Önskemål?

Imorgon kommer jag ha rätt gott om tid mellan hästarnas träningspass - den tiden ska först och främst gå till bloggen som allt för länge legat sist på prio listan!

Men nu undrar jag.. Vad vill NI läsa om?
Några speciella önskemål eller tips? Jag lyssnar på er, det vet ni!

Så dränk mig med tankar, idéer, önskemål, tvångsinlägg (hehe), frågor som jag kan ta upp i inlägg osv osv - ju mer NI tipsar, desto mer har ni att läsa imorgon!


Mysbild på mig och Tjongen ♥


Laserbehandling

Imorgon klockan halv elva kommer Anna&Anna hit ;)
Winnetoo ska kollas i munnen av veterinär Anna och sedan få laserbehandling av andra Anna!

Han har varit väldigt tjaffsig i munnen det sista, eller väldigt och väldigt (säkert bara jag som är övernoggrann som vanligt..). Winnie är ju min ögonsten och så fort inte allt känns precis som vanligt vill jag helst vara på säkra sidan. Det kan ju vara en vargtand eller liknande.

Efter det ska han då få en laserbehandling som han fått två gånger tidigare också. Inte i något speciellt syfte mer än att han tycker att det är superskönt och det aldrig kan påverka hästen negativt - det är faktiskt väldigt bra för musklerna! :DBerättar mer imorgon..
Nu blir det ungponny ridning!


Kass update!

Riktigt kass update från mitt håll, men det är mycket med skola och hästar just nu. På vardagarna är det full fokus på det och på helgerna hästarna, kompisar och annat. Bloggen blir lite lidande i perioder, och det är väl så det får vara antar jag..

I alla fall så longerade jag Winnetoo förut, superfin som vanligt!
Han är en klocka att longera den ponnyn, så himla lydig och fin. Dock väldigt pigg idag, men det är inte konstigt. Han står i en liten grushage med sin pensionerade kompis Pontus som inte är den mest lekfulla - tills isen smält måste han tyvärr befinna sig i den grushagen. Egentligen är jag emot det här med små grusrutor, men just nu har jag inget val - Winnies säkerhet går före ALLT!
Nu ska jag ta tag i pluggandet en stund och sedan ska jag gå ner för att rida på ungisen igen :) Wilma!♥

Ska försöka uppdatera lite mer efter det, så håll utkik!


Mot Ullared!

Precis kommit in, varit ute och tittat på de nya rummen och de nya byggnaden - som vi skall flytta in i imorgon. Jag, Martina, Tina & Lovisa har kämpat för att få bo kvar här inne i vår stora goa villa, men idag lät det svårt att få de att acceptera det igen.. till slut beslutade vi oss, vi hissade den vita flaggan och gav oss. Hjärtat sitter hääääär uppe, men vi ska ge det ett försök. Det kommer aldrig bli samma sak, vi har haft det helt galet i ett stort eget hus. Så himla mysigt och som en stor familj.. Nu ska både vi och kompisarna i lägenheten (5 pers) ut i det nya bygget, 18 tjejer i samma jävla studentkorridor - med bara ett "litet" kök. Jag kommer avlida, åh!

Ja ja.. hemska skolskit. (Ja lite posetivt att få eget rum att ha sina saker i osv, men men det finns så mycket saker så det är inget idé som jag kan babbla upp haha.)

I vilket fall så ska några av oss sticka till Ullared och shoppa lite till det nya rummen - ikväll rider vi pollarna.
Så det blir nog dåålig uppdatering från min sida idag igen, sorry dude!

Ha det i alla fall kalasbra, så hörs vi!

Ni är väl för gulliga..

Random uttagna bilder ur mappen "idol-bilder" från min dator!
Så många som är så himla fina, blir verkligen jätteglad. Jag själv suger på sånt här och dessutom känslan av att ni tar er tid att göra sånt här till mig, ni är bara för söta ibland :D


Den bästa genom tiderna ♥
Hihi, har ni lagt märke till att nästan alla har rosa detaljer/bakrunder?(A)
Undra varför.. ;)
Typ någon som diggar det här med rosa..? (A)

Tack alla för era sjukt fina bilder, dom värmer och gläder mig!


Helg - fullt upp

Halloj alla goa läsare! Som ni märkt har jag inte varit aktiv på bloggen under hela lördagen och först nu på söndag - jag har haft massvis för mig, så tiden har helt enkelt inte räckt till! Stannat kvar på skolan över helgen, och haft helgstalltjänst också, vilket betyder att jag tillsammans med en till i min klass + 2 ettor tillsammans har hela stallet och alla hästar under helgen. Mycket gående ut och in med hästar, mockning, utfodringar osv. Men man får bita ihop, grymt gott att ha en helg gjord - passar på att göra de när jag kan, så att de inte krockar med min tävlingstermin senare.

Min bäbis har troligen sträckt sig i hagen, inte svårt gjort när de bara går på blanka isgator till hagar, så han har fått vila lite inne nu, vilket är låångtråkigt tycker han! Idag kom han dock ut igen och tyckte det var skönt!

Fick en del härliga mobilbilder på söten förut..
Och så min lilla riddarhäst som står och sover i hagen och njuter av solen på dagarna..
Ser ni vilka fruktansvärda hagar fyllda med is!? :(

Det enda jag har hunnit med i helgen då jag inte jobbat, lagat mat eller ridit, att ta lite söta bilder på mina hjärtan! Umgicks med massa folk igår kväll/natt också, var väl najs haha. Hoppas på att jag hinner med bättre uppdatering imorgon då vi går in på hela vecka 5! Sanslöst vad dagarna rinner iväg, håller ni inte med mig?

(För er som undrar så är det back on track som Mahjong har på sig, för förebyggande syfte)


Linn tipsar!

Ni som har skimmlar där ute - läs ordentligt! ;)

Visste ni att dom där fruktansvärt tråkiga och fula pissfläckarna går att "torka" bort på några sekunder och få sin skimmel helt vit?! Dessutom slipper man blöta ner dom - lyssna på det här tipset!

Det finns verkligen ingenting tråkigare än när ett fint ekipage kommer in på banan och så har skimmeln några fula pissfläckar som drar ner hela alltet. Det ser ofixat och oproffsigt ut, medans det inte finns något finare än en REN och vit skimmel - inte sant?!

Trissta pissfläckar som drar ner helheten på ett ekipage's utséende..
 
Ni ser själva hur sjukt fint det är, med en kritvit ponny där t.o.m benen är skinande vita! Så ska det se ut :D

ANVÄND VÅTSERVETTER!
Jag lovar, det fungerar verkligen!
Använder det alltid innan träning och tävling, man kan faktiskt TORKA bort pissfläckar!


Ni glömmer väl inte..

..ponnyakuten ikväll?
Klockan 19:00 på SVT B


Söndag!

Precis tvingat mig upp ur sängen för att sätta igång med dagens sysslor!

Ska börja med att fixa iordning i stallet och putsa allt använt läder. Städa iordning i hyllan, sortera benskydd, schabrak osv - för att få lite ordning och reda inför veckan som kommer. Ska lägga upp schema för veckans träning och lite annat som rör veckan som kommer hästmässigt. Jag är faktiskt väldigt noggrann med allt sånt, det trodde ni inte va? ;) haha!

Sedan ska jag kila ner till manegen där Mikaela och Wilma (ungponnyn) väntar, så ska jag rida en stund på Wilma :)

Efter det kommer Cicci och vi ska fortsätta på fotoprojektet!:D
Ska verkligen bli kul, med tanke på hur fina bilder det blev sist..

Vi hörs lite senare, ni kan vänta er en go bildbomb!
Tack Emelie!

Emelie Lindqvist som innan hjälpte mig med alla headers och designer, ni vet?
Hon har tagit sig tid och hjälpt mig med en superviktig sak ikväll - TACK igen tjejen!

Passa på att klicka er in på hennes och Julia Lundgren's blogg också - HÄR!


Header gjord utav Emelie

Dock gör vi all design själva här - sofia fixar ;)

Vilket tävlingsset är finast på Winnetoo utav..

..dessa tre tycker NI?


1. JW


2. Scapa sport


2. Anna Scarpati


En bra skvallerblogg enligt mig har..

..inga egna åsikter inblandade utan frågar läsarna vad dom tycker.

..ett proffsigt upplägg där det inte skrivs elakt utan på ett smart och roande sätt.

..blandar inlägg väldigt mycket, frågor, bild jämförelser, klipp, svar på tal mot bloggare, rent skvaller osv.

..uppdaterar om nyheter, såsom nya headers och designer, nya hästar, ny utrustning osv.

..skriver om dom största bloggarna som är intressanta och blandar inte in massa random bloggar för att kunna hitta mer skvaller och få på så sätt mer uppdatering.

Bra fråga kräver bra svar!

"En fråga som det hade varit roligt om du svarade om :)

Pratar du mycket om stallet/hästar i skolan? Eller tycker du det är "skämmigt"? Brukar du nämna hästar när du pratar med killar? Eller hur tänker du? :D"

Faktiskt en ganska intressant fråga!
om jag pratar mycket om hästar i t.ex skolan och andra "ohästiga" tillfällen och med icke hästintresserade människor så får svaret bli nej. Hästar är en stor del i mitt liv och tar upp mycket utav min lediga tid, det är inte bara en hobby utan också mitt jobb imed att jag i perioder har hästar som jag rider mot betalning. Därför passar jag på att inte tänka på hästar och stall alls när jag är i skolan eller vid andra tillfällen då jag är med icke hästintresserade människor, det är skönt även för mig. Sedan när jag väl är i stallet är det full fokus på det jag ska göra just då liksom.

Absolut inte för att det är skämmigt, utan för att jag helt enkelt tar det som en paus från allt intensivt hästsnack och tänk som jag lever i. Jag bor på en anläggning med sju hästar, hela familjen är engagerade i hästarna och ja, ni förstår själva att mycket handlar om häst kring mig i många fall. Så i de fall där jag inte tänker på det så mycket, intresserar det mig inte att prata om det sådär väldigt mycket heller.

Killar, dom dras motvilligt med ut till stallet kan jag lova ;)
Massor utav mina killkompisar har jag t.o.m tvingat upp på hästarna, superkul! haha.
Härlig sommarbild på Oscar & Winnetoo!
Han och Daniel var med mig och Cicci under ett pass då vi hoppade - så skrittade dom av hästarna medans vi tog bort hindren. Duktiga killar ;)


Godmorgon!

Godmorgon på er, lördag - sjukt skönt!:D

Planerana för idag är chill, vilket också känns jätteskönt faktiskt. Stressar alldeles för mycket i vanliga fall, inte bra. Ska plugga ordentligt och ta tag i allt som har med skolan att göra och fixa klart några arbeten osv. Det ska jag börja med DIREKT så jag får gjort det helt enkelt!

Ridmässigt idag är det Winnetoo som ska skrittas ut långt och ungponnyn Wilma som ska ridas. Där är det inte direkt några konstigheter heller, skritt ute på min älskade Winnie är bara mysigt och Wilma är så himla fin och rolig! Dessutom kör Mikaela hit henne till manegen vilket underlättar för mig jättemycket också.

Ikväll blir det årsfest med SHRF!

Nu måste jag återvända till trissta gamla kungar och andra världskriget och annat i den stilen.. Vi hörs sedan!


Saknaden efter att tävla ute på gräs är just nu enorm..


Bilder från dagens uppvärmningsövning..

Ja, ni ser ju själva hur lugnt och städat det här såg ut..? ;)
Bilder tagna utav Mikaela Larsson från uppvärmningen när vi bara fick bromsa med rösten och låta hästarna galoppera så snabbt de själva ville - tills de själva ville sakta av.. hmm!Min ögonsten ♥


Kom aldrig efter med skolarbeten..

Sitter och kämpar med EXTRA bildarbeten som jag behöver göra för att visa "fortsatt kunskap" inom foto och tänk inom foto - och blablabla. Eftersom jag verkligen kom ordentligt efter i bilden förra året missade jag en heeeel del och i foto har jag ju det extra lätt så då valde jag att fördjupa mig i just de arbetena och för att få behålla mitt betyg är det bara att bita ihop och göra sånt här trisst på fredagskvällen..

Först bilder som man sätter ihop och sedan massa text om hur tankarna gått genom det man satt ihop OSV OSV.. haha!


Erkänn att jag inte ens ser ut som samma människa på dessa två bilder?! Haha, sjukt hur mycket styling, kläder, inställningar, uttryck osv kan förändra en persons utséende totalt..


Träningen och föreläsningen

Träningen -
Winnetoo var sådär super pigg och spänd till en början. Jag sa till mamma i bilen "hoppas nu hon har en uppvärmning som passar honom, annars blir det nog svårt att hitta lugnet hos Winnie idag.." och vet ni vad det första hon säger är efter att vi joggat fram dom (Winnie trippa runt spänd som en fiolsträng och var livrädd för ett hörn där han sett obefintliga spöken) jo, då säger hon att vi skulle rida intensiv galopp i tio minuter utan att få använda bromsen överhuvudtaget - endast röst! Tills dom självmant väljer att sakta av. Ni kan ju tänka er hur mina tankar gick då..? "Vad gör man om man sitter på en häst som inte saktar av då..?" haha!

Nej men det var bara att bita ihop, fatta galopp och åka med i 180 sken runt runt runt.. Efter tio minuter saktade alla andra hästarna av lydigt, men Winnie fortsatte i full fräs ;) Haha! Men till slut efter MYCKET röst och typ 17 minuters sken så saktade även min lilla genom svettiga ponny av..

Sedan var det mycket lydnadsövningar med bommar och bom-hinder osv. Där gick det riktigt bra och det kändes som om lydnaden och känslan som vi fick hos Björne kom tillbaka igen! :D


Mikaela Larsson klickade lite bilder även idag, slänger upp dom senare eller imorgon!

Föreläsningen -
Riktigt bra faktiskt!
Hon pratade väldigt mycket ur sitt eget perspektiv och kring hennes hästar - vilket är hästar som är på en topp nivå och går riktigt stora klasser. Så man fick tänka efter lite och reflektera kring det hon sa så man kunde vända det till sin egen fördel med sin egen ponny så att säga. Men några saker som jag snappade upp var riktigt bra och värda att testa! :D

En sak hon pratade mycket om var att vi ofta GÖR ridningen så svår och när hon jobbade hos en annan världs stjärna inom ridningen så hade hon fått träna på och lära sig att rida hästar rakt fram i frisk galopp och själv sitta helt stilla mot hindren - absolut inte störa dom liksom. Att ha hästar som lär sig tänka själva är ju absolut en viktig del - och kan man träna upp just det på ett mer konkret sätt egentligen? Skulle inte tro det. Absolut något jag ska testa hemma, inte högt eller svårt, men just för känslans skull!:D


Fotograferingen

Lång dag med full rulle! Fotograferingen idag på oss som skulle vara med på de nya katalogbilderna/reklambilderna osv var riktigt rolig! Det var en duktig fotograf och som kändes bekväm att jobba med! Hoppas att det blev fina bilder, men på de små bilder vi fick se på kameran så verkade det bli urhärliga färger och överlag bilder. Har även kontaktat fotografen i hopp om att få provbilder för ev. köp om det nu blir någon såndär bild som man verkligen fastnar för.. Mahjong var nämligen med också, så det blev en del krambilder på oss! :')

Taggade för fotograferingen i förmiddags..Två härliga ettor (Madde & Emelie) tog en hel del bilder vid sidan om undertiden att vi blev fotograferade, dock kommer det snart några killkompisar hit och chillar, och jag ska lägga mig tidigt i och med att jag har stalltjänst hela helgen.. suck! Så ni får bilderna imorgon!

Föresten, Mahjong vart riktigt fin på hoppträningen idag! Sussie sa att han var en riktigt fin ponny, haha se, en gammal dressyrgubbe impar på hopptränaren ;) Skämt åtsido, han har varit superpigg under de 3 hoppträningar vi varit med på, och hoppade riktigt fint. Slutade väl på några språng runt metern - härligt att vara igång med hoppningen igen!!

Ha en supergo kväll!


Träffa oss på GBG HS!

Möt oss på Göteborg Horse Show!
Vi är en av de bloggar som kommer att stå i "Bloggmontern" på mässan!Så om ni är sugna att komma och snacka med oss eller slänga ett hej, så är vi på plats:
Fredag: 11-12
Lördag: 10-11

Kommer bli superkul att träffa flera av er goa bloggläsare! :D

Linda Heed!

Nu åker jag och min underbart fina ponny och tränar, för Linda Heed!:D Sedan stannar jag kvar för en två timmars lång föreläsning.
Vi hörs självklart ikväll!


Filmtajm!

Jag vet inte vad som flög i mig idag, satt kvar i skolbyggnaden tills klockan 17.00 och gjorde enormt massa arbeten! Sprang in till huset där jag möttes av förvånade miner från de andra givetvis, som trodde att jag blivit sjuk, haha. Min kära klasskamrat Mikaela red Tjongen lite lätt samtidigt som jag red Martijn förut, skönt det! Martijns energi var lite för mycket i ryggen, men han var jäkligt fin i munnen, så jag vet inte riktigt hur det går ihop.. vet inte heller hur jag skall förklara, för "energi i ryggen" är väl inte bästa förklaringen, men men. Nästan som energi i rumpan som när hästen bockar, fast den bockar aldrig.. haha!

Nu är både jag & Lovisa (min rumskamrat) nyduschade och nerbäddade, och jag har laddat ner alla säsonger av Andra Avenyn, en av mina absoluta favoritserier! Ska bli så grymt kul att se alla från början igen!

Imorgon är det dags för fotograferingen till skolan.. fick höra idag också att vi kommer att ha med några hästar - Mahjong blir nog en av dom! Ovanligt att han kommer med i bildsammanhang..


Btw så blev dessa bilder sålda till ett företag som ska ha det som omslag och baksida på sin produktkatalog, kul! Det är faktiskt Mahjong som är på bilden åt höger.. liten sagoarab, eller hur?

Sov gott så hörs vi imorgon!

Jag vill höra eran åsikt!

Har precis kollat en debatt på tv4 play som handlar om anonyma kommentarer och näthatet i största allmänhet. Väldigt mycket olika åsikter och tankar bland dom som är med, och jag tror att vi som kollar på det här klippet också reagerar och får oss en tankeställare.

Bloggar du eller kommenterar du bloggar? Åtminstonde läser du bloggar imed att du just nu läser mitt inlägg - ALLA ni som rör er i blogg kretsarna - ta er tid och kolla det här klippet nu!

http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/kvallsoppet_med_ekdal?title=kvallsoppet_med_ekdal_del_2&videoid=1207363

Efter att ni kollat på det här klippet, kommentera gärna ERA egna åsikter kring det som diskuteras - verkligen något jag är intresserad utav att få höra! Kanske har ni egna erfarenheter eller händelser som satt spår hos er som ni vill dela med er utav? Nu kör vi en riktig snackis hos TeamSL igen!:D

Särskilt bra kommentarer kommer tas upp i inlägg senare (och självklart länkas) och pratas ännu mer kring. Ett riktigt spännande ämne att snacka om just på en stor blogg - inte sant?!

Min egen åsikt.. Tjaa, håller nog med krönikören Malin - VARFÖR ska man lägga sin energi på okunniga medvetet elaka människor som väljer att vara anonyma och inte våga stå för sin åsikt..? Fast visst hade det varit roligt om jag och Sofia åkte runt med en filmkamera och knacka dörr hos alla "anonyma" människor som befinner sig även på vår blogg? Haha, kanske en ny webb-tv idé? ;)

För även om många av er tror att ni är anonyma är det lekande lätt för oss att få fram uppgifter om er, tro det eller ej. Men istället för att hota eller skrämma dom som har behovet att använda andra människor som slagpåsar för att orka leva med sitt eget missnöje tycker jag att det är en bättre idé att vi bloggare får dom att inse hur mycket dom faktiskt kan såra oss. Vi är människor precis som alla andra, även om vi kan verka tuffa och hårda så är det nog inte alltid sanningen desamma som det ni uppfattar så att säga. Vill någon egentligen medvetet SÅRA en annan människa? Jag tror nog inte det..

Men nu är jag nyfiken - KOM MED ÅSIKTER OCH TANKAR!:D

 

 

 


You're my sun

Alla bilder är tagna utav Cecilia Molén och är till för ett projektarbete - därför finns detaljer såsom rosetter och annat med på en del utav bilderna.
Så sjukt fina bilder blev det idag, helt överlycklig! :')
Cicci är helt grym - som ni ser! Nästa fotodag inför det här projektet blir på söndag - mer smaskiga bilder då såklart!


För att klargöra

på TeamSL godkänns alla kommentarer utan förhandsgranskning. Dock kollas och läs alla kommentarer igenom. Alla kommentarer såväl kritik som creed godkänns - MEN alla reklam kommentarer raderas direkt och erat IP-nummer kommer såsmåningom bli blockerat utav oss.

Så snälla, inga mer reklam kommentarer. Dom raderas ändå inom en kort framtid och ger oss massa onödigt extra jobb - ni får fixa länkningar och reklam på andra sätt än att spamma era bloggadresser här. Hoppas ni förstår oss och kan se saken ur vårt perspektiv!


Mer bilder kommer sedan!Foto: Cecilia Molén


Jobb, jobb, jobb

Sitter med hörlurarna och dunkar hög musik i klassrummet, och har tagit tag i allt jag har efter mig - och nya uppgifter. Har under hela Svenskalektionen fått klart och ivägskickat 5-6 arbeten, samt mailat med ett företag som skall köpa bilder av mig. Och på det hela så har vi haft strömavbrott i ca 35 minuter. Blir faktiskt lite stolt över mig själv, äntligen har jag fått klart skolarbeten som jag alltid puttar fram eller struntar i. Nu när jag ändå är igång så skall jag få klart något som jag har så svårt över, "Hästens Fysologi, hästen andas och hjärtat slår". När jag har gjort klart den så kommer jag att känna mig fri, skönt!

Funderar på vad jag ska göra med mina hästar idag. Hade varit skönt att få ut dom i skogen, dock har vi långt till skog och det är väldigt halt ute, och iskallt för den delen, så vet inte riktigt hur det blir med det. Men det var flera i klassen som var sugna så vi får väl se vart det slutar!

Och vet ni vad? Många skolor har ju bilder på skolan/sin utbildning, speciellt tex gymnasier som har bilder på antingen sina frisörelever, kanske hantverk osv. Sveriges Ridgymnasium har haft Varbergselever på sina stora flaggor, affischer och kataloger, men häromdagen fick vi som ville skriva upp oss på en lapp och ha chansen att lottas fram som de nya modellerna på de bilderna - jag blev en av dom! Och även Lovisa, min rumskamrat. Så nu får vi väl hoppas att vi inte failar allt för mycket på bilderna, hade inte varit helt kul.. återstår att se, imorgon klickas bilderna :D

Varbergs förra elever gjorde sig snygga på bilderna i alla fall tycker jag!

Enda bilden jag hittade, men som den saken där det står "Sveriges ridgymnasium" samt skylten på andra sidan där man ser en halv tjej, det är väl sådanna vi lär hamna på.. läskigt värre! (Bild från gymnasiemässa 09 då jag & Sandra stod en dag)Godmorgon!

Torsdag idag, viktiga prov i skolan till en början. Hatar prov där man redan innan vet att man MÅSTE få MVG för att få behålla betyget, stressframkallande skit det där.. haha!

Men efter skolan blir det desto roligare, jag och Winnetoo ska vara modeller för ett fotoprojekt!:D
Jag är inte fullt medveten vad det hela handlar om ännu, men jag tror det handlar mycket om att förmedla och framkalla känslor hos andra människor genom att kolla på bilderna. Jag berättar mer sedan, och kan kanske till och med visa någon bild :D

Vi hörs såklart sedan!
Bus med Martijn - film!

Här är filmen som jag lovade på mig & Martijn när vi busar runt!
Visst är han för söt? ;)


Dagens motion

Hej på er!
Jag försöker så gott jag kan med all uppdatering - men som ni vet så tar skola, hästar och allt sådant tid. Men nu har jag några minuter fritt att hinna med ett inlägg, så jag tänkte att jag berättar om hästarna för dagen!

Med Martijn körde jag longering, där jag även spände in honom delvis. Men vilka haser han har, wow! För att inte tala om de svävande frambenen när han väl kommer igenom kroppen. Gäller bara att man kommer igenom kroppen hela tiden och slappnar av, vilket är lite svårare ibland säg..

Efter att han jobbat en stund tänkte jag busa lite med honom. Till att börja med slänge jag upp tyglarna på halsen med en knut så att han inte skulle fastna i dem, och körde lite horsemanship/lydnadsövningar, vilket han är GRYM på! Springa efter/bredvid mig, stanna, backa, flytta, osv. Så söt är han!

Vi triggades av några kompisar som tittade på att springa och hoppa över ett hinder några gånger, och wollah, det gick prima! Dock hoppade Martijn mer eller mindre rakt upp i luften och ner igen, haha, vet inte om det var för att han hade vääldigt dålig fart (trav) och var försiktig om mig som var framför ;)

Till slut tyckte han att det hela var riktigt roligt, så det började bli lite för mycket framben i luften, och då avrundade jag det hela, eftersom att det även var en annan häst i ridhuset samt att jag hade tyglar på honom. (Vi får ju inte "släppa" hästarna som sagt..)

Tina filmade faktiskt lite när vi var som mest igång och busade, slänger upp den så fort den laddats upp :D

Sådan häst sådan ryttare..


Med Mahjong blev det lite mjukgörande barbacka/satt på täckena. Mycket i lång och låg form, och en del tempoväxlingar. Han var riktigt fin faktiskt, och jag nöjde mig ganska fort med honom! ISKALLT är det att rida i vårat ridhus nu, det är ju lika kallt/kallare än ute, och vi har -9 grader iaf, så det är inget o leka med om man är så grymt frusen som jag är! Usch..


Vad tycker NI?

Vilken färg är snyggast att ha på tretorn och vilken är gräsligast?!

 


Föreläsning!

Hästhelg den här helgen skulle man lugnt kunna säga..!
Ska dra alla roliga och hästiga planer snabbt för er -

Fredag -
Linda Heed kommer till stenungsund - ett grymt tillfälle!:D
Så först ska jag och Winnetoo hoppträna för henne i en grupp klockan halv fem. Efter det kör mamma hem Winnie och jag stannar på en tre timmars lång föreläsning för henne. Hoppas verkligen på en både givande träning och föreläsning. Det kommer handla mycket om hur hon lägger upp allting, tävlings terminerna, vilopauser, hur man kommer upp i höjderna osv osv - om jag förstått det hela rätt.

Linda Heed

Lördag -
Årsfest och årsmöte med underbara klubben SHRF! ♥

Skriver lite mer utförligt om det är några speciella tips jag fick ifrån Linda som jag kan dela med mig utav här efter träningen och föreläsningen! Det ska i vilket fall som bli superkul :D


Linda & sin framgångsrika häst Touch


Dags för ridning!

Just nu är klockan halv fyra och jag är i full gång med första hästen för dagen - tidsinställt inlägg alltså!

Börjar dagens ridpass med en ungponny som är i sommras riden i skritt, trav och galopp. Nu är det dags för igång sättning och jag ska även få äran att hoppa in den här ponnyn! Mycket roligt :D Vet inte mer om den en att det är en D-ponny på fem år. Sent tagen med andra ord, men mamma hade sett den här om dagen och tyckte den var superfin!

Efter det blir det Winnetoo som ska få sig en genomkörare i dressyr, en ordentlig sådan för min pigga buse till ponny! Räknar med ett pass på ca 1,5 timmar där mycket galopp jobb och lösgörande rörelser ska läggas mest vikt i.

Efter det ska jag försöka hinna med Max som också behöver ett pass i manegen, dock inte säkert att jag får ihop min dag så att jag hinner med honom.. Har en hel del andra saker att sköta, och han är ju Majas ponny så jag rider honom för henne lite ibland bara. Alltså är det ingenting han lider utav, ifall jag inte hinner med honom just den dagen då vi planerat :)

Vi hörs mer sedan, men nu vet ni vad mina närmsta uppgifter den här dagen är ;)


Aww, fina 4-åringen Jardis som jag red på 4-års testet "kvalitéen" 2010


Hovskägg eller inte?

Fick en fråga om vad vi tycker om helrakade ben och hovskägg.

Jag tycker att det är fräsch och välvårdat om man har helrakade ben och hovskägg, om man nu väljer att raka hästen, i alla fall om det är smäckra hästar eller de raser som inte bör ha lång. Tex tinker, där är det ju snyggare att låta de ha sina långa hovskägg, det är ju charmen på rasen! Men annars så ja, det ser mycket mer välvårdat ut och hästen får inte lika mycket "ponnystuk". Så att klippa hovskägget/raka är tummen upp!

Mahjongs hovskägg klipper jag alltid, även om det inte är rakningsdags så klipper jag alltid hovskägget. Jag tycker inte att det är lika viktigt med pälsen runt kronranden, men det kanske beror på att mina inte har så mycket päls där?

Martijn är väldigt chamrig i sitt hovskägg, så hans har jag faktikst låtit vara kvar, fram tills nu då jag rakade honom och tog hela benen också. Men jisses vad snygg han blev nu när han blev av med det.. världens tunnaste ben ;)


Snyggt!


Mina favoriter - utav era bidrag!

Ni har grym fantasi och är sjukt skickliga på att få ihop SNYGGA tävlingsset - creed! :D
Kunde som vanligt inte välja alla, utan tog ut två utav mina favoriter! Den här gången blev det lite tema med ljusblått - är det nya favoriten bland oss ponnyryttare? Himla fint är det när man gör det på ett proffsigt sätt så det inte ser så "ponny" ut utan att det verkligen ser stilrent OCH häftigt ut - vilket dessa två tjejer under mig lyckats med! Sedan gäller det också att ha en ponny som KAN bära upp färgen :)


www.isabellaochsara.blogg.se


htpp://ridestyle.blogg.se


Göteborg Horse Show 2011

Nu är det snart dags för ett av årets höjdpunkter - Göteborg Horse Show!

Alltid lika härligt att dra dit, träffa folk, shoppa loss och se elitryttarna showa! Vet inte hur många år det är man har gått dit, nästan varje dag varje år.. ändå tröttnar man inte helt! Vi kommer med mera info när det närmar sig om vilka dagar vi kommer vara där, och lite övrigt smaskigt info! ;)

Ska du till Göteborg Horse Show?

