Linn's bildminnen # 10

Bilder från i somras på ett meeting i Karlstad!
Klasserna som jag red var från L:B-L:A om jag inte minns helt fel, någon L:B+5 med? I vilket fall som hade jag med mig en superponny som gjorde bra ifrån sig i alla klasserna, dock lite väl het. Vi var sådär utanför placering hela tiden, retligt! 


Kärlek till paddocken, med träd och en liten skogsdunge mitt i? hihi!


Elvira och Winnetoo posar lite också ;)

Bjussar som vanligt på en film från någon av rundorna -Dagens ridpass

I förmiddags var jag ute på en härlig skogstur tillsammans med Winnetoo och Mamma. Självklart hade vi med kameran och om en stund kommer det film upp från ridpasset, hoppade små hinder i skogen och bara hade roligt. Härligt!
Helt färska bilder från imorse!


Coolt!

När jag var i Tanum på tävling senast såg jag en tjej som hade gjort en tuff grej med sin säkerhetsväst. Vi som är under arton måste bära väst under tiden då vi sitter på häst på tävlingsplatsen (i hoppningen) - och varför inte även göra västen lite pimpad? Hiss enligt mig, ska förklara!

Ryttaren hade bytt ut snörningen på västen mot något slags band som såg ut som typ silkesband i en ljus färg, förmodligen ljusblå eller vit vad jag kunde se. Dessutom hade hon ljusblåa tretorn vilket gjorde det astufft ihop, en liten detalj som höjde hela outfiten. Just de där ljusblåa tretornen är så svårt att matcha stilrent till, vilket man verkligen kan göra på det här sättet. Det är en sån liten detalj, som ändå bryter det mörka mot det ljusa snyggt!

Tänk vad fint att sätta ljusrosa band i en marinblå väst och ha ett marinblått schabrak med rosa kantband?!

..och du, som hade detta på dig i Tanum, jag vet inte vem du var eller var du hette så därför kunde jag inte fråga dig om jag fick publicera detta inlägg med förklaring till din utrustning. Vill du att jag ska ta bort det - så hör av dig så ordnar jag det direkt!
Läsarfråga!

Till ryttare som tävlar i grenar där säkerhetsväst behövs -
När ni fyllt arton kommer ni fortsätta att tävla i västen då, eller sluta? Varför/varför inte?

Ni som redan är över arton, slutade ni med väst när ni fyllt eller rider ni fortfarande med det? Varför/varför inte?
Hiss & DissRyttare som vågar tro på sina hästar trots att alla andra öser med negativa åsikter från alla håll och kanter (vilket nästan alla gör i den här sporten). De få som vågar stå emot, lita på sin magkänsla och tro på det man känner är rätt tycker jag är värda en eloge. Det är ofta för dem det lönar sig i längden, och det är ballt i mina ögon!Ryttare som rider hetsigt och otydligt på banan (och såklart i vilka situationer det än handlar om) personligen tror jag att hästar mår som sämst när en ryttare är ordentligt otydligt och samtidigt hetsig och frustrerad. Usch, bland det värsta jag vet att se. Hästar som blir störda innan hindren, backas in i stora oxrar och det slits och dras hejvilt - nejtack!
Godmorgon!

Tjenixen, allt bra med er? :D
Valborg idag, en utav de bättre högtiderna enligt mig. Inte så jobbigt överskattad som allt annat - men kopplas till party vilket är nice ;)

Idag ska jag ta tag i stallet tidigt för sedan är det fullt upp resten av dagen, dock har jag fixat massor med tidsinställda inlägg åt er. Så ni som ska spendera delar utav dagen i TeamSL's blogg har en säkrad dag - haha!

Puss på er godingar, vi hörs senare!


Tack för att ni är världens bästa läsare :)

"du är en stjärna linn.

mot alla odds, trots allt snack, trots att alla sa "den ponnyn blir det inget av" så har ni tagit er från 0 till 100.
du är stark. vilket otroligt tålamod, bara väntade ut winnie, i tron på att det skulle komma nån dag.
från en vanlig ponny till en av sveriges bästa d-ponnyer.
du är en förebild!!"

Den här kommentaren värmde verkligen, likaså alla andra som rullar in. Men vissa av er kan verkligen sätta orden så de sjunker rätt in i en och gör en riktigt riktigt glad. Tänk vad härligt att man kan peppa varandra över internet såhär, och ni känner inte ens mig. F a n t a s t i s k a .
Svar på fråga!

"Tror du att du kommer tävla 130 på winnie?"

Den här frågan får jag ofta från folk runt omkring, men faktiskt första gången som den dyker upp på bloggen - jag tänkte att jag ska svara på den ur min synvinkel och hur jag tänker kring det. För er som inte vet så tävlar vi nu MSV:B (120cm) och 130cm är alltså MSV:A på ponny och även SM-klass för D-ponny.

Båda mina tränare, samt en annan duktig gästtränare, tycker absolut att jag borde kvala och rida MSV:A på Winnetoo vilket han kommer hoppa med lätthet enligt dem, likaså tycker mamma. Jag vet att vi hade kunnat göra det, och att Winnetoo har äckligt lätt för sig i hoppningen och hade inte brytt sig speciellt mycket om det var 120 eller 130 banan låg på, även om det faktiskt blir ganska så stor skillnad, så hade inte Winnetoo blivit osäker på något vis (det finns inte i hans värld att bli det nämligen..).

Men sedan är det såhär, imed att jag har utbildat Winnetoo och själv tagit upp honom i de klasser han går i idag så är han fortfarande min "bäbis" som jag är så rädd om och rädd att förstöra något för. Det är faktiskt en spärr för mig, att jag alltid alltid tänker att jag kan förstöra för honom - vilket enligt ALLA andra är helt omöjligt då han har ett självförtroende och ett go i sig som skulle räckt till tio hästar minst.

Det är absolut inget fel med att jag är så supernoggrann som ryttare och alltid sätter hästen före rosetten så att säga, men med Winnetoo blir det ärligt talat för mycket tankar i huvudet på mig ibland. Han är ju så galet ärlig på hinder och skulle ALDRIG stanna om jag visar att jag vill att han ska hoppa, därför känner jag alltid extra stor press på mig själv när jag sitter på en såpass talangfull ganska ung ponny i rätt stora klasser - ifall jag lägger honom katastrof fel liksom. Tänk att lägga honom kaos in i en trekombination på tävling på 130cm, jag skulle aldrig förlåta mig själv.

Såhär kan jag självklart inte tänka, men när det gäller min älskade bäbis så är det så. Han får inte lov att växa upp i mina ögon vilket alla i min omgivning försöker få mig att inse, Winnetoo är ingen outbildad bäbis längre utan en proffsig tävlingsponny med all kapacitet i världen.

I vilket fall som så lutar det åt att jag kommer välja att utbilda honom lite till, rida några fler MSV och tävla några L:Aer i dressyr - för att sedan låta en liten och duktig tjej/kille ta över honom. Hon eller han är jag säker på kommer hoppa de allra största klasserna inom kort tillsammans med min stjärna, vilket mina tränare också garanterar. Så får det nog bli...Vi har trots allt gjort otroligt många bra rundor, och den lilla skimmelskäcken från Växjö är ett levande bevis på att man inte behöver en häst för en halv miljon för att lyckas. Min stjärna ♥
Läsarfråga!

Stilrent eller utstickande inom ridsporten 2011?
Vad tycker ni - hur kommer ni mixa ihop tävlingssetten i sommar?


VS.Mina fördomar inom ridsporten

Jag ska avslöja mina fördomar som faktiskt finns när jag kollar på ett ekipage inne på banan. Dock är det inga starka fördomar utan bara en tanke som kan slå mig, en tanke på att jag faktiskt kan tänka så sometimes.

x Starka bett och rasslande kedjor kring hästarnas munnar när dem kommer in på banan får mig att tro att det ska gå dåligt och att hästen kommer stressat riva eller stanna någongång under banans gång. Självklart behöver inte detta stämma, men ska jag vara ärlig stämmer det faktsikt ganska ofta..

x Snyggt matchade igenomtänkta outfit's och utrustning får mig att tro att det ska gå bra för ekipaget. En fördom jag absolut inte är stolt över, riktigt dumt att man reagerar så. Men tyvärr lurar ögat en ibland - och jag blir faktiskt alltid lika glad när den här fördomen INTE stämmer! Man rider inte med utrustningen..

x Jag får alltid ont i magen när heta hästar kommer in då jag tror att ritten kommer ridas stressat utav ryttaren. Det här stämmer inte alltid, men i många många fall. Heta hästar SKA man rida lugnt - och man kan få en het häst att se ut som om den vore lugn, dock är det en kunskap alldeles för många med heta hästar saknar..Om du inte visste vilka jag och Winnetoo var och såg oss komma in travandes på banan - skulle du tänkte något speciellt om oss då som du vågar/vill dela med dig utav i kommentarsfältet? Hade varit roligt att höra!
Hiss&Diss


Knoppar som står rakt upp. Hallå, hur tänkte man där?Att det är en vecka kvar idag tills jag åker till Alanya! :D

Tjingeling!

Jag är så himla nöjd över mig själv då jag har varit så himla hurtig de senaste dagarna. Powerwalkat samt sprungit ca 9 km varje morgon samt kväll! Dock får vi väl se hur länge det håller.. ;)

Vi körde ner hästarna till skolan i onsdags som jag nämnt tidigare, men för er som missat. Igår blev det en lugn tur med Martijn ut, vilket han uppskattade! Speciellt när han fick galoppa på lite på en lång raksträcka av en galoppbana!

Mahjong fick ta ett litet pass på ängen, bara lite "röra på sig"-motion utan större krav. Red med shorts och linne, hur gött som helst att sola samtidigt liksom. Gaaaaaalet varmt ute, men fyfasen vad skönt! Jag är redan grymt brun så folk frågar om jag redan varit i Alanya..

Idag gäller det hoppträning på skoltid, dock kommer jag nog bara vara med och ta det lite lugn med Mahjong, lite lägre skutt och så vidare. Tycker det känns skönt idag. Lillen ska få sig ett dressyrpass!

Jag kan ju passa på att nämna att jag kommer ha svårt att kunna uppdatera under helgen. Fullt upp under eftermiddagen, sen får vi se vart kvällen blir av. På lördag jobbar jag hela dagen, och sedan är det Valborgsfriande på kvällen, tagga :D Men på söndag kanske jag återkommer lite levande med bättre aktivitet igen, haha ;)


True story

Var dig själv, alla andra är upptagna!
Söt idolbild!


Tack så mycket Vicky (vwestin.blogg.se) :)

Jag älskar när det ramlar in söta idolbilder på mailen :D

Linn's bildminnen # 9

Ett gäng härliga bilder från i somras när jag och Winnetoo hoppade L:B på Uddevallas härliga gräsbana!
Blir så härliga bilder när det är på gräs, kärlek till det!  


Nöjd mamma och ryttare, hihi!Dom här två bilderna är så lika, bara att vi hoppar åt olika håll. Men jag sitter nästan precis likadant och Winnetoo hoppar nästan likadant! haha..Lägger upp filmen från rundan också -
(om formatet blir fel på filmen, dubbelklicka och kolla..)Måste ha!

Titta vilket galet sött hårnät jag hittade till dressyrtävlingen?!
Hade inte detta varit sååå mig och Winnetoo? (A)


Finns att köpa
HÄR för endast 75:-

Ekipaget som aldrig kom ifrån B-ponny stilen..?Det skulle jag akta mig för, extriört!

Jag är väldigt öppen för alla slags hästtyper då jag vet att en häst inte behöver vara ultimat byggd för att lyckas, dock finns det vissa extriöra nackdelar som jag skulle akta mig för att köpa, ur mitt perspektiv som hoppryttare.

Något jag kollar på extriört när jag provrider hästar som ska lämpa sig för större klasser i hoppningen är hur haserna ser ut - hur bakbenens vinkel är. Jag avvaktar om jag ser att bakbenen är raka och haserna är väldigt svagt vinklade. Varför gör jag det då?

Ur veterinärers konstaterande så får hästar med rakare haser lättare spatt, vilket är bevisat. Varför raka haser påverkar till spatt vet jag inte till 100% dock kan jag tänka mig att det är för att belastningen av glidlederna ökar och det kan ju leda till skador såsom spatt eller liknande. Hästen förlorar en led som stötdämpare, vilket ofta leder till att det blir kotan som blir enda leden som sviktar som den ska. För hållbarheten överlag är raka haser inte bra, man får som ryttare vara extremt noggrann med att rida hästen så korrekt som möjligt utifrån förutsättningar. Bakknäna tar betydligt mycket mer stryk på en häst med raka haser än en häst med vinklade haser.
Hopphästar (tyvärr) blir mer och mer avlade till icke vinklade haser och raka bakben - och dressyrhästarna tvärtom. Ingenting av det är bra då för vinklade haser kan leda till andra skador då hästarna kan bli överrörliga och även det leder till slitage, lagom är alltid bäst.


Winnetoo har helt lagom vinklade haser vilket medför att han rör sig på ett bra och enkelt sätt. Överlag har han ett nästan felfritt extriör som hopphäst. Långa bakben satta på en kraftig bakdel som ger ett bra tryck medans frambenen är kortare och lätta att vika in under sig. Dessutom har han en kompakt rygg. Han har lätt för att trampa under sig och gå i en lång och låg form, men samtidigt kunna gå stadigt med huvudet högt i hoppningen.


Trots sin icke perfekta kropp för bra gång så tycker jag att han rör sig riktigt bra även på backen tack vare hans tryck och vinklade haser. Frambenen sabbar dock endel för gångarterna i dressyrtänk då han har svårt att länga med långa och höga framben pga. längden och den kraftiga bogen. Men som hopphäst, är han näst intill felfri som sagt!Finn ett fel..?

Här ser ni hur tävlingskalendern ser ut det närmsta framöver -
(någon anmälning är för Maja också, inte jag som ska hoppa bohuscupen, hihi!)Som ni ser så är jag bland annat anmäld till en dressyrtävling i Ljungkile den 6:e Juni.. Haha, herregud!
Har faktiskt anmält två klasser trots att det inte var tanken (det är ju så otroligt långtråkigt på dressyrtävlingar, och mycket dötid) men när det ändå bara var i Ljungkile kan man ju dra till donken mellan klasserna - så då ska jag väl överleva, och Winnetoo gillar mini-morötterna där ;)
L:B0 och L:A1 blir det i vilket fall som, ska bli spännande..

Några andra tävlingar som jag ser fram emot är Uddevallas tävling den 4:e Juni där han ska gå MSV:B på gräs, superhärligt! Dock kanske inte bästa uppladdningen inför en dressyrtävling med en 120 bana på GRÄS två dagar innan? ;) haha, pigg häst kommer chocka domarna? äsch!

Sedan är det Pokalhoppet på Valsäng också, där jag ska hoppa bägge ponnyerna och Winnetoo ska bland annat gå en ackumulator klass med jokerhinder, riktigt roligt med lite udda bedömningar :)

Ska ni på någon av tävlingarna som jag är anmäld till?

Ang. Länktävlingen

Då jag har förstått på många att fredag blir för tight med tid att göra en bra ritad bild på - så ändrar jag datumet till söndag. Ni har alltså till söndag kväll på er - och TIO personer kommer då blir länkade!

För att vara med och tävla, klicka HÄR och läs instruktionerna.


UNDERBAR bild från rilfarna.blogg.se!


Ponny av guld

Som nog alla har sett så är min gamla B-ponny Stenbroåsens Candy till salu, vilket känns i hjärtat. Jag sålde henne den 17 maj 2008 till fam. Hallin i Tranås. Ett superhem med två syskon som har ridit henne under dessa 2½ år. Tyvärr är b-ponnytiden kort, speciellt om man växer fort. Nu är det dags för Candy att ytterligare ta ett steg ut i livet och gå vidare.

"Läromästare". Det känns så sjukt.. jag fick henne när hon var 4, skulle precis bli 5. En ponny som inte kunde något förutom att bli riden i alla gångarter. En ponny som jag själv fick växa med, lära mig med och samtidigt lära. Jag har aldrig i hela mitt liv sett någon som har så stark kontakt till en ponny, eller upplevt det igen själv - som jag hade till den här ponnyn. Hand i handske som är formad till 100%. Det var underbart rent ut sagt. Under dessa år utvecklades vi massvis, och som 8 årig b-ponny (!) debuterade vi LA hoppning. När hon var 9 år gammal blev jag 14, och därmed för gammal för att få tävla hoppning. Då blev det ett år till med bara dressyr, och då blev det debut i LA dressyr. En kanonponny i sina bästa år, all kapacitet som behövs för att nå toppen lämnade jag vidare henne - och som läromästare. 10 år gammal blev hon när jag sålde henne, det är helt sjukt. På topp, 10 år och läromästare. Min bäbis?

Det hörde av sig en del familjer, men vi skulle hitta rätt hem, och vi tog den tiden vi behövde. Vi var så nära på att sälja henne till ett ställe, men drog oss ur i sista stund. Det kändes inte rätt, magkänslan sa nej, och jag tror idag att det var bra att vi backade. Istället dök denna underbart gulliga familjen upp, som har givit Candy några guldår!

Nu önskar jag att hon kommer till ett nytt, lika bra hem som kan ta tillvara på hennes kapacitet - för hon har så himla mycket mer att plocka fram! Hon har viljan, tro mig. Får man henne med sig som jag hade, då gör hon allt för en. Man kan inte köpa hennes kärlek, hon ger den till de hon vågar lita på och känner sig väl till hands med. Hon är en prinsessa som vill ha det hon vill ha, men får hon det, då gör hon allt för en.För er som inte läst mitt inlägg om henne från början kan läsa HÄR. (Nytt fönster kommer upp.)
Usch, det känns så underbart men så tungt att läsa igenom allt och se alla bilder - men guld värt.Usch, jag minns den känslan när vi la ut henne på annons.. "Nu är hon till salu". Världen finaste ponny. Och på den tiden visste de flesta (i alla fall i vårt område) vem hon var. Hon är svår att inte lägga på minnet.
Min önskan hade varit att jag var äldre, hade barn som jag skulle kunna ta till topp-nivå, och därmed köpa tillbaka min fina tjej och coatcha upp till toppen. För jag vet att det hade gått.


Vår första regionala hopp & första gången på gräs. Stumpan! Det enda hon inte gillar är polkagris, haha!

Nu får jag istället hålla tummarna stenhårt för att Hallin hittar ett nytt superbra hem (vilket jag vet att de kommer kämpa för till 100%, de är lika måna om henne som vi var.) Men det skulle vara helt underbart om hon hamnade nära mig. Jag skulle kunna hålla träningar henne & hennes nya ryttarinna - jag vet vad hon kräver och hur hon fungerar. Det hade varit världens underbaraste. Att få henne nära och kunna hjälpa till att nå toppen!

Så alla läsare - om ni vet en familj som letar efter världens finaste b-ponny så tipsa! Det bästa hade ju varit en underbart go familj med flera syskon (så hon kan stanna så många år som möjligt), kanske egen gård och med rätt träningsmetoder men viljan att komma upp i klasserna?

Annonsen hittar du HÄR.

Här är en film på mig & Candy som jag blev bädd till att göra för ett möte, för att visa att man inte behöver köpa en 200 000 kronors ponny för att komma någonstanns, och för att inspirera tävlingssugna ungdomar! Den har blivit riktigt populär och spridit sig, vilket är superkul! Mamma blev till och med stoppad av en tjej som jobbade i en ridsportsbutik för att hon skulle berömma för denna filmen! Det berör!!! Den har nu över 34.000 visningar!


Det känns bättre nu när jag har fått skriva av mig. Tog en lång powerwalk på 1h 20 min imorse innan skolan för att rensa tankarna. Härligt nog hörde även Candys goa familj av sig till mig imorse också, och lovar att hålla mig uppdaterad. Förhoppningsvis kan vi åka och hälsa på mitt hjärta så fort jag kommit hem från Alanya. (Åker nästa fredag.) Åh


Ranking!

Kikade på årets ranking för tillfället, alltså från och med 2011 för häst och ryttare.

För D-ponny ryttare på alla nivåer inom banhoppning som är 16 år gamla ligger jag rankad på en 18:e plats!


I den första spalten ser man hur många starter ryttaren gjort, och i den andra det som ryttaren rankas efter - poängen hon/han samlat in. Tyvärr har ju jag väldigt få starter jämfört med många av dem andra över mig på listan pga. att jag "endast" tävlar en D-ponny, men då är det extra roligt att trots det ligga på en 18:e plats i sverige av sextonåriga D-ponny ryttare! :D

Winnetoo däremot ligger på en delad 6:e plats av alla åtta åriga D-ponnyer som tävlar banhoppning i sverige - det är riktigt roligt! Skimmelskäcken från växjö, som kom från ingenstans och har blivit en riktigt proffsig tävlingsponny..
Jag är obeskrivligt stolt över hur långt vi har tagit oss tillsammans, från underground nivå på riktigt..


Där kom tårarna

Hela dagen har varit körig, och nu vid midnatt kom jag med hästarna till skolan samt precis lagt mig i sängen. Slår upp datorn, möts av något som bara får allt att brista.

Min flicka. Min fina fina flicka!

Kan inte läsa igenom annonsen för tårarna bara rinner.
Blir en blöt kudde inatt - godnattTrött, sjuk och irriterad..

Skyhög feber och trött i hela kroppen efter det hårda gympasset igår, stenhårt träningspass för Emma idag osv.
Träningen gick sådär, jag var liksom lite "efter" hela jag pga febern så jag la honom lite knas ibland, blev okoncentrerad i mellanåt och blev frustrerad på mig själv - vilket inte gjorde det bättre. Men när Emma sa till mig ordentligt skärpte jag mig och gjorde det sista klockrent, så det var änna tur att jag tränade för Emma idag som är såpass tuff ;) haha!

Jag är irriterad på allt och ingenting just nu, så tror jag drar täcket över huvudet och säger godnatt till världen för idag.. Jag är tillbaka imorgon igen, hörs mer då!


Någon som är sugen på en mini-winnetoo?

Satt och kikade runt på hastnet just (nu kanske ni blir nyfikna varför jag kikar där..?) i vilket fall som så hittade jag en tre årig D-ponny som var extremt likt tecknad som Winnetoo. Skimmelskäck och fläckarna satta på samma ställen ungefär, med samma mörka i manen. Kanske är det någon som är sugen på en mini-winnetoo? ;) hihi!


Nästan så jag själv blir sugen, som ett unghäst projekt..

Länk till annonsen: http://hastnet.se/hastmarknad/sok/annons.php?aid=475071


Bild på Winnetoo i ungefär samma ålder, aww!


Hiss&Diss


TeamSL, som helt klart får dagen HISS! ;)
Riktigt roligt att blogga för er, statistiken är skyhög, vi bombas med mestadels positiva kommentarer, uppdateringen är för det mesta på topp och vi har riktigt roliga grejjer på gång! Dessutom är vi sveriges näst största hästblogg utan att ha behövt provocera på andras bekostnad, vi är schyssta och ödmjuka och har kommit långt med det - vilket vi är grymt stolta över!  Tagga sommaren 2011 tillsammans med TeamSL? ohja! :D


Att det är riktigt snålt med roliga tävlingar, vart är alla nationella? Suck!En viktig punkt, för en läsvärd blogg!

Ett nytt slags inlägg, som jag ska fortsätta med nu ett tag tänkte jag.
"En viktig punkt, för en läsvärd blogg!"
Dessa inlägg kommer alltså innehålla punkter som jag insett är viktiga för att klättra uppåt i blogglistorna och få mer och mer läsare, spännande va? :D

Använd dig av ett språk som passar till inlägget du skriver & viktigast av allt - skriv med styckindelningar!

Jag skulle ALDRIG ta mig tid att läsa igenom ett inlägg där man hela tiden använder sig av orden sjukt, galet, liksom, ba, 7kt (ännu värre), 4ever osv. Det ger ett väldigt omoget intryck överlag och man kan inte ta innehållet i texten helt seriöst, även de yngre läsarna vill läsa ett riktigt och moget språk. Man ska tänka på att inte använda sig av orden extremt, otroligt, fantastiskt, förfärligt etc för mycket, det är en tendens som många i våran ålder har och alla dem orden i en för stor mängd gör texten rörig och jobbig att ta sig igenom. Försök anpassa dig till den typ av text du ska skriva, var konkret med det du vill få fram och linda inte in dig.

Använd dig ALLTID av styckindelningar, annars tror jag att de flesta läsarna snabbt väljer att bläddra förbi ditt inlägg då det blir alldeles för mycket och rörigt.Hiss eller diss till dessa nya inlägg?


Feber..

Mamma hämtade mig nyss i skolan, har fått feber.. Typiskt!
Men jag ska vila upp mig ordentligt och förhoppningsvis kunna åka till träningen ikväll i alla fall, och isf tar jag med filmkameran som ni ville :)


Veckans häst!

Grattis till Kelly Ståhl (kellyshastliv.blogg.se) som får sin häst till "Veckans häst"!

Detta är Kellys häst Al Capone, han är en valack född 2005 som hon har haft i bara en månad, men hon tycker att han är superhärlig vilket ju bådar gott! 


Mahjong 26 april 1991 - 26 april 2011

Världens finaste ponnyarab som föl, året (inte dagen) han föddes tills idag, 20 år gammal.
Visst ser man väl ändå att det är han? Min lilla kille!

=


Time to sleep

Det gick SUPERBRA när jag red förut, dock var Winnetoo redigt förbannad på mig ett tag (A)
Han avskyr när man bestämmer över honom och han inte får göra på sitt sätt och köra sitt race - vilket han i de flesta fallen faktiskt får då han ALLTID vill göra sitt bästa och gör det ofta på ett riktigt bra sätt utan att man behöver tvinga honom till det.

Dock har han ju den här olatan just nu när han springer på dubbla spår när han blir pigg, ingen big deal, men ändå någonting att jobba på. Så jag la ut mängder med bommar på rakt spår i serier, med ett galoppsprång, två galoppsprång och stutts varierande. Sedan vände jag upp, kände att han var lätt i handen, hade honom MELLAN skänklarna och red honom spikrak, jag var verkligen noggrann med det varje gång. Kom han in på tvären red jag på en volt tills jag hade honom med mig och kunde vända upp rak igen.

Först blev han riktigt sur på mig och stuttsade som en het B-ponny i sin upprördhet, sparkade bakut och hade sig. Men såfort han förstod vad jag ville så slappnade han av och gjorde det PERFEKT flera gånger! Hur gött som helst - och ett perfekt uppvärmningspass inför hoppträningen för Emma Emanuelsson imorgon.

Förresten, vill ni ha film från träningen imorgon? :D
Brukar ju aldrig filma hoppträningarna längre, det kanske hade varit kul att se? - och få höra Emmas kommentarer?Nu är det dags för mig att krypa ner i sängen efter en fullspäckad dag med både skola, gym, ridning och plugg. Imorgon är det ännu en sådan dag, fast utan gym som tur är? Hinner inte det när man ska iväg på hoppträning till Holmegård liksom, haha!

Sov gott, härliga ni!


Träning, ridning, plugg!

Jahapp, då var VARDAGEN här igen..
Det känns kan man säga, fullt upp, med mindre roliga saker. Fast det blir mer struktur i livet liksom, vilket är skönt iofs, men vardag är alltid vardag och vardag kommer aldrig bli min favorit ;)

Jag kom precis hem från gymmet, ska nu byta om och sätta fram lite övningar i paddocken till Winnetoo. Sedan blir det trim och träning på att få honom rak och lydig inför småhinder och bommar. Tror faktiskt jag ska testa med ett pelham idag, för att slippa någon dragkamp om han blir frustrerad över att jag tvingar fram lydigheten i honom.. haha! Han har attityd den där ponnyn ska ni veta..Vi hörs om en stund igen, såklart!
Dock ska kvällen spenderas tillsammans med litteraturhistorie boken, men jag hinner ju alltid med er på något sätt ändå.. hihi!Förlåt att vi dröjt..

..med att utse vinnaren av gästinlägget, men båda har väldigt fullt upp och svårt att hitta tid till att göra det på bästa sätt. Men snart ska det fixas, håll ut!


Gissningstävling

Vem är detta?


