Hallands nyheter

Vi har haft ganska många reportrar/tidningar här på skolan det senaste, och jag & Lovisa blev intervjuade till en av dom, haha! Tur att vi inte råkade säga något dumt.. Vi var med på urful bild som ser patetisk ut så näe blä hihi. Andrea o Dumle var söta dock :D

"Nu är ridgymnasiets nya lokaler invigda"


Sveriges ridgymnasium i Kungsbacka har satsat på nya lokaler. Nytt stall, nytt ridhus och nya elevbostäder ska förbättra verksamheten.

I stallet ska ettorna just utfodra hästarna. Jennifer Larsson från Bollebygd pysslar lite med sin egen häst Make contact innan.

Sveriges ridgymnasium har verksamhet i Kungsbacka, Varberg och Svedala. Det är en friskola där undervisningen bygger på naturbruksprogrammet med inriktningen häst och ridsport. Intagningen sker från hela landet och den som vill får ha med sig sin egen häst.

Jennifer Larsson läste först ett år på samhällsprogrammet och hade hästarna och ridningen enbart som fritidsintresse.

– Jag tyckte inte jag hann med något annat.

Hon sökte därför ridgymnasiet och är mycket nöjd med sitt val.

– Här får man hålla på med sin hobby under utbildningen och dessutom lära sig mer. Det är bra klasser, bra lärare och bra sammanhållning.


Men tvåorna ger delvis en annan bild av hur de upplevt utbildningen hittills.– Det har varit väldigt rörigt tidigare, säger Sofia Genne och får medhåll av Lovisa Jacobsson.

Innan bygget blev klart hade de inte egna lokaler utan höll till på en anläggning i Lerberg. Treorna håller till på Gåsevadholm, strax norr om Fjärås. De kommer att gå kvar där fram till studenten men från och med nästa termin kommer alla skolans klasser vara samlade på Höglanda.

Sofia Genne och Lovisa Jacobsson tror och hoppas att det kommer bli mindre rörigt nu med en egen anläggning.

Invigningen hölls i lördags men ridhuset har använts sedan i november. Anläggningen har kostat drygt 20 miljoner kronor att bygga.

Området kommer att bli ett stort hästcenter. Hallands djursjukhus ska öppna en filial på grannfastigheten och Åbytravet ska förlägga sin ungdomsverksamhet i närheten. Tanken är att de ska ha ett nära samarbete.


Elevernas framtidsplaner kan skilja sig en hel del åt när de söker till skolan.

– Vissa är väldigt klara över att de vill bli tävlingsryttare, någon kanske vill bli hovslagare medan andra bara vill hålla på med sin hobby under studietiden, säger Nina Pennebratt, samordnare.

Att försörja sig inom hästbranschen kan vara tufft. För de flesta innebär hästintresset mest stora utgifter.

Eleverna får läsa företagsekonomi och det händer att elever startar egen verksamhet redan under gymnasietiden.

 

Sofia Genne tävlar på nationell nivå med sin ponny i dressyr och hon drömmer om att kunna försörja sig som tävlingsryttare i framtiden. Både hon, Lovisa Jacobsson och Jennifer Larsson har planer på att åka utomlands och jobba med hästar i ett år efter studenten.


Artikeln var större i tidningen, och med fler bilder och så men jao, texten som var rolig.. Där får ni ytterligare lite insikt i skolan, ni som funderar på att börja på SRG.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0