Härligt kollage med bilder från olika år, haha! Känner ni igen mig..? ;)


Krig sådär på kvällskvisten

En Tisdagskväll kan vara riktigt rolig, speciellt om man bor 20 tjejer på gården och alla är berädda att slänga ur sig sina åsikter om vad dom tycker och tänker - och hur reglerna lyder givetvis. Hästmänniskor ;)
Det är kanske inte lika roligt för er som inte sett hela, inte vet vilka personerna är eller kunskapsnivåer på vissa människor OCH SÅ VIDARE, men men, lite chill på kvällen!

Allt började med en liten status från en etta:

Och två tjejer från min klass (2:a års elever) kommenterade att hon bör släppa den i ridhuset osv osv osv, blablabla. Vi har regel som säger att inga hästar får släppas i ridhuset, vi har ju trots allt nytt ridhus - nytt underlag. Dessa två tjejer (utan att peka ut mina klasskompisar som jag gillar, men tycker går över gränsen ibland) slänger många olika åsikter o kommentarer, som ändrar sig så fort vi andra här i huset råkar trampa på en röd tråd ;)

Någon kommentar från en av tjejerna i min klass som nu försvarade sig att man borde släppa hästarna för att rejsa av sig, (vilket jag också tycker, men just nu säger reglerna Nej) och en av dem har precis köpt en ny häst, och den är "en framavlad hopphäst"... och efter det la mig jag också i, för jag tyckte att det var för roligt.. Förstår ni min ironi i fullblod osv?

Sen kommer Andrea med bästa kommentaren också, hahahah.

Ja, så töntigt som det kan bli, men grejen är att när folk överdriver och så vidare, då får man ryck. Folk som tror att dom kan allt, men inte alls har kunskap och säger imot säg själva i flera olika delar.

Sen blev det bara mer o mer överdrivet, den ena kallar en annans häst åsna, osv osv osv. Haha.
Ena stunden är en av min klasskompis häst helt galen, pigg och måste släppas för att hon kunna rida den sen tydligen - men ena stunden så "travar" den bara lite när hon släpper den. (Så blev det när vi sa att den förstör underlaget om den kutar runt osv.)

Då fick jag skriva 1-10 med bäbisnivå hur jag menade, och då ändrade hon sig igen, då var den galen igen tydligen. Haha, ja jag vet inte vad det är för fjolleri med allt. Alla mina flickor här i huset ville att jag skulle lägga upp och visa lite av detta, hur det är att vara hästtjej på SRG ;DJa ja, det slutade med att vi är simply the best, och med ett antal kommentarer. Som sagt, välkommen till en go kväll på SRG - Höglanda! :D

Linnea och Jennifer gick upp och skämtade till det lite. "Fast linneas framavlade grannbarrs häst är pigg klarar hon att rida den utan att släppa den i ridhuset! ♥"Skulle också tilllägga att Mimmi Jensén, Martina Larsson Huldén, Emelie Landefalk, Lovisa Jacobsson, Erika Simply the best Halvardsson, Emelie Oelke, Jennifer Jaguar Larsson, Francine Mäkelä & Tina Valentina hälsar till er bloggläsare, och att de tycker att ni skall få en rolig stund över dessa totalt meningslösa kommentarer som har gjort våran kväll."


Vi ska dit!

"Missa inte vår stora fest!

Nu är det snart dags!

Äntligen är både plats och datum spikat!

Vår fest/ryttargala kommer hållas den 5 februari på Heleneholms slott 12 minuter från Malmö Central.

Klockan 18:00 öppnar vi dörrarna för middagen där alla våra Regionala/Nationella ryttare är varmt välkomna! Vi bjuder på välkomstdrink där efter serverar kocken kvällens middag.

Under kvällens middag kommer livemusik spelas av våra fantastiska gästartister. Vid 20:00 kommer vi dela ut priser för 2010 olika prestationer samt visa bilder/filmer från årets olika tävlingar.

Klockan 21:00 öppnar vi för nära och kära och dans och fest drar igång för en skydundrande kväll som vi vill att alla ska få vara med och uppleva!


Jag och Sofia kommer självklart befinna oss i Malmö den 5:e Februari för att slå klackarna i taket med annat gött hästfolk - ses vi?! :D

Från början var det endast nationellt tävlande dressyrryttare, men nu har de skrivit med regionalt också, och tagit bort "dressyr", så förhoppningsvis funkar de med hoppisar också ;) Det är i princip bara dressyrryttare som kommer, o ska ju bli lite prisutdelning för prestationer osv, dressyr troligen.
Duktiga bäbisen!

Nu är det gjort, nu slipper Martijn äntligen sin låånga och tjocka päls! Han fick lite lugnande av vår veterinär efter djursjukvården, och sedan körde vi igång med rakandet. Det gick utomordentligt, och jag fick till och med rakat benen! Jag sa redan från början till kompisarna att det är inte på tal om någon snygghetstävling här, för jag vill bara få honom rakad, så att de inte skulle skratta ihjäl sig om jag lyckades med bara ett bakben till exempel, men jovars vi fick alla benen! Och dessutom, trots att han vaknat efter ett tag, så fick vi klippt halva huvudet. (Med mening halva, haha) Inte helt jämt men det var tillräckligt för att man inte skrämms iväg. Tror detta är andra gången han blir rakad, så det var ju kalas. Gud vad härligt att ha det gjort, slippa bli dyblöt efter minsta trav!

Han blev riiiiiiiiktigt snygg i den ljusa fuxfärgen också måste jag säga! Mums ;)

Visst blev han väl ursnygg? :D

Det var inte lite päls som stackarn hade på sig inte!
Tack så hemskt mycket Mikaela Gustavsson för hjälpen, som bremsade med sin egna hand hur länge som helst, och som hjälpte mig med att "leka fram" att det var kul att raka ansiktet.. haha. Tack till er andra som hjälpte mig från o till med olika saker också, ni vet vilka in äär


Kvällsvideoblogg

Ni får en videoblogg från förut när jag var nere i stallet. Nu ska jag vidare, ni hör väl på videon vad jag ska hitta på ;)


Visst är det tråkigt..

..att VUXNA människor i vissa fall medvetet påverkar unga tjejer såhär negativt?!:(

"du är så fruktansvärt bra ibland Linn.. så fruktansvärt bra, och jag hoppas du tar åt dig av varje bokstav i kommentaren. Detta är vad varje ryttare borde leva efter. Att som liten komma till en ridskola och bli utpekad av vuxna människor är faktiskt inte enkelt men med tiden lär man sig, en mycket nära vän till mig hoppade av och slutade rida pga detta. Hon blev utpekad, nertryckt av "ponnymorsor". Idag försöker hon ta sig tillbaka. jag ska be henne läsa ditt inlägg tror det skulle vara som psykologi för henne! Du är grym!"

Tack för dom fina orden om mitt inlägg, och mig först och främst!
Hälsa din kompis ett varmt lycka till från mig och jag hoppas hon läser mitt inlägg och tar det till sig.

Jag visar kommentaren i ett inlägg för att visa er att det här faktiskt förekommer, ingenting jag hittar på - utan det här är FAKTA hur vuxna människor i många fall beter sig mot oss ungdomar. Fruktansvärt pinsamt, eller hur?

Stå på er, skinn på näsan och fötterna på jorden och TRO på er själva tjejer och killar där ute!
Jag behöver inte något godkännande!

Nå, dags för lite pepp-talk igen va!

Inom hästsporten och hästmänniskor överlag är väldigt beroende av att hävda sig och få bekräftelse hela tiden, har jag märkt. Jag själv försöker att alltid hitta och lägga fokusen på MIG själv och MINA hästar och inte bry mig vad eller hur andra gör med sina hästar. Det är nog det bästa sättet för både en själv och framförallt för andra runt omkring en, jag behöver inte snacka skit om andras upplägg, jag behöver inte uttrycka mina åsikter om andras rundor negativt eller kasta skit på deras hästar/ponnyer - för jag bryr mig inte. Jag är ödmjuk och blir glad för andras framgångar istället resten hinner jag inte med att spekulera i. Jag har fullt upp med mig själv och mina hästar - och jag vet vad vi går för och behöver inte hävda mig eller veta att jag duger i andras ögon hela tiden. Skönt va? ;) Men vet ni - det är ett val ni kan göra, byt tankebana redan nu efter det här inlägget tjejer och killar så underlättar ni för er själva och alla runt omkring er!

Det verkar så himla jobbigt att hela tiden leta efter andras godkännande - för tänk såhär;
Ni kommer kanske aldrig att få det! Hästmänniskor är som jag sagt innan vassa i käften och har ett väldigt speciellt tänk i många fall. Dom som ni vill åt och dom som ni vill ha ett godkännande av för att ni TROR att dom inte tycker att ni är tillräckligt duktiga eller duger - kommer ni förmodligen aldrig få ett godkännande av. Jag vet om den där känslan när man bara vill banka in i huvudet på en ponnymorsa ett ens ponny visst kan hoppa minst lika bra som den där SM-ponnyn som hon använder mot dig och din ponny eller att man visst är redo för den klassen som man anmält sig till medans hon står där och snackar bland andra föräldrar om att man inte har någon koll och tar sig vatten över huvudet. Jag har också hamnat i fällan "jag ska allt visa henne/honom" - en fälla där du bara lägger snubbelben för dig själv! För förutom pressen man i vanliga fall har från sig själv på tävling så får du dessutom en hämnd känsla i hela kroppen där du bara vill visa att du visst kan - vilket medför att du spänner dig, blir nervös och kanske arg när det inte fungerar precis som du vill på framridningen osv osv. Vilket i sin tur kommer medföra sämre resultat och du kommer känna allt som ett misslyckande.

Men hur ska man tänka då?
För jobbiga och orättvisa påhopp av människor som inte vet vad dom pratar om ÄR störande - I know. Men hallå, vi stör oss ju just för att vi vet att dom har fel - dåså! Då vet vi ju att vi är redo eller att vi kan - så vafan ska man bry sig för om en ponnymorsa roar sig av att stå vid staketet och lägga sin energi på att kasta skit över en ryttare på banan?

Tror ni att den här människan är helt nöjd med sin egen situation eller sina egna prestationer? Knappast! Då hade ju personen i fråga inte behövt hävda sig och höja sig själv genom att trycka ner andra. Det kommer alltid finnas människor som ser igenom en och kan efter bara några minuter trycka på ens ömma punkter, vilket vi bara får acceptera och lära oss att skaka av oss. Annars kommer vi lätt hamna i fällan att lägga sin energi helt fel!

Vad är viktigast -
Att en missnöjd morsa sätter ciggen i halsen efter att du tagit i en rosett på din s.k "skitponny" men ändå aldrig kommer erkänna att hon hade fel,
Eller att du lägger din energi på dig själv och din ponny, njuter utan press och har riktigt roligt på banan?!

Tänk om tänk rätt - så får DU mycket roligare!


Ni förstår att Winnetoo är..
"ett hopplöst fall där han utsätts för klasser som han aldrig kommer kunna hoppa"
"Alldeles för het i skallen för att vara hopphäst"
"För liten för att hoppa över L:A"
"Har för dålig galopp för kombinationer"
"Felaktigt byggd i kroppen och kommer aldrig kunna hoppa felfria L:A:er"

och mig ska vi inte ens tala om..
"Tror att hon kan rida och hetsar i klasserna"
"Stressar hästarna" (bara för att mina hästar är heta - är det självklart mitt fel ni vet ;) )
"Har så dålig sits så hästarna river"
osv osv osv.

Visst är det lustigt att trots allt detta hoppar jag som den dåliga hetsiga ryttare på min för lilla, dåliga, knäppa ponny MSV:B med superresultat och placeringar nationellt? Det är inte dåligt utav en häst som inte kan hoppa kombinationer - eller hur?;)

Haha, skämt åt sido..
Nej, men det ni läste där uppe är kommentarer jag fått slängda på mig utav ponnymorsor. Jag har skakat av mig, skrattat och låtit dom hållas. Om dom vill lägga sin energi på att kasta sitt missnöje som skit över ett BARN på sin ponny så varsegoda - det berör mig inte för fem öre, I'm so sorry.. Jag har försökt att inte spänna mig, att inte ta åt mig och att gå MIN väg - vilket jag gjort och lyckats med!

För nu ni, finns det både på papper, film och bild att jag och Winnie visst kan!


Titta här snackisar, här hoppar den lilla ponnyn med den kassa ryttaren MSV:B super enkelt och även kombination..?

Och vad händer nu då?
Jo, inte får jag något godkännande eller erkännande av dom att dom hade fel. Istället så vänder dom på det, och nu är Winnetoo plötsligt en självgående taxie som jag bara kan "åka" häst på. Det är DET jag menar, vad ni än gör eller hur ni än gör kommer ni inte få godkännande utav vissa människor. Strunta i dom istället och lägg fokusen på er själva :D

Kan tänka mig att det är någon utav er som känner igen sig i situationerna som beskrivs..?


Tack ponnysanning!

Tack ponnysanning.blogspot.com för ett fint och värmande inlägg - läs det HÄR om Winnetoos utveckling :)
Dags att springa ut i stallet!

Idag lät jag Andrea som går i ettan och är hoppryttare (hoppade GP-ponnyn i scandinavium i år bland annat) rida Martijn. I och med att jag är lite för stor för att hoppa honom så var det perfekt att att låta en sån liten unge som inte väger något att se om det skulle funka, så att hon kan ta han lite mer i hoppningen då jag bara tar lite lite ibland ifall att liksom. I början var han väldigt klurig för henne, men efterhand blev det bättre o bättre.

Min lilla studsboll tyckte att det var riktigt roligt i alla fall, och det var kul att se honom med en annan ryttare! Det jobbiga är bara när man sitter där och tittar, och vet verkligen hur man ska korrigera pollen men kan inget göra för det är inte en själv som är ryttaren för stunden, haha. Men jag gav henne lite småtips, och så får hon ju givetvis testa och känna sig för, det går inte på 2 röda sekunder. Men det resulterade ju bra! Kul att du vågade rida min plutt Andrea ;)

Bild från två veckor sen när jag var med på första hoppträningen på säkert 100 år med min plutt!

Dissa sitsen, vafan ringrostig (a) vi hoppade studds - därför vi är så fokuserade på nästa haha!


Nu ska jag i alla fall springa ner till stallet och rida Mahjong.. suck, jag orkar faktiskt inte rida idaaag! Precis varit iväg med några av tjejerna från huset och handlat (gött när Simone i 3:an har bil), och nu käkat, så jag är liksom lagom klar i stallet.. egentligen.

Fast senare ska vi köra "friskis o svettis" i vardagsrummet, haha. Härligt när halva huset är på, woho!

Men jag tänkte låta er komma med önskemål/förslag om vad ni vill höra från mig ikväll? Mina åsikter om något, mina förslag om något, bilder, eller liknande saker? Vi hörs ikväll!Jag är galen i tävlingsset!

Är det någonting jag ÄLSKAR är det fräcka tävlingsset som är snyggt matchade och genomtänkta! Jag har en massor själv och det är verkligen en av dom saker som är absolut roligast att köpa nya utav enligt mig!:D

Vi gör såhär;
Skicka in en bild på dig och din ponny/häst med en snygg, grym, matchad, fräck eller stilren OUTFIT och jag väljer ut och länkar tre utav mina favoriter! Skicka gärna in en motivering hur era tankar gått när ni matchat/satt ihop tävlingssetet!:D
Genomtänkt och fräckt
Klar fin färg med silver och svart 
passpoal, matchat med silvriga stövlar och silverstenar på hjälmen. Svart kavaj, svarta benskydd. Allt läder i brunt.


Matchat
Grått och rosa tävlingsset, grå tröja & rosa stenar på hjälmen. Silverstenar på träns och hjälm.Smart sätt att träna på!

Idag blir det ett rejält träningspass på gymmet för min del - och jag har värsta smarta tipset till att hitta ordentligt med motivation!

Idag så åker jag in tillsammans med min goa kompis Josefine, vi kommer börja träna runt halv åtta och kör då styrka i en halvtimma vilket är superkul när man är två stycken! Efter det - klockan åtta - börjar ju Top Model, och då ställer vi oss på rullbanden och SPRINGER och kollar Top Model! Hur smart som helst, när man ändå gymmar på grymma sportlife som har TV inkopplat till alla maskiner med headset uttag! ;) Mycket bättre än att sitta hemma i soffan och käka chips till sitt favoritprogram - man kan ju alltid gå power walk genom programmet ifall det känns bättre :)

Smart tips från mig - och jag rekomenderar att gymma på sportlife starkt!
HISS

Dags för mig att hissa - och den här gången blir det något så snyggt va!

Kavajen är grymt formad och designad, och absolut något som jag skulle kunna ha på mig! Synd att man är dressyrryttare.. Och schabraken var ju grymma, tydligen finns det både med och utan flagga, med flaggan så är det lite dyrare. Genom att den har en inbyggd padd så verkar det vara ett bra alternativ om man behöver det också. Men ja, absolut dagens hiss går till J van D!

Vill man få tag på ett schabrak så handlar det om 1.400 - 2.000kr ungefär.


Naw, vad sött!

.. att vi blev hissade på Toprider's blogg!
Jätteroligt att se detta, det värmer :D


Hästar som jag ridit

Även jag fick önskemål om att visa hästar som jag ridit, och ja, här kommer bara några få utav alla! En del har jag hjälpt till med, ridit igenom, bara skojridit, testat, tränat, osv.

Skriver lite snabb info om varje häst under varje bild :)

Thomsy, ägs av Elvira Henningsson och tävlas på MSV nivå samt internationellt, red för skojs för o testa lite på dressyrsidan.Hembys Nimbus
, ägdes då av min bästa vän Cecilia Jacobson, och tävlade främst hoppning. Skulle tävlat honom en del i dressyr, men hann inte med det.Bikbok - ägdes av Isabella Nilsson när jag red honom, och var hoppponny, red för skojs skullJonathan, också bellas häst, hoppar MSV, red för skojs skullPeter, Filippa Nilssons hoppponny som gått MSV hoppning, red för skojs skullWinnetoo som ni redan känner till, hihi, red för skojs skullJasper, emelie oelkes nya polle som skall bli något i framtiden, hjälper emelie med honomBonni, Madde i ettornas klasss ponny, tricktränad, skulle testa få igenom dressyr (haha)Älgen (kmr inte ihåg riktiga namnet), ägs av Emelie Zakrisson, gått 130 (?) hoppning, red ibland för att motionera :)Sartjee, fräck hoppponny med bra grundutbildning som ägs av Kungsbacka ridklubb, red ofta på hopplektioner ;)Nathan, ägs av Emmie Holmquist och är en dressyrponny, hjälper till ibland och rida igenom/utbildaMinigårdens Anisette, dressyrarab på FEI-nivå. Kusin till Mahjong! Ägs av Sofie Wettberg. Vill egentligen köpa henne, men har inte plats och tid tyvärr. Provred/för skojs skullCarraig Donn (Dumle), hoppponny som ägs av Andrea Olsson, hjälper till i dressyrarbetetRagnarps Little Royce
, dressyrponny som går FEI och internationellt, ägs av Josse Frithioffson. Jag tävlade honom då han var ungponnyThe winners takes it all, hoppponny som ägs av Josephine Wahlgren. Red för skojs skull :)Millow, hoppponny som ägs av Anna Helgesson, red för skojs skull/plocka fram vad han kanConny, ägs av Norah Kohle och har tidigare gått MSV hoppning men är nu triangelmärkt och trixhäst, red för att se hur många som vågade galoppa på honom, HAHAHSaga, tvärtuff hoppponny som ägs och rids av Sissel Juberg på MSV-nivå <3 Red för skojs skull, hoppade ibland o motionerade bara vanligt ibland, vi chillade med varandras hästar ;)Cleo II, ägdes av Frida Karlsson. Vi tävlade i samma lag för Ljrk, vann 1 tsm och kom till eliten <3 Hade honom en vecka då Frida var iväg o tränade honom.Panasonic, släkt med Mahjong! Hoppar på MSV-nivå o ägs av min vän Elli Strömbäck. Red för skojs skull.Niels, C-ponny som hoppar MSV, ägs av Julia Lundgren. Tävlade honom i Bohuscupen hoppning en omgång då jag inte hade någon häst ;)Obelix Hedevang, ungponny som också ägs av Elli Strömbäck. Red och tävlade den här ponnyn för första gången på hans första dressyrtävling, då blev vi 2:a på 68% i LB.Mango, en ridskoleponny från LjRK. Tävlade honom en gång för att få honom genomriden tills lagklassen då tjejen som skulle rida honom var så sjuk så hon inte orkade förklassen.


Cabbarét, 190 hög typ, reds då av Karin Hallén och tävlades upp till MSVB, red för skojs skull ;DLoppan, C-ponny som gick LB-LA med sin förra ryttare Tove Eriksson, red för skojs skull/känna påHubbe, d-ponny som ägs av Gabriella Lindgren. går både hoppning o dressyr. Red för skojs skull/hjälpa till med dressyrenStenbroåsens Candy, världens finaste b-ponny som jag själv utbildat och sålt <3
Veckans häst!

Grattis till Klara som äger veckans häst!

Ponnyn heter Sörngårns Dino.
Jag tycker att din ponny var urgillig och bilden charmade ju givetvis! Gillar egentligen inte när de har "den" rosa färgen runt ögonen och mulen, men i det här fallet gjorde det faktiskt ingenting. Snygg!


Vet ni?

"KUL! mer häst åt folket!
räknar de per inlägg eller besökare, har inte fattat det än hahha xd svara gärna, kul att fatta varför vissa är med och andra inte menar jag."

Ang. att vara med på första sidan över "mest aktiva" bloggar.
Jag vet faktiskt inte helt säkert - men jag tror att dom räknar in inlägg, besökare, kommentarer osv. Alltså de bloggar som är mest aktivt lästa, uppdaterade och kommenterade. Men jag har ingenaning - vet ni?Vi är med på blogg.se's första sida!Tjoho vad kul!:D
Andra gången vi är med på blogg.se's första sida över mest aktiva bloggar - nu på 16:e plats!
Superkul att även Ingrid och Linn (dressyrmupparna) har en toppenplats - jag röstar för mer ridsport i media!:D

Ser även ut som att vi går mot besöksrekord ikväll.. Kanske kan vi komma över 2000st gränsen? Hade suttit fint!


Film från dagens träning!
Bilder från idag


Seriös tjej

Min älskade buse ♥

haha!
Foto: Mikaela Larsson

Riktigt trevlig, välformulerad och skarp skvallerblogg!Massor med creed till den här skvallerbloggen, himla bra och proffsigt driven! :D


Era önskemål

Precis som Sofia skrev har det kommit in önskemål om att vi ska visa gamla bilder från när vi köpte våra hästar (då-och nu bilder) och jag slänger upp ett sånt här inlägg jag med!

Winnetoo
Gamla bilder

Precis inkommen i vårat stall!Första ordentliga dressyrpasset


Första hoppasset.. haha!

Det som framförallt har hänt med Winnetoo utséendemässigt är att han ljusnat i färgen väldigt, och musklat sig enormt mycket! Sedan har det hänt hur mycket som helst över utséendet, men nu fokuserar vi på det framförallt.

Då-och nu bilder -

Här är en bild där man ser kroppen bra, från första veckan


Här är en hyffsat nytagen bild även den i traven


Här är en ridbild från första veckan i galopp


Här är en ridbild som är desto nyare, i galopp


Silvia
Gamla bilder


Bland dom första veckorna


Bland dom första ridpassen, med Maja på sig.Första dagarna i hagen

Har verkligen inga nytagna bilder på Silvia då hon tagit det väldigt lugnt i vinter, så jag får ta bilder från i sommras/höstas att jämföra med!
Silvia har verkligen förändrats ENORMT på den korta tiden vi har haft henne.. Ja, ni ser ju själva?
Det har varit en speciell och helt underbar resa, den här hästen är fantastisk att jobba med!


Världens finaste Winnetoo

Ni anar inte hur fin Winnie var idag, helt cool lugn, lydig och uppmärksam!
Jag är så glad för att vi fick in den där härliga känslan nu innan tävlingarna drar igång, och Björne är helt fantastisk! Värd träning, lätt!

Gårdagens träningspass -
Winnetoo var superduper pigg till en början och baken levde sitt eget liv med karatesparkar hejvilt.. ;) Hoppade stutts och lydnadsövningar vilket var perfekt, han slappnade av mer och mer och i slutet var han faktiskt riktigt fin! Blev rätt få och ganska kassa filmer, men ni får ett snabbt smakprov från slutet av passet -Idag -
Idag var det mer tekniskt svårt med linjer, U-svängar, korta vägar, tittiga hinder osv. Jag var ute efter en känsla där jag kunde låta allting rulla på och även fast Winnetoo är komplicerad vill jag rida okomplicerat om ni förstår hur jag menar? Försöka att inte göra någon stor grejj av hindren osv, utan hålla en lugn och fin takt.

Winnetoo var jättelugn idag och verkligen lydig! Vi fick en fin känsla och massor med beröm som verkligen värmde. Efter varje träning för Björne har han gett Winnie starka lovord vilket är jätteroligt då jag vet att han verkligen kan sin grejj och inte säger någonting i onödan!

Jag håller på att ladda upp film från idag, sålänge bjuder jag på en bild som gulliga Mikaela Larsson tagit och skickade över direkt - tack! ♥
Dock har jag inte alla ännu, utan många fler kommer :)Haha, just det ja!
Björne är så go asså haha. Jag frågade:
"tycker du att jag är förstor för Winnetoo? Kan jag tävla nästa sässong utan att det stör honom?"
Så tar han några steg bakåt och granskar mig upp ifrån och ner
"Tjaa.. Du är ju ganska tjock alltså.. Men några veckor på nästa sässong kan du kanske tävla."
Men sedan skrattade han bara och sa att jag inte ens behöver fundera på att jag är förstor, tack och lov! Jag granskar alla bilder, filmer osv och får panik när jag ser mig själv som en jätteryttare på Winnie.. Usch, jag vill ALDRIG växa ur min pärla :(Film är påväg, och även fler bilder!BäbisMartijn!

Önskemål  från er - bilder på pollarna när vi köpte dom/förr.

Jag hittade Martijn på annons i Januari 2008, då hade han för 2 månader sedan kommit till Sverige och hamnat hos en hästhandlare. Det var säkert världens fulaste annonsbilder på en ganska ful ponny, men på nåt jäkla vänster så tyckte jag att Det såg ut som hästen jag ville ha som projekt bredvid min tävlingsponny! (Mahjong)

Här är annonsbilderna på Martijn när jag köpte honom:
Bilder när jag provred:


Han var verkligen bäbisaktig! Plutteen!

Olika tider efter att jag fått honom:

Svar på fråga


Svar: Tack för berömmet över bloggen!
Den nya modellen är vad jag har förstått det en modell som inte skall gå sönder lika lätt som de "gamla" - vilket också gör att du inte får byta den om den går sönder, som man alltid fått med den "vanliga" och "gamla" modellen. Jag vet inte om det är så, men jag tror att det är så, vad jag fått höra i alla fall. Jag vet folk som har den med förbättrade kedja osv, och ja de har inte gått sönder, i alla fall inte lika lätt som de gamla gör.

Så jag tror faktiskt att det är bättre kvalité på dem! Jag har själv fått lämna in mina en gång, och jag undrar om inte jag fick den "nya" modellen som håller bättre nu, tror nästan det. De har i alla fall inte gått sönder, och de slits o slängs, hihi! Men de är i alla fall svingoa att rida i, så det är ett bra köp!

Om ni vet bättre svar än mig så släng gärna in en kommentar, så personen som frågade får klockrenare svar! ;)


Godmorgon!

Det är skönt när det är helg, att sova så lääänge man vill nu innan alla tävlingar dratt igång! Man får helt enkelt passa på. Den här helgen åkte jag hem till Uddevalla för att träffa familjen och ta det lite lugnt, så nu på eftermiddagen blir det att möta upp Lovisa och åka ner tillsammans till Kungsbacka och mina älskade hästar igen.

Jag har en grej på gång nu också som jag hoooppas skulle kunna gå igenom, men det är ingenting som är värt att skriva ut nu i vilket fall, eftersom det kanske inte alls skulle bli äns i närheten av det, men who knows..?

Förövrigt sitter jag med hjärtat i halsgropen och börjar leta igenom bilder till Martijns annons, börjar tänka hur jag skall formulera, och hur jag ska trycka på "klar" och lägga ut hans annons. Min bäbis, min lilla älskade bäbis..
Det är dags att ta tag i det och faktiskt göra en annons snart, jag bara drar över tiden hela tiden.

Så om någon vet världens gulligaste familj, med en liten ryttare och en enormt kunnig familj, gärna en liten mamma som kan sitta upp på honom och fortsätta vidareutbilda honom och hjälpa sitt lilla barn, så tipsa de gärna om en framtida elitponny..  Jag kommer att skriva ut annonsen även här när jag väl kommer till sak att lägga ut den.

peace and love /

Vad hände där, Hööks?

Hööks har ett helt gäng saker som jag faktiskt skulle kunna tänka mig att slänga på mina pollar! Dock brukar deras schabrak ha dålig passform, speciellt till dressyrsadlar trots att man köper "dressyr" tycker jag, men söta kan de vara. Dessa var ju faktiskt väldigt söta.. så trots att jag egentligen tycker att Hööks är copycats, så är detta saker med + kant på! Schabrak och grimmor är ju slit och släng, så det blir lätt sådanna impulsinköp.. ;)
Ändrade planer!

Bli inte arga nu älskade ni..
Men jag får istället för att skriva ett pepp-talk inlägg nu fixa mig och dra iväg på lite party ikväll.. Det var ingenting planerat och DÄRFÖR skrev jag att pepp-talk inlägget skulle dyka upp ikväll, vilket det inte kommer att göra.

Håll tummarna för att ni får det imorgon istället, så hörs vi då!
Jag ska träna för Björne vid halv tolv och innan dess lär jag sova, så vi hörs imorgon eftermiddag igen.


Mysig vår bild!


