Svar på frågestund - med Linn del 2

varför ska du tävla din syrras ponny? asså jag menar, de är ju hennes ponny som hon ska ha och utväcklas med. Det blir inte mkt bättre om du hoppar upp och fixar till den, för de kommer ju alltid va samma med din lillasyster? Asså låt henne ha sin ponny själv, du har en egen..
Svar: Haha, tur att du bryr dig om min syster imed att INGEN av oss i familjen gör det, fint av dig.. ;)
Hon tävlar honom, mer än mig, men det här är min och Sofias blogg, inte våra syskons. Jag skriver om när JAG tävlar, och ibland BER hon mig tävla sin ponny. Vi kör inte med "ditt - och mitt" i våran familj, vi hjälper varandra och det funkar bra för oss. Så du kan chilla, Majsan överlever och får absolut utvecklas med sin ponny i den takt hon själv vill.

Dömer du folk efter ålder? Tänker liksom om du skulle kunna umgås med exempelvis 96-or och 97-or, eller om du tycker att de är "små"?
Svar: Det beror väl på situation, jag hade ju inte direkt tagit med mig någon 97:a ut och festat med - men jag dömer inte någon efter åldern. Själv är jag dock nästan bara med äldre kompisar så det är sällan jag umgås med yngre, men t.ex i hästsammanhang är man ju med precis alla åldrar. Men som sagt, dömer inte, men tänker mig för och beroende på situation kan jag vara med olika åldrar.

Vad heter din hovslagare?
Svar: Nina

vad är det högsta hindret du har hoppat??
Svar: 145 cm.

kan du ha någon bloppis någon gång ?, älskar verkligen hur du klr dig och winnetoo!
Svar: Ja, om jag har någonting som jag behöver/vill bli av med så kan jag gå den vägen såklart. Kul att höra!

Vilken är din favoriträtt? Står själv och lagar mat och vill så gärna fråga dig något, men du har ju berättat så mycket redan i bloggen :)
Sen vill jag bara säga det att du verkligen verkar som en fantastisk människa, och jag hoppas att jag kan få träffa dig personligen en vacker dag! Låt ingen dra ner dig i skiten, aldrig. Keep up the good work med Winnie och allt oxå. Tänk inte på framtiden, lev i nuet! :) Kram!
Svar: Tack för en go kommentar, självklart låter jag ingen dra ner mig i skiten! Varje påhopp folk gör på mig, skadar dom en liten bit av sig själva, synd bara att dom inte förstått det ännu, synd om dom - men mig kommer dom inte åt :) Min favoriträtt är nog alla sorters sallader, älskar olika sallader, helst utan så mycket kött/kyckling som möjligt - mest vegitariskt. 

Hur gör du när du & winnetoo har en dålig period? Hur motiverar du dig själv & vilka tar du hjälp av?
Svar: Jag försöker reda ut i tankarna vad det är som påverkar mig dåligt, alla dåliga perioder kommer ju ifrån mig, hästar bestämmer sig inte för att jävlas under ett par veckor så att säga. Efter det tar jag pepp-hjälp av kompisar och tränare!

Hur gjorde du när din förra ponny avlivades, alltså hur hanterade du saken & gick vidare osv? Hur lång tid tog det innan du köpte Winnetoo?
Svar: Det var nog fel person att ställa frågan till, jag hanterade aldrig saken och har inte gått vidare..
Det tog enormt lång tid för mig att köpa en ny ponny efter den fruktansvärda händelsen, vet inte exakt hur långt dock, men minst ett halvår.

Vart har du köpt ditt blå pessoa schabrak?
Svar: Tre hästar i kungälv.


Min ponny är jättelångsam. Ja vill kunna hoppa me hnm för det kan han men hur ska han få mer bjudning? Gärna träningstips, vilket foder och sånt. Jätte bra blogg!
Svar: Ofta är långsamma ponnyer bekväma och lite olydiga, det går att träna/rida fram kvickhet i dom flesta ponnyer. Foder, tjaa, jag har ingen direkt erfarenhet av lata/långsamma ponnyer, men vet att min kompis använde sig av nått Hippo.. aa, fråga i affären om ett Hippo foder som påverkar hästens framåtbjudning och energi positivt så vet dom vad du menar, det hjälpte på min kompis ponny enormt mycket. Lycka till!

heej ! har du ngt tips till en häst som biterr sig fast på bettet på en sida?
Svar: Jag tror att det beror på någonting annat än att den busar/är lat typ, muskulärt eller kanske i munnen? Ofta krävs det att man musklar den helt jämnt över båda sidorna - rid mycket på ytter och dra inte tillbaka i innerhanden där den biter sig fast, ställ ytter och rid gärna ytterställd förvänd galopp om ponnyn behärskar det. 

hur många ponnyer provred du innan du bestämde dig för winnetoo?
Svar: Ni kommer knappt tro mig nu, men jag provred 23 D-ponnyer, Winnetoo var den 24:e. Är man kräsen så är man ;)

varför lägger du upp samma bilder hela tiden?
Svar: Jag gillar inte variation..