Länktävling

Ni vet ju vid det här laget hur GALEN jag är i målade bilder, oavsett om det är ritplatta, photoshop eller för hand. Jag ÄLSKAR när sånna idolbilder kommer in rullandes!

  

Nu gör vi såhär, jag lägger upp fyra utav mina favoritbilder här nedanför. Ni får välja EN av dem och måla av, måla i photoshop eller hur ni nu vill göra och sedan kommer jag välja ut TIO bilder som blir länkade! (Glöm alltså inte att skicka med din bloggadress i mejlet när du skickar). Skicka mejlet med den bifogade bilden till teamsl@live.se och döp mejlet till "ritad bild". Kommentera detta inlägg om du deltar i tävlingen!

Dessa bilder får ni välja på -

Lycka till, tio har chansen att länkas inför 4000 läsare här på TeamSL!
Tävlingen pågår tills på fredag!
Bra idé?

"Kan ni inte ha en tävling, den som komenterar eran blogg mest under en vecka får ett "pris"?"

Hmm, vad tycker ni om en sån här tävling?
Isf den som kommenterar mest läsvärda kommentarer, med bra konstruktiv kritik, peppande saker och kanske någon sågning? Det kanske hade varit en spännande tävling, eller vad säger ni? :D


Häftig och inspirerande!

Inspirationskällor för bloggare är ärligt talat många krönikörer, det är lite i "samma karusell". Krönikörer kan uppröra och skapa debatter, ge sitt namn ett värde och bli intressanta för omvärlden tack vare åsikter, starka konkreta åsikter som de vågar stå för, coolt tycker jag!

En person jag verkligen skulle vilja hissa, som just är krönikör, är Linda Skugge. Shit vilken cool människa, snacka om att ha svar på tal och veta vart man står och vem man är. Sånt imponerar mig verkligen!

För er som inte läst något av henne ska jag kopiera ett par krönikor hon skrivit -

"Börja ta kontroll över det ni kan!
Vad är det med er människor? Ni skuldsätter er över öronen, ni tar sms-lån med ockerränta och sen blir ni förvånade över att ni plötsligt sitter i skiten.
Ni hoppar av skolan, tar första bästa jobb, hamnar i låg-lönefälla resten av era liv och blir förvånade över att ni inte får nån pension.
Ni stannar hemma med barnen i sju år och blir sen förvånade när ni inte kan försörja er själva.
Ni bosätter er självmant i hyresrätt och blir förvånade när den ska tvångsrenoveras och hyran chockhöjs.

Det finns vissa saker i livet som gäller och som funkar garanterat, att skaffa sig en utbildning, eller jobba sig upp inom en bransch där det finns en framtid.
Köp ert boende, det GÅR att köpa en ok lägenhet utanför tullarna eller i en liten stad. De flesta har faktiskt råd med det.
Har ni inte det bör ni se över ert liv i övrigt. Ta inga sms-lån! Ta inga skumma lån överhuvudtaget, ta inga krediter. Sånt går att låta bli!
Folk proppar i sig onyttiga saker och blir förvånade över att de blir tjocka. Sen blir de sjuka på grund av sin övervikt och kan kanske inte bli gravida.
Snälla människor, varför påverkar ni inte det ni kan? Ni VET vad som är bra och vad som är mindre bra.
Det enda vi inte kan styra över är sjukdom.Vi kan få cancer, als, ms, crohns, whatever.
Men snälla, ta kontroll över det ni kan. Bete er inte som tomtar som har noll koll.
Det är svårt att lyssna på en vuxen människa som självmant har tagit sjuka lån, struntat i att utbilda sig, shoppar för mycket, frossar i mat och som sen klagar och demonstrerar."

"Sluta älta en massa skit!
Alla människor känner sig som fejk, minst en gång om dagen. Men det är inget man ska hänga läpp för och man ska definitivt inte betala 1500 i timmen för att nån ska säga åt en hur man ska lära sig att säga nej.
Säger man ja för ofta får man helt enkelt bita i det sura äpplet och ta skiten och lära sig av sina misstag och det är gratis dessutom. Snorbra!
Alla jag känner går i terapi i en eller annan form. Alla utom jag.
Jag har aldrig ens provat. Jag tycker att det verkar vara sån waste of time och endast ett rån på pengar.
Dessutom är jag är för krass för att tro på vad nån främmande människa säger till mig.

Jag skaffade mig god självkänsla på eget håll. Jag bestämde mig helt enkelt för att nu ska jag må bra och nu är jag bra och bara jag själv kan bestämma över mina tankar och över hur jag är och känner mig.
Tänk er att ni är en idrottsman som ska hoppa 2,30. Ni koncentrerar er och ni ser er själva nå målet. Ni ser hur ni hoppat 2,30. Ni ser hur ni tar guld.
Vad jag menar är att det är bara ni själva som kan göra så att ni mår bra. Du är din egen chef. Vill du ha bra självkänsla? Se då till att skaffa det. Ta det ni vill ha genom att kämpa mot era egna mål.

Vad gäller mina barn så beter jag mig schyst och rakt mot dem, jag pratar inte bebisspråk utan jag talar till dem på en hög nivå, jag ger dem massa frihet och jag lyssnar på vad de har att säga. Sen får man hoppas att livet behandlar dem väl.
Jag blir förvånad över att folk tar så hårt på dessa handböckers råd. Läs en roman i stället, se en thriller, gå ut i skogen, stäng av tv-n.
Lägg er och sov.
Lyssna på musik högt i bilen.

Lägg inte pengar på dyr terapi. Jag kan ge er gratisråd.
Sov åtta timmar per natt. Ät fem till sex gånger per dag. Riktig mat! Ingen GI-skit eller nån bantningskur.
Älta INTE. Känner du dig kass efter nån grej som gick dåligt på jobbet, SLÅ UNDAN det.
Du kan det, med vilje så kan du det.
Var sysselsatt. Jobba hårt, för då har du inte tid att älta.
Har du ett slappt jobb med massa fritid, hjälp andra. Hjälp unga med läxor. Hjälp till i skolan. Hjälp någon med barnen. Ta hand om någons husdjur. Engagera dig i nån frivilligorganisation.
Gör nåt!
Bara du inte ältar en massa skitsaker.

Lev livet, och ta livet som det kommer.
Du mår lite dåligt nån dag över att du känner dig värdelös?
So what, i morgon är en annan dag.
I morgon mår du säkert jättebra, för att må apa dagen där på.
Så välkomna till livet, honeys.
Mitt motto är:
När som helst kan du bli överkörd av en buss."

Av; LINDA SKUGGEStor hiss till dig, Linda Skugge!


Sofia & MahjongSvar på tal

Vad har Mahjong för "snygg-grimma"?
Svar: Det är en John WhitakerVad är Martijn tänkt som? Varför köpte du honom och så vidare?
Svar: Martijn köptes som ett utbildningsprojekt i samband med att jag sålde min b-ponny Candy och ville ha en ny ponny att utbilda. Första året fick han gå ganska lugnt, och sedan har vi tyvärr vägen varit lite krokig. Men han har i alla fall gått från "grundridning" till en mycket muskulär kropp, kan skänkelvikningar, öppnor, delvis slutor, har utvecklat sin gång samt hoppar väldigt bra. Tyvärr skall jag snart sälja honom då jag inte har tiden och mina ponnyår är slut.

Varför rider du fram med headset på tävlingar?
Svar: Jag lyssnar på musik! Jag lever för musik, och fokuserar och presterar mycket bättre om jag har musik med mig. har även världens bästa musiksmak om ni ville veta!Vackrast i världen


Jobbigt att inte få sova så länge man vill..

Jaha, då var det skola igen då!
Uppe med tuppen, trött som tusan - men det är väl bara att bita ihop antar jag?

Idag blir det en skritt tur för Winnetoo direkt efter skolan och förhoppningsvis hinner jag åka in till gymmet efter det. Det gäller att komma tillbaka i den grymma form jag faktiskt varit i känner jag! Såklart hänger plugget över mig också, men jag chillar på det lite, kommer in där jag vill ändå. Jag lägger min tid på det som ger mig mer än att sitta och läsa i böcker när jag ändå har en säkrad plats på mitt dröm gymnasie.

Självklart ska bloggen uppdateras också, så ni håller väl koll under dagen hoppas jag?


Superfin bild på en äckligt snygg ponny!

Btw har jag varit inne och läst massor utav era bloggar, kommenterat vissa också för den delen. Superkul, grymma bloggar det finns där ute som ändå är ganska "okända". Synd det faktiskt..


Måndagsnöje!

Kan inte alla läsare som har en egen blogg lämna sina bloggadresser här under?
Hade varit himla kul att få kika in på era bloggar och se lite mer vilka vissa av er är, självklart lämnar jag ifrån mig en kommentar där jag är och kikar!


Vad tycker ni?

Vilken är egentligen snyggaste färgen på det urläckra transport täcket från J.W?
Blått eller rött?

Själv äger jag ett rött och tycker att det klassar ut det blåa stort, bra mycket snyggare med den klarröda färgen!
Vad tycker ni?

Täcker går att köpa HÄR!
Linn's bildminnen # 8

Bilder från en tävling i somras när jag hoppade en ponny vid namn Esse Zlooty i en L:B, urläcker ponny!Fokus på en sak i taget

Jag är benhård med att lägga upp tävlingstermin och planera in träningsperioder för mina hästar, tänkte dra lite snabbt vilken period jag och Winnetoo är inne i nu och vilka de specifika sakerna vi lägger fokus på just nu är för något :)

Jag tror att struktur och noggrannhet i ridningen är viktigt, veta vad man har för mål med varje ridpass, varje vecka, varje månad och varje år. Alla mina ridpass är väl planerade och har alltid syften och mål att uppfylla, på det sättet är jag alltid målmedveten och vet hur jag ska ta mig dit jag vill.

Just nu, som jag skrev i inlägget innan, är det övergripande målet för denna perioden förbättrad kondition och uthållighets förmåga. Under hösten är det alltid fokus på lydnad och till våren kondition och uthållighet - självklart finns det en baktanke med det! Under vintern/hösten är det mycket inomhus tävlingar, mer tekniskt svårt. Medans under våren kommer alla utomhustävlingar som ofta är mer fysiskt krävande.
Men jag har självklart mer specifika mål än dem övergripande, vissa lite mer långsiktiga mål och vissa mer kortsiktiga. Ett specifikt ganska kortsiktigt mål jag har just nu är rakheten mot hindren, Winnetoo galopperar gärna på tvären ibland när han blir taggad - vilket måste jobbas bort. Det orsakar att han inte får samma kraft bakifrån i upphoppen. Så jag planerar att börja rida över långa rader med galoppbommar längsmed medellinjen och hålla honom rak mellan skänklarna. Det kan hända att jag kommer behöva betsla upp honom lite medans jag håller på med dessa övningar då han lär försöka komma undan genom att bli stark.


På den här bilden kan man se att han hoppar lite snett över oxern, det var för att jag ville ta tillbaka honom inför kombinationen och han protesterade genom att springa på tvären en aning. Nästan inte märkbart längre, men ändå något att jobba på tycker jag.

Har ni något specifikt att jobba mot just nu och hur ska ni i så fall gå tillväga?
Berätta i en kommentar, alltid kul att bli inspirerad av nya saker att jobba mot och nya tillvägagångssätt. Det behöver inte vara något stort, bara något vanligt!
Dagens ridpass

Just nu är Winnetoo inne i en träningsperiod där det läggs mycket fokus på konditionen och uthållighetsträning - vilket passar perfekt med tanke på vädret!

Så idag red jag ut i skogen med en tjej i mitt stall, vi var ute i över en timma i en grymt stor skog med hur mycket perfekta stigar och traktorspår som helst! Började med att klättra i backarna, värma upp och komma igång helt enkelt. Efter det blev det arbetsgalopp på stigarna och vägarna, lät honom jobba i en högre form och galoppera med mycket energi. Ett par gånger fick han även springa på snabbare, vilket uppskattades ;)

Jag och Sofia (tjejen jag red med, inte Genne..) byggde upp lite hinder på stigarna och avslutade passet med bara roligheter - hoppa ute i skogen! Superhärligt för både oss och hästarna :)

Jag älskar dessa träningsperioder när man är ute så mycket, åh!
Ett gäng bilder som vi missat

Från tävlingen i Spekeröd, missade visst dessa porträtt ;)

Icke häst-kläder säljes

När jag skulle börja packa lite smått inför Alanya insåg jag hur mycket kläder jag har som jag aldrig använder! Så jag rensade upp lite och tänkte ge bort lite, men även sälja lite kläder. Slänger upp en del här, kanske är det några läsare som blir sugna på något klädesplagg? De flesta plagg är använda väldigt lite eller inget alls.

Jag är mottaglig med bud på vissa kläder!- Plagg 4 SÅLD!Plagg 9 - Ev SÅLDFör intresse eller info maila: teamsl@live.se


Min stjärna

Ni har gissat kanonbra! Riktigt bra med Anisette, eftersom jag faktiskt provred henne och var nära på att ha henne, men så blev det inte pga flera orsaker, Winnetoo skulle det kunna varit om Linn skulle bort kanske? Hästen på den cencurerade bilden, kanske? Min b-ponny Candy kunde de vart, eller varför inte Johanna Grant's chaboukie som någon gissade, haha? Men några få gissade rätt, och en av dem var: http://oliviaachronwall.blogg.se/

Jag fick nämligen hem min a-ponny Lukas väldigt drastiskt här idag då! "Livslånga" hem är väldigt svåra att få tag i, detta är det 2-3 vi får hem honom igen, haha lilla Lulle! Han hamnar på ställen som är kanonbra i början, och ett var ju kanon 2-3 år, sedan skiljer sig folk, de har hästar som inte får plats och massa skit.
Är du ny läsare och inte känner igen Lukas? Tryck HÄR!


Så nu är mitt hjärta hemma igen! Och vilken mage...... ska ut och gå/springa med honom nu, blir mitt lilla projekt! ;)
Vi behöver båda bli av med 10-20 kg, så det blir väl bra samarbete!

Hoppas ni inte blev för sura nu när jag drev lite, jag var ju tvungen att ta i lite - för att sedan vara en ursöt liten envis åsna!

Mamma hade köpt ett nytt träns till honom, men det var lite stort.. nosgrimman måste få några hål till, samt snoken som åker av hela tiden. Lilla pluttishästen, så roligt att ha honom hemma igen!
Och ja, nosgrimman satt utanför sidstyckena, vilket jag inte såg förän efter jag tränsat (inte jag som satt ihop tränset). Så jag orkade faktiskt inte justera det, eftersom att Lulle hellre ville gå ut än att stå stilla inne ;)Sedan blev det lite långtråkigt att vara fotomodell, blir ju så när man inte är van.. åsna ;)


Lukas skall ut på foder igen - vi letar ett livslångt foderhem som sällskapshäst med lite körning ev. ridning
Shettis/russ korsning f. 88, har stått på ridskola under flera år, gått körning samt duktig i hoppning och dressyr. Dock varken riden eller körd den senaste tiden - men vill hemskt gärna bli körd igen då han lever för det!
Han har bland annat stått på en körskola i Sthlm där de har framgångsrika körekipage som deltar i Scandinavium mm. Där var han mycket populär och duktig!

Lukas har sommareksem vilket man får ta hand om genom att smörja och ha eksemtäcke på. Helst skuggiga partier för denna lilla krabat, då solen är jobbig med eksemen och mycket knott. Annars en otroligt go kille som har givit mig mycket grunder i min ridning, en tävlingsstart på hemmaplan samt långa skogsturer! Teamsl@live.se


Framsidans olika kategorier

Det rullar in mycket frågor om vad det betyder att hamna i dem olika kategorierna på framsidan på blogg.se, så vad står egentligen de tre kategorierna för och vad behövs för att hamna där?
Låt oss reda ut det hela för er!


Aktiva:
Aktiva spalten är den som är minst "värdefull" så att säga. Här gäller det både läsarna och bloggarnas engaemang. En blogg med hög aktivitet är ju en rolig blogg, intressant? Mycket läsare, mycket kommentarer, mycket bloggande helt enkelt!Besökta:
Här vill man som bloggare däremot vara!
De som finns med under "besökta" är blogg.se's mest besökta bloggar alltså vilket höjer värdet på bloggen mycket - och gör den mer intressant för företag!

Just nu ligger vi på plats 13 under "mest besökta"!Kommenterade:
Det är de inlägg som just då är mest kommenterade på blogg.se, alltså inte bloggen i sig utan bara enskilda inlägg. Dock strular det tokmycket, det ligger uppe inlägg som har 1 kommentar medans vissa andra har 300. Urknepigt!FEI ind. mästerskapsprogram

Från att gå från total katastrof till så gott som topp! Vi hittade en rundare form, bättre rygg, ett 100% bättre fokus samt en rolig och gemenskaplig känsla. Vi tappade tyvärr på öppnorna, lite på slutorna då de är en svår väg från första bokstaven (säger första o andra när det är lång bana, o mitten är mitten haha), in till mitten, höger 8m volt, vänster 8mvolt sen sluta ut åt vänster till sista bokstaven. Och eftersom vi inte ridit eller tränat detta program sedan innan hösten så var det en jävligt knepig väg, eftersom den är knepig i vanliga fall haha! Även travlängningarna sög för helgen, men same shit! Bytena gjorde han klockrent, även galoppen var riktigt fin i övrigt - och vi slog ju faktiskt vårt personliga rekord i detta äckligt goa men svåra FEI mästerskapsprogram med inte de mest generösa domarna - 60,18%! Tänk min lilla arabskrutt som inte kan mäta sig egentligen på nationell nivå de högsta programmen med sin gång o kropp.. han tar sig ändå upp över 60-sträcket! Min fina fina kille!

Fick in en fluga i ögat precis när jag ska upp på medellinjen i galopp o göra 8m volter o enkla byten, haha :(  Folk måste trott att jag hade tix, så som jag fick sitta o blinka - såg ju ingenting ett tag, och var nära att missa ett byte för att jag fick all fokus på flugjäveln! Hahaha..

Fast denna slutan ut var rätt bra, tror jag samlade några 7;or där :D (3 domare som dömmer)


Koncentrerar kille!

För er som inte förstår vad som händer här så är det ett enkelt byte på G. I mästerskapsprogrammet rider man upp på medellinjen, gör en 8m volt åt höger vid L (mellan P & V), sedan fram typ 2-3 gal. språng till X där det är enkelt byte, 2-3 gal. språng tills man kommer till I (mellan R & S), där är det 8m volt åt vänster, sedan 2-3 gal språng igen tills man når G där det är enkelt byte igen (Där jag är på bilden och håller på att sätta honom).


Domare M: 62,10%
Domare C: 60,26%
Domare H: 58,15%

Totalt: 60,18%Inget sitta inne väder!

Förlåt för dålig uppdatering, men vädret är för fint för att sitta inne vid datorn helt enkelt!


New horse?

Detta kom väligt fort, igår kväll fick jag reda på att jag får hem en ponny/häst idag! N y f i k n a?

Den som lyckas gissa rätt får en länkning av mig ikväll! Ponnyn/hästen har varit med någonstans på vår blogg innan, kanske i en text, kanske på bild, kanske jättemycket, kanske jättelite. Spricker ni av nyfikenhet nu?


Gissa på, om flera svarar rätt så lottar jag bland de personerna! Det gör ingenting om ni gissar tokfel - då har ni i alla fall försökt! Mycket roligare att se alla "fel-svar" än rätta också dessutom, haha! KOM IGEN NU!

EDIT: måste säga att jag är IMPONERAD över alla gissningar än så länge, riktigt bra gissningar allihop faktiskt :O


Bilder från Tanum

Tack Sanna Olsson för så många grymt fina bilder, blir så glad :')

Så underbar svans ♥


Lyft på tassarna Winnetoo..? ;)


Glad tjej på nöjd ponny!

Kom precis hem

.. från stallet och hästarna! Mysigt med "sena sommarkvällar"..

Skitungen hade fått av sig ena framskon, så det fick bli leda istället. Tur att hovslagaren kommer på tisdag!Motioneringen blev för Mahjong en skritttur på ca 20 minuter, sedan lite jogging och mjukande i paddocken, samt red lite över bommar för att mjuka upp ryggen. Snacka om att han var ovanligt kvick för hjälperna och välriden.. men har man precis varit iväg på nationellt meeting så har man! I vilket fall blev det ett så mjukt pass för att mjuka upp honom helt enkelt, stretcha ut muskelaturen och göra av med slaggprodukter. (Igår kväll gick jag även en runda med hästarna på ca 40 minuter.) Imorgon får han vila, duktiga killen!


Hiss&Diss

Dags för en hiss & diss, eller hur? Det var ett tag sen sist.

Min hiss för dagen får gå till HÄSTBLOGGAR. Att hästbloggarna har höjts på bloggfältet något otroligt! Fler och fler tillkommer, vilket är superroligt! Några få av de större hästbloggarna har börjat ta över listor och spridas offentligt så att säga till "folk utaför hästbloggen" vilket stärker hästeriet ännu mer - woho!


Min diss tilldelas flugor, insekter och alla jävla småkryg. Ni kan omöjligen ha missat att det är ca 40 grader i solen? Detta trivs givetvis inte bara vi människor med, utan dessa äckliga småkryp som bara skall förstöra. Hästarna får ingen lugn i hagen, de får piska sig med svansarna och bita efter insekterna, vi får vifta med händerna och plocka fästingar. Fet diss!


Vill ni att vi drar igång "hiss & diss" oftare? ;)

Jag, Mahjong & Ingrid

Ni ville ha alla möjliga bilder, och då får ni det! Här kommer ett härligt gäng ploj/bakom kulisserna-bilder från gårdagen. Träffade min kära fula dressymupp Ingrid, och givetvis bjöd vi på oss själva!


Haha Ingrid visste inte vad tight bajja var :(


Så enormt smidiga!


Ni behöver inte vara oroliga - vi satt båda två högst 1 halv minut på honom ;)

Två av Sveriges största hästbloggare, TeamSL ♥ DM, hihi!

Snacka om att bjuda på bilder, haha!
Nu får ni snällt kommentera tycker jag! :D


Några bilder från igår :)

Fotade av Emelie Jilleskog, tack så mycket!På tal om påsk..


Jag & min familj kommer aldrig sluta att växa upp.. jag har redan varit ute och letat upp mitt påskägg :D


Framridning + bana FEI lagtävlanFrån banan -


Tyvärr tappar man ju alltid på banan, men han var fin i alla fall. Foto: Ingrid Skoog

Nu får ni fasen kommentera - då jobbar jag på fler bilder :D


Framridning + collecting ring LA:P1Collecting ring -
Hade tyvärr inga bilder från banan i denna klass, endast collecting. Foto: Mamma


Vårvääääärme!

Är det inte helt sjukt att solen skiner, klockan är halv 12 och det är supervarmt ute, fast vi är i Sverige? Jag är då fasen facinerad.. Dessutom slog påskliljorna i trädgården ut igår, snacka om supertajming!

På tal om påsk.. Glad Påsk på er alla goa läsare!
Ni är bättre än aldrig förr just nu, trevliga, engaerade och härliga helt enkelt!

Ni har önskat på ganska väl vad ni vill ha för bilder, så jag ska väl sätta mig och se om jag ska slänga upp några dåå ;)
Min fråga är bara om det kan bli för mycket bilder så ni tröttnar?


Resultat från sista dagen

Efter två nätter och två dagars tävling borta är både jag, mamma & Mahjong trötta men nöjda. Och vad vi har fått se - jäklar vad mycket snygga nya ponnyer det har kommit ut på banorna! Riktigt roligt att se på.

Jag tänkte i alla fall dra mina resultat som lovat för er som bryr sig:

FEI lagtävlan: K a t a s t r o f. Framridningen gick åt skogen, noll fokus och hästen var inte lösgjord för fem öre. På banan bråkade vi en del gånger, han tyckte in alls om när jag sa ifrån och kicka till han lite extra någon gång, och det resulterade med att han sprang runt och var förbannad på mig och tvärt om ungefär. Jag kunde inte mycket göra än att "låtsas" rida på, dvs inte visa domarna (så gott det går) att Mahjong i själva verket inte var mellan hand o skänkel för fem öre. Det funkade trots att det gick åt helvete ganska bra, och vi fick ett resultat på 57,79% faktiskt.. så jääääkla surt att det gick så jäkla dåligt i den klassen, för domarna låg HÖGT och man hade kunnat plocka ett SM-kval tror jag faktiskt.. om han skulle gått kanon så tror jag på det. Usch, tråkigt!

Efter det övervägde vi om vi skulle stryka oss till mästerskapsprogramet (eftersom att de är så pass svårt, vi alla var trötta och vi var lite undrade över om det var något med mahjong som var fel..) Till slut peppade underbara Sofie, Bea & Ingrid mig till att nej, nu testar vi i alla fall. Så vi sadlar om, och får strax börja rida fram till nästa klass då starterna var väldigt tighta.

FEI mästerskap: WOW! Jag är imponerad utav mig själv SAMT Mahjong - vilken jävla omladdning! Från att gå till absoluta depp, förbannelse och sämsta till att bara köra gärnet och toppa sig själva! Det högsta programmet för D-ponnyer, och han sätter 7;or på i princip varenda byte av alla 3 domare, han sätter slutor, han sätter uppridningar. Jag red bra! Han hade en mycket stadigare och rundare form, och var myycket bättre över ryggen än tidigare dag o klass. Inte nog med det, domarna i den här klassen var mycket snålare och låg lågt - tro fan vi slår personligt rekord o lägger oss över 60-sträcket! :D Svåraste programmet o vi sätter personligt rek i den klassen, woo! SMÄÄÄÄÄÄCH, vilket avslut på meetinget!


Min fina kille

Något som också värmde lite var att en domare skrev att vi är ett utvecklingsbart ekipage.. Trots att vi vet att vi inte kan nå så mycket högre (resultat/procentuelltmässigt) då kvalitéerna inte finns så var det ändå superkul att få en sån kommentar, då finns det i alla fall en del till att plocka fram!


Godnatt ♥

Godnatt, och förlåt för riktigt kass update idag..
Imorgon tar vi nya tag, då både jag och Sofia är på hemmaplan och inte ute och tävlar.

Går nu och lägger mig med den här fina och värmande kommentaren i tankarna, tack så himla mycket du som skrev ♥
"Blev verkligen imponerad av dina ritter idag.
Du är verkligen rätt person att ha som förebild inom ridningen då du verkligen skiljer dig från mängden av ryttare. Winnie såg verkligen lugn och fokuserad ut hela tiden medan andras hästar var så sönder stressade att dom inte visste vart dom skulle ta vägen. Tycker verkligen att du förtjänar en stor hiss för att du är en sådan bra förebild och vet och klarar av att rida en pigg häst utan att stressa sönder den!

Grattis till två super fina ritter (:"

Alla som har bilder från Tanum idag på mig och Winnetoo får gärna skicka till teamsl@live.se :D
Provokation i bloggvärlden, vilka är vi?

Kära ni, ska passa på att dra lite seriöst snack här nu, om provokation och baktankar bakom agerande som bloggare.. Egentligen är det ju "sånt som finns, men inte pratas om" men då jag vet hur många som bara älskar att misstolka och reta sig så vill jag, för mig egen skull bland annat, ta upp det i ett inlägg.

Det finns säkerligen flera hundra/tusen hästbloggar runt om i vårat land, men endast 5-6 stycken har över 2000-3000 läsare. Nu får ni INTE misstolka mig och tro att jag vill pika dem som inte har det, jag vill bara att ni ska inse att det måste ju finnas en anledning till att vissa har 30 stycken medans andra, som ridsportens största (dressyrmupparna) har runt 17 000. Det är inte en slump att helt plötsligt får man flera tusen läsare - och dessutom får dem att stanna. Det krävs ärligt talat taktik och baktankar bakom det mesta i en såpass stor blogg.

Jag och Sofia har från starten med den här bloggen slagit fast om att vi inte vill vara personliga utöver hästvärlden, vi vill inte lämna ut våra personligheter och oss till 4000 okända personer. Därför är det en HÄSTBLOGG och det mest personliga är åsikts-inlägg som självklart skrivs med en önskan om debatter och diskussioner. Debatter och diskussioner skulle vi inte få många av om vi skrev lite mesigt vad vi möjligtvis skulle kunna tycka om någonting världsligt. Nej, vi skriver om saker som vi vet att många går igång på, många kan bli upprörda över - och ni får mer än gärna tänka för oss "dom är ju dumma i huvudet, nu jävlar ska jag skriva min åsikt" just när ni nappar på det sättet - har vi lyckats, förstår ni hur jag menar?

