Jag vill höra eran åsikt!

Har precis kollat en debatt på tv4 play som handlar om anonyma kommentarer och näthatet i största allmänhet. Väldigt mycket olika åsikter och tankar bland dom som är med, och jag tror att vi som kollar på det här klippet också reagerar och får oss en tankeställare.

Bloggar du eller kommenterar du bloggar? Åtminstonde läser du bloggar imed att du just nu läser mitt inlägg - ALLA ni som rör er i blogg kretsarna - ta er tid och kolla det här klippet nu!

http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/kvallsoppet_med_ekdal?title=kvallsoppet_med_ekdal_del_2&videoid=1207363

Efter att ni kollat på det här klippet, kommentera gärna ERA egna åsikter kring det som diskuteras - verkligen något jag är intresserad utav att få höra! Kanske har ni egna erfarenheter eller händelser som satt spår hos er som ni vill dela med er utav? Nu kör vi en riktig snackis hos TeamSL igen!:D

Särskilt bra kommentarer kommer tas upp i inlägg senare (och självklart länkas) och pratas ännu mer kring. Ett riktigt spännande ämne att snacka om just på en stor blogg - inte sant?!

Min egen åsikt.. Tjaa, håller nog med krönikören Malin - VARFÖR ska man lägga sin energi på okunniga medvetet elaka människor som väljer att vara anonyma och inte våga stå för sin åsikt..? Fast visst hade det varit roligt om jag och Sofia åkte runt med en filmkamera och knacka dörr hos alla "anonyma" människor som befinner sig även på vår blogg? Haha, kanske en ny webb-tv idé? ;)

För även om många av er tror att ni är anonyma är det lekande lätt för oss att få fram uppgifter om er, tro det eller ej. Men istället för att hota eller skrämma dom som har behovet att använda andra människor som slagpåsar för att orka leva med sitt eget missnöje tycker jag att det är en bättre idé att vi bloggare får dom att inse hur mycket dom faktiskt kan såra oss. Vi är människor precis som alla andra, även om vi kan verka tuffa och hårda så är det nog inte alltid sanningen desamma som det ni uppfattar så att säga. Vill någon egentligen medvetet SÅRA en annan människa? Jag tror nog inte det..

Men nu är jag nyfiken - KOM MED ÅSIKTER OCH TANKAR!:D

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Nadja Eriksson

Många borde tänka så, att de flesta elaka anonyma kommentarer kommer från osäkra människor bakom en skärm, men istället tar vissa åt sig och blir stötta. Någonting som folk måste bli bättre på!

2011-01-28 @ 00:06:49
URL: http://nadjaeriksson.bloggplatsen.se
Postat av: Linn Olsson

Nadja: Jag håller med dig!

Det går liksom inte att förbjuda eller banka in i huvudet att det är fel på de människor som måste hävda sig och skriva elaka anonyma kommentarer. Istället blir man nog lyckligare själv utav att inte bry sig, lära sig att skaka av sig helt enkelt!



//Linn

2011-01-28 @ 06:56:09
URL: http://teamsl.blogg.se/
Postat av: Linne

Jag läser bloggar hela tiden och jag bloggar själv. Jag kommenterar bloggar ganska ofta men då gör jag det ALLTID med namn och bloggadress, och jag skulle aldrig skriva nått dumt.



Vad får jag ut av det liksom? Nu känner jag inte riktigt behovet att skriva nått elakt till nån, men även om jag gjorde det (som de som kommenterar taskigt tydligen gör) så kan jag inte tänka mig att det skulle få dem att må bättre?! Det går inte ihop!



Nää, kommentera snällt ska man för det kommer man mycket längre på :)



Er blogg är superbra btw, haha :)

2011-01-28 @ 07:53:21
URL: http://elitdressage.blogg.se/
Postat av: caroline http://equiss.blogg.se/

Ja jag förstår inte riktigt varför man vill vara elak. Visst kan man ha en dålig dag och bete sig som en riktig kärring och en del människor misstolkar gärna läsarnas kommentarer. Men MEDVETET skulle jag inte såra någon, säga min åsikt är en helt annan sak. Men jag skriver inget jag inte står för.