Svar på era frågor

Nu kommer svaren på de frågor som jag öppet vill dela med mig utav svaren på :D

"Hur träffade du Genne? :)"
Hon jobbar ju som hästfotograf på mycket hopptävlingar, båda var väl bevakade på bilddagboken - aa, det började med att vi visste vilka varandra var så att säga. Sedan började vi väl prata lite mer, sen kom hon hit och red Winnie och på kvällen blev det fullt party hos en kompis till mig osv.. haha! På den snurriga vägen blev det ;)

"hej linn, jag undrar vad det är för rykten som ponny föräldrar har spridit om dig och hur du ärligt talat levde med det, gjorde din mamma något åt saken? älskar bloggen! <3"
Hej!
Hmm.. Det var en himla massa, eller rykten och rykten. Dom störde sig helt enkelt och vuxna mammor ville till alla pris trycka ner en femtonårig tjej som inte gjort något mot någon. Jag blev utsatt och det var jobbigt, jag skulle ALDRIG bete mig så som dom gjorde och jag är inte uppvuxen med den sortens vuxna och tyckte att det var både obehagligt och fruktansvärt jobbigt. Jag vill alltid klara ut allting som handlar om mig själv på egen hand, vilket jag också gjorde - och jag ångrar absolut ingenting eller hur jag gick tillväga! Vuxna som mobbar barn för att orka leva med sig själva - behöver en rejäl näsbränna och inse vad f*n det är dom håller på med. Nu har jag lagt det bakom mig och jag kommer aldrig sätta min fot igen på stället där dom mammorna befinner sig. Dom vet vad jag tycker om dom, dom är medvetna vad dom gjort och dom vet att dom inte kommer åt mig efter ett par tomma ord som säger "förlåt, vad tråkigt att du upplevt det så" - för det dom höll på med är att uttänkt och medvetet SÅRA en annan person, i det här fallet ett oskyldigt BARN.

"Vart har du köpt din rosa stickade kofta? :Dden ser heeelt underbar ut :)
Skulle du kunna visa vad du använderför smink? Olika märken ochså :) visa din smink samling och så även om duknsk kan delamed dig av lite smink tips? :)"
Oj, riktigt längesedan jag köpte den.. Men märket är VILA i alla fall :)


Jo, det skulle jag väl kunna.
Vet inte om jag har någon superbra bild men kan ta en någon gång, när jag har städat lite först! haha. Smink är roligt, och det är roligt när det är speciella tillfällen när man kan göra riktigt fina och lite fräckare make up's men till vardags ser jag väldigt naturlig ut så att säga ;)

"Hur spenderar du helst lördagkvällar? :D"
Lördagar brukar vara kvällar då klackarna är i taket och allt är sådär galet roligt ;) Helt klart veckans party dag! haha.Fredagar är mer den dagen jag vill gossa ner mig i soffan med någon som man gillar och ha fredagsmys!


"har du fått mens?"
Japp, fick den i ganska tidig ålder "tyvärr". haha, hade helst sluppit den tills sisådär 20-års åldern? ;)

"Varför vill du kanske inte ha storhäst? (det handlar ju ändå inte om hästar.. det handlar ju om dig ;D)"
Mycket som jag står och väger mellan.. En start på en helt ny fas i livet är påväg, och jag blir osäker på hur jag kommer KUNNA och VILJA göra med allt - tyvärr..

"Vad tycker du ärligt om Dressyrmupparna?"
Jag tycker ingenting, som vanligt vet ni :)
Känner inte ens dom, har nog aldrig ens träffat dom? Så jag kan verkligen inte yttra mig på något sätt, och det skulle jag inte gjort även om jag hade träffat dom. Jag lägger min energi på annat än att "tycka och tänka" kring andra och deras liv :D

"Din absolut favoritmat?! + Favoritdryck?
Favoritgodis?
Favorit-kläder?
Favoritfärg?
Bästa vän?"
1. Hmm. Sallad eller Taccos och dryck...en riktigt god cider!
2. Cola ferrari ♥ eller mörk chocklad!
3. Har massor utav olika slags kläder, allt från en jeanstjej till gulligull toppar - jag älskar att byta hejvilt ;) Jag är liksom ingen "kategori-människa" på några plan här i livet.. haha.
4. Nathalie Siggelin

"Vilken agentur är du modell för??"
Stockholmsgruppen

"Är det två år som skiljer sig mellan dig och Sofia? Märker ni av det när ni umgås?
Hur ser din drömframtid ut? :)"
Ja, det skiljer två år mellan oss. Njaae, Jag umgås nästan bara med äldre så jag tänker inte mycket på det i alla fall :) Men Sofia och jag klickar på ett speciellt sätt och är lite som syskon hihi, så det är klart, en tjatig storasyrra i vissa fall? ;)

Min drömframtid.. Ingenaning just nu!
Få göra det jag tycker om, få vara bland sånna som jag tycker om.

"Om du fick välja bland alla kändisars utseénden, vilket hade du valt? :D"
Oj.. ingenaning. Brukar inte tänka så mycket så, jag är ju Linn och mitt utséende är ju Linn liksom..

"kan du inte visa bild på dig som bäbis ? :D om du är dig lik lixom ;)"
Haha, jovisst - det ska jag fixa!

"Detta kanske inte är så personligt, men hur fungerar eran gård? Är din mammas jobb att sköta gården, liksom det är hennes jobb eller hur går det runt med fodringar och sånt? :)"
Mamma och pappa jobbar hemifrån och mamma driver ett eget företag med typ psykologi ihop med häst, stresshantering osv. Själva gården är också ett företag i sig, med manege osv. Så mamma och pappa sköter alla fodringar, men inte som ett jobb ;)

"Hur lång är du?
Varför gillar du att festa?
Är du osäker?
Hur lite vänner är för lite?
Tycker du att det är fel att inte ha kysst ngn när man är 14?"
1. jag är 170cm
2. Haha, varför? jadu.. Det är roligt, eller asså jag förstår inte frågan riktigt :P
3. Nääe, inte speciellt - längre. Självklart finns det situationer eller människor som kan framkalla en osäkerhet hos mig också.
4. Man kan inte ha för många vänner! Dock vill jag hålla mig till personer som jag litar på och tycker om, som tillför en härlig och god energi!:D
5. Jag tycker ingenting.

"Vilken är din riktiga hårfärg?
Vad jobbar dina föräldrar med? :)"
1. Blond
2. Egna företag och pappa är även med i nått företag som konsult(?) typ. haha.

"Har du varit riktigt full nån gång, så du verkligen nsätan inte mindes nåt alls om kvällen ? (a)"
Haha, det vill du allt gärna veta va ;)
Att festa med måtta är bra, dock har man inte alltid med sig den där jäkla "måttan" på sin sida.. ;)

"har du några tips på att bli av med sitt godissug? :P vad jag har läst på bloggen så verkar det som du har lätt för att bara sluta äta onyttigt?"
Som du själv säger och ser det, sluta äta onyttigt! Finns inga genvägar, och ju längre man håller sig ifrån sockret i godiset desto mer försvinner suget, det är vetenskapligt bevisat :)

Många frågor var rätt lika varandra och därför svarade jag bara på några utav alla frågor som ställdes, ni fattar :)
Fråga till er
Ikväll blir det pepp-talk!

Har ett smarrigt inlägg att bjuda på..
Direkt när jag får tid över (ikväll förhoppningsvis..) så kör vi en riktig snackis här med inblandat pepp-talk!

Låter det bra?:D
Ladda upp med era åsikter och tankar nu, så får ni dela med er av det ikväll!
Winnetoo som bäbis..

Titta vad fantastiskt söta bilder jag hittade i en mapp på Winnetoo :')
Gamla bilder från tiden hos hans förra ägare när han var riktigt, riktigt liten!

the kisses of the love ♥


you're the world's greatest, and for me you are allways simply the best.

Träning!

kom precis från gymmet och ska nu byta om och åka in till stenungsund med Winnetoo för ett träningspass. Sedan ska jag sätta mig och svara på era frågor med, dock är dom som ni inte har med att göra raderade. Men det var en hel del bra frågor som svaren kommer komma upp på lite senare i eftermiddag!:D
Lördag!

Hej på er!
Uppe hyffsat tidigt och ska åka till gymmet nu på förmiddagen innan Björne träningen. Har precis tömt kameran också - så att vi kan filma träningen i eftermiddag, bra va?;)

Så direkt när jag kommer hem från träningen så kommer filmer och outfit bilder osv upp här.
Jag hoppas att Winnie är lugn så vi får ut så mycket som möjligt utav träningen och inte bara ett vildhäst race i en timmas tid.. Men han var superduper fin igår när jag var nere och joggade honom så det ska nog gå bra :D

Vi hörs sen, ha en bra dag!
En positiv ryttare är en framgångsrik häst

Tänkte gå in på detta med att få en häst motiverad, och att få den att känna sig positiv till sitt arbete.

Det som är dåligt med oss människor är att vi har ganska kort stubin, får lätt ganska lätta saker att bli världens jobbigaste, har prestationsångestar och måste vara bäst. Och hästmänniskor är grymma på detta! Jag själv är långt ifrån att inte röra vid dessa punkter, men jobbar hela tiden med att tänka rätt och göra rätt. Man lär sig med tiden.

Vi hästmänniskor har vår största kärlek till våra fyrbenta djur givetvis, som med hjärta av guld bär oss på sina ryggar. De låter oss sitta där, de låter oss kräva saker av dem, de är så ärliga att de låter oss utveckla och få testa saker med dem. Men detta glöms så lätt bort. Ibland är målen så stora, och funkar inte saker som det ska så uppstår ganska fort en stress hos ryttaren, och som givetvis smittar av sig på hästen. Det är nog en känsla som många har fått känna på, kanske ofta, kanske mer sällan, det vet ni bäst själva..

Jag skulle vilja pucha på och verkligen övertyga er om hur viktigt det är med en positiv häst - och en positiv häst kommer utav en positiv ryttare. Om hästen nu mot all förmodan skulle råka göra ett felsteg, skulle råka bocka för att den vill ha roligt, råka göra ett byte flera gånger fast den skall ha den förvända galoppen - var iskall. Bry dig inte om att stressa upp dig eller bli arg, och gör inte det där spörappet som så gärna kommer. Ryt inte till det där rytet som vill ut, slit inte till i hästens munn som så gärna armarna vill dra till, sparka inte in skänklarna i sidorna som man kan känna - rid istället över det, dissa det totalt, och fokusera förfullo på det som verkligen görs bra.

En häst går aldrig att lära på bestraffning, men med en positiv inställning och beröm när hästen gör något bra går man långt med.

Det är bara att känna efter själv, hur roligt är det att jobba om man bara blir nervärderad så fort man råkar göra fel, och hur motiverad blir man till att fortsätta? Inte speciellt kul va? Om man därimot får beröm och kanske en klapp på axeln för sitt jobb, kommer en positiv stämning och allt blir roligare och man får motivationen för att göra allt ännu lite bättre. Exakt samma sak skulle jag vilja påstå att det är med hästarna, de är precis lika känsliga individer som oss.

Så beröm beröm beröm, och ge inte bestraffningen. Lek och plocka fram allt positivt du kan hitta!

Ha inte heller några negativa tankar, för då blir automatiskt din ridning, och hela du i en negativ cirkel. Plocka fram allt positivt, se tillbaka på några riktigt härliga och roliga minnen, en perfekt galoppfattning som ni fått till, det där ärevarvet som betydde så enormt mycket, eller varför inte den härliga skrittturen i skogen?

Magkänslan säger så mycket, vi ryttare jobbar så enormt mycket med vårat huvud och kropp, för att inte tala om hur mycket som vi använder vårat kroppsspråk, som hästen är mästare på att läsa av!Se till att vara en positiv ryttare, så får du en lika glad och positiv häst med motivation att göra allt för dig, ställa upp för dig och vara din bästa vän i alla lägen!


Fredag kväll!

Nu ska jag byta om och gå ner och jogga Winnetoo inför helgens två träningspass för Björne. 
Med hack idag faktiskt, längesedan det användes nu. Winnie fungerar super på det, då han är så himla känslig!
 


Ikväll blir det andra planer med världens bästa vän Nathalie och bloggen kommer bli lidande..
Men som ni ser i inlägget under så kan ni ju passa på att ställa en massa frågor till mig ikväll - så blir det bra update imorgon!Frågor..

Många utav er hör av på facebook, msn eller min mejl och ställer frågor som rör MIG och tycker det är tråkigt att jag och Sofia är såpass opersonliga i bloggen.

Såhär är det, vi är opersonliga här medvetet. Den här bloggen handlar om oss som ryttare. Sedan blandar vi in lite annat i små mängder för att göra det hela lite bättre, men jag tror ni förstår..? Våra åsikter som ryttare och inom hästvärlden får ni ta del av, det andra hålls utanför!

MEN - pga alla frågor som strömmar in så gör vi såhär (ett undantag bara för ikväll..)
Fråga mig vad ni vill som rör mig och ni kommer få svar på det som jag vill/kan dela med mig utav! :D Ni kan ställa frågor till 00:00 ikväll - efter det kommer inga mer frågor besvaras och svaren kommer komma upp imorgon.

Inte frågor OM mina hästar nu då, för det tar vi en annan gång!
P.S jag kommer inte svara på frågor kring försäljningen utav min älskade Winnetoo nästa år.
Malinja gård

Som ni säkert vet heter ju våran anläggning eller gård eller vad man nu vill kalla den Malinja. Ma - står för Maja (min syster) lin - står för Linn, j - står för Janne och a för Anne. Alltså delar av alla i familjens namn :)

Så..titta vad som fanns med i tidningen idag?!Pappa, Max och mamma!


Bra tips, som verkligen fungerar för mig..

När motivationen är låg och allt känns motigt, när ordet framgång känns som mest avlägset - så klickar jag alltid fram gamla filmer med härliga minnen! Vissa filmer kan jag bli inspirerad och motiverad av, faktiskt. Titta tillbaka och kom ihåg alla good moments - det är ett BRA tips som verkligen fungerar för mig!
To much..

Nu har väl ändå Hööks gått lite väl över gränsen i sitt försök att göra utrustning som ska "sticka ut" va..?
Någon som håller med mig?


Hallands nyheter

Vi har haft ganska många reportrar/tidningar här på skolan det senaste, och jag & Lovisa blev intervjuade till en av dom, haha! Tur att vi inte råkade säga något dumt.. Vi var med på urful bild som ser patetisk ut så näe blä hihi. Andrea o Dumle var söta dock :D

"Nu är ridgymnasiets nya lokaler invigda"


Sveriges ridgymnasium i Kungsbacka har satsat på nya lokaler. Nytt stall, nytt ridhus och nya elevbostäder ska förbättra verksamheten.

I stallet ska ettorna just utfodra hästarna. Jennifer Larsson från Bollebygd pysslar lite med sin egen häst Make contact innan.

Sveriges ridgymnasium har verksamhet i Kungsbacka, Varberg och Svedala. Det är en friskola där undervisningen bygger på naturbruksprogrammet med inriktningen häst och ridsport. Intagningen sker från hela landet och den som vill får ha med sig sin egen häst.

Jennifer Larsson läste först ett år på samhällsprogrammet och hade hästarna och ridningen enbart som fritidsintresse.

– Jag tyckte inte jag hann med något annat.

Hon sökte därför ridgymnasiet och är mycket nöjd med sitt val.

– Här får man hålla på med sin hobby under utbildningen och dessutom lära sig mer. Det är bra klasser, bra lärare och bra sammanhållning.


Men tvåorna ger delvis en annan bild av hur de upplevt utbildningen hittills.– Det har varit väldigt rörigt tidigare, säger Sofia Genne och får medhåll av Lovisa Jacobsson.

Innan bygget blev klart hade de inte egna lokaler utan höll till på en anläggning i Lerberg. Treorna håller till på Gåsevadholm, strax norr om Fjärås. De kommer att gå kvar där fram till studenten men från och med nästa termin kommer alla skolans klasser vara samlade på Höglanda.

Sofia Genne och Lovisa Jacobsson tror och hoppas att det kommer bli mindre rörigt nu med en egen anläggning.

Invigningen hölls i lördags men ridhuset har använts sedan i november. Anläggningen har kostat drygt 20 miljoner kronor att bygga.

Området kommer att bli ett stort hästcenter. Hallands djursjukhus ska öppna en filial på grannfastigheten och Åbytravet ska förlägga sin ungdomsverksamhet i närheten. Tanken är att de ska ha ett nära samarbete.


Elevernas framtidsplaner kan skilja sig en hel del åt när de söker till skolan.

– Vissa är väldigt klara över att de vill bli tävlingsryttare, någon kanske vill bli hovslagare medan andra bara vill hålla på med sin hobby under studietiden, säger Nina Pennebratt, samordnare.

Att försörja sig inom hästbranschen kan vara tufft. För de flesta innebär hästintresset mest stora utgifter.

Eleverna får läsa företagsekonomi och det händer att elever startar egen verksamhet redan under gymnasietiden.

 

Sofia Genne tävlar på nationell nivå med sin ponny i dressyr och hon drömmer om att kunna försörja sig som tävlingsryttare i framtiden. Både hon, Lovisa Jacobsson och Jennifer Larsson har planer på att åka utomlands och jobba med hästar i ett år efter studenten.


Artikeln var större i tidningen, och med fler bilder och så men jao, texten som var rolig.. Där får ni ytterligare lite insikt i skolan, ni som funderar på att börja på SRG.


Höglanda

Här kommer en liten bildbomb på lite delar av vårt hus, Höglanda....
Mitt o Lovisas rum, vi har inte städat på 100 år och orkar inte göra det heller då vi bara sover där i princip haha:
Toan på övervåningen....

Korridoren..

Ner mot mellanvåningen, hallen (ovanligt städat!!!)

Köket.. (ovanligt städat!!!)

Vardagsrummet.. (ovanligt städat!!!)


Haha, det säger er nog lite hur vi lever ;)
Men så länge den underbara vänskapen är som den är, så står man ut!


Stjärntecken..

Har ni sett att de har bytt stjärntecken? Jag har varit Vädur i 17 jäkla år, strax 18, tror dom ärligt att jag kommer att byta till FISK!? :( nejmen detta gäller väl de som föds i år och senare, men ändå, ska de ha 2 jäkla horoskop i varje tidning och sånt då också eller? Hmmmmmmmm

Du kan läsa om detta här.Invigning, öppet hus & infomöte

Har ju glömt av att skriva om invigningen på skolan och det, kadriljen som vi tränade till osv. Kadriljöppvisningen var väl halvfin om man säger så, men med tanke på att vi fick rida fram hästarna 2 timmar innan vår uppvisning, och sen ställa in dom med en del täcken för att hålla värmen, för att sedan gå ut och direkt in och köra uppvisningen ihjälfrusna då vi satt i bara tunna tunna tröjor så var det fasen bra jobbat! En del hästar vart rädda för publiken och avdelningen i ridhuset, men men, det var väl okej! Temat var "black and white" med Michael Jackson. Vi hamnade i alla fall på förstasidan i en tidning, vi fick syn på oss när vi var på Maxi och handlade, HAHA!

Snodde två bilder från min klasskompis Jessica

Jag & Wilma som jag då red, den mörka åt höger..

Näst längst ut åt höger

Det blev i alla fall en mysig invigning och med ca 100-150 personer? Måste ge ett extra tack till Ebba Deijenberg som var här, och agerade hästskötare och snabbt lindade min hästs ben tillsammans med min tränare Anna Modée, tack! ;)

På söndagen var det Öppet hus, chill men ganska tråkigt. Kom en del folk, men det var inget märkvärdigt alls.. frågesport som vi gick runt och svarade, hjälpte våra killkompisar som var här för att öka våra chanser att vinna haha, det handlar ju om ett presentkort på typ 1.500.. vad jag hört ligger jag bra till, får väl se hur det slutar.. ;)

I Tisdags var det infomöte här på SRG, och det kom typ 1 miljon barn kändes det som.. skämt åtsido, riktigt mycket folk som kom hit för att få höra vad skolan hade att säga och visa. Vi fjollade runt som parkeringsvakter, och fick tyvärr avsluta vårat välkomnande med hög musik och världens bas i huset då en av skolans ägare skällde ut oss.. vi ville ju bara ha en go stämning..? Haha. Det var i alla fall kul att se lite på folket som kom, och att höra våra lärare snacka om skolan, det är så mycket som sägs som vi bara skrattar åt faktiskt :p

Någon som var här på något av detta? Vad tyckte ni om skolan/hur verkade det, osv osv osv?
HISS!

Topp 3 snyggaste stövlarna & topp tre snyggaste hjälmarna - enligt mig!

Stövlar -

pioneer crocodile - mina älsklingar ♥


♦ Egen sprayade SILVRIGA stövlar - fet hiss!


♦ Ljusblåa, marinblåa eller svarta TRETORN - alltid snyggt! I vissa fall kan även bruna vara fina.

Hjälmar -

GPA speed air limited - Snyggaste hjälmen på marknaden helt klart!

♦ JW Swarovski - om man har en huvudform som passar till den här hjälmen!


♦ Ayr8 Leather - den blåa är absolut den finaste!Speciell känsla..

Sitter just nu och kollar runt på Indranet.se som är sidan där man gör sina gymnasieval. Jag går ju ut nian i år och ska därför söka gymnasie innan 1:a Mars. Har faktiskt precis klickat in mitt första val..
Kitas Göteborg Ekonomiprogrammet
Tror faktiskt att det är de det får bli för mig, det känns riktigt bra!

Samtidigt som gymnasievalen är enormt stressande och svåra, så är det ändå en sån..speciell känsla! Nu har man liksom valet att göra precis som man själv vill på ett sätt. Efter våren behöver jag inte ens sätta min fot i en skola igen om jag inte känner för det och gör jag det så kan jag välja att gå precis vad som helst och vart som helst!

Likaväl som jag kan välja Nösnäs gymnasiet som ligger en kvart från mig kan jag välja ett gymnasie i småland, stockholm eller uddevalla. Jag kan bo hemma och gå Samhäll eller så kan jag ta någon crazy linje långt åt helvete och flytta hem ifrån.. DET är en spännande känsla, att ha så mycket makt själv och att få styra helt själv, få börja styra mot sin egen framtid i sitt eget liv..

Just nu vill jag bara att den här terminen ska gå SNABBT! Även om jag älskar våran underbara skola Häggvall och vi har världens goaste klass så vill jag vidare nu. Helst av allt vill jag vara arton, ha egen bil och körkort, flytta hemifrån och ja, skapa sitt eget liv! Men jag vill verkligen uppleva dessa åren som väntar först nu med, gymnasietiden är nog speciell..

Är det någon utav er som är födda 1995 och också håller på att välja gymnasie?
Vad funderar ni på att välja?

Ser ni vem som är jag?;)

Tänk om man var medveten om hur lätt man egentligen hade det, när man var sådär under tolv år..

Men femton är en grym ålder, som jag har älskat och upplevt hur mycket som helst under!
Ang. Björne träningarna!

Tänkte att jag slänger upp en gammal film från när jag och Winnetoo hoppade för Björne Carlsson. Kanske kan ni få någon insperation till någon ny bra övning eller liknande? För är det något Björne har så är det bra övningar!Björne är mycket för en "okomplicerad" ridstil så att säga. Sitta mjukt, acceptera och lyssna på hästen. Precis den typen av ridstil jag tycker bäst om också, mjukt och harmoniskt är det jag alltid i alla lägen strävar efter!

Verkligen en tränare jag rekomenderar - och självklart ska ni få filmer från helgens träningar också :D


Dressyrträning!

Idag är det träning för Maria som gäller för mig och Winnetoo!
Verkligen skönt då han är super pigg just nu och då är det så mycket enklare när någon står på marken och kan komma på bra trix osv. Annars låser jag mig lätt och känner bara "det här fungerar verkligen inte" och då fungerar det såklart ännu sämre ;) Jag brukar iofs nu för tiden kunna ta mig i kragen och lösa "problemen" men ändå - mycket bättre med världens bästa Maria på marken!

I helgen är det tvådagars träning för Björne Carlsson där första dagen brukar handla om lydnad och känsla och andra dagen lite mer höjd och tekniskt! Dom träningarna brukar ge HUR mycket som helst! Björne är grym men också hård, han har ridit på hög nivå i hoppning själv och fött upp massor med fina hopphästar - han kan sin grej så att säga. Så jag hoppas att även denna helgens träningar kommer ge lika mycket som det brukar :)

Några bilder från en träning för Björne för ett tag sedan -Tårtkalas á la Höglanda

Jag vet att många vill följa mitt liv på Höglanda, och visst bjussar huset gärna på sig själva ;)
Igår fyllde Lovisa 18, vilket var kalaaaaaas givetvis, och idag fyllde Emelie 17, grattis till er hjärtorna 

Det som hade hänt med Linda som hade gipset skedde under en dressyrlektion. Hennes ganska studsiga och pigga PRE fick för sig att bli rädd, dra iväg och rakt in i en annan häst som i sin tur blev rädd och gav kicken, som givetvis träffade rätt på Linda. Så nu går stackarn med bruten fot och väntar på operering.. men annars är allt lugnt.

Föresten har jag tagit en del bilder i huset, hur det ser ut när vi alla bor här och skräpar ner.. är det något ni vill se, hur vi hästtjejer lever i ett stort hus 24/7? ;)Ni är grymma ju!

"Var dig själv, alla andra är upptagna"
http://jenniferalindahl.blogg.se/

"Don´t dream your life, live your dreams"
http://kaarinlundberg.blogg.se/

"Ärren berättar var vi har varit, dom bestämmer inte vart vi ska"
Anonym

"Ridning är som att sminka sig, ju bättre du är på det ju mindre syns det."
http://feliciakrulletbacklund.blogg.se/

"Att vara stark är inte alltid att orka skratta, att hoppa högst eller att vilja mest. Att vara stark är att falla till botten, slå sig hårt och sedan hitta orken att ta sig tillbaka..."
Annie

Hur många bra som helst, men jag valde ut dom jag tyckte var bäst/klockrenast!
Men vad mycket bra ordspråk det finns ändå, eller hur? Inlägget med alla era kommentarer ska jag ta fram den dagen då precis allt känns sådär riktigt jobbigt..

Min favvo är fortsatt;
"What doesn't kill you, makes you stronger"
Tänker alltid på det, när det känns riktigt trassligt och jobbigt. Jag försöker också intala mig själv att se problemen som utmaningar - det fungerar hyffsat bra för mig i alla fall!
8 saker ni inte visste om mig som ryttare & mina hästar

Kör på Sofias super roliga idé! Ni måste ju få från oss båda liksom..
Jag toppar dock med tio saker! ;)

Jag och Winnetoo hade nästan inte en ända framgång under vårat första ÅR tillsammans. Vi kom inte överens och jag fick MYCKET skit kastat på mig och honom över internet och även på tävlingar - det var nära många gånger att jag gav upp och ville sälja! Tack och lov att jag följde min egen magkänsla i tron på min oslipade diamant..♦ Jag har bara varit nervös på tävling 3-4 gånger under alla år som tävlingsryttare! Är nästan ALDRIG nervös. En av gångerna var debuten MSV:B för jag var så rädd att "sabba" för Winnie imed att han alltid ställer upp. Dom andra gångerna har det varit vuxna föräldrar som stressat sönder mig, tills jag blivit totalt förstörd och super nervös inför min start - framförallt på Winnie, tyvärr.

♦ Jag hade gjort ALLT för att få tillbaka min gamla, avlivade D-ponny Gravenvelds Miranda. Ponnyn som betytt mest för mig genom mitt liv..


♦ Jag var höjdrädd fram tills jag fick Miranda. Tyckte innan det att 1-110cm var högt medans jag nu är totalt orädd och kan styra på precis vad som helst på vem som helst. Allt går, förstår ni!

Man behöver bara en schysst kompis som kan övertala en, om att man faktiskt kan!

Winnetoo är den finaste hästen jag suttit på någongång - på alla plan.
Nog en utav dom finaste hästarna jag kommer få sitta på också, i den bemärkelsen.


♦ Jag har inte bestämt mig helt för om jag ska ha storhäst...eller inte.

♦ Sålänge jag tävlar och rider, ska jag vara medlem i SHRF (stenungsunds hoppryttarförening) för att det är den helt klart bästa klubben enligt mig. Grym sammanhållning och sjukt härligt folk!


Det var nära att Silvia avlivades innan hon kom till oss..


Grym mening!

Joanna skrev en mening i en kommentar ang. inlägget jag skrev "tänk om tänk rätt" som var så himla klockren!

"Om någon stör sig på dig, är det inte du som har problem!"
Smart tjej som lämnade smarta ord efter sig!

Sitter ni också och håller på några sånna här grymma meningar? Släng iväg en kommentar med ett ordspråk/motto/mening som ni diggar så länkar jag den/dom som jag tycker var grymmast senare ikväll! :D6 saker ni inte visste om mig & mina hästar..

.. Jag klarar inte av när folk tar upp sockar i sängen/fötter som är smutsiga

.. Filip Ingvarsson har ridit Martijn


.. Jag brukar gå upp mitt i natten och duscha

.. Jag har haft diet på endast godis
(funkade sådär)


.. Mahjong har tix i sin mule

.. Allt står inte helt rätt till i mitt huvud


.. Jag har fått stipendie på GBG horse show
Hoppning är för mesar, dressyr är för våghalsar

Linda efter en vanlig dressyrlektion på RSG
Svar på lite kommentarer

Vad har hänt med Genne? Hon bloggar aldrig längre :(
Svar: Jag har FULLPROPPAT på schemat hela tiden, skolan, hästarna och Höglanda, samt inget internet förutom i skolan, så läget är lite krävande tyvärr! Tur att ni är trogna läsare ändå.. ;)

Hur länge (till ålder) tycker ni att en pigg 15 årig häst kan tävlas? Och då menar jag upp till LB i hoppning, dvs, inte så jättehöga klasser. Ni kan svara med en kommentar om ni vill! Skulle VERKLIGEN vilja veta vad ni tycker!... <3
Svar: Jag tycker att den kan fortsätta så länge att den känns fräsch, hel och posetiv till arbetet. Märker man av att något inte är som vanligt, att hästen beteer sig konstigt eller börjar stoppa osv bör man ju kolla upp den. Men så är det ju alltid. Men annars tycker jag inte alls att det är några problem, vet flera hoppponnyer över 20 som går MSV klasser, och flera dressyrponnyer som är i åldern som går FEI-klasser och även hästar på hög nivå.

Är det så att du ska vara med i PONNYAKUTEN 2? Tyckte mig se ditt ansikte i 'förspelet' .. hmm?