Är du osams med dressyrmupparna?
Svar: Verkligen inte, goa tjejer!

tycker du att du rider bättre än sofia?
Svar: Som den icke-jämförande människa jag är så frågade du helt fel person en sån fråga ;) Men nej, det tycker jag inte. Sofia är äldre än mig och har väldigt mycket mer och längre rutin, så hon har nog en hel del mer kunskap.

Vad tycker du om islandshästar?
Svar: Har inte så mycket att säga, har ingen som helst erfarenhet utav dom.

vad tkr duh åm stallet.se ?
Svar: Gullig sida, inte riktigt någonting jag intresserar mig utav ^^

varför rider inte du dressyr!!??!!??! om du nu tillhör sveriges elit måste du ju tävla dressyr!! de enda riktiga elitryttarna rider ju dressyr!!!!!!
Svar: Ehm.. Vänta lite - när har jag sagt att jag inte rider dressyr?
Tävla dressyr behöver man verkligen inte göra för att tillhöra eliten i hoppningen, men jag tillhör dock inte eliten i hoppning heller. Jag vet inte riktigt vad du menar med den här frågan? 

hej, jag har en häst med bara ett öga. vågar inte tävla på honom för att alla kommer skratta åt mig.... :''( tycker du att jag ska skita i vad dom tycker?
Svar: Självklart ska du inte bry dig om vad andra tycker, ingen kommer skratta förens det går bra, då kan avundsjuka uppkomma i alla möjliga former ;) Men då gäller det att vara stark och stå på sig, ha roligt med din ponny och SKIT i andra. 

tycker du att det är konstigt att tävla på en 33 årig arab??
Svar: Varför fråga mig vad jag tycker? Fråga den 33 åriga araben vad den tycker istället, det är ju den som ska tävla. Vill den tävla - go for it! Vill den inte, tvinga den inte. 

önskar du att du började med shack istället?????????
Svar: Absolut.. 

vad tycker du om karl-philip och karl-jacob ingvarsson???
vem av dom tycker du är snyggast!!!
Svar: Jag känner inte dem, och jag intresserar mig inte för vem av dom som är snyggast heller faktiskt. 

är det sant att winnie kostade 580 000 ?
Svar: aa, fast minus 505000 :- 

skriver du autografer?
Svar: Har faktiskt skrivit både autografer och tagit bilder med er läsare, supermysigt!



Vart köpte du dina röda John Whitaker ridbyxor!? Och hur mycket kostade dom?
Måste bara få veta! :D Ska nämligen köpa sånna, men vet inte vart...
Svar: Charlies för 750 :- typ.

kan inte du skriva lite om, vilka du bor med (din familj? bara din mamma, hela din familj?) och vart du bor och om du har eget stall osv ? och hur många hästar som är installade där ? :)
Svar: Det här är en hästblogg som vi försöker hålla avstånd mellan personligt och häst, därför nämns inte så mycket "omkring" fakta om mig och Sofia här. Men jag bor med mina två föräldrar och min lillsyster på en egen hästgård, och vi har 7 hästar installade varav 4 egna.

Är en ganska ny läsare, så tänkte bara kolla hur gammal winnetoo är?
Svar: Kul att du hittat dig hit!
Winnetoo är i år åtta år, född 2003.

Är det OK att fota dig när du ska tävla i grevagården? Och om det är det, kan jag skicka de som blev bra sen om du vill!
Svar: Det är alltid okej att fota mig när jag sitter till häst, och skicka dom mer än gärna!

I vilken stad bor du och sofia?
Svar: Jag bor ganska nära Göteborg, på en ö som heter tjörn. Sofia bor i Uddevalla.

Hur lärde du och sofia känna varann?
Svar: Genom ridsporten.

Hur fick du din första rosett? När, var och med vilken häst/ponny?
Svar: På en Clear round med en ridskoleponny, tror den hette Pepsi.. 

Om du hade en egen tv-show, vad skulle den handla om?
Svar: Pepp-talk, människors agerande och aa, allt som rör det där! Spännande tycker jag.

Om man kunde färga hästarna med "pälsfärg", och du var tvungen, vilken färg skulle du färga winnetoo i då?
Svar: Svart!

Vilket är ditt favorit märke till ryttaren och till hästen?
Svar: Kingsland!




Kommentarer
Postat av: Anonym

var du seriös om det där med att du inte vill ha variation? :)

2011-03-26 @ 22:38:54
Postat av: Sofia

Vad heter din hovslagare mer än Nina?

2011-03-27 @ 10:53:32
URL: http://torsbyryttarna.blogg.se/
Postat av: Anonym

ville bara påpeka lite till den personen som har en häst med bara ett öga...det har jag också! :D Jag tävlar och allt det där och det går utmärkt, ingen skrattar! Visst får man lite blickar men folk blir mest nyfikna, folk brukar fråga lite saker och så men det är bara men endå, det är kul. Bara för att hästen har ett öga ska inte det få dig att hindra dig från att tävla :)



2011-03-27 @ 15:36:37
URL: http://piebalds.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0