Svar på tal



Ja, mina hästar & jag pendlar en hel del hem och till skolan. (För nya läsare: jag går på Sveriges ridgymnasium i Kungsbacka).

Anledningarna är oftast att vi tar hem de på lov, eller om jag har tex bokat hovslagare här hemma, eqiterapeft och så vidare. Dessutom åker jag mycket på meeting långt upp/ut i landet, och då är ofta utgångspunkten hemifrån bättre.

Dessutom hatar jag att lämna mina hästar på skolan utan att jag är där. Jag är pedant när det gäller mina hästar, inget jävla insopat äckligt från golvet in i mina boxar, lägg höet på speciella ställen, led Martijn såhär och så vidare. Haha, ja det är ganska sjukt hur inmatad man är på allt man gör, helt automatiskt. Dessutom ogillar jag verkligen att ha Martijn i så pass små och tråkiga hagar, då han är en häst som älskar att röra på sig och behöver stimuleras. Mahjong därimot funkar prima, han gillar att stå och chilla på livet på ett annat sätt än den lilla.

Jag betalar stallhyra för både i stallet hemma, även fast jag inte är där ja. Tyvärr var det detta som gjorde att jag fick "fly" från mitt gamla stall/ridklubb. Jag var den sista från gamla Ljrk-gänget (privatstallet) som inte flytt därifrån när styrelsen brakade ihop och det kom in alla möjliga olika människor. Tyvärr bara massa skogsmullar, agility och we-folk. (Och nej tro inte att jag är emot folk som nu inte tävlar - men i just detta sammanhanget så är detta tummen ner, pga folket.) Ingen tävlingsintresserad och högt satsande, vilket gjorde att de ville få bort oss tävlingsryttare. De lyckades, genom att passa på att säga att jag var tvungen att betala kallhyra PLUS foder till hästarna - även när de inte står där!? Kallhyra som var dyr, okej det får man väl stå ut med. Men foder till hästarna under den tiden de inte står där!? Idioter. Ja, så därför tittade vi runt och flyttade till det mysiga lilla stallet vi står på nu där det är rimligt.

På skolan betalar vi endast 1 box, "Extrahäst" och det räknas Martijn som. Kallhyra ligger på 1.500kr om jag inte minns fel. Sedan har vi gödselhantering som går på 400kr/häst i månaden. Detta gäller båda. Fri tillgång till spån nu i alla fall. Foder betalar vi för.

Det kostar mycket att ha häst, men sånt är livet.
ja, vi betalar dubbel hyra men med rimligare kostnader här hemma.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Gött ändÅ :D

2011-04-15 @ 20:49:37
Postat av: Anonym

Följdfråga- hur mycket går det på allt som allt? Vet att stallplatsen är gratis, men vad betalar ni för spån, foder osv? :) på skolan alltså.

2011-04-15 @ 21:26:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0