Ni måste ha det i åtanke, innan ni går loss och blir irriterade på oss som personer så får ni tänka efter att det förmodligen finns ett syfte med ett såpass starkt inlägg. Självklart ska ni vara med och diskutera - det är intressant för alla på bloggen att läsa många olika åsikter - men ha ändå i åtanke att jag och Sofia TAR I när vi skriver ibland för att skapa debatter, provocera och göra bloggen mer intressant. T.ex skulle jag aldrig irl gå fram och flippa över att någon struntar i benskydd om ni förstår vad jag menar? ;) Men hade jag uttryckt mig i mitt inlägg "jag tycker att det är tjeckt med benskydd, gulligt, praktiskt osv" tror ni att jag hade fått 50-100 åsikts kommentarer då? Knappast, det gäller att trycka på rätt knappar och veta hur man ska formulera sig så att folk går igång, och den rutinen och kunskapen som det ger skiljer riktigt lästa bloggar från dem i "mängden" åt (misstolka inte nu..).

Det jag vill komma till är att ni måste vara väldigt medvetna om att ni inte känner mig eller Sofia överhuvudtaget genom den här bloggen. Bli gärna upprörda över våra inlägg, våra svar på tal eller liknande - men OSS kan ni faktiskt inte reflektera så mycket kring då ni inte känner oss för fem öre.

Det är nog därför jag, och antagligen alla andra, låter alla elaka kommentarer och påhopp rinna av oss som vatten - för det mesta. Vi vet att ni känner inte oss, men många av er TROR att ni gör det och retar er gääärnet.. Vi klarar det, så kör på, vi lever på er! Vi vet att vi i många fall provocerar - alltså behöver vi inte ta det personligt.

Det roliga är dock att dem som förstår upplägget hos oss bloggare - är också dem som skyddar oss mot alla påhopp och skriver peppande kommentarer. NI borde ha en stor eloge för tiden ni lägger på att peppa, jag beundrar er på riktigt. Hoppas ni går och lägger er ikväll och känner att ni faktiskt betyder någonting för mig, för Sofia och för alla andra bloggare som ni är så goa mot. GULD VÄRDA!

Ni andra, lite argare i kommentarsfältet, ni har egen plats också - som vi behöver! ;)
Snacka om att vara bra på att nappa på provokation och skapa debatter, love it!

Men nu vet ni, ett konkret SVAR PÅ TAL av en som lever i den här bloggvärlden, taktik, strategi, provokation och alltid en baktanke (med det mesta i alla fall..) är det som är faktan. Ni känner inte oss, ni läser saker skrivna av oss bakom en datorskärm där vi har många syften bakom det vi skriver - och det är sällan att vi vill skriva för att ni ska LÄRA KÄNNA OSS, så är det, tyvärr?

Tack för mig!Säkert många som kommer reagera NEGATIVT på att få sanningen uppkörd i ansiktet, men jag kan inte göra annat än att säga that's it. Det är det ni läser, det är det ni älskar att hata ;)Tävling i tanum :)

Har faktiskt varit iväg och tävlat idag, i söta lilla Tanum :)
Var anmäld L:A och MSV:B dock var manegen trång och underlaget tungt när ett par ekipage ridit runt så bytte klasser då vi ändå var där i god tid, till L:B & L:A. Har lite bråttom, tidsinställda inlägg på G, men drar resultaten snabbt!

L:B bed. A:0+A:0/A -
4 fel i grunden, annars en helt okej runda! Han var väldigt lugn och fin, lite tittig dock för ovanlighetens skull. Men det var varmt ute och vi båda tappade lite fokus helt enkelt.

L:A bed. A:0 -
Felfria och en tid som räckte till en 4:e placering, supernöjd!

Måste passa på att HISSA tanums väldigt hjälpsamma funktionärer, supertrevliga och jobbade på så bra dem bara kunde utifrån förutsättningar - kul!

Bilder osv kommer komma upp senare!
Vi är vid liv!

Jag förstår att ni undrar vart vi tagit vägen!
Som ni redan vet är jag i Värmland och tävlar ett meeting, och Linn har varit iväg och presterat kanon idag hon också.

Senare ikväll lovar jag uppdatering!
Bildbomb? Ja då får ni faktiskt rösta om vilket som vi ska köra!

- Framridningsbilder
- Bilder från tävlingsbanan
- Plojbilder


Men ni får inga bilder om ni inte visar engaemang nu!

Mahjongen, en jävla genne & en dressyrmupp, hur bra får det bli?
Och jag lovar er.. det är bilder ni inte vill missa ;)


Dagens resultat

Lång dag på årets första nationella meeting! Vi inledde morgonen med en promenad med Mahjong vilket var populärt. Dagens första start för vår del var vid 13-tiden, och då en p1:a.LA;P1: Vi värmde upp lite på de underbara Varmländska skogarna, för att sedan rida fram på en grusplan/körplan utanför deras ridhus där de flesta andra red fram. Eftersom att tävlingarna gick på utebanorna tyckte jag att det var bra att han fick testa gå på liknande innan, så att han inte kom direkt från mjukt ridhusunderlag och ut i det ganska stumma underlaget som de har i sin paddock.

I vilket fall så var han helt f*cking underbar på framridningen! Shit.. han hade en superstadig form, han ökade för minsta lilla, han samlade tillbaka sig till 110%, han dansade fram. Åh, pegasuspluttninutt!

Tyvärr finns det väl ingen chans i världen att få med det här på banan - men jag fick en bra ritt idag och rätt betalt! Väl på banan så tappade han den där superstadiga formen, och blev lite tjoffsig i munnen. När jag försöker korrigera då för mycket så blir jag för flaxig i handen, men försöker ha det i baktanke och rida ytterligare mer för att få fram honom till handen, men ibland är det jäkligt svårt alltså, speciellt när de inte har någon framåtbjudning själva. Men han hade ett mellanläge, han lyssnade ganska bra, lite tråkig i mellangångarterna (dock fick han en super, men ett pyyyttelitet taktmiss som drog ner den). En del missar, men ändå en del supersaker! Men ja, han gjorde bra ifrån sig och jag red väl OK. Kanske skulle vågat klämt till lite mer någon gång för att få en mer reaktion o lite exklusivitet, men jag tror ändå att jag gjorde så gott jag kunde för stunden. Ingen dålig ritt, men inte "100%" heller om man kan sammanfatta den så. Trots en snål domare så fick vi 64,21%, och en poäng som var exakt samma som den som kom 3:a, men eftersom att de då går på allmänna intryck (de längst ner på protokollet), så hade den andra tjejen turen på sin sida och det blev hon som fick placeringen. Åååååååå så störande!! Hade suttit jäkligt gött att inviga helgen med en placering.. riktigt synd! Men första utanför placering alltså med samma poäng som 3:an. Härliga poäng och en bra start i vilket fall! ;)

FEI lagtävlan:
Är jag töntig om jag säger att jag nästan log genom hela min ritt och började få tårar när jag gick ut? När jag red fram så kändes allt helt knäppt. Jag hade 0 fokus, jag hade ont i huvudet, jag var torr i halsen, jag var osäkert på programmet, jag kom på att det ingår skrittpiruetter i programmet vilket jag inte tränat på ett halvår, jag ville bara bli klar och åka hem. Allt var alltså bad. Men när jag kom in på banan, såg att det var mest publik än vad det varit på hela dagen (eftersom jag var sista ekipaget ut i den klassen, en av de största och sista klasserna för dagen), så blev det bara - för helvete rid, rid för att visa upp din fina ponny!

Ritten hade sina missar, ritten hade inte ALLT som krävs i ett av ponnydressyrens högsta program - men den hade DET som jag har velat få fram! Han hade energi, han lyssnade på mig!! Kan ni förstå känslan av att han faktiskt gjorde det jag bad honom om!? Förstår ni då hur jobbigt jag har det när han "dör" på banan? Han lyssnade på mig, han gjorde suveräna byten, han var en av de FÅ hästar som samlade upp sig regält och markerade sina samlingar från mellan eller ökade galopperna till samlad, och han gjorde bra skolor. Fyfan vad roligt det var att rida då! När jag KUNDE påverka, jag KUNDE samla ihop det där extra, jag kunde i alla fall försöka utan att allt blev pannkaka. Okej att han tappade formen och drog sig ur, allt kommer inte på en gång. Men detta gjorde verkligen min eftermiddag. Det var något som vi behövde - känslaaaaaaaaaaaaaan!!!


Fina fina ponny

Jag har inte haft så roligt på banan på länge! Tänk att en känsla kan göra så mycket? Resultatet blev sämre än vad han förtjänade dock, men inte heltokigt. Tre snålisar allihopa, vilket la mig på 58,43%. Okej det var ändå en FEI-klass, men över 60-sträcket hade jag räknat med på den ritten. Jag tycker nog att det var lite knepigt bedömt på vissa punkter från dem, men men who cares? Känslan ger mig 100 gånger så mycket framgång än ett protokoll med högre siffror.

Nu laddar vi om för morgondagen, och jag hoppas att Tjongen inte är helt trött!
Ni får förhoppningsvis resultat och bilder imorgon - beroende på hur sent jag kommer hem o hinner med!


Live @ bilen @ tävling

Hej på er!
Sitter nu i bilen och vilar mig lite då vi har några timmar mellan klasserna. Jag tänkte skriva utförligt ikväll hur det har gått, och då i båda klasserna givetvis. Än så länge har vi ju startat P1:an, och jag kan i alla fall säga att jag tror nog aldrig att Mahjong har varit så fin på en framridning! Helt outstanding! På banan var han inte så illa pinkad heller, men mer om det ikväll ;)


En bild från morgonpromenaden med Mahjong :D

Nästa start blir 18.20, FEI lagtävlan.. woh, tagga!


Ni är för goa!

Tack så mycket för allt engagemang från er sida - och all feedback för mina åsiks-inlägg och även andra inlägg. Ni ger mig motivation att bättra mig hela tiden, det är ROLIGT att blogga för er ska ni veta :DÄr det något speciellt ni vill ha åsikts-inlägg om?
Tipsa om det isf, kanske väljer jag ut just ditt förslag!


Dagens ridpass

Red i dressyrsadeln idag igen, duktig hoppryttare! ;)
Winnetoo var lite spänd i ena sidan, ena bogen idag. Försökte rida loss det utan att det skulle bli någon "fight" eller frustration oss i mellan vilket jag tycker att jag lyckades med. Red mycket "öka/minska" volten med höjd innerhand och med benen helt, flyttade honom ut och in från spåret i galoppen och tog även förvänd galopp på volten, extra mycket i motsats varv mot bogen han var spänd i. I slutet av passet var han betydligt mycket mer avslappnad och följsam, så det kändes skönt!

Då jag behövde vara lite tuff på honom i galoppen idag så valde jag att skritta ett varv på den stora ängen brevid paddocken efter arbetet i paddocken och sedan lät jag honom galoppera ett varv i varje varv i lång och låg form i galoppen. Han frustade säkert tio gånger i avskrittningen, så jag tror att han blev lika nöjd som jag till slut^^
Det gäller att kunna läsa av sin häst, ta igenom jobbiga saker men ändå få den med sig - och hålla det goda humöret uppe! :D


Ja, händerna är felvridna på bilden - men bilden är tagen på en millisekund, kom ihåg det ;)


Mahjongen

Här kommer ett gäng bilder från "gårdagens kväll" då vi kom fram till Lillerud och skulle stalla in Tjongalongen.
Det var bara ett fåtal hästar som kommit än så länge, men de sista kommer nog imorgon. Meetinget pågår trots allt tos-lördag. Se, njut och lämna gärna en kommentar :D


Efter porträtten blev det en liten prommis..


För att sedan hemmastadda sig lite i boxen..


& ut för att röra lite på sig!


Lilla tjejen med dem starka åsikterna..

Dags för ännu ett åsiktsinlägg, som jag stått fast vid sedan jag varit väldigt liten och jag kan garantera att jag alltid kommer ha den här åsikten med mig - nu ska det diskutteras att skydda hästens ben vid ridning!

Kort och gott kan jag säga att enligt mig är benskydd/lindor en billig livförsäkring som SKA vara på, det är min åsikt som ingen någonsin kommer kunna rubba ärligt talat. Jag har ridit ett pass helt utan benskydd en ända gång sedan jag fick min första ponny (för sex år sedan) och det var på en dressyrtävling då man ju inte får ha benskydd. Annars har jag alltid alltid alltid benskydd eller lindor, det finns inga undantag eller "jag orkar/hinner inte".

Jag vet att jag kommer få massa på mig nu, och en hel del argument mot min "benskydds-åsikt" lyder ofta liknande detta:
- I hagen har ju hästarna inte benskydd, där springer de också.
- Hästarna måste "lära" sig att inte gå och stryka benen mot varandra.

Jag har bra svar på tal som räcker för mig där faktiskt, i hagen, har hästarna full koll och that's it. Där är det ingen som sitter och rider ihop dem i någon onaturlig form, ingen drar i ett järnstång i munnen, ingen bankar dem i sidorna och tvingar dem till att flytta sig fram och tillbaka, åt sidorna och bakåt på onaturliga sätt. I hagen är hästarna hästar och hästar föds inte med benskydd, när vi sitter på förstör vi hästarnas naturliga sätt att röra sig på sätt och vis och då tycker jag att det är vårat ansvar att skydda dem på bästa sätt.

Att hästarna skulle bli mer uppmärksamma utan skydd kan jag köpa, men jag tycker att det är helt fel tillvägagångssätt att få en häst uppmärksam. Det finns bom-övningar, skogar osv som kan få en häst uppmärksam SAMTIDIGT som den är skyddad. Det är rent av idiotiskt enligt mig att rida eller motionera sin häst under icke naturliga former utan benskydd eller lindor.Vad använder jag mig utav då?
Jag rider nästan alltid med lindade ben med paddar under, det känns säkrast för mig. Det ger stöd, stötdämpning ifall slag/strykningar skulle uppstå och skyddar hela den känsliga delen av benet om man är ute i skogen exempelvis. I hoppningen rider jag dock alltid med benskydd med kardborreknäppen av säkerhetssjäl. Har hästen jag rider brodd så är boots ett måste. Såhär är det varje dag för mig, det finns INGA undantag att jag skulle strunta i benskydd. Har jag bråttom är det lindorna som prioriteras, helt klart!Det har faktiskt också hänt att under perioder då jag vet att Winnie är hingstig, stona brunstar och det är iskallt ute = en galen Winnie i hagen att jag satt på damasker där med. Damasker är perfekta att ha i hagen då de ger ett jämnt "tryck" och de som dessutom är fodrade med fårskinn/teddyfoder minskar risker för skav, och även damaskerna skyddar hela den känsliga delen av benet. Superbra!Slänger med ett smart tips för skavkänsliga hästar -
Jag vet att det är ett svårt val det där med boots i hagen om hästarna har brodd med tanke på skaven som kan uppkomma. Jag tycker ABSOLUT att bootsen ska på om hästarna går med brodd - dock får de ju så lätt skav på ballarna av det. Men genom att dagligen spruta pälsglans och tvätta ballarna så det håller sig rena och glansiga förebygger du skavet hur bra som helst, noggrannhet kommer man längst med, och är man noggrann dagligen med detta så får hästarna inte det minsta skav :)

Nu är jag verkligen intresserad utav era åsikter!
Jag tar mer än gärna emot kritik, mot-åsikter och liknande, det gör ju det hela bara ännu mer spännande - oavsett om jag tycker att ni har fel eller inte ;)Rida & Gymma!

Uppe i ganska god tid ändå måste jag säga ;)
Ska börja med att fixa klart stallet och rida Winnetoo i ett lite lätt pass på paddocken. Efter det är det gymmet som gäller! Uppdateringen kommer såklart också vara aktiv även idag :)

Vi hörs lite senare, snart kommer ett åsikts-inlägg upp också!

Alla har vi en gång varit på ruta nummer ett..


Min första ponny, första ridpasset hemma :')
Linn tio år ska åka på sin första Clear round med sin första, lite för stora ponny..


..och det var inte alltid lätt att hänga med i alla kråk-språng som blev ute på banorna..

Emellanåt var ponnyn en ängel, medans han hade andra sidor, som inte var lika trevliga för en liten tjej som älskde sin ponny över allt annat oavsett attityd hos ponnyn..

Dock kan jag inte påstå att mina ridpass var smart upplagda, eller speciellt igenomtänkta alltid..?

Men att det var kärlek mellan min lilla gråa ponny och mig var det inget snack om, och jag riktigt minns hur ont det gjorde att skiljas från honom..Och efter tre år tillsammans blev det verkligen skillnad på oss båda, både utåt och på insidan..

VS.


Åh, sånt här är bara för gulligt att kolla tillbaka på!
Tänk vad liten man var, tio år och sin första lilla tok ponny..

Hur gamla var ni när ni fick (om ni har) eran första ponny/häst?
Ganska goa starttider

Härliga starttider som har kommit för morgondagen! Jag slipper i alla fall att rida fram när det är dags att vakna! Dock lär jag ju istället få bli grillad kycklig så att säga.. härligt, varmaste tiden på dygnet ungefär!Jag har börjat ladda om nu, och kommit fram till att det bara för tönterier!
Det är fina banor, härlig stämning och min häst är världens finaste. Tuta och gasa, nu ska vi ha roligt! :D

Kanske ska nämna mina kvalitétsmål:
- Ha honom framför mig
- Fokusera till 110%
- Försöka nå fram till en riktig lösgjordhet

Gillar ni när jag tar "plojbilder" såhär runt om som jag gjort de senaste dagarna föresten?
För om ni inte tycker att det är så märkvärdigt så behöver jag ju inte slösa extra tid till det liksom.. ;)

Shit, klockan är mycket, ska ju strax upp! Typiskt mig. Måste lära mig programmen också.... Godnatt!
Bomba mig med goa kommentarer tills i eftermiddag när jag återkommer med update & resultat! :D


Inflyttade och klara

Nu har vi äntligen kommit till ett vandrarhem i Karlstad där vi skall spendera två nätter under meetinget. Vi kom fram till Lillerud runt 19-tiden och tillhemmastadde Mahjong. Jag tog faktiskt ett litet pass ut på deras underbara skogsvägar.. önskar verkligen att man hade sånna otroligt fina sandbanor ringlande överallt i skogen hemma!

Han var lite trött/spänd, men det är väl förståeligt då han gått med täcken för länge idag innan vi kom till stallet och tog av det, samt att han åkt transport så länge. Varmt och tröttsamt totalt sätt idag alltså.

Men han taggar nog om till imorgon, hoppas jag! :D
Jag blev faktiskt lite nervös förut, och är det fortfarande.. usch, får en såndär klump i magen. Det som jag har jobbat bort så bra detta år? Kanske är det för att jag vet att det är så mycket människor som jag känner som ska dit för att titta? Jag måste skaka loss alla tankar och stänga av och rida för nöjet och känslan som jag lärt mig! Ingen bryr sig egentligen, och det är inte liv eller död som det gäller. Det är att ha kul eller inte! Och jag ska ha riktigt roligt.
Men ni får ändå jättegärna komma med lite peppning - det känns alltid bättre att ladda upp då!

Här kommer ett gäng bilder från precis innan vi åkte - nyputsad häst och utrustning ;)

Hoppas som fasen att skorna håller sig kvar nu! Han skulle egentligen behövt skos innan, men man ska ju aldrig sko så tajt inpå en tävling/hård så vi får ta och vänta helt enkelt. Ska försöka se om vi kan banka till sömmarna lite imorgon för säkerthets skull.


Visst är han för charmig?


Godnatt ♥

Tack för ännu en härlig och givande dag på TeamSL hörreni, superhärliga kommentarer har rullat in och statistiken är som vanligt toppen! :D Ni gör oss verkligen glada, man lägger sig med ett leende på läpparna efter att ha kikat in här en sista gång innan man trycker på stäng av knappen för natten!

Imorgon är det en fullspäckad dag för mig, så har förberätt en hel del tidsinställda inlägg åt er - bland annat ett riktigt skarpt åsikts-inlägg som kommer upp under dagens gång!

Vi hörs såklart imorgon igen!


Söt och helt ovisad bild på Winnetoo i transporten!Vilken vardags outfit gillar du bäst?

Jag älskar tuffa outfit's som man kan matcha ihop hemma, vilken av dessa 4 tycker du är snyggast? :D

Outfit 1 -


Outfit 2 -


Outfit 3 -


Outfit 4 -


Vilken vardags outfit tycker du bäst om?


Bilder från Grevagården!

Bilder från justmymillion.blogg.se - tack!


Älskar att det blir en svartvit och en helsvart knopp längst upp (A)


Kan inte med ord beskriva hur mycket den här stjärnan betyder för mig ♥
Foton från Julia Lundgren, tack!


*Pepp kram innan start*


Fokuserade minen? ;)
Jag har verkligen slitit med min sits och nu det sista har jag stenhårt jobbat på överlivet över hindren som jag tyvärr har varit väldigt snabb i. Men jag tycker faktiskt jag ser skillnad nu på bilderna, det syns att jag verkligen försöker sitta upp och inte "kasta" mig framåt. Vad tycker ni - ser ni också någon skillnad?Gränsen mellan stressat och roligt

Tänkte skriva ett åsikts-inlägg angående uteritter/busridning.
Tävlingsryttare generellt får skrämselhicka av ordet "busridning" haha, så tänkte att jag skulle lägga ut mina åsikter kring ämnet.

Nu lägger jag tankarna på slitage åt sidan och fokuserar på hur hästen upplever ridpasset ute i just det här inlägget, men hela mitt upplägg är ALLTID baserat på att det ska slita så lite som möjligt på hästen. Men för att bara snacka uteritt/busridning nu då -

Jag är en ryttare som är otroligt noggrann med att variera underlag och minst lika noggrann med att komma utanför "de fyra väggarna" med hästarna jag sitter på. Glädje är en stor nyckel till framgång, tror jag. Och genom att endast trimma i ett ridhus så tror jag inte att den där riktiga glädjen och samspelet uppkommer ett ekipage emellan, men det är min teori. Jag brukar max rida på bana två ridpass på raken och sedan komma ut på vägarna/skogen/asfalten/ängarna eller liknande. Dels för att variera underlag och dels för att hästarna ska få rensa huvudet en aning från all kunskap dem pumpas med inne i ett ridhus/paddock. Det här upplägget får mina hästar att vara väldigt fokuserade när det väl kommer till arbete på banan.För det mesta är det skritt och joggning som gäller ute, just för att slita så lite som möjligt. Det är ett standard pass ute, dock så kommer vi ju till dessa pass som ska vara ROLIGA och där hästarna, i mitt tycke, ska få springa av sig och få busa utan att gå i form och flyttas hit och dit - det är hästar!

När de ridpassen kommer tycker jag att man som ryttare ska vara extremt noggrann med att kunna dra en gräns mellan vad som är roligt - och vad som blir ett stressat moment. Det är där man kan skilja busridning från busridning tycker jag. Blir busridning till något galet där ryttaren får slita och dra till slut och hästen uppfattar det hela som ett obehagligt och stressat ridpass så är det ända du fått ut av det spänningar, kan du däremot variera galoppsträckorna, påverka fart och rytm med sitsen och känna att du alltid har kontroll över situationen så tycker jag att det är superbra att busrida!

För även om hästen sticker iväg i full fart med öronen framåt betyder det INTE att den alltid tycker att det är så himla bekvämt och roligt. Hästar är flyktdjur, det ska vi komma ihåg, hetsar man då hästen och ber den att springa riktigt snabbt och stressar på framåt kan hästen uppfatta det som en farlig situation där den måste skena för att komma ifrån - medans ryttaren uppe på kanske tycker att det är superkul och är inte tillräckligt uppmärksam för att känna vad hästen tycker om det hela.

Som ryttare måste du vara uppmärksam och kunna dra en tydlig gräns mellan stressat och roligt, det är min starkaste åsikt kring ämnet "busridning".Några snabba tips för att slippa stress i ett roligt utepass -

x Variera galoppsträckorna
Genom att variera sträckorna håller du hästens uppmärksamhet uppe, den kommer inte innan kunna veta att "nu får jag lov att skena i en kilometer, tjohooo". Tänk på att absolut inte galoppera i för korta sträckor, då uppkommer ofta stress imed att hästen blir frustrerad och du måste ta tag hårdare och snabbare om du vill ha ett snabbt och tvärt avslut.

x Försök skritta på lång tygel emellan variation mellan gångarterna
Skritt på lång tygel hjälper dig att få hästen avslappnad och för att låta den andas ut. Hästen kommer på så vis uppfatta ridpasset som lugnt trots att den kan få vara het och springa emellanåt.

x Rid och påverka med så mycket sits som möjligt
Hårda händer är det absolut sista alternativet att ta till, det orsakar stress och bråk.

x Rid (om det är möjligt) ner hästen i en lägre form emellanåt
Gärna i traven, få tillbaka kontrollen och lydnaden - checka av att hästen är med på noterna.

x Öka farten successivt
Att pusha på, smacka och sätta skänklarna från skritt till full fart ute skapar en stressad flyktkänsla hos hästen. Stå gärna upp i lätt sits och låt hästen självmant öka farten, successivt!

Ett lite annorlunda inlägg måste jag nog säga, vad tycker ni?
Mer/mindre utav sånna här "tips och åsikts" inlägg?


Årets första nationella!

När ni läser detta så sitter jag i bilen med Mahjong i släpet på väg upp mot de härliga Varmländska skogarna, och det illaluktande (haha, industriområde)t Grums. Detta blir årets första nationella tävling, och den går av stapeln på Lillerud. Jag är supertaggad, och hoppas på ett härligt meeting!

Startlistorna har kommit, dock enbart preliminära.. suck! Men om det håller sig så har jag ganska bra starter faktiskt! Men det lär ju ändra på sig. Kan återkomma med tidpunkter på mina starter när de fastslagits, om någon är intresserad?I år går inte tävlingen inomhus, utan på två banor ute. Ska bli spännande att se hur Mahjong reagerar på det!
Jag hoppas att ni håller alla tummar och tår för oss i alla fall!
Jag ska försöka uppdatera så mycket jag kan!

Är det någon läsare som skall dit? :D
Porträtt bilder - Linn & Winnetoo

Vad tycker ni förresten om stövlarna när dem sitter på?
Jag själv är faktiskt positivt överraskad, riktigt snygga ju!

Mahjong just nu - "LIVEBILDER"

Kan man säga att detta är "livebilder" om de är tagna precis just nu och inslängda direkt från kameran och publicerade här? Så här ser det i alla fall ut i vårat stall just nu!

Nu ska jag mocka klart och röra lite på Martijn, medans mamma tvättar färdigt Mahjong :D


Duktig tjej!

Har precis varit iväg på ett rejält gympass, är verkligen helt slut! Känslan efter ett riktigt hårt pass på gymmet är så jäkla härlig va, dessutom gick jag till bussen också, ungefär 3 kilometer. Gött! Nu ska jag ut till stallet och fixa där för att sedan rida ut Winnie på en härlig tur i skogen. Galopparbete ute blir det i det fina vädret idag, underbart!

Ikväll är det plugg som väntar, inte så ball, men behövligt. Resten av dagarna som är kvar på det här lovet händer det bara roliga saker, så det är väl bara att bita ihop den här kvällen liksom. Självklart också en hel del fokus på bloggen, allt för er ♥

Alla porträtt bilder från igår får ni när jag är klar ute i stallet :)Till er alla läsareFör det första - Tack Lisa för din kommentar. Det här visade stort engaemang från din sida, speciellt eftersom att du skriver att du aldrig kommenterar bloggar, och då på ett sånt inlägg. Det är sånt här som lyfter oss att verkligen vilja göra det ännu bättre, bli ännu mer drivande - när vi får cred för det vi gör!

Det vi vill ha klart för alla är att: Vi läser kommentarerna, och vi vill tacka alla underbara läsare 100 gånger om för att ni bryr er, peppar oss, kommer med era åsikter och faktiskt lämnar en kommentar!

