Dagens snackis

Vi vill veta dina åsikter om Pessoa-bettet!
Helt klart dagens snackis då vi är väl medvetna om hur otroligt många åsikter det finns kring detta bett..

Kommentarer
Postat av: Denise

Tycker man ska rida med ett så snällt bett som möjligt. Sen om hästen verkligen trivs med det äre väl okej men nej tycker bara det är onödigt.

2010-11-24 @ 10:37:56
URL: http://denisemarklund.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag tycker verkligen inte om det, men vissa hästar jag har träffat kan bara ridas på det bettet. Och jag bestämmer inte vad hästens ägare rider på för bett, men jag visar dom texten som nån har skrivit om bettet och ägarna byter bett omedelbart.. Och jag håller med Denise att man ska rida på ett snällt bett.

Man ser alldeles för många orutinerade ponnyryttare som använder pessoabett och har tygeln i nedersta ringen samtidigt som dom sliter och drar.. Hemskt..

2010-11-24 @ 10:41:41
Postat av: IDA [fotoblogg]

Tycker det är rent idiotiskt att rida med det där bettet. Har ingen hävstång eller alls, man kan i princip dra hur mycket som helst. ush!

2010-11-24 @ 11:00:35
URL: http://idrus.blogg.se/
Postat av: ¤ Mli - kallblods ryttaren ¤

Är inte så insatt i bettet så har inga åsikter om det. Alla har sina åsikter. Bra blogg hoppas ni kommer långt Linn, kul att ha dig tillbaka!

2010-11-24 @ 11:32:03
URL: http://kallblodens.blogg.se/
Postat av: Amadna

Jag är extremt kluven till det bettet. Man har hört så mycket dåligt om det MEN mina erfarenheter av när jag har ridit på det har varit bra. Förvånansvärt bra! Red en häst innan som gick mycket bättre på detta än t ex pelham, alltså blev inte alls lika stark på pessoa men kunde ändå ge ett ärligt stöd i handen och söka sig framåt och neråt.. SÅ i don't know.Jag tror det viktigaste är att man har ett bett i rätt storlek och av modell som både ryttare och häst trivs med.

2010-11-24 @ 13:31:01
Postat av: agnes hansson

Grejen är att jag har kollat på en sida som säljer det då stog det. " bett för en häst som har svårt att sänka nacken, då detta bettet ( om man sätter det på nedersta ) blir skarpare och eftersom det sitter längst upp också, påverkar det nacken så gör att den lättare sänker på nacken.

Jag har inte haft det på lina, men liksom ligger det bra och hästen trivs med det så är de ju inga problem!

2010-11-24 @ 14:05:57
URL: http://aagneshansson.blogg.se/
Postat av: Oliviachronwall

liksom om du har en enormt svårriden häst som stutsar och är sjukt stark.Då är de bättre att rida på ett pessoa och ta lite än ha ett vanligt och sitta och slita? då är pessoa bättre. sen har man en häst som är bara stark i hoppning kan man rida med vanligt alltid förutom när man hoppar då man kan ha pessoa som då istället för att slita.

2010-11-24 @ 14:35:56
URL: http://oliviachronwalll.blogg.se/
Postat av: S

Jag tycker inte alls om detta bett. Det ger ett tryck i nacken och det bra i munnen, man måste ge nästen helt lång tygel för att få en bra eftergift.

Jag har köpt två hästar vid olika tillfällen som enligt ägaren endast kan ridas med pessoa då dom drar iväg och drar upp huvudet, men jag satte gummibett på dom och det var ingen som drog iväg eller drog upp huvudet. Jag skulle aldrig använda ett pessoa till mina hästar.

2010-11-24 @ 14:59:00
Postat av: Angelina

Jag skulle AlDRIG ens stoppa in bettet i mina hästars mun ! skulle aldrig komma på frågan! något av dom hemskaste betten som finns, tycker att det är gräsligt att det änns finns på marknaden :S

2010-11-24 @ 15:29:30
URL: http://dressyrofc.blogg.se/
Postat av: Sofia

Det är 3 hästar på min ridskola, dom har det för att dom krullar ihop sig eller är starka. Men jag tycker fortfarande inte om pessoa. Jag tycker som dom andra att man ska ha så snällt bett till sina hästar. Annars kan man ju inte rida dom eller?

2010-11-24 @ 15:46:03
URL: http://sofiajoanna.blogg.se/
Postat av: Myh

Jag har inget emot pessoa, OM det används på rätt sätt. Går hästen bra på det och ryttaren är mjuk i handen och klara av att rida på det så tycker jag att man kan rida på det. Men om hästen inte tycker om det och ryttaren är hård i handen och inte kan rida på det tycker jag att man inte ska rida på det.

Men ridskolehästar borde inte ridas på det. Speciellt inte när dom har samma bett hela tiden även fall dom byter ryttare.

Jag har alltså inget emot pessoa om det används på rätt sätt.

2010-11-24 @ 16:03:27
URL: http://myht.blogg.se/
Postat av: Catrine

Skulla aldrig få för mig att stoppa in detta bett i min ponnys mun. Jag har inget emot starka bett, om dom används på rätt sätt, men pessoa - usch!

