Ponnygalopp

Nog för att jag är en tråkig dressyrryttare, men jag har allt kört lite tempo jag också, haha! Tänkte tipsa er om träningslöp i ponnygalopp! Det var i den svängen då jag och Mahjong verkligen hade det svårt, vi var ovänner och kemin fanns inte - då försökte vi göra massa saker för att ha roligt tillsammans, och hitta en kemi.

Göteborgs galopp hade inbjudningsgalopper, och vi passade på att åka på två av dom. Nog för att Mahjong då var 16 år, men fasen så fräsch som han är så funkar det utmärkt. (Man är ju enormt rädd för skador osv) Men det höll sig finfint, och det var så jäkla kul! Tjongens pappa har varit europamästare i galopp, så lite blod har väl han också i sig, även fast man inte kan tro det när man ser honom stående upp och ner eller dressyrridandes.. haha!

Både jag & Mahjong hade verkligen svinkul - och presterade! På nått jäkla vänster kom vi tvåa båda gångerna, kalaskul! Mot till och med ett par riktiga galopptörer som startade.. Jag hade inte heller någon "galopputrustning", utan startade i vanlig sadel, osv. Vi "kan ju inte" detta heller, och sitsen går inte att få till som "galoppsits" i en vanlig sadel precis, men vi gjorde det bästa åt saken helt enkelt, som de andra med vanlig sadel och utrustning samt inte så mycket kunskap gjorde. Det är ju trots allt träningslöp =)

Första gången:



Andra gången:


 


Mahjong fick verkligen en "kick", och blev en så mycket gladare och posetiv ponny efter detta! Underbart att något så "litet" kunde göra något så stort! Så ja, detta är verkligen något jag rekomenderar - superkul! Tänk dock på ordentlig framskrittning innan, speciellt om hästen inte är van vid detta sorts snabbt arbete.. Lycka till :D


Kommentarer
Postat av: Anonym

Kul! Ska lätt testa någon gång.

2010-12-10 @ 10:09:53
Postat av: Anonym

fotar Cecilia fortfarande? Är ni vänner fortfarande? :)

2010-12-10 @ 15:45:11
Postat av: Jessica

Hahahahha men guuuuuuuuuuuuud, typ 11 gången jag ser 2:a filmen men ändå gråter jag och gud fan vet varför xD

2010-12-10 @ 23:56:21
Postat av: Johanna

Gud vad kul det ser ut :)

2010-12-11 @ 18:44:56
Postat av: Sofia

Anonym: Cissi fotar litegranna. Vi är fortfarande vänner yes :)

2010-12-11 @ 21:09:58
URL: http://teamsl.blogg.se/
Postat av: Louise

Haha, har också en arab, men hon är vääldigt pigg (8 år gammal) och jag vet ärligt inte om jag skulle få stopp på henne sen ^^ Har funderat på det och tyckt att det skulle vara riktigt kul att pröva, men är lite rädd för att det inte ska gå att stanna sen x)

2010-12-12 @ 16:03:05
URL: http://pudelflikkan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0