Mina fördomar inom ridsporten

Jag ska avslöja mina fördomar som faktiskt finns när jag kollar på ett ekipage inne på banan. Dock är det inga starka fördomar utan bara en tanke som kan slå mig, en tanke på att jag faktiskt kan tänka så sometimes.

x Starka bett och rasslande kedjor kring hästarnas munnar när dem kommer in på banan får mig att tro att det ska gå dåligt och att hästen kommer stressat riva eller stanna någongång under banans gång. Självklart behöver inte detta stämma, men ska jag vara ärlig stämmer det faktsikt ganska ofta..

x Snyggt matchade igenomtänkta outfit's och utrustning får mig att tro att det ska gå bra för ekipaget. En fördom jag absolut inte är stolt över, riktigt dumt att man reagerar så. Men tyvärr lurar ögat en ibland - och jag blir faktiskt alltid lika glad när den här fördomen INTE stämmer! Man rider inte med utrustningen..

x Jag får alltid ont i magen när heta hästar kommer in då jag tror att ritten kommer ridas stressat utav ryttaren. Det här stämmer inte alltid, men i många många fall. Heta hästar SKA man rida lugnt - och man kan få en het häst att se ut som om den vore lugn, dock är det en kunskap alldeles för många med heta hästar saknar..



Om du inte visste vilka jag och Winnetoo var och såg oss komma in travandes på banan - skulle du tänkte något speciellt om oss då som du vågar/vill dela med dig utav i kommentarsfältet? Hade varit roligt att höra!




Kommentarer
Postat av: Anonym

att det skulle gå bra eftersom ni ser så prydliga ut haha :) sen hade jag tänkt att hästen var fin, och att du som alla andra "fallit" för utrustningtrenderna haha :) har jag också i och för sej ;)

2011-04-29 @ 13:54:12
Postat av: eila

om du ska sälja winnietoo, vilken pris klass kommer han ligga i?:D skulle vara roligt att veta vad dina tränare och folk runt om har sakt :D

det måste ju röra sej om ganska mycke pengar, du har ju gjort ett så grymt bra jobb med honom! Du rider honom så sjukt bra :D

2011-04-29 @ 14:11:31
Postat av: ebba

jag skulle tänka, en lugn och ordningsam ryttare med en lite hetare häst, jag skulle nog tänka att ni skulle klara av banan på ett proffsigt sätt då ni båda ser professionella ut.. Snygg utrustning, alltså bra koll på det mesta i hästväg (så tänker jag men kan vara helt tvärtom!). Rider ordningsamt och väldigt noggrant alltså ingen "flängritt", och då inga såkallade slarvfel.

Men även denna ryttare som ser ordningsam ut och har koll på utrustningen kan vara den som piskar hästen över hindret tillslut och som bara har snygg utrustning för att vara snyggast i stället för bäst!



men jag har sett dig "live" och du är precis den ryttarinnan jag föreställde mig.. STORT plus till dig som är en GOD förebild inom ridsporten!

2011-04-29 @ 14:28:43
Postat av: Daniela

Jag tror att jag skulle tänka att det var en söt häst med fin kapacitet :)



Och att rytatren INTE var en sån som slet, bankade och slog sin häst :3

2011-04-29 @ 14:37:21
URL: http://powerpony.blogg.se/
Postat av: Catrine

Du ser alltid lugn och fokuserad ut när ni kommer in på banan, och Winnie ser fräsch och prydlig ut :D

2011-04-29 @ 14:37:47
URL: http://catrinek.blogg.se/
Postat av: Estrid

Om jag skulle tävla i samma klass skulle jag bli nervös och tänkte "tusan, hon ser bra ut o kmr säkert vinna" xD HAhAHa

2011-04-29 @ 14:38:48
URL: http://ejls.blogg.se/
Postat av: Nellie

Tänkte bara säga att jag tyckte att det var jätteroligt, och annorlunda, att läsa "Man rider inte med utrustningen". Jag håller helt med i både ditt sätt att tänka om det och har själv haft den fördomen men har väl blivit av med den lite mer och mer...



Men i alla fall, riktigt bra skrivet. Man rider faktiskt inte med utrustningen, visst är det roligt att ha en fin/dyr utrustning men att man köper det det betyder inte att det går bra på tävlingsplatsen, eller tvärt om. (Visst kan det lika gärna göra det, dock beror ju inte det på utrustningen.) :)

2011-04-29 @ 15:06:09
URL: http://trulsirullsi.blogg.se/
Postat av: Alma

Jag tror att bilderna på dig är lite missvisande. För jag upplever dig som en tjurig människa på bilderna. Även om jag upplever att det ändå är full koncentration i verkligheten, för ärligt.. Vem hinner le på en tävling?