Svar: Detta var en fråga till Linn, men jag kan svara att ingen av oss är med i ponnyakuten, haha! Dessutom är jag för gammal.. men känner några som varit/är med ;)

Hej detta är en fråga till er båda, jag tycker eran blogg är jättebra, verkligen. Ni rider båda hur bra som helst MEN varje gång jag går in och läser så får jag typ dåligt samvete. Känns som att ni är så himla duktiga med era hästar och så, jag tar in mina hästar, borstar i typ 15 minuter, sadlar osv sedan rider jag oså och sedan så när jag kommer tillbaka så bara borstar jag av honom och tar på täcket, speciellt nu på vintern när det är mörkt och kallt så blir det inte mycket masserat och stretchat. Jag vet inte om det är jag som är slarvig men när man läser många bloggar så får man bilden av att ni är så jäkla duktiga och har maaaassa salvor, skydd, täcken, liniment, sprayer osv osv... Och ibland så när man tränar själv så kan det ju hända att hästen inte går så bra och så kan man bli lite arg på sin pålle (skulle ALDRIG ALDRIG AALDRIG slå mina hästar, verkligen inte så jag menar!!!) men aa tro att det löser ett ridpass med att kanske kicka till lite extra eller något, men i bloggar så läser man aldrig att det går dåligt för er, det står mera "idag gick det inte så bra men efter ett tag släppte det och sen gick han kanon" , går era hästar ALLTID bra, har ni ALDRIG dåliga dagar? Är ni verkligen så duktiga och "perfekta" som det verkar i bloggen eller kan ni också vara slarviga och lite lata ibland?
hahah blev lång fråga nu men skulle vara kul om ni svarar. Jättegrym blogg !

Svar: Alla hanterar och rider sina hästar olika, och det finns så otroligt många olika "tänk" och rätt/fel.

Det går verkligen inte alltid bra för mig när vi tränar, och jag vet inte hur många gånger man säkert har tänkt att "varför rider jag äns, jag kan ingenting och kommer aldrig kunna", och så vidare. Men det är så fel, man klankar ner sig själv, tror att alla andra tycker att man är sämst i världen, och mår bara dåligt. Jag har lärt mig efter flera år att man skall bara fokusera på sig själv, inte bry sig om blickar man får, inte bry sig om hästen springer med huvudet åt vädret och folk tittar på. Det är bara du själv som vet exakta anledningarna till oliksa saker på din ponny, det är du som vet bakgrunden, det är du som vet om hästen är extra känslig i munnen ena dagen, det är du som vet att hästen är trött från ridpasset dagen innan. Du vet att ni faktiskt kan! När det går dåligt för mig blir jag lätt arg och stressad - men har jobbat med detta väldigt mycket och nu tar jag det mycket bättre, slappnar av, letar efter en trevlig känsla igen osv. Det är ingen idé att stressa upp sig, hur många som än står och tittar på dig. Du vet hur du ska lösa det, om du ger det tid. Nöj dig med hästens halva prestanda, bara du får igenom det som verkligen inte funkar, tex.

Jag är väldigt slarvig samtidigt som jag är jäkligt noggrann.. Tex slänger jag in hästen från hagen i grimman om jag inte orkar grimskaft, släpper hästen lös på stallgången med tränset om jag glömt något i sadelkammaren men inte orkar binda upp hästen igen eller leta upp någon som kan hålla, ibland bara borstar av snabbt i sadelläget osv.

Därimot har jag en skylldighet mot min häst tycker jag, att se till att den mår bra och är fräsch - därför kör jag mycket massage, stretch osv. Om man har eqiterapeft osv för mycket pengar på sin häst, som skall förebygga skador, underlätta för hästen osv, ja om nu hon "knäcker", och "fixar" hästen, då får jag ju göra som hon rekomenderar och säger, dvs underhålla allt så att det håller i sig, och inte var en onödig sak att ta hit någon som liksom lossar honom. Men som sagt, jag kan vara urlat, ibland blir det på med hacket och en barbackatur med mjukisbyxer, det behöver inte vara 100 procent seriöst hela tiden. Då skulle jag aldrig orka med att ha så mycket med hästar som jag har, man måste ha roligt men till rätt gräns helt enkelt! :)

Jag funderar starkt på att börja på SRG, men eftersom att jag bor i Uppland, (utanför Uppsala) så undrar jag om SRG tar in elever så långt från skolan. Skulle vara super om du visste, och kanske skulle kunna svara till mail/bloggen :)

Svar: Det är riksintag, så skolan tar in folk från hela landet, var du än bor ;)


Fokus rätt!

"Vad tycker ni om ryttare som enligt andras ögon(smaken är som baken iofs..)men enligt endel, är för långa för sin ponnyer men de väger inte för mycket och ponnyn har inte ont av det...Om de inte tävlar höga klasser, utan bara på lokal nivå.."

Vet du vad?
Jag tycker ingenting alls. Handlar det om andra och att det är DU som tycker och undrar - då föreslår jag att andas lugnt, tänka om och fundera på vart du egentligen vill lägga DIN energi och fokus. Inte på hur långa andra är på sina ponnyer hoppas jag? Tänk om tänk rätt, det hjälper varken dig eller personen ifråga att att spekulera i vad som är rätt och fel.

Handlar det om att andra utsatt dig för påhopp pga din längd och du nu vill veta våran åsikt så kan jag bara säga;
Känns det bra för dig? Får ni dom resultat ni är värda och borde ha? Tycker en person du verkligen litar på som kan sin sak /t.ex tränare) att det fungerar? Jamen dåså! SKIT i andra och alla deras åsikter, du gräver ner dig i deras fällor om du ska spekulera i det alla runt om dig tycker och tänker. Människor kan i många fall kasta ur sig saker med starka och jobbiga känslor döljda i bakrunden - t.ex avundsjuka, missnöje med sig själva, dålig självkänsla osv osv. Förlita dig på en kunnig tränare DU tycker om, och strunta fullständigt i resten - tills du är mogen och såpass stark att du kan skaka av dig det  som inte stämmer och ta folks påhopp och åsikter med en nypa salt.

Hästsporten är FULL med människor som är snabba och vassa i käften, skinn på näsan och fokus på dig själv - oavsett situation!
Godnatt ♥

Dags för mig att ta en lång dusch och sedan sova!
Imorgon blir det sen uppdatering från mig, först efter skolan ska jag direkt till gymmet och efter det stallet och rida Winnetoo. Jag vet ärligt talat inte själv hur jag ska få ihop mitt liv den närmsta tiden framöver, har man bra planering då eller? haha!

Just nu håller jag på att flytta ner mitt rum en våning så jag får allt lite mer för mig själv här hemma, det tycker nog både jag, mamma och pappa är skönt ;) hihi. Sedan hålla igång hästarna och Winnetoo ska vara topp trimmad nu inför tävlingarna som snart drar igång. Gymmet har jag tänkt att hinna med 3-4 dagar i veckan från och med nu och dessutom går jag sista terminen i nian = HÖGT tempo i skolan. Sedan kompisar och fest lite här och var.. Jaja, fullspäckat schema är roligt! :D

Har dock lite planer, som fortsatt är hemliga, för att underlätta för mig och ge mina hästar en rättvis vardag. Ni kommer få höra om det så småningom - I promise! ;)

Men nu måste jag dra mig, så hörs vi imorgon igen!

Allt jag vill är att räcka till för dig.
Posetime

Jag & Andrea fick posera med våra söta heztar för att få lite goa bilder till bloggarna, haha ;)
Båda två bor ju här på skolan osv, så det är chill!

Vi är alltid lika seriösa här på SRG! ;D
Tack Madde & Martina för bilderna.


Piggelin!

Winnetoo var superduper pigg idag på markarbetsträningen för Anna.
Men ändå lydig, i slutet i alla fall. Men han har så enormt mycket energi just nu alltså! Efter en timmas intensivt pass så räcker det med några minuter lugn så är han tillbaka med samma energi mängd igen!

Men så fin han är! :')
Anna sa det med, en utav dom absolut fräckaste ponnyerna. En ponny med framtiden framför sig och en ponny helt untan gränser.. Undra vart han är om några år egentligen? Han är bara åtta år i år och redan så enormt utvecklad, kvick, smart, snabb och har ett GRYMT psyke!Han är en evighetsmaskin som ligger på gränsen att koka över hela tiden - som min kära dressyrtränare uttrycker det ;)


Grattis Stella!

Stella var den som först prickade hästarnas fullt korrekta namn - du var både snabb och hade stenkoll!
GRATTIS!

http://stellaorback.blogg.se - häst & fotoblogg!
Klicka in vettja!

1. Tenkshoevens Lucky
2. Esse Zlooty
3.Goldfever
4. Charlotte
Kan ni gissa rätt?!

Vad heter hästarna här under?
Hästar jag ridit åt andra, och hästar som innan nämnts i bloggen - minns ni namnen?;)

Den första kommentaren med alla rätt får en länkning i ett enskilt inlägg! :D

Häst nummer ett


Häst nummer två


Häst nummer 3


Häst nummer fyraHej på er!

Tisdag idag, och det blev totalt ändrade planer för min del på grund utav massa anledningar..
Winnetoo måste ridas ikväll samtidigt som det är träningar för dem lite yngre ryttarna. Så jag hakar på med Winnie där så får han jobba bommar, lydnad och småhinder tillsammans med dem!Ikväll blir en kväll där jag måste göra ALLT som jag egentligen skulle kunna dela upp på tre dagar framöver ungefär. Mitt schema är totalt fullt den här veckan - som alla andra veckor.. Jaja, jag löser det säkert!

Vi hörs mer sedan, för nu ska jag ut och fixa stallet innan Winnie ska in och äta!


Bjussar på en skitbild, men nytagen är den i alla fall ;)


Veckans häst!

Grattis till Jakob som får sin häst som veckans snyggaste!

Din ponny fångade mig grymt med sin utstrålning och smäckra kropp! Måste också ge ett litet plus till utrustningen, den gör så mycket av hästens utseende, och du har valt snygga saker & färger tycker ja ;)

Lätt en ponny som jag skulle kunna tänka mig att ha!


Vad är finast..?

Vilken läderfärg på Winnetoo tycker NI är finast?


Svart


Mörkbrunt


Ljusbrunt

Själv tycker jag att han är allra finast i mörkbrunt, men även en snygg ljusbrun matchning kan bli riktigt nice! ;)
Så vad tycker ni nu då?:DHemligheter på gång..

Hej igen!
Fullt upp hela dagen idag - därför så dålig uppdatering från min sida..

Jag har massa hemlisar på gång! ;)
Jag hoppas på att kunna presentera det mesta för er så snart som möjligt. Men jag är inte själv klar över vad jag vill osv, så därför kan jag inte säga någonting ännu - tyvärr! Men ni håller la koll eller?!Imorgon är det dressyr som står på schemat och ingenting annat märkvärdigt kommer hända faktiskt.. Inte alltid så ball att vara Linn Olsson.. haha! ;)

Men jag har lite pepp-talk inlägg på gång faktiskt.. Bra va?
Så kanske att jag hinner skriva ner mina tankar kring vad det rör sig om imorgon redan, jag hoppas på det!

Vi hörs!


Du tror att dom som du vill kalla människor, ska se ut och alltid tänka just som du
Men om du följer spår du aldrig sett förr
kan du lära med ditt hjärta och ta in nya kunskaper i varje stund..


Bilder på Martijn

Det märks att jag har börjat skolan igen och att jag rider hästarna ordentligt igen - jag hinner verkligen inte med internet. Speciellt svårt är det eftersom att jag inte har internet, tur att jag får låna ett nu för att uppdatera lite!

Vad gulliga ni är som har kommenterat att ni saknar mina inlägg, det gjorde mig glader! :D

Igår tränade jag lite dressyr med bäbis, och Madde var så snäll och kom ner för att fota oss lite. Tyvärr blev det väldigt suddiga o mörka bilder då hon hade lite svårt att få till inställningarna på kameran, men det blev ändå bilder! Martijn har varit överraskande fin sedan jag kom ner till skolan igen och började rida igång honom, känns så himla skönt, äntligen kan man träna seriöst och verkligen jobba! Fast han har lite jobbig päls stackarn ;)

Har fått jättemycket önskemål om att ni ska få se mer från Martijn, så nu måste ni bli extra glada!
Jag rider med luva då veterinären vill att jag har det då han gärna är på tå/svårt att slappna av.


Nu skall jag springa ner till stallet och rida Mahjong och tömköra Martijn, puss!
Precis kommit hem!

Hej på er!
Har precis kommit hem från ett gympass tillsammans med Josefine!:D
Massa kondis och mage blev det idag ;)

Nu ska jag ut till älsklingarna som står inne och äter mellanmål skulle jag gissa på, sedan blir det plugg resten utav den här kvällen.. Livet är hårt!

Btw, ska meddela att jag har skällt på Sofia från er och hoppas på förbättring i uppdateringen från hennes sida SNARAST..


;)


Bra fråga!

"En fråga till er båda! :) (Jag menar verkligen inget elakt nu, utan jag undrar verkligen bara!)

Om ni älskar era hästar, varför finns det då ens tankar på försäljning? Alltså efter att ponnytiden har gått ut? För även om man är över 18 så betyder det ju inte att hästarna inte orkar med att ridas av samma människa...? Är det pga tid, eller pengar? Och detta är en fråga jag undrar generellt över bland ponnyryttare som tävlar "sista året". Om man älskar sin häst, varför inte behålla den och göra annat när tävlingsperioden är slut? Jag menar, hästen kan ju hoppas och tränas som vanligt då det bara är tävlingen som försvinner om det är så att den älskar det den håller på med. Jag älskar min häst och skulle aldrig drömma om att sälja henne, visserligen är hon islandshäst och det känns som om islanddsmänniskor oftare behåller "sina älsklingar" men för mig är det verkligen inte rasen som spelar in utan att jag verkligen älskar henne och jag skulle inte leva utan henne. Och samma sak med de andra hästarna jag ägt som jag har haft och känt att jag älskat. Det har aldrig funnits att sälja dem. Så varför är det så många ponnyryttare som säger sig älska sina hästar som säljer dem vidare? Om man älskar någon så mycket som ni verkar göra, hur kan man då ens tänka på en framtid med sin sålda vän?

Detta är något jag funderar mycket på. För det är många som säger sig älska sina hästar och inte se någon framtid utan dem, men så fort de fyller 18 säljer de och skaffar stor häst. Jag förstår inte, varför? :)"

Jag förstår hur du tänker, absolut.
Jag kan säga såhär;
Jag kan inte se en framtid utan Winnetoo även om jag vet att för varje dag kommer den närmre. Att sälja Winnie kommer bli det absolut värsta som hänt att gå igenom för mig - helt klart!

Men såhär är det..
Som du nämner är det mycket inblandat, t.ex ekonomi, mål och vilja.

Ekonomi-
Verkligen en del som känns tråkig att den är så inblandad - men det går inte att komma ifrån. Hästsporten överlag, och speciellt som tävlingsryttare på hög nivå drar pengar nått så in i helvete. Bara ett meeting kan kosta runt 7 tusen i startavgifter, boende för häst och människa, veterinärkostnader, bensin, mat osv. Så om vi ser det ur mitt och Winnetoos perspektiv nu då;
Säljer jag honom nästa år är han åtta år och har gått MSV B i två år med förhoppningsvis bra resultat. Väntar jag tills han kanske är femton år och inte har tävlat på 7 år så kan ni ju tänka er mellan skillnaderna i priset. Där snackar vi inte några tusenlappar utan det handlar om 100 tusentals kronor.

Mål-
Jag vill rida scandinavium, jag vill rida SM jag vill nå högt! Jag vill ha junior år på storhäst och jag vill verkligen tävla och satsa och har stora mål.

Vilja-
Winnetoo ÄLSKAR att tävla!
Han hade blivit olycklig och det hade varit egoistiskt utav mig att behålla honom som "hemma-häst". När våra vägar skills åt kommer det vara tufft, men då är han redo att hjälpa nästa ryttare till the top of the world!

Jag ÄLSKAR att tävla!
Jag är en tävlingsryttare, jag vill rida storhäst på hög nivå och jag vill kämpa mig uppåt. Jag vill helt enkelt inte sitta som 25 åring på min gamla tävlingsponny i skogen om du förstår hur jag menar.

Varken jag eller Winnetoo hade blivit lyckliga av att vara hemma och lulla runt för att vi älskar varandra, det är faktiskt så tyvärr.

Man kan älska varandra, leva i nuet och ha jäkligt roligt!
Sedan får man acceptera att man behöver gå skillda vägar och uppskatta det nya som kommer komma helt enkelt. Jag är inte den ända ryttaren för Winnetoo och han är inte den ända hästen för mig - även om det i många fall känns så..
Vi måste till slut lära oss att acceptera och respektera varandras mål och viljor - och ta det enormt svåra och tuffa steget ifrån varandra..

Men nu ska vi först ha ett sjukt jävla kul år tillsammans!

Jag är inte magisk..

Angående filmklippet jag la ut för några dagar sedan:


Fick jag en massa frågor kring HUR jag gör för att få honom att lita på mig och följa mig, om jag kan ge tips på lite horsemanship övningar osv. Vet ni vad?
Jag kan inte ett dugg om horsemanship och jag har inte TRÄNAT honom till att springa efter mig eller lyssna på mig.

Det jag tror ligger bakom det är att jag verkligen uppskattar Winnetoo för den han är. Jag älskar honom av hela mitt hjärta och det känner han och ger så mycket kärlek tillbaks. Vi har ett starkt band mellan oss två, det är därför han gör som han gör på filmen.

Absolut inte för att jag är magisk eller kan träna hästar till att göra på det sättet :)

Men TACK för alla grymt fina kommentarer jag fick också, blev överlycklig efter att läst alla era fina ord om mig och Winnetoo :')


To do!
Svar på kommentar

"till linn: vad tycker du om ryttare som straffar sina hästar när dom stannar? brukar du straffa hästen när den stannar?"

Rolig fråga där man kan ha mycket olika åsikter tror jag!
Självklart kan jag berätta hur jag ser på saken och sedan får ni gärna komma med era åsikter och motargument.

Jag tänker ALDRIG tanken "hästen är bara dum" "hästen gör det för att jävlas" - det tankesättet kommer du ingenstans med. Du blir irriterad och arg vilket såsmåningom kommer gå ut över hästen och det ger en stressad och låg presterande häst helt enkelt. Alla grenar inom ridsport kräver (för att nå toppen) ett band med sin häst och en känsla för sin häst, tror jag.

Just för tillfället har jag ju Winnetoo som är den utav mina hästar som tävlar på högst nivå - och han stannar näst intill aldrig. Bara om vi kommer i en situation där det är farligt för honom och mig ifall han hade hoppat - det har hänt en gång på 2 år. Då låg vi ruskigt fel i en trekombination på 120cm och han lyckades ta sig över A & B hindret men C hindret gick det inte längre och han var tvungen att stanna för våran säkerhet.

Hur gjorde jag i den situationen då?
Jag lugnade ner honom, tog tid på mig (trots att det var tävling och jag visste att jag riskerade tidsfel..) klappade om honom ordentligt så han kände att jag inte var arg överhuvudtaget utan uppskattade hans kloka beslut. Sedan kom jag igen och han hoppade igenom den felfritt!
Men ni vet ju att jag ridit mycket "problem hästar" åt andra under åren med.
Ett flertal utav dem har just varit hästar som stoppat mycket på hinder och framförallt på tävling. Det första jag vill veta är att hästen är helt frisk, det vill jag alltid ha med mig i ryggen innan jag börjar jobba med en "problem häst".

Sedan utgår jag ALDRIG från att hästen ska stanna. Jag lägger upp ett bra tempo, hjälper den till en bra avstånds punkt och rider med positiv energi mot hindren. Oftast räcker det om jag ska vara ärlig. Jag hade en ponny för ett par år sedan som stannade exakt hela, hela och igen HELA tiden med sin ryttare. Ryttaren var duktig, hon störde inte ponnyn och såg ut bra avstånd - men hon trodde inte på ponnyn. Hon red aggressivt från början och förutsatte att ponnyn skulle tvärnita - vilket den gjorde. Med mig stannade den ponnyn kanske 4 gånger under ett års tid och vi tävlade en hel del. Det har inte med att jag är duktigare en tjejen som hade den eller att jag har värsta knepen - jag är bara positivt inställd till hästen jag sitter på - i alla lägen!

Jag är en person som tänker väldigt mycket vad det gäller allt. Men i ridsporten vill jag alltid veta anledningar och kör på uteslutningsmetoden.
- Varför stannade hästen?
- La jag den fel?
- Är den osäker?
- Blev den tittig?
- För dåligt tempo?
- Negativ energi eller tankar hos mig som ryttare?
Utefter vilken anledning jag får fram kan jag sedan lösa problemet. Antingen själv eller ihop med en tränare :D

Självklart finns det fall då hästen faktiskt beter sig "dumt" men dom fallen är få. Hästar vill vara tillags. Men om hästen inte vill hoppa, då är det vårat ansvar som ryttare att se till att den får göra någonting annat som den passar med och tycker är kul!

Så tycker jag i alla fall :D


Häftig bild på mig och ponnyn Gravenveld's Miranda ;)


Bilder som verkligen betyder mycket för migMin älskling!


Ni anar inte..

..hur mycket jag längtar tills tävlingarna drar igång igen!
Min och Winnetoos första tävling blir den 20:e Februari i Kungsbacka där vi kommer starta L:B & L:A som uppvärmning inför tävlingsåret 2011! :D

En utav 2010's bästa rundor måste vara den här -


Nationell L:A Änglahoppet
Den här rundan var absolut bland dem bästa! Han var så himla lugn och lydig. Inför trekombinationen som orsakade mycket problem för många då den var extremt trång var jag tvungen att "plocka bort galoppen" helt nästan som ni ser. Han bara kortade sig perfekt och sedan rullade igenom kombinationen lekande lätt! Jag var riktigt nöjd över hans insatts när vi gick i mål, min fina ponny ♥  


Favorit i repris!

Många nya läsare kommer för var dag och samma frågor ställs, så nu kommer ett gammalt populärt inlägg i repris igen! Motiverat svar från mig..

"Är det aldrig jobbigt att driva en så stor blogg?
Alla tänker ju typ "Gött att vara dom, vilket rockigt liv" men är det verkligen så kul att folk har ögonen på en hela tiden? Svara gärna i inlägg, hade varit kul att höra din åsikt!"

Bra fråga, som jag skulle kunna skriva hur långt som helst om. Men jag ska ta det kortfattat men ändå motiverat till er som vill höra mina åsikter kring det.

Jo, det ÄR jobbigt. Man blir på något sett intressant trots att man är helt vanlig, jag känner mig inte speciellt häftig någonstans men ändå - ändå blir allt som man gör en så stor grejj nu för tiden tack vare bloggen. Det kan vara positivt ibland och negativt ibland, allting har olika sidor, det finns baksidor med nästan allt.

Jag tog mig ju ett break från bloggandet innan i flera månader innan jag startade upp med Sofia igen. Under dom månaderna lärde jag mig mycket genom att bara smälta allt, tänka igenom allt liksom. Jag har blivit väldigt stark tack vare bloggen, man får ett så naket erkännande utav hur människor funkar kan man väl säga? Det är så odiskret och i många fall väldigt kallt och elakt. Men man lär sig utav det, tro mig.
What doesn't kill you,
make your stronger
Kom ihåg det uttrycket och bär det med er JÄMNT, det hjälper en mycket i många situationer.

Okej, saker som jag känner har varit jobbigast i bloggvärlden då -

* Fördomar
Absolut något jag har fått stå ut ENORMT mycket med. "Barbie-Blondinen som får allt hon pekar på" Under den kategorien blev jag ganska snabbt lagd, vilket jag verkligen tyckt varit jobbigt. Nu har jag lärt mig att tackla allt sånt här, men jag kunde inte förstå varför JAG fick en sådan stämpel? Jag som är världens mjukis verkligen, jag fick aldrig den där tjej-gåvan att vara bitchig kan jag lova.. haha. Jag har fått LÄRA mig att acceptera mig själv och fått LÄRA mig att få skinn på näsan för att överleva helt enkelt, det är ingenting jag fått gratis.

* Intresset
Det otroliga intresset utav det man gör, som egentligen inte är ett dugg intressant. Nu senast har det stått om på alla skvallerbloggar om Winnies nya träns där det diskutterats hejvilt om vart det var köpt. "Jag tror hon köpt det på Tradera, *omg omg*" Haha, alltså nu kan jag verkligen bara roa mig åt det ärligt talat. Men gud vad jag fått kämpa med det här, efter varje påhopp från skvallerbloggar har jag innan kännt mig tvungen att göra svar på tal inlägg och skydda mig själv. Tills den dagen jag insåg att det är ingen idé, bit ihop och gå vidare - BRY DIG INTE SÅ JÄVLA MYCKET LINN! Jag får vara stenhård på mig själv med sånt där. Även om jag är tusen gånger bättre nu. Nu kan jag läsa skvaller (det lilla jag läser) med ett leende på läpparna vilket har gett mig mycket. En viktig lärdom det där..

* Kommentarer
Självklart har även jag det här problemet - som alla andra stora bloggare. Elaka kommentarer rullar in ibland - men so what? Det kommer dom ALLTID göra, man kan inte vara älskad av alla och väljer man att gå ut officiellt såhär så får man bita i det sura äpplet skaka av sig det och gå vidare - that's it.

* Prestationsångest
Det är något som uppkommit sen jag startade min första blogg och den blev stor. Jag satte VÄLDIGT höga krav på mig själv och såg allt som inte gick perfekt som ett misslyckande vilket drog ner mig väldigt mycket. Dock har jag jobbat upp det här, släppt på pressen och lärt mig att tänka rätt istället

MEN vad mycket bra saker det finns också! Det absolut bästa är ju -

* Att få hjälpa andra
Att få dela med sig utav sina kunskaper är det BÄSTA jag vet!
Särskilt med det mentala och sättet att TÄNKA. Att få bra sits och stilla skänklar är något som går att jobba sig till relativt enkelt MEN att lära sig tänka rett och peppas rätt är desto svårare. Det är något jag verkligen har lärt mig och mycket tack vare bloggen och det är så härligt att kunna svara på era mejl varje dag om just sånt här. Peppa er och hjälpa er med era snubbelben.

* Att ha chansen att nå ut till så många
Det blir till ett enormt stort spindelnät allt det här med bloggar och bloggandet. Det kommer och går så mycket människor på ens blogg och det är en häftig känsla att kunna dela med sig utav kunskaper, händelser och erfarenheter till så många & sedan få höra era!

* Alla nya människor man får kontakt med
Jag låter rubriken tala för sig själv, det är amazing!

* Att ständigt ha kunniga människor runt sig
Som jag sagt innan så delar jag aldrig in människor i kategorier eller dömer personer efter resultat eller något sånt. Utan jag tror att man kan lära sig nya saker utav ALLA verkligen. Och tänk, när 1000 hästintresserade människor samlas på den här sidan varje dag och man har någon fråga som man ställer så är det ju 95% chans att någon har ett bra svar iaf! GRYMT!

Även det här handlar så mycket om att lära sig TÄNKA rätt och ha en stadig grund att stå på. Visst att jag är ödmjuk och lite för snäll ibland, kanske lite mesig i många situationer - men stark i mig själv ÄR jag och jag har starka åsikter som jag vågar stå för och alltid kommer stå för. Jag står på mina ben och kommer aldrig göra mig beroende utav någon annan även om det finns människor som betyder helt enormt mycket för mig, så överlever jag på mina två egna ben i ALLA situationer och så ska det förbli.

Jag har fått komma underfun med att alla kommer inte alltid älska det man gör. Det kommer alltid finnas människor som vill såra dig, som är avundsjuka, eller behöver trycka ner andra för att må bra själva. Sånna människor kommer man ALLTID träffa på och det är lika bra att lära sig hur man ska tackla det med en gång - vilket jag har gjort från bloggen.

Och vad det än är, så får ni alltid höra av er till mig om ni vill! Jag är öppen för alla diskussioner om det så handlar om er, era kompisar eller mig. Man kan alltid bolla ideer och tankar med varandra och lära sig utav varandra. Jag svarar på alla era mejl även om det tar lite tid som många av er märker, men jag gör mitt bästa
Jag älskar att få hjälpa till, så tro inget annat.

Och ta med er uttrycket jag använde mig utav innan,

What doesn't kill you,
make your stronger

Man lär sig utav misstag, man lär sig utav jobbiga perioder och om tio år är våra problem som finns nu ofta inte så viktiga. Tänk framåt och lev era egna liv med er själva som huvudpersoner

Och vet ni vad?
Skvallerbloggar, fortsätt gärna att diskuttera vart mitt träns är köpt, för även om jag hade hittat det på tippen så hade Winnie varit samma häst och jag hade varit samma människa - I'm so sorry..!
Fullt upp, morgon till kväll!

Hej på er och förlåt för den obefintliga uppdateringen här idag!
Kom hem mitt på dagen och satte då igång med stallet och ridning direkt, sedan iväg till stan igen. Har träffat goa tjejer och sett på en bra bio men nu är jag hemma och har en hel del att ta i. Fullt upp från morgon till kväll i mitt liv - men det gillar jag :D

Ska börja med att svara på mejlen som mestadels består utav sammarbetsvilliga företag, reklam erbjudande osv. Har en del företag jag ska börja ta kontakt med och lite annat att fixa med. Har även hänt mycket i mitt liv den här tiden, jobbiga saker. Så allt har liksom lagts åt sidan så att säga, nu är jag igång igen och har en massa projekt på gång! ;)

Hinner förhoppningsvis med lite mer update senare!


Hoppas ni får en grym fredag!

Själv ska jag nu fixa mig och dra in till stenungsund där massa goa tjejkompisar väntar på en resturang! Sedan blir det film och godis all night long ;) Supermysigt.

Ha en bra kväll allihopa, så hörs vi massa mer imorgon igen!


Superfin bild utav sofiajoanna.blogg.se


Klant Linn..

Åh, det här är verkligen inte min dag!
Allt har gått emot min planering och mitt schema verkligen - och dessutom kom jag på fem minuter innan bussen kom att jag glömt gymkortet hemma och fick istället åka sena bussen direkt hem istället för till gymmet som tanken var.. Jaja, så blir det ibland!

Har en jäkla massa plugg och ska iväg ikväll så det var väl lika bra kanske?
Dessutom hinner jag rida ut en sväng innan det blir för mörkt vilket också är super.

Så nu får jag snabba på ut till min älskade Winnetoo så han får komma ut och röra på sig!Tack för alla superfina kommentarer ang. inlägget med filmen från igår också - blir helt varm av alla fina ord från er :')♥


Öppet-hus!