2010-11-24 @ 16:18:54
URL: http://catrinek.blogg.se/
Postat av: Josefine

Ett ord, H-E-M-S-K-T!Även ett svar till Sofia: Pessoat gör så hästen krullar ihop sig! ;-)

2010-11-24 @ 16:21:21
URL: http://josefinebergman.blogg.se/
Postat av: A m a n d a

jag håller med Myh!

fast skulle själv aldrig rida på pessoa :)

2010-11-24 @ 16:44:49
URL: http://fotografamandi.blogg.se/
Postat av: emma

Jag tycker att om man har en stark häst är det bättre med pelham för de finns mer grader på det bettet :) Skänklarnas längd påverkar väldigt mycket hur starkt det är och hur hårt du sätter kedjan :) finns en miljon bett tycker man ska testa sig fram och hitta ett bett häst och ryttare trivs med ist för att ha massa fördomar mot folk som rider på starka bett för ibland kan det verkligen behövas på vissa hästar :)

2010-11-24 @ 17:29:58
URL: http://emmaedgren.blogg.se/
Postat av: Johanna

Asså, detta helvetes snack om fucking pessoabettet! Det finns ett flertal bett som fungerar på EXAKT samma sätt som pessoabettet med dom glömmer folk bort, det är bara pessoabettet folk snackar om!

Bettet blir så starkt som handen gör det!

Det borde ändå vara 1000 ggr snällare mot båda häst och ryttare att rida på ett pessoa och ta LITE än att envisas med ett tränsbett och slita sönder hästen och sig själv!

Vissa hästar är alldelses för känsliga för pessoa medans andra är OK med det. Däremot inget bett man ska rida med varje dag, det gör man ju inte med några starka bett!

2010-11-24 @ 20:40:11
Postat av: Sandra

starkt usch. skrev en kommentar till annat inlägg tidigare och står med samma svar även här där jag faktiskt formulerar mitt svar varför.

2010-11-25 @ 17:53:40
URL: http://absolutsvanholt.blogg.se/
Postat av: Saga

Avskyvärt bett som borde förbjudas.

I min åsikt; känner man att man måste ha ett pessoa för att kontrollera sin häst (innebär alltså att man måste ha ett bett som inverkar smärtsamt för hästen) och tvinga denne att sänka nacken, har man allvarliga problem med sin häst.

Finns SÅÅÅÅ många bättre alternativt till pessoa, om man känner att man behöver ett lite skarpare bett.

2010-11-25 @ 18:06:12
Postat av: ella

asså jag fattar inte hur folk tänker!

pessoa bett är jätte bra om det används på rätt sätt, det har hjälp mig massor med min ponny som är jätte stark i hoppningen.

Jag tycker att det bara är nybörjare som sitter å säger att det borde förbjudas, med rätt ryttare och med rätt hand så funker det hur bra som helst!2010-11-25 @ 18:59:35
Postat av: Michelle

Pessoa bettet har ingen hävstångseffekt och hindrar därför inte ryttaren att "dra för mycket". De ger dubbla signaler, bettet dras i nackstycket som drar ner nacken medans det trycker upp i gomen och hästen vill ta upp huvudet.

Jag håller INTE med många här, som säger att det är rätt att rida med pessoa om ryttaren är lätt i handen, enligt mig är bettet HEMSKT och bör FÖRBJUDAS. Skulle ALDRIG ALDRIG ALDRIG ens fundera på att sätta ett pessoa i mina ponnys mun.. :S

2010-11-25 @ 22:31:56
URL: http://ponnyofc.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Jag har en häst som har ett förflutet att stegra och bråka väldigt mycket. Jag använder pessoa på henne, trots en massa människors bråk om hur dåligt det är. Grejen är den att jag tycker att man ska ha ett så milt bett man bara kan på sin häst, så länge det funkar så ska man ha ett helt vanligt milt bett. Och om man använder pessoa så ska man veta vad man gör! Jag använder det för att annars får jag sitta och såga min häst i munnen då hon är väldigt stark och vill hon något så vill hon det, så då jag verkligen inte vill försörs hennes mun använder jag ett pessoa och små hjälper istället. Men jag avlastar henne också och har ett helt vanligt milt bett som jag använder exempelvis när jag rider dressyr. Har flera olika bett jag växlar mellan men pessoa funkar bäst på henne. Det eviga tjatet om att pessoa är så dåligt... Ja, det kan vara ett helvete! Om fel person använder det.

2010-11-26 @ 12:39:58
URL: http://jennisspace.blogg.se/
Postat av: Emelie

Jag tycker att man ska ha ett bett som man tycker funkar bra. Funkar bra och särskilt på hästen. Sen så ska man ju ha ett så snällt bett som möjligt men om man har en häst som är stark och har en tendens att dra iväg eller så. Så är det ju bättre att ta ett starkare bett en att ha en snällare bett och sitta och slita och dra. Sen så ska man också använda dom på rätt sett.Vad tycker ni om detta bettet? :)

2011-01-07 @ 13:05:48
URL: http://norrakullensstall.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0