Trots att vi inte kan svara på alla, så läser vi ändå igenom dem, och tar åt oss av alla vänliga och välformulerade kommentarer. Ibland klickar vi även vidare för att se vad det är för härlig människa som lämnat en så klok kommentar, och det är enormt roligt att på så sätt få se lite runt på nya bloggar. Många bloggare skiter fullständigt i sina kommentarer, och inte ens läser dem - sånna är inte vi. För vi vet att vi är ingenting utan våra läsare.

Så ha det i baktanken - även fast vi missar att svara på din fråga (vi svarar i så fall i själva inlägget, i en egen kommentar, har hänt att vi har gått in på någons blogg ibland och svarat om det är jättespeciellt.) så läser vi i alla fall din kommentar, och den betyder! Även fast 3 andra personer har skrivit "Vilken fin sits" tex, och du blir den fjärde - vi bryr oss om den lika mycket, och vi blir lika jäkla glada varje gång!

Cred till er som faktiskt lägger ner 2 sekunder på en kommentar - även fast det är en kort eller en lång. Vi blir peppade, glada och tar åt oss av dem! (Dock skiter vi fullständigt i meningslösa elaka/skitslängande kommentarer, de läser vi inte ens igenom oftast).

HOPPAS ATT NI LÄSTE IGENOM DETTA OCH HAR FÖRSTÅELSE ATT VI INTE KAN SVARA PÅ ALLA KOMMENTARER!
Utan oss = ingen blogg, utan er = ingen blogg


FailbilderMan kan inte alltid vara på topp ;)

Varför jag väljer VideofymeSånna här kommentarer uppskattas verkligen, en glad och trevlig person men som ändå kan komma med "konstruktiv" kritit, på ett roligt sett! Jag skrattade gott när jag läste kommentaren, och håller med det. (Trots att viss reklam kan vara ganska kul att se ibland).

Jag har valt videofy.me både för att visa annonser men också för att jag har haft jätteproblem med Youtube sedan de ändrade detta med "google-konton". För det första kommer jag oftast inte in på min inloggning, och om jag väl gör det så kan jag nästan aldrig ladda upp filmerna - de avbryts efter bara en liten stund. Man lär sig efter ett tag att man verkligen måste dra ner volymen till 0 tills reklamen är över.. tro mig ;)

Hoppas ni har förståelse ni som ogillar att jag laddar upp filmer på v.

Kan inget än att titta på den här filmen om jag är på dålig humör - om man får upp humöret igen! Haha, så söt är han lillkillen! Som en liten hund följer han efter mig och leker med mig. Speciellt snyggt är det när han kör en stegring framför mig, eller hur? Glöm inte sänka ljudet innan du trycker på videon!Dock skulle jag behöva hjälp av någon som är duktig på kodning. Min widgets funkar inte, om ni klickar på en film till höger där jag har mina filmer, så går det inte att komma till dem? Kan inte hitta felet i kodniningen heller.. Hjälp?

Bilder från träningen

Gick riktigt bra på träningen igår, jobbade igenom Winnie-bus ordentligt!
Han var så himla fin, och fick avsluta med nått högre språng annars hoppade vi bara väldigt lågt och lydnad.

Nu ska jag sticka till gymmet, så har lite bråttom, men slänger upp träningsbilderna så länge så får ni porträtt bilderna sedan.Veckans häst!

Grattis till ponnypuckon.blogg.se som får sin häst som "Veckans häst"!

Ponnyn heter Luxus och är en C-ponny född 1997 och import Tyskland.

Snygg bild på snygg häst kort sagt!


Longering av lillkillen

Här kommer ett gäng bilder från i Måndags då jag longerade Martijn. Han var jättetrevlig, lugn, genomgående i kroppen och en härlig inställning! Fina lillkillen.

Han har en skl "halsförlängare" på sig, som hjälp för att han skall hitta ett stöd till munnen/som om någon rider fast med mycket stadigare hand vilket gör att han vågar söka sig extra mycket och slappna av och jobba igenom ordentligt. Dessvärre är de ganska kassa då de "länger ut sig" hela tiden, alltså de sitter inte på plats utan lossnar från själva ordningsknuten. Okej det är svårt att förklara, men den går aldrig att få perfekt för den sitter då fasen inte kvar! Dumma saker.

Visst har han blivit jäkligt fin i kroppen? Mycket rundare och mer bärande!Gammal tävlingsfilm

Rotade fram en riktigt gammal tävlingsfilm på mig och Winnetoo, från våran första tävling bortanför hemmaplan. Han var så valpig här, verkligen bäbis, i första klassen sprang han förbi ettan pga. att det låg sand framför hindret :') Riktigt roligt att gå tillbaka och minnas alla dessa stunder..Godkväll

Jag kom hem för en stund sedan, och oj vad mycket tankar jag har i huvudet just nu.. högvarv!
Vad säger ni om det här då?


Nyfikna?

I vilket fall så har jag precis kommit på mig själv att det vore bra att börja packa strax, eftersom att jag åker till Grums imorgon? Jag är världens bästa människa på att planera!!!


Fastnat i en elkontakt?

Någon som är sugen på bilder?

Jag har ett helt gäng bilder från dagen som grymma Cicci har tagit, både lite porträtt bilder, hoppbilder och utrustningsbilder. Om ni kommenterar riktigt ordenligt nu så kan jag bjussa på en galen bildbomb inom kort..? :D Men då vill jag, precis som Sofia, se att ni engagerar er också. Det blir så mycket roligare då!

Ett par snabba smakprov kan jag väl alltid bjussa på tills vidare!
Vilken tur att vi tycker olika!

Många reagerade på att Linn dissade detta med knoppar och utsläppt pannlugg till det - och att jag dagen efter tävlade med det ;)

Vilken tur att vi tycker olika va? Mahjong är hur charmig som helst i utsläppt pannlugg, då kommer hans "ponnystuk" fram. Jag varierar mycket beroende på vad jag känner för tillfället, samt om jag orkar göra en i pannluggen. Jag är ganska dålig på att göra inbakad nämligen, så har jag tur så har jag någon kompis på plats som gör det.. Det är ganska ofta jag har varit på väg på meeting, och när jag kommer till boxen så har Mahjong helt plötsligt en knopp i pannan - vilket han inte hade innan. Haha, goa kompisar jag har! Så för det mesta brukar han faktiskt ha knopp, men ibland inte.

När han har knopp får han "storhäst" utseendet, vilket också är jättesnyggt på honom. Men när han är på bus-humör så ska han ha luggen utsläppt, då är han som charmigast!


Jag & Linn accepterar att vi tycker olika - bra va?

Bilderna är från alla möjliga tillfällen/tävlingar, så det kan skilja några år på dem, därav utrustning osv.


Vad tycker NI?

Vår uppdatering ligger på TOPP just nu - vi har fullt ös och ni läsare är engaerade, vilket är superkul!
Men vi har en fråga som bara ni kan hjälpa oss med!

Har det blivit för mycket uppdatering? Eller är det rätt som vi kör i vårat race - uppdaterar med så mycket roligheter som vi bara kan? (Har vi inget material/idéer uppdaterar vi ju inte, men nu har vi haft väldigt mycket att komma med!)

Hjälp oss, påverka TeamSL!


Är det BRA eller DÅLIGT med vår uppdatering?
Borde vi minska/öka med något?

Vi vet att ridövningar är efterfrågade.

Bilder på Pontus

Idag fick våran lilla maskot Pontus som numera lever som pensionär hemma hos oss ett riktigt vårbad ute i solen. Superhärligt, och välbehövligt ;) Min syster knäppte några foton som jag självklart bjuder på!
Hihi, både Pontus och Winnetoo älskar när man sprutar vatten mot ansiktena och så får dem "fånga" vattenstrålen med mularna.. Tänk att den leken fortfarande är så uppskattad av dem båda ;)


Dock varade inte renheten så länge..

Ännu mer bilder från bohuscupen..

Haha, jag går verkligen in för att förklara banans klurigheter bra i alla fall ;)

Pepp-talk och genomgång innan start ;)


Prisutdelning!


Pontus första vårdusch ;)

Smakprov på en precis nytagen bild, mer bilder senare!
Porträtt på Mahjong från gårdagen

Som rubriken lyder - här kommer gänget med porträtt på Mahjong/mig ifrån gårdagens träning.

Billigt är bra, eller?Tänkte tipsa om en "budget" martingal med platta som är sisådär 1000 spänn billigare än alla sånna i märket dyón, CWD osv.

HÄR kan ni köpa den som är på bilden ovan för endast 195:-

Vad tycker ni om mina utrustnings inlägg som kommer upp emellanåt?
Är det något som jag borde fixa mer eller mindre utav - vad för utrustning vill ni läsa om osv?


Godmorgon!

Kul att se att vi var ruskigt nära på att knäcka 4000 unika besökare igår, tack! :D
Tänkte dra dagens planer lite snabbt, i detta underbara väder! Jag har tyvärr en hel del plugg som jag måste ta tag i under dagen, men det tänker jag göra i bikini ute på altanen. Helt okej ändå!

Senare som ni vet så ska jag träna med Winnetoo markarbete/hoppning för Maria Hagström. Min kompis Cicci kommer ikväll och kan nog klicka lite bilder till er. Förmodligen kommer det kanske lite andra bilder under dagen också som jag och min syster kan ta under allt stall-fix idag på våra andra hästar på gården. B-ponnyn ska t.ex duschas (A)

Vi hörs mer snart helt enkelt, fortsätt att vara så engagerade och kommentera så bra! Då är det riktigt roligt att blogga ska ni veta :D


Min syster, våran B-ponny Pontus & jag i julas.


Kuckeliku & hemligt uppdrag

.. klockan är sju! Fast nä, nu ljög jag. Klockan är faktiskt redan runt kvart i 9! Jag har inte kunnat sova ordentligt inatt, vaknat hela tiden, vridit och vänt på mig och varit okoncentrerad på min sömn. Gick upp klockan 04 och duschade :(

Det värsta av allt är ju att jag har drömt om bloggen? Jag har drömt om inlägg som jag gjort - i drömmen.. som inte finns idag när jag klickar upp bloggen? Ganska läskigt faktiskt. Just nu kan jag inte minnas exakt vad det handlade om, men jag minns att det var olika bilder på Mahjong, typ schabrak/sadel, vinrött? Knepigt!!

Ska åka iväg tidigt till hästarna idag, både för att de behöver få av sig täckena innan solen kommer fram och steker dem, (om ni vill kan jag slänga med kameran och ta lite goa bilder?) och för att jag ska iväg ikväll på hemligt uppdrag.. ni vet det där jag skrev om för ca 2-3 veckor sen?


Troligen har det något med HÄST att göra i alla fall! Eller? Jag kan lura er hejvilt!
Alla gissningar är välkomna.. ;)


Tretorn Falsterbo GT

Har faktiskt köpt nya stövlar, helt glömt av att säga det.
Jag och mamma ska åka och hämta dem idag, tror jag. Meningen var att jag skulle köpa ett par helt vanliga läderstövlar att ha hemma bara för att inte slita på mina lackade pioneer. Men sen så skulle min kompis ändå sälja sina nästan helt oanvända tretorn falsterbo, så då valde jag dem istället.

Egentligen ingen superfin stövel enligt mig, men så himla sköna så det går inte att beskriva!
Nu har jag ju ett par som är supersnygga (pioneer) och sedan ett par som är dundersköna - det blir en bra kombination det!

Vad tycker ni om Tretorn Falsterbo's utséende och design?
Hiss eller diss?Bilder från Grevagården, del 1.
Foto: Matilda och Elin från http://teampf.blogg.se


Ridbilder

Här kommer ridbilderna från dagens träning! Åh, han var så fin!Utvärdering från dagens pass då:
Anna är så bra till att få mig att pressa till yttersta. Hon vill ha min ridning konsekvent hela tiden, och få igång Mahjong till max. I och med att detta var första tillfället för Anna i år, och vi faktiskt inte är 110% igång, dvs. haft igång max-nivån så länge, någon vecka kanske, så var jag väldigt häpen över hur bra det faktiskt gick!

Jag blir för stum i min högerhand då jag inte får igenom högerskänkeln tillräckligt, och hans vänster bog åker ut samt höger bak då inte placerar helt under, så jag har lite och jobba på. Varför alltid detta ständiga högervarv? ;)

Vi körde i alla fall mycket öppnor, att försöka hitta takten i dem och få igenom ställningen. Om det är något som vi har tappat just nu så är det nämligen dem.. men de kommer!

Det blev en hel del galopp också, där vi kör mycket "överdriven ökad" galopp samt sätter honom extremt på baken genom att tänka påbörjat piruett och få samlingen så pass hög och ordentligt. Han satte sig regält några gånger, och han blir så jäkla fin när han gör det! Om det är någon häst som gör bättre fattningar från enkla byten än Mahjong så vill jag gärna ha detta skriftligt.. skämt åtsido, han är verkligen GRYM på detta!

Vi avslutade med att rida igenom FEI lagtävlan, traven tyckte jag personligen var dålig, men galoppen desto bättre. Anna var nöjd med alla delar, och tog upp det som vi behöver jobba mer på.


Hoppas nu att ni ger en massa kommentarer av alla möjliga slag! :D
Jag vet att jag behöver jobba på min blick.. men tro mig, den är bättre på tävling!

Ja, det är mycket att putsa på och bygga upp -
men fyfasen vad nöjd jag är, vi är på väg upp ur formsvacka!Vilka ponnyer jag har!!

Jag vet inte ens hur jag ska formulera mig - jag i princip svävar på moln och har ett smile upp till öronen för tillfället? Träningen gick grymt! Över förväntan tror jag till och med, och Martijn var enormt fin när jag longerade honom hemma idag. Det slog mig att jag har världens finaste ponnyer, att de är mina.. bara mina.

Mamma var snäll och tog en del ridbilder, och sedan tog både hon och jag en del porträtt på Mahjong ute när vi skrittad fram/av. Och vet ni? Jag gissade fasen rätt på graderna.. vi hade 43 grader på vår altan, där solen stekte som mest. Förstår ni då hur jäkla varmt det var att rida i ett ganska kvavt ridhus? Jag är förvånad att inte Anna skrattade åt mig mer, jag såg ju värre ut en en tomat..

Vi börjar med lite bilder innan vi åkte, det är så mycket bilder så jag har o göra kan jag ju säga!
Snacka om att ni får vara med "bakom kulisserna", hihi ;)

Älsklingen har börjat sätta musklerna igen, snacka om att han kommit tillbaka fort efter vinterns långa "vila"!

Byte till fingrimman, haha.
Tack för tipsen med bildstorlekarna föresten.. på dessa körde jag mitt "gamla" sätt, men nu börjar jag med att minska de till exakt den storleken som jag tänker ladda upp på bloggen. Ska testa mig på detta med att spara de till web-upplösning så att säga, istället.


Bildstorlek?

Nu behöver jag er hjälp! Mina bilder tappar alltid enormt mycket kvalité och skärpa när jag laddar upp de på bloggen.. har ni tips om vilken storlek man bör ladda upp på bilden, både vilken storlek man skall välja på bloggen när man får välja storlek att ladda upp den på, samt grundstorlek?

Jag brukar minska ner mina bilder till 900 pixlar i photoshop innan jag lägger upp dem, sedan laddar jag upp de på 600 här på bloggen... (De är så enormt stora och tar 300 år om jag inte minskar ner innan jag laddar upp, var jag än laddar upp bilder.) Även testat att bara minska bilden innan till tex 2000 pixlar, och de är ju superbra när de ligger i mina mappar, men så fort jag laddar upp den på bloggen (oavsett om jag tar typ 600 eller 400) så blir de dåliga.

Hjälp?


Promenix!

Dagens motion för Winnetoo blev en promenad för hand, skönt i det fina vädret för oss båda :)
Imorgon blir det markarbete för Maria Hagström, någon som är sugen på film/bilder?


Färsk bild från dagens promenad!


Framhoppningar

Tänkte berätta lite om hur jag lägger upp mina framhoppningar, då det är de moment på tävlingsdagen som jag tycker minst om. Det är ofta fruktansvärt stressigt och det gäller verkligen att kunna hålla sig kall och lugn där inne.

Så som jag ser framhoppningarna just nu är det någon slags hets med att hoppa supermånga språng, och dessutom höga språng. Alla har medhjälpare med sig som står och skriker och ger expert tips hela hela hela tiden. Hästarna är sönderstressade och likaså ryttarna, så ska det inte behöva vara enligt mig, men så är det.

Hur tänker jag då?
En framhoppning för mig är ett tillfälle att få in en bra känsla tillsammans inför den kommande utmaningen inne på banan. På framridningen ser jag till att hästen jag sitter på är varm i musklerna, avslappnad och lösgjord - då är den fysiska delen avklarad för hästens del enligt mig. På framhoppningen, oavsett om jag bara hoppar lågt eller högt så är den ända anledningen till att jag befinner mig där är för att få en BRA känsla och att hästen ska bli lagom förberedd för vad som komma skall.

En häst tänker inte att "nej men gud, det är 2 decimeter högre här inne än vad jag hoppade på framhoppningen, nu vågar jag inte hoppa" - men däremot en häst som kommer in efter att ha hoppat tjugo höga språng med en stressad ryttare under stressade förhållande kan jag tänka mig istället kan tänka "här vill jag inte hoppa, eller här vågar jag inte hoppa".

En häst värmer inte upp sina muskler bättre för att den har hoppat 140 cm än om den hoppat 1 meter - en häst värmer upp sina muskler genom FRAMRIDNING - framhoppningen har inte speciellt mycket med den fysiska delen att göra. För mig är den som sagt endast till för att skapa en BRA känsla - vilket defenitivt inte alla ponnyer får på framhoppningarna.Som nu i Grevagården kan vi ta som ett exempel - det var k a o s på framhoppningen kan jag lova. Det var så stressat och jobbigt så jag vet inte vad, har inte varit med om något liknande. Jag bestämde mig därför att lägga större delen av Winnetoos uppvärmning ute på utebanan där man kunde rida fram ifred och tillbringade näst intill ingen tid i "framridnings-manegen". Sedan gick jag in på framhoppningen, lugnt travade jag över "lilla" och gjorde lite skänkelvikningar osv för att hålla honom fokuserad på något annat än den stressiga stämningen. Jag rullade över oxern och räcket på kanske max 100-105 cm när jag hade dem som högst för att inte behöva lägga upp någon stor galopp eller liknande - som skulle kunna orsaka stress där inne.

Efter att vi hade ett par goa språng i kroppen på en låg höjd höll vi oss på en volt längst ner och trimmade lite skänkelvikningar, öppnor eller liknande. Allt för att hålla fokusen på rätt saker och lägga våran energi på oss själva istället för alla andra.

Winnie gjorde toppen prestationer inne på banan, trots hans låga språng i kroppen. Men han var ordentligt uppvärmd och inget stressad alls - istället för att ha haft tio höga språng och fullt med stress i kroppen tog vi det på vårat sätt.


Bild från en framhoppning inför en L:A (110cm) där vi kanske hoppar räcket på 80-90 cm.

Det finns en hel del som tycker att jag gör helt fel och menar då på att jag inte förbereder hästen jag sitter på tillräckligt genom att hoppa lägre på framhoppningen i vissa situationer när det är stressat där inne - nu skulle jag vilja höra vad ni tycker?

Roligt att läsa om era åsikter - vad är viktigast för er på en framhoppning?
Och vad tycker ni om mitt upplägg?

Bilder med läsare!

Tog även bilder med läsare igår på tävlingen, roligt att få träffa er sådär ibland! :D
Felicia och Fanny på fffryttarna.blogg.se


Bilder från Grevagården, del 1.
Foto: Matilda och Elin från http://teampf.blogg.se


Jag som lagledare..?
Mina grymma tjejer ♥


Träningsdax

Nu har jag bråttom, klockan fem har vi en bokad tid för träningen. Härligt att träna i cirkus 40 grader? Okej, det var väl att ta i lite kanske men åtminstonde 20? Fast å andra sidan ska man ju absolut inte klaga på värmen, den är så välkommen så! Redan börjat få en riktig bränna, vilket bådar gott inför sommaren givetvis!

Försöker få med mig kameran så får vi se om mamma kan ta lite bilder :D

Jag & Linn ska snart prata ihop oss och avgöra Gästbloggsvinnaren också, måste jag meddela!


En jättesöt idolbild jag fick av yassei.blogg.se, tack!


Vilket swarowski?


Vilket tycker ni är snyggast på Mahjong?
Ni får tänka på att på ena bilden har han knopp och på andra utsläppt lugg!


...

.

Smider planer..

Morsning! Såg att vi låg 1:a på Blogg.se's startsida samt 17 på mest besökta - vad roligt! Tack :D

Idag blir det mycket planering som gäller under dagen. Ikväll ska jag iväg och träna för Anna Jarnald, som äntligen har flyttat hem från Danmark (Andreas Helgstrand) igen. Det är så skönt att rida för henne, eftersom hon själv inte har ponnytiden så långt ifrån sig som de flesta "äldre" dressyrryttarna. Hon kan få mig att få Mahjong ännu mer på baken osv!

Imorgon har jag en stor hemlighet på G - vi drar det lite senare.

På onsdag luktar det VÄRMLAND och Grums! Det är ett nationellt meeting som pågår på Lillerudsgymnasiet under Torsdag-Lördag, men eftersom att vi har så långt dit så åker vi redan på Onsdagen. Förra året gick det så otroligt bra för oss där, så jag hoppas hoppas att det går hyfsat i år också! Tyvärr har de flesta tävlingskompisar gått över till storhäst/slutat rida ponny, så det är lite tråkigt.. men min goa dressyrmupp Ingrid kommer dit i alla fall för att joina TeamGenne!

En söt bild på Linn Ingvarsson's frd. ponny Braven & Mahjong!

Klasserna i Grums blir följande:

Torsdag - LA:P1, FEI Lagtävlan
Fredag - FEI lagtävlan, FEI mästerskap

Hoppas att killen orkar med 3 så stora och svåra program, och att JAG gör det! Det var ju Lag-SM i November som vi tävlade/var igång så pass mycket senast, och då höga program.. Har bara ridit 2 starter i år med var sin P1:a ju..


Ännu en bild från Grums tävlingar förra året. Syns det att Mahjong & Anisette är kusiner? ;)


Film Film Film!

Här har ni även film från helgens P1:a! Det är varken någon superritt eller utan missar, men målet med årets andra tävling var faktiskt att hitta en framåtbjudning, flyt och en känsla - vilket vi fick! Sedan att det blev lite för glappiga öppnor där vi tappade takt, lite abrupt in på bytena och lite FÖR energiskt, ja så är det. Jag är nöjd över ritten i alla fall, huvudsaken :D

Tempot går lite snabbare på filmen än IRL, kameran som ljuger lite.

Detta är första tävlingsfilmen på lääänge som jag slänger upp.. tack vare att ni var så engaerade!
Vad tycker ni om ritten? Det är alltid kul att höra konstruktiva samt goda kommentarer!


[Hoppryttare/ni som suckar åt "seg dressyrfilm" - ni kommer inte att tröttna på att kolla, i de program jag rider händer det saker hela tiden, inte bara en LA:1/LA:2 där man lullar runt tex, så det är något att se utan att somna i alla fall!]Tävlingsbilder

Nu är jag glad på er, många har faktiskt engaerat sig och visat intresse för både film och bilder! Tack!

Vi drar igång med hela gänget av bilder, och så hoppas jag på att ni fortfarande glöder i fingrarna och vill lämna en kommentar på dessa också! Tyvärr har jag inga bilder från banan, men filmen är på G.. :DMamma tog lite "smyg"bilder (?) på mig när jag & Mahjong skrittade fram ute..

Travar av killen! Ett gäng ganska fula ridbilder.. men men, vi bjuder!


Svar på tal

Jag har fått en del frågor om mitt hår, om jag använder löshår och så vidare.
Svaret är nej, det är mitt alldeles egna hår som jag försöker spara så gott det bara går! ;)

Jag äger faktiskt ett set med clips, men jag använde det ungefär 5 gånger när jag köpt det, sedan tröttnade jag. Orkade aldrig sätta i det helt enkelt. Nu är mitt hår längre än löshåret, och supertjockt dessutom så jag har ingen användning för det. Jag tycker det är hur fint som helst med långt hår, och jag önskar så att mitt kunde hålla sig slit-fritt och bli riktigt långt.. Men jag jobbar på det, och för tillfället så är det ganska långt faktiskt :D
Bohuscupen!

Lång dag i Bulycke kan jag väl säga, lokala tävlingar går så extremt långsamt - och dessutom då stilhoppning på det. Herregud, haha! Men tjejerna från stenungsund, som jag var lagledare för, var kanon duktiga!

Var med och hjälpte till på framhoppningen osv, tre helt olika ponnyer men med väldigt duktiga ryttare på sig. Laget slutade som trea och en av tjejerna kom tvåa individuellt, super! Maja, min syster, hade två felfria rundor vilket också var mycket bra :)

Nu ska jag snart iväg igen, men om inte annat så hörs vi imorgon!

*Ni tjejer som jag tog bilder med idag, kan inte ni skicka bilderna till teamsl@live.se? (A)*


Dagens ridning

Mina hästar var grymt härliga idag och humöret på topp! Vädret var kanon vilket resulterade till att man kunde rida i T-shirt, skönt. Det är en smart grej det där att kunna sola samtidigt som man motionerar hästarna liksom.

Båda pollarna fick sig en tur var i skogen. Martijn var en riktigt härlig (dock väldigt busig) Briar idag vill jag lova! Nu börjar han bli riktigt fräsch igen, det var verkligen surt att han var tvungen att sträcka sig/frysa till så att vi tappade några veckor med att stärka oss, men men, nu är han på G vilket känns bra!

Mahjong var också trevlig och fräsch idag, och hade en skritt på över 170km/h hem! Det var lite jobbigt att vi red vääldigt långt upp på en grusväg i en skog, och så tänker jag, okej vi tar en kurva till sedan vänder vi och rider hem eftersom att Mahjong inte ska gå jättehårt/långt idag. Tro fasen vi möter en gubbe på en häst komma lunkande.. Och man kan ju inte bara tvärvända framför dem liksom? Så jag får le och skritta förbi, samtdigt som jag tänker "h e l v e t e". I och med att jag förstår att det kommer ta tid att komma hem.. jag är inte den som är dum nog att komma i fullt tempo bakom en annan häst, speciellt när jag inte känner ekipaget - och trycka sig förbi liksom. Så jag fick snällt hålla mig en bit bakom. Jag väntade ett tag med att vända, men trots det så hann Mahjong ikapp konstant..  Gubben och hästen travade/galoppade på de flesta raksträckor, men trots detta var vi ikapp dem hela tiden. Mahjong har verkligen turbo när han lägger i högsta skritt-växeln! I övrigt jobbade han på riktigt fint i alla fall.

Bebis innan ridturen!


Någon hade upptäckt min v-blogg från dagen när jag lyckats ladda upp den direkt efter att jag filmat in den! Fixar appar till mobben så att jag kan slänga upp vblogg direkt när jag gjort dem, bra va?

Som sagt, det blev ett test - och det funkade!


Jag tycker att det går lite dåligt med kommenterandet endå, på föregående inlägg? Ni som hängt på och kommenterat - grymma är ni! Men ni som sneglar in på bloggen men inte tar er 2 sekunder och kommenterar och visar engaemang - tråkiga :(


Godmorgon Sverige!

Jag ska precis dra mig upp ur sängen och åka till mina pollar! Jättehärligt väder ute, så det blir en tur ut med båda två tror jag faktiskt! Har gjort ett schema till Mahjong som jag följt en vecka och har en vecka kvar på, så ska försöka hitta det och se vad som gäller idag, men jag tror att det är skogen som gäller! :D

Gårdagens tävlingsnöjdhet sitter kvar idag, härligt!

Beroende på vad ni vill se så fixar jag detta - på ett villkor!

Jag vill ha rekordmånga kommentarer! Jag vill se hur många läsare vi har som faktiskt är engaerade!
Så när jag kommer hem i eftermiddag, så vill jag ha en bomb, jag vill bli häpen. Liksom 200 kommentarer har vi fått innan och det är ingenting med tanke på läsarantalet så det känns B, jag vill ha extrem make over.. Varenda läsare vill jag ha en åsikt från!  Det ena leder till det andra, det vet ni. Gör ni oss på bra humör/vi får god cred, ja då påverkar det bloggen och er ;)

Så ja, ni förstår själva? Bevisa nu vad vi har för läsare - och vad ni vill se från gårdagens tävling!
KÖÖÖÖR!


