Hästkrisen på Irland

Vi fick en kommentar av en tjej vid namn Cecilia som tycker att vi ska ta upp detta med hästkrisen på lrand - vilket var en bra idé. Ju fler folk som får reda på vad som faktiskt händer, ju mer kan påverka detta hemska! Jag har tidigare inte varit så inne i detta, men läst på det lite nu det senaste för att se hur det går och så vidare.

Ca 20.000 hästar har blivit övergivna av sina ägare pga den ekonomiska krisen som råder på Irland just nu. Varje dag hittas döda eller döende hästar. Om det hade varit sommar så hade kanske hästarna överlevt, men nu är det vinter och dom fryser eller svälter ihjäl.

Det är hemskt, hemskt och åter hemskt. Vad det än skulle gälla för djur så är det fel, och vad skall man göra för att kunna hjälpa till i detta? I vilket fall bör man veta om detta, och följa vad som händer.

FÖRSVARSLÖSA HÄSTAR BLIR DÖENDE FÖR ATT DERAS ÄGARE ÖVERGER DEM, detta är FEL!


Länk till aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8430528.ab
Länk till radion; http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4296604


Kommentarer
Postat av: caroline http://equiss.blogg.se/

En två veckor gammal nyhet... Men bra att ni tar upp den!

2011-02-03 @ 12:16:20
URL: http://equiss.blogg.se/
Postat av: Amanda

Haha dte är skitsnack och falska rykten. det finns EN gubbe som uppskattar att det finns 20 000 hästar på irland som intre har ngt hem, att de springer lösa på gatan osv men detta är INTE sant. Sett flera intervjuer med veterinärer och har även kompisar på Irland som inte vet ett skit, eller de undrar vad fan vi i Sverige snackar om? xD Det springer inte runt 20 000 lösa hästar på gatorna.

2011-02-03 @ 15:51:08
Postat av: Anonym

det är väl klart att hästarna inte springer omkring på gatorna? det är djurrättsinspektörerna som rapporterar att detta pågår, dom åker ju runt och avlivar en massa hästar som har släppts ut och nu svälter. dom misstänker att det är 20.000 hästar men det vet ju ingen, dom har knappast räkna dom. Men där är ändå hästar som dör och det är ju det som är poängen .. sen beror det ju på var i irland dina kompisar bor, det var runt dublin en massa hästar hade hittats, om dom då bor på typ andra sidan så är det ju inte säkert att man vet.

2011-02-03 @ 21:19:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0