Vet någon vad detta kan vara?

Jag har verkligen haft problem med min mage det sista, riktiga problem ärligt talat.
Men så är jag så dödens trött på svensk sjukvård som bara drar ut på alla jäkla möten och ändå inte får fram ett piss (har varit inne för annat det sista nämligen..) så jag vänder mig hellre först till folk runt om som kanske varit med om något liknande - för att ha lite på fötterna när man kommer till sjukvården. Känns som att man får ut mer då, än bara ett förlängt ogivande möte med en tant med krulligt hår som tittar helt oförstående på en.. Haha ;)

I alla fall, så får jag sånna fruktansvärda krampanfall från ingenstans i övre delen av magen helt plötsligt som håller i sig allt ifrån fem minuter till upp mot en halv timma. Strax innan blir jag ofta illamående och får "stick" genom revbenen typ, hänger ni med? Det sticker as mycket, så jag vill liksom inte ta några djupa andetag utan kippar efter luft i korta små andetag. Det har även hänt att jag fått så ont att jag blivit yr och svimfärdig, det svartnar i korta stunder framför ögonen. Det här är ju inget vanligt "mag ont" liksom, och känns som om det är viktigt att jag kollar upp det.

Är det någon utav er som upplevt samma känsla & smärta?
Fick ni någon diagnos på det eller fanns det någon medicin att få, eller fanns det överhuvudtaget något att göra åt det?

 Super tacksam för svar!




Kommentarer
Postat av: Ebba

Ojoj, nu känner jag att jag slänger ifrån mig en massa kommentarer men så får det bli!:)

Jag lider av precis samma sak som du beskriver ibland, det kan absolut vara stressrelaterat! Det är lite läskigt för jag blir helt borta ibland och kan ibland inte se :/ Jag vet inte om det är precis så för dig men det är nog som du säger viktigt att du kollar upp det, med någon du känner att du kan prata med och kan känna dig trygg med!

Hoppas det ordnar sig för dig!

Kram!

2011-02-07 @ 22:41:22
URL: http://equify.blogg.se/
Postat av: Anonym

Panikångest? Annars är det väl rätt vanligt med muskelkramper hos ridtjejer, våra kroppar får ju sällan vila helt från fysisk ansträngning.

2011-02-07 @ 22:57:09
Postat av: Wixen

Jag har haft liknande symptom, och de gångerna har det varit början till eller varit magkatarr :/

2011-02-07 @ 23:01:28
URL: http://wixen.tk
Postat av: Gabriella

Jag vet inte om detta stämmer in på dig, men jag har t.ex något som kallas IBS, tyvärr är detta väldigt vanligt bland människor men man misstänker istället bla. laktos intolerans, men laktosfria produkter löser inte problemet.



Jag får alltså extrema krampsmärtor i magen, allt från 30min till några timmar. Det både sticker och man kan inte andas riktigt. (det upplevs olika från person till person) Det finns tyvärr inget läkemedel mot detta förutom kramplösande, utan mer en livsstil, många upplever det t.ex komma oftare när man är stressad och kan komma och gå lite hur som. Har även jag svimmat av smärtan innan. Inte så kul alla gånger!:) Alltid värt att kolla upp och få mer information om detta iallafall om det kan vara detta du har. Var även noga å kolla om du får ont efter du har ätit och för gärna någon slags anteckning för att läkarna lättare ska kunna se hur ofta du har ont och när osv! Lite tips som underlättar.

2011-02-07 @ 23:01:36
Postat av: Martina - Hästblogg

usch det lät inte kul :/ har dock ingen aning om vad det kan vara, men känner igen de där stickningarna då jag själv haft liknande för ett tag sen.

2011-02-07 @ 23:32:04
URL: http://shuni.blogg.se/
Postat av: Carro

magkatarr kan göra sjukt j*vla ont, det syns olika på olika människor så finns ändå något som säger att det kan vara det

2011-02-08 @ 07:10:24
Postat av: olivia

de kan vara pga av stress. ;/

2011-02-08 @ 07:12:26
URL: http://oliviachronwalll.blogg.se/
Postat av: Tove

Kan vara magkatarr? Hade det själv ett tag pga stress. Om man har magkatarr blir det ofta bättre när man äter lite.