Lagledare!

Dags att sova nu känner jag, har verkligen varit intensiva dagar..
Imorgon ska jag upp tidigt igen för att åka med till Bulycke och vara lagledare för Stenungsunds bohuscupslag :')

Vi hörs imorgon eftermiddag igen, tills dess får ni ha det så bra!


Resultat a la Genne & Mahjong

Jag förstår inte hur man lyckas att få en för lång tid att bli för kort? Vi var på plats i lite för god tid - vilket resulterade till att jag tappade bort tiden och fick en jättesnabb framridning? Jag är då otrolig.

I vilket fall så är jag på bra humör och nöjd! Kvalitétsmålen är icheckade!

Mahjong var enormt pigg och igång idag, redan när jag skulle knoppa honom på förmiddagen dansade han runt. När vi lastade ur velade han runt, tittade och skrittade mer än gärna ut på en promenad. Han smittar av sig som fasen när han är sån, jag blir så himla glad när han är så "go" så jag blir riktigt taggad och skrattig!

Han var trevlig på framridningen, pigg och glad, behövde knappt driva på honom. Lite stum i munnen men det lossnade hyfsat efter bara en liten stund.

Väl på banan:
Direkt när han kom in så blev han jättefjollig/rädd för blommorna, staketet och domaren.. han vägrade nästan att trava på utan saktade in och "skyggade" i princip. Jag tänkte att okej, vi skrittar förbi här uppe då. (Det var start från banan, så vi hade turen att kunna gå runt inne på banan innan startsignal liksom.) Så jag skrittar förbi 1-2 gånger, travar och tar lite galopp, och han är ju fortfarande överspänd men blir bättre. Kör lite tempo för att få igång honom, och får startsignal. Galopperade upp och gjorde halten, hälsade och skulle fram i trav, slöt om skänklarna och fick resultatet - lätta signaler och han svarar framåt och travar på! Haha, min första tanke i huvudet var "HAN LEVER"! Nej men förstår ni grejen? Han stänger av, dör, RIP hästen ungefär efter första halten ju, och jag får rida som en blådåre för att ens försöka komma runt hela banan. Men nu fick han "go" i sig och blev lite för mycket till och med ibland (lite orolig kontakt och han drar sig ur formen, men hellre för mycket energi och lite glapp än 0 energi, en döende ryttare samt ingen kontakt.) Öppnorna var lite dåliga, rytmen tappades en aning tycker ja.

Så ja, det kändes som om vi hittade tillbaka lite idag - en ruta fram idag alltså! Blir riktigt taggad till årets första nationella som vi åker upp till på Onsdag nu!

Resultatet hade jag redan innan bestämt att inte bry mig om hur det än blir, i och med att jag har en del resultat från domaren som dömde den klassen sen innan och jag inte alls tycker stämmer ihop med ritterna och så vidare ibland. Men vi fick i alla fall 61,84%, 5p från placering. :D (Tyvärr bara 2 placeringar). Så det var ju ändå bra!

[Det var alltså en LA: P1, efterklass i DIV 1. (62% är kval till nationellt, då kanske ni hoppisar som inte förstår er på dressyrklasser och % på högre nivå förstår lite iaf haha! 62 i en P1:a är tex bra medans i en LA:1 inte är spec liksom)]

Kortfattat för er som inte orkar läsa om min lycka:
Nöjd ryttare och pigg häst med delvis lite glapp men framåtbjudning!


De är så söta Spekeröd när de arrangerar tävlingar - de ger den första utanför placering ett "tröstpris". Så jag fick rosett och lite smått endå.. Haha, lilla Mahjongen

Vill ni ha bilder/film?


Filmer

Tjohej, ingen stil direkt!
Han ligger verkligen på.. Men som han hoppar, kolla sista filme på fyran - mums!
Men det är en stor häst i en liten kropp, mycket häst att hålla koll på runt hela banan känns det som. Men jag försöker, och vi försöker tillsammans - vi kan bara bli bättre hela tiden.


Den andra filmen går inte att visa, det blandas in andra filmer :s men kika på YT!


Kvällstävling avklarad

Resultat och bilder är på G, här får ni snabba mobilbilder sålänge.

Knopparna blev k a t a s t r o f a l a. (Fast det kan bero på att det stormade och han vägrade stå still när jag gjorde de 7 första utomhus, samt att jag hade svinbrått?)

Ingen v-blogg på flyingeknoppar den här gången, men jag skaaa fixa det till er. Men jag tror att jag har pajat min svinbra teknik som jag endast fick till en gång :o
Se vad prickig han blir när man rakat honom, hihi!
Fin är han i alla fall min kille!


åh!

Superfin "idolbild" (hatar att kalla det så, men vad ska jag säga?) Redigerad bild? Utav Evelina från stallmupparna.blogg.se - tack!
Toppen helg!

Tjena, nu är jag hemma från en grym helg i Grevagården!
Winnetoo har gått så jäkla bra, helt otrolig.

L:A (110cm) Fredagen -
Bed. clear round.
Winnie var redigt pigg i den här klassen, det blev lite "hej och hå" stutts hit och korsgalopp dit liksom. haha! Men L:A känns han så himla stadig i nu, så han nollade klockrent ändå. Nema problema :)

L:A (110cm) Lördagen -
Bed. A:0/A:0
SUPERFIN, dock la jag honom på tok för nära in i kombinationen där han tog tre galoppsprång för att rädda mig (skulle vart två) men resten gick super. Var riktigt kluriga svårigheter som han klippte som ingenting, eller vi rättare sagt - riktigt nöjd med att jag kunde hålla mig kall och vänta ut honom och lägga honom fint på alla distanser! For a change liksom ;)

MEN så kommer vi till omhoppningen, jag får till klockrena vägar med värsta flytet, och hur många som helst hade haft fel osv innan så jag såg verkligen min chans. Så kommer jag upp mot sista linjen med en riktigt bra tid och så rider jag igenom den som ingenting och känner bara "yes" - tror ni inte att jag vände upp och hoppade GRUNDENS sista linje istället för OMHOPPNINGENS? Dem stod jämsides med varandra och båda var avslutet på varsin "omgång" så jag tänkte på sista linjen i grunden medans det skulle vart den som stod brevid.. Haha, så jag blev ju därmed utesluten, annars hade det blivit en riktigt bra placering där. Surt och klantigt, men sånt händer! Winnetoo var ju felfri i vilket fall som..

MSV:B (120cm) Lördagen -
Bed. A:0
Ja, en runda som vi redan lagt lååångt bakom oss ;)
Vi kraschade på framhoppningen, jag blev helspänd och jättenervös för att Winnie skulle bli spänd = Winnie blev spänd = jag mesred utan någon som helst galopp inne på banan och Winnie var smart nog att stanna upp och ifråga sätta vad jag höll på med. Jag kan inte ens säga att jag är besviken, det var kaos på framridningen och med den galoppen jag red i så var det omöjligt att ta sig runt en 120 cm bana och dessutom var jag jättenervös. Usch fy och blä, men Winnie fick såklart massvis med beröm - han gjorde sitt bästa som vanligt. Han har dock mognat lite och stannar numera upp när något inte stämmer, bra det!

Överlag en GRYM helg med en ponny som har blivit SÅ noggrann med att ta sig runt felfritt till alla pris. Han har hoppat så otroligt bra och väl, varit så avslappnad och fin så jag vet inte vad. Nöjd!

Filmer är påväg, det var kameror överallt så jag hoppas på att det ska rulla in lite bilder till mejlen så småningom.


Missa inte chansen!

Glöm inte att tävla om ett gästbloggsinlägg hos TeamSL - tryck HÄR för att komma till inlägget och var med och tävla!


Dags att åka

Nu har jag varit iväg o köpt nya sporrar då mina bara gick av när jag skulle sätta på mig dem på förra tävlingen.. de tål inte att ligga ute i en transport hela vintern tydligen ;)

Har mått lite halvkasst hela morgonen, förskyld och allmänt trött o irriterad - men nu måste jag börja motivera mig. Idag ska vi rida för en känsla och inget resultat. Håll tummarna för att vi hittar den där "wow" känslan!Återkommer givetvis med resultat ikväll!
Kram på er


Tävling imorgon!

Kvällsklass, vilket betyder att jag packar imorgon.. skönt ;)
Dagens/tävlingens 3 kvalitétsmål:

- Få honom runt banan/dvs flyt, inte dö
- Ha en god ridning, rida över situationer hur svåra de än är
- Inte bry mig om resultatet oavsett vad det blir - det är känslan vi måste hitta på banan just nu

Tävlingen anordnas av Spekeröds RK och rids på Stenungsund. Ska bli spännande att se hur domaren som dömmer min klass dömmer oss, har några protokoll här hemma från henne redan så jag vet på ett ungefär. Svår att ändra uppåt så att säga. Lycka till alla ni som tävlar i lag och även individuellt givetvis!


Hälsning från Greva!

Hejhej bloggen! Tänkte bara slänga in en hälsning från Grevagården! Winnie nollade idag L:An klockrent, bäddade super inför årets första medelsvår imorgon :D Just nu snurrar vi runt i Skövde för att försöka hitta till min ponny som vill ha kvällsmat.. Mitt och mammas lokalsinne är..ja, inte det bästa. Så vi hittar just nu inte tillbaka till ponnyn, mamma pratar för sig själv om alla olika vägar eller ringer pappa och frågar (pappa är på tjörn..) och jag bloggar! En annan lite komisk sak är att det är nån slags boxningsmässa på vårat hotell, så när vi kom in med ridkläder, och jag med hjälm på huvudet, så står det världens gäng med skin-head och tatueringar ÖVERALLT och glor som tusan på oss ;) Hejhej Skövde liksom! Nä, nu såg mamma en blå skylt, som det förhoppningsvis står något lämpligt på, dags att hjälpa till att hitta skimmelskäck Olsson! Vi hörs imorgon kväll, då kommer filmer, bilder m.m. Pusssss Linn

TönterierNågon människa som inte förstår bättre har gjort en fejk-annons på att jag skulle söka medryttare till Mahjong, hah.
Annonsen är anmäld. Tack för tipset Elsa!


Svar på talJa, mina hästar & jag pendlar en hel del hem och till skolan. (För nya läsare: jag går på Sveriges ridgymnasium i Kungsbacka).

Anledningarna är oftast att vi tar hem de på lov, eller om jag har tex bokat hovslagare här hemma, eqiterapeft och så vidare. Dessutom åker jag mycket på meeting långt upp/ut i landet, och då är ofta utgångspunkten hemifrån bättre.

Dessutom hatar jag att lämna mina hästar på skolan utan att jag är där. Jag är pedant när det gäller mina hästar, inget jävla insopat äckligt från golvet in i mina boxar, lägg höet på speciella ställen, led Martijn såhär och så vidare. Haha, ja det är ganska sjukt hur inmatad man är på allt man gör, helt automatiskt. Dessutom ogillar jag verkligen att ha Martijn i så pass små och tråkiga hagar, då han är en häst som älskar att röra på sig och behöver stimuleras. Mahjong därimot funkar prima, han gillar att stå och chilla på livet på ett annat sätt än den lilla.

Jag betalar stallhyra för både i stallet hemma, även fast jag inte är där ja. Tyvärr var det detta som gjorde att jag fick "fly" från mitt gamla stall/ridklubb. Jag var den sista från gamla Ljrk-gänget (privatstallet) som inte flytt därifrån när styrelsen brakade ihop och det kom in alla möjliga olika människor. Tyvärr bara massa skogsmullar, agility och we-folk. (Och nej tro inte att jag är emot folk som nu inte tävlar - men i just detta sammanhanget så är detta tummen ner, pga folket.) Ingen tävlingsintresserad och högt satsande, vilket gjorde att de ville få bort oss tävlingsryttare. De lyckades, genom att passa på att säga att jag var tvungen att betala kallhyra PLUS foder till hästarna - även när de inte står där!? Kallhyra som var dyr, okej det får man väl stå ut med. Men foder till hästarna under den tiden de inte står där!? Idioter. Ja, så därför tittade vi runt och flyttade till det mysiga lilla stallet vi står på nu där det är rimligt.

På skolan betalar vi endast 1 box, "Extrahäst" och det räknas Martijn som. Kallhyra ligger på 1.500kr om jag inte minns fel. Sedan har vi gödselhantering som går på 400kr/häst i månaden. Detta gäller båda. Fri tillgång till spån nu i alla fall. Foder betalar vi för.

Det kostar mycket att ha häst, men sånt är livet.
ja, vi betalar dubbel hyra men med rimligare kostnader här hemma.

Om Linn själv fick bestämma..

Skulle Winnetoos ben växa så han helt plötsligt blev en storhäst med superlånga ben.
Glass skulle bli den nya dieten som gjorde alla kroppar helt perfekta, speciellt Ben&Jerrys.
Lärarna skulle bli störtsköna hippies som chillade på livet en aning mer.
Ponnymorsorna skulle ta tag i sig själva, må bättre över sina egna liv och kunna glädas för andra en aning åtminstonde.
Avundsjuka och skitsnack skulle flytta till månen - och stanna där tills nästa big bang.
Sedan ska jag bli gud, buddha eller någon liknande snubbe, som bor i himlen. Chill.

Tänk vad skönt om jag själv fick bestämma det mesta, vilken ball värld det skulle blivit..
Kanske borde satsa på kung som yrke - eller statsminister?Nyrakad!

Som tur var så fick vi ordning på klippmaskinen idag, så nu har Mahjong äntligen fått bort de extra kilona av päls. Skulle det inte vara behövligt skulle jag inte gjort det, men eftersom att han svettas så pass på hårdare pass, och inte får lika mycket ork med all päls så var det lika bra. Valde ju att inte raka honom i vintras i och med att det kom så enormt mycket kyla och stallet blev stängt och så vidare, bättre att han slapp frysa. Men nu är han vårfin! :D

Lite ränder här och var eftersom skären var jättedåliga (grr..) men men, han är så snygg ändå så det kvittar om han är prickig, rutig eller randig för mig.


Jag tror att Mahjong tyckte att jag var fruktansvärt seg när jag satt och försökte få bort tuffsar som blev kvar på benen..?
Nu är föresten hästarna hemma! Eftersom att vi gick på påsklov idag så hämtade mamma både mig och hästarna.


Vinn ett antal tusen nya läsare..

Nu kör vi igång en tävling som kommer hållas igång under hela helgen!

Vill du få en unik chans att GÄSTBLOGGA hos TeamSL inför flera tusentals läsare och reklama dig själv och din egen blogg så mycket som du bara vill? Lyssna på hur du ska göra för att vinna det priset då! -

x
Skriv ett inlägg på Din blogg och berätta om varför just Du ska vinna.
x Lägg upp bilden nedanför i ditt inlägg.
Börja inlägget med "Jag är med och tävlar om ett gästinlägg hos www.teamsl.blogg.se".
Du kan t.ex skriva kortfattat om något intressant du vill skriva om, eller varför det hade betytt mycket för dig att få gästblogga hos oss, eller vad det är som gör att du vill att tusentals nya människor att öppna ögonen för dig och din blogg. OBS - ett kortfattat inlägg.

x Skriv en kommentar med ditt för och efternamn + mejladress och länk till ditt inlägg.

Nu är du med och tävlar!

Vi kommer gå in och läsa ALLA era inlägg, granska noga och välja ut en värdig vinnare som får uttrycka sig fritt inför alla TeamSL läsare. Lycka till!Film på lillkillen

Nu har jag fått upp en liten film på Martijn. Okej att det inte gick speciellt bra eller att jag inte har en snygg sits men man får väl bjuda på sig själv ändå. Observera dock att jag inte har stövlar och därför sämre balans för skänkeln med så långa läder.


Han släpper ner sig härligt i slutet i alla fall :D


Mot Grevagården!

Tjenixen bloggen!
Nu är allt packat, ponnyn är kritvit och knoppad och vi alla är taggade för en GRYM helg på Grevagården med gött folk!

Klockan tre idag kommer det upp en tävling, med en väldigt unik chans ifall man vinner, håll utkik!
Självklart har jag en hel del andra tidsinställda inlägg på G under dessa dagarna också, så det blir inte helt tyst från mig ;)

Nu ska jag, mamma och Winnetoo bege oss! Det ska bli grymt kul, och dessutom ska jag få träffa många saknade kompisar igen. Bland annat min älskade vän Tove Fant som jag inte träffat på evigheter ♥

Vi hörs!


Rotade fram en bild på mig & Toves snygga häst Reperis :)


Mahjong just nu

Jag är lite halvt förbannad på skolans jäkla rakapparat..
Kom nyss in från stallet och såg den här ursöta bilden på Mahjong i senaste inlägget på Höglanda-bloggen.. fan vad tjejerna hinner komma ut med senaste skvallret fort alltså, blir ju lite rädd! får börja passa mig..
Ett ben rakat samt halsen och halva magen/rumpan.. Härligt!

I vilket fall så var han hur fin som helst idag! Gubben
På lördag har vi egentligen tävling, men vi får se hur vi gör med den, mycket olika saker som väger in om vi åker eller inte. Om jag åker så är det endast för att få komma in på en bana eftersom han blir så himla spänd o fjollig.

Det är en DIV 1 omgång, men jag startar bara sista klassen, kvällsklassen LA;P1. Man saknar nästan mysiga små div 2 o 1 tävlingar nu när man tänker på det, hihi! ;) På onsdag drar vi oss upp mot Värmland för o tävla över påsk, det är jag riktigt taggad till i alla fall!

Har ångest för att jag har tryckt i mig massa godis nu - långt ifrån okej! Min bantning spårade lite när det blev godisrea & nationella prov liksom.. Stor gris är jag! Så nu blir det powerwalk med min härliga 3:a Simone. Hörs senare/imorgon!Shopping!

Jag och mamma kom nyss hem efter att ha varit och köpt nya vita ribyxor, blev ett par moutain horse. Älskar deras modell då jag redan har dem i jeans, så det var inget svårt beslut :)
Fick även med mig lite nya KL stövelstrumpor hem.
Även toppenhästarna får tråkiga grejer

Källa: Hästmagasinet, Reiter Revue.

Det är inte bara vi vanliga svennar med våra pollar som har otur - även de bästa har oturen.


Lyckorus!

Åh, just nu, just idag känns allt nästan overkligt bra!
Visst finns det ingenting bättre än känslan som sprider sig i kroppen som ett lyckorus när allt bara flyter?! :D

Ikväll eller imorgon åker jag till Grevagårdens nationella meeting med min älskade underbara ponny som just nu går bättre än bäst. Jag är så stolt och lycklig över att få ha haft dessa åren tillsammans med honom, världens bästa. År som jag aldrig kommer att glömma, och den tiden vi har kvar nu ska bara bli b ä s t .

PÅSKLOV, all hets som varit denna terminen i skolan har inte varit go kan jag säga. Jag har verkligen kämpat, och uppnått det jag vill, satt MVG på allt det jag har kapacitet för att få MVG i, höjt mig i ytterligare fem ämnen osv. Alla lärare börjar lugna ner sig, alla har sagt att "det som man inte hinner innan påsk hinner man inte" med det menar dem på att så mycket schema brytningar osv kommer uppkomma resten av tiden vilket kommer göra den sista tiden hyffsat "slapp". Jag ska bara njuta av att gå de två sista månaderna i högstadiet i världens bästa klass, mina två sista månader i livet med skolplikt - ball!

Jag har världens bästa människor runt mig och har sökt till ett gymnasie som både känns roligt, utmanande och spännande - allt det som häggvall inte varit ;) haha! Som grädden på moset har jag dessutom precis fått klart att jag fått det sommarjobb jag sökt, vilket kommer ge väldigt bra betalt och mitt år kommer vara räddat ekonomiskt - goooood!

Dessutom driver jag TeamSL tillsammans med världens bästa Sofia, den roligaste och bästa bloggen på marknaden - med dem absolut goaste läsarna!

Sometimes everything goes so crazy right!

Bildminnen #9

Här kommer ett gäng bilder på mig & Martijn när han var ganska ny.. herregud!

Omusklad och ful i kroppen..
Vi testade längningar hej vilt.. snacka om att de bara var "slänga upp frambenen". Nu gör han de genom hela kroppen och har muskler att bära sig igenom riktigt imponerande längningar! Fina killen :D

Så gulligt att se tillbaka.. naw!


Herregud..

To do list for today..

* Fixa stallet, mocka, packa hö osv.
* Skritta Winnetoo i en timma.
* Putsa allt läder inför helgen, tvätta allt annat.
* Packa all utrusning.
* Beräkna och packa allt foder.
* Packa övrigt, såsom lös krubba, vattenhink, täcken osv.
* Fixa fint i transporten, nytt spån och packat hönät.
* Duscha Winnetoo med skimmelschampoo.
* Fläta Winnetoo.
* Åka med mamma till ridsport affären och köpa nya tävlingskläder (denna punkten ska nog gå enkelt..)
* Packa allt till mig själv, både ridkläder och vanliga kläder.

Känns som om denna dagen kommer bli en låååång dag - dags att börja checka av första punkten kanske?
..jag tror att jag kan kalla mig för hästtjej en dag som denna..
Dålig stil

Det är tydligen flera bloggar som har börjat att få kommentarer från "mig" nu det senaste, fast som inte är från mig utan från någon/några som använder mitt namn.

Detta är hemskt omoget, och eftersom att jag bara läser väldigt få bloggar och oftast dessa är mina vänners, så är chansen att det är jag som kommenterat ungefär 0.

Sluta upp med att använda mitt namn, stå upp för er själva istället, töntar.
(Kände att den här gamla bilden passade in..)Dagens tävlings diss

Det snyggaste jag vet är knoppar när man tävlar, alla hästar är så grymt fina i knoppar. Utsläppta manar drar ner helheten på ett ekipage tycker jag, dock har jag det ibland också så jag ska inte vara sån. Men jag tycker faktiskt att det gör det. Knoppar gör det där lilla extra - och jag har det så ofta jag bara kan! Har man med sig flera hästar på tävling kan det dock bli jobbigt, men jag försöker alltid att fixa det :)

Men nu till min feta diss som går till att ha KNOPPAR i manen och UTSLÄPPT pannlugg, det funkar inte för mig! Det är ju knoppen in pannan som får det hela att se så snyggt och uttrycksfullt ut, och det blir helt fel i mina ögon att ha snygga knoppar i manen och sedan ha en utsläppt flängande pannlugg. Big no no!

Antingen ska det vara knoppar - eller inte!Vad tycker ni?


Grattis Amanda!

Efter en enormt jämn röstning vann till slut Amanda & Qlementine - stort grattis Amanda!


Själv älskar jag bilden, supergullig outfit med en klockren matchning, man ser hur ponnyn självmant lagt sitt huvud hos ryttaren och njuter. Superfint att se, lycka till med din söta ponny Amanda & tack för att du (och alla ni andra) var med och tävlade!

Läs mer om Amanda & Qlementine på den HÄR bloggen!
http://rilfarna.blogg.se/


Jag kan även avslöja att under tiden jag är på grevagården kommer det komma upp en tävling här som alla som driver en egen blogg förmodligen kommer vara mycket intresserade av att delta i - håll ögonen öppna för det. Ni kommer få en speciell chans ifall ni vinner, en chans som man bara får en gång ;)
Men den här gången kommer det inte att handla om bilder.. oooh!


Dagens ridpass

Winnetoo var KLOCKREN idag, jag tvingade mig själv att rida i en dressyrsadel dessutom vilket är det värsta jag vet. Men det gick verkligen hur bra som helst, allt bara flöt på. I slutet testade jag alla moment ur LA:1 programmet vilket fungerade också, åh, jag längtar till våran dressyr debut!

Efter ridpasset skrittade jag av Winnetoo för hand i skogen i ungefär 40 minuter för att all eventuell mjölksyra skulle försvinna och stretchade honom även extra noggrannt efteråt. Självklart fick han lite massage med, bortskämda ponnyskrutt ♥

Men jag är faktiskt extremt pedantisk och noggrann vad det gäller allt i stallet, skulle ALDRIG slänga på ett par leriga skydd osv. I skogen och i allt markarbete är det lindat som gäller, och i hoppningen självklart benskydd. Stretching gör jag efter alla lite mer krävande ridpass och hoppträningar, och även massage brukar hästarna få. Att vara noggrann hjälper mig att hålla min struktur och självdisciplin - vilket i slutändan lönar sig!

Hade med kameran också, bjussar på några halvbra bilder :)
Disco hovarna ♥


Dressyrsadeln på..


Mitt favorit swarovski-pannband, champange färgat, så grymt snyggt!

Ute på promenix :)
Världens bästa Winnetoo ♥


Outfit's a la Grevagården

Tänkte visa vilka tävlingsset som ska följa med upp till Grevagården i helgen :)

L:An på fredagen -

Med antingen vita eller svarta veredeus skydd & silvrigt swarovskipanndband.

L:An på lördagen -


Vita veredeus skydd & rosa pannband och rosetter.

MSV:Bn på lördagen -

Svarta veredeus skydd och champange färgat swarovski pannband.

Självklart snygga knoppar och en kritvit häst också!


PÅSKLOV!

I nästan två veckor - gött!
Börjar på tisdag om två veckor, alltså 13 dagar ledigt från skolan. Kan inte bli mycket goare - tacka vet jag Grevagården som fixade min ledighet för imorgon och fredag!

Idag ska Winnetoo joggas igenom lite lätt, känna på formen och lösgöras genom enkla okrävande övningar i lång och låg form. Imorgon blir det en lång skritt tur och sedan hoppar han en klass på fredag och två på lördag.

Jag själv har en hel del plugg under det här lovet att bita i, men det ska nog gå bra :)
Allt blir så mycket lättare när man är ledig på dagarna, vad är skolan för en knäpp uppfinning egentligen?

Jag ska försöka ta tag i bloggen så mycket som möjligt med, tror både jag och Sofia har haft fullt upp nu ett tag. Det är ju så ibland, men lovet kommer nog göra det hela bra mycket bättre, idag ligger vi btw på blogg.se's första sida igen på plats nummer sju av mest "aktiva" - bra det!

Vi hörs sedan, jag skulle ju alltid kunna ta med kameran ut till stallet om ni vill?
Dagens ridning a la Mahjong - uteritt

Dagens ridning blev en go uteritt med 4 tjejer från klassen. Två av dem vände hemåt efter ett tag, men vi andra körde en längre bit, och på hemvägen blev det en del ploj som det gärna blir..

Mahjong motionerar sig själv, min charmiga lilla häst!

Jag höll på att skratta ihjäl mig när jag kollade på videon, snacka om att vi drar in mycket Göteborska i dialekten när vi snackar ironiskt/vissa delar seriöst, men alltid när det väl är v-blogg? Shit ;)

Dock är det seriöst med hästen Till Salu!

Veckans häst

Grattis Amanda Özek som får sin häst till "Veckans häst"!


Hästen heter Bruno, och var urcharmig tycker jag!

Har du missat vad "Veckans häst" innebär? Kika då under den kategorien, så hittar du första inlägget där med info!


Hemma från promenad

Nu har jag varit ute på en promenad med båda pollarna & en kompis. Nog för att det regnade, men med mina härliga pollar och en go kompis så funkar det ändå! De traskade glatt på i mörkret :D

Brukar ni ta promenader med era hästar?


21 September 2011

Är datumet då jag har bokat TV-soffan. Mina grymma tjejer var nämligen på plats för att filma in till Idol idag. De lyckades inte ta någon guldbiljett (vilket inte var syftet), utan plojade framför juryn.

Svaret på varför just de skulle gå vidare till Sthlm var lätt, "för att göra Sofia Genne stolt".......................
Haha, var tvungen att dela med mig om det här!

Jag får inte avslöja vad de sjöng på infilmningen samt vad som händer, de får ni se till hösten när Idol drar igång :D

Nu ska jag ut och gå med Tjongalongen!


Linn's bildminnen # 7

Känner ni igen mig som brunett? ;)


Snygg idolbild!

Fick precis en fin idolbild skickat till oss från Nora, hundhast.blogg.se - tack ska du ha!
Vi ska tävla dressyr!

