Svar på fråga



Jag är inte helt inne i detta med allt kring spatt och så vidare, men för att snabbt och lätt svara på just den här frågan så tänker jag mig såhär:

Det är aldrig säkert att en häst med spattförändringar/utläkt spatt kommer att hålla som man tänkt sig.
Även om den kanske fungerar jättebra nu, så kan den få effekter av det längre fram. Jag skulle själv inte chansat på en häst med spattförändringar, i vilket fall inte om det handlade om en dyr häst. Och framförallt om det är hårt arbete och höga satstningar med ponnyn som det gäller, då man som sagt inte vet hur mycket hästen faktikst klarar av, eller känner av det/kan få effekt av.. (Med höga satsningar menar jag FEI-klasser, SM och internationellt om man är i den åldern.)

Det finns många olika situationer av detta, och en del fungerar ju utmärkt - men det är i alla fall så som jag resumerar i nuläget!



Kommentarer
Postat av: Anonym

Tack för svaret :)

Jo det har känts lite osäkert, att man chansar och hoppas på det bästa! Men snällt att du svarade så snabbt också :D

2011-02-17 @ 22:49:38
Postat av: Felicia

Carinjo har spatt i h.b. Det var det han fick när isa slutade med han, men han har inget problem med det, bara att han inte ska vila i flera veckor för då blir det så stelt och kan "gå upp"

2011-02-17 @ 22:55:15
URL: http://carrepip.blogg.se/
Postat av: Tobias Hagman

kan det vara en minigården Anisett ni fundera över?

spatt kan komma till vilken häst som vilken dag som.

jag vet en häst som inte markerade på att ha spattförändringar eller som det heter utläkt spatt och tävlar höga klasser dressyr. detta märkte dem när dom röntgade hennes ben.

onödig kommentar jag vet men men.

tack för en bra blogg ni :)

2011-02-17 @ 23:17:30
URL: http://ridtravabloggen.bloggplatsen.se
Postat av: Sofia Genne

Anonym: Så lite så, och lycka till!

Felicia: Okej, vi frågade inte efter hästar som har det utan jag besvarade bara en fråga.. dessutom syftade jag ju på dyra tävlingshästar som ska gå de högre klasserna, då personen undrade de :)

Tobias: Har inte en aning om vad för häst hon är sugen på, men roligt att du drog upp Anisette - känner både henne & ägaren! Och som du säger, det kan ju funka hur bra som helst och inte märkas av, men man kan aldrig vara helt säker heller, och att då ha lagt ut en massa pengar som man förlorar grymt mycket på vore inte helt kul det heller, tex! Tack för beröm! ;)

2011-02-18 @ 00:53:18
URL: http://teamsl.blogg.se/
Postat av: Nina

Jag vet inte men det kanske finns olika grader av spatt? Min kompis häst har spatt och på sommaren fungerar han precis som vanligt men han får besvär av spattet vintertid...

2011-02-18 @ 19:25:49
URL: http://brahastfakta.blogg.se/
Postat av: Ryttarduon - Mikaela och Emily

Problemet med just spatt är ju att det är en så himla osäker diagnos, det kan funka hur bra som helst, men det är ett kan inte ett det kommer att funka hur bra som helst. Det kan lika gärna gå riktigt dåligt och då har man förlorat både kanske värdefulla pengar och tid. Jag hade nog tyvärr aldrig chansat, om jag inte hade fått en toppenponny till ett riktigt lågt pris, så att man kände att man hade råd att chansa :)

2011-02-19 @ 21:10:19
URL: http://ryttarduon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0