Gästträningen avklarad

Som ni märkt har jag blivit lite "bloggrapead" här på eftermiddagen. Men uppdatering är alltid kul, speciellt oförberedda inlägg, eller hur? Jag får visst skylla mig själv om jag råkar lämna mig inloggad på bloggen.. Själv skrattade jag gott åt Hiss&Dissinlägget!

Dagens träning genomförd - tack o lov!
För vår gästtränare Mårten som bor och har ett stort stall i Holland. Jag kände mig som världens mest inkompitenta människa som givetvis inte förstod tränarens engelska (min engelska är inte topp så att säga), och i början inte heller hans svenska då han hade någon knepig dialekt.. (och han hade fått i uppdrag att försöka använda enbart engelska med oss, för träningens skull också.) Illa!

Men efter ett tag lossnade det, och han körde svenska för det mesta med mig ibland om han nu sa nåt. Vi körde i princip inget speciellt, utan lullade runt på lite galoppbommar, mycket högt tempo och långa språng gällde Mahjong. (Väldigt typiskt holländsk ridning verkligen, ponny!) När vi tillslut började hoppa så taggade Mahjong till på hindrena, blev lite för hetsig ibland men skötte sig ändå väldigt bra. Nöjd över ponnyskrutten var jag i alla fall.

Min ridning var väl inte den bästa, men jag hade ändå inte så dålig ridning på hindren, snarare lite i uppvärmningen i så fall då jag tyckte att det kändes lite fel att rida i ett herredundrande övertempo HELA tiden. Men men, att testa går ju alltid!

Det som mycket fokus lade på var en stilla och väntande ryttare. Eftergiften var inte så intressant, utan snarare ett jäkla lugn hela proceduren, dvs anridning - över - efter. Vilket jag tror att tänken är ganska så rent, i och med att man då får en mjuk men stadig eftergift i sig. Vi fick ganska bra språng genomgående, med en bra eftergift också måste jag säga så jag vart nöjd på den delen!


Vet inte riktigt vart mina händer kretsar kring här men?


Tack Jessica för de goa bilderna


Kommentarer
Postat av: Emma

Gillar verkligen den sista bilden, väldigt söt! :)

2011-05-17 @ 23:14:32
URL: http://theponilife.blogg.se/
Postat av: Emma Kunzl

Hej! Jag vet inte om detta är en svår fråga att svara på eftersom att det är från person till person. Men förungefär en månad sen var jag helt säker på att jag ville gå på Kungsbacka. Men nu har jag börjat tveka lite och då tänkte jag att jag kunde fråga nån som går där om det är värt det? Är det bra träningar? Hur är lärarna. Hur är det att flytta iväg med hästen? Hur är det att bo där? Tröttnar man på det? Hoppas verkligen att du kan svara på detta för just nu är det väldigt mycket i mitt huvud.

Tack på förhand Emma:)

2011-05-18 @ 07:29:35
Postat av: bella

mer bilder? :D film??

2011-05-18 @ 08:27:30
Postat av: Emelie

Det är Mårten Gunnarsson från Stal Flitige Lise eller hur? Han är verkligen jätteduktig som tränare, det var via honom som vi hittade Pamela i Holland, han hjälpte till vid provridningen, känner verkligen igen det där med att vänta men när man väl får koll på det så blir det väldigt enkelt att rida an mot hinder :) Hans svenska är lite speciell, jag fattade inte så mycket heller, jag tror han bryter på holländska ;)

2011-05-18 @ 10:15:05
Postat av: Anonym

Grinar du på första bilden? ;)

2011-05-18 @ 12:01:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0