Det är faktiskt så det är, jag och Winnetoo ska starta dressyr inom en snar framtid :D
Han är så otroligt välriden och lydig, och framförallt arbetsvillig - så jag tycker att det är synd att det inte finns "dokumenterat" så att säga. Hästmänniskor går för det mesta bara efter papper, stam, resultat etc. Tyvärr måste jag säga, en MSV:A häst kan stoppa ut sig i L:B med nästa ryttare, likaså som en ponny som hoppat halvbra i L:B kan gå MSV:A med nästa ryttare. Men nu är det som det är, och ni vet ju numera om att Winnetoos försäljning ligger hyffsat nära..

Vi ska alltså ta oss ut på ett par dressyrtävlingar och göra vårat bästa. En hoppryttare ridandes i en brun hoppsadel & GPA hjäm med blingbling kan väl blir spännande - inte sant? ;)

I vilket fall som så kan jag tänka mig att Winnie säkert kommer vara lite spänd i början, pga dressyrstaketen och annat som han inte är van vid, därför är det lika bra att starta igång och ut o testa!

Vi ska rida LA:1 hade jag tänkt. Såg att några i mitt förra inlägg reagerat på klassen, och tyckt att den var för svår för att börja med, så kan lika väl förklara hur jag resonerar innan ni börjar fråga ;) Att tävla dressyr är ingenting som jag direkt känner "åh, vad roligt" så att säga, så jag är inte speciellt sugen på att åka ut och tävla hur många tävlingar som helst för skojjs skull utan vill ut för att få Winnetoos kunskaper bedömda. Då känner jag, att Winnie struntar fullständigt i om jag gör skänkelvikningar inne på banan eller rider runt på en volt liksom. Han tar inte skada av att gå en klass med svårare saker i, som han faktiskt redan kan superbra. Därför ska vi rida LA:1 och orkar jag vara på tävlingsplatsen i 100 år som alla dressyrtävlingar tar kanske jag rider en lägre klass innan i så fall.

Men nu vet ni, ska efter Tanum kolla ut en bra tävling att åka och testa på!Bett

Det ramlar ofta in frågor om vad vi använder för bett på våra hästar. I grund och botten bör man variera bett, och de jag främst använder mig utav är:

Tredelat/tvådelat gummi & vanligt med zink/kopparinslag (?) i mitten
Rakt bett i både gummi & vanligt, fasta ringar
Bettlöst - hackamore


De är nog de främsta betten som jag stoppar i mina hästars mun, det som jag tycker fungerar bäst på dem. Gummi har jag en förtjusning i då tex. Martijn hade supersvårt att ta stöd på bettet innan, och då ville jag testa att använda rakt (bra på yngre o oridna hästar) samt gummi, då jag tycker att de vågar ta för sig bättre på gummi. Detta klickade kanon på honom!

Mahjong kör jag också mycket på gummi, då jag tycker att det blir mjukare, han tar för sig och försöker hitta stödet.
Dressyrlektion

Idag stod det dressyr på schemat, och jag tog med Martijn på ett lite kortare pass. Skönt att Anna (vår tränare) kunde kika lite på honom även fast jag körde litet eget race runt om övningarna som de andra gjorde. Han kändes mycket bättre redan idag, 3:e gången jag rider honom nu efter dessa veckor då han lossat på ryggen.

Imorgon får det bli prommis, och i övermorgon får det bli lite longering/tömkörning :D


Lovisa & Gullan, Martijn samt Martina & Wilma i bakgrunden.
Pluttis! Om ni undrar varför jag har grimma så sprang jag in i stallet och tog av träns + benskydd medans de andra avslutade sin ridning, då jag var klar en stund innan dem. Skönare att slippa ha massa extrasaker på sig?

Nu har jag vräkt i mig mat och godis, som jag inte får, vilket också bidragit med att jag har världens jävla ångest just nu och skulle kunna tänka mig att skära bort halva magen eller springa i 8 timmar för att straffa mig själv, men så långt ska vi inte gå. Det regnar och är äckligt väder ute, vilket gör det så mycket tråkigare med motionen också.. men det får väl bli zumba eller något roligt inomhusaktivtitetsaktigt istället :D

Ska ut och promenera med tjongalongen en sväng senare också, då får det fasen bli uppehåll!

Utvärdering från dagens ridpass

Mahjong: Som sagt så var det travdelen som låg på schemat idag. Dressyr med fokus på travarbetet i alla dess former. Jag började med en lång och härlig framskrittning i solen med Lovisa & Gullan. Efter det tog vi oss in i ridhuset, som jag snabbt lämnade igen.. det dammade, dammade och dammade! Usch nej, fräck nog red jag på en åker där vi har några av våra hagar. Hellre lite klumsigt för honom att springa än att få luftproblem.

Han var riktigt fin! Blev ett längre och hårdare/intensivare pass än vad jag räknat med, men det kändes bra och jag var nöjd! Han aktiverade sig väldigt bra längre in i passet, och var kvick för alla hjälper och moment. Galoppen var väldigt ren och bra, och travarbetet kom också till ro och action när det krävdes. Duktig häst!

Martijn:
Skrittade först ut sittandes runt 30 minuter med Martina som ledde Stampe. På vägen hem så gick jag ut med honom på samma åker som jag red på med Mahjong tidigare, för att ta lite trav och känna på honom. Han var väldigt spänd vilket han lätt blir, och speciellt ute. Från och till slappnade han av och blev större och genom kroppen. Galoppen ska vi inte tala om.. jag vart grymt nära på att flyga faktiskt.. stod i fältsits - dressyrsadel - och han kör kick som bara den.. Haha, tur att jag har en del balans i alla fall ;)

Martina tog en gullig iphonebild på mig & Martino iaf ..

Tyvärr blev det inga "seriösa" bilder från dagen.. jag ringde faktiskt två lata jävlar i ettan, men de vägrade komma ut för att fota mig & Mahjong i det sjukt fina ljuset ute på ängen! Nä, de skulle ligga och "VILA" i sängen. Hoppas att det kommer smarta 95;or till hösten som lyder oss äldre. Det är ju faktiskt så det skall vara. Något gick snett här..Beach 2011

Tjocka? neeeeeeee

(www.HOGLANDA.BLOGG.SE - klicka på bilden)

Var bara tvungen att visa detta, innan jag skriver ett seriösare inlägg från dagens ridpass ;)Bildminnen #8

Hittade massa söta & härliga bad-bilder från sensommaren 2009. Bjuder!


Hittade en jämförningsbild också.. gulligt va?Bilderna är fotade av min mamma ;)


Kul med tips!

"hade inte ni båda två göra ett inlägg var om hur ni tänker ang. hästhållning, ridning osv allt som rör hästar. typ hur ni tycker ridning ska vara, egna tankar, djurplågeri, slå hästen som bestraffning ja men någonting sådant. hade varit intressant att läsa! :)"

Ska ta med mig detta, kanske ser ni redan något liknande inlägg imorgon? :D
Tack för tipset!


Bilder från promenaden

Alla bilderna är tagna av Cicci, och dem flesta är gött oseriösa ;)
Men det är inte varje dag det bjussas på en hel bildbomb med plojj - enjoy!


Hårda..Åh, så taggad!

Två dagar kvar i skolan för mig innan påsklovet, imed att jag är ledig torsdag och fredag för att vi åker till Grevagården då :D

Ska bli så himla roligt, Winnetoo är i toppform!
Dock kan ju alltid jag klanta till det ändå, det vet man aldrig, men vi ska ha roligt på banan i vilket fall som, oavsett resultaten på pappret sedan. Årets första MSV:B ska ridas, och våran andra MSV:B tillsammans då jag bara ridit en innan på Winnetoo. Jag håller tummarna för en riktig teknisk bana, det är där jag rider bäst och Winnie går kanon på sånna banor han med.

Meeting i sig är det bästa jag vet, så mysigt att vara borta och tävla i flera dagar liksom. Dock ska jag bara rida fredag och lördag den här gången, men vi åker upp på torsdag ändå.

Gott folk, grym anläggning & världens bästa ponny med sig - go start på lovet!
Bilder?

Någon som är sugen på en bildbomb med "plojj-bilder" från dagens promenad?
Rid-dags!

Efter en urgo skol samt soldag (jag har redan fått en grym kant!!!) så blir det nu till att kila ner till stallet igen, men för att ta tag i dagens motion för hästarnas del. Båda står nu och halvsover utan täcken, skönt för dem!

Det blir som jag nämde igår ett kortare dressyrpass med Mahjong idag igen, då jag skall köra "hårt" på travdelen och slipa den. Detta är väldigt behövligt, hoppas att han blir trevlig/är trevlig idag!

Med Martijn tror jag att jag ska ta och sitta upp igen, men bara en liten tur ut. Jag planerar även att gå en promenad ikväll med båda två. Dags att passa på när det är så uuunderbart väder, enligt prognoserna ska det tydligen regna imorgon :(

KOM HEMSKT GÄRNA MED BLOGG-FÖRSLAG, så ska jag se vad jag kan tänkas hinna med/ordna!
Kram på er.Promenix!

Nu drar jag ut och promenerar med Cicci och Winnetoo, mina coolingar.
Vi tar självklart med kameran och klickar några bilder till er!
Morsning!

Har precis kommit upp från stallet då jag haft lunchstalltjänst. Hur underbart som helst att kunna gå runt i T-shirt, låta hästarna gå utan täcken och ha en stor stark sol lysande över sig hela dagen!

Nu har jag inte lektioner för än i eftermiddag, så det blir till att lägga sig på altanen för att sola & plugga :D
Fast måste trycka i mig lite frukost först..

Har laddat iordning en grym bildbomb som gör en riiiktigt sommarsugen - håll koll!


Dagens ridpass - Mahjong

Kom nyss upp från stallet.. helt galet hur varmt det varit hela dagen idag! Trots att klockan var runt 21.30 så kunde jag gå omkring och jobba i stallet i T-shirt, och hästarna har kunnat stå hela dagen och njutit utan täcken.. Underbart!

Idag hade jag som mål att köra igenom Mahjong lite i dressyren, och som härligt var så var jag ensam i stallet och i ridhuset, då alla redan hade ridit för dagen/gjort klart i stallet. Killen var riktigt fin idag! Lite småseg, men aktiverade sig ändå bra när jag krävde lite mer samling elr gång i det hela.

Jag körde en hel del galoppserpentiner och förvänd, för att få honom jämn i tyglarna och aktiverad. För att få honom ännu bättre för skänklarna, så la jag mig på en 20m volt och minskade volten genom att förflytta lite sidvärts in, och likadant fast förstora den, ett antal gånger. Blev även lite liknande fast med sluta-metoden.

För att få han ännu lite rundare och aktiverad så körde jag 8m volter vid varje bokstav på hela långsidan, och till sist så svängde han bra för skänklarna, och låg på stadigt i munnen. Finpolle!

Det blev mest galopparbete, så imorgon tänkte jag gå igenom traven för att sätta mer krav där.
Lillkillen gick jag bara en liten prommis med runt gården för dagen.


Pussig kille!

Det var någon som undrade varför jag inte ridit honom på några veckor. Anledningen är för att han har varit spänd i hela överlinjen/korset/ryggen då han stått och spänt till i våra små skol-hagar på ren is, och kanske sträckt sig eller liknande. Pratat med tre veterinärer och en eqiterapeft som kikat på honom, och alla säger likadant, att han antingen spänt till så pass/knyckat till, och därmed fått det. Så han har fått gå på lite metacam för att lossa muskelaturen, samt masserats/stretchats och jobbats för töm/från marken. Där har du anledningen =)

Hmm..?

Vet ni vad jag gör just nu?
Pluggar in LA:1 programet i DRESSYR, undrar ni varför? ;)
Gissa..


Linn @ B-ponny?

Tjenixen!
Tänkte nu bjussa på lite bilder från dagens träning och ridning av Nellie's ponny Thonna. Hon kom förbi och vi körde en liten träning, och jag satt även upp och kände igenom hennes B-PONNY lite, haha! Det gick i vilket fall som helst suveränt för Nellie, som är så rolig att hjälpa, hon vill verkligen lära sig och suger i sig allt man säger - good girl!

Enjoy nu då, jag får knappt plats på varken ponnyn eller i sadeln - men fin är hon!


Ser ni benskyddens storlek eller? haha, jag dör vad gulligt!Bild på Nellie och Thonna också, som förövrigt klippte 105 cm utan problem idag, bra jobbat tjejer!
För er som inte vet, så har Nellie en blogg hon med, som ni säkert kan hitta fler bilder och annat på senare - nellieberntsson.blogg.se :)Bildtävling

Väldigt jämn röstning, men kärleksbilder vann med två röster till slut.
Jag diggar det, älskar sånna bilder :')

Dock kommer jag göra på ett annorlunda sätt den här gången, jag kommer välja ut fem finalister vars bilder visas på bloggen & sedan får alla läsare rösta fram vinnaren, spännande va? :D

För att delta i tävlingen skall du -

x mejla in en bild till teamsl@live.se och döpa mejlet till "bildtävling kärleksbilder". Obs, bara en bild per mejl.

x Ladda upp din bild på din blogg/bilddagbok och länka till det här tävlingsinlägget där dina läsare och kompisar senare förhoppningsvis kommer kunna rösta på just dig och din häst.

x Skriv en kommentar och skriv att du är deltagande, så jag enkelt kan föra statestik över hur många det är som är med.

Stort lycka till!


Kom ihåg, det viktigaste är att bilden beskriver kärlek för dig.

Tävlingen avslutas på Tisdag 18:00, 12/04.


Hej världens bästa läsare!

Jag hoppas att ni har förståelse för att uppdateringen inte är på topp! Jag har ju tagit tag i mitt liv, och det märks. Det spenderas inte lika mycket tid framför datorn längre. Träning, kost, hästarna & kompisarna tar ännu mer tid än innan nu för tiden. Och nu när sommarvädret börjar krypa på så kan man bara inte sitta inne, även om tiden finns.

Hur som helst så har jag massvis med prov och uppgifter tills nästa vecka att göra, men så fort jag har kommit igenom dem så ska jag allt sätta fart! Det är ju lov nästa vecka också, och då blir det att åka upp till Värmland på onsdagen, för att tävla det nationella meetinget över påsk :D måste sätta igång och träna för detta, jisses vad seg jag är!

Idag hade vi föresten runt 16 grader, och sol! Var ute o gick en runda på 1h & 20 min, duschade och lät mig "soltorkas", hur mysigt som helst!?


Föresten så filmade min kompis Landis lite när jag testade sitta upp på Martijn för första gången på 3 veckor igår.. kan slänga upp ett litet klipp om det vore intressant?


Scchh..

Visste ni att ända anledningen till att jag ville fortsätta driva min "schalalaaolsson" blogg såpass mycket och länge var ponnymorsorna? Dem fick mig att vilja stå upp för rätt & fel, och våga uttrycka i skrift inför 2000 personer vad JAG tyckte. Linn, den lilla skitungen som förstörde och såg igenom allt ;)

Gud vad besvikna ni blir nu, när ni surisar läser det här, att det är ni som många gånger varit min dragkraft till att fortsätta.. Oppps! 

Sccchh..


What happened?

Bloggen är lite trisst just nu, ärligt talat!
Vi får dra igång lite aktivitet igen va - för ni har väl inte försvunnit? ;)

Ikväll kör vi bildtävling, och ni får rösta fram vad för slags bild kategori det ska handla om.
Här nedan finns det tre alternativ att välja på, rösta på det alternativet vars kategori du vill ha en bildtävling kring. Let's go!

1. Failbilder -
T.ex. bilder där hästen sparkar, du ramlar av, river ett hinder, gör en rolig min osv.


2. Uppställningsbilder -
T.ex. där du ställt upp din häst med ett snyggt täcke, eller bara helt utan utrustning? Helkroppsbild är ett måste.


3. Bild som för dig uttrycker kärlek mellan dig & din häst -
Ingen förklaring behöver ni här, här är det era känslor som räknas!


Vilken tävling det blir ikväll - bestämmer ni!Filmen

Förlåååååt, men jag glömde faktiskt av er igår i min stress för att få håret att ligga bra innan jag skulle dra ;)
Här kommer filmen i alla fall!

Mycket sidflyttande övningar, förvänd galopp m.m.Är inte helt nöjd över min egen insats, var lite okoncentrerad och blev frustrerad när han började trippa omkring där ett tag. Inte okej, tålamod Linn, tålamod! Men här har ni en "vardags-film" på oss i vilket fall som :)


Godkväll!

Jag fick ett napp av en av mina kompisar och tog mig in till Gbg idag ändå, för att leta efter lite speciella saker som jag vill ha. Hittade dock bara en blus som jag köpte, måste spara pengar till Alanya.

Efter att vi var klara tog vi oss till Svenska mässan för att träffa Agnes & Emelie som sökt "ironiskt" till Idol idag. Audition i Idol började i Göteborg idag, och tjejerna som är ganska sjuka/galna/störda ville få ut sin energi genom att sjunga en hyllningssång till Anders Bagge. Tro fasen ungarna går vidare, så på Tisdag ska de sjunga & filmas för riktiga Juryn, haha. "Er sång är kasst men ni gör bra TV" var deras vidare-stämpel. Hoppas nu på att de kör riktigt bra TV och kommer med. Dumma i huvet är de, störthärliga! ;)


Visste ni att jag har sökt till Idol? 2008, då jag sjöng låten "Apologize".  Givetvis kom jag inte vidare eftersom att jag inte kan sjunga.. "jag ville bara testa hur det kändes.."

Man gick in i ett rum 5 och 5, fatta vad pinsamt? De andra "kunde" ju sjunga och vissa var GRYMMA - men ingen kom vidare. Tappade nästan hakan när de sa det, lätt att någon av de andra kunde varit en vinnare, hur bra som helst!?För hästarnas del ändrade jag lite planer. Eftersom att det var så himla härligt väder och solen var fortfarande uppe trots att vi kom hem framåt kvällen idag, så tog jag & Emelie oss en tur ut i skogen med Mahjong & hennes "Faxen". Jättemysigt! Det får bli till att rida igenom lite dressyr imorgon istället..


Martijn fick bli ett kort och lite snabbare pass innan ridhuset släcker sig. (Släcks kl 22 och kan inte tändas igen efter det.) Han var lite småtjafsig från och till, men ingenting verkade vara något med ryggen. Så förhoppningsvis har den mjukat upp sig bra nu.. Det var allt från mig idag - nu måste jag sova!Sooool!

Vilket väder, helt grymt!
Funderar på när solen bränner såpass mycket att man kan bli brun utav den?
Är det såfort det blir varmt och den är framme, eller måste man vänta längre - någon som vet?!

Jag saknar så sjukt mycket att vara pepparkaksbrun nu..
Men inget solarie för mig, jag väntar ut solen! hihi.Dessutom kan jag lägga mitt heder på att jag aldrig mer ska använda cocosoil utan solskydd i, jäklar vad jag brände mig i somras en gång! Checka det här -

Fattar ni hur cp-stört ont det här gjorde? :(
Nej, i år ska jag tänka mig lite för, lagom är bäst..

Men seriöst snackat - när börjar solen "färga" oss? haha!


Film..

Filmen från ridpasset håller på att laddas upp, såvida ingenting krånglar så finns den här om en stund!


Pictures of you, pictures of me ♥

Helt färska bilder tagna av mamma :)
Osminkad sliten tjej, fokus på ponnyn!


Stallgöra

God middag, eller vad man nu säger så här dags på dagen. Igår var jag iväg på en krogenrunda med ett gäng tjejkompisar, var dock ganska segt men men. Kom hem inatt någon gång, men vaknade trots det ganska tidigt imorse. Drog mig länge för att sedan slänga på mig ridkläder och kila ner i stallet. Skönt att ha allt gjort förutom ridningen redan.. det är riktigt bra gjort för att vara mig ;)

Jag är sugen på att dra in till Gbg och shoppa ytterligare lite nya sommarkläder till Alanya och så.. speciellt eftersom att det är hur fint väder ute som helst! Synd att det stormar så fruktansvärt bara. Problemet är att alla är så lata så ingen orkar åka med mig in, haha.

För hästarnas del blir det följande:

- Känna igenom Mahjong i dressyren, köra lite moment i FEI-programen.
- Testa sitta upp på Martijn och känna lite mjukt på honom, känna om ryggen släppt osv

För min del blir det:
- Powerwalk eller springa.. hm?

Kan se om jag kan hugga tag i någon som är kvar här på skolan nu i helgen, för kanske lite film eller bilder!


Film?

Ska nu byta om och rida första hästen för dagen, Winnetoo!
Han ska gå ett lite lättare dressyrpass idag tänkte jag, han har bara fått ta det lugnt ute i några dagar nu så det är dags att komma innanför väggarna igen.. hihi! Dock bara känna på formen och ta igenom vissa skolor.

Skulle film från dagens ridpass vara intressant..?


Linn ♥ Sofia

"För det första måste jag bara tacka er för att ni har en så grym blogg och att ni inte tar åt er det skvallerbloggar skriver! För det är så falskt att man bara kan skratta åt det :)

Och för det andra så tycker jag att du och Sofia verkar sååå olika, både på utsidan och insidan, så jag undrar om det är så eller det är bara jag som fått för mig det? :) Tacksam för svar!"

Klart att du ska få svar, jag snodde kommentaren först, Sofia! ;)

 

Du har rätt att vi är olika, det är inget snack om saken. Men sen när det kommer till hur vi tänker, känner och vill agera i olika situationer så är vi nog så lika man bara kan bli - vi kan läsa av varandra direkt och kan verkligen förstå varandra fullt ut i det mesta.

Vi kan sitta och bara prata i hur många timmar som helst, om allting - och ingenting. Vi kan verkligen vara djupa och prata om "more important" saker liksom, för att sedan bara kunna balla ur efter fem minuter ;)

Nästan allt som händer, med värde i, ringer jag och pratar med Sofia om. Vi kan prata och bolla idéer hur vi ska göra, agera och på vilket sätt man kan lösa situationen på bästa sätt osv. Jag kan säga, att bloggsnack förekommer mer än ofta, hihi! Det var ju en bloggare som spelade ur lite med alla sina pikar för ett tag sen, mot många bloggare & framförallt mot mig, och såfort någonting av det kändes jobbigt eller krångligt så ringde jag Sofia. Till slut gav hon mig till och med bloggförbjud på den bloggen, smart! ;)

Sofia är verkligen en utav mina bästa vänner - och jag kan se oss på ålderdomshemmet tillsammans! Haha, nej, men vi kommer verkligen hålla ihop, i vått och torrt. Som ni redan vet så älskar jag olika människor, tycker det är spännande med människor som tänker olikt mig själv osv. Jag tror att man lätt kan tro att jag och Sofia är på ett visst sätt, att vi är ganska kaxiga och har världens självförtroende och är dryga osv. Men när man lär känna oss tror jag att man snabbt ändrar uppfattning..

Så visst är vi olika, men å andra sidan så kan vi läsa av varandra på en millisekund. Vi tänker lika, men agerar i vissa fall olika - det lät ganka lättförståligt, bra Linn! haha!

Vi är i alla fall jäklit goa brudar - så var inte rädda för att komma fram och byta några ord ;)


Scchh..

Visste ni att jag har fått förfrågan, en gång på msn och en gång på facebook, från två andra olika hästbloggare som frågat om det är okej ifall dem driver/provocerar om mig/sofia/teamSL?
Mitt svar är alltid desamma på det, driv med TeamSL så mycket ni vill - men vi kommer no way att besvara med påhopp tillbaka, som är det dem vill. Besvarar vi deras pikar/provocerande så blir det intressant att kolla tillbaka på den som börjat provoceras blogg. Dock har inte vi den typen av blogg, som bygger på pr-trick som går ut över andra. Men vad gör det oss om vi kan unna andra lite spänning genom att de får driva lite med oss? ;)
Men det här är ju sånt ni inte ser utåt, vilket SPEL bloggvärlden egentligen är. Hur genomtänkta många pikar är, och faktiskt många gånger också innehåller en väv av samarbete mellan bloggare..Scchhh..
Vad har hänt med scapa sport?

Scapa sport, som varit ett av mina favorit märke vad det gäller schabrak och luvor, dem har alltid haft sjukt snygga tävlingsset i underbara färgkombinationer! Men nu..?Två bilder från deras senaste vår-kollektion. Färgerna? Designen? Loggan? What?!

Tänk att det är samma företag som för bara ett år sedan sålde dessa underbara schabrak..? Snacka om att bli sämre med åren...Håller ni med mig eller inte?
Diskutera på, jag läser alla kommentarer med intresse - det vet ni!K ä r l e k

Bildbomb på mig & Mahjong..

Tänk om vi skulle byta hårfärg..?
Min fina älsklingskille
Alla bilder är fotograferade av min kära pappa.Fredag!

Hejhopp, fredag idag, helt underbart!
Har skrivit engelska nationella i skolan hela förmiddagen så hela huvudet är kaos typ, haha. Men det gick strålande bra, så det var värt att hjärntvättas för ett tag ;)

En riktig kanonhelg som väntar, trots det så är inte humöret på topp.. Har ingenaning om varför, det blir säkert bättre ikväll när första partykvällen invigs! Ska rida en hel del också såklart, under helgens gång ska jag även hålla i tre träningar - älskar det! Blir glad och varm i hela kroppen av att se andra nöjda och klara av nya saker :')

Vi hörs mer, hoppas ni får en grym fredagskväll ni med!


Den mycket saknade tok ponnyn Charlotte som jag red förra året, när hon var till salu.


Winnetoo

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone

I love you ♥Hoppfilm Tjongalong!

Här får ni hela filmen med flera språng och en del dressyr/markarbete från den dagen då vi skuttade hemma! Perfekt ju, en o samma film till både hopp & dressyrryttare...

Vi ser väldigt ringrostiga ut, men det är ju inte ofta vi hoppar så det är väl förståligt ;)

Visst ser han väl go ut min knäppa arab? :D

Sorry för min uppdatering!

Jag är ledsen för min dåliga uppdatering idag. Det har varit mycket i skolan, jag har varit väldigt väldigt trött samt haft mycket i stallet. Det blev longering med inspänning för båda pollarna idag, och båda skötte sig bra. Det har varit storm hela dagen, så tyvärr har inga hästar kunnat gå ut = piggaa!

Ridhuset dånade och lät som om det skulle blåsa iväg, och nästan alla hästar som reds där idag vart helt ifrån sig. Mahjong körde några rodeorundor på volten.. Lillkillen var dock lugn över förväntan, och jobbade riktigt riktigt bra!

Nyss var jag & 5 kompisar ute och powerwalkade ända till Maxi (ligger åt helvete långt bort från oss!). Väl där köpte alla godis - även jag, fast jag lovat mig själv att jag inte får äta det nu eftersom att jag vill gå ner, bli smal o slimmad & tränar som aldrig förr. (Önska kan man) Började powerwalka hem, åt lite - fick total ångest - gav bort allt när jag kom hem.. Känner mig i alla fall stolt som kunde ge ifrån mig det ;) Haha, imorgon ska vi ut också, så det lär väl bli en del kalorier då också, illa. Blir till att endast äta grötfrukost -.-  Ne, nog tjatat om hur jobbigt livet är.

Jag förbereder en bildbomb som jag förhoppningsvis kan slänga upp imorgon! Kram på er!

(Nellie, hoppas du förbereder dig för PA med Eric nu.........)


Terrängbilder

Nu kommer era efterlängtade terrängbilder på Winnie-bus!
Första sommaren med honom, och vi var inte överens om någonting ;) Han var aningen för svår och jag aningen för orutinerad, så det blev mest kaos av allt vi skulle försöka oss på - det vill säga att pappas idé med terränghoppning var ingen bra idé.. hehe!

Enjoy!

Efter det här nerhoppet stack han, herregud vad han sprang..
Säkert tre-fyra varv runt hela ängen med mig dragandes i tyglarna, utan minsta reaktion från hans sida. Jag riktigt minns hur arg jag var här ;)
Bilderna är HEMSKA, jag vet det. Men å andra sidan så finns det ingen mening med att dölja att det en gång såg ut såhär för oss, jag vill faktiskt visa det för alla er - kanske kan det peppa någon där ute som känner att det inte funkar just för tillfället. För från att ha skenat runt såhär så kan nu jag och Winnie gå runt tekniska medelsvår banor enkelt, det säger sitt. ALLT går, kom ihåg det och ha med er i det, i alla situationer med alla hästar! :)Tjenixen!