Så på bilderna ser du sur ut, men jag skulle nog uppleva dig som otroligt medveten och koncentrerad på en tävlingsplats.

Du: Koncentrerad, målmedveten och skarp.

Winnie: Framåtbjudande, ivrig och skarp.

:)



Brukar i regel strunta i utrustningen och hellre kolla kroppsspråk, det är det viktigaste för mig. Man kan se om ryttaren förberett sig på en fajt med sin häst, om ryttaren är osäker på sin kunskap eller om ryttaren vet att dem kan och lär klara det.

2011-04-29 @ 15:11:14
URL: http://svartlistad.webblogg.se/
Postat av: Josephine

Jag hade nog faktiskt inte tänkt så mycket eftersom jag tycker att ni är ett ekipage som passar in i "mängden" och inte det första man lägger märke till om du fattar =) Om det däremot är ett riktigt WOW ekipage så tänker man nog automatiskt att det är ett bra ekipage och att det kommer gå bra ;)

2011-04-29 @ 15:31:38
Postat av: Irma

Jag håller med Jaosephine. Inget elakt, men ni är inget ekipage som sticker ut mer än andra. Om man står och kollar på framhoppningen tex, så är det väl kanske inte er man lägger märke till.

Dock när ni kommer in på banan så skulle jag tänka att det var en lugn och fin och genomtänkt ritt. Att ponnyn var lydig och hoppade med bra spänst och att det var ett fint ekipage :)

2011-04-29 @ 15:42:53
URL: http://irama.blogg.se/
Postat av: Julia

Jag skulle tänkt att ni såg ut som ett ganska rutinerat och väldigt prydligt ekipage, med en ryttare som ser ut att ha mycket kontroll på sin häst vilket är ovanligt inom hoppvärlden. Utrustningsmässigt sicker ni inte ut så mycket, väldigt ponnyaktigt med hjälmen och hår i en toffs (som den dressyrryttare jag är föredrar jag hår innanför hjälmen haha) men allt som allt snyggt ekipage som ändå sticker ut lite från mängden.

2011-04-29 @ 17:02:14
Postat av: amanda

Ni ser ut som ett stilrent och skickligt ekipage!Så jag skulle tro att det skulle gå riktigt bra för er! ;)

2011-04-29 @ 17:11:59
URL: http://aamandakarlsson.bloggplatsen.se
Postat av: Emelie

Att nu kommer det en duktig ryttare som är mycket erfaren, har reda på sin ponny och mycket ordig och reda runt om kring sig. :D

Du är så fantastik duktig Linn!

2011-04-29 @ 17:24:44
URL: http://norrakullensstall.blogg.se/
Postat av: Maja

Jag hade nog tänkt att nu kommer det in en ryttare som är mycket fokuserad och har kontroll över sin häst, och att ni är väldigt snygga tillsammans :)

Du är grymt duktig! :D

2011-04-29 @ 18:03:12
Postat av: emma

Håller med dig på sista punkten, " talang är inte att rida en häst som ser svår ut, utan att rida en svår häst så att det ser lätt ut"

2011-04-29 @ 18:16:30
Postat av: Sara

*Ska jag vara heöt ärligt skulle jag nog tro, eller mer som du säger, att tanken kan slå en, att du förmodligen är en snobb/bortskämd/bortklemad och/eller har en ponnymamma/pappa som lägger väldigt mycket pengar på allt du vill ha eftersom du har fin ponny, snygg märkesutrustning osv. *(hemsk fördom jag vet, men här uppe i Norr ser man väldigt stor skillnad på de som har hur mycket pengar som helst verkar det som och vi som har mindre att röra oss med och väljer billigare alternativ) *Jag skulle tro (mer att tanken kan slå mej) att det skulle gå bra, mest på grund av hästen eftersom den också förmodligen var superdyr och du inte behövt rida superbra för att vinna tävlingar och klättra i klasser och så* (även det en hemsk fördom, men ibland stämmer det)



Och så vill jag bara förtydliga att jag absolut inte tycker det här, men sådana hära tankar kan tyvär slå mig när jag ser liknande ekipage.. :/

2011-04-29 @ 18:17:14
URL: http://varldenurminaogon.blogg.se/
Postat av: emma

jag skulle nog ta er som ett helt vanligt ekipage som nog kan gå LÅNGT :D

2011-04-29 @ 19:26:23
URL: http://eeemmas.blogg.se/
Postat av: Natalie

Jag hade nog trott att du var en äcklig, snobbig ponnyryttare som fick hästar för 100-tusentals kronor och all utrustning du pekar på. Efter att ha följt dig sen schalalaaolsson så förstår jag att så är inte fallet :-)

