Dagens ridpass

Red ett dressyrpass även idag, väldigt sällan jag rider mer än två dagar på raken inomhus (det blir tre med träningen imorgon) men just för att han var så himla pigg igår och jag fick rida länge för att få honom att slappna av och koncentrera sig fullt ut så valde jag att ta igenom det idag också. Idag var han däremot perfect!

Började med travarbete i låg och lång form, lite serpentiner och diverse småövningar för att komma igång. Efter det blev det en hel del skänkelvikningar, ut och in från spåret, tvärs över medellinjen osv. Avslutade med lite sluta, dock är inte jag själv speciellt bra på den ännu - eller jag blir väldigt osäker ifall jag verkligen gör helt rätt och då känns det bättre att bara testa på det ytterst lite så jag inte gör någonting fel. Jag tränar på det mycket för min dressyrtränare just nu, och hon tycker absolut att jag kan fortsätta på egen hand med det, men jag tar det så att säga i lagom mängd så jag inte "sabbar" någonting.

Galoppen gick han som en klocka i även där, mycket avbrott och nya fattningar. Är väldigt noggrann med fattningarna och avbrotten då det lätt blir när man sitter på en pigg häst att dem fattar galopp "framåt" och inte "uppåt" som man vill åt, samt lägger tygnden på bogarna när man ska bryta av. Så det jobbade jag en hel del med vilket gick kanonbra, han svarade direkt och förstod vad jag ville - och arbetsvillig som han är gör han då så gott han bara kan för att göra rätt redan från första början. Efter det gick vi över till den förvända galoppen som sitter som en smäck nu, efter allt tragglande med den, underbart!

Både jag och Winnie var nöjda efter passet - inte konstigt det när jag klappar och berömmer som om han precis vunnit i globen.. Bortskämda ponny ;) hihi!




Kommentarer
Postat av: Dafie

Ni är så duktiga :) Winnie-sötis!

2011-04-04 @ 19:27:15
URL: http://dafiedencoola.blogg.se/
Postat av: RETARD RIDERS

Ni är superfina tillsammans :D<3



CHECKA IN BLOGGEN IDAG, BILDER PÅ HELGENS INKÖP GÄLLANDE HÄST :D samt bilder på världens finaste hästar! :D tittta gärna in!

2011-04-04 @ 19:49:23
URL: http://retardriders.blogg.se/
Postat av: Märta

Tänkte bara fråga vad ddu tycker om kvalitén på dina pioneer croco nu när du haft dem ett tag? är de fortfarande hela och rena liksom eller har de blivit slitna mycket?



Skulle vara kul om ni båda kanske kunde utvärdera några av de grejer ni har! kvaliten och kanske jämföra med varandras grejer med pris och såklart snygghet!

2011-04-05 @ 16:26:00
URL: http://annalouisenilsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0