Åh, vad jag är sugen på framtiden!

Allt som har med högstadiet och den här tiden i livet är SÅ uttjatat just nu så jag vet inte vad. Samtidigt som jag bara älskar klassen, festerna och ponnytiden så vill jag vidare nu. Jag är klar med den här livsperioden, fjortistiden är upplevd och kaos åren är gjorda - men så enkelt är det ju inte riktigt. Skolan finns kvar, klassen är där, lärare och samma livsperiod vad det gäller ALLT förföljer mig fortsatt. Jag kommer må så dåligt när man ska ifrån allt det man har nu, klassen och skolan, ponnytiden och seperation och spridning ifrån kompisar när gymnasiet börjar - men jag kan ändå inte låta bli att lääängta!

Jag har alltid varit mogen för min ålder och umgåtts med äldre kompisar och killar, då hänger man med i deras liv och deras intressen - och sedan ramlar man tillbaka i vardagen gång på gång och inser att man inte är så stor ändå. Sexton år, en riktig blonderad sextonåring, haha! Nä, men så är det inte riktigt heller. Jag har levt dom där crazy åren när man är allmänt knäpp och tror att man är odödlig, fjortistiden blev avverkad med dunder och brak, livet har varit en bergodalbana tillräckligt många gånger. Jag är så sugen på att ta mig vidare på riktigt!

Senast förra veckan pratade jag med en chefsredaktör för tidningen **** om eventuella samarbeten, jag har massa idéer för framtida planer som jag bara vill kunna sätta i verket NU. Det ska bli så roligt att börja på gymnasiet, på en rolig och givande utbildning! Inte som nu, när man får MVG genom att kunna dra egna slutsatser kring en lampa.. Hela livet står och stampar på samma ställen och jag är nog världens mest otåliga människa, ni förstår ju själva hur den kombinationen blir ;)

I veckan som kommer blir det fika med en ambitiös äldre tjej om eventuella samarbeten, det blir jobbansökningar inför i sommar och sedan helg jobb, ihop skrivning av en planerad träningshelg som jag ska hålla och ta tag i andra samarbets kontakter. Tänk att få vara arton och KUNNA sätta alla planer i verket på egen hand!

Men står man bara på sig, så går det mesta nu med. Jag har kämpat för många saker som jag fått igenom, trots att det verkat OMÖJLIGT i början. Att få sin röst hörd och sina åsikter högt värderade av äldre eller vuxna när man som en blond sextonårig tjej stiger in i rummet eller lyfter på luren är inte det lättaste kan jag lova. Men så länge man har en plan, tror på sig själv och vet vad man vill så går ALLT - och det ska jag ta med mig och leva efter.

Jag ska aldrig jobba på ett jobb jag inte trivs på, jag ska jobba med människor på något sätt och jag SKA lyckas. Om det så blir om 5, 10 eller 20 år, det spelar ingen roll, men jag ska alltid kämpa för det jag vill.

Största planerna och livsförändringarna det här året kommer bli att bryta upp hela mitt liv med ett skolbyte med pendling in till stan, helt utan mina gamla vänner med mig, men jag är taggad - som bara den! Sedan har vi ju det allra största, och allra jobbigaste.. Winnetoo..

Tänk om man hade kunnat se in i framtiden?
Undra vad jag är om fem år eller så? Hmmmm..



Har ni några drömyrken?
Eller ni kanske har era planer klara?

Jag har inte en ända sak klar för mig, ska man vara stressad eller flyta med och se vad livet erbjuder? Väljer det senare alternativet!



Kommentarer
Postat av: lovisa

Godmorgon!:)

2011-03-10 @ 07:16:30
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: Emma

Låter bra, du är så klok! Flyt med och se vad som händer, det kommer bli kanon!

