Dagens ridpass

Idag var det markarbete i lång och låg form som stod på schemat!
Red en speciell övning, som jag kan slänga upp här med beskrivning och bild sen om ni vill?
I vilket fall som en super övning där man arbetar med bägge sidorna hos hästen och kan variera den enormt mycket efter dagsform, utbildningsfas eller syfte.

Winnetoo var jättefin, väldigt stadig och harmonisk och lugn. När han släppte igenom och jobbade runt med hela kroppen så började jag rida mer och mer på yttertygeln och med näst intill endast ytterhjälper. Så ska jag jobba ett tag framöver nu, först all vikt i att lösgöra och sedan plocka upp arbetet med ytterhjälperna. Det är någonting han behöver nu, i den fas vi kommit till. Han vill gärna bita sig fast litegrann i inner, ingenting som man tänker på förutom att man lätt blir lite, lite hårdare och stummare i innerhanden. Därför är det viktigt att ta tag i sånna saker DIREKT innan det blir till en ovana, alltså är det det vi jobbar med stenhårt just nu!

Travade bommar på rakt spår i lång och låg form som avslut - riktigt nöjd med passet och fick ut precis det jag ville, om inte mer än så! :D


Jajaja, dressyrtävling i GPA och Tretorn - men är man en hoppryttare så är man vettni  ;)


Kommentarer
Postat av: Anonym

skulle inte genne starta i dina silvriga stövlar ngn gång på en dresyrtävling? :)

2011-03-01 @ 19:44:35
Postat av: Nadja

Har du någon övning på en häst som har svårt att söka låg form? Jag får henne i hög form ganska lätt, men när jag försöker få ner huvudet så sträcker hon ut det, typ som en giraff x)

2011-03-01 @ 20:09:44
URL: http://nadjaeriksson.bloggplatsen.se
Postat av: Anonym

hur gick dressyrtävlingen? :P

2011-03-03 @ 09:28:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0