2011-02-08 @ 08:02:31
Postat av: Amanda

Nästan 100 på att det är magkatarr. Hade det för ca 1 år sedan och hade precis samma symptom som dig. Fick så ont en natt att jag fick åka till akuten. ÅK IN och få diagnos + medicin nu för om du inte gör det kommer att utvecklas till magsår och det är INTE KUL! Finns en del receptfritt du kan prova på apoteket också men tycker det är bättre om du går till läkare.

2011-02-08 @ 08:41:25
Postat av: Elin

Jag hade precis samma sak för ca 5 månader sen. Det berodde på att jag var väldigt stressad, hade en stor press på mig och hade ångest för allting.

2011-02-08 @ 08:42:11
URL: http://ellasrum.blogg.se/
Postat av: caroline http://equiss.blogg.se/

i know, stress. Jag lider av samma skit, det känns som en kniv som sticks in och nästan roterar inne i magen sen håller det i sig 1 minut, en halvtimma eller mer. Men allt beror på stress, min mamma fick samma sak för några år sedan och fick åka till sjukhus pgr. av all stress. Jag gick in i väggen första året på natur för att jag hade för höga krav, jag fick mina mvg men men kropp fick väldigt mycket stryk. Att gå natur, rida två till tre ponnyer om dagen, plugga, umgås med vänner etc. TÄR faktiskt på oss, så mitt tips. Varva ner och prioritera din tid väl nu. Det tog över ett år för mig med konstant smärta att bli återställd och nu har det börjat sticka igen. Du kan säkert få medicin men jag tror inte att det är lösningen.

2011-02-08 @ 08:49:40
URL: http://equiss.blogg.se/
Postat av: Madde

Jag tror också det har med stress att göra, jag får precis likadant själv..

2011-02-08 @ 08:49:58
URL: http://maddeelin.blogg.se/
Postat av: caroline http://equiss.blogg.se/

Måste bara tillägga, med tanke på ned stående inlägg och dess rubrik, uppmanar jag dig att läsa det jag skrev en gång till. Släpp pressen Linn, släng ångesten i en djup jävla avgrund och låt skiten sjunka. För tro mig, i slutändan har du och alla runt om dig tjänat på det. Ångest är farliga grejor, min bästa vän äter medicin för sin ångest, endast 18 år. Pressen är extrem på oss unga. Keep up!

2011-02-08 @ 08:56:30
URL: http://equiss.blogg.se/
Postat av: sofija arvidsson

jag får exakt samma sak, men har ingen aning om vad det är ;/

2011-02-08 @ 09:37:35
URL: http://sofijaarvidsson.blogg.se/
Postat av: Klara

Jag skulle tro att det är symptom på stress. Kroppen klarar av kortvarig stress, vilken kan fungera "pushande" för den. Men då den utsätts för stress under en lång tid utan att kunna återhämta sig, d.v.s. när den ligger på prestationsmax/i försvarsläge konstant, klarar kroppen inte av det och börjar brytas ner rent fysiskt. Själv var jag under konstant stress i tvåan, men omedveten om det, och jag märkte inte direkt av några problem eftersom kroppen klarade att hantera stressen. Efter en tid blev det dock lov och när jag då slappnade av kom smällen och min mage ballade ur totalt (magkatarr eller liknande). Det var mer än ett år sedan och jag har fortfarande problem med magen, trots mindre stress och mediciner mot magen. Jag hoppas att du läser det här, så att du kan ta tag i problemet innan det blir värre och det blir försent. Jag är rädd att om du inte sätter gränser finns risken att gå in i väggen. Det kommer plötsligt (därav uttrycket) och p.g.a. att kroppen inte har möjlighet att optimera hela tiden. Vägen tillbaka är lång, lyssna på varningarna från din kropp! Gud vilken lång och allvarlig text det blev haha, men det är för att jag bryr mig och själv fått ta konsekvenserna av för mycket stress. Lycka till, kram! :)

2011-02-08 @ 09:49:10
Postat av: Eleonor

Hej.

Jag har liknande. Men som tur är ofta bara några sekunder, oftast på morgonen, men inte ovanför magen, snarare något nedanför magen. En gång varade denna smärta ännu längre och då svartnade de för mig också och jag svimmade nästan av. Kippar efter luft för att de är en sån otäck känsla. Sen är de borta igen.



Ser att många har skrivit stress o katarr och sådär, men jag är faktiskt beredd att kolla upp de för jag har även jätteproblem vid menstruation också... ifall de kan höra ihop på något sätt.



