Ponny av guld

Som nog alla har sett så är min gamla B-ponny Stenbroåsens Candy till salu, vilket känns i hjärtat. Jag sålde henne den 17 maj 2008 till fam. Hallin i Tranås. Ett superhem med två syskon som har ridit henne under dessa 2½ år. Tyvärr är b-ponnytiden kort, speciellt om man växer fort. Nu är det dags för Candy att ytterligare ta ett steg ut i livet och gå vidare.

"Läromästare". Det känns så sjukt.. jag fick henne när hon var 4, skulle precis bli 5. En ponny som inte kunde något förutom att bli riden i alla gångarter. En ponny som jag själv fick växa med, lära mig med och samtidigt lära. Jag har aldrig i hela mitt liv sett någon som har så stark kontakt till en ponny, eller upplevt det igen själv - som jag hade till den här ponnyn. Hand i handske som är formad till 100%. Det var underbart rent ut sagt. Under dessa år utvecklades vi massvis, och som 8 årig b-ponny (!) debuterade vi LA hoppning. När hon var 9 år gammal blev jag 14, och därmed för gammal för att få tävla hoppning. Då blev det ett år till med bara dressyr, och då blev det debut i LA dressyr. En kanonponny i sina bästa år, all kapacitet som behövs för att nå toppen lämnade jag vidare henne - och som läromästare. 10 år gammal blev hon när jag sålde henne, det är helt sjukt. På topp, 10 år och läromästare. Min bäbis?

Det hörde av sig en del familjer, men vi skulle hitta rätt hem, och vi tog den tiden vi behövde. Vi var så nära på att sälja henne till ett ställe, men drog oss ur i sista stund. Det kändes inte rätt, magkänslan sa nej, och jag tror idag att det var bra att vi backade. Istället dök denna underbart gulliga familjen upp, som har givit Candy några guldår!

Nu önskar jag att hon kommer till ett nytt, lika bra hem som kan ta tillvara på hennes kapacitet - för hon har så himla mycket mer att plocka fram! Hon har viljan, tro mig. Får man henne med sig som jag hade, då gör hon allt för en. Man kan inte köpa hennes kärlek, hon ger den till de hon vågar lita på och känner sig väl till hands med. Hon är en prinsessa som vill ha det hon vill ha, men får hon det, då gör hon allt för en.



För er som inte läst mitt inlägg om henne från början kan läsa HÄR. (Nytt fönster kommer upp.)
Usch, det känns så underbart men så tungt att läsa igenom allt och se alla bilder - men guld värt.



Usch, jag minns den känslan när vi la ut henne på annons.. "Nu är hon till salu". Världen finaste ponny. Och på den tiden visste de flesta (i alla fall i vårt område) vem hon var. Hon är svår att inte lägga på minnet.




Min önskan hade varit att jag var äldre, hade barn som jag skulle kunna ta till topp-nivå, och därmed köpa tillbaka min fina tjej och coatcha upp till toppen. För jag vet att det hade gått.


Vår första regionala hopp & första gången på gräs. Stumpan! Det enda hon inte gillar är polkagris, haha!

Nu får jag istället hålla tummarna stenhårt för att Hallin hittar ett nytt superbra hem (vilket jag vet att de kommer kämpa för till 100%, de är lika måna om henne som vi var.) Men det skulle vara helt underbart om hon hamnade nära mig. Jag skulle kunna hålla träningar henne & hennes nya ryttarinna - jag vet vad hon kräver och hur hon fungerar. Det hade varit världens underbaraste. Att få henne nära och kunna hjälpa till att nå toppen!

Så alla läsare - om ni vet en familj som letar efter världens finaste b-ponny så tipsa! Det bästa hade ju varit en underbart go familj med flera syskon (så hon kan stanna så många år som möjligt), kanske egen gård och med rätt träningsmetoder men viljan att komma upp i klasserna?





Annonsen hittar du HÄR.