Tjena bloggen!
Fullt upp som vanligt, kom precis hem efter att ha varit och fikat med en utav mina bästa vänner som jag tyvärr inte träffar så ofta längre, så det var underbart! Nu ska jag käka lite mat för att sedan gå ut och ta tag i stallets alla sysslor, ska nog även rida min systers ponny idag då hon skadat sig och hoppar på kryckor stackarn..

Förresten, kul med all feedback till dem nya "scchh" inläggen, imorgon kommer ett smarrigt avslöjande om många bloggare's trix - generellt..

Ni håller väl koll här ikväll antar jag?
Uppdateringen är på topp som ni märker, statistiken är elit, kommentarerna är bättre en bäst - och TeamSL är en grymt rolig sida att befinna sig på just nu! Gött :D


Bjussar på en ovisad busbild!
Scchh..

Visste ni att Winnetoo inte behövde en veterinär undersökning en gång som han egentligen var tvungen att genomgå för att byta till ett annat försäkringsbolag - på grund av att veterinären sa att hon kunde garantera att han var frisk och fräsch genom min blogg? ;)

Riktigt sjuk händelse..
Bland det knäppaste jag varit med om sen jag började med bloggen, vad ska man säga - att det var bra eller bara hel skumt? Veterinären sa till mamma i telefonen "nejmen är det Winnetoo vi snackar om, honom vet jag ju hur det går för och läser Linn's utvärderingar efter ridpass m.m och kan se på filmerna att han ser fräsch ut. Gratta henne förresten till dem fina resultaten i helgen!"

Så vi fick alltså enkelt byta (vad det nu var vi skulle byta, minns inte riktigt..) utan en obligatorisk veterinär undersökning pga. mitt bloggande! Chill? ;)
Ytterligare bilder

Det är inte helt lätt att posa tillsammans med två hästar som inte vill stå still, rör sig konstant och vägrar att samarbeta tillsammans på bilderna.. är det inte ena örat bakåt så är det då fasen munnen! Många bilder är dock ganska lika.

Pratar förstånd med knäppisarna..


Lägg märke till Martijns smile som inte ville försvinna..Ni ville ha riktigt mycket bilder - såklart ni får det!

Har ytterligare ett gäng, fast sådär riktigt mysiga på en superglad Mahjong & fula mig haha!
Får väl slänga upp de senare om ni är sugna :D


Gullig film att vakna till?

Titta vilken supersöt film jag fick länkat till mig i kommentarsfältet imorse, alltid trevligt att vakna till sånt här liksom ;)

Tack Emma ♥
Visste ni att..

..Winnetoo har en BRUN liten perfekt cirkelformad fläck mellan ganascherna? Fräckt va, en skimmelskäck med grått, svart och vitt i pälsen som bara på ett ända ställe har en perfekt formad brun fläck? hihi!


Ser ni..?


Linn's bildminnen # 6

Bilder på mig & min förra ponny Gravenveld's Mirande när vi var i Tranemo och hoppade på deras superfina terrängbana - underbart!
Jag var typ 12-13 år när dessa bilder togs, hihi!
HAHAHA, ibland orkar jag inte med mig själv..
Liten Linn som var ganska glad över sin överheta ponny..?Någon som är sugen på att se terräng bilder på Winnetoo med?
I så fall får ni kommentera riktigt bra, för dem bilderna är inga jag sådär jättegärna visar, hade precis fått honom och det blev GALET den träningen.. Min ponny var aningen för svår för mig så att säga, haha! Så kan det gå när man är lite för orutinerad och får en ponny med "fullt ös medvetslös" i huvudet - tur att han coolar ner sig med åren ;)


Mahjong idag

Var med på markarbetet för vår markarbetslärare Eva idag med Tjongalongen. Hopputrustningen på ;)
Vi körde lösgörande övningar med lydning som fokus. Sånt är riktigt bra för Mahjong, då han blir mycket mer engaerad. Det var allt från bommar till hinder på volt, trav - gal, skänkelvikning in, ut, studs & "slalom".

I början var han ganska hög i nacken och mer sprang än att ta halvhalterna, men efter att ha kommit igång bättre och med hjälp av mycket sidvärtsrörelser och tempoväxlingar blev det bättre.

Han klockade alla saker kanonbra, där det skulle vara avbrott var det klar samling innan och fina övergångar, osv. Härligt att känna honom väl framme för hjälperna och ganska stadig i det mesta.

En bild från idag ;)


Scchh..

Visste ni att jag och Sofia en gång fejkade ett "bråk" för att få en liten kick i statestiken..?
Skvallerbloggarna uppmärksammade det till 110% & jag och Sofisan njöt av att blåsa skiten ur dem, för att sedan träffas och slänga upp en videoblogg där vi berättade att vi var med varandra och skulle ut på party - rätt kul, inte sant? ;)
Det var alltså då vi hade enskilda bloggar, absolutgenne & schalalaaolsson - i ett fejkat bloggbråk!

Scchhh..


Tänkte fortsätta lite smått med sånna här "scchh" inlägg, med lite smaskiga secrets - framförallt från bloggvärlden - bakom kulliserna (eller bakom den offentliga bloggadressen kanske man säger..?) ;)

Håll koll, imorgon kommer en riktig.. Scchh..


Martijn från idag

Dagens motion för Martijn med mål om att jobba bra med ryggen utan ryttare blev följande med: longerades med snodd, och trots trehundrafemtioelva hästar, bommar och folk i ridhuset så var han kanonlugn och kunde koncentrera sig mycket bättre på arbetet än vad jag förväntat mig! Han vad avslappnad, mer stor i steget och igenom kroppen, härligt!

Det blev några runder över bommarna, superbra att lyfta lite extra på benen och lossa på ryggen!
Mina beundrare tog lite söta bilder från idag ;)


Lill-Martin & fjollorna!Herregud..

Lite roligt från plugget, måste bara klämma in det här inlägget..!
Jag klagade och gnällde som fan över hur sjukt många konstiga religösa uttryck jag behövde lära mig till imorgon, så kommer mamma med den här;Hahaha, det står i mina anteckningar:
Inkarnation - När en gud eller något gudomligt ovanför uppenbarar sig på jorden. "En gud blir till kött", t.ex. jesus.
Så kommer mamma där och tolkar det, och tycker att jag ska koppla det till att gud kommer ner som en fläskkotlett på en tallrik.. Speciell studieteknik, man kan ju undra hur det gick för min mammi i skolan egentligen? ;)


Svar på frågestund - med Linn del 3

Imed min bloggpaus har sista delen av svaren dröjt, jag ursäktar för det - här kommer dem i alla fall!

hur lång tid innan din skola börjar går du upp?
40 minuter ungefär. 

hej! jag har en liten fråga som du kanske kan tycka kan vara lite svår att svara på.. hur kan man "bota" höjd rädsla för hinder?? jag älskar att hoppa med min storhäst men jag vågar verkligen inte hoppa över 110... han kan hoppa bana 125 om han vill.. lite hjälp? tack i förhand :)
Som du själv säger, svårt att svara i din specifika situation - jag kan bara dra lite tips överlag, vilket jag gärna hjälper till med såklart! Hoppa övningar med bommar och kryss innan som hjälper dig att komma rätt på det större hindret längst fram i övningen, oavsett hur du kommer in över bommarna/krysset kommer du med hjälp av hjälp-hindren rätt vilket ökar självförtroendet och du kan testa att tänja på dina gränser och hoppa lite högre. Dock tycker jag inte att du ska utsätta dig för hinder som är såpass stora att du tycker att det blir obehagligt, det ska vara roligt, glöm inte det!
Att få låna en "ego-boost" häst är ett bra alternativ också, om det finns någon sådan möjlighet. Med det menar jag en häst som taxerar bra själv, med ett gott självförtroende och rutin - så du kan få "åka med" och testa på lite högre höjder och på så vis boosta dig själv. Det här handlar endast om din egen säkerhet och självförtroende - och såklart beror det på vilken häst du sitter på. 

vad har du för märke på tävlingsridbyxor?
Cavallo & Kingsland.

Kommer du att skaffa storhäst inom den närmaste framtiden, och vad ska du ha för typ av häst då? Kommer du att sälja din ponny i så fall?
Det är inte helt bestämt ännu - men Winnie ska inte vara kvar när min storhäst kommer.

Vad har du för storlek på din säkerhetsväst?
Small.

Hur mycket kostade Winnie och hur mycket kommer ni sälja honom för?
Ingenting som jag vill svara på öppet här, det berör inte över 2000 personer (: Den som i framtiden ska köpa honom är den som behöver intressera sig av priset, och det vi köpte honom för är ingenting som någon behöver fundera över.

Är det viktigt med märken för dig, alltså på hästsaker?
Ja, det är det faktiskt. Eller viktigt och viktigt, men jag älskar snygga saker - och jag tycker att märkessaker är snyggast!

Hur gör du för att hålla Winnie Ren?
har själv en skimmel men på något vis DRAS leran/skiten till honom men winnie ser alltid så ren ut, så va är din hemlighet?!;)
Han är nästan alltid ren av sig själv, han är verkligen inte "grisig" av sig. Tror aldrig jag har sett honom rulla sig i lera eller smuts faktiskt, han är lite divig av sig ;) Innan tävling använder jag mig av våtservetter och veredeus skimmel schampoo. 

hur känner du inför gymnasiet, positivt respektive negativt?
Positivt! Längtar hur mycket som helst, vill ingenting hellre än att komma igång med riktiga kurser och påbörja någonting nytt. Dessutom ska det bli superkul att få gå inne i göteborg! :D

vad är dina personliga mål detta året, inom ridningen och inom skolan?
Inom ridningen, har jag inte satt upp så mycket, då jag inte vet hur min snara framtid kommer se ut på hästfronten. När jag och Winnetoo ska gå skilda vägar är mitt största mål att hitta ett super hem åt honom. I skolan så är det att NJUTA av sista tiden och av min grymma klass och alla hel sköna lärare - och orka fokusera terminen ut. Jag har betygen klara, så jag behöver inte vara orolig för dem - vilket är skönt!

hur kombinerar du allting med tid osv, hinna med allt i stallet, skolan, vänner, fester, familj osv...?
Jadu, det undrar jag med..
Prioritera, strukturera och känna efter vad man själv vill, det är viktigast!

hur lång är du? (:
170 cm

Hur länge har du haft Winnie?
I snart tre år.

hej,får tävla lokal ponny hoppning på hackamore? :)
Jajjemän, ponny hack går utmärkt att tävla på - även på lokal nivå.

När ska du sälja Winnie?
Förmodligen till sommaren, lite faktorer som spelar roll i det hela, så det beror lite på iofs. Men antingen i början av sommaren eller i slutet, det blir ingen mer vinter ihop i vilket fall som.. :'(

Rider du med sporrar? Varför/varför inte?
Nej, det är inte behövligt på de hästar som jag rider, framförallt inte på Winnetoo som är så känslig och fin för hjälperna. 

Hur hinner du med allt på dagarna egentligen :O
Som sagt, prioritera, struktur och To-do listor - så löser sig det mesta ;) 

Har läst att du tränar folk ibland. Jag undrar nu om du tränar vem som helst, eller bara kompisar typ? Skulle så gärna vilja få chansen att träna för dig, bli peppad och få höra dina åsikter och tankar! Går det?
Ja, jag håller i en del träningar. Mest för personer som behöver "boosta" sig själva som man kan hjälpa en bit på traven med, som du säger, pepp-talk och nya tankesätt. Dessutom övningar som får en att sammarbeta med sin häst och inte motarbeta - jobba på det sättet så som jag alltid strävar efter. Självklart kan man träna för mig utan att vara "kompis" med mig :)

Vilket gymnasium ska du välja och vilken linje? :)
Kitas ekonomiprogrammet.

tävlar du för att vinna eller för att det är kul? (:
Beror på hästen och tävlingen, men i grunden ALLTID för att det är kul!

Hur kom det sig att att du fastnade för winne??
Hans inställning & kapacitet!

vad rider du med för paddar (under sadeln) på winnie?
Gel-padd vid hoppning, annars bara fårskinn.

Hej Söta Linn :)
Köpte du inte att horse wear schabrak, blått? hade för mig de att du skrev de i din förra blogg :P
i så fall vrf använder du inte de ? :)
kram, du rider grymt bra!
Hejhej!
Nääe? Sofia har dock ett sånt, du måste ha blandat ihop oss där ;)

Hej, går du in och kollar ibland på Schalalaaolsson?
Tycker det är synd att du låst den :(
Nej, men alla inlägg är sparade ifall jag någongång i framtiden skulle vilja läsa dem. 

Vad tycker du om dina crocodile stövlar? Är lite sugen på ett par sånna och skulle vilja veta om det finns nåt mindre bra osv med dom... :)
Ska jag vara ärlig är endast utseendet positivt, dom är hala att rida i och kvalitéen är verkligen allt annat än bra..

 


Löshoppningsbilder

Nu kommer era välförtjänta bilder, grymt snabbt det ramlade in 100 kommentarer - tog nog en lite väl lätt gräns? hihi!

I alla fall så är bilderna tagna av Tove Fant när jag var hemma hos henne och vi passade på att löshoppa våra hästar. Winnie sprang in i "slussen" av sig själv och hoppade så glatt, utan ett ända smack - och spö eller liknande är ingenting man behöver när det står hinder i närheten av min hoppgalning.. haha! Så go och positiv inställning :')

Staketet på bilden är ca 140 cm..


Flygande skimmelskäck ;)

Tog även lite bilder när han bara fick busa runt på egen hand i paddocken, bjussar på dem med!
Underbara!

Vårnytt från Kingsland är rosa och hjärtan, kollade precis in hela deras nya kollektion. Underbart!

Dessutom bara ä l s k a r jag dem nya tröjorna, jag kommer inte tveka en sekund på att köpa den rosa ;)
Tänk vad snyggt med moutaionhorse jeans ridbyxor & den här rosa KL tröjan, till ett marinblått schabrak med rosa kant - och marinblåa lindor.. Mums!
Finns bland annat att köpa på svensk ridsport för 949:-
Vårens stora - jatack!Morning!

Precis duschat av mig efter en jobbig morgonspringtur i storm och regn! Men nu känner jag mig förtjänt av lite frukost i alla fall, så det var väl värt mödan för lite mat ;)

Jag förstår inte själv hur fasen jag kunde komma upp 06.20 för att springa, något har verkligen satt sig snett i min skalle. Men bra är det! Om tjugo minuter börjar jag skolan med stalltjänst.. suck!

Vi körde föresten ner hästarna till skolan igår kväll. Allt verkar grönt här nere nu, så det var dags att plocka hit dem. Behöver få tillgång till ridhus och mer träning nu, 2 veckor kvar till första nationella med Mahjong och vi "luffsar" runt och är inte igång för det egentligen, så det är bara till att hårdträna nu!


Det var en del som ville se mer bilder, så jag kanske ska ta och slänga upp dem? :)


Någon som vill se..

..löshoppningsbilder på Winnetoo?
Har nämligen fått det önskemålet ett antal gånger, så jag tänkte att vi kör en omröstning - 100 kommentarer och ni får en fet bildbomb från Winnies första löshoppning sen jag fått honom. Hemma hos Tove Fant var vi och han hoppade mer än..högt!

Utvärdering, hoppträning

Hoppade som sagt Winnie för Maria idag vilket gick super :)
Hoppade många olika banor där jag valde att hoppa ca 70-80 cm hela tiden och bara jobba på lydnad och skolning. Efter det höjde vi upp till 110 och jag hoppade en betydligt kortare bana för att sedan avsluta med några språng runt 120-125 cm vilket han klippte av och backade av perfekt på!

Har inte så mycket mer att säga än att Winnetoo är i TOPPFORM och vi laddar gärnet inför meetinget i grevagården nästa helg! :D
Mahjong, Genne & Martijn ♥

Här kommer en liten bomb med bilder som jag lovade er för ett tag sedan! Bättre sent än aldrig ;)


Kommenterar ni riktigt bra här, så ska ni få en hel drös med fler bilder, fast från en äng hihi! :D


Gennestajl

Alla har sina sätt & idéer att få ut en fruktansvärt smutsig och tovig svans..Smider planer..

.. fick ett telefonsamtal igår vilket rör till det ytterligare en hel del i mitt huvud just nu.. waah


Världens charmigaste Mahjong!

Tog lite söta bilder igår från när jag pysslade med Tjongalongen!
(Endast mobilbilder tyvärr, därför så dålig kvalité..)


Knäppishäst :D

Jag red ett dressyrpass och kombinerade det med ett litet hinder som ändå stod framme, rullade över det imellanåt för att få lite extra framåtbjudning och för att variera. Han var superfin faktiskt! Efter en stund satte han den samlade galoppen och enkla byten samt halt-gal, gal-halt osv klockrent! Fina fina ponny


Godmorgon!

Precis gått upp och ska nu börja fixa allt inför ännu en skoldag. Ikväll är det hoppträning för Maria Hagström här hemma, har faktiskt anmält mig med Winnie för ovanlighetens skull. Ska bli superkul, känns som om det var jättelängesedan jag hoppade för Maria, duktiga Maria!Vi hörs sen, såklart!


Mahjong busar i paddocken

Jag tänkte köra lite mysig frihetsdressyr/leka med Mahjong - 2 sekunder efter att jag släppte honom blev det såhär..


Bildbomb, Silvia

Blandad bildbomb på Silvia ♥

(Inga tävlingsbilder, utan red direkt när jag kom hem från en tävling med en annan häst och därav klädsel)


Dagens ridpass

Red ett dressyrpass även idag, väldigt sällan jag rider mer än två dagar på raken inomhus (det blir tre med träningen imorgon) men just för att han var så himla pigg igår och jag fick rida länge för att få honom att slappna av och koncentrera sig fullt ut så valde jag att ta igenom det idag också. Idag var han däremot perfect!

Började med travarbete i låg och lång form, lite serpentiner och diverse småövningar för att komma igång. Efter det blev det en hel del skänkelvikningar, ut och in från spåret, tvärs över medellinjen osv. Avslutade med lite sluta, dock är inte jag själv speciellt bra på den ännu - eller jag blir väldigt osäker ifall jag verkligen gör helt rätt och då känns det bättre att bara testa på det ytterst lite så jag inte gör någonting fel. Jag tränar på det mycket för min dressyrtränare just nu, och hon tycker absolut att jag kan fortsätta på egen hand med det, men jag tar det så att säga i lagom mängd så jag inte "sabbar" någonting.

Galoppen gick han som en klocka i även där, mycket avbrott och nya fattningar. Är väldigt noggrann med fattningarna och avbrotten då det lätt blir när man sitter på en pigg häst att dem fattar galopp "framåt" och inte "uppåt" som man vill åt, samt lägger tygnden på bogarna när man ska bryta av. Så det jobbade jag en hel del med vilket gick kanonbra, han svarade direkt och förstod vad jag ville - och arbetsvillig som han är gör han då så gott han bara kan för att göra rätt redan från första början. Efter det gick vi över till den förvända galoppen som sitter som en smäck nu, efter allt tragglande med den, underbart!

Både jag och Winnie var nöjda efter passet - inte konstigt det när jag klappar och berömmer som om han precis vunnit i globen.. Bortskämda ponny ;) hihi!
En helt vanlig måndag..

Riktig mellandag idag, ingenting speciellt händer överhuvudtaget.
Plugga ska jag göra, som en idiot typ - sedan ska hästarna ridas och förhoppningsvis ska gymmet hinnas med också!
Gud vad det är roligt med vardag..

Vi hörs senare, bästa läsare!


Världens bästa.
Svar på lite frågor

Fick en del frågor som en läsare önskade svar på, och jag hjälper till så gott jag kan såklart! :)

Sofia kommer du tävla i silver stövlar i vår? (som du skrev tidigare i höstas, kanske du har tagit upp det nu på senare tid men har inte hängt med så bra..)

Svar: Jag hoppas på detta! Gäller bara att hitta något upptill som funkar i så fall.. Har inte glömt bort det ;)

Har du båda hästarna gratis på skolan?
Svar: Nej, endast en av hästarna räknas som min "elevhäst". Jag betalar 1.500 tror jag för övrig stallplats.

Vad är det för märke på din jacka?
Svar: Det är ett killmärke, RG512Får man starta med remontgrimma?
Svar: Ja, du får lov att starta dressyr i remont!

Varför använder du inte sportBH när du rider? Såg det på just dom här bilderna, vet inte om du rider med det annars - men vem vill ha bristningar på brösten i den här åldern? Jag rider med det och det är verkligen hur skönt som helst! Verkligen något att rekomendera! :)
Svar: Aldrig haft tanken bara om jag ska vara ärlig..

Och sen, rider ni med väst? Om inte: Varför?

Svar: Jag rider nästan aldrig med väst. I dressyr använder vi inte väst, och det är jag glad över. Hur klumpigt och obekvämt som helst! Dock försöker jag komma ihåg att ha det om jag ska rida knäppa hästar som man inte kan lita på, hoppa högre höjder eller rida ut på en galen häst!

Hur länge brukar du rida fram innan start, på vilket sätt & hur länge gör du varje "grej"?

Det varierar jättemycket! Då jag gör allt för att komma på hur det bästa för Mahjong är (alla individer är ju olika, och Mahjong är ju typen som totaldör på banan och inte gärna har för mycket energi i vanliga fall) så har jag provat flera olika metoder. Han funkar bäst på att bara ridas igång i tempo runt 30-40 minuter. Jag mjukar upp med mycket böjda spår och låg form. Brukar lägga in mycket tempoväxlingar för att få honom aktiverad samt en del övergångar. Kör alltid igenom några öppnor och slutor så de känns bra innan det väl är dags att göra de på banan. Men räkna runt minst 1 timma på en "normal" häst. Med lång framskrittning och skrittpauser inräknat.

Jag har en häst som tuggar väldigt, väldigt mycket på bettet när man rider och rör då ganska mycket på huvudet upp/ner och sida till sida, har du ngt tips på vad man kan göra åt det? Eller ska jag låta henne göra det och se ifall det ger sig med tiden?
Svar: Det är alltid svårt att veta vad det är i såna situationer, men jag kan tänka mig att hästen kanske behöver komma mer till ro och jobba? Testa olika bett, se om du kan hitta något som passar henne bättre och som känns behagligare för henne, så hon vågar ta ett jämt stöd. Sedan är det mycket upp till dig, har du en elastisk arm, en mjuk hand och ett jämt stöd? Rid verkligen fram till det! Ge all tid i världen, ibland kan det behövas. Beröm varje gång hon förstår att hon kan ta det lugnt o få ett stöd, det är rätt och det är bekvämt! Något som är superbra är att longera hästar med inspänning om de har svårt att hitta stödet!

Hoppas att det var lite till hjälp i alla fall!


Powerwalkat - nu blir det zumba & hästarna

Känner mig stolt, varit ute i ungefär 1h och powerwalkat! Skönt att få komma ut lite och rensa hjärnan och så, här hemma i ödemarken. Mamma vill ha mig hemma i och med att hästarna är hemma, vi väntar ett provsvar från skolan som kommer imorgon, om de fått upprepande smitta eller inte. Beroende på det tar vi ner hästarna någon gång efter det. Jag har massvis med skolarbeten här hemma också, och har nog jobbat mer än vad jag någonsin gjot i skolan totalt, under ca 2 dagar här hemma..

Ett litet break i walkingen ;)

Nu ska jag köra zumba i ungefär 20-30 minuter, träna träna träna!

Sen blir det frukost, klä på sig och köra moppen till hästarna. Undrar vad jag ska hitta på med dom idag? Får nog bli lite mjukt och chill med Mahjong iom att han inte gått när jag varit i kba hela förra veckan, samt Martijn skall mjukas upp i ryggen, får bli longering med inspänning eller liknande. Blir nog prima!


Hur kan man helt plötsligt känna sig klar?

Tankarna rusar runt i huvudet just nu. Jag önskar så himla mycket att jag var en människa som hade lätt att bestämma mig för saker. Jag har beslutsångest för minsta lilla sak. Det kan gälla vilka skor jag skall ha en viss dag, vilken choklad jag skall välja, eller vilket bröd jag skall äta till frukost?

Nu funderar jag så på hur jag skall lägga upp mitt liv. Okej, det var kanske att ta i till viss gräns, för så långt kan jag inte planera. Men åtminstonde detta året ut. Jag har egentligen fullspeckat med tävlingar, men det känns som om de inte känns lika.. viktiga längre? Inte lika prioriterade? Jag vet inte riktigt varför det känns såhär. Om en månad känner jag säkert på något helt annat sätt, men i nuläget så har det faktiskt börjat kännas annorlunda.

Det känns som att jag inte orkar lägga mer energi för att försöka utveckla mig & Mahjong för att prestera ännu bättre. Jag tror med handen på hjärtat inte att det kommer att nå så mycket längre ändå. Vi har aldrig passat varandra, inte i kemin. Trots det har vi ändå kunnat kämpa oss tillsammans upp dit vi är idag. Ganska sjukt egentligen om man tänker på hur olika vi är, och hur vi egentligen inte stämmer ihop. Och att "inte ha kemin" och att "älska" varandra är två helt olika saker.

Jag älskar min vita lilla pegasus av hela mitt hjärta, inget snack om saken! Men att det är en "Woho, dags att åka till stallet och träna dressyr på Mahjong nu" är inte ett helt posetivt skrivet papper för mig. Inom mig blir det ofta en känsla att "nu blir det jobbigt, nu ska vi motionera". Han är oftast inte lätt, han kräver sin ryttare och gör inget för fem öre gratis. Han ska ha det på sitt sätt, och jag på mitt. Jag får anpassa mig som ryttare till honom, och han får gå med på vissa saker han också - det funkar ibland hur bra som helst, men ibland är det ju sådär jobbigt. Allt känns liksom som en lite negativ sak. Han är ju inte min typ, men ändå så himla mycket min typ! Åh, vad förvrängt och jobbigt allt ska kännas. Jag vet inte ens vad jag skriver längre. Blandar ihop allting. Det jag vet är i alla fall att de gånger då det klickar eller vi inte kräver speciellt mycket är underbara!

Frågan är i vilket fall om hur jag kommer att gå vidare? Jag är 18 år och känner mig för första gången i mitt liv fri, satsande och vågande. Jag vill nu ha roligt, ta vara på mina unga år och när mina föräldrar finns som stöttande pelare till mig fortfarande. Jag vill resa, träffa nya människor och få erfarenheter långt utöver mina två ponnyer här hemma. Men att helt plötsligt lägga ner mina egna hästar såhär upp och ner skulle jag nog inte heller klara av? Inte bara sådär rakt av..

Tänk om jag står där helt plötsligt, sålt båda hästarna och är fri. Hur fan skulle det kännas, att veta att jag inte "behöver" försöka få igenom något på ett pass med Mahjong? Det skulle inte äns finnas. Det enda som skulle finnas skulle vara den där känslan av mina fina ponnyer, känslan av när Mahjong är klockren, känslan av Martijn när han bär upp sig som en briar, känslan av när mina ponnysar rejsar med mig på ryggen ute i skogarna. Det skulle jag alltså inte heller fixa.. i alla fall inte på en gång.

Vill jag fortsätta? Vill jag pressa oss båda att försöka slå våra resultat? Jag vet att vi har nått ungefär till gränsen. Gränsen som finns för alla ekipage. Jag är inte den perfekta smala och långa ryttaren med den perfekta sitsen, det perfekta tänket och all kunskap i världen. Mahjong är ingen miljonhäst med massa internationella meriter, han är ingen gångartsponny som egentligen kan mäta sig med Sverige-eliten. Trots det tävlar vi bland dessa. Trots det har vi nått till toppen, dit vi är idag. Men att kunna prestera hårdare och slå ifrån ännu bättre på den här nivån, det är tveksamt. Att det är en bedömningssport gör inte saken lättare.

Men det är just därför jag ställer mig frågan. Jag vet att resultaten kommer vara svåra att höja, jag vet om att det saknas potencial och mycket utöver det. Men vi har alltid haft kämparglöd och viljan, och med det kommer man långt. Se bara? Men frågan är hur mycket vi kan höja oss. Hur mycket jobb som behövs, om det är dags att avrunda eller att trampa ner det allra sista av gasen som inte är nertryckt, och satsa allt? All in? In i det sista? Jag vet inte hur mycket gasen har kvar, men jag har en stark känsla av att det inte är så mycket.