/ Eleonor

2011-02-08 @ 10:01:38
URL: http://hastoridverksamhet.blogg.se/
Postat av: Alma

Jag har samma symtom som dig, och har haft det i flera år. Magkatarr säger läkarna.

När jag började få magont så berättade en vän till mig att hon har Cronhs sjukdom, som kan ge samma symtom som enkel magkatarr. Men Cronhs är lite allvarliga, en tarmsjukdom som man bara kan behandla, aldrig bota.

Om du dricker kaffe, äter mycket fet mat eller likn. så låt bli det någon vecka, försvinner magkrampen så kan du satsa på magkatarr. Då finns tuggtabletter, receptfritt. Prata med apoteken, och säg att du har magont, och misstänker magkatarr, så kan dem visa vad du ska testa för tabletter. :)

Om det inte fungerar så måste du söka läkarhjälp.

2011-02-08 @ 10:09:15
URL: http://www.nattstad.se/svartlistad
Postat av: Christina

Hej Linn! Min moster jobbar på sjukhus och jag frågade henne. Hon säger att det är gaser. Det är luft som samlas ovanför tarmen och kan orsaka fruktansvärda kramp anfall. Så henes tips ät att försöka prutta konstigt nog. Det låter väldigt flummigt men efter 13 år som sjuksköterska tror jag att hon vet vad hon talar om! Pröva och se!

2011-02-08 @ 11:09:26
Postat av: sofia

2011-02-08 @ 11:10:48
Postat av: Bea

Jag hade liknande de du beskriver, men det började även klia över hela kroppen, vilket är stress relaterat, man behöver inte känna sig stressad just då, utan du kan ha kännt en kraftig stress upp till ett år sen. Men kroppen var då tex inte stark nog för att ta båda delar så den skjuter upp det, men det måste bryta ut någon gång..



Utav all stress blev jag laktos intolerant och känslig mot gluten för min mage tog smällen av detta, så något som är super viktigt att du gör är att äta normalt,träna,röra på dig osv som du alltid har gjort annars tar kroppen stryk av det..

Kroppen hanterar stress på olika sätt från person till person, det är anledningen till att personer inte tror att det är vanligt och blir oroliga över det också, men stressrelaterade problem är väldigt vanligt i Sverige och för ungdomnar som går sista året på högstadiet upp till sista året på gymnasiet :)

2011-02-08 @ 12:11:17
URL: http://Nattstad.se/Beatrice.fransson+h
Postat av: Anonym

Det kan ju vara någon matallergi, ex gluten eller laktos.

2011-02-08 @ 12:40:31
Postat av: catrine

Jag upplever ungefär samma som du och har gjort i ca 5år och kommer aldrig bli av med det antagligen.

när jag väl kollade upp var det var så var det magkatarr och IBS.

då jag fick Novaluzid för att magkatarren skulle försvinna då man tar dom receptfria tabletterna varje gång man har ätit, ja det står ju på paketen.



men iaf IBS går i perioder, och det är att man inte tål vissa saker, du kanske inte tål att äta nötter, linser och fröer, såkallad nyttig mat. eller du kanske inte tål fet mat! det är olika från person till person och det finns inget läkemedel, men jag har alltid med mig tabletterna novaluzid som jag tar om jag får ont i magen när jag ätit, dom hjälper mot IBS:en. man kan få såkallad ''rörelseförhindring'' man kan knappt gå.



det gäller att testa sig fram vad man tål o inte tål.

jag hade inte gått till läkaren, hade bara åkt till apoteket och köpt novaluzid!



http://www.netdoktor.se/mage-tarm/?_PageId=509 -läs!



hoppas jag gav något tips! kram

2011-02-08 @ 13:38:16
Postat av: Angelina Svedbo

jag har haft likadant :o fast vid olika tillfällen, typ när jag andades så kändes det som om lungorna tog imot revbenen och typ kunde knappt andas, sen har det typ hänt att jag fick så sjukligt ont i magen så måste vika mig dubbelt ,typ som att magen bara drar i hop sig och det gör sååååå förbannat fucking ont! men jag åkte aldrig till sjukan för jag pallar ärligt talat inte sånt , men mamma trodde att det var stress relaterat eftersom jag har 3 egena hästar och ska rida minst 2 om dagen och mocka och så till alla. Såå aa det knsk är ngt liknande du har fått eftersom du oxå har pressat schema?

