Cred ägare!

"Jag vill ge lite cred, inte till mig själv utan till min häst Zarossa är 20 år gammal och ett halvblod, när hon var tretton så såldes hon till ridskolan i västervik (2004). Där har hon kämpat som lektionshäst i många år. Zarossa är en sådan häst man blir glad av att sitta på, hon älskar fart och fläckt men kan nästa sekund snällt lunka runt med en nybörjare å ryggen. Hon är ärlig och pålitlig i alla lägen, även om kanske inte alla ryttare förtjärar det.

Hon har stått ut med sparkar och slag från okunniga och ryck och slit från rädda. Hon har i alla dessa år varit en säker nollrunda på tävlingsbana och ett ankare i VORFs div 2 lag. Trots tre timmars arbete om dagen, sex dagar i veckan, har hon aldrig gett upp eller tappat gnistan, hon älskade sitt jobb. Numera  är hon känds i målserum och älskad av de vuxna nybörjarna.

Jag var hennes skötare under alla dessa år, jag har stått vid hennes sida genom vått och torrt. Nu är Zarossa min häst och hon kommer att vara det till dess att det tar slut. Jag fick Zarossa i julklapp 2009, då var hon arton år gammal. Meningen var att hon skulle gå i pension hos mig, men det gick inte riktigt så. I början var jag tvungen att rida minst 1,5 timme om dagen. Annars blev hon galen  !  Vi tävlar fortfarande upp till 120 cm hoppning, hon tröttnar aldrig!

Jag kommer att fortsätta tävla och rida min prinsessa till dess att hon själv säger stopp.

Med denna text vill jag alltså hylla Zarossa, en underbar häst med hjärtat på rätt ställe. Fler lektionshästar borde va som henne! Hon har lärt hundratals människor att rida utan att klaga. Jag vill även passa på att ge en stor eloge till alla andra ridskolehästar där ute, utan er skulle inte ridsportsverige vara detsamma!

Mvh Elena Lundgren"

Och vet du vad? Jag vill ge DIG cred Elena för din fina inställning till din häst!
Härligt att du vågat och vågar tro på henne trots att hon i säkert mångas ögon var redo att bli pensionär och klar på "ridskolan" och inte dög för mer. Sånt här imponerar mig, bra mycket mer än placeringar och snabba tider på tävlingsbanan. Lycka till i framtiden!

Läs Elenas blogg HÄR :D


Kommentarer
Postat av: Julia

Massvis av cred till henne!

2011-06-07 @ 20:28:21
URL: http://ohjuliet.blogg.se/
Postat av: Anonym

Åh, jag blir så glad när jag läser sånt här! :')

2011-06-07 @ 21:02:24
Postat av: Stina

Åååh - denna härliga häst vill jag se IRL!! Vet du om Elena har någon blogg!?!? :D

2011-06-07 @ 21:13:32
URL: http://shouldbeme.blogg.se/
Postat av: Elena

Tack så mycket!

Blir glad när jag ser att det jag gör uppskattas. Verkligen skoj! Ni kan följa mitt och Zarossas liv på min blogg: http://www.ELiKANSKE.blogg.se :)

Tack igen Linn!

2011-06-07 @ 21:36:54
URL: http://elikanske.blogg.se/
Postat av: G

Gud vad fint :') massa kärlek till både hästen å tjejen!!! :D

2011-06-07 @ 22:16:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0