Här är en film på mig & Candy som jag blev bädd till att göra för ett möte, för att visa att man inte behöver köpa en 200 000 kronors ponny för att komma någonstanns, och för att inspirera tävlingssugna ungdomar! Den har blivit riktigt populär och spridit sig, vilket är superkul! Mamma blev till och med stoppad av en tjej som jobbade i en ridsportsbutik för att hon skulle berömma för denna filmen! Det berör!!! Den har nu över 34.000 visningar!


Det känns bättre nu när jag har fått skriva av mig. Tog en lång powerwalk på 1h 20 min imorse innan skolan för att rensa tankarna. Härligt nog hörde även Candys goa familj av sig till mig imorse också, och lovar att hålla mig uppdaterad. Förhoppningsvis kan vi åka och hälsa på mitt hjärta så fort jag kommit hem från Alanya. (Åker nästa fredag.) Åh


Kommentarer
Postat av: Emeli

Man hittar nog bara en såndär häst en gång under sin livstid tyvärr, om man ens hittar den dvs.



Ni var i alla fall oerhört fina ihop. Otroligt vacker häst!

2011-04-28 @ 11:49:13
URL: http://solitarymoment.blogg.se/
Postat av: Geronim

du kanske kan köpa henne när det är dags för henne att bli pensionär så kan hon få leva sina sista år hos dig? :)

2011-04-28 @ 12:02:26
URL: http://geronim.blogg.se/
Postat av: Lamia / Hästsport

Underbar video! Vilken tur du hade som fick ha en sån ponny i ditt liv. Alla har nog haft en häst/ponny som man verkligen kände att man hörde ihop med - och det syns också när båda vet att man tillhör varandra! Hon hamnar säkert på något bra ställe :)

2011-04-28 @ 12:19:20
URL: http://lamiamichelle.blogg.se/
Postat av: Anonym

jag håller med Geromin!! så hon kommer tillbaks till dig...

min dröm är att hitta en sån ponny som candy jag tror jag har hittat en kandidat men hon är en ridskoleponny som dom förmodligen inte kommer att sälja för hon är så bra:( fast egentligen är hon inte så bra utan hon passar min ridstil helt perfekt!!!

2011-04-28 @ 12:38:15
Postat av: jossannn

Va fin!

2011-04-28 @ 12:53:19
Postat av: vicky ♥

Åh vad fint skrivet och vilka underbara bilder!

Hoppas dom hittar ett nytt underbart hem åt henne :)

2011-04-28 @ 13:01:03
URL: http://vwestin.blogg.se/
Postat av: Sandra

Hon ser verkligen ut att vara supermysig. Väldigt fina rundor på filmen :) Lycka till med letandet efter rätt familj, vet hur viktigt det är!

2011-04-28 @ 13:09:24
URL: http://minridtravare.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ahh, du skriver så fint så jag nästan börjar gråta :(

2011-04-28 @ 13:35:21
Postat av: SuperDuperShop

Jag rider en ponny nu som heter Stenbroåsens Camilla, hennes mamma hette Stenbroåsens Mimi men hon är tyvärr död nu :( Hon är verkligen jättesnäll och gör sitt bästa :D

2011-04-28 @ 14:44:48
URL: http://superdupershop.blogg.se/
Postat av: Lovisa

Vilken historia, sitter här med tårar i ögonen. Tycker du ska köpa tillbaka henne, men det skulle ju bara vara taskigt mot Candy om hon inte får vara ute på tävlingsbanorna och visa var hon går för på tävlingarna och så. Men hoppas att dem hittar ett jätte bra hem och Candy och att som någon skrev att hon kan komma tillbaka till dig när hon ska pensioneras. Men otroligt bra skrivet och vilken fin tid ni verka ha tillsammans.

2011-04-28 @ 16:09:44
URL: http://svedenscox.blogg.se/
Postat av: Lisa

Blev riktigt förvånad över mig själv, för nu sitter även jag här med tårarna i ögonen, och det händer verkligen inte ofta!

