Spanien - lite mer kreativitet?

När jag & min familj var i Spanien förra året så åkte vi till en stor festival där det bland annat var olika uppvisningar med hästar, det var mycket gulliga småstånd, människor med läckra utklädnader och klänningar, flamingodanser och mycket annat utöver det! Ca 2 milj. människor besöker detta stora evengemang, som håller på under en hel vecka varje år, och har gjort över 100 år!

Det är ganska sjukt hur de pysslar ut sina hästar, sig själva och saker runt om! Här i Sverige är vi inte riktigt så.. pilliga, eller vad säger ni? En del var kanske lite för mycket, men väldigt väldigt tufft måste jag även påstå! Vilka idéer de har alltså, jag blir faktiskt lite imponerad. Man blev glad av alla färger och nyanser överallt!

Och nu tycker väl halva antalet bloggläsare att det är fel att pynta ut hästarna såhär mycket, och andra halvan tycker att det är helt okej. (Ni vet, åsikter kommer direkt ;)) Jag tycker inte att jag ser något dåligt i just utstyrseln av hästarna, så länge de accepterar det. Skulle det vara en Martijn-ponny så skulle han inte vilja trycka på sig 50 bollar i ansiktet, så lätt är det ju. Medans min Mahjong te x. troligen inte skulle bry sig för fem öre, och nog tycka att allt var väldigt roligt och spännande. Mycket folk, saker som händer och så vidare. Extra snygg helt enkelt!

Därimot hästhantering är inte lika vänlig som i Sverige. Jag blev väldigt ifrån mig när jag stod och iaktog hur de "värmde upp" vissa hästar som skulle in på visning, hur de klämde ihop en PRE med spö och linor från olika håll för att få den att visa upp exklusiva saker, och hur hårdhänta de var förövrigt i sin hantering. Det är väldigt intressant att få sig en sån insikt i det hela, från ett annat lands perspektiv. Speciellt eftersom att jag är sugen på att jobba kanske i Spanien senare.

Här kommer ett gäng bilder som jag delar med mig av från festivalområdet!

Ett par ridande vakter

Häst med vagn.. ja, ni ser ju hur häst"tänket" är här?


Men detta tycker jag är en rolig sak - bollarna i ansikte tror jag nog de överlever med. Ganska tufft faktiskt!


Rött & svart..


Ett lite udda ekipage jämfört med dom andra


Ett typiskt engelskt ekipage.. eller?












Vad tycker ni om detta? Är spanjorerna duktiga på design?



Kommentarer
Postat av: Anonym

stackars hästar.

2011-03-10 @ 14:05:59
Postat av: Emelie

Jag tycker att det var häftig och snygg dekoration/design. Jag tycker att det är ok att utsmycka hästarna så länge det inte stör dem, tycker att det är ok och inte visar obehag (vilket de inte gör på bilderna). Sen kan man ju undra om det påverkar deras synfält? Men å andra sidan så har ju de allra flesta körhuvudlag med "blinkers" vilket redan påverkar synfältet, blinkers har vi ju i modern körsport också så egentligen kan det väl inte vara så mycket värre med färgglada bollar ;)

2011-03-10 @ 14:21:49
Postat av: Lollo

haha va fränt!! Kanske lite störande med allt i ansiktet för hästarna fast dom verkar ju sitta fast så att dom inte stör så mycket :) Tycker det var häftigt! Kanske inte jättesnyggt mn lite coolt :)

2011-03-10 @ 14:40:52
URL: http://www.nattstad.se/louisebrantsberg
Postat av: Klara Dahlstedt

Hahah men gud, stackars hästar. x) Ser ut som någon slags böldutbrott i ansiktet på dem...

2011-03-10 @ 15:01:58
URL: http://klaradahlstedt.blogg.se/
Postat av: Yasmine

Jag vet inte vad jag ska tycka... Har deras hästhållning i baktanken hela tiden och ja, då är det svårt att ens tycka det är snyggt. För mig! Men, snyggt? Nej. Påhittigt? Ja! :)

2011-03-10 @ 15:26:16
URL: http://yassei.blogg.se/
Postat av: Mikaela

Väldigt stora sk. "bollar" i ansiktet på hästarna, men snyggt och kreativt varte! Klart helt OK:)

2011-03-10 @ 16:30:11
URL: http://mickajansson.blogspot.com
Postat av: Noomie

Vilka fina bilder!! När jag var i Spanien (på mallorca) så såg jag många hästar som användes som turistattraktioner där turister fick betala och åka en tur med häst och vagn. Det är en superbra idé men hästarna såg eländiga ut, höftbenen stack ut och dom stod med hängande huvud i värmen... Men jag har hört att det inte finns hö där, det kanske är därför..

2011-03-10 @ 16:39:17
URL: http://noomies.webblogg.se/
Postat av: PG

Nja, man ser ju inte ens ansiktena på hästarna! Mycket finare att se det. Det var finare när det var lite mindre och färre bollar, som bild nr 8.

2011-03-10 @ 16:53:34
Postat av: Anonym

Duktiga på design? Njaaej det var inte speciellt snyggt.;)

2011-03-10 @ 16:58:47
Postat av: Anonym

Tycker inte det var speciellt snyggt, det är lite för mycket för mig. Man ser ju inte ens hästarnas ansikten!

2011-03-10 @ 17:09:56
Postat av: Elin

Kanske lite mycket med bollarna! men annars bra :)

2011-03-10 @ 19:08:46
URL: http://ryyttare.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0