Min skola som så många frågar om hela tiden, Sveriges Ridgymnasium (SRG) i Kungsbacka skall ha öppet hus på söndag (16/1). Jag är kvar här i helgen, och kommer att hjälpa till och så vidare, haha! Kaaanske skall jag & en del klasskompisar ha en Kadriljuppvisning även på Söndag, (vi ska ha uppvisning imorgon då det kommer typ 150 politiker och dess familjer!?) Jag rider på en oriden och rund skolhäst, vars syster rids av min rumskamrat Lovisa.. De ser nästan likadana ut, bara att min är typ 3 gånger så stor runt magen! Ser fruktansvärt kul ut. Så kanske får ni något att skratta ganska grovt åt på söndag, vi failar alltså ;)

Jag kommer kanske att jobba som parkeringsvakt, vilket är mindre kul, men skall se om jag inte kan flirta till mig något roligare jobb.. förra året blev jag impuls rundvisare och pratare, haha, så typiskt. Vi får väl see, ska hinna rida mina pölls också!
SES VI? :D
Ni får gärna fråga mig frågor här på Söndag, så slipper jag svara på miljoner frågor här på bloggen som jag brukar få göra. Annars kan ni läsa mitt inlägg som jag skrivit om skolan en gång redan, här.

Alla här är taggade på att se alla små barn som kommer o ska hälsa på i alla fall, så välkomna till SRG livet, inte normalt någonstans :)


Iskalla händer och snart riddax

Godmorgon/godmiddag på er!
Sitter i datasalen där det är iiiiiiiiiiiiiiisskallt (vi har ingen värme i skolan, IGEN?!?!) för att svara på massa religions-frågor, men fastnade givetvis här istället. Så tråkigt att jag inte kan uppdatera knappt nu för tiden eftersom att jag glömde internet hemma och har full rulle i skolan hela tiden!

Igår när vi skulle rida så blev det strömavbrott precis när vi kortat upp tyglarna, hur jäkla typiskt är inte det? Så dagens ridning på mina pollar blev bara framskrittning, haha!

Idag har vi hoppträning, och vår kära Mia Ingvarsson skall sluta som hopptränare, och istället ska vi få Sussie Pålsson.. Aldrig sett/ridit för innan, men det ska väl bli kul att se hur hon fungerar. Hon kommer från Billdal, så säkert många hoppryttare som läser bloggen som har koll på henne. Idag skall hon vara med och titta på oss när vi rider ialla fall, så det blir snarare hon som får veta hur vi är, än att vi ryttare får veta hur hon som tränare är än, haha!

Yesyes, nu ska jag springa in i klassrummet och se vad de andra gör, hoppas att maten kommer snart och sen kuta ner till stallet o mocka innan mina hästar kommer in. Hoppas på update senare!

Kraamar!


Bra tjejen!

Vilken förebild, för mig, för er, för ALLA unga tjejer!
Någon med fötterna på jorden och ett klokt tänk redan i ung ålder - det gillas Moa!

"Riktigt bra skrivet! Jag själv har aldrig haft problem med dessa som tur är! Jag känner att jag trivs i mig själv, och jag gymmar inte för att gå ner i vikt utan för att bygga muskler och få kondition! Jag har märkt att om jag inte gör det så får jag svårt att sova -men jag är trött hela tiden, jag orkar inte fokusera på
skolan och jag äter bara "skräp" .
Men jag har aldrig haft problem med vikten :) dock så kan jag i princip sitta och tvinga i mat i mina kompisar när dom säger "nej jag kan inte äta så mycket, jag är tjock" o blablabla!
Men till alla er som säger såhär -fortsätt jobba o ni är perfekta precis som ni är! Man mår bra när man har ett lagom självförtroende och man trivs i sig själv!

Tack Linn och Sofia för en underbar blogg o för att ni är så bra förebilder för unga tjejer!"

Annars är det jobbigt att läsa kommentarerna som rullade in under inlägget, super att ni vågar öppna er och diskuttera - det är alltid bra! Men det är så himla tråkigt att se hur många unga tjejer som har komplicerade förhållanden till mat och kropps ångest.. :( Verkligen något som gör mig så ledsen!


Från idag
Mahjong blev tillriden..

Livet leker och jag är mitt i det! Haha, sanningen är att skolan är i full gång, hästarna håller på att sättas igång förfullt och jag är ju tillbaka på Höglanda, vilket betyder äta hela tiden + umgås med folket. Dessutom glömde jag mitt trådlösa internet hemma, smart va!? Så jag kämpar för att få uppdaterat ibland när jag får tag på internet..

Igår var i alla fall en killkompis till några av oss här, även kallad "lillebror" i huset nu då han är här ganska ofta o chillar med oss, för att ja, chilla haha! Och efter en lååång stunds tvingande så fick jag upp honom på Mahjong, haha!

Här kommer ett gäääng goa bilder på Azer & Mahjong. Måste erkänna att jag tycker att han var sjukt modig som vågade, dessutom fast han är en liten tuffing haha. Han tog Simones rosa hunter, ifall ngn undrar haha.
Broder från annan moder
Efter att han hade fått skritta fram Mahjong och ta någon trav så bytte vi, och jag jobbade ett kort mjukpass ;)


(Ursäkta alla olika matchningar, men det var iskallt så hade flera lager!)Torsdag

Hej på er!
Hoppas ni har haft en bra dag på skola/jobb.

Idag är det mycket plugg för min del, det sätter igång direkt verkligen!
Ska ner i manegen med Winnetoo ikväll, ska ha han lös och bara leka och busa. Han är så uppmärksam och känslig för mitt kroppspråk och röst så det fungerar verkligen att ha honom lös och få honom till att göra det jag ber honom om ändå. Kanske att mamma kan följa med och filma ifall ni skulle tycka att det var kul att se?:D

Vi hörs lite senare, för nu måste jag ta tag i NO, matte och lite annat smått och gott!
*Kul att så många kommenterat och varit delaktiga i inlägget om hästens självförtroende, läser ALLA kommentarer - det vet ni!*


Winnetoo ♥


Tänk om tänk rätt!

Får enormt mycket frågor kring min träning, vikt, tips osv hela tiden både här, på facebook och på mejlen från er - unga tjejer runt om i landet. Jag väljer istället att ta upp ämnet i ett inlägg, så kan vi diskuttera ämnet öppet istället!

"Hur mycket tränar du på en vecka? Räknar du på kalorier, asså har koll på vad du bränner och äter?"

"Hej Linn! Jag vill jättegärna gå ner i vikt. Jag läste din blogg för ett år sedan då du gick ner i vikt massa som vi läsare faktiskt kunde se genom filmer och bilder (så där har du inget att säga emot ;)) och undrar nu  HUR FAN du gjorde?? Det är ju omöjligt för mig i alla fall!"

"Hej! Kan inte du tipsa om lite olika "dieter" eller nyttig mat utan för mycket socker och fett i osv? Du verkar ha bra koll på sånt"

"Tränar du för att gå ner i vikt elr? Jag tycker du är smal nu som du är tjejen!"

Nu tog jag dem senaste frågorna som finns i min PM på facebook.

Till den andra frågan;
Nej, jag har ingenting att säga emot där. Jag kan inte ljuga och ja, jag gick ner i vikt och ni såg det och det blev ett herrans liv från alla håll - vilket definitivt inte hjälpte mig när jag var i den situation jag var i då. Men skitsamma, nu är tankarna redigt omställda och jag lever inte som jag gjorde då. Men just för att det är unga tjejer som hela tiden skriver sånna här frågor och har sån enorm hets kring vikt och utseende så kan jag lika väl dela med mig (en liten del) utav egna erfarenheter.

Allt för många kopplar smalhet med lycka - "om jag bara hade haft smala lår hade allt varit mycket lättare" "om min mage bara vore platt så hade jag mått mycket bättre och haft mycket bättre självförtroende". Jag har också tänkt så och när jag erkänner det i sammanhang då jag försöker få andra att inse hur fel det är med vikt hets så brukar reaktionerna bli "Ska du säga?" - och ja! Det ska jag verkligen. Jag har varit inne i det - och det gav mig absolut ingenting positivt alls bara tvärtom. Så självklart är jag rätt person till att öppna munnen och försöka få andra att inse hur fel tänket är.

"När mina lår blir så smala att dem inte går ihop och jag kan se alla mina revben i spegeln är jag nöjd!" "Det är lugnt, jag ska bara gå ner si och så många kilon, sedan slutar jag med det här" - sure bacon.. Det här är meningar som jag använt många gånger. Och jag lyckades, jag gick ner i vikt och det syntes också för den delen. Men lyckligare utav det blev jag definitivt INTE!

Allt jag åt räknade jag ut i kalorier och all träning var till för att jag skulle kunna äta något sedan. Jag var svin trött exakt hela tiden och grinig som in i helvete ärligt talat. Jag orkade inte med någonting för allt jag la min energi på var vikt, kalorier och träning. Hästarna, skolan och allt det ROLIGA då? Nääe, det kom i andra hand hela tiden. Hästarna och ridningen var självklart en träning i sig så därför kämpade jag på där, men inte något jag längre kände var sådär riktigt roligt. Skolan var jag totalt omotiverad i och jag orkade inte fundera över betyg osv.

När jag var som smalast (och också tröttast, ledsenast, grinigast och mest omotiverad) har jag aldrig innan granskat mig själv så kritiskt. Mina lår gick inte ihop, mina revben var synliga och jag hade gått ner en massa - men jag såg mig själv fortfarande som stor alltså. Sjukt men sant!

Mer än såhär tänker jag inte gå ut öppet med, men det kom en rejäl vändpunkt tillslut som tur var. Den kom i tid och ingenting han gå på tok för långt - men vägen tillbaka är tuff och jag kan absolut inte slappna av med allt det här ännu. Det kommer följa med mig länge tror jag tyvärr.

För att återgå till Er och Era frågor nu!
Som ni nu kanske förstår skulle jag ALDRIG någonsin dela med mig av några såkallade "tips" för att rasa i vikt. Är man ohälsosamt stor så ska man ta kontakt med ett proffs (läkare, skolsyster) och så får dom hjälpa en att ta tag i det. För er andra - SLÄPP dom dumma tankarna i tid!

Du blir inte lyckligare bara för att du får mindre vader, lår eller mage - I promise. Du får bara en jäkla massa besvär och jobbiga tankar som får dig att få ännu sämre självförtroende. Vi duger precis som vi är, sluta jämföra er med andra och lär er att det är bara att acceptera sin kropp. Den sitter fast på er, det är inte så mycket att göra åt saken liksom. Bättre att må bra och ha roligt!

Det här med träning då.
En vanlig grejj unga tjejer kör med (inklusive mig för ett tag sedan) är;
"Jag tränar för att kunna äta, inte äta för att kunna träna"
Att tänka att det är onödigt att ta en fika för att man har gymmat och då var gym-passet onödigt är riktigt fel. Det är ju då man kan ta en fika utan att det gör någonting alls, och dessutom ska man äta minst lika bra och mycket som man gjort innan.

Inga mer mejl om tips och vikt till mig tack, för ni kommer ALDRIG få svar på sånt ändå.Alla är olika - tänk på det.
Det fungerar inte så att man kan jämföra sig med varandra. Vi har olika kroppar och är helt olikt byggda. Man måste bara lära sig att acceptera att det är så. Dessutom bryr sig INGEN annan än du själv om ifall du har pinnsmala lår eller inte - who fucking cares?

Kom igen nu tjejer! Lite skinn på näsan och bryt på det förjävliga media idealet som sätter sån enorm press på många - vi är inga plastikopererade hollywood tjejer och tack och lov för det!


Jag kommer aldrig få pinnsmala lår, jag kommer aldrig bli perfekt i mina ögon. Men å andra sidan så tänker jag inte lägga ner en sekunds energi åt det igen - never! Nu har jag gjort mitt val, jag tänker fokusera på annat och HA ROLIGT i mitt liv istället :D

Kom med åsikter, tankar, frågor och egna erfarenheter - det uppskattas det vet ni!
Nu kör vi en riktig snackis här ikväll om det här ämnet!


Första tävlingen inplanerad!

2011's första tävling är inplanerad för min och Winnetoos del!:D
Känns superroligt.

Kungsbacka ridklubb
L:B (100cm) & L:A (110cm)
Semifinalen till GP-ponnyn går samtidigt som mitten klass - och den är ju alltid rolig att kolla på med.
20 Februari

Någon mer som planerat in den här tävlingen?:D


Känner på mig att min prins kommer vara rejält taggad!


Hästens självförtroende

Mycket snack från min sida om mentalt och självförtroende hos oss ryttare, eller hur? Men något jag aldrig tagit upp är hästens självförtroende - för det är en EXTRTEMT viktig bit!

Hästar föds med flockbeteende, instinkter OCH självförtroende.
Ingen häst föds med att stå själv i ett hörn och vara rädd för att hoppa över en stock om något annat djur i vildmarken hade attackerat, right? Dock är vissa ryttare riktigt bra på att ta bort glädjen och självförtroendet hos hästen. Självklart är alla hästar olika, vissa går inte att knäcka medans andra kan vara väldigt osäkra i sig själva. Men jag tror ni hajjar vad jag menar ändå!

Jag ska beskriva vad ryttare som jag ser upp till och har som förebilder har för något speciellt som jag gillar;
Inte handlar det om att dom har stilla skänklar, lodrät sits eller perfekt hållda händer. Utan dom har hästar som har glimten i ögat, älskar det dom gör och VILL göra sitt jobb på bästa sätt! Dom sitter på hästar fyllda med självförtroende och glädje. Ingen ryttare skapar från ingenstans ett självförtroende hos en häst, men man kan förstärka hästens självförtroende - men man kan också förstöra det.

Ryttare som kan klarar av att balansera på den där hårfina gränsen mellan lydig och glad häst fylld med självförtroende och vilja - dem beundrar jag starkt!

Sånna ryttare vill jag lära mig utav och ha runt mig.

Winnetoo är en ponny som älskar sig själv, han är skarp i skallen och verkligen ingen häst som man lätt får psykiskt ur balans. Men ändå lättstressad och har höga prestationskrav - som gäller att hålla på en lagom nivå. När han inte förstår mig blir han stressad och hetsar upp sig - då är det mitt ansvar som hans ryttare att känna av och se det ur hans perspektiv vad som är bäst för honom. Då känner jag av att det är dags att ge honom långa tyglar ett varv, klappa om honom så han förstår att jag inte är arg och vill honom väl. Sedan utföra övningen tydligt och lugnt igen. Visst tog tar det lite extra tid - men hade jag blivit arg då hade jag aldrig fått igenom övningen plus att han skulle tappa en massa förtroende för mig.

Hade en häst som Winnetoo dagligen blivit utsatt för aggressiv ridning eller oklara uppgifter och stress - kan jag LOVA att han hade slutat hoppa, slutat vilja och tappa bort sig själv totalt.

Vi som ryttare har ett ansvar enligt mig. VAD gör dom ryttare vars hästar hoppar med glädje på varje tävling? Vad gör INTE dom ryttare vars hästar inte vill och verkar osäkra?
Jag tror man kommer långt på att fokusera och granska just sånt här.

Så kom igen nu!
Häng med och kommentera och diskuttera det här med mig nu. Jag är inget proffs och vill jättegärna se era tips och tankar kring det här. Svara varandra och kom med egna åsikter - frågor som ställs till mig kan jag ta upp i ett inlägg sedan om ni vill? Så kör vi lite "egoboost-snack för hästen" idag?:D


Mahjongs stamtavla

Fick önskemål om att visa Mahjongs stamtavla, och visst kan jag göra det!


Mahjongs pappa är en riktigt framgångsrik galopptör!

Mahorka


Mahjongs mamma har en lång historia bakom sig, och trots en bruten nacke har hon klarat av att leva i flera år. Här kommer Tashyones historia skrivet av hennes ägare som då fött upp Mahjong, ganska gammal nu dock:"Historien om ELITstoet Tashyone

Det började en majnatt 1978, Cleone hade gått tiden ut och vaxpropparna hade hängt i ett dygn nu och hon stod och stirrade ut i luften. Det enda hon rörde på var  bakbenen som hon stödde växelvis på, hon var svullen i dem och tyngden var nog stor för magen var enorm.

Jag var ute och tittade till henne en gång i timmen och fram i gryningen hade hon lagt sig ned,

vattnet hade gått och jag var nervös, hon stönade och krystade och plötsligt kom ett framben

med en vit strumpa, men inget mer hände. Jag smög in i boxen, kröp runt Cleone och började känna efter det andra frambenet. Oj då! Det var böjt i knäet, men som tur var inte värre än så. Jag fick försiktigt trycka fölungen tillbaka och vika ut det böjda frambenet och sen hjälpte jag örsiktigt till att få fram fölet. Hon (som det senare visade sig vara) var en riktig vilde, när framben och huvud var ute försökte hon resa sig och fäktade vilt med benen, så jag fick hålla henne stilla tills hela hon var ute och blodgenomströmningen i navelsträngen hade slutat. Sedan dröjde det inte länge förrän hon med lite hjälp var på benen. Så fort hon kunde stå på egna ben började hon sparka sin stackars ömsinta mor, varje gång hon försökte nosa eller slicka på sin lilla våta fölunge. Cleone började bli lite rädd för sin vilda unge, men jag tyckte fölet var det mest bedårande jag någonsin hade kunnat önska mig. Fux med bläs och 4 vita strumpor och röd man med korkskruvslockar, å så söt. Att hon skulle bli skimmel hade jag ingen aning om då. Hon var ett sto och allt jag hade drömt om. Allt det som vi skulle få uppleva dom närmaste 23 åren visste vi inget om då men det skall jag nu berätta.

Tillbaka till 15 maj –78, fölet hade inte ro att söka efter di utan for bara omkring, när hon letade efter spenar och inte lyckades blev hon arg och började sparka, så till slut mjölkade jag Cleone och gav ”Snuttan” (som vi kallade henne) i en nappflaska. Det fick jag göra hela det första dygnet. Sen hade hon lugnat sig och Cleone hade inte så ont i juvret längre.

När hon var 2 dagar gammal hoppade hon ut genom gödselluckan i boxen, (som tur var fanns   det mycket gödsel utanför så det blev inte så högt) jag hoppade efter och hon hoppade in

igenom gödselluckan i boxen bredvid. Där fick jag fast på henne, och hennes namn blev av detta Tashyone, tashyoner är partiklar i rymden som var det snabbaste vi människor då kunnat identifiera. Men för oss här hemma har hon alltid fått heta Snuttan även sina 23 år till trots.

Hon växte upp (mest bak) det första året och svanen blev en ankunge, överbyggd, ullig med gråbrun päls och ljust huvud och en tjock spretig man. Vi brukade skoja om att jag skulle gömma henne i skogen för hon såg mest ut som en älg det året. Men jag älskade min Snutta ändå så hon fick gå i trädgården den sommaren så jag alltid kunde se henne.

Året där på när hon var 2 år var vi på premiering första gången, det var bara 4 km till premieringsplatsen så vi gick dit. Det hela resulterade i en skådepenning, på den tiden fick man bara poäng på 3-åringar.

Så 3-årspremieringen var viktig och jag hade hyrt en transport, men vi blev så försenade att när vi äntligen kom fram till premieringsplatsen ropade dom in mig, så det var bara att gå från transporten direkt in i ringen. Det kanske kunde gått bättre annars, men 36 poäng och en skådepeng, vem sörjer det i dag.

Nu var det dags för inridning, jag tycker det är viktigt att hästarna är mjuka i munnen så därför brukar jag rida dom med enbart grimma i början och gärna utan sadel, för att få en riktigt nära kontakt och för att kunna använda vikthjälperna maximalt. Tashyone tyckte det var helt naturligt att jag satt på hennes rygg så det handlade mest om att få henne att förstå dom olika kommandona, inte heller det vållade några problem utan vi bara red. Det var en upplevelse att äntligen få rida omkring i skogen på henne. Hon var otroligt snäll och tyckte  det var roligt, men vad går upp emot en dag i hagen?

Första utställningen blev Aspenäs –82, varken jag eller Tashyone visste hur man gjorde men alla var vänliga och stämningen god, och med en 5:a på trav åkte vi lyckliga hem med en silverplakett i bilrutan.

Nu skulle hon betäckas, med Algomej hade jag planerat, och vi åkte till Blommeröd men där blev jag som tur var övertalad av Susanne Fredriksen att i stället använda Maligg. Stilig pojke med enorma rörelser. Maligg blev det och 11mån senare skulle Snuttan få sitt första föl. Oj vad spännande. Vid fölningen gick allt lätt och bra, ett fuxfärgat stoföl med stjärn blev resultatet. En månad senare i början på maj åkte vi i väg för att betäcka igen, den här gången med Eldorado. Det var en kall och regnig vår så jag bad att dom skulle få stå inne för hemma gick dom inte på bete ännu. Nu hade jag som tur var anmält Tashyone till Aspenäsutställningen i år igen, så när brunsten drog ut på tiden chansade jag och åkte ner till Ankarsrum för att hämta dom på sjunde brunst dygnet ( hennes brunster brukade vara i 5  dagar), då skulle jag hinna få med henne till utställningen.

Jag åkte ner på natten, och var framme vid 7-tiden på morgonen, hästarna gick ute i en hage och när jag hämtade Tashyone följde fölungen inte med henne, jag blev orolig men hingsthållaren sa att hon var med dom andra fölen och hade inte följt med förut heller. Det här verkade inte bra. Vi gick och provade Tashyone och hon var inte brunstig längre, men fölet kom inte. Vi fick nästan lyfta in det i transporten. Detta verkade inte normalt, men jag försökte intala mig att det nog var ok.

När jag 5 tim senare kom hem låg fölet i transporten, vi fick in henne i stallet och tog tempen, hon hade 42 graders feber. Mina misstankar var bekräftade, hon hade nog varit sjuk ett tag.

Veterinären tillkallades och han kom direkt, dubbelsidig lunginflammation konstaterades och han trodde inte fölet skulle överleva. Vi ger så mycket penicillin vi kan, mer går inte att göra men ha inga förhoppningar bara, sa han. Jag fick på lilla Malayin (som hon heter) en islandströja och sen vände vi henne en gång i timmen så hon inte skulle ligga på samma sida hela tiden. Febern höll i sig men hon blev inte sämre, hon fick penicillin i flera veckor och blev allergisk, tappade all man och svans och fick stora sår. Men vad gör det om man överlever en lunginflammation i den åldern. (Hon blev frisk och växte upp och blev ett av Sveriges 15 diplomston 3 år senare.)

Någon Aspenäsutställning blev det självklart inte, men en utställning i Halmstad åkte vi till när fölungen blivit frisk. Det blev en 3:e plats och brons för Tashyone (det var på den tiden när brons fortfarande var en medalj värd namnet).

Vi åkte även på riks i Stockholm det året. Det var 11 hästar med i hennes klass, många stora uppfödare och importerade hästar. Det var olidligt spännande, vi låg trea tills dom två sista hästarna hade visats. En guld, tre brons och sen Tashyone på femte plats. Men detta var en seger för oss, Malayin hade överlevt, hon var pigg och glad, hon hade visserligen ingen man men såren hade läkt, och nu stod vi på ryttarstadion i Stockholm med en grön rosett.

1984 nedkom Tashyone med hingstfölet Tarazed. Han ställdes ut som 2-åring, fick en andra plats på SIBA och en tredjeplats på Aspenäs. När han som fyraåring skulle säljas och en spekulant skulle komma och titta gav jag henne en vägbeskrivning och talade om vilken hage han gick i, ifall jag inte skulle hinna hem innan hon kom. När jag kom hem var hon redan där och helt såld på Tarazed och köpte honom direkt. Hon hade gått in och satt sig i hagen i solen för att vänta på mig och då hade Tarazed kommit fram till henne och lagt sig bredvid och lagt huvudet i hennes knä! Det är så man skall uppfostra dom för att få sålt dom.

Samma år visade jag Tashyone på premiering och fick henne B-premierad och stambokförd med godkänt bruksprov i ridning.

Egentligen hade jag velat betäcka med Eldorado igen för jag var mycket nöjd med Tarazed så hade det inte varit för att Malayin blivit så sjuk när Tashyone var på betäckning där så hade jag åkt dit och betäckt igen.

Men det blev Emin på Lyaland i Båstad som blev den lycklige detta år. Resultatet blev det bruna hingstfölet Eminent, f –85. Lyaland kändes tryggt så det blev Ramses som fick stå till tjänst nästa gång. Det var det bästa jag gjort. Det blev ett stoföl –86, en ”drottning” som fick namnet Rasha, hon blev hela 156cm, med arabtyp och utstrålning utan like. Hon har bl a vunnit most classic head , guld och egypt event fast hon bara är halv egypt, hon har dessutom 39 poäng och är AB-premierad mm. Hon är också en underbar ridhäst, mjuk och följsam med stora rörelser och hon har lämnat fem stora vackra avkommor.

1986 var Tashyone på utställning för sista gången. Vi var på Norska riks och fick en 3: e plats. Jag åkte dit mest för att jag ville visa min fina fölunge, för Snuttan har egentligen aldrig gillat det där med utställningar.

Detta år betäckte jag med Pergamon och när det var dags för fölning blev jag rejält lurad. På morgonen var allt lugnt så jag släppte ut Tashyone i hagen som vanligt och började mocka. När jag var på väg ut med skottkärran slängde jag en blick upp i hästhagen och såg att fölungen som gick i en av rasthagarna med sin mamma hade kommit in i hagen där alla dom andra hästarna var. Jag sprang dit för att flytta den igen och ser då att det är Tashyones föl, hon hade fölat i hagen och fölet stod redan upp! Jag mer eller mindre bar in fölet och Tashyone fick följa efter, på så sätt fick jag in dom i boxen. Hingstfölet fick heta Percy, han såldes senare till en väninna och är valack och ridhäst i dag.

Det blev Pergamon som beskällare nästa gång också och stofölet Shamony blev till –88. Hon fick verkligen ärva sina föräldrars rörelser, och hade hon inte skadat bogen i en olycka hade hon kunnat gå långt som dressyrhäst, nu går hon som en dröm ibland och kan tävla, men när hon har ont kan hon inte ridas alls. Jag sålde henne som ettåring till en tjej som genom araberna har blivit en mycket kär vän. Hon har visat Shamony på premieringar och det har givit 38 poäng och klass1, ”Shammy” är också B-premierad och har fått två föl.

Det har bara hänt en gång att Tashyone inte blivit dräktig när jag haft henne på betäckning, men den gången var det nästan bara bra. Jag hade blivit övertalad att betäcka två av mina ston, Tashyone och Rasha med en egyptisk hingst, som senare visade sig ej ha tillstånd att vara i avel då han blivit kasserad veterinärt. Jag hade inte kollat licensen utan litat på hingsthållaren, jag hade ju hela tiden trott att han var seriös. Först blev jag glad att ingen av stona var dräktig med en sådan hingst, men jag förlorade ju en avelssäsong på mina två bästa ston.

Efter detta blev jag mer skeptisk till att lämna bort mina ston.

Och i dag när det inte finns några ”riktiga” krav på våra avelshingstar kan en arabhingst ha ex. 32 poäng och vara så kallat godkänd. Då är det ännu viktigare att vi stoägare verkligen kollar upp vad hingsten har för meriter, premieringspoäng och tävlingsresultat mm, så att vi inte avlar på några enstaka utställningsresultat och ett retuscherat foto i en hästtidning.

Jag hade länge suktat efter en av mina drömmars häst: Mahorka. Han skulle inte vara i avel så länge han gick på galoppbanan. Men en sen kväll 1990 ringde hans ägare och uppfödare mig och frågade om jag ville låna Mahorka (han kände till min passion för hästen), och det ville jag.

Numera äger jag halva Mahorka och han står hos mig, så äntligen kunde jag få betäcka med honom, en riktig hingst med både skönhet, prestation och korrekthet.

Tashyones och Mahorkas första föl blev Mahjong f –91, han fick 39 poäng som 2-årshingst på premiering. Men tyvärr blev jag tvungen att kastrera honom för han hetsade så som hingst att han inte mådde bra. Idag tävlar han dressyr upp i FEI klasser.

Deras andra gemensamma föl blev ett sto, Tashima f –92, som jag sålde till en flicka i Örebro samma år.

En lördag i december 1992 kom inte Snuttan hem från hagen som hon brukade, jag hittade henne skakande och helt genomvåt långt, långt inne i hagen. Jag försökte leda henne hem men hon vinglade hela tiden åt vänster och kunde inte gå. Så vi fick hämta henne med transport. Väl hemma i boxen tog vi tempen och hon hade bara 35 grader, hon var riktigt dålig. Veterinären ringdes, otur igen! Det var en vikarie, som tyckte det var synd att man inte kunde fråga hästen vad det var för fel för han visste inte. Jag fick be honom att ge henne kramplösande och smärtstillande, vi täckte henne med filtar och försökte massera henne för att få upp värmen. Det blev en lång natt men tempen hade gått upp lite nästa dag och jag fick tag i min riktiga hästveterinär Bengt Häggmar.

Vi hade börjat misstänka att det var något galet med halsen för så fort hon försökte röra huvudet höll hon på att ramla. Häggmar ordnade så vi skulle kunna komma upp och röntga henne på måndag kväll. Jag fick en granne att hjälpa mig, vi baxade in halmbalar runt hela hästen så hon inte skulle välta i transporten och sen körde vi dom fyra kilometerna i 30km/h, till våra medtrafikanters förtret. På kliniken skulle halsen röntgas, och det var inte det lättaste för röntgenapparaten var inte avsedd för så tjocka kroppsdelar, men Häggmar slog på strömmen så huvudpropparna gick i hela samhället och det blev mörkt. Men propparna blev bytta och bilderna blev bra så inte brydde vi oss om det.                                                                          Ja, halskotpelaren var knäckt mellan fjärde och femte kotan och det låg ett ödem och tryckte på nerverna, det var därför hon inte kunde gå.

Vad gör man då med en så här skadad häst? Man avlivar den.

Nej! Inte jag och inte Häggmar. Hade hon klarat sig i över ett dygn med detta så måste man försöka i alla fall.