Det är här jag märker skillnaden på er tävlingsyttare och jag som, ja vad ska man kalla det? Hobbyryttare? Skogsmulle? Haha jag vet inte riktigt, men jag kan inte sälja ett djur som jag fäst mig vid. Inget jag klandrar er tävlingsyttare för, för jag förstår ju er på ett sätt, det går helt enkelt inte att behålla alla hästar och samtidigt utvecklas. Är ju därför jag själv sitter här med två shettisar från min ponnytid, som jag aldrig kommer lämna ifrån mig.

Men familjen verkar ju vettig och jag är säker på att hon kommer få ett toppen hem! :)

2011-04-28 @ 16:20:52
Postat av: Emelie

Det är en riktigt fin ponny Sofia och ni var grymt duktiga ihop!

2011-04-28 @ 20:01:10
URL: http://norrakullensstall.blogg.se/
Postat av: Elin

Oj oj oj, gud vad duktig du är! :D Min häst är ganska tittig på nya hinder, hur fick du bort det?:) Tacksam för svar, det skulle hjälpa mej sjukt mkt inom hoppningen:) Älskar er blogg följer den dagligen! :) Hoppas hon får ett toppen hem! :)

2011-04-28 @ 20:26:18
URL: http://lillanojag.blogg.se/
Postat av: Alma

Jag har precis hittat min "drömhäst", som tur är så är hon ju just det; häst! Puh, för min del. Lär aldrig behöva oroa mig för att växa ur henne, möjligen på bredden ;)



Hon är en vacker häst, Candy, och du har gjort så otroligt mycket bra saker med henne. Och det hade väl varit fantastiskt om hon hamnat i närområdet. :)

Det märks vilken underbar individ hon varit i ditt liv, vilken personlighet hon varit. Och videon på er resa är bara för härlig, man blir så barnsligt glad av den. Minns mina första ridturer, och första ponnyn jag red, vilka minnen man får när man läser och ser din video! :)

2011-04-28 @ 20:41:13
URL: http://svartlistad.webblogg.se/
Postat av: MARIA ♥

Åååå, jag har kollat på den där videon miljontals miljontals gånger och den är lika gullig och underbar, alla styrkekramar till dig och jag vet att du kommer klara det, alla läsare kommer stötta dig, det vet du :)

2011-04-28 @ 21:46:06
URL: http://marshmallowox.blogg.se/
Postat av: Sara

Åå hon är så sjukt fin, man kan inte se på för mycket bilder på hon. Har alltid tyckt det, från första gången jag såg en bild på henne på stallet.se för länge sedan. Ni passar så sjukt bra ihop.



Hoppas att hon får ett nytt toppenhem nu, där hon kan stanna länge. fast sedan tycker jag som dom där uppe att du kanske kan köpa tillbaka hon när hon blir gammal så att du har fått vara med i början av hennes liv( inte från start, men av inridningen och sånt) och slutet av hennes liv.

2011-04-28 @ 22:00:20
URL: http://fotoryttarnas.blogg.se/
Postat av: Frida

Så sjukt fin är hon!

2011-04-29 @ 11:18:26
URL: http://litenryttare.blogg.se/
Postat av: clara

Åh, jag kommer ihåg när hon låg ute på internet, började typ gråta för att hon var så vacker! tjatade på mamma länge att hon skulle köpa henne haha!

2011-04-29 @ 13:02:53
URL: http://claraekholm.blogg.se/
Postat av: Ebba

Hur hög är hon? :)

2011-04-29 @ 13:28:20
URL: http://pponnybrudar.blogg.se/
Postat av: sandra

gud vad söt hon är :)

2011-04-29 @ 16:21:54
URL: http://sandrashalsa.blogg.se/
Postat av: emma

Så juvligt söt ponny! Hittade er på youtube, "Alla har vi nångång varit små". Jag blev tårögd, så himla fint! Har tittat på den flera gånger och alltid ryser jag av att den är sååå fin!



Men hoppas hon har det bra där hon är nu!

2011-04-29 @ 18:40:44
URL: http://ponnyhepporna.blogg.se/
Postat av: Anonym

jag kan inte se flmen x)

2011-04-29 @ 20:29:08
URL: http://hillaryochfleur.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0