Dagens ridpass

Har varit nere i stallet under förmiddagen och ridit igenom ett regält pass på Mahjong. Vi tar mer o mer ordentliga pass nu när han har kommit igång för våren igen, vilket känns skönt - tävlingsdax snart..

Jag började med en lång framskrittning, och efter det mycket övergångar och jobb i skritt. En del serpentinbågar med reglerande tempo och formning gjorde honom kvick och mjuk, lång o låg samt samlad och hög imellanåt.

När jag var nöjd med detta travade vi igång, en del tempoväxlingar och lite ökade gångarter imellanåt. Lite sidvärtes för att sätta lite fart på haserna också, och en del skolor. Stretchade också en hel del, och han var riktigt trevlig!

Hade placerat ut bommar på två delar av nedre voltspåret, som vi också jobbade över idag. Tänkte att jag för en gångs skull inte skall lata mig, utan slänga ut lite bommar och några sockerbitar att köra benlyft på. I början var bommarna vääldigt läskiga, (det var ju faktiskt över 2-3 veckor sedan vi hoppade sist.. -.-) men efter hand så kom han in riktigt bra på dem och rullade på mjukt och fint.

Galopparbetet var runt och fint för höger, men i vänster tappade han bogen en del och kunde inte riktigt få igenom ställningen till max. Vi jobbade på på detta ganska länge, mycket olika tempon och samlingar, samt en del öppnor och förvända slutor för att få lite ordning på det hela. Blev väl halvresulterat då han nog är lite kort i ena muskelsidan och behöver stretcha ut mer, men det är ju bara att jobba på!

Får bli en söt idolbild från www.rilfarna.blogg.se, tack!


Nu ska jag slänga i mig lite lunch, och när det lugnat sig med folk i ridhuset gå ner och longera/tömköra Martijn.
Imorgon kommer en kiropraktor som skall få klämma lite på lillkillen också, eftersom det inte är helt grönt sen han spänt till i korset/dragit till sig.



Kommentarer
Postat av: Julia

Alltså sofia kan inte du på nån dressyrtävling ha på dig dina tretorn gpa och sedan typ ett scapa set eller jw typ? :D

2011-03-01 @ 21:23:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0