Svar på lite kommentarer

Vad har hänt med Genne? Hon bloggar aldrig längre :(
Svar: Jag har FULLPROPPAT på schemat hela tiden, skolan, hästarna och Höglanda, samt inget internet förutom i skolan, så läget är lite krävande tyvärr! Tur att ni är trogna läsare ändå.. ;)

Hur länge (till ålder) tycker ni att en pigg 15 årig häst kan tävlas? Och då menar jag upp till LB i hoppning, dvs, inte så jättehöga klasser. Ni kan svara med en kommentar om ni vill! Skulle VERKLIGEN vilja veta vad ni tycker!... <3
Svar: Jag tycker att den kan fortsätta så länge att den känns fräsch, hel och posetiv till arbetet. Märker man av att något inte är som vanligt, att hästen beteer sig konstigt eller börjar stoppa osv bör man ju kolla upp den. Men så är det ju alltid. Men annars tycker jag inte alls att det är några problem, vet flera hoppponnyer över 20 som går MSV klasser, och flera dressyrponnyer som är i åldern som går FEI-klasser och även hästar på hög nivå.

Är det så att du ska vara med i PONNYAKUTEN 2? Tyckte mig se ditt ansikte i 'förspelet' .. hmm?

Svar: Detta var en fråga till Linn, men jag kan svara att ingen av oss är med i ponnyakuten, haha! Dessutom är jag för gammal.. men känner några som varit/är med ;)

Hej detta är en fråga till er båda, jag tycker eran blogg är jättebra, verkligen. Ni rider båda hur bra som helst MEN varje gång jag går in och läser så får jag typ dåligt samvete. Känns som att ni är så himla duktiga med era hästar och så, jag tar in mina hästar, borstar i typ 15 minuter, sadlar osv sedan rider jag oså och sedan så när jag kommer tillbaka så bara borstar jag av honom och tar på täcket, speciellt nu på vintern när det är mörkt och kallt så blir det inte mycket masserat och stretchat. Jag vet inte om det är jag som är slarvig men när man läser många bloggar så får man bilden av att ni är så jäkla duktiga och har maaaassa salvor, skydd, täcken, liniment, sprayer osv osv... Och ibland så när man tränar själv så kan det ju hända att hästen inte går så bra och så kan man bli lite arg på sin pålle (skulle ALDRIG ALDRIG AALDRIG slå mina hästar, verkligen inte så jag menar!!!) men aa tro att det löser ett ridpass med att kanske kicka till lite extra eller något, men i bloggar så läser man aldrig att det går dåligt för er, det står mera "idag gick det inte så bra men efter ett tag släppte det och sen gick han kanon" , går era hästar ALLTID bra, har ni ALDRIG dåliga dagar? Är ni verkligen så duktiga och "perfekta" som det verkar i bloggen eller kan ni också vara slarviga och lite lata ibland?
hahah blev lång fråga nu men skulle vara kul om ni svarar. Jättegrym blogg !

Svar: Alla hanterar och rider sina hästar olika, och det finns så otroligt många olika "tänk" och rätt/fel.

Det går verkligen inte alltid bra för mig när vi tränar, och jag vet inte hur många gånger man säkert har tänkt att "varför rider jag äns, jag kan ingenting och kommer aldrig kunna", och så vidare. Men det är så fel, man klankar ner sig själv, tror att alla andra tycker att man är sämst i världen, och mår bara dåligt. Jag har lärt mig efter flera år att man skall bara fokusera på sig själv, inte bry sig om blickar man får, inte bry sig om hästen springer med huvudet åt vädret och folk tittar på. Det är bara du själv som vet exakta anledningarna till oliksa saker på din ponny, det är du som vet bakgrunden, det är du som vet om hästen är extra känslig i munnen ena dagen, det är du som vet att hästen är trött från ridpasset dagen innan. Du vet att ni faktiskt kan! När det går dåligt för mig blir jag lätt arg och stressad - men har jobbat med detta väldigt mycket och nu tar jag det mycket bättre, slappnar av, letar efter en trevlig känsla igen osv. Det är ingen idé att stressa upp sig, hur många som än står och tittar på dig. Du vet hur du ska lösa det, om du ger det tid. Nöj dig med hästens halva prestanda, bara du får igenom det som verkligen inte funkar, tex.

Jag är väldigt slarvig samtidigt som jag är jäkligt noggrann.. Tex slänger jag in hästen från hagen i grimman om jag inte orkar grimskaft, släpper hästen lös på stallgången med tränset om jag glömt något i sadelkammaren men inte orkar binda upp hästen igen eller leta upp någon som kan hålla, ibland bara borstar av snabbt i sadelläget osv.

Därimot har jag en skylldighet mot min häst tycker jag, att se till att den mår bra och är fräsch - därför kör jag mycket massage, stretch osv. Om man har eqiterapeft osv för mycket pengar på sin häst, som skall förebygga skador, underlätta för hästen osv, ja om nu hon "knäcker", och "fixar" hästen, då får jag ju göra som hon rekomenderar och säger, dvs underhålla allt så att det håller i sig, och inte var en onödig sak att ta hit någon som liksom lossar honom. Men som sagt, jag kan vara urlat, ibland blir det på med hacket och en barbackatur med mjukisbyxer, det behöver inte vara 100 procent seriöst hela tiden. Då skulle jag aldrig orka med att ha så mycket med hästar som jag har, man måste ha roligt men till rätt gräns helt enkelt! :)

Jag funderar starkt på att börja på SRG, men eftersom att jag bor i Uppland, (utanför Uppsala) så undrar jag om SRG tar in elever så långt från skolan. Skulle vara super om du visste, och kanske skulle kunna svara till mail/bloggen :)

Svar: Det är riksintag, så skolan tar in folk från hela landet, var du än bor ;)


Kommentarer
Postat av: beccii

går du sista eller näst sista året på SRG? :)

2011-01-19 @ 11:21:40
Postat av: Sofia Genne

Becci: Jag går i 2:an :)

2011-01-19 @ 11:23:12
URL: http://teamsl.blogg.se/
Postat av: nina

Jag kan oxå känna att man stressar igenom stallet, man vill men hinner inte! =( Men jag tycker inte man ska tänka så, hästen bryr sig nog inte så mycket över hur många minuter ni lägger på den, det viktiga är tiden då man är med den! Ridningen ser jag nu t.ex. som en stund för min häst och jag, vi har jättemysigt och han verkar gilla att komma ut och jobba och jag berömmer massor, kräver lite arbete, låter han slappa lite, busa lite, nån godis och sedan sista biten hem kan man hoppa av och gå och prata lite med hästen och klappa lite och så =)



Sen så tycker jag man faktiskt ska ta sig tid att stretcha sin häst efteråt, det är viktigare än ryktningen och tar inte många minuter, man behöver liksom inte stretcha varenda muskel om man har det stressigt.

2011-01-19 @ 18:30:59
URL: http://brahastfakta.blogg.se/
Postat av: Ina Bergström

Tack så mycket! :) Nu slipper jag fundera mer på den saken! :D

2011-01-20 @ 22:44:33
URL: http://kabayos.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0