Men aa ... jag får massa sånna "attacker" flera dagar i veckan och ibland håller dom i sig i 5 min och ibland hela dan :s

2011-02-08 @ 13:39:24
Postat av: Katja

Det låter helt klart som magkatarr eller ev. magsår. Jag har exakt samma bekymmer jag. Jag hade ont hela november och i december fick jag diagnosen magkatarr och har fått medicin mot det nu och det hjälper. Men det är väldigt viktigt att ta hand om sig själv. Ät tre riktiga mål om dagen, försök få till mellanmål mellan de. Sen, stressa ner. Det är stressen som gör att man får magkatarr. Jag går fortfarande på medicin och ska göra det februari ut, jag blev också sjukskriven större delen av december.

Men ring vårdcentralen, ät ordentligt och stressa ner så ska det nog hjälpa :)

2011-02-08 @ 14:17:26
URL: http://stallkatjap.bloggplatsen.se/
Postat av: Sofie Eriksson

Lider av samma, eller rättare sagt, led av samma.

Mitt var magkatarr i alla fall, utlöstes av stress när man skulle prestera bra överallt. Man skulle rida bra, vara duktig i skolan samt hinna festa på helgen. Då orkade inte min kropp med det efter ett tag så den sa ifrån genom att ha magkatarr. Finns att köpa antingen novalucol eller nått annat receptfritt läkemedel på apoteket. Kommer tyvärr inte ihåg vad det hette just nu:S Omeprazol kanske, så var det nog!

2011-02-08 @ 15:04:41
URL: http://sofierikson.blogg.se/
Postat av: Daniella

Jag har EXAKT likadant, och så kommer det bara helt plötsligt ibland!!



Dock kommer de aldrig på problemet här heller utan tror att det är något med lungan (typ lunginflamation) eller blindtarmen.



Så tyvärr har inte jag heller fått svar, blir så trött på det:(

2011-02-08 @ 15:43:16
Postat av: elin

jag fick så för ett tag sen pga stress. så jag vet hur det känns. jag gick aldrig till någon läkare eller nått, det försvann nästan av sig själv. nu kommer det tillbaka ilband.

hoppas det blir bättre!

2011-02-08 @ 16:29:08
Postat av: Anonym

Jag fick så upprepade gånger o de visade sig att jag hade fel på mina njurar!

Hoppas det löser sig för dig!

MVH

2011-02-08 @ 19:57:45
Postat av: Lova

De låter som dem andra säger magkatarr har samma sak och de jobbigaste är att du har de hela livet, men om du äter noggrant och inte fet mat och sånt och om du har ont tugga inte tuggummi. Så kan de kännas som den är borta :) Gör inte sånt dumt misstag och vara stressad och inte äter regelbundet (som jag är så dum och gör) så kan du nog slippa att få magsår för magkatarr är de du får innan du får magsår

2011-02-08 @ 20:42:41
Postat av: Anonym

jag vet att detta skit kan va känsligt så hoppas du inte tar illa upp! verkligen inte dit jag vill komma., men mycke kan bero på stress kombinerat med undernäring. du kanske inte får i dig rätt mat och behöver lägga på dig lite, för du ser inte precis grov ut direkt,,, ganska vanligt att gå ner i vikt osv när man är stressad också, som sagt hoppas du inte tar illa upp eller nått för de var verkligen inte de jag mena "/

2011-02-08 @ 20:53:36
Postat av: Jessika

Låter precis som när jag hade magkatarr, dyspepsi. Jag hade det jätteofta för några år sedan, plus i somras. Vissa kan lätt få det av stress och/eller om man äter för lite eller låter det ta för många timmar mellan måltiderna. Ofta är det en livsstilsförändring som ska till för att bli av med det, det finns tabletter som neatruliserar magsyran men de hjälper oftast bara tillfälligt.



Ät regelbundet med frukost, lunch och middag plus två-tre mellanmål varje dag. Det behöver inte vara jättemycket men något litet som kan suga upp den sura magsaften. När jag hade magkatarr fick jag förutom detta även småäta på smörgåskex typ hela tiden, det suger upp magsaften. Köp smörgåskex och ha alltid i fickan!



Jag utbildar mig till kostvetare, så om du känner att det kanske är maten du behöver ändra på så får du gärna fråga mig om du vill ha tips och råd. :)

2011-02-09 @ 14:14:24
URL: http://www.enryttare.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0