Vi fick åka hem med henne och skulle ha henne i hängmatta, men det är inte bra för tarmarna så jag ”pratade med henne” och vi kom överens om att om hon fick leva så skulle hon göra som jag sa. Vi ställde henne i en box, med vänstersidan upp efter väggen och en stock sattes upp på andra sidan om henne så att hon på så sätt blev fixerad. Hon hade svårt att flytta benen, så det gick inte att ha någon halm under henne utan jag fick strö tunt med sågspån, bara så lite att det inte blev vått och halkigt. Sen fick jag hela tiden mocka undan allt hon gjorde för att hon inte skulle stå i det. Äta kunde hon inte alls dom första tre dagarna utan hon fick stå på dropp. En häst som får dropp kan man inte lämna utan jag fick flytta in i boxen jag med. Jag låg där och läste och tittade på dropparna i röret, korta stunder kunde jag stänga av droppet och äta eller sova någon timma men lämna henne gjorde jag inte.                                                                   En sak måste sägas i samanhanget, veterinären var här varje dag och tittade till henne också. Det är ju en fördel att ha hästkliniken bara 4 km från stallet för man kan ha hästarna hemma för behandling och veterinären kan komma hit. Jag måste verkligen ge Bengt Häggmar ett stort tack för allt han gjorde för Tashyone, för hans stora engagemang, hans känsla för djur och hans enorma intresse för sitt jobb.

Jag hade satt upp en brödback framför Snuttan i lagom höjd, som hon kunde vila huvudet mot och avlasta hals och nacke. Där hade jag också lagt hö som hon efter ett par dagar började äta försiktigt av, men jag fick hela tiden lägga maten precis framför munnen på henne för hon kunde varken flytta huvudet upp, ner eller åt sidorna. Vatten fick jag ge henne i små skålar.           Med tiden började hon kunna röra huvudet allt mer och hon fick en vattenspann upphängd     bredvid ”höbacken” och den fick man fylla hela tiden för hon drack lite och sen nådde hon inte längre ner.

Hon blev bättre och bättre och vi började träna halsen genom att succesivt sänka höbacken så hon fick äta sig neråt. Cirkulationen blev dålig eftersom hon inte kunde röra sig och hon åt för dåligt så filtar och massage var nödvändigt, det var ju dessutom i december.

Läget stabiliserade sig och hon blev mer och mer rörlig och i mitten på februari var vi på återbesök på hästkliniken. Bedömningen där var att hon var påtagligt förbättrad, lite stel i sina rörelser men ej vinglig och hon hade lite svårt att balansera med huvudet. Nu kunde hon bara bli bättre. Då bestämde jag i samråd med veterinären att vi skulle släppa henne lös i boxen. Vid det här laget hade jag redan flyttat in i huset igen.

Allt verkade gå bra, hon gick runt i boxen, hon åt ur kraftfoderkrubban men kunde inte äta hö från golvet och inte trycka på vattenkoppen. Hon var fortfarande lite stel men lycklig över att få gå lös i boxen.

Det gick någon vecka då allt var bra, men en morgon när jag kom ner i stallet hördes konstiga ljud. Snuttan tänkte jag och sprang fram till hennes box och där låg hon svettig, blodig och skakade. Hon hade lagt sig och kunde inte komma upp, hon hade försökt och sparkat och sparkat tills allt strö var borta, sen hade hon sparkat och skrapat sig mot golvet tills hon hade stora blodiga skavsår överallt. Vi satte upp en stock i taket och fäste en travers i den och sen tillkallades några grannar och vi försökte lyfta upp henne. Det gick inte, hon hade fått kramp och kunde inte stå på benen. Så veterinär Åsa kom den här gången och gav henne kramplösande och smärtstillande, med gemensamma krafter och en spann kraftfoder lyckades vi få upp henne, och få henne att stå på benen. Hon var skakig och stel så det tog en stund innan vi kunde ta bort alla lyftband hon hängde i, traversen lät vi vara kvar ”i fall att”. Sen frågade jag veterinären vad jag skulle göra om hon la sig ner igen, du sa hon, jag tror inte hon gör det. När veterinären hade åkt och jag hade tvättat alla sår och pysslat om Snuttan var hon nästan sig själv igen.

Det gick några dagar och allt verkade lugnt men så en morgon när jag kom ner i stallet hörde jag Snuttan gnägga (jag känner igen hennes röst). Jag sprang fram till hennes box och där låg hon igen, men den här gången låg hon bara där lugnt och tittade på mig och gnäggade precis som om hon väntade på att jag skulle hjälpa henne. Det var bara att ta fram lyftband, travers och grannar igen och upp på benen kom hon, det gick mycket lättare denna gång.

Hon är underbar min Snutta, hon litar på människorna hon, dom följande veckorna lyfte vi upp henne fyra, fem gånger till innan hon hade lärt sig att resa sig själv. Det var inte varje dag men med några dagars mellanrum låg hon där lika lugnt och gnäggade och väntade på att få komma upp igen.

Vintern gick och hon hade börjat bli stabilare och hade till och med börjat få gå ut och stappla omkring i en liten rasthage när det var fint väder. Ibland var vi ute och gick små promenader för att träna musklerna i benen, för dom hade blivit väldigt svaga. Hon hade fått en del bestående nervskador också, bl a kan hon inte lyfta bakbenen mer än någon dm över marken. Allt blev lättare ju varmare det blev och ju närmare sommaren vi kom. Den mesta träningen la jag ned på att få Snuttan att kunna äta från golvet så att hon skulle kunna beta gräs ute till sommaren och det lyckades, trots att veterinären sagt att det nog inte skulle gå. Hon kunde inte försörja sig enbart på bete utan fick stödfodras med kraftfoder också men största delen av näringsintaget kom i alla fall från betet. Jag ville på något sätt markera att nu började en ny fas i Snuttans fortsatta liv så jag anmälde henne till premiering för att få henne A- premierad. Och den 2 aug –93 på morgonen lastade jag henne på lastbilen och åkte till premieringen. När vi kom fram endast fyra km senare var Snuttan svettig och spänd och hade ont i sin nacke. Då förstod jag att jag hade glömt träna henne att lyfta huvudet uppåt, det enda jag varit  fixerade vid var att hon skulle kunna beta neråt så jag hade missat att det var viktigt att även få huvudet uppåt, och nu var nog det för sent. Efter att ha gått omkring lite och slappnat av hade hon i alla fall lugnat sig så att hon var redo för att av premieringsnämnden ta emot sin avelsvärdeklass A, som hon blivit berättigad till, och det gjorde hon med värdighet.

Jag hade lektionsridning för barn tre dagar i veckan, det var underbart att se alla barnen rida på enbart araber, lugnt och fint och alla i rätt form på tygeln. Ibland fick Snuttan gå med på ledgrupperna med dom mest osäkra barnen för hon var ju så snäll, jag fick tårar i ögonen när jag såg henne så stolt gå omkring med barnen på sin rygg, hon såg så betydelsefull ut då.

Det gick ett år till, vintern var jobbig för hon fryser så lätt. Hon fick stå inne mycket och täcke måste hon ha hela tiden när hon var ute.

Våren –94 hade hon blivit så bra hon nu kunde bli och jag hade diskuterat med min veterinär om man skulle våga betäcka henne, det tyckte han att jag skulle försöka. Sagt och gjort, jag betäckte henne med Mahorka. Många gånger funderade jag på om jag hade gjort rätt. Vintern gick, hon blev stor och tjock och svullen i benen och mer orörlig än vanligt. Jag undrade om detta verkligen skulle gå vägen. Men när tiden var inne väntade hon som vanligt på att jag skulle vara med och hjälpa henne, hon hade det ganska jobbigt och jag tror att vi var lika livrädda båda två. När vi väl hade fått ut den lilla fuxflickan så låg Snuttan bara där och försökte inte ens resa sig upp. Jag trodde det var slut med henne och jag ångrade att jag låtit betäcka henne. Men det var inte så farligt som jag trodde, när hon väl hade fått vila ett par timmar och fått en hink ljummet vatten att dricka så kom hon upp på sina skakiga ben och tog stolt och lycklig hand om sin nya fölunge. Tanisza fick fölet heta, hon blev såld till en flicka i Göteborg samma år. Hon är numera westernhäst i Fiskebäckskil och har fått sitt första föl i år. När jag såg Snuttan gå med sin fölunge denna sommar insåg jag att jag aldrig skulle kunna ta ifrån henne glädjen att ha föl så länge hon klarade av det. Men hon behöver ett år emellan att ta igen sig på så hon skall få ha föl vartannat år så länge hon mår bra av det. Så därför betäcktes hon inte igen förrän –96, även då med Mahorka. När det var dags för fölning kom  en stor komet på himlen, och varje natt var jag ute och tittade på kometen och på Snuttan och på kometen och på Snuttan. En kväll stod jag i stallet med några flickor och pratade om Snuttans blivande föl. Då sa jag, mest på skoj, det blir en hingst och han har en komet i pannan, och så visade jag på Snuttan hur den skulle se ut, och han skall heta Hale Bopp efter den stora kometen på himlen.

Samma natt fölade hon, det gick väldigt bra och ut kom Hale Bopp! Ett fuxfärgat hingstföl med en strimbläs som var böjd precis så som jag hade visat på Snuttan kvällen innan. Jag ringde SAHF och frågade om jag kunde skydda namnet Hale Bopp, det gick inte men när jag berättat min historia så sa dom att skicka du in papperna så skall vi nog ordna det. Hale Bopp blev hans namn. ”Boppen” blev en underbar D-ponny som numer är valack och bor i Partille.

År 1998 den 15 maj fyllde Snuttan 20 år och det skulle firas, det var en underbar solskensdag, maskrosorna hade precis slagit ut så jag hade flätat en krans åt Snuttan som hon hade om halsen, tills min avundsjuka hund kom och tog den. Snuttan blev bjuden på ”morots- och maskrostårta” och fick gå i trädgården hela dagen. Kransen av maskrosor fick hon också äta upp när hunden hade tröttnat på den, han förstod aldrig riktigt vad den var till för.

Tashyone hade nu som avelssto fått så många fina avkommor som presterat så mycket att hon var berättigad att tilldelas avelsvärdeklass ELIT. Jag anmälde henne till premiering och fick ta fram kopior på alla avkommornas tävlingsresultat samt övriga meriter och skicka in ihop med anmälan. Premieringsplatsen var nu flyttad till vår nya ridklubb som ligger 15 km hemifrån, vi åkte dit i god tid. Snuttan fick åka i en vanlig hästtransport med låg bom den här gången och det tyckte hon om för hon mådde väldigt bra när vi kom fram. Solen sken och Snuttan var väldigt vacker. Hon behövde inte visas i trav pga sina skador och hon fick sin avelsvärdebokstav ELIT, och vi var alla väldigt stolta över henne. Trots allt som hade hänt och mot alla odds hade Snuttan blivit tilldelad den högsta avelsvärdeklass som finns, mer kan man inte begära.

Därefter har hon fått ytterligare två fina föl, först ett sto Taima f –99, henne har jag kvar, hon är stor och rör sig väldigt bra och jag har en tanke att eventuellt starta henne på galopp.

Den andra är en hingst som hon fått i år, han har ännu inte fått något namn. Han skulle bli Snuttans sista föl hon är ju 23 år nu, men hon har inte haft en så lätt fölning sen hon skadade sig och heller inte fått en så stor och rejäl fölunge sen Rasha föddes. Själv har hon inte heller varit så här fräsch förut, jag inbillar mig nästan att hon försöker lugna mig och säga att:

VI KLARAR AV DET HÄR

Många hälsningar från Orust arabstuteri, Snuttan och Carita (Lotta)"

 

 

Detta är skrivet för några vår sedan, Tashyone är nu 33 år..

Visst får man tårar i ögonen? Jag & Mahjong var på Tashyones 30-års kalas 2008 då vi visade upp hennes avkommor, så många som kunde komma, och jag & Mahjong fick visa upp en dressyruppvisning samt en del hoppning!


Senast jag hörde av mahjongs mamma och pappa så levde mamman (Tashyone), 2010, och Mahorka fick nog tas bort 09-10 någon gång, han blev ca 30-31 år. Här kommer lite bilder från våra uppvisningar därifrån:

Snygga vi var då, haha :D
Tyvärr har jag inga bilder på datorn nu, med bilder på de andra avkommorna eller Tashyone från uppvisningen där, men om ni vill se så kan jag fixa det när jag kommit hem om några veckor hihi!


Skämt-videoblogg..

Vi måste bara klarogöra att vår videoblogg där vi svarade på era frågor där vi bland annat svarade att vi ville jobba på jyst, köpa tårtbitar i kafeterian för att inte sura på tävling, att Linn gått ur gymnasiet osv, den var givetvis bara PÅ SKOJ. De flesta förstod, men vissa gjorde tydligen inte, haha. Vi gjorde ju en seriös video efter detta. :)

Inlägget finns att se här.

HISS

Tänker hissa hööks för en sak jag verkligen tycker att de lyckas med!
Bra modeller och snygga bilder på kläder som ska säljas är en viktig del i det vardagliga livet. Inte skulle en grå tisst människa och ett skevt kort finnas med på Nellys hemsida där de visar upp sina kläder? Men däremot SUGER hästvärlden på att reklama sina produkter enligt mig!

Även dem allra största märkena har riktigt fula och tråkiga bilder, tråkiga modeller och tråkiga hästar.
Tror att det är en viktig del i försäljningen att lyckas med sånt ärligt talat, skärpning hästsporten!

MEN hööks - dom har hajjat grejjen med det här!
Jäklar vilka fina hästar dom lyckas få tag på till varje katalog. Det är alltid perfekt lindat, benskydden sitter perfekt, modeller som kan bära upp plaggen, allt ser sådär perfekt ut - som vi alltid strävar efter!Fick hem den nya katalogen idag. Jag är verkligen inget hööks-fan så att säga då jag tycker det värsta som finns är kopior på andra märken. Visst - billigt och bra kvalitée - men kör på erat eget då! Men bara för att jag älskar att kolla in hästarna och modellerna så satt jag och bläddra lite ändå - annars hade den åkt direkt i soporna! Och bara för att jag gjorde det - så hittade jag lite smått och gott som jag faktiskt behöver och då kan jag sponsra dom och köpa det där ifrån :) Hade ALDRIG kollat i katalogen om det inte var för hästarna och modellerna - Keep up the good work Hööks!


Typiskt bra exempel!
Fullkomligt gräsligt träns enligt mig - men till och med det ser okej ut på en sån snygg häst med det uttrycksfulla ansiktet och den fina bilder i sig liksom.

Håller ni med mig här?
Kom med era åsikter!:D


Fina Winnetoo

Red som sagt dressyr på Winnetoo idag, PIGG var han minst sagt!
Fick bli lite hård mot honom där ett tag när allt handlade om bus ;) Men sedan skötte han sig väldigt bra och han var grymt avslappnad och fin i traven det sista :)

Min älskling!


Lovar att försöka filma när jag rider dressyr någondag med, ska träna på torsdag - kanske vore det smart att filma då? Och låta er höra tränarens kommentarer och tips? :)


Kadriljträning

Idag har vi tränat på en kadriljuppvisning i skolan, då vi tydligen skall ha en uppvisning på lördag för massa politiker och så vidare. Mina pollar är inte igång för att göra själva uppvisningen, men en av våra "lärare/stallpersonal" tjötade på mig att vara med om dom fixar en häst, så jag ska ha någon skolhäst haha. Skulle få rida igenom den någon dag nu innan då han haft det lite lugnt över jul och inte är riden sådär mycket och ordentligt kanske. Får väl hoppas att det går braa, haha!

Hade i alla fall med Martijn på träningen inför kadriljen idag, för att ha något att rida på, och gud vad han skötte sig bra! Han "pallar" ju egentligen inte att vara med 150 andra i ett ända ridhus, byggarbetare med sina högljudda maskiner utanför, nästan hela 1:ans klass som var så nyfikna och skulle titta när vi tränade, samt våran snäppet knasiga vaktmästare och stallchef som stod längst ridbanans väggar med ett långt måttband/stålsak för att mäta upp vart bokstäverna skall sitta.. Även fast vi sa till dom att INTE greja runt när vi red då alla hästarna blev skärrade över dom. Bara så mycket SRG ha ha ha ;)

Bild från förra våren..

Bebis var enda ponnyn, resterande var storhästar, så han fick ha långa steg under trav-perioderna. Och en stooooor galopp, då vi snackar om att ledar-hästarna för kadriljen är jäkligt stora och håller sig i friskt tempo. Men han hängde med bra, i alla fall grymt i traven, tur att han har så stor gång :D Blev lite småstressadd och på tå från och till, men totalt sätt är jag väldigt nöjd med honom då han jobbade på och försökte. Han gjorde 2 riktiga paradnummer med travlängingar som inte var att klaga på precis! Duktig polle, så härligt!

Första gången vi fick rida ordentligt i ett ridhus sen Våren/Sommaren 2010 :o Har ju inte haft ridhus osv. Okej 1 gång i vårt nya ridhus här, men då var ju underlaget nytt och Martijn bara skrittade och travade något varv.. Galet! Men verkligen skönt att ääntligen få komma igång igen, snacka om att jag kände mig lite ringrostig också!

Nej nu skall jag springa in till huset, sitter just nu i datasalen då vi haft datorkunskap. Ska ner och massera och stretcha lite på Mahjong sen, mocka lite till och slänga in lite torv.. Och juste, röra lite mjukt på Tjong också. Vi hörs! Om det gärna är något ni vill höra från mig ikväll, så kommentera så ska vi se om jag kan lösa detta ;)


Svar på kommentar

Får den här frågan hela tiden - lika bra att svara då jag inte vet vart ni får det ifrån? haha!

"Du blir 18 iår men ska börja på gymnasium nu.. Fattar inte.. Förklaring?:)"

Nej, jag blir 16 år - född 95 och SKA börja gymnasiet det här året. Vem har sagt att jag är 18 år? ;) haha!


Godmorgon!

Väntar just på att plattången ska bli varm så passar på att uppdatera lite!
Tisdag idag och jag har fortfarande inte blivit frisk :O Mer än en vecka sedan jag blev sjuk nu ju. Suck!
I alla fall, en ganska lugn dag i skolan och sedan blir det dressyr för Winnies del ikväll. Har rätt mycket plugg efter det också.

Stort tack till ALLA som var med och diskuttera gymnasium - verkligen! Det är till stor hjälp :)
Ni som gått/går Kitas får gärna lägga till linnolsson@live.se och höra av er där. Era åsikter är superviktiga och bra för mig att höra!

Nu ska jag dra mig igen, vi hörs ju mer sedan såklart!
Läget är på toppFör er som funderar på att börja på SRG och bo här, känn er som hemma ;)


Vilken rolig idé!

"skriv varför ni börja blogga och vad ni gåt igenom inom bloggvärlden?"

Åh, det här hade varit superkul att få dela med sig utav!
Min resa som storbloggare har ju inte alltid varit så hästintriktad som ni som följt mig läääänge vet.. ;)

Från början på "schalalaaolsson" tiden och till nu på "teamSL" tiden har det hänt en del saker med mig och mitt liv så att säga..

Sedan kom det värsta vändningen där håret istället blev brunt och svart och jag vet inte allt, livet förändrades ännu en gång riktigt mycket.. ;)

Gammal och mogen *tyckte jag då* ;)


..fast så var man inte riktigt det ändå!

Tills nu.. HERREGUD vilken resa - och jag vet att vissa av er följt med mig hela vägen!
Från en provocerande trettonåring med vitt hår och galena åsikter som tryckte på alla jantelagsknappar som fanns till att nu blogga på en endast hästblogg och våga visa mitt äkta ja - den helt vanliga tjejen Linn :)..Men som tur är har jag inte blivit totalt gammal och tråkig - än på ett tag ;)

Det här är ett inlägg jag absolut ska lägga fokus på att få till!:DVi tar gärna emot era tips!

Nu drar skolan igång för fullt igen och allt kommer rulla på med rasande fart - vilket gör att vi båda får kämpa för att hålla igång bloggen intressant och läsvärd! Vi behöver er nu ♥

Lämna gärna ifrån dig ett tips som du skulle vilja läsa om så ofta du kommer på (inte bara under det här inlägget) utan överlag i vår. Vi behöver nya tips och idér, vi lyssnar på er och vill göra denna bloggen så bra som möjligt!
Hjälper ni oss..?


Gymnasie snack!

Nu svänger jag ut från ämnet "hästblogg" lite - men det handlar ändå om oss två unga tjejer och våra liv med - till en viss nivå. Väldigt opersonligt vad det gäller icke-hästliv för det mesta, men ibland så!

"Hej! Jag går också i 9an nu och ska snart välja gymnaisum, så tänkte fråga vad har du tänkt gå för linje? :)"

Får supermycket frågor om det här och jag har själv jättemycket frågor också!
Först funderade jag väldigt mycket på kungsbacka ridgymnasium där Sofia går, men så blir det inte i alla fall. Har tänkt om igen och tänker välja en endast teoretisk linje på en "vanlig" skola.

Jag bor ju ute på tjörn men vill gärna gå inne i stan OCH samtidigt kunna bo hemma och hinna med hästarna som står hemma. Så då gick alternativet direkt till Kitas skolorna. Dom kör tydligen på komprimerade dagar så man slutar runt 12-1 på dagarna utan att ha extra självstudier liksom. Så Kitas Ekonomi lutar det mot!Är det någon utav er läsare som går på Kitas eller känner någon som gör det?
Vad vet ni om skolan?=)

Ni som också är 95:or - vad funderar ni på att välja?
Någon mer som funderar på Kitas?


Bloopers

Nu kommer det bloopers bilder från mig med!


HAHA, så sjukt fult! Winnie hoppa av stort som fan och jag hängde inte riktigt med ;) Han ser iofs lika nöjd ut ändå..det absolut roligaste är att Winnie ser helt oberörd ut!Nästan så jag inte orkar med att Silvia ens kan se ut såhär...


Vänta er update!

Kom precis från skolan, ska byta om och fixa stallet nu och rida senare tror jag :)
Uppdaterar senare med, bland annat ett likadant bloopers inlägg som ni fick utav Sofia!

Vi hörs!


Veckans häst

Grattis till Andrea Å, ponnyfjantarna.blogg.se, till sin ursnygga polle!

Ponnyn är 5 år gammal och heter Jaxon.

Föll mig i smaken med dendär verkligen kroppen och blicken "hej jag är oskyldig och bäbis". Strumporna och bläsen var ju bara kanonsnyggt också. Lycka till med din lilla snygging!Bloopers..

Jaha, då vill ni väll att jag också bjuder er på lite bloopers ;)?
Många bilder är väldigt gamla och det gör allt lite roligare..
(KROCK)

HAHAHAHAHAHAHAH, jag sitter själv och både skrattar och gråter åt dessa bilder, jisses va!Morgonens planer

Godmorgon på er! Härligt att vakna upp efter ca 2½ timmars sömn. Men jag vet att jag inte var ensam om det, halva befolkningen verkade ha sömnsvårigheter igår.. Jobbigt när man vänder totalt på dygnet ;D

Nu sitter jag i alla fall och pumpar hög musik för att komma igång, och skall snart packa allt som skall med till Kungsbacka.. för givetvis så "orkade" jag inte det igår.. typiskt mig va!

Nu ska Mahjong få en go stund med en veterinär som skall köra lite akupunktur på honom, ska bli skönt att få igenom litegranna på honom innan han blir "igång igång igång" 110 procent. Och nu när han tappat en del muskler (han har trots allt inte jobbat på riktigt sedan Oktober), så tror jag det är ännu bättre med det kiropraktiska, så att inte dedär superbra musklerna som han brukar ha, trycker tillbaka eller ja, nu blir de rättare från början har jag en teori på. Vi får väl se hur det känns om inte annat, kommer bli gott för Mahjongen i alla fall ;)

Sedan blir det i alla fall att försöka trotsa halkan och kanske få med sig hästarna ner till skolan idag. Imorgon skall det bli snöoväder (ovanligt?) så det hade varit bra att få ner dom idag ändå, men vi får väl se hur isigt och illa väglaget är.

Tänkte att jag kunde filma på skolanläggningen någon dag, både där jag bor, lägenheten bredvid, skolsalen, stallet och ridhuset. Skulle det var något?


Back to school..


Vilken lång dag!

Hej på er grymmaste läsare!
Blev väckt klockan 12 idag, vilket jag inte minns, för jag somnade om och sov stenhårt tills 13.30 någon gång.. Då fick jag skynda mig upp för att åka med mamma till ett köpcentrum. Äntligen fick jag köpt mig ett par ordentliga löparskor! Blev även ett par löparbyxor, strumpor, en blingblingklock, linnen och lite sånt som alltid behövs.

Därför har jag inte haft möjlighet till uppdatering, kom hem för ett tag sedan, och måste packa! OM vi får ut transporten över stallplanen som är isgata, om vi lyckas leda ner hästarna till en bättre yte, om vi lyckas brodda av dom innan vi lastar, om de vill åka, om det inte blivit värre väglag, osv, så ska jag ju ner till skolan då vi börjar imorgon :( Ni kommer nog att få räkna med lite dålig update från mig det närmaste tyvärr.

Det är ren ISGATA överallt, livsfarligt! Funderar på att slänga på mina hästar ett par skridskor..?


Skönt med vardag igen!

Det ska faktiskt bli skönt med vardag igen känner jag, allt blir alldeles för flummigt på loven - även om det med behövs ibland!

Sista terminen i nian nu, viktiga betyg ska sättas och minst sagt viktiga besult ska tas! Hästarna ska ridas och trimmas så dom är i topp skick när alla tävlingar drar igång. För min och Winnetoos del blir Div. 1 det som drar igång tävlingsterminen på riktigt igen! Utöver det tillkommer allting annat, plugg, gymmet, kompisar och fest.

Det kommer verkligen bli en fullspäckad vår för min del. Men jag har bestämt mig för att verkligen njuta av den.. Sista ynka terminen på underbara Häggvallskolan med helt sjukt underbara 9B - det kommer inte bli lätt att lämna allt det. Även om det ska bli superkul med nya människor och nytt liv på sätt och vis då jag inte längre ska gå på en skola nära hemma, utan inne i göteborg. Helt nya människor - och helt nya möjligheter!

Världens bästa klass ♥

Winnetoo och jag.. Vi ska ha så JÄKLA ROLIGT tillsammans! Sedan får tiden utvisa vad som kommer hända, hur länge det kommer vara han och jag..

Fråga mig inte hur jag ska överleva att genomgå en försäljning utav min bästa bästa vän..

Men nu lägger jag min energi och min fokus på mig själv & mitt liv. Det här ska bli en bra vår!:D

Vi hörs imorgon, efter första skoldagen - vårterminen i nian!
Jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor

Fick ändra dagens planer lite då ängens underlag är perfekt och jag ville utnyttja dem ljusa timmarna under dagen nu när jag fortsatt har lov och har chansen till det! Så det blev ett ridpass på ängen för Winnetoo - som var överlycklig över det beslutet ;)Som ni ser var han extremt pigg och jag är sjuk - vilket resulterade i ett ganska oseriöst bus pass helt enkelt - vilket Winnie nappa på och som ni ser nästan fick av mig i en kick där en gång ;) Busponnyn!

Men han är verkligen mitt allt, han är så oerhört speciell för mig ♥
Låttexterna skulle kunna varit från mig till honom, allt stämmer perfekt.

Jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå när du inte ser på ♥


Håller på..

..att ladda upp film från dagens ridpass med Winnetoo!


Sötnosarna!

Vips så var både kattungarna sålda - ibland är det bra med stor blogg..
Ridplaner

Idag ska jag rida igenom Max & trimma Winnetoo lite vanligt i ridhuset. Mamma lovade att gå med och filma minst en utav dom, väljer då Winnetoo såklart imed att han är den som syns och är mest intressant i bloggen. Men det kanske kommer lite på Max sedan!

Men ni kan i alla fall vänta er film på Winnetoo när han går ett vardags pass utan hinder hemma :)
Godmorgon bloggen!

Good morning sunshines!
Åh, vad jag blir glad varje gång jag klickar mig in hit! Nästan 2000 läsare igår med och massa massa positiva kommentarer rullar in - ni fyller oss verkligen med positiv energi hela dagarna ♥

Idag ska jag verkligen försöka komma med vettig och bra update, vi får väl se hur det går? ;)
Men ni är sååå värda det, och jag SKA göra mitt bästa för att hinna med allt även denna dag! Sista lovdagen ju..

Det kommer blir knepigt för mig när skolan börjar - ingen idé att säga annat. Jag ska rida, gymma, plugga, träffa kompisar och driva en utav sveriges största hästbloggar..? Ni hör ju själva! Men jag SKA klara det, för jag tänker never ge upp, så fungerar inte jag! Så jag hoppas ni hänger med oss till våren och följer oss i resultat, motgång som medgång..? :D

Det är TACK vare ER vi är där vi är med den här bloggen idag, på bara ett fåtal veckor har ni tillsammans med oss tagit bloggen till toppen! Vi kan bara tacka :')


Tjejer tjejer tjejer..

Pratade förut med några tjejer på msn och dom frågade lite hur jag gjorde för att kunna skaka av mig allt så enkelt - dom syftade på elaka kommentarer.


En riktigt typisk tjejig kommentar ramlade in under ett inlägg idag t.ex. Hon menar på att vi är både fula, tjocka och inte heller har vi snygga ben kan man tolka det som, jag har här två val - ta åt mig och grubbla över den här tjejens bitchiga påhopp eller skaka av mig det, lee åt det och se anledning och den riktiga baktanken i det hela. Det valet är inte svårt, desto svårare är det att lyckas välja det sista alternativet! Men det är sånt man nog måste lära sig för att klara sig i bloggvärlden och även i "the real world" så att säga ;)

Nu hade jag inte hunnit läsa den här kommentaren alls innan mamma sa "trevlig kommentar du fick under inlägget om Sofias modellcasting Linn, haha!" Så jag var ju beredd och nyfiken när jag gick in och läste.

Kommentaren är SÅ tjejig så det finns inte, här visar det hur många tjejer uppför sig väldigt konkret.

Men då tänker jag såhär istället;
Visst, tjejen kanske tycker att jag är ful och tjock - älskar min familj, mina vänner och mina hästar mig mindre även om jag vore ful och tjock? Svaret är självklart nej. Visst om tjejen tycker så, men då kan jag fundera på VARFÖR hon lägger sin tid på att klicka in på min och Sofias blogg, klicka sig in på kommentarsfältet och sedan skriva en elak kommentar och sedan vänta medans hennes dator skickar iväg den - för att vi sedan ska läsa den. Hade hon varit helt nöjd med sig själv, varit trygg i den hon var och mått helt och hållet bra - hade hon då lagt ner sin energi på att medvetet såra andra människor tror ni? Det tror faktiskt inte jag!