2011-04-29 @ 19:37:37
URL: http://hakkila.blogg.se/
Postat av: Natalie

Jag hade nog trott att du var en äcklig, snobbig ponnyryttare som fick hästar för 100-tusentals kronor och all utrustning du pekar på. Efter att ha följt dig sen schalalaaolsson så förstår jag att så är inte fallet :-)

2011-04-29 @ 19:49:16
URL: http://hakkila.blogg.se/
Postat av: Paulina

Jag skulle nog tänkt att "detta ekipaget kommer göra bra ifrån sig". Jag menar, du har en snygg välmusklad ponny, snygg utrustning och ser ut att rida mjukt och fint :)

2011-04-29 @ 19:52:07
URL: http://ponnibrudarna.blogg.se/
Postat av: felicia och erika!

Riktigt bra inlägg! :)

Jag skulle nog fått uppfattningen att det skulle gå bra för er. Winnetoo är väldigt fin och du har alltid snygg utrustning både till dig och hästen. Man reagerar ju också självklart på hur ekipaget rider in, om det är flängigt eller ser snyggt ut. :)

2011-04-29 @ 19:59:28
URL: http://fleke.blogg.se/
Postat av: Lisa

Lite svårt att säga nu eftersom jag vet vilka ni är, men hade nog tänkt att ni var ett ekipage som vann hela tiden, ren & fräsch ponny och all utrustning, det verkar som ni verkar ha ett bra tempo när ni tävlar (Winnie verkar vara den typen) så jag skulle nog tro att ni vann hela tiden, om ni inte vann skulle ni iaf få placeringar :)

2011-04-29 @ 20:16:15
Postat av: Anonym

dedär med snygg utrustning stämmer , man tänker ju hon red bra fast den egentligen nog itne red så bra x)

2011-04-29 @ 21:36:37
URL: http://hillaryochfleur.blogg.se/
Postat av: Tessan

Det skulle vara kul att veta vad du skulle tänka om en fjording kommer in på banan? :)

2011-04-29 @ 21:51:14
URL: http://gulingpower.blogg.se/
Postat av: Felizia

Först hade jag tänkt, aaaaaawweee så söt ponny, och välmatchad, ren och knoppad är alltid snyggt;) sen hade jag nog sett dina stövlar och blivit kär i deem eftersom jg älskar dem!! Sen hade jag blivit kär i ditt fina blonda hår! Förresten, en ffråga, är du nöjd med dina pioneer crocodile? Är nämligen sugen på ett par såna... Kan du inte skriva en utvärdering på dem i ett inlägg?:))<3

2011-04-29 @ 23:01:34
URL: http://showjumpers.blogg.se/
Postat av: klara

jag håller helt med om fördomarna, rider dock på pelham på en av mina ponnyer, tycker själv inte att det är jättekul att behöva göra det men har insett att jag faktiskt måste och också kommit fram till att hon faktiskt trivs mycket bättre på det än vanliga tränsbett :) Jag kan vara så mycket mjukare mot henne. Red ut på hackamore och fick inte stopp på henne, hon sparkade sig och trots att hon hade benskydd fick hon en fraktur i benet, tack och lov var det ingen fara utan det var en lindrig skada och ingenting på senan, men om jag hade haft pelham hade det förmodligen aldrig hänt. dock satt hackamoret väldigt mycket för löst och en av skänklarna ställde sig åt fel håll, vilket gjorde att det blev som att rida i grimma... Men jag håller faktiskt med om "första intrycket" ändå :)

2011-04-30 @ 13:39:20
URL: http://[email protected]
Postat av: Fia

Första intrycket skulle vara, som någon sa, bortskämt rikemansbarn med 100 000 kronors ponny som det kommer går jättebra för eftersom ponnyn är så duktig och för att man har råd med massa fina tränare och sånt. Sorry, men det skulle vara min första tanke. Kanske för att jag aldrig haft råd med egen häst och massa fina märkessaker utan bara varit "den som inte har egen häst" bland privatponny-ryttarna på ridskolan..



Vidare tankegångar skulle bero på hur du red men eftersom jag inte sett dig rida så kan jag inte uttala mig om det. Tyvärr skulle jag nog vara väldigt partisk och försöka leta efter fel du gör. Sorgligt men det är mina men efter ridskoletiden..

2011-04-30 @ 21:29:03
URL: http://melfis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0