Vet att jag kommenterade Sofia och berättade hur inspirerande hon var, hon svarande mig och jag blev super glad över det svaret och att hon märkte just min kommentar och att jag kunde göra henne glad med just min kommentar. Den känslan är så mycket bättre än att kasta skit.

2011-01-28 @ 10:24:39
URL: http://equiss.blogg.se/
Postat av: Dafie

Jag håller nog med mannen som sade att man skulle åka hem till dessa personer och prata med dem. Om man får en elak kommentar en gång så behöver man inte göra något åt det, men dessa människor som kommenterar anonymt upprepade gånger och skriver grovt förolämpande saker - jag tycker faktiskt att man ska ta reda på vem det är och kanske först kontakta personen på ett annat sätt, sedan är det faktiskt okej att hänga ut den på nätet.



Precis som du säger, Linn, så hade det varit en jättebra programidé att åka hem till folk med en kamera och prata med dem. Men jag vet inte om det hade varit en lösning - kanske hade man istället fått ännu mer kritik för att man inte kan ta kritiken!



Jag tycker också att Markus (han på skärmen) hade en bra poäng när han sade att även de svaga ska få ta plats på internet, det kan inte vara ett utrymme som bara är till för människor som kan skaka av sig elaka kommentarer. Ändå får man vara lite beredd på att det kommer kritik, ger man sig in i leken... Men den som inte vill ha elaka kommentarer kan nog bara freda sig genom att ta bort den funktionen.



Precis som en del säger så tycker jag att krönikörer och människor som uttrycker sina åsikter ofta får vara beredda att ta kritik. Även om ingen ska behöva bli kränkt så är det klart att andra människor har andra åsikter och det får man acceptera.



Jag tror att det ofta handlar om någon sorts missriktat ilska också, precis som Linn och Nadja säger så är det nog ofta så att det är människor som vet att det "svider mer av en örfil än det värmer av en kram". Man vill märkas och det lättaste sättet att få mest uppmärksamhet är nog att posta elaka kommentarer.



Själv har jag tänkt noga på hur mina kommentarer kommer att uppfattas och jag har alltid namn (mitt smeknamn visserligen) och bloggadress med. Om jag har kritik att rikta mot en bloggare så har det ändå aldrig varit kränkande utan jag har talat om vad jag reagerade på och varför, men jag försöker göra det till konstruktiv kritik: "Så här kan ni göra det bättre".

2011-01-28 @ 15:30:23
URL: http://dafiedencoola.blogg.se/
Postat av: Amanda

Jag känner bara att det är konstigt att man skulle må bättre själv av att skriva något taskigt. Många har kanske lärt sig att skita i det men andra kan ta illa upp. Förövrigt är det ingen som tvingar någon att läsa ens blogg! Det tycker jag är viktigt att komma ihåg.



Om man skriver i ett inlägg och någon inte håller med så är det faktiskt fortfarande åsikter och egna tankar. Jag håller inte alltid med om vad andra säger, inte ni heller förmodligen.. Men det behöver inte betyda att man ska vara taskig på något sätt man kan uttrycka sig på olika sätt.

Jag kommenterar alltid med både namn och bloggadress, på så sätt får personen en möjlighet att svara och man kan diskutera om åsikterna.



Jag uppskattar konstruktiv kritik, vem vill inte förbättra sig? Man vill ju att läsarna ska gilla det man skriver i allmänhet, känna igen sig och tycka olika. Har man en åsikt ska man stå för den! Oavsett vad andra tycker! Kan man inte stå för det ska man inte kommentera, dvs. inga anonyma kommentarer.



Kram Amanda

2011-01-29 @ 15:17:19
URL: http://iamequestrian.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0