Svar på lite frågor

Fick en del frågor som en läsare önskade svar på, och jag hjälper till så gott jag kan såklart! :)

Sofia kommer du tävla i silver stövlar i vår? (som du skrev tidigare i höstas, kanske du har tagit upp det nu på senare tid men har inte hängt med så bra..)

Svar: Jag hoppas på detta! Gäller bara att hitta något upptill som funkar i så fall.. Har inte glömt bort det ;)

Har du båda hästarna gratis på skolan?
Svar: Nej, endast en av hästarna räknas som min "elevhäst". Jag betalar 1.500 tror jag för övrig stallplats.

Vad är det för märke på din jacka?
Svar: Det är ett killmärke, RG512



Får man starta med remontgrimma?
Svar: Ja, du får lov att starta dressyr i remont!

Varför använder du inte sportBH när du rider? Såg det på just dom här bilderna, vet inte om du rider med det annars - men vem vill ha bristningar på brösten i den här åldern? Jag rider med det och det är verkligen hur skönt som helst! Verkligen något att rekomendera! :)
Svar: Aldrig haft tanken bara om jag ska vara ärlig..

Och sen, rider ni med väst? Om inte: Varför?

Svar: Jag rider nästan aldrig med väst. I dressyr använder vi inte väst, och det är jag glad över. Hur klumpigt och obekvämt som helst! Dock försöker jag komma ihåg att ha det om jag ska rida knäppa hästar som man inte kan lita på, hoppa högre höjder eller rida ut på en galen häst!

Hur länge brukar du rida fram innan start, på vilket sätt & hur länge gör du varje "grej"?

Det varierar jättemycket! Då jag gör allt för att komma på hur det bästa för Mahjong är (alla individer är ju olika, och Mahjong är ju typen som totaldör på banan och inte gärna har för mycket energi i vanliga fall) så har jag provat flera olika metoder. Han funkar bäst på att bara ridas igång i tempo runt 30-40 minuter. Jag mjukar upp med mycket böjda spår och låg form. Brukar lägga in mycket tempoväxlingar för att få honom aktiverad samt en del övergångar. Kör alltid igenom några öppnor och slutor så de känns bra innan det väl är dags att göra de på banan. Men räkna runt minst 1 timma på en "normal" häst. Med lång framskrittning och skrittpauser inräknat.

Jag har en häst som tuggar väldigt, väldigt mycket på bettet när man rider och rör då ganska mycket på huvudet upp/ner och sida till sida, har du ngt tips på vad man kan göra åt det? Eller ska jag låta henne göra det och se ifall det ger sig med tiden?
Svar: Det är alltid svårt att veta vad det är i såna situationer, men jag kan tänka mig att hästen kanske behöver komma mer till ro och jobba? Testa olika bett, se om du kan hitta något som passar henne bättre och som känns behagligare för henne, så hon vågar ta ett jämt stöd. Sedan är det mycket upp till dig, har du en elastisk arm, en mjuk hand och ett jämt stöd? Rid verkligen fram till det! Ge all tid i världen, ibland kan det behövas. Beröm varje gång hon förstår att hon kan ta det lugnt o få ett stöd, det är rätt och det är bekvämt! Något som är superbra är att longera hästar med inspänning om de har svårt att hitta stödet!

Hoppas att det var lite till hjälp i alla fall!


Kommentarer
Postat av: Amanda

sofia, kan du inte visa vad du fick i födelsedagspreset ? lite ur hästfronten , men SNÄLLA !:D

2011-04-04 @ 15:03:22
Postat av: Jenna

Hej jag undrar hur ni sätter upp era rosetter på väggen ?





Underbar blogg <3

2011-04-04 @ 16:36:57
Postat av: Retard Riders.

Håller med dig, väst är vääääldigt obekvämt att rida med :O usch!

2011-04-04 @ 19:51:35
URL: http://retardriders.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0