2011-03-10 @ 08:19:42
Postat av: Amanda

Haha jag är typ tvärt om. Jag är rädd för framtiden. Att vara tvungen att jobba för att kunna leva. Idag är det ont om jobb och jag tror att det fortfarande kommer vara de när vi blir äldre. Det är jag rädd för xd annars är det säkert kul ;)

2011-03-10 @ 09:54:47
URL: http://ponnibrudarna.blogg.se/
Postat av: Lanah

Gymnasiet är jätteroligt och du kommer få en hel del nya vänner. Det får dig även att inte tänka tillbaka på högstadie-tiden. :)

2011-03-10 @ 10:11:52
URL: http://lanahs.blogg.se/
Postat av: Sanna

fin blogg =)

2011-03-10 @ 10:13:25
URL: http://saniiee.blogg.se/
Postat av: Elin

Hejhej, super fin, toppen blogg verkligen! :D <3333

2011-03-10 @ 10:14:31
URL: http://eeliinzz.blogg.se/
Postat av: Emilia

Om du ska fixa gymnasiet bör du lära dig att inte särskriva var och vart annat ord ;)

2011-03-10 @ 12:42:24
Postat av: Ebba

Det är så himla spännande att tänka på framtiden!:D

2011-03-10 @ 12:44:26
URL: http://equify.blogg.se/
Postat av: Fröken Fromhell

Jag vill arbeta med barn och djur. Ridlärare skulle ju vara toppen

2011-03-10 @ 12:54:38
URL: http://raaw.blogg.se/
Postat av: Lina

Tänka på framtiden gör mig otroligt rädd. Jag tar just nu varje dag som den kommer. Går en en yrkes linje på gymnasiet så jag kan få jobb rätt lätt när jag är klar med skolan. Jag vill arbeta med hästar det är det ända jag är säker på!

2011-03-10 @ 15:32:20
URL: http://grytagirls.blogg.se/
Postat av: Karin

Go for it girl! Med den inställningen kan du uppnå precis vad du vill :) Jag är nästan 9 år äldre än dig, mitt tips är att flyta med och vara öppen för nya saker. Om man redan har bestämt sig och har tunnelseende rakt fram missar man så mycket annat spännande, saker som kan förändra hela ens liv :D

2011-03-10 @ 16:35:42
URL: http://kazantos.blogg.se/
Postat av: Lisa

Åh, känner alltför väl till det där med att vuxna inte lyssnar på oss ungdomar. Tex så har jag och min kompis blivit ''ovänner'' med våran ena lärare. Alla tror ju såklart att det bara är vårat fel osv men det behövs ju mer än en person för att bråka?! Så länge vi inte är över arton år är det som att vi inte har något utav betydelse att säga. Finns så mycket som jag skulle vilja göra men som begränsas utav min ålder. Därför brukar jag undvika om jag kan att säga hur gammal jag är, just för att folk ska lyssna bättre och ta mig på allvar. Blir så ledsen på det, man är ju en människa även om man inte över arton liksom?!

2011-03-10 @ 16:38:57
Postat av: Amanda

Du låter så himla ambitiös å duktig å aa..jag har noll koll på vad jag vill göra, jag är 20 år i år å det känns lite ibland som att jag bara kastar bort min ungdom..huu, ingen aning har jag, på vad jag vill göra..jag sitter vid datorn på dagarna, åker till min häst, åker hem, sitter vid datan osv osv..måste skaffa mig ett liv! nu! jobb å allt, har ju inte ens körkort än! xP



hehe nä fyy, tänk om man kunde va som du..själv va man livrädd inför å börja gymnasiet...;P

2011-03-10 @ 21:24:42
Postat av: Jenny

Linn, du är för jävla underbar. Du är två år yngre än mig men jag ser dig som en idol. Du är så grymt duktig, motiverad och framförallt SMART! Jag älskar att läsa dina inlägg med kloka tankar och genomtänkta åsikter, plus alla fina bilder och filmer på dig och din sjukt fina ponny, som jag är övertygad om att du tar hand om och rider så bra som det bara går. Längtar alltid efter ditt nästa inlägg (jag gillar Gennes också, men du är favoriten!). Keep up the good work, och lycka till med allt i livet! Jag tänker följa det så länge jag får :)

2011-03-10 @ 21:49:03
Postat av: Johanna

Klart man lyckas om man har tillräckligt med motivation och go! Och jag tror alla som läser din blogg tror på att du kan lyckas, du verkar vara ganska envis;)



Själv drömmer jag om att bli en unghästutbildare. Komma in på den nya beridarutbildningen i Flyinge skulle vara drömmen! Jag kan berätta att just nu jobbar jag på ett jobb där jag inte trivs, men jag måste jobba annars har jag inte råd med någonting.



Ibland måste man göra det allra jobbigaste för att komma någonstans och få göra det allra roligaste och det man vill uppnå med sitt liv!:)

2011-03-12 @ 08:00:12
URL: http://dressyrnorden.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0