Jag tycker att ni som lägger eran energi och tid på att skriva sånna här kommentarer borde tänka igenom det ni just skriver till en annan människa i syfte att såra, kränka eller trycka ner dem. För du, tjejen som just syftade på att jag var tjock - visste du att jag mådde jättedåligt för ett år sedan och gick ner i vikt? Slutade äta? Hade du valt att trycka på knappen "skicka" om du visste det..? Jag hoppas för din skull inte det!

Det är det jag menar, tänk er för en gång extra. Ni känner inte oss som sitter här bakom skärmarna, ni vet inte hur vi tacklar saker eller vad som får oss att ta åt oss och må dåligt. Vi kan verka hur kaxiga som helst och självsäkra - men kanske inte att fallet alltid är så? Tänk igenom era val.Självklart får du tycka att jag är ful, absolut (:
Dock tycker jag för din egen skull - att du ska lägga din energi på annat som handlar om dig själv och ditt liv istället! För du är säkert jättesöt, och då är det tråkigt om du lägger din tid på att skriva att jag är ful och tjock och har korta ben - eller hur?

Sånna här inlägg behöver alla läsa ibland, det peppar vissa och ger vissa en tankeställare!
*Personer tacklar inte alltid allt som vi tror, man kan aldrig läsa av en annan människa till 110% - kom ihåg det!*

..För hur ful jag än vore, hur tjock jag än vore eller hur korta ben jag än hade haft - vet jag alltid att dom närmsta alltid står kvar. Det betyder mer en anonyma bloggläsare - I'm so sorry but that's it ;)


Då är vi två modeller här!

Nej inte riktigt, men bekräftade i alla fall! Hihi, låg mig dra min dag:

Red Mahjong tidigt imorse, usch det typ hagelsnöade vilket Mahjong iiinte gillade. Men vi fick oss en tur i alla fall. Bäbisskrutten fick vila, men han rör sig så mycket i hagen ändå.

Drog mig neråt Götet sedan, och träffade en god vän. I regnet och slasket tog vi oss till modellcastingen, och det var jättetrevligt där! Goa tjejer/värdar som tog hand om folken som kom verkligen. En avslöjade sig vara läsare till bloggen också, haha! Synd att mitt hår failade totalt och blev halvlockigt/vågit eftersom det var så regnigt ute.. Usch. Men vet ni? Jag fick modellkontrakt.. ;)!

Har dock inte tackar ja/nej, jag ska fundera på det. Vet inte om jag har tiden, det var tydligen en hel del olika evenemang nu på våren som vi modeller skall delta i osv, och jag har ju hästarna och alla tävlingar, så. Och sen blir det en del utgifter med catwalksutbildning osv. Jaja, jag är skitglad att jag var en av dom som fick kontrakt verkligen - och mest av allt, att jag vågade! Nu har jag vågat göra något som jag egentligen inte vågar haha, och det stärker mig mentalt, vilket jag är ute efter, allt för att klara mitt sista ponnyår <3 Och mycket var tack vare er söta barn som kommenterade mitt inlägg o peppade mig, och kompisar givetvis. Tack för att ni gör mig starkare! :D

Det är total isgata här nu på tal om ingenting, vi fick krypköra vägen hem från Ljungskile i 10km/h! Katastrof verkligen. REN isgata, det är inte okej alltså. Men men, nu är jag hemma och ska se om jag orkar skriva fler inlägg ikväll, jag är helt slut..

Fick tyvärr inte med mig några bilder hem.. jag tyckte inte alls att jag blev bra på dom haha (a)..
Men såhär såg jag ut idag iaf.. Egentligen skall man ju inte ha mönster typ, de gillar dom inte, men jag är ganska mörk så då sticker det inte ut så med leopard utan passar bättre typ, så därför tog jag en chansning o hade det.


Och med mitt fiiina lilla kontrakt ;)Nu drar jag, vi hörs!

Sista jullovskvällen ikväll för min del :(
Vi hörs igen imorgon! ♥

Mina två främsta favoriter

Som ni säkert vet och märkt älskar jag att variera mellan massa snygga tävlingssätt med små matchande detaljer till i alla olika klasser jag startar :) Tänkte presentera mina två främsta favoriter!

Anna Scarpati
Sjukt fint tävlingssätt enligt mig, som är mitt absoluta favorit!
Winnetoo som är skimmel passar perfekt i det här och det är lite roligt och speciellt men ändå väldigt stilrent!

 

Brukar ha ett rosa strass pannband till och ljusrosa små rosetter i knopparna - prinsessponny :')

Scapa Sport + JW
Mitt andra favorit sätt är lite mindre stilrent kanske, lite mer åt det fräcka hållet!


Även till detta sätt brukar jag ha det rosa strass pannbandet och rosetter i knopparna - fast dom i en annan rosa. Superfint!


Har massvis med andra också, och jag tycker om alla på sitt eget sätt.
Säljer alltid när jag tröttnar på något, så ni får hålla utkik :)

*Klicka för större bilder*

   
     osv osv osv..
Bloopers

Ni vet alla underbara foton som Ellinor Strömbeck (esphoto.se) tog på mig och Winnetoo?Den här dagen var min älskade ponny extremt pigg och när jag red honom över ängen för att få fina bilder - så blev alla inte lika fina pga hans otroligt roliga ansiktsuttryck där han ser fullkomligt galen ut..

*Klicka för att förstora bilderna*Han kan verkligen se helt hysterisk ut när han blir såndär ;)Vi hejjar på dig!

Nu hoppas jag att ni är med mig och håller tummarna för Sofia på modellcastingen idag?!
Tänk om hon blir upptäckt - då är vi två modeller här som bloggar om hästar.. Kanske att vi skulle bli en modeblogg istället? ;) Nädå, aldrig!

Men vi får hålla tummarna för våran älskade Sofia idag ♥

..Så ser ni kanske henne och mig jobba i nästa Kingsland katalog? ;) *hihi*

Godmorgon!

Näst sista lovdagen för mig idag, börjar på måndag igen. Jisses vad fort det här lovet har gått! Tyvärr har jag ju även varit sjuk sista veckan, riktigt ovärt. Är fortfarande inte riktigt bra :( Mamma tror dock att det beror på att jag har lite svårt att varva ner och vila när jag är sjuk - kanske att det ligger en poäng i det? ;)

Idag ska jag i alla fall skritta ut hästarna nu på morgonen tillsammans med Nathalie.Sedan är det andra planer som gäller ikväll, faktiskt sista lovdagen som man kan göra något kul på kvällen på! Så ikväll blir det roligheter ;)

Uppdaterar på så gott jag kan under dagen! ♥Godmorgon Godmorgon..

Jag har nog aldrig, aaaldrig vaknat såhär tidigt på ett lov.. Och aaldrig somnat så tidigt! Somnade vid 00.15 någon gång, och vaknade (okej, 01:58 då en kompis smsar, tack Andrea! -.-), men annars vaknade jag vid 05 ungefär? Haha, onormalt. Men som tur var somnade jag om en liten stund, och sen låg och drog mig - så nu är klockan runt halv 9 och jag är pigg som en jag vet inte vad. Ovanligt för att vara mig, men det är gött.

Funderar på att sticka till pollarna en sväng på morgonen nu, kanske ta en morgontur med någon av dem? I vilket fall skall jag ju ner till Göteborg sedan för att träffa en underbar kompis, och så får vi se om vi vågar ta oss till modellcastingen ;)

Jag får se om jag hinner att fixa ihop lite tidsinställda inlägg till er!

Jag skulle även vilja välkomna alla nya läsare till bloggen, som Linn skrev igår så fick vi besöksrekord!
Men jag tycker att ni skall få veta vilka vi är, så klicka på "presentationer" bland våra kategorier, så finns det info om oss båda två! :D

Godnatt ♥

Besöksrekord idag.. Närmare 2000 läsare - ni är grymma, det vet ni va?!


Jättegullig bild gjord utav Felicia - feliciagransmarker.blogg.se


Usch vad nervös jag är!

Nog för att jag är van att folk tittar på mig - när jag tävlar ja, på hästryggen. Men nu har jag gått med på den stolliga idén att vara med på en modellcasting imorgon.. Jag! Haha, jag är ungefär som en levande död just nu.

Jag gör det för det är en rolig grej, jag tycker om att ploja båda framför och bakom kameran, och jag är ju själv fotograf, så jag lever ju delvis för det där med intryck och bilder. Jag är långt ifrån vad en modell skall vara, varken en slank figur, lång eller speciellt snygg. Men jag vill pressa mig själv lite känner jag, vill känna hur det känns att stå framför en riktig fotograf, och få höra de säga hur de vill att man skall agera framför kameran osv. En kul erfarenhet helt enkelt!

Det roligaste av allt är ju att för bara ett år sedan skulle jag aldrig, aaldrig tänka mig att ställa mig framför kameran. Men efter så mycket inspiration man fått av olika saker, så blir jag så sjukt sugen att testa gränserna, se när jag verkligen fegar ur och inte vågar. Så imorn får vi se om jag vågar pressa mig själv eller inte! Ska bli riktigt kul att se hur allt fungerar och så i alla fall! :D Man kunde köpa med sig bilderna hem, så om det blir något som jag är nöjd över, eller om jag & Gabbi kanske tar tillsammans för skojs skull så kanske det kommer med hem hihi!

Klädproblem har jag till 1000, har inte en aning om vad jag skall ha på mig!
Gah, måste leta igenom alla kläder nu och sedan sova, så att jag orkar upp imorn..

Här är närmaste modell-andet jag har kommit, när jag & andra fotografer/kompisar kört fotosessions tillsammans.
(Fast visste ni att jag & mina hästar har varit med på bilder på en film som rullades under flera månader i Uddevalla, för en hästsportsbutik? ;))Bilder från idag..

Här kommer ett gäng bilder från idag, precis som jag lovade ;)


Let's Dance

Ni missar väl inte Let's Dance med Helena Lundbäck?
Start 20.00 på TV4, eller se det live här!

Äntligen en ridsportsprofil, heja på!


Vad äter Winnetoo?

En fråga som ställs ofta kan jag lova, och ett inlägg jag absolut kan skriva!
Så, nu tar vi och går igenom Winnies foderstat och mina tankar kring den! Let's go ;)

Jag tar bara igenom vintertiden då sommaren varierar lite pga betet osv.

MORGON
♦ 2 kg hö
♦ 0,5 liter Lusern
♦ 2 dl betfor med mycket vatten

LUNCH
♦ 2 kg hö

INSLÄPP
♦ 3 kg hö
♦ 0,5 liter Lusern
♦ 0,5 kg Musli Harmoni

KVÄLL
♦ 4 kg hö
♦ 1 liter Lusern (går inte att mäta upp i kilo då det inte väger någonting..)
♦ 0,5 kg Musli Harmoni
♦ Mineraler

Musli Harmoni har fungerat hur bra som helst på Winnetoo verkligen. Havrefritt färdigfoder i müsliform som ger lugna och harmoniska hästar.
Fodret innhåller värmebehandlad spannmål och mycket majs som tillför värdefull energi.
Värmebehadlingen ökar tillgängligheten och utnyttjandet av energin samtidigt som man kan
förvänta sig att slippa många av de problem som ofta associeras med höga stärkelsegivor.
I kombination med en hög andel fiberrika råvaror som t.ex. grönmjöl, ges hästen ett balanserat energiupptag samtidigt som det medverkar till att hålla hästens mage i god hälsa. HippoBas Harmoni innehåller precis som alla andra Hippos kraftfoder extra tillsatta B-vitaminer som har en positiv effekt på bl a pälsens och hovarnas kvalitet, foderutnyttjandet och hästens allmäntillstånd. Havrefritt foder för den heta hästen.
Müsliform som förlänger ättiden.
Extra vitaminer är tillsatt. Rekomenderar detta foder varmt till er med heta/pigga hästar!Lusern är ett proteinrikt foder som han får för att hålla vikten och kunna bygga muskler helt enkelt. Gräsfoder. På morgonen blandar jag ut det med lite lite betfor med massa vatten, betfor är bra för tarmana och ger smak till vattnet. Jag vill inte att han ska äta torrt foder på morgonen direkt liksom - så därför väljer jag att blanda ut.

Sedan äter han hela 11 kg hö vilket många reagerar på och tycker att det är mycket - men vi har torr hö utan någon jättemängd med näring. Sedan är det ett bra sätt att hålla igång magarna på och en häst trivs med att ha att tugga på!

Dessutom är han fin i kroppen och inte ett dugg överviktig - så 11 kg får han och det kommer han fortsätta få :)

Veckans häst!

Jag vill gratulera Amanda för en riktigt snygg ponny som fångade mig direkt! ;)

Vi har fått in mängder med bilder, och verkligen olika hästar och ponnyer! Tyvärr kan inte alla vinna, men kanske blir det eran polles tur nästa gång? Vi har fortfarande kvar era mail, och vi kommer att plocka ut flera vinnare då och då.

Calippo, f. 96, en korsning mellan welsh, connemara och fullblod.För världen är du bara någon, men för någon är du hela världen
/L

Har ni några idér?

Jag känner mig lite tom på blogg idér idag faktiskt, vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Tänkte om ni har några speciella önskemål eller roliga idér att hjälpa mig med? :D

Har ganska fullt upp ikväll, men ska självklart försöka ta åt mig utav era idér och sedan blogga vid några tillfällen under kvällen!

Så kom med så mycket idér ni kan komma på, så gör jag det bästa jag kan!


Äntligen hemma

Efter en låång dag i stallet så är jag nu äntligen hemma, skönt ;)
Dock var det jättesvårt att rida i snön, det är så enormt djupt! Och det värsta är ju att det har blivit skare då det har varit blandat tö/snö och minus/plus.. Mahjong stackarn kämpade på litegranna i snön, men för att inte slita på honom och eftersom att jag kom fram till att det inte gick överhuvudtaget förutom i lite skritt, så gav jag mig väldigt snabbt.

Så vi tog det lite försiktigt och fick med oss några söta bilder hem i alla fall, något som ni vill se?

Här kommer i alla fall ett smakprov :)

Kontakta oss?

Vill ni ha kontakt med oss/skicka in idolbilder osv?
Våran mail är som alltid: teamsl@live.se
Våran blogg är med på förstasidan!

Wohoo, TeamSL står på plats 17 på "mest aktiva" på Blogg.ses första sida! :D
Ni gör mig så glad!

Titta vilka fina bilder som ramlat in nu igen?:')


http://jjuliaosofiee.blogg.se


http://rilfarna.blogg.se


http://rilfarna.blogg.se

Hinner inte ladda upp alla nu, men ska göra ett till försök senare så alla ni får era bilder med på bloggen ♥


Dagens ridpass

Har bara hunnit rida Winnetoo än sålänge. Han fick idag jobba med bommar och småhinder även ett par stutts på böjt spår. Nu kändes han mycket bättre i munnen igen vilket var skönt, han har varit så tjaffsig mot handen det sista så jag började undra om det hade vuxit fram en vargtand..

Men idag verkade det som sagt bra även om han var extremt pigg och aningens stark. Men så fort hinder kommer fram så koncentrerar han sig och blir så fin att rida alltså :')

Sofia har ju sagt att hon ska komma ner och hoppa honom, det hade väl varit kul?!
Lite annan typ av häst en Mahjong så att säga, dom är nog svåra på heeelt olika sätt. Så det ska vi försöka med snart, så får vi väl langa film till er ;)

Janicia rider jag ut senare idag!


Godmorgon!

Ja, det är morgon för mig när jag vaknar runt 12.40.. Har slängt i mig lite frukost, och ska nu sticka till hästarna. Skönt att mamma är hemma idag så att hon kan köra, så att jag kan röra på dom idag. Igår var båda riktigt fina faktiskt, red runt på en skolgård haha - det ända stället som funkade i gårdagens mörker, snöstorm och halka. Idag är det ju faktiskt 0 gradigt, solen skiner och det är inte snöstorm, det var längesen det! Det blir till att slänga med kameran också, hoppas på lite mysiga bilder!

Undrar om man kan rida i bara ridbyxor, inte för tjock jacka samt stövlar kanske? ;)

Det är sånthär som får en att göra lite till!

Hur kul är det inte att öppna ett sånt här mail, och speciellt med en ursnygg bild på min polle i?

"Tvungen att skriva att jag verkligen blir peppad och mitt intresse för hästar har stärkts pga er! Och det vill jag tacka er grymt mkt för. Eran blogg är verkligen inspirerande och man bara längtar att få gå in och läsa! Ni gör ett superjobb.
Är också imponerad över hur ni står ut med alla kommentarer, vissa skriver ju verkligen elaka saker. Ni är två starka individer! Era hästar och hur ni rider dom är super (Y) Ni rider som två gudar som sändts ner, verkligen super duktiga.
Nog för mig, hoppas bilden var något fin, annars som sagt tryck på Ta bort!

Ha det bra och fortsätt med det ni gör för ni gör det grymt bra!
Kram Amelia"

Tack Amelia, detta värmde verkligen, och din bild var superfin!Försenad julklapp till mig från mig..?

Ska man kunna uppdatera bra (vilket jag inte gjort det sista..) måste man ju ha en liten dator som man kan ha med sig precis överallt med Webcam så man kan ta kort på sig själv precis överallt, right?
Så nu bränner jag ca 4000 spänn på er för eran update :)

HAHA, fast nä!
Men alltså jag såg världens gulligaste mini-PC på reklam förut när jag och mamma kolla på Götakanal! Så jag gick in och kikade efter den och med tanke på att det hade varit GRYMT praktiskt att ha en sån här i skolan också så bestämde jag mig för att slå till! Våran skola har fått kommunens skrotade datorer, redan utdömda så att säga, där förstår ni nog varför vi har med oss eget. Mycket goare att ha en minidator i rosa då, inte sant?;)

Supersöt verkligen, finns att beställa HÄR för alla er bloggare/plugghästar där ute! ;)

Snabb mini-PC med matchande mus!
 • 10,1-tums LED-skärm
 • Tvåkärnig Intel Atom-processor
 • 1GB DDR3 RAM
 • 250GB hårddisk
 • Högupplöst webbkamera
 • Upp till 8h batteritid
 • Medföljande mus


 • Tvätta schabrak

  Rensade lite i stallet idag, och fick med mig en del sketna schabrak hem som skall tvättas. Fick (som om någon läste tanken) en kommentar förut då en tjej undrade i vilka grader vi tvättar schabrak.

  Jag kör 40 grader på mina, och ser till så att karborrebanden är "stängda" mot varandra, annars slits själva karborret sönder.

  Hoppas att ni lyckas med era schabrak ;)

  Dagens ridpass

  Winnetoo red jag ut tillsammans med Nattis som red Pricken :)
  Supermysigt att rida i den djupa snön - vilket också är riktigt bra träning! Men det får absolut inte blir för mycket, det är tungt för hästarna måste man tänka på. Särskilt ni som har heta/pigga hästar är det extra viktigt att hålla koll själva på hur mycket man rider och hur tungt det är då hästarna inte alltid sätter stopp själva när dom har det tempramentet. Ett tips är att gå i snön själv först för att få en egen uppfattning :)

  Janicia reds igenom i manegen, mjuk och fin!
  Bilderna är från idag på sötis killarna :)


  Sommar..

  Linn la upp ett gäng sommarbilder efter önskemål från er. Så jag får väl också göra det! Men jisses vad sugen man blir på att kunna gå ut i tunna tunna kläder, galoppera i vattnet, steka i solen och trycka i sig glass!

  De är från lite olika år, men skitsamma, vi är samma individer i alla fall ;)

  Elvira Henningsson & Ebba Deijenberg  Thomsy, Elvira Henningssons grymma hoppponny

  Svar på kommentar  Nu är det ju inte jag som är hoppproffset på bloggen, men jag har ju trots allt en del hoppmeriter i bakkärran så jag kanske kan ge dig lite tips i alla fall! ;)

  Jag har haft liknande tendens på vissa hästar, och det som jag främst tycker att man skall göra då är att få hästen att känna sig säker på sig själv, och hitta en rolig känsla. Att jobba skall vara kul och kännas lätt! Så mitt förslag är att du tränar på mycket låga hinder, allt för att hästen får känna att det är lätt och roligt och få en supermotivation = stärka sitt självförtroende. Varierade träningar på lagom höjd, det finns såå mycket bra övningar som innehåller små och bekväma hinder.

  Och varför inte pynta ut en del av hinderna framöver? (Med fortfarande små hinder.) Kanske inte nu direkt, då tycker jag att den ska få ligga på en nivå som den känns bekväm med och bara stärka sitt självförtroende. Men efter ett tag, då får hästen troligen lite mer språng, kanske blir lite osäker, men när den väl kommit över och får massvis med beröm så stärker det den psykiskt.

  En lugn ryttare med mycket beröm skapar också en stor framgång!
  Hoppas att det hjälpte något!

  Fråga till er som tävlar  Om ni har varit/brukar vara på samma tävlingar som oss, så skriv gärna detta också, och namn samt häst.


  Bildbeställningar

  Nu ska jag sätta mig och rota fram en del bilder på alla miljarder CD-skivor som jag har. Ett företag ringde upp mig igår för bildköp till en katalog, så det blir bara till att börja leta. Men det är alltid underbart med kunder ;)

  Det var så länegsedan jag fotograferade seriöst, eller ja, med verkligen dendär brinnande känslan att bara plocka fram otroliga och snygga bilder. Sedan förra året har det bara varit liksom "dokumentationer" för att slänga upp på bloggen, bdb osv. Förutom när jag är ute på jobb på tävlingar, då är det ju givetvist seriös fotografering som gäller.

  Jag tror att det blev lite mycket överseriöst ett tag, och att det övergick till mer skojfoto, men att jag åker ut på uppdrag ibland och kör mina fotojobb på sommaren får väl fortsätta. Lite smått sådär.

  Ni har väl inte missat min hemsida (som dock inte är uppdaterat på ett jäkla tag)?
  www.sofiagenne.se

  Slänger in ett par vinterbilder som passar in i årstiden liksom, haha!


  Ännu en film på Lukas

  Jag glömde att lägga in detta videoklipp i inlägget om Lukas, så jag slänger in den här också så att ni som redan läst Lukas-inlägget inte missar den ;)

  En kort men söt film när jag var superliten, och då hade Lukas!


  Lukas - min allra första ponny

  Det var en vanlig vardag, och jag hade kommit hem från skolan, och satt vid köksbordet för att fika med mamma. Och medans hon for runt och gjorde saft och allt vad hon nu gjorde, så på nått konstigt vis så frågade hon typ
  "Skulle du ha lust att vi tittade på en egen häst till dig?"

  Jag minns bara att jag mummlade något till svar, för jag vart riktigt sur den dagen..
  Men som hästgalen jag var, så absolut ville jag det. Så ett tag senare så åkte vi för att titta på en russ/shettiskorsning. Han hade tidigare stått på ridskola i Stockholmsområdet (tror jag det var), och gått körning. Han hade löpt på stora fina banor och vart riktigt bra. Tror han var drygt 16 när vi kikade på honom.

  Så vi drog till Jönköping en februaridag 2001, för att titta på denna lilla ponny. När vi kom fram till det stora stuteriet och försäljningsstall visade det sig att hon hade 94 ponnyer, shettis/russ och sånna, överallt! Jag blev ju helt ifrån mig - och ville ha en hingst som jag fick syn på. Detta fick jag givetvis inte för mamma.. och den var inte till salu heller, haha!

  Sedan fick jag träffa en superskön dam i hagen, en svart, lite större.. Hon följde efter mig i hagen och buffade på mig, och jag blev kär! Men - det var ju inte den hästen jag var där för att provrida.. det var ju den som stod inne i stallet, uppbunden på stallgången, klar att kikas på!

  Så vi gick in i stallet - och jag minns hur det stora huvudet och ögonen tittade på oss. Och vad jag tyckte att hästen var ful! Jättestort huvud, hela han var ett RUFFS, och ja, jag hade ju redan sett min kärlek i hagen!

  Men i vilket fall så var det denna ponnyn det gällde, och det var bara till att prova. Jag red en stund, och den galna lilla ponnyn hade inte gått mycket eller hur det nu va, på 3 månader.. så han bockade ju givetvis av mig så jag flög med huvudet ner i den frysna marken! Men jag vart stark på den tiden. Envis liten skit, haha! Min ridlärare som var med frågade - Vill du ha den här ponnyn? Innerst inne ville jag nog inte, men jag ville så gärna ha en ponny, och eftersom jag hade chansen.. och min Ridklubb skulle ha honom på foder, så jag skulle rida honom på Söndagar och på mina lektioner.. Så jag tänkte, för ridklubbens skull.. Så vi tog med oss den lilla skithästen hem.

  Här kommer lite bilder från när den lilla ponnyn, Lukas, kom till oss.

  Väl hemma kommer en del av klubbfolket och är nyfikna på vad jag har kommit hem med..
  Som sagt, det var en riktigt liten skitponny..


  Det blev nog allt lite kärlek ganska fort ändå..

  Sedan rullade det på, Lukas fick sig ett smeknamn, "Lulle", och fick gå på ridskolan som tänkt. Jag var ju givetvis och hälsade på honom mer än dagen då jag red lektion, men i stort sett så skötte ju ridskolan allting med skötsel, ridning och så vidare på veckodagarna samt Lördagarna. Jag red honom mest på söndagar, samt på mina lektioner när jag hade dom. Jag minns så väl när jag var ute o skogarna, och mamma sprang med oss, hit och dit! Det var riktigt mysiga tider det. På sommrarna tog vi hem vår lilla skithäst, och då blev det låånga skogsturer varje dag! Och balansträning - en hel sommar - då vi inte hade någon sadel till honom som passade!

  Vi har blivit andra klubbmästare i hoppning, och säkert något i dressyr. Jag minns inte riktigt allt, men flera placeringar åtminstonde på klubbhoppningar som vi varit med på!  Min lilla ponny var en utmärkt ponny att ha med nere på byn när ridskolan gjorde reklam för sig. När det angaerades speciella dagar i Ljungskile, var alltid Lukas en av dom som skulle med. Han gick runt runt och bärde försiktigt små barn på ryggen som ville testa åka en runda. Men wopps så kunde han även dyka ner i närmsta blomrabatt.. Det här är världens lilla matvrak vi snackar om! Ibland åkte han in till Uddvalla och var duktig kille där inne!  Lukas var en poppulär prova-rida-häst..

  Jag minns en tur med min grupp, haha. Jag flög av två gånger - genom att jag skrittade barbacka i ledet, och wops så böjer ponnyn fort som fan ner huvudet för att ta tag i den där gröna och goda tuvan! Haha, min ridlärare märkte inte äns något.. för jag var fort uppe igen!

  När det var julmarknad i Ljungskile, var jag & Lukas ett av de självklara ekipagen som skulle ner och trava längst gatorna med julprydnat på oss! Riktigt mysigt var det förr alltså..!


  Stallchef - Jag & Lukas reklamar LJRK nere i Ljungskile..

  På julshowerna var han poppis! Två ridlärare vi hade på den tiden hade med Lukas i en show, som gick ut på att en av dom var en gammal tant, ridlärare, och den andra en elev. Som såg ganska så.. trollig ut? Haha!
  Har FILM på detta, ni måste kiaka på den, grym!


  RIDLÄRARNAS SHOWNUMMER MED LUKAS:


  Vi startade även ponnygalopp denna julshow.. Tyvärr ÅKTE vi över mållinjen - ja ni hörde. Vi gick omkull precis över. Idioti! Men men, det blev ingen illa skadad i alla fall, tur det! Lukas vart väldigt rädd för den andra ponnyn vi tävlade mot, Bissi, då hon sparkade mot honom så fort han kom för nära..

  Jag skrattar lika mycket varje gång jag tittar på filmen, Dino som killen som red Bissi heter, flyger 2 gånger på den lilla stunden, bara droppar av liksom, hahaha. TITTA om ni vill skratta! Lägg märke till hur Dino flyger av även efter att jag & Lukas gått omkull, haha!


  Jämt och ständigt skulle vi ha mest tomtesaker.. hihi!

  Jaao, sen rullade åren på. 2004 fick jag en till ponny, en B-ponny. Henne hade jag bara som privathäst, medans Lulle fortfarande gick kvar som halvfoder åt ridskolan. Till slut tröttnade Lukas på ridskolelivet, och i samma sväng som jag ändå blev stor för honom, och vi satsade på b ponnyn som vart ung och skulle utbildas, så sålde vi honom.

  Han åkte till ett ungt par, som skulle ha honom som sällskapsshäst åt tjejens stora häst. De lovade att ta väl hand om honom, och höra av sig till oss om dom skulle få för sig att det inte fungerade, så vi då skulle få första ching at köpa tillbaka honom. Vi var väldigt måna om vart våran läromästare i såna år hamnade!

  Allt tycktes vara bra, tills vi fick reda på att tjejens sambo hade dött i en flygolycka.. Hemskt.. Vi ville inte tränga oss på, trots att hon lovat att höra av sig till oss om Lukas skulle bort. Det visade sig att hon lånade ut honom till en familj, så allt verkade lugnt. Men, Lukas hade blivit regält skrämd av alla raketer på en nyårsafton, och då hade familjen blivit rädda för honom. Idioter! Ja, men i vilket fall, så såldes han sedan.

  Ovetande för oss så befann sig Lukas hos en familj i Jönköping.. Jo men precis, det var där vi köpte honom första gången! För att nu köpa honom en andra gång. En gammal vän till mig länkade honom på internet - och det var då vi fick syn på våran lilla älskling! Skulle han ÄNNU en gång få komma till en ny familj!? Nej, vi kände att vi hade ett ansvar över våran första lilla ponny, som lärt mig allt jag kunde just då, och som faktiskt var till åren.

  Så en dag åkte vi till Jönköping, för att åter igen köpa vår lilla ponny. Hästmänniskor som hästmänniskor om man säger så, ägarna till honom då verkade lite, ja, skitsam, vi fick iaf handen på våran ponny igen!

  Väl hemma så fick han gå i ett litet stall bredvid min kompis, med hennes shettis och gårdens ägares fjordingar. Där stod han i nästan ett år tror jag? Och jag & Lizette var ute och tumkörde våra sötnosar, och red litegranna också. Detta var vid 2006.