Jag är på väg att bli klar för Mahjong. Redo för nya uppgifter, redo för att gå vidare för att lära mig mer. Mahjong har givit mig så eormt mycket, allt från lärdom till kärlek, allt från kärlek till intelligens, allt från intelligens till kunskap. Åh, jag vet inte hur jag ska tänka och hur jag ska agera. Jag har världens finaste arab på 20 år, fräschare än någon annan, men när ska våran historia få sitt slut? Jag låter tiden avgöra det här, kanske tänker jag helt annorlunda om en månad? Den "vanliga" kämpar och verkligen inte heltklar-känslan kanske kommer tillbaka när jag får ner hästarna till skolan igen, har ridhus och tränare runt mig, sommaren närmar sig och vi kan köra igång? Men det är läskigt, jag trodde aldrig jag skulle äns få känna på den där "klar-känslan" på min fina fina Mahjong.. Jag ville så mycket mer med min ponnytid, men det kom jag på för sent, och har inte de resurser som krävs..


Kanske börjar historian gå mot sitt slut, sin sista mening och den avslutande punkten.. ?

Fan vad skönt ;)

Varför behövs skolan?

Musik:
Vi har en Youtube / Spotify för det.
Språk: Det är därför vi har Google translate.
Engelska: Allt förkortas ändå (OMG, LOL, WTF...)
Mattematik: Vi har en MINIRÄKNARE för det!
......Geografi: Jag ska köpa en jordglob.
Historia: Alla är döda ändå.
Samhället: Kursen jag bor i.
Idrott: Det är därför jag går i en sport.


Önskemål - shopping

Detta är ju egentligen lite utanför "häst", men er önskan är vår lag, eller hur är det?
I vilket fall var det en del som ville se vad jag införskaffade mig idag på min lilla shoppingrunda.. Jag slänger upp EN bild på ett ursött linne som som jag köpte i alla fall. Örhängena är också nya. Detta kommer bli så sommar 2011!

Utöver det köpte jag ett par solglasögon, en illrosa träningströja och lite smått o gott!

Jag har föresten lite KL-kläder som skall säljas ifall någon är nyfiken på det :)
Tar tag i det i veckan, har inte kläderna här.


Knäppt..

Red ett riktigt hårt dressyrpass på Winnetoo idag, utan sigbyglar i 1,5 timma - det kändes..
I vilket fall som bestämde jag mig för att gå ut och gå med honom nu på kvällen för att skritta bort lite mjölksyra osv, jag stretchade honom supernoga efter ridpasset så det ska inte vara någon fara men ändå. Gött att komma ut och skritta lite i grimma och grimskaft tänkte jag :)

I vilket fall som så fylldes jag av den där känslan, som jag faktiskt gör ganska ofta, att "tänk att den här ponnyn är MIN, min egen ponny" - så som man tänker när man fått sin första ponny och ridit massor på ridskola innan ni vet? Visst är det knäppt att jag, efter snart fem år, med egen häst fortfarande kan fyllas med förvånad och pirr i hela kroppen över att äga en egen ponny? Jätteskumt - jag har nog lite svårt att ta mig vidare här i livet hihi ;)
Läsarfråga!

Vad är det som får just DIG att klicka dig in på TeamSL varje dag?
Vad vill du se mer av? Vad är det som redan är toppen bra?
Önskemål

Har fått lite önskemål om en blandad bildbomb på Silvia, våran storhäst, som jag red en hel del när hon kom och även i sommras. I vinter har hon tagit det lugnt, men ska igång igen till sommaren och ska säkerligen hoppas en hel del utav mig igen! :D

Ett sto på 16 år som är riktigt het med mycket temprament, framförallt i hoppningen. Dock är hon väldigt ärlig på hinder, när hon har skallen med sig - annars blir det lätt fullt sken och plocke-pinn av alla hindren ;)

Vad säger ni - vill ni ha en blandad kompott med Silvia bilder?


Svar på kommentar

"Tänkte bara fråga en sak, varför kan inte Maja ta över Winnetoo? Då är han ju kvar på gården? Svara gärna i ett inlägg."

Jättebra fråga, som många här omkring undrar! Passar på att svara i ett inlägg precis som önskat.

Maja och jag är otroligt olika faktiskt, helt olika personligheter. Jag har alltid varit lite galnare och tänker inte så mycket på vad som skulle kunna hända. När jag började på ridskolan inne i stan fick jag alltid dom knäppa ponnyerna och jag åkte av gång på gång, tårta fick köpas åt gruppen ett antal gånger kan jag lova! Min första ponny Adrian lärde jag att stegra istället för att traggla dressyr och rida fint och lugnt på som alla andra ungar snällt gjorde, inte så smart. Maja har däremot varit min motsats, hon är mycket mer försiktig och ser inte det roliga i en häst som bockar, sticker eller är het - nu är inte Winnie något av det men ni förstår hur jag menar.

Jag och Maja kommer aldrig kunna ta över varandras hästar tror jag, vi väljer ut så olika hästar och mamma och pappa har alltid accepterat det helt enkelt. Dessutom är mamma ganska mycket emot det här med att Maja ska behöva "ta över" någon utav mina med tanke på press och allt som kan uppkomma.

Bild på min första D-ponny Gravenvelds Miranda, uttrycket i hennes ansikte beskriver hennes personlighet fint!


Höglandabloggen..

OS hoppning på Höglanda 2011..  Och vem är Nicholai's Bilbo och vem är Stampe? Kommer Agnes, Emelie & Linda få stanna kvar i huset eller röstas ut av läsarna? Det är frågan.. Bloggen som allt kretsar om, 20 tjejer som bor i ett enda hus och går på Sveriges Ridgymnasium - www.hoglanda.blogg.se

Mahjong skulle startat OS med John Whitaker (som ni kommer att höra på filmen och ser på startlistorna på Höglanda-bloggen, men tyvärr fick de stryka sig pga vädret. Kände att jag var tvungen att berätta detta här lite seriöst.

Ni måste gå in på bloggen och titta på OS-filmen som några av mina kompisar gjort och klippt ihop, jag skrattade så jag grät om jag ska vara ärlig, så fruktansvärt fula hahaha! Men grymt vare!


Egentligen är jag ganska dum som länkar er bloggen, eftersom att minsta lilla som jag gör och kanske inte kommer ut på den här bloggen, ja det kommer där - av de andra jäkla tjejerna! Haha, min egna lilla skvallerblogg? ;) ..V-blogg Sofia & Linn

Ni önskade en videoblogg från oss igår - här får ni den.

Så här är vi alltså till vardags.. flummiga, huvudet på skaft och jävligt smarta!

Den ena människan vägrade vara med på bild, menmen ;)

Äntligen hemma!

Dagen har varit fullspeckad! Från att igår kväll åka till Linn för att bli bjuden på tårta, myskväll & en underbar vän...
(Titta vad gulligt Linn gjort till mig, ha?)

Tills imorse då vi tog oss till Stenungsund, frukoståt på Expresso House..

.. Och efter det tog jag tåget till Uddevalla, mötte upp min kompis Emmie och drog vidare ut till ett köpcentrum här hemma.

Det blev som vanligt en del shopping som det brukar bli när jag hamnar i ett köpcentrum. Men det är alltid behövligt att uppdatera sin garderob, och jag ska ju faktiskt till Alanya om 1 månad ungefär.. måste ju ha lite nytt! ;)

Håller på att klippa bort lite på v-bloggen från igår med mig & Linnsan också,
den var för stor för att ladda upp direkt haha. Men ni får den om en stund!
Han på fyra ben som betyder mer än allt

Sexton år, tonåren, åren där allt är kaos på både gott och ont. Ingen struktur alls, bara hit och dit, upp och ner, och överallt. kaos. Att ha någon på fyra ben som följt med en genom dom knäppaste åren i livet utan att döma, utan att vända kappan efter vinden eller svika när allt är upp och ner betyder mer än det mesta, och är kanske det ända som på riktigt är äkta just i dessa åren. Who knows..

Winnetoo, min fina ungponny som kom som en bäbis när jag fortsatt var ett barn med svenskt råttfärgat hår och precis hade börjat i sjuan, som sedan följt med mig i alla up and downs, i alla knäppa situationer och i åren då jag förändrats som mest - och gjort som mest dumma saker.Från ett barn, till en osäker tonåring med kritblont färgat hår som började provocera på bloggen "schalalaaolsson", testade på det mesta och tänjde på alla gränser som fanns i avlånga landet lagom. Testade sig fram i livet och det ända med struktur som fanns kvar var skimmelskäcken i stallet, skimmelskäcken som visserligen gjorde allt tvärt emot vad jag ville men som ändå var den ända som fick mig att ha fötterna kvar på jorden. Den vars ögon inte stirrade sig blinda på smink eller klädstorlek, den vars statusfixering inte låg i fester eller killar, den ända som var kvar med fyra ben på jorden och som ändå var någon som jag ville lyssna på, någon som värderades högt för mig.  

 

Från att ha varit den som läst alla andras bloggar, förundrats över deras alla kommentarer och fiffiga inlägg blev jag så småningom en av dem. En av dem som folk älskade att reta sig på, en av dem som visste precis hur jag skulle uttrycka mig för att ponnymorsorna skulle sätta ciggen i halsen och få resten av kommentarsfältet att vräka ur sig galna åsikter om mig, om mitt liv. Ett liv som ingen visste sanningen om, inte ens jag själv i det stadiet tror jag. Jag hängde med, levde i nuet och körde all in - vad det gällde allt.

Var den ända hästbloggen som var uppmärksammad trots inga meriter, trots att jag hoppade låga klasser på en ungponny som inte var speciell på något vis för dem flesta.Sedan kom ännu ett break, en vändning från allt som varit det som hette liv, och vardag. Håret blev brunt och skolan blev trisst, kontrollbehoven tog jag ut över allt annat än lindade hästben och matteläxor. Men ponnyn med dom stora, förstående ögonen fanns kvar, i samma box, på samma plats, i samma livsfas. Vilken trygghet, att hur mitt liv än vände och vred sig stod det alltid en kvar, en på fyra ben som inte uttryckte sina åsikter på samma sätt som dem på två ben. En som var mindre dömande och en som hade statusfixeringen på allt annat än det alla andra hade den på. En individ som var äkta, och som fanns med mig vare sig jag ville eller inte.Schalalaaolsson var stor, dock var hela syftet med bloggen förändrat. Inget mer provocerande, bara tankar och åsikter. Åskitsinlägg blev min grej, som ännu en gång fick ponnymorsorna att svälja kaffet lite snabbare framför sina datorer, vilket jag fick svälja ännu hårdare på tävlingsplatserna. Lilla Linn som verkat så blåst var kanske inte det trots allt, hon såg visst igenom allt det som var meningen att det skulle hållas tyst om, att ingen skulle röra i - och defenitivt inte skriva ut egna åsikter om.

Vad hade jag gjort? Satt både mig och Winnetoo i knipan, nu kastades det skit hejvilt bland vuxenvärlden på oss. Dom förstod direkt att Winnie betydde mycket för mig, och för att komma åt mig i det livet jag levde utan någonting som var vanligt och lugnt, i ett äkta tonårsliv - var det Winnie man skulle gå på. Jag fick höra både det ena och det andra och det gjorde mig vansinnig. Till deras besvikelse fortsatte jag, mer än någonsin med mina åsikter, jag stod upp för mig själv, stod för mina åsikter som var både starka och många. Jag visste var som var rätt och fel, vilket många vuxna runt om mig inte gjorde - och det fick dom känna på.


Men till slut tröttnade även jag på att leva ett liv som var fullt ös medvetslös, utan kontroll eller struktur. Jag la bloggen åt sidan, jag tog tag i mig själv och hela mitt liv, tänkte ur nya perspektiv och kände hur mycket jag faktiskt mognat. Kände hur stark jag blivit av allt som hänt, och hur tacksam jag var för det jag levt i, som varit toppen, galet, och helt åt helvete ibland - men jag har tagit mig igenom det med ett leende på läpparna och en jävlar anamma som ingen annan. Jag har stått upp för mig och jag har trott på saker som alla andra sagt varit omöjliga, det är någonting jag alltid kommer bära med mig.

Men det som är det mest fantastiska är just Winnetoo, som är den ända individen som hela tiden varit någon som jag velat ha med att göra och någon som jag aldrig har haft ett umgås uppehåll med. Skimmelskäcken som stod i sin box längst till höger när jag var ett barn, som stod i samma box när jag var en galen fjortonårig unge som tänjde på gränserna, som hängde med på karusellen schalalaaolsson och ponnymorsornas attacker, som följt med mig upp till åren där jag inser vem jag är, lever ett valt och planerat liv som jag trivs med. Ett liv där jag är tonåring och crazy när jag kan och vill det, men samtidigt är den Linn jag är, som är mogen och kan se allting ur vuxna perspektiv.Jag vet att jag måste gå vidare och inse att en dag, inom en ganska snar framtid, kommer inte min tvillingsjäl stå i samma box med sin underbara blick längre. Alla sagor har ett slut, och det kommer även våran få. Jag kan inte vara så egoistisk att jag skulle välja att ha kvar honom, han brinner för att tävla och kommer kunna gå hur långt som helst med rätt ryttare på ryggen. Men känslan av att skiljas från honom, att gå skilda vägar från varandra är otänkbar nästan. Vi delar så mycket, det känns som om han har hela min historia i sina ögon, han äger en stor del av mitt hjärta - som han alltid kommer äga. Jag kan lova er, att jag kommer göra allt som står i min rätt för att han ska må så bra som möjligt hela sitt liv. Kommer det en gång en dag där han inte mår bra i sin situation kommer jag rädda honom, jag tänker inte säga hur, men jag har den planen klar ifall det skulle hända. Min stjärna som aldrig skulle svika mig, som gör allt för mig och den individ som är den ända som vet allt om mig och kan läsa av mig direkt.Varför du är den som jag ALDRIG kommer glömma och alltid kommer finnas med mig i mitt hjärta, är ganska uppenbart.
Du har verkligen varit den som jag alltid kunnat vända mig till, den som hängt med i hela min tonårs karusell och den ända som fått mig att ha fötterna kvar på jorden i många perioder där jag lätt kunde ha tappat fotfästet helt utan dig. Trots det kaos som varit, trots allt dumt som jag har gjort så har du alltid varit där och alltid varit den som jag ändå kännt mig bunden till. Du har varit den ända som på riktigt gett mig ett värde, som jag på riktigt alltid har varit behövlig för. Efter dessa åren med dig, kan jag inte ens tänka mig en framtid utan dig. Utan den som är det ända äkta och riktiga för mig, världens finaste Winnetoo.
Kul att vara tillbaka!

Underbart kul att vara tillbaka, och tack för alla fina kommentarer angående inlägget med filmen från lagklassens runda med Winnetoo - blir verkligen superglad för era snälla ord!
Vårens stora, nejtack!


Modesto fleece tröja från Kingsland - vad hände med att hålla sig till färger som är snygga tillsammans?
Första gången KL på riktigt har misslyckats..? Dessutom kostar den 1400 spänn vilket för mig är ofattbart att köpa en tröja för, som ser ut som den är sydd efter ett barns vilja på sisådär tre år..
Nejtack!


Professional Choice's stora vår-miss!
På långt håll kommer man inte se mönstret på bootsen utan de kommer se ut som en rörig massa av konstigt kombinerade färger, nejtack!

Bra mycket bättre såhär;
Promenad i regnet!

Nu tar jag och Sofia oss en långpromenad i ett riktigt äckelväder till busshållplatsen, vi ska in till stenungsund en sväng. Sedan åker Sofia med tåget hem till UA - och när hon kommer hem, får ni förhoppningsvis våran högst oseriösa videoblogg, tjata på henne så hon verkligen lägger upp den ;)
Film från lagklassen

Då allting krånglade när jag skulle ladda upp och efter det blev det bloggpaus för min del så har ni ju inte fått se lagklassens runda ännu, så jag passade på att ladda upp den lite snabbt - 
Vblogg
Diskussion kring ordspråk

Ni vet alla mina uttryck's inlägg som är märkta med ett "♥" som rubrik, bland dem uttrycken fanns ett uttryck som jag aldrig publicerade, därför att jag inte vet om jag håller med till 110% i det uttrycket, som jag gjort i alla andra utan att behöva tveka eller tänka efter. Så tänkte diskutera lite tillsammans med er kring det som med det mesta som jag är osäker över (och som handlar om hästar), läs det här:

"Det är bättre att rida en medelmåttig häst på ett fantastiskt sätt,
än att rida en fantastisk häst på ett medelmåttigt sätt."

Ganska vanligt uttryck hos alla "hästkännare", men jag är lite klyven faktiskt..
Det känns som om man inte kan bli bättre en hästen man sitter på enligt mig, eller har jag fel där?

Jag får ofta frågan om hur jag vågar hoppa så högt av mindre tjejer, eller personer som säger sig inte ha det självförtroendet till att våga styra på större hinder. Jag brukar alltid bara säga att det är tack vare hästen jag sitter på, Winnetoo gör nästan alla ryttare självsäkra och icke höjdrädda, han är så otroligt ärlig på hinder och har en grym hinderuppfattningsförmåga. Hade jag suttit på en osäker ponny som inte kunde bedöma avstånd lite på egen hand, eller en ponny som när som helst hade kunnat lägga in en tvärnit så hade inte jag utan att blinka styrt på ett hinder som var större en ponnyn själv liksom. Det har så otroligt mycket att göra med hästen!

Jag tycker det är skillnad på att få en för svår häst än att få en för fin häst - håller ni inte med där lite?
Med en "för fin häst" menar jag en välriden häst som har kvalitéer över ryttaren och kanske kan svårare saker än ryttaren - för att man sedan tillsammans med hästen ska kunna utvecklas. Det tror jag inte är skadligt för hästen alls, det blir som ett lugnt år, där en ny ryttare lärs upp som sedan lär sig och kommer till en såpass hög nivå att hästen kan prestera på samma nivåer igen och kanske ännu bättre eller högre? Dock KAN det vara skadligt för både häst och ryttare om man får en för svår häst, en häst som kanske har en jättekapacitet men som är för het, för osäker, för svårriden helt enkelt.

Vad tycker ni - är det skadligt att få en för utbildad häst att rida på ett medelmåttigt sätt och lära sig på?


Bild på min första ponny:
C-ponny valack *1996
Hade inte gjort någonting när jag fick honom, hade dock tur då det fanns en hel del att få ut av den här ponnyn och vi kunde verkligen utvecklas tillsammans. Men sedan kom vi till den punkt där han inte räckte mer, där jag gick om honom - men kom inte vidare på grund utav hans begrensade kapacitet och vilja vilket, för bådas bästa, fick leda till försäljning. Dock har jag fortsatt en teori som säger att om jag hade fått en mer välutbildad ponny som liten, hade jag lärt mig grunderna på ett bättre sätt än att istället lära min redan tokiga första ponny att stegra - för att skänkelviknings tramset var för tråkigt ^^


Bild på min första D-ponny:
Ett sto född 1995 som hade gått upp till MSV:B och var riktigt het, dock en ponny jag passade som handen i hansken med. Ett riktigt bra beslut av köp, som jag får tacka mina föräldrar att dem vågade ta trots denna tok ponny, men som tyvärr slutade riktigt illa pga. en gammal skada på Mirandas skelett..


Bild på mig och Winnie när vi hoppade vår första tävling, i ungponnyklass L:D.
Sedan kom då min älskade Winnetoo, som är den som det varit mest blod, svett och tårar med - men som jag också lärt mig allra mest utav och som jag utvecklats mest tillsammans med. En ungponny för mig, i det stadiet jag var i, var för tufft. Men det är lätt att vara efterklok - och dessutom kan jag numera bara blicka tillbaka med ett leende på alla tuffa perioder, för ingen har lärt mig så mycket som den här guldponnyn. Ponnyn som har störst plats i mitt hjärta, och som alltid kommer äga en stor del av mitt hjärta. Den dagen då vi ska gå skilda vägar, den dagen kommer en del av mig rivas sönder inifrån..
Ringorm

Vad är ringorm?
Ringorm är en svampinfektion som är möjligt för både människor och djur att få. Det är ingenting som är skadligt att få, mer än att sjukdomen kan lämna fula märken av kala fläckar på djurs kroppar. Ringormen kan förekomma under hela året. Det anses allmänt att fuktigt väder gynnar dermatofyter (svampar).  Det finns också olika svampinfektioner, både en fuktigare infektion och en torrare variant där det är större hårlösa partier. Dermatofyter är en grupp mögelsvampar som delas in i tre genus. Dels Trichophyton och Microsporum, som orsakar ringorm hos djur och människa, dels Epidermophyton, som är kopplad till människa

 


(lånad bild från google.se)

 

 

Symtom
Det kan variera med symtomen beroende på vilken art som hästen har råkat på, och även skillnad beroende på individerna. En första symtom kan vara lindriga hudansvällningar, där pälsen försvinner och det bildas krustor som sedan ramlar av. Det är ovala/runda hårlösa partier av varierade storlekar (ett par centimeter i diameter) med torra hudflagor eller en fuktig yta som kan ses som en följd av detta. Det kan också innebära förtjockad hud. Klåda förekommer sällan.

 

Smitta
Ringorm räknas som en kontaktsmitta, och är en väldigt lätt sådan. Det kan smitta från djur till människa, men inte tvärt om. Det klassiska att smitta med är sadelgjordar som byts mellan hästar. Hästar tvättas i andra medel.  Svampen bildar sporer vid infektion. Dessa ramlar av djuret eller fastnar på utrustning och kan överleva i miljön månader till år för att på nytt infektera mottagliga individer. Huvud, hals och bål angrips i första hand, vilket är logiskt vid direktsmitta med tanke på hästars sociala beteende och smitta från utrustning som till exempel sadelgjorden. En god regel för att förhindra smittspridning i ett stall kan vara att alla nya hästar får stå i karantän tre veckor. Även många andra infektionssjukdomar hinner bryta ut och kan åtgärdas inom denna tid. Om inkubationstiden inte stämmer i tiden med det tillfälle man tror att hästen fått smittan ska man komma ihåg att sporer kan ligga länge i miljön och på så sätt infektera hästar även hemma i det egna stallet och kanske inte alltid via yttre kontakter. Köps en ny häst in, som inte haft ringorm tidigare, kan det också starta hela karusellen igen om den smittas från miljön.

 

Behandling
Ringorm läker ut hos de allra flesta hästar på cirka 8-12 veckor även utan behandling, men eftersom denna svampinfektion är så pass smittsam mellan hästar och även smittar människor och ibland andra djur, bör de infekterade djuren ändå behandlas för att förhindra smittspridning och för att påskynda läkningen. Infektionen hos hästar kan behandlas med Imeverol, fyra gånger med 3–4 dagars intervall. Eftersom att smittan är så pass lätt är det noggrann hygien och Virkon S som gäller att tvätta alla saker med.


Under skolans ringorms-period tvättade vi alla hästar, även fast bara några hade.

Övrig stallrengöring och desinfektion
I samband med behandling ska sanering av stall samt stallutrustning göras. Det är av största vikt att stallet och hästtransporter rengörs ordentligt efter ett att man har ett stall som drabbats av ringorm, då svampsporer finns kvar i miljön som boxinredningar, i transporter, sadelkammare och på utrustning som borstar, schabrak och så vidare. Annars fortsätter troligtvis karusellen.

Källor: Mig själv
http://www.sva.se/sv/navigera/Djurhalsa/Hast/Hudsjukdomar/DermatofytosRingorm/
http://www.apoteket.se/privatpersoner/djur/sidor/Hast_Hudopals_Eksemohudutslag_Svampringorm.aspx
http://sv.wikipedia.org/wiki/H%C3%A4stsjukdomar


Mer tävlingsbilder

Fått massvis med ursnygga bilder från Ellinor som vanligt, grym tjej det där! ;)
Ellinor Strömbäck - esphoto.se

Mitzy Light - 

Den här bilden var även med i st-tidningen där det stod om min vinst med Max & även Winnies placeringar - ska ta kort på artikeln så ni får se!


Winnetoo -Lagfoto:


April April..

Nej, jag har faktiskt inte hoppat av skolan ;)
Men det kunde varit sant, eftersom att jag varit inne på att antingen byta eller hoppa av. Men än har inget av det hänt i alla fall.. De flesta förstod dock att det inte stämde i och med att det var den 1:a april.. smarta barn!


Bilden säger så mycket.. korkade korkade srg09 <3
Föresten lovade jag att tipsa lite snabbt om en efterbliven tjej i mitt hus, Linnea.Hmm..

Gissa vem som är här och skriver igen?
..back on track..


Vinnare av bild-tävlingen

Jag måste vara världens sämsta domare... jag kunde då inte välja ut en eller två bilder, jag var tvungen att ta flera, det var ni minst sagt värda! Jag har fått in mängder med helt otroligt fina bilder vilket gjorde mig sjukt svårt att välja.

Och jag känner mig så elak varje gång jag måste neka bilder liksom.. jag kan ju tyvärr inte publicera alla bidrag, hur mycket jag än skulle vilja.. ;)

Men tack till er alla som har skickat in urfina bidrag! Bättre lycka i nästa tävling om ni inte kom med nu!


Och grattis till de vinnande tjejerna med deras ponnyer/hästar!

ponnyprinsessans.blogg.se


jenniferalindahl.blogg.se


http://sabrinasoderberg.blogspot.com


Malin Henriksson (stod ej blogg)


http://mathildablomberg.blogg.se


lisajohanssoon.blogg.se


V-blogg från kvällen

Precis hemkommen från pollarna! Härligt att se dem igen, och vad pigga dom var!

Mamma tog 2 random bilder sådär, bjussar väl på dem ;)

Ni får en lika random videoblogg från kvällen, Martijn leker hingst när han ser råddjur, HAH!
Det är även en hel del cred o beröm till er läsare i videon = ta till er! :D

Och ni får väl inte skratta för mycket för mitt vackra bäbis-språk, fjollar alltid med mina pollar..


Snabbinfo

Föresten, ni som undrar när Linn kommer tillbaka. Hon kommer när hon har tid och ork, alla behöver vi ett break ibland. Hon har alltså inte slutat, utan har en liten paus då hon har mycket för sig och inte hinner med/orkar bloggen. Jag gör mitt bästa för att hålla uppe bloggen så gott det går i alla fall.

Hoppas ni är förstående och fortsätter vara aktiva i kommentarerna och läsa bloggen = skapar mer motivation och idéer för oss! Jag ska fixa bilderna som plåtades på mig & hästarna häromdagen nu, så de kommer inom en snar framtid ;)


Bildtävling!

Minns ni när jag bad er tipsa om vad ni helst skulle vilja ha/tycka vad roligt att skicka in bilder på? Nu kör vi en tävling då jag vill se era "porträtt tillsammans med din häst" - bilder!  Jag plockar ut en vinnare som presenteras här på bloggen, och tävlingen stängs ikväll klockan 00.00.Regler:
- Det skall alltså vara du och din häst/ridskolehäst/medryttarhäst.
- Maila bild till: TeamSL@live.se (glöm ej din bloggadress om du har blogg)
- Kommentera detta inlägg och säg vad DU vill att det ska handla om för foto nästa gång!

Ditt bidrag räknas ej om du inte gjort detta.

(Jag vill också nämna att jag skulle så gärna vilja svara på allas mail, för vissa skriver samtidigt så himla fina saker, men tyvärr är det så enormt många mail att tiden inte räcker till..!)Då var det klart

Nu var det beslutat - jag har hoppat av skolan :(
Som ni vet har jag velat med mitt beslut, men nu är det gjort. Blir bäst så.


Tips om killblogg

Jag vill tipsa om en hästblogg vars drivs av en kille. Han har ambitiöst följt vår blogg, kommenterat lite varstans och är trevlig. Står upp för att vara en kille i ridsporten, helt klart någon jag kan tänka mig att uppmärksamma! Hans blogg har syftet att visa att killar kan både blogga och rida, och han har inriktning hoppning. Målen med ridningen är att kunna leva på det i framtiden.

Så jag tycker att ni skall ta och kika in på Hugo's blogg!
http://hugoanderholm.bloggplatsen.se/
RSS 2.0