!

2011-05-02 @ 20:26:09
URL: http://baraylvas.blogg.se/
Postat av: Amanda L

Det är ju såklart jätte svårt att göra en rättvis bedömning utifrån bilder men tänkte säga vad jag tycker! :). Formen är för låg och lång samt han är bakom lod på ett flertal bilder. Rumpan och bakbenen ser inte ut och hänga med resten av kroppen. Det ser inte ut som du har så mycket i handen att jobba med. Höj handen och driv han mycket mer framåt så du får han mer i handen, är inte bakkärran igång spelar det ingen roll om han kröker på nacken. Bakifrån och fram :).



Viktigast är att få igång bakdelen sen när den är igång kan du höja och korta formen på honom :). Det är mycket jobb men han ser himla arbetsvillig ut så det ska nog gå bra!

2011-05-02 @ 20:49:00
URL: http://showjumpingbyamanda.blogg.se/
Postat av: Lisa

Jätte fint är det verkligen!

Håller iofs med en annan att vinkla handen :)

2011-05-02 @ 20:57:02
URL: http://horselisa.blogg.se/
Postat av: Anonym

På många bilder så krullar han liksom ihop sig typ och har mulen in mot bringan. Typ lite som rollkur ( är lite emot rollkur tkr inte det är bra för nån häst) fast det kanske

Är du som medvetet försöker arbeta han i nån låg form?

Men ni passar verkligen ihopa! Och winetoo är sååååå fin!!! Kul att se er med dressyrsadel!

2011-05-02 @ 21:59:09
Postat av: Amanda

Du rider trevligt! Men det ser ut som att Winnie blir väldigt lång och frmstung, han hänger lixom på bogarna. Försök att rida upp honom lite mer och igenom bakifrån. Sen går han bakom lod på många av bilderna.

2011-05-02 @ 22:01:54
Postat av: Ebba

Bilder kan ljuga massor, de är ju tagna i ett enda ögonblick men på de bilderna du lagt upp känns det som om (som flera andra har påpekat) det behövs lite mer bakbensaktivitet, och upp lite mer i nacken och fram med nosen. Nu går han lite väl lång-låg för en LA, plus att han går rätt så mycket bakom lod på vissa bilder. På någon bild känns det nästan som om han vill dyka framåt-neråt, jag har en sån hemma och det är halvhalter, halvhalter, halvhalter och halvhalter som gäller på henne...



Det ser ut som du har en rätt så bra grundsits men lite spänd i axlar/armar vilket antagligen kommer av att handen behöver vinklas upp. Och som väääldigt många har problem med känns det som, UPP med blicken.



Hoppas du tar åt dig av kritiken på rätt sätt och LYCKA TILL!!! :D

2011-05-02 @ 22:39:19
Postat av: elin

säger som flera andra, upp med nosen! sen är det jätte bra att man jobbar honom i låg form, dock är det ingen LA form direkt, men hellre lite längre och rundare än kort och ihoptrykt :) du borde tänka på att räta upp dig och kolla uppåt, får känslan av att det kan krävas mer av hästen men de är bara de jag ser på bild :)

2011-05-02 @ 22:55:22
Postat av: Erica till nina

Om man kortar tygeln, lika mycket som amn följer med fram, blir den ju inte "kortare", jag tycker inte heller man ska rida med korta tyglar och dra ihop hästen, anledningen till det jag skrev, är att man rätar upp sig i sin sits, absolut inte att korta tygeln mer så hästen drar ihop sig :)

2011-05-02 @ 22:56:38
Postat av: Emelie

Du rider Winnie jättebra!

2011-05-03 @ 07:17:38
URL: http://norrakullensstall.blogg.se/
Postat av: Anonym

ja tror inte att han hamnar bakom lod pga att du rider honom fel, jag tror helt enkelt att det beror på att han inte har den styrkan, han är stark nog för att gå med tyngd på bakbenen men då faller huvudet uppåt om man ser honom när du hoppar, rid bara på så som du gör, och var inte rädd för att lägga ner honom/ta upp honom i form, variation är bra, så kommer han fram till bettet och hamnar inte bakom lod när han själv är starkare just i dressyren=) fokusera inte för mycket på nacken, det är bakbenen som har betydelse, och gör du bara lösgörande övningar och hela tiden aktiverar hästens huvud och bakben kommer han bli ännu finare =)

2011-05-03 @ 07:28:56
Postat av: Karin

Jobba utifrån dina och hästens förutsättningar! När du har fått honom lugn och mjuk, så får man smyga in förändringar som gör att han flyttar vikten mer till bakbenen. ( övergångar mellan kortare trav och lite större trav exempelvis) Känns det som den hänger för mycket fram, så får man helt enkelt lätta av ibland och se till att hästen bjuder till bettet( lätta fram med båda händerna längs mankammen, och se om nosen följer med ) , känslan i handen ska inte bli tyngre då, oförändrad eller lättare. Lycka till!

2011-05-03 @ 08:54:49
Postat av: Frida

Vad fina ni är!

2011-05-05 @ 22:31:53
URL: http://litenryttare.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0