  Lukas & Frej då vi precis köpt tillbaka honom och tagit hem han..  Sedan, när skolan började åter och så, så kände jag att jag inte hann med mina hästar i mitt vanliga stall, OCH lilla Lukas, så för hans bästa skull så valde vi att leta upp ett bra foderhem. Och där slutar historien kan vi väl säga. Vi hittade ett underbart foderhem hos en familj uppe i Nuntorp. Där blev han flitigt riden av en litet tjej som dom känner, och ompysslad av familjen som har honom (dock en äldre tjej och mamma, samt pappa och lillebror tror jag?) Även körd - vilket han ääälskar! Stora tjejen skulle tydligen ha med honom till Nuntorp på sin skola, i körningen. Han är ju enormt bra den här ponnyn på att köra, så jag tror till och med han hade blivit utsedd till något i körningen nu där uppe i Nuntorp.. Ja, han är då en stjärna min lilla Lukas!

  Tyvärr blev det problem i familjen för något år sedan, och Lukas kom tillbaka till oss början av sommaren -10. Han var här hela sommaren, och vi hade små mysstunder!  9 års skillnad..


  (Jag skrittade runt lite o till hagen osv, så detta var givetvis inga FEI-pass..)

  Lukas är född 1988, men har alltid varit lika pigg och fräsch, älskade lilla pollen.
  Nu är han utlånad till ett nytt foderhem i Bollebygd, och går där med en annan 23-årig shettis och busar och bara mår bra! Vi ska ganska snart åka och hälsa på honom, och se med egna ögon så att allt ser finfint ut!

  Jag har 230928934248834 miljarder bilder, men har inte tid och ork att leta igeom alla miljarder CD skivor för att hitta fler... Hoppas att ni hängde med på min långa historia!

  Här är en kort söt liten film som jag satt ihop från när vi hade han hemma på somrarna, de första åren:


  Populärt med "team"-bloggar..?

  En tanke som slog till var att det har bildats vääldigt mycket bloggar det senaste, och väldigt många bloggar då folk slått sig ihop, och det är klart trenderna tar sig, alla storbloggare är ju i princip två och två. (Alltså, inom häst) Vääldigt många som börjar heta "Team"? Och ännu fler som börjar förkorta sina namn med två bokstäver bakom team... Fantasin flyyger iväg! Även "mupparna" av olika slag har verkligen blivit hett! Såklart inget ovanligt att heta team, mupparna osv, och inte förkortningar, men just att det är så mycket småtjejer inom ridsport, så gulligt!

  Ja, de va ju lite kul, go for it! :D
  Men ni vet att det rättstavade skall vara www.teamSL.blogg.se ;)


  Vi vill ha in fler snygga idolbilder också! Mängder av bilder att ta o klistra med finns ju på våra bilddagböcker!
  Absolutgenne & Schalalaaolsson, puss på er! :love:

  Fick en ursnygg idolbild!


  Tack så jättemycket, Emmy Gabrielsson! Den var verkligen uuuur snygg! ;)

  Perfekt höjd!

  Åh, vad jag är nöjd!
  Winnetoo blev 146 cm - vilket är helt perfekt!
  Han kommer med den höjden aldrig blåsa upp sig så mycket så han går över ponnymåttet vid eventuella kontrollmätningar i framtiden men han är ändå en "stor D-ponny" :)

  Men jäklar vilka monster priser det är på mätningarna nu alltså :O
  Men grejjen är att vilka priser dom än sätter så kommer folk komma och mäta sina ponnyer liksom. Det är något alla tävlingshästar måste ha och man får ju knappast sålt dom annars. Men det är helt sjukt vad dom tjänar på en sån här dag!

  Först betalde vi 500 kr till en gubbe som la på mätstickan och kollade av höjden. Tog kanske tre minuter för honom att göra det? Gött att tjäna ca 170 spänn per minut liksom..

  Efter det betalade vi en veterinär 450 kr för att hon på två minuter kollade nån hov på hästens ena framben för att se att hoven inte var ner verkad och sedan kollade hon så att hästen inte såg borta ut i ögonen (många som drogar sina hästar inför mätning..)

  Men bara den här dagen var det 45 ponnyer som mättes vilket innebär att dom tjänar nära 45 tusen spänn på en eftermiddag! Sick.

  Jaja, jag är glad för Winnetoos perfekta höjd!:D


  Du är så galet älskad
  Recension om mina hjälmar

  Agnes Hansson om Veckans häst - nytt!:
  Genne om du inte har något för dig så recensera dina hjälmar, ja vet inte om ja ska köpa jw eller gpa! :D

  Det var ett roligt förslag, och visst det kan jag väl göra! Jag rider med en Charles Owen wellington (som jw men kom ut före), samt en GPA tone and tone.

  Charles Owen hjälmen är rund, har svart sammet, en snygg upponervänt rosett baktill och är med läderband. Den har en väldigt rund passform, och sitter lite speciellt på tycker jag. Den är ursnygg, men fruktansvärt varm. Ingenting att rekomendera på sommaren vill jag då säga! Både hoppning och dressyr, men enormt snygg på dressyrbanan om jag får säga det själv. Dressyrmodellen är ful!
  Kostnad: Ca 2-3000 kr? (När jag köpte den låg den på 4, så ju äldre de blir desto mer sänks de!)
  Betyg: +++


  GPA hjälmen är en av de bästa uppfinnigarna i ridsporten ärlit talat. Ventelationen är guld! Jag som alltid blir så in i norden överdrivet varm och svettig när jag rider, är så grymt nöjd med gpa:n. Den är lätt att ha på huvudet, sitter bra och överhettar inte huvudet. Passar främst på hoppbanan, men går även att ha i dressyren.
  Kostnad: Ca 6200
  Betyg: ++++

  Så mitt svar till dig Agnes: GPA!  Min nybyggda skola - ridhus & stall

  Hittade en jätteful film som jag visst lite random gjort? Fråga mig inte när, men det var tydligen innan all snö kommit, och när bygget inte kommit så långt på skolan. Här ser ni i alla fall hur stallet byggs upp, där våra hästar står när vi är i skolan, och ridhuset som vi alla väntar på.. Inte på något sett seriös film, vi fjollar runt lite i uttråkning ;)

  Och även vår snygga skolsal, 10 points!
  (Jag går på Sveriges ridgymnasium, har ett innlägg här för er som vill läsa om det.)  Våra älskade bäbis katter måste hitta nya hem :(

  Vi har två HELT underbara kattungar hemma på 11 veckor som vi inte kan ha kvar då vi redan har fyra katter (..och pappa tycker bestämt att det räcker nu) ;) haha! I alla fall ska vi försöka hitta nya hem åt våra älskade bäbisar, och jag tänkte direkt lägga ut det här! Här vet jag att det bara är djurälskare som kollar och inga gubbar som köper dom som orm mat vilket händer i många fall när man annonserar på blocket osv.. :/

  En svartvit som är lite extra långhårig. Extremt söt och kaxig liten hona som är super social och orädd. Jättemysig verkligen och gudomligt söt!

  Halva nosen är rosa och halva svart :')
  Den andra är även den en hona. Också jättesocial och orädd. Superkelig och människokär. Brunrandig.

  200:- styck.
  Ni som är intresserade, skicka ett mejl och berätta lite om hur ni bor osv. OBS - dom kommer inte säljas som innekatter utan måste få komma ut i friska luften! Ett stort plus om ni vill ha båda två men dom säljs även enskilt.

  anne_@tele2.se
  Spännande med slutmätning!

  Kom precis hem och ska nu byta om och gå ut till stallet och fixa min älskling inför Åby-besöket där han ska slutmätas idag!:D Ska bli riktigt spännande att se hur stor han är. Sedan är det alltid roligt att åka ut med Winnie, han är så trevlig att ha att göra med och tycker allt är så spännande och roligt!


  Tack för alla snälla kommentarer och inlägg om oss på era bloggar osv. Det värmer verkligen och det är så härligt att ha så goo stämning här! Rullar även in en del idolbilder vilket är superkul!:D Ni är så duktiga på sånt vilket absolut inte jag är så jag blir superglad verkligen och sparar alla!:D


  http://jjuliaosofiee.blogg.se
  TACK!


  Emelie Dagsberg
  TACK!


  Veckans häst - nytt!  Vi tänkte testa att dra igång något som vi kallar för "Veckans häst". Det går ut på att ni läsare skickar in en bild på er favorithäst/ponny, och vi kommer att välja ut den häst som vi tycker faller oss i smaken bäst/är snyggast för den veckan. Vi kommer inte att ha någon specifik dag, utan vi tar tag i det och väljer ut bild när det passar oss. Vi kanske kör dubbelt vissa veckor, med flera vinnare? Vi får se, beror helt på hur mycket snyggingar ni skickar in till oss! En häst/person/vecka.

  Alla slags bilder är välkomna! Skriv hästens namn, samt ditt eget. Vinnaren länkas även om denne har blogg!
  Tipsa gärna om "Veckans häst" på din blogg!

  Så kör igång, samma mail som alltid!
  teamsl@live.se - passa gärna på att skicka in fler idolbilder, tänkte snart slänga upp de snyggaste på bloggen :D


  Hackamore

  Önskemål om att jag skulle skriva om vad jag tycker om Hackamore osv kom in, så det gör jag!

  Hackamore är ett akademiskt träns som är bettlöst, och ger tryck på olika punkter, mycket på nosryggen. Det är ett jättebra alternativ att rida på om hästen tex har fått plocka ut en tand, har problem i munnen eller helt enkelt skall varieras och slippa bettet. En del hästar funkar suveränt på detta, och andra mindre. En mjuk och försiktig hand behövs på detta, och även en del kunskap, inte första året på ridskola tex.

  Vissa hästar "lägger" sig med nosryggen, går på bogarna, krullar ihop sig och springer iväg som ingenting med hacket. Mahjong kan gärna göra det ibland om vi rider inne, det jag gör då är att jag galopperar igång honom, i en stor galopp och låter honom komma upp med huvudet, samt joggar honom på nästan utsläppta tyglar. Då brukar han släppa det och börja röra sig på rätt sätt. Perfekt att använda vid skrittturer, skönt för hästen att slippa ha bett i munnen. Men givetvis vid vanliga skogsturer, hoppträningar och dressyr. Man får dock tänka på att det är svårare att styra i ett Hack, hästen måste helt enkelt gå på mycket vikthjälper. En bra träning om man känner att dressyren är jobbig, man kan träna upp sina vikthjälper genom hacket, eftersom att du måste använda dem.

  Jag har använd hackamore på flera hästar, och jag tycker att det fungerar bra.
  Något som jag tycker är viktigt är hackamorets placering, att det inte hamnar för långt ner på nosryggen, då det är känsligare och ömtåligare. Jag har ofta problem med att mina sidstycken åker in i ögonen på dom, så därför snurrar jag min käkrem runt båda sidstyckena, vilket håller de bättre på plats. Funkar på det tränset jag har, och på det hacket.
  Ett tips om man har hack av "tyg" och med kedja precis som jag, är att det knags på banden som hacket sitter i, och därför får man hålla koll på så att det inte helt plötsligt skulle gå sönder och gå av helt enkelt.

  Priser på hackamore varierar, men det ligger mellan 150-300 kr ungefär.


  Glöm inte att följa oss!

  Ni får inte glömma att följa oss via bloglovin!
  Klicka här ♥  , eller tryck direkt på den fina lilla knappen som är över vår header!  Såhär får du smidiga hästar

  Många undrar hur jag tränar upp och stärker mina hästars ryggar och bak, och får se så smidiga!
  Svaret är enkelt, de gör de själva!

  Bäst till denna låten också:
  Och ett tag var klassen väldigt inne på att lära hästarna buga, kompliment osv, då vi har en i klassen som är otroligt duktig på trickträning osv. (Norah Kohle) Och ja, alla hade ju sina egna sätt, även Sissel och Mahjong kan jag ju säga..


  Kontakta oss?

  "Hejj! jag undrar bara om man vill skicka idolbilder och liknande till er, vilken adress ska man skicka dom till då? :DD"

  teamsl@live.se  Vaknade precis..

  Härligt att jag totalt har vänt på dygnet, somnar inte för än halv 5-5 på morgonen, och vaknar efter lunch på dagen. Jaja, man får väl passa på när det är lov, uuusch orkar inte börja gå upp tidigt sen när skolan börjar. Hur fasen ska man kunna ställa tillbaka dygnet normalt? Lika jobbigt varje lov!

  Har haft lite feber sen nyårsdagen, men verkar mycket bättre nu. Tjong har troligen rullat fast i boxen dagen innan Linn var hos mig, så han har haft ett sår på ena benet, och varit ganska regält svullen i båda fram. Därför har han fått vila och bara skrittas, men igår var det mycket bättre sa mamma. Hoppas att jag kan ta lite mer jobb på honom idag, vi få väl se. Den lille lär vara urpigg idag, blääh haha! Det känns mindre bra då det är isgata ÖVERALLT! Ska bli skönt på sätt o vis att börja skolan nästa vecka, då jag äntligen får tillgång till ridhus.

  Jaja, jag tänkte höra om ni har några önskemål om inlägg idag? Är mina "tips-inlägg" bra? Som häromdagen då jag skrev tex "en perfekt halt"? Vill ni se några speciella bilder? Träningssaker? KOM MED FÖRSLAG, så ska vi se om jag tar just ditt önskemål! :D


  en uuurfin bild som jag fick från Elli, från när jag hade uppvisning "dressyrarab" i sommras!


  Vad roligt att vi fått så många nya läsare btw, besöksrekord häromdagen igen!

  Slutmätning

  Imorgon är det slutmätning på Åby för Winnetoo som gäller!
  Ska blir jätte spännande verkligen! :D

  Jag gissar på att han ligger runt 145-146 cm typ.
  Kallt som f*n

  Var uppe tidigt idag och åkte med min syster som tävlade snögubbecupen!
  Var även funktionär vid framhoppningen = KALL start på dagen!

  Skulle egentligen åkt och gymmat nu, men hade lite feber inatt och känner mig lite krasslig så jag vågar inte riskera att bli mer sjuk nu. Dock ska jag rida Janicia och Winnetoo även idag, hade viljat hinna med Silvia också men det är nog tveksamt om jag gör det.. Ska nämligen iväg ikväll igen så, är ni förvånade eller? haha!  Funderar på att ha med lite små hinder i Winnies ridpass idag med, hade nog varit bra :) Dock blir han så jäkla het då, men just för den sakens skull är det ju bara bra om man rider ofta över cavaletti, bommar och småhinder för att han ska sluta göra en så stor grejj utav det så att säga.

  Janicia ska ridas igenom idag, lösgörande arbete precis som igår :)
  Jag bor som i Snövit och de sju dvärgarna..
  Såhär ser det i princip alltid ut när man tittar ut genom vårt köksfönster..
  Det går tydligen rykte i hela skogen om att vi har en djurpark och bjuder på mat här, 5 rådjur är stamkunder i alla fall..

  Funderar så på hur det skulle vara att rida på ett rådjur.. eller alltså, dom är ju så jäkla smidiga och hoppar mycket bättre än hästar i alla fall. Kanske vore ett framtida projekt, att försöka utbilda ett rådjur? Måste bara få tag på en först..


  Nu ni!

  Vi ska vara ärliga direkt, vi svarade inte på alla frågor för det var så sjukt mycket och vi han inte med det just då. Men några utav dom - varsågod!

  Vi ser ut åt helvete o låter ju sär, MEN VI BJUSSAR! ;)


  Bättre sent än aldrig, right?

  * Fortsätta som jag gör med naglarna!
  Har innan precis som Sofia varit nagelbitare, dock har jag inte bitit på ett bra tag nu - och så ska jag fortsätta HELA 2011! Jag ska ha grymt långa naglar nästa nyår ;)

  * Skinn på näsan
  Jag ska verkligen fortsätta med att bygga upp ett skal runt mig själv, där allt elakt och allt skitsnack ska stuttsa ifrån mig innan det kommer intill mig. Det är ett stort mål, men jag VET att jag kan klara det - och jag SKA klara det!

  * Nationella bra resultat
  Fortsätta hoppa på Nationell nivå och få så bra resultat som möjligt! Det här året har jag två nationella placeringar utav sex starter vilket jag är supernöjd med - och så ska det fortsätta!:D

  * Se problem som utmaningar
  Jag tycker rubriken talar för sig själv. Jag ska ALDRIG mer gå ner mig utav problem och trassel som kommer i min väg, det är utmaningar gjorda för att klara!

  * Sänka på pressen och stressen tills det är på en lagom nivå
  Jag måste känna av innan det blir för mycket så att säga, en lagom nivå hela 2011!
  (Dream on Linn.. haha!)

  * Ha roligt sista året med Winnetoo
  ...inga kommentarer :'(  Sommarbilder!

  "Hej tjejer jag tycker er blogg är jätte fin och intressant att läsa.
  Bilderna är super fina. Men tycker att ni ska lägga upp fler bilder när ni rider barbacka/ i skogen/ havet om ni gör det och sånt det vore väldigt kul om ni gjorde det och roligt att titta på"

  Kul med lite nya ideer, du har rätt, det är mycket tränings/tävlingsbilder på bloggen!

  I alla fall jag älskar att bada med hästarna på sommrarna, det är supermysigt! Dessutom väldigt bra för dom, ett varierande pass helt enkelt :) Att gå i vatten är absolut bra träning och det är minst sagt bra för skallen på de hästar som är lite heta av sig. 

  Winnetoo är väl inte sådär överdrivet förtjust i att bada, men det går med lite övertalning ;) 
  Miranda däremot, ponnyn jag hade innan - hon ÄLSKADE det! 

  Slänger upp lite bilder och filmer från lite badutflykter med hästarna här nedanför, orkar inte fixa med ljud på filmerna osv så ni får ta det för vad det är :)


  Åh, vilken mysig sommarbild på min kompis Cicci och Winnetoo - på väg till stranden ;)


  Lite successiv övertalning brukar fungera ;)


  Dock går det inte alltid som man tänkt sig, haha. Winnetoo tycker INTE om när någon försöker bestämma över honom så att säga.. ^^


  Underbar sommarbild verkligen, gud vad jag saknar sommaren nu ;(


  Min fina ♥
  Jäkla buse! haha

  Inte bra utan hjälm, I know..


  Miranda som ni ser gillade sånt här desto mer! :')


  Åh, fina ponnyn :'/


  Härligt!


  Min kompis Tove Fant (ni som håller koll på bloggar osv vet säkert vem hon är? Tovefant på bilddagboken..) och Miranda i havet någon sommar!:D


  Dagens ridpass

  Janicia -
  Det var ett tag sedan jag red den här ponnyn nu, stor förändring sedan sist :)
  Raka motsatsen till Winnetoo, men supertrevlig ponny! Jobbade med förvänd galopp inåtställd för att hon skulle släppa efter lite vilket hon svarade på direkt, mycket skänkelvikningar osv. Lösgörande pass helt enkelt!
  Gammal sommarbild på oss
  Winnetoo -
  Han är lite små kaxig i handen för tillfället, ska be en veterinär kolla honom i munnen. Mycket möjligt att det är lite stök i munnen på honom med tanke på hans unga ålder fortsatt. Men det kan vara att han är lite extra laddad nu med :)
  Även han fick gå mycket förvänd galopp vilket är en superduper övning när han är sådär het och stuttsig, han kommer helt av sig med allt bus och börjar koncentrera sig istället! Även en speciell "båge/skänkelvikning" arbetade jag med i traven vilket får honom väldigt eftergiven och fin :)
  Båda hästarna skötte sig jättebra och jag fick ut det jag ville med bägge passen - gött!

  Min dressyrponny kan hoppa

  Visst är det roligt när hästarna kan brinna för olika saker? Både Mahjong och Martijn äälskar att hoppa - dock försvinner Mahjongs mod på de högre höjderna. Men vi har i alla fall startat upp till LB på tävling, och tränar på 110 här hemma ungefär, när vi är igång kontinuerligt med träningen. Jag har ju faktiskt en gång varit hoppryttare (när jag hade Candy, läs om henne HÄR)

  Åter till min gamla gubbe som har utvecklats i hoppningen grymt mycket! När jag fick honom var han 14 tror jag, och då kunde han knappt hoppa. Han har helt enkelt knappt gjort det innan, och hans taktik var att vara livrädd, samt kasta sig över, släänga över frambenen och dyka. Nu har han verkligen fått en mycket bättre taktik!
  Här kommer ett gääääng bilder genom åren! :D

  2006:


  2007:
  2008:
  Under 2008 hoppade vi som mest, eftersom att vi hade så jobbigt med kemin och dressyren (iaf innan hösten), så blev det mycket hoppning. Vi ingick i både Div 3 och Div 2 lag, och fick en del placeringar med oss!  2009:

  2010:
  (I år har jag knappt hunnit hoppa NÅT - så fullt upp med allt annat o dressyren tyvärr)

  Bilderna här under är från en Arabutställning, då vi ställde ut Mahjong i samband med att det var uppvisningar typ på hur allsidiga araber är, de ringde upp mig o undrade om jag kunde visa honom som "dressyrarab", och det gjorde jag så gärna så! Men vi fick vara stand-in i hoppningen också, haha! Han blev suuuperglad att han fick hoppa, han har inte hoppat på lääääänge innan detta! :D  Sen är det kanske inte alla som hoppar sina pollar under ett nationellt ponnydressyr-meeting, men vafasen, red igenom honom på eftermiddagen för att ha honom klar tills dagen efter, och eftersom det ändå stod hinder där så (a) de andra kollade väl lite snett, men men xD söten!


  Han har verkligen utvecklats, och mycket i huvudet och vågandet. Han litar så mycket mer på mig också!

  Här är en film från 2008, titta så osäker han var här: (Fart o fläng, hur fan vågade jag dedär? haha)


  Träning i skolan för Mia Ingvarsson slutet av 2009-början 2010, se hur mycket säkrare han är där:


  Lite kul att se mig & Mahjong göra sånthär, och inte bara dressyra runt, haha? :D
  Eftersom att det är mitt sista ponnyår nu, så hoppas jag kunna hinna med att starta någon hopptävling, hade varit så roligt! :')  "En perfekt halt"

  Som alla vet så bygger dressyren på en bedömning av olika delar, moment, sammanhållning, lydnad, sits o hållning, och mycket mycket mer. Domare dömmer alltid olika, och de har olika delar som de tittar mer på än andra. I grund och botten är det ju samma bedömning, men småsaker som delar det.

  I en halt som jag har tänkt att visa er idag, handlar det om harmoni, lydnad, uppställning, sits, eftergivenhet, lugn, och ett flertal andra saker. I de lägre programmen rider man oftast in i arbetstrav, för att sedan göra halt vid X eller G. I de högre programmen rids det oftast i samlad galopp till halt.

  Jag har här nedanför en 9o-mässig halt. Från att komma i arbets/mellanskritt, till att samla upp skritten en liten del, för att sedan göra en välplanerad halt. Mahjong ställer upp sig jämt med frambenen, nåågot ojämnt bak - men eftersom att allt annat överväger till en så stark siffra, så tycker jag ändå att man rundar upp siffran. Han har en god form hela vägen in i halten - i halten - och ur halten. Eftergiven, och står blixtstilla i lugn och ro - tills han blir manad att gå. Då reagerar han, men behåller sin form och skrittar på i en god takt. Min sits och hållning är lugn, stabil och Mahjong svarar för små hjälper.


  Detta är som sagt i skritt, men det är nyttigt att träna, och som nu då jag kan visa er, och förklara vad man skall se och tänka på! På en tävlingsbana är det viktigt att hålla fokusen på uppgiften, samt verka oberörd över saker och vara jäkligt kall/bestämd.

  Jag & Mahjong under Lag-SM 2010. Inte en helt bra inridning och halt, men den visar ändå en del, och då från galopp istället för skritt som min tidigare lilla snutt var på. Han överreagerar i igångsättningen, men får tillbaka honom efter nått steg i alla fall:


  Och en bild på hur det också kan se ut.. (synd att Mahjong blunda)

  För er som blev nyfikna på kavajen så är det en Kingslandskavaj som jag testade då jag är sugen på en annan sort än den jag har.

  Tips för bra halter/poäng på halter:
  - Förbered hästen med flera små halvhalter att det snart kommer en uppgift
  - Rid hela vägen in i halten
  - Håll ett jämnt stöd i tyglarna, och håll om hästen, halten blir förhoppningsvis jämn och hästen behåller formen
  - Stressa inte om hästen inte stoppar direkt eller drar sig ur formen, vänta ut den och var kall!
  - Ta tid på dig, en god halt visas markerat, tydligt och kallt
  - Ha en stadig blick fast frammåt, det är dit du ska, och hästen ska vara rak
  - Le mot domaren, se avspänd ut men var tuff
  - Om hästen har svårt att stå still, eller gärna drar sig ur formen, klia lite med handen på manken

  Hoppas att ni får nytta utav detta, och kanske lite tankeställare, nya tips o "aha"-saker haha!

  Åtta hela år..

  Hur gör ni med era hästars födelsedagar?
  Räknar ni från nyår som dom flesta hästmänniskor gör?
  Winnetoo är ju helt okänd och import, så jag har ingenaning om när hans riktiga födelsedag är. Lättast att räkna från nyår då helt enkelt. Vilket betyder att man "bäbis" nu inte längre är min bäbis utan en stor ponny, på hela åtta år!:')
  Det har hänt lite sedan han var bäbis, snygg har han blivit måste jag säga!
  Min älskade underbara Winnetoo ♥

  Dressyr står på schemat!

  Uppe med tuppen även denna lovdag, men så är det när man är hästtjej och har lite väl mycket på schemat som vanligt? haha.
  Idag ska två ponnyer trimmas dressyr, Winnetoo och Janicia. Efter det blir det gymmet och sedan ska jag iväg på kvällen, så kan inte lova någon toppen update - men jag gör självklart mitt bästa!
  Bild på mig och Janicia från i somras.
  Ägare: Matilda Kemborn.


  År 2010

  Nu lägger jag skit året 2010 bakom mig, det är ett färdigt kapitel i mitt liv - nu blickar jag framåt.

  Men visst har det hänt bra och värdefulla saker i mitt liv under 2010. Saker som jag mer en gärna tar med mig in i 2011 och saker som jag alltid kommer komma ihåg lite extra..

  Något jag alltid kommer minnas och ta med mig är hur många nya människor jag lärt känna, och kommit riktigt nära. Unga som äldre, verkligen grymt mycket värdefulla människor som har betytt hur mycket som helst för mig. Ja, alltså, 2010 är nog året jag knytit mest nya kontakter med människor runt om mig.  2010 är också ett år där jag verkligen lärt känna mig själv, genom riktiga bryt fick jag inse att jag är nog inte så stark som jag ibland lurar mig att jag är. Jag är inte superwoman och klarar inte allting helt på egen hand ärligt talat. Även om vägen att lära känna mig själv varit tuff och det har medföljt många jobbiga situationer så är jag glad för allt det här, verkligen. Nu kan jag bearbeta det som hänt och jag kan bygga upp en säkerhet hos mig själv som jag inte hade kunnat om jag inte genomgått allt det jag gjort.  Mitt 2010 började i KAOS efter en fruktansvärd händelse och det kaoset följde med mig ett bra tag in på året. Hela vårterminen i 8:an var en tuff tid för mig och det drabbade allt i min vardag. Men genom den perioden lärde jag känna mig själv väldigt väl, lärde känna mina svagheter och lärde mig att acceptera att allt blir inte som man tänkt sig - nästan ingenting blir som man har tänkt sig. Ibland händer det saker som är orättvisa, saker som man inte orkar öppna munnen om även om det kanske vore bättre egentligen? Vem vet. I alla fall så kände jag mig starkare en någonsin när jag mot alla odds tog mig upp på mina två ben igen, på egen hand. Det var jobbigt den tiden, inget snack om saken - men det kommer alltid något gott ur det onda.

  Hästarna då?
  Mentalt & resultat mässigt har det varit ett super år!
  Visst motgångar, visst tuffa perioder och allt det där. Men ändå, framförallt med Winnetoo - där har det blivit en ENORM skillnad! På mig, på honom, på oss och på VÅRAN känsla! Vi har tävlat tävlingar vi aldrig kunnat tro för ett år sedan och vi har dessutom lämnat grymma resultat ifrån oss där! Vi är ett team nu och jobbar mot våra drömmar och mål tillsammans..  Mycket hästar har cirkulerat i mitt liv under det här året. Alla har satt sina spår och avtryck hos mig..
  Det har varit jobbigt att skiljas och gå vidare, ibland mot min vilja - då har det varit tufft en tid. Men som sagt, man tar sig igenom det mesta och ur det onda kommer alltid något gott :)
  Annars då?
  Tjaaa, jag har testat alla olika hårfärger som går typ - bara det liksom! haha  Förövrigt har vi haft jäkligt KUL hela tiden. Mycket party och roligheter!
  Ett år med ständigt fullt schema skulle jag vilja säga, med fest, kompisar, hästar, gym, skola och allt det där. Men mycket värda kvällar framförallt, riktigt party år!:D


  Att det här året ändå klassas som ett skit år beror mycket på start och början på det.. Dom två mest jobbiga tiderna i mitt liv har varit i början utav 2010 och nu i slutet. Ingenting är uppklarat ännu och en hel del jobbigheter förföljer mig in i 2011 tyvärr. Men jag kan inte göra något åt det, det är det absolut värsta. Men äsch, keep smiling - ALLT löser sig förr eller senare!

  Nu satsar jag fullt ut på ett GRYMT 2011 och hoppas att ni hänger med mig och Sofia?!


  Nytt år - nya möjligheter!

  Hej på er!
  Han inte uppdatera mer igår, blev lite bråttom som alltid på sånna riktiga fest dagar som nyår är!:D

  Hoppas ni hade en grym nyårsafton - precis som jag och Sofia!
  Jag kan svara för oss båda där, våran kväll var lyckad! Drog upp tillsammans med min kompis Nathalie och firade i Uddevalla med alla goa människor där!:D

  Hästblogg jovisst, men vi får la bjussa på lite nyårs pic's ändå ;)
  Pommes tallrik med
  Bella och Elvira mitt i natten (Y)


  Rena rama blogg partyt ;) hehe

  Ikväll blir det Pizza & Ben&Jerry's för min del, med tjejen jag inte kan leva en dag utan ♥

  Vi hörs!


  Good memories 2010  All I need is you


  RSS 2.0