Duktig ponny!

Jag har nyss hamnat framför en dator i datasalen, då jag har datorkunskap. Kommer nästan direkt från stallet efter att ha haft en privat dressyrlektion för vår tränare Anna. Vi skulle ju ha programridning idag, men det var många som inte skulle rida idag, och lite folk i klassen här överlag, så vi körde lite intensiv träning istället för min & Mahjongs del. Så fick de få som ville rida programridning och var här göra det.

Mahjong var supertrevlig idag! Jag hade en bra ridning och han hade en riktigt bra aktivitet från och till! Anna konstaterade flera gånger att hon tyckte att han såg väldigt trevlig ut, samt att han fått igång haserna ännu mer! Kändes såklart jätteroligt att höra. Jag har lättare för att lägga honom lite rundare nu igen, en period nu över vintern så var han lite halvknepig, men nu börjar han att sätta igång bättre över ryggen igen och få en rundare form.

Vi körde igenom det som är jobbiga punkter, bland annat öppnorna där han antingen tappar bjudningen, takt eller höjer formen för mycket. Efter ett tag höll han bättre takt o bjudning (dock var mina ben slut), och en bättre kontakt samt jag fick tag i den där jäkla högerbogen som åker dit den själv vill.

Det blev också mycket korta diagonaler med mellantrav direkt från öppnor eller från en mellantrav direkt in på en öppna - samt halt i slutet av vissa mellantraver. Allt för att få honom att sätta sig ytterligare och verkligen komma under o upp. Och öka reaktionsförmågan.. han är lite lat så att säga ;)


Gammal bild..

Hur som helst så funkade detta också helt okej, vissa gånger sämre och vissa mycket bättre! Blev lite skrittpiruetter och bakdelsvändningar också, och när han väl fick igenom den samlade skritten bättre och inte tog "för bra" övertramp in i trampet och själva piruetten, samt att jag fick honom att släppa mer för innerskänklen och få med ytter bog så blev det en bra vändning!

Men vi har riktigt svårt för just vänterpiruetterna. Hans framparti lever ett liv och hans bakparti ett.. liksom, den dumma högerbogen som jag måste hålla på plats i de flesta olika moment hela tiden bättre, högersidan/mungipan som han måste lossa mer i och som jag måste rida mer åt och släppa mer i handen där, blir gärna att jag vill plocka honom för mycket för att skaka loss, men glömmer att hans yttre bakben sticker iväg också. (Det var ju detta med fram & bakparti som spökar..) Och samtidigt forma han ännu mer för inner och ha på plats bogen. Detta är inte det lättaste, men det är ju bara att jobba på såklart!

Duktig & fin häst idag, jag red bra och vi är nöjda :D


Kommentarer
Postat av: hanna

haha konstig fråga kanske men de rum du bor i på höglunda visst är det de nya boendena med typ enkelrum, egen toalett osv? för när vi prata med rektorn eller vad det var så va de nya rummen inte klara och man delade rum 2 och två med gemensam dusch och toa?..

2011-05-03 @ 16:14:34
Postat av: Anonym

Bara en liten fundering...

Vad är egentligen skillnaden på bakdelsvändningar och skritt piruett? Mer än att skritt piruett låter mycket mer avancerad xD :)

2011-05-03 @ 17:29:48
Postat av: Malin

Vet du några bra ridövningar för en häst som galopperar med mer fyrtakt än tretakt? :) Förutom att stärka "som vanligt" såklart!

2011-05-03 @ 20:00:25
URL: http://blackladyrnf.blogg.se/
Postat av: T

Sofia var det inte du som hade Askmoln på s.s förrut? Känner igen Mahjong.. Grymt länge sen man var inne där ;)

2011-05-03 @ 21:35:48
URL: http://purpleconverse.blogg.se/
Postat av: Amanda

Vad är det för skillnad på skrittpiruett och en bakdelsvändning :)?

2011-